Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk kez işitme cihazı alacaklara veya yeniden cihaz almayı düşünenlere önerilerim

shukufe cihaz fiyatları hakkında sorum olacak siemens binax 7 ve widex dream 440 için bana 6000 tl olur dediler tek cihaz. Siz bu konuda oldukça tecrübeli gibisiniz bu fiyatlar nasıl. birde çift mikrofon var mı bunlarda biliyor musunuz

valla bana ilk aldigimda bir ayar yapti odyocum bidaha kalin sesleri az acin ince sesleri az kisin diye gittim sen duymuyorsun ancak bu kadar oluyor dedi gonderdi odyometrist:(bende elim volum kontrol dugmesinde:)cevir ha cevir is goruyorum chili 7 ile
sizin kayipta yuksek:(85 db den sonra doktorlarin koklear implanttan baska secenek yok masali okumasi olagan bisey sizdemi koklear implant ameliyati olacaksiniz allah sifa versin
bence koklear implanti oteleyebildiginiz kadar oteleyin hersey degisiyor gelisiyor

fiatlari ilan ediyorlar sitelerinde dogrudur
wideksin en iyilerinden bahsediyorsunuz normal binak zaten siemensin en yeni cihazlarindan cok iyi olmali
iyi olsalarda bizim kulak sinirleri sakat oldugundan azami faydalanamiyoruz ama genede kanali cok cihazlar daha iyi oluyor mehmet bey aksini idda etsede benim kanim boyle:)
bu cihazlar hep cift mikrofonludur dandik degil esas cihazlar bunlar:)

çift mikrofonun etkisi nedir tam olarak bilginiz var mı

cift mikrofonlular daha iyi gurultu baskilar konusmayi anlamaya katkisi tek mikrofonlulra gore daha faydalidir
ben tek mikrofonlu cihazlarda hic fayda goremedim denedigimde yoksa ne diye pahali cihaz alayim

merhaba benim oğlum 5buçuk yaşında yaklaşık 10 ay önce işitme güçlüğünü fark ettik tiz sesleri duyamaz dediler ama beni bazı kelimeler hariç gayet iyi anlıyor geniz etinden dolayı olduğunu sandığımız konuşmdaki boğukluk işitmeden dolayıymış kalabalıkta sorun yaşıyor sesleri ayırt etmede çift taraflı cihaz kullanması gerek diyorlar saf ses sağ sol ort %48 konuşmayı alma sağ sol%35 ayırt etme sol %44 sağ%52bu değerlerle muhakkak cihaz deniyor sizce nasıl bir marka ve model almalıyım ?cihaz ayarlamaları konusunda çok tedirginim yanlış kullanımda zararlı olabileceği söyleniyor .yardımlarınızı bekliyorum

MERHABA ARKADAŞLAR
Bende yeni cihaz almayı düsünüyorum kaç firmaları dolastım en sonda iki cihaz var birisi oticon chili_siemens nitro 301 sp
[h=3]benim işitme kaybım %80 bu cihazların hangisi iyi oticonmu _ siemensmi birde siemensin kanal içi cihazı var oda %120 kadar ds var sizden yardım bekliyorum bana göre hangi cihazlar kaliteli hangi cihazlar bana uyugun olur hangi bayile daha iyi yardımcı olursanız sevinirim saygılar..[/h]

Aynı şey benimde başıma geldi bende ince seslerden rahatsız oluyorum kısmasını istedim ama bu durum benim için iyi olmazmış.sesini açmaya kalksan daha çok açılıyor benim ki ama ince ve yüksek sesi sevmedim hatta alışamadım sesin doğallığını bozuyor sanki.Birinden daha duymuştum Oticon chiliyi kullanıp aynı sorunları yaşayan belkide gerçekten cihaz iyi değildir bu güne kadar hiç bir cihaz beni bu kadar uğraştırmamıştı ve bunu söylüyorum işitme kaybın arttığı için diyorlar bana inandırıcı gelmiyor öyle olsaydı beltone dende memnun kalmazdım.Koklear implantı bende ertelemeye çalışıyorum ama üzerimde baskı hissediyorum cihazdan da memnun değilim çok kararsızım araştırma sürecindeyim farklı doktorlara da sormak istiyorum ayrıntılarını.Odyocuma dedim teknoloji gelişiyor belki ilerde ameliyat olmama gerek kalmaz farklı bir yöntem çıkar ,yok o farklı şeyler ameliyattan sonra kullandığın cihazlar üzerinde çıkacak dedi :( kaldım öyle

ertelersem ameliyattan alcağım verim düşebilirmiş....

hayaToprak

phonak naidadan kat be kat iyi chili 7
beltoneye hic yaklasmadim simdi, koklear implanttan agzim yaninca koklear implanta hazirlik markasi olarak gordugumden beltoneyi:mad:koklear implant taktirdigim icin coook pismanim. keski hic duymasaydimda su nalet koklear implanta bulasmasaydim.
olurmu hic ameliyattan sonra kullandigin cihaz; ama ic parca degistirilmiyor. artisi koklear implant takilinca o kulakta isitmeyi tamamen kaybediyorsunuz.

Sen ameliyatlımısın bilmiyordum.Geçmiş olsun.Evet kulağı kaybediyormuşum ama saten kulağın duymuyor diyorlar harbuki cihazla duyuyor ya çok iyi anlamasada.Birde onlar karar veriyormuş hangi kulağımdan olacağıma benim sol kulak iyi bana gore.sağ anlamıyor ama sol anlıyor.sol dan yapcaz derlerse diye korkuyorum birde.ya birde ben telefonla konuşuyorum ameliyat olanlar hiç konuşamıyormuş bunlar bile benim kafamda soru işaretleri bırakıyor kime nasıl inanacağımı bilemedim kafam çok karışık...:(...

evet 7 yil kullandim koklear implanti. ama her sene gibi ameliyat olarak. cok canimi yakti bu kokleR implant. simdide koleastotam belasiyle ugrasiyorum. kendi kendine cikti ic parca, cok acilar cektim.

koklear implanti genellikle iyi kulaginiza yaparlar. iyi kulagi oldurup diriltcekler guya:p:mad:ne mutlu sana telefonla bile konusabiliyorsun. ben koklearla hicbisi anlamazdim telefondan.
konusmayi dudak okuyarak anliyorum, sen haline sukretsen diyorum ya, duydukca daha fazlasini istiyor iste insan.

Yok valla ben istemedim:)istiyorumda demedim hiç ama öyle şeyler söylüyorlar ki kafam çok karışıyor.mesela ilerde geç olursan tam verim alamazsın birgün illa olcaksın kaçışın yok saten diyorlar...bir an önce ol hem cihazdan kurtul hem az masraf yap hemde daha iyi duy daha rahat yaşa daha ne istiyorsun diyorlar mesela niye bir gün daha duymadan cihazlarla sorunlarla geçirceksin diyorlar.anlayamıyorum hangisi doğru hangisi yanlış korkuyorum mesele ameliyat olmak değil ameliyattan sonraki süreç.

koklear implant daha masrafli, cihaz degistirme daha pahali. isitmek daha eziyetli. o begenmedigin ince sesleri ver ediyorlar. cingir cingir otuyo. ama napican isitmen gitmis, mecburen alisiyosun. baska secenek yok bide hangi markayi taktirirsan ona bagimlisin. begenmeyince kafa dikip firma cihaz degistirme yok. bide kafa icince nalet parca ben hep burdayim diye rahatsizlik veriyor. ayrica doktora, odyologa bagimlisin.
ama isitme cihazi oyle degil. bu firmayi begenmezsem atar cihazini baska marka alirim. ayrica oyle doktora tasinma derdide yok.

hmm...:(..yaşamışsın görmüşsün belli.düşüncem bunlarıda yazdım bir bir:)verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

merhaba benim oğlum 5buçuk yaşında yaklaşık 10 ay önce işitme güçlüğünü fark ettik tiz sesleri duyamaz dediler ama beni bazı kelimeler hariç gayet iyi anlıyor geniz etinden dolayı olduğunu sandığımız konuşmdaki boğukluk işitmeden dolayıymış kalabalıkta sorun yaşıyor sesleri ayırt etmede çift taraflı cihaz kullanması gerek diyorlar .eğer bu sesleri duymuyorsa nasıl oluyorda sesleri çıkarabiliyor saf ses sağ sol ort %48 konuşmayı alma sağ sol%35 ayırt etme sol %44 sağ%52bu değerlerle muhakkak cihaz deniyor sizce nasıl bir marka ve model almalıyım ?cihaz ayarlamaları konusunda çok tedirginim yanlış kullanımda zararlı olabileceği söyleniyor .yardımlarınızı bekliyorum .şimdiden teşekkür ediyorum.

4kLV8J.jpg

Mehmet Bey
işitme testim bu. Kulak içi mi, kulak arasını mı almalıyım? işittiğimi anlamak istiyorum. bende phoak certana kulak içi var. yetersiz geliyor kadıköy duysele defalarca ayarlattım. konuşmaları takip etmekte çok zorlanıyorum. istediğim cihazda rüzgar sesi kulaıma normal gebsin. phonak certana da rüzgar sesi berbat. 10 metre ofiste konuşmalarda az sıkıntı çekeyim. kafede, sahilde,loantada otururken masadaki arkadaşları anlayayım, rüzgar, fon müziği engel olmasın. tv seyrederken, müzik dinlerken yine 10 metre ofiste, kafede, sahilde,lokantada gürülü azaltması, kontrolü yaparken bendeki phonak cetana gibi bütün sesleri azaltmasın, konuşmalar kaaybolmasın. gürültü azalsın, konumalar sabit kalsın, alsın artsın. bunu phonak certana işitme kaybım 55 db ken kısmen yapıyordu. bu isteklerim için cihazın hangi özelliklerine dikkat etmeliyim.

Arkadaşlar,
benimle benzer durumda olanlarınızdan
ben şu cihazı kullanıyorun rüzgar sesi, konuşma anlama, gürütü kontrolü, konuşma yakalaması şu şekilde diye yorumlarınızı bekliyorum

mehmet bey dogrusunu yazar isin otoritesi olarak, ama bende yasadigimi yazayim ugur bey:)
phonak certena diyosunuz. phonakin alt modelleri ruzgar sesini fena duyuruyor. naidanin 3 modelini kullandim ben baya. ruzgar sesi felaketti bilginize. ama naida 5 te ruzgar sesi yoktu. denedigim kullandigim cihazlar icinde bitek bu phonak naida 3 te ruzgar sesinden sikayet etmisimdir.
sizin isitmeniz baya agirmis kulak icinden vazgecseniz diyorum.

[FONT=sans-serif]MERHABA shukufe
benim yazıklarıma hiç mesaj yazmadınız size sormak istedim yeni cihaz almayı düsünüyorumda
hangisini alayım diye burda arkadaşlar biraz yardımcı olsalar iyidir bizde elimizden geleni yapıyoruz bende sizlere yardımcı olmak isitiyorum banada implant [/FONT]
[FONT=sans-serif]dediler ben istemiyorum bana göre doktorlar kula arkası öneriyorlar gecen gün oticon bayisine gittim bana oticon chili denediler memun kaldım veya bunu kulanan arkadaslarımız varmı birde simens işitme cihazı denedim hem kana içi hemde kulak arkası simens nitro 301 sp kulak arkası nitro cic kana içi benim işitme kaybı %80 kana içi cihazlarda yeni cıkmıs % 120 ye kadar karsılıyormuş denedim ama duyuyorum kararı vermedimö ya hangi cıhazlar alayım diye düsünüyorum yan kanl içi yada kulak arkası hangisini alayım diye düsünüyorum arkadaşlar sizde yardımcı olursanız sevinirim..[/FONT]

paradan haber ver sinan:eek:siemensin nitrosunu ben cok begendim. kullandigim chili 7 den daha net ses veriyordu. ama gozun kor olsun para:(3900 liradan milim inmedi. mecbur 2000 liraya odyometristimin indirdigi chili7 ye sukurler olsun dedim.
80 db isitme kaybiyla ben olsam o kadar paralar verip kulak ici bile almaya cesaret edemem. ki siz kanal ici diyorsunuz. nitro yillardan beri var. ama iste yeni modeline binak diye bisiy ileve edip al sana kanal ici dmislerdir diyorum:eek:

[FONT=sans-serif]oticon chili 9 denediler ama süper ses fiyat 5500 tl 2 cihaz simens nitro cic kana içi oda iyi ama ya duymazsam ona cok üzülürüm bunu fiyatıda 6000 tl 2 cihaz [/FONT][FONT=sans-serif]shukufe [/FONT][FONT=sans-serif]sen bana hangi cihazları öneriyorsun simensmi oticonmu yada baska bi cıhaz..[/FONT]

o kadar para sayacak olduktan sonra kulagin hangisini severse onu al:eek:bide isitme grafigine bak. pes seslerin iyi degilse kulak icine bulasma derim.

o zaman söyle diyelim kulak arkası oticon chili 9 yada kulak arkası simens nitro 301 hangisi daha iyi..

benim kulagimla senin kulagin bir degilki:eek:ben olsam siemens icin o parayi veririm halada hevesim var nitroya bak:(

[FONT=sans-serif] kulak arkasımı yoksa kanal içimi [/FONT]

ben 5 yıldır resound kulak arkası kullanıyorum. çoook memnunum mutlaka denying derim. kulak içi aldım önce beni çok rahatsız etti.

lütfen bana da yardımcı olur musunuz 6 yaşındaki oğlum cihaz kullanmak istemiyor ama değerleri yukarıdaki gib sizce ne yapmalıyım gözlük tipi verimşi olurmu

adanada iyi bir odyologu olan hastane varmi sizin 35 45 db isitme kaybinizla bu kadar az konusmayi anlamasi bi yanlislik varmis gibi
hafif bi kaybiniz var gibi ama tiz seslere degilde ortalamasini yaziyorsunuz/
tamda konusmasini tam yapacagi zaman yasi kucugunuzun tabi tiz sesleri alamiyorsa ne deddiginizi iyi anlamiyordur yazik
iyi bir hastanede dogru olarak odyo olcumu olursa birde saticiniz rem cihazi ile ayar yaparsa korkmayin hafif kayip
cihazi odyologunuzu bulduktan sonra ona danisarak alirsiniz

testler başkent de ,üniv.hast,devlet hastaneleri ve bir çok özel hastanede yapıldı yazdığım değerler 10ar birim farklı ama kanı aynı bi doktor bekle ölçümlerini6 ay daha beklet dedi bekledik değişim olmadı .önereceğiniz doktor odyolog varmı acaba

Üst Alt