Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk kez işitme cihazı alacaklara veya yeniden cihaz almayı düşünenlere önerilerim

10 db fark normal goruyor odyocular. o zman dogru olabilir.cihaz alirken rem cihazini kullanabilen odyolog, veya odyometristten alin. bunu genellikle bilmiyorlar saticilar. yada yapmiyorlar.
sizin kaybiniz hafif bir kayip erken cihazini alirsaniz cok sey kazanir, normal cocuklardan bi fARKI KALMAZ KUCUGUNUZUN. ayrica cocuklar icin devlet cihaz basina 950 lira veriyor galiba.
doktor odyolog diyosunuzya, kelin merhemi olsa kendi basima surucem:( hastanede yalan yanlis olcumlerle canim yandi valla. allah size kolaylik versin.
ama bakin ankarada selis isitme var. buranin odyometristi rem cihaziyle dogru ayar yapiyor.

teşekkür ederim bilgiler için merak ettiğim birşey daha var tiz sesleri duymuyorsa nasıl çıkarıyor üstelik çoğu kelimeyi doğru telaffuz ediyor.nasıl yapıyorsun dediğimde boşluk dolduruyorum diyor kafayı yedirtecek😢😢yani yanlış tanı die çok korkuyorum .ankaradan alsak ne sıklıkla gelmemiz gerekiyor?

sagir degiki sizin cocugunuz:)azicik bi isitme kaybi var benim anneminde yasliliktan oturu tiz sesler az bi kayip olusunca sizlanmaya basladuymuyorum diye:(oysa canavar gibi duyuyo masallah:eek: hafif kayipla yaninda konusulanlari cok guzel duyuyordur:) ama uzagi ve dikkati dagildiginda yanindakileri anlamaz annemin kaybina gore soyluyorum:)
valla cocuk kayipliylada cok ugrasilmazmis gibi geliyo bana bir ayarla isi bitirirler bi amasi cihaziniz bozuldugunda filan aldiginiz yere gidiyosunuz garanti diye 2 yil bedava duzeltiyorlarmis bu size kulfet yukler artik adanada guvenebileceginiz birini bulamazsaniz bu kadarina katlanirsiniz

Mehmet AKŞİT görmedi galiba işitme testimi, ne zaman cevap yazar acaba

smilser,
İşitme testi sonuçları pek normal gözükmüyor. Çok hafif/Hafif derece işitme kaybında ayırt etme skoru %40'larda olmaz. Olursa, başka problemler var demektir. Timpanogram, akustik refleks ve OAE testlerini yaptırın mutlaka. Çukurova üniversitesinin odyoloji bölümüne gidebilirsiniz. Rasim Bey'i bulun.
Geçmiş olsun.

uğuracar,
Odyogramınızı gördüm. Söylenecek yeni bir şey yok.
Ama şunu bilin, cihazlar küçüldükçe özellikleri azalır. Kulak arkası cihazın CIC'ye göre oldukça büyük olması, daha fazla pek çok özelliği olmasındandır. Sizin yardımcı cihazlara (FM sistem, bluetooth, kablolu mikrofon vb.) en rahat şekilde adapte olabilecek işitme cihazı modeline ihtiyacınız var.
Geçmiş olsun..

mehmet akşit
akustik emisyon, bera yapıldı. odyosunu rasim bey yaptı. size test sonuçlarını mail atabilirim. bir yol arıyoruz. yardımcı olursanız sevinirim.

eski testlerimle karşılaştırdım kemik yollu işitme gamma knife dan sonra aynı kalmış, hava yollu işime kaybım artmış ve ilk defa hava yollu- kemik yollu farkı 20 db çıktı. önceki testlerde fark maksimum 8 db. bunlar bir anlam ifade eder mi bilmiyorum. testi yaptıran dotor beni muayene etmedi. marmara ünivesitesine giteye karar verdim.
bir sorum var duymayan tarafa CROS (yanlış yazmış oolabilirim) takarsam anlama kabiliyetim artar mı ? acaba CROS un diğer cihazla bağlantısı kafamdaki akustik nörinom ve diğer tümörlerin büyümesine sebep olur mu?

sen hava yollu cihaz kullancan, napcan kemik yolunu dusunme:)odyocun icin kolaylik iste. acar cihazin sesini:)
cros icin bisey olmaz diyebilir odyocular ama; sinek kucuk, mide bulandirir:(
hayatta en korktugum sey sagliksiz omur.diger tarafi duymak icin o kadar tumorle riske girme bence.
en iyisi tek kalan kulagini koruyarak olana sukret.

mehmet akşit bey testleri mail attım umutla haber bekliyorum teşekkürler

bende bu işte en ehli usta naci usta ankarada tekno işitme cihazları merkezi Tekno İşitme Cihazları Satış ve Tamir Merkezi | Ankara herkes memnun fiyatlar iyi ince bir titizlikle anlatıyor tamir ediyor kalıp yapıyor 35 yıldır bu işin içinde deneyin 0312 417 11 36 çok şey kazanırsınız öyle dolaş dolaş olmaz bu iş 500 lirayada cihaz var 5000 lirayada ucuz olsun derken sağlam kulağınızdan da olmayın sevgiler

Merhaba, sağ kulağım için cihaz yenileme amacıyla denizli devlet hastanesine gittim.
sağkulak olmaz dedi cihaz. rapor yazamayız dedi.
sağ kulak,,,
250 Hz :100 db,
500 Hz: 95 db,
750 Hz: 100 db,
1000 Hz:105 db,
2000 hz: 110 db altı grafikde veya yok,
4000hz ve 6000 hz: 110 db altı veya yok.

bu değerlerle bu kulağa hiç bir cihaz önerilemezmi? ben 2008 de aldım siemens nitro.
7 mikon almak istiyordum. birazdaha ses versin diye.

sol kulakda siemens 7 mikon cic kullanıyorum.
sol kulak:
250 hz:35 db,
500 hz:40 db,
1000 hz:40 db,
2000 hz:100 db,
4000 hz:90 db,
8000 hz:100 db.

saf ses hava sol:60 db, sağ: 107 db+ ,kemik 42 db ile 68 db +,
konuşmayı alma eşiği: sol 60 db, sağ tp,
konuşmayı ayırd etme sol N.A. sağ TP

sol kulakta orta derecede mix tipiişitme kaybı,
sağ kulakda çok ileri derecede SNİK mevcuttur demektedir.

bu konuda yardımcı olurmusunuz?
sağ kulakda 2008 de aldığım siemens nitro kullanmamın bir faydası varmıdır.?
hiç olmazsa biraz ses duysun sinir hücreleri ölmesin diye almıştım.
acaba odiyologcular kandırdımı?. boşunamı kullandım.
ne önerirsiniz sağ kulak için. hiçmi cihaz yok.?
saygılar.
ümit yüksel
denizli.

Ümit Yüksel,
Denizli'de doğru söylemişler. Sağ kulakta cihaz kullanmak anlamsız.
Benim dikkatimi çeken sol kulakta konuşmayı anlama testinde netice alınamamış olması (Konuşmayı ayırt etme NA). Kulak konuşmayı anlayamıyorsa, işitme cihazından sınırlı olarak yararlanacaktır.
Sizin yerinizde olsam İzmir Bozyaka EAH'ne gidip, Dr.Levent Olgun'a muayene olurdum bir kere daha. Sağ kulağa koklear implant takmayı düşünebilirler. Eğer sağ kulak koklear implanta uygunsa, sol kulakta işitme cihazından çok daha fazla yararlanabilirsiniz o zaman. Aslında Pamukkale Üniversitesi KBB bölümünde Prof. Necdet Ardıç'a da danışabilirsiniz.
İlla ameliyat yaptırın demiyorum ama fikir almanızda fayda var.
Geçmiş olsun..

Hocam, verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim.
doğumdan bikaç gün sonra ateşli rahatsızlık nedeniyle oluştu.
maalesef cihaz kullanmaya 33 yaşında başladım. kabullenemediğim için.
geç başlamam sebebi ile konuşma peltekliği var. bazı harfleri yutuyorum.
edebiyat türkçe dersleri en sevmediğim dersler olmuştur. ritm konuşma merkezine gittim ama
bana faydası olmadı.15 yıldır denizli ptt başmüdürlüğünde elektronik haberleşme mühendisi olarak görev yapmaktayım.
toplantı seminer lerde bazı konuşmaları kaçırmaktayım.
pamukkale üniv. ne gideceğim. koklear implant için sadece çocuklara öneriliyor diye biliyordum. kötü kulak olan sağkulağa
olursa neden olmasın. koklear implant hakkında bir araştırma yapacağım.
saygılarımla.
ümit yüksel
denizli.

Birde hocam konuşmayı ayırt etme NA doğru olabilir.
türkçe şarkılarda sözleri hiç anlamıyorum. sadece müzik dinliyorum ama sözlerini çıkaramıyorum.
saygılar.
ümit yüksel
denizli.

sin@n25[FONT=sans-serif] @ mesaj kutunuz dolduğu için, sorduğunuz sorulara yazdığım cevap size ulaşmıyor bilginize..[/FONT]

Merhaba,

babamın Siemens Motion SX 3mi cihazına yarından sonra Ankara'da güvenilir bir yerde ayar yaptırmak istiyoruz.

Ankara'da Gerçek-Kulak Ölçümü yapan önerebileceğiniz bir yer var mı?
Bu iş için ne kadar öderiz?

Bende sol kulağım için işitme cihazı alacağım tavsiye edebileceğiniz bir marka/model var mı?

Merhabalar, herkese geçmiş olsun.

Her iki kulağımda %70 civarında işitme kaybım mevcut ve çift taraflı kulak arkası Phonak Audeo Smart IX kullanmaktayım. Ancak doktor olarak steteskop kullanamamaktayım.Dolayısıyla bağlı bulunduğum kurum Acil Servise görevlendirme verince steteskop kullanamadığım için hakem hastanelerden rapor almak zorunda kaldım ve akabinde bir takım sıkıntılarla da hala ugraşmaktayım..

Sorum şu; uygun bir aparatın steteskoba takılıp, başka bir aparatın da işitme cihazlarına takılıp bluetooth ile steteskoptan fayda sağlanabilir mi? ve böyle birşeyi kim yapabilir? Ya da orta-ileri derece işitme kaybı olan bir doktor için nasıl bir steteskop yapılıp kullanabilir? Digital steteskoplar işitme kaybı oranıma göre ne derece işe yarayabilir?
Veya her türlü bilginize ve önerilerinize açığım..
Teşekkür ederim.

Hocam çok güzel bir konu açmışsınız. Benim 7 yaşında oğlum var 3 yıldır kullandığımız cihazın birisi bozuldu. Yeni alacağımız cihaz farklı marka olsa sorun olur mu yani sağda farklı marka solda farklı marka olsa?

Mavidus 16,
Her iki kulakta cihaz kullanıldığında,
  • Kulaklar arasında şiddet dengesinin sağlanması,
  • Mikrofon özelliğinin aynı olması,
  • İki cihazın birbiri ile haberleşmesi,
  • Gürültü ile konuşma sesi arasındaki farka göre uygun taraftaki cihazın daha etkin olması gibi bazı özel uygulamalar vardır.
Ayrıca kulak alıştığı cihaz ile genellikle daha iyi performans sağlar. Bu nedenlerden dolayı, her iki kulakta aynı cihaz olması hastanın lehinedir. Aynı marka olması bile yeterli olmayabilir. Aynı cihaz olmalı...

Mehmet Bey Merhaba;
İşitme testimi göndermek istiyorum fakat yükleme yapamadım mail adresinizi de göremedim nasıl yapabilirim acaba? Mehmet Akşit

Ben 19 sene her kulakta %70 işitme kaybım var senelerce Türkiye de çeşitli firmalardan işitme cihazı alım kullandım çoğunlukla proplem yaşadım Ancak son birçok cihaz denedikten sonra 21.04.2016 Tarihinde İzmir-Alsancak DUYMER İşitme merkezinden tarafıma verilen Kulak içi İnterton Marka işitme Cihazından o kadar çok memnunum oldum ki hem çok güçlü bir cihaz hemde konuşulanları rahat anlıyabiliyorum tüm arkadaşlara tavsiyem deneyin göreceksiniz. Ancak cihazı yetkili olan merkezlerden alın aracılık yapan firmalardan almayın DUYMER KBB Hastanesi ve Doktorları ve çalışanlarını tebrik ediyorum.

merhaba Mehmet bey
8.06.2013 tarihli yazinizi okudum cok ilgimi cekti sizin gibi degerli bir hocamizin ulkemizdeki saglik bakanliginca ruhsatli sorumlu mudur ve isyeri sahibi olan kisilerin yillarca bu isletmeleri calistirmalarina ragmen guvensizliginiz ve isitme engellileri uyaran yaziniz dikkatimi cekti.
1-testler genelde hastane ortaminda yada sorumlu mudur olan odyometristler tarafindan isitme cihazlari merkezlerinde yapilmaktadir.
2-herhangi bir bulgu varsa hastane ve kbb hekimlerimize yonlendirmekteyiz.
3-cihazlarla ilgili zaten 2013 yilinda asgari cihaz kriterleri getirilmisdir.bundan dolayi yanlis bir cihaz uygulanmasi verilmesi soz konusu degildir
ayrica diploma sahibi degilse uygulayici sorumlu mudur olamaz ve merkez saglik bakanliginca ruhsat alamaz .
isitme cihazi alacaklar ruhsatli merkez olup olmadiklarina bakmalari daha dogru olur.
4-genelde isitme engelli kisiler 65 yada 70 yas ortalamasi olan kisiler gelmekte cogu aileden birisiyle gelmektedir.
tekde gelseler kimseyi kandirma aldatma durumu olmasi imkansizdir.isitme merkezleriyle ilgili yonetmelikde her turlu sorumluluk belirtilmistir.
5-isitme engelli duymadigini kabullenme yili amerikada 7.5 yil oldugu arastirmalara gore belirtilmistir.ulkemizde bu rakami en az 10 yil diyebiliriz.
10 yil sonra gelen isitme engelli kiside kelimeyi ayirt etme ve algilama cok kotu durumdadir .
10 yilsonra kabullenip cihaz almaya gelen isitme engelli kisinin kac kisisi isitme cihazi takilir takilmaz uc heceli 20 kelimelerin hepsini ayirt edebilir
isitme cihazi etkili olmadigi takdirde kisi zaten cihazi almamaktadir.
muhim olan isitme sorunu yasayanlara ulkemizde cesitli tanitimlar ve bilgilendirmelerle daha once cihazlanma nasil saglanabilir bunlari konusmak ve bu konuda calismak gerekir.
6-cihaz denemesinde hasta grip nezle gibi vs hasta olmamalidir.uygulayacinin konustuklarini anlayabilmesi tabiki onemlidir.
7-amerika ve avrupada gerek goruldugu takdirde gercek kulak olcumu yapilmaktadir.ulkemizde her hasta icin yonetmelik geregi zorunludur.
8-cihazi cesitli ortamlarda denemek muhakkak onemlidir.duymadigini kabullenme ve cihaz kullanimi malasef satin alindiktan sonra cok dusuktur.
9-zaten 2013 sut tebiligindeki cocuk ve yetiskinlere getirilen asgari isitme cihazi ozellik kriterleri getirilmisdir.ayni zamanda bir cok ulkede uygulanan ozelliklerin ustundedir.
bu kriterin getirilmesi cok iyi olmusdur.
10-bu maddeki konu en sancili konudur yuzdesel olarak isitme engellilerin genelde cogu istisnalar haric cift tarafli sag sol isitme kaybi olmasina ragmen kbb hekimlerimiz yillarin aliskanligi istisna kbb hekimlerimiz haric sadece iyi duyan kulaga tek cihaz onermekte ve tek rapor vermektedirler.
bilateral cift kayipli isitme engelli kisilerde tek rapor veren raporlarda neden tek cihaz verdigi gerekcesi sut tebliginde istenmekidir tibbi gerekce olarak belirtilmelidir.
11-ulkemizde isitme cihazlari diger ulke fiyat politikalarinin yari fiyatina verilmektedir.
ayrica bir defa isitme cihazi icin bedeli odenirken 2 yil garanti verilmekte cihaz hurdaya cikana kadar ayar ve huzmetler icin ikinci bir ucrer wn az 5 yil ve ustu alinmamaktadir.
oyle bir kavram yazmissinizki sanki cihazlar cok fahis fiyatlarla satilmakta kisiler kandirilmakta
kirayi isci giderleri cihaz maliyet giderleri vs giderleri beraber odemiyoruz .
yilda ulkenizde 130.000- 140.000 adet cihaz satilmakta 850 isitme merkezi aylik 12-14 arasi cihaz satarak ayakta durmaya calismaktadir.
ulkemizde isitme merkezleri ulke nufusumuzun isitme engellilerin her turlu cihaz kullanan kisilerine asgari 5 yil biyunca hizmet vermektedirler.
bu disaridan goruldugu gibi kolay bir is degildir.isterimki sizlerde bir merkez calistirin yonetin isin zorlugunu ancak ozaman gorebilirsiniz.
ulkemiz saglik bikiminde tek oturmamis sorunlari cozumlenmeyen tek brans isitme cihazlaridir.
bu yazilari okuyan bir cok insanimiz bizler hakkinda cok yanlis ve farkli dusunecejlerdir.
tabiki egitim her zaman 850 merkezin bilgi ve uygulama kalitesini yukari tasiyacaktir.
o zaman gelin ilkonce yapilmasi gerekenleri yerine getirelim eksikleri hepberaber ortadan kaldiralim.
buradada baska konular konusalim paylasalim
mesela ulkemizde isitme ve konusma sagiligini tanitan anlatan bir kamu yararina bir kurulus bukunmaktadir.
buradan herkese acik davet ediyorum gelin TURKIYE ISITME VE KONUSMA SAGLIGI VAKFINI kuralim.
5 yillik ve 10 yillik projelerle isitme sagliginda neler yapilabilinir bunlari gerceklestirelim.
sevgi ve saygilarimla

ALINTI :

"
Ben 19 sene her kulakta %70 işitme kaybım var senelerce Türkiye de çeşitli firmalardan işitme cihazı alım kullandım çoğunlukla proplem yaşadım Ancak son birçok cihaz denedikten sonra 21.04.2016 Tarihinde İzmir-Alsancak DUYMER İşitme merkezinden tarafıma verilen Kulak içi İnterton Marka işitme Cihazından o kadar çok memnunum oldum ki hem çok güçlü bir cihaz hemde konuşulanları rahat anlıyabiliyorum tüm arkadaşlara tavsiyem deneyin göreceksiniz. Ancak cihazı yetkili olan merkezlerden alın aracılık yapan firmalardan almayın DUYMER KBB Hastanesi ve Doktorları ve çalışanlarını tebrik ediyorum.
"

Nejat Bey buradan şunu anlıyoruz DUYMER KBB HASTANESİ (!?) ne gidiyorsunuz doktorlar size DUYMER Alsancak tan kanal içi interton marka işitme cihazı almanızı önerdi. Sizde aldınız.
Hem çok güçlü olduğunu ,hemde konuşulanları çok iyi anladiginizi belirtiyorsunuz .
Ayrıca çok uzun zamandır işitme cihazi kullamaniza rağmen bu kadar memnun olmadığınızı belirtiyor ve işitme cihazı kullanacaklara da buradan cihazı almasını öneriyorsunuz doğru mu ?
Sizin adınıza bu durum dan cok memnun olduğumu uzun zamandır bu sektörde çalışan birisi olarak söyleyebilirim Çünkü bu sektördeki en büyük problem isitme cihazı kullanıcılarının memnuniyetsizligidir . Bu problem % 90 oranında da işitme cihazı kullanan hastalardan kaynaklı degidir. Bu sebeple sizin bu denli memnun olmanızdan bende sektör çalışanı olarak mutlu oldum. Ancak 19 yıllık sektör tecrübeme dayanarak, ilk kez işitme cihazı kullanacakların ya da yenileyeceklerin. Bu forumda yazan Dr.Ody.Mehmet Akşit in 10 maddelik tavsiyelerini göz önünde bulundurarak, en az iki üç farklı firmadan bilgi almadan ve kendine uygun olduğu belirtilen en az iki farklı modeli ortam gürültüsü içinde (ses sistemi ile sağlanabilir) denemeden karar vermemelerini tavsiye ederim yine de.
Zira sektördeki hasta memnuniyetsizliginde ,eskiden beri ve şu anda sektörde olan uygulayıcı ve satıcı firmaların etkisi çoktur.

Ayrıca cihazı aracı firmalardan almayın derken neyi kasteddiginizi de belirtirseniz zira alacakları markanın ,o markanin (interton) isitme cihazını satiyorsa bir merkez , sağlık bakanlığı onaylı işitme cihazları satis ve uygulama merkezi olmasi, ayrıca o markanın yetki verdiği Ayrıca da Ubb kaydı olan bir firma olması gerekir bu konuda da biraz daha ayrıntı verirseniz. İşitme cihazı kullanacaklara daha faydalı olursunuz düşüncesindeyim.
Sağlıklı günler dilerim.

Sayın arslan arslan,
İşitme cihazı uygulamalarına güvensizliğim, yıllardır bu camianın içinde olmamdan kaynaklanıyor. Güvensizliğe gerek olmadığını anlatmaya çalıştığınız maddelerin bazılarına bakalım. Mesela 2. madde:
[FONT=sans-serif]"2-herhangi bir bulgu varsa hastane ve kbb hekimlerimize yonlendirmekteyiz."
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Aslında siz de biliyorsunuzdur ki, binlerce hasta kulakları akıntılı olduğu halde kulak arkası veya kulak içi cihaz takmaya devam ediyor. Kaç tane bayinin kulaklarında enfeksiyon olduğu için hastaya cihaz uygulamaktan vazgeçtiğini söyleyebilirsiniz.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]"3-cihazlarla ilgili zaten 2013 yilinda asgari cihaz kriterleri getirilmisdir.bundan dolayi yanlis bir cihaz uygulanmasi verilmesi soz konusu degildir,"
[/FONT]
[FONT=sans-serif]2015 yılında 5 ilde 146 hasta üzerinde yaptığımız çalışmada, "yanlış uygulama söz konusu değildir" dediğiniz bayilerin, hastaların sadece % 8'ine (yüzde sekiz) doğru kazanç uygulaması yaptığını bulduk. Aynı çalışmada cihazdan şikayeti olmayan ve cihazında fiziki bir problem olmayanların oranı sadece % 11 idi (Akşit ve ark. "Hafif derece işitme kayıplılarda işitme cihazı uygulama sonuçları". Dünya İşitme Cihazları ve Koklear İmplantlar Sempozyumu. İstanbul 2015)
[/FONT]
[FONT=sans-serif]"4-genelde isitme engelli kisiler 65 yada 70 yas ortalamasi olan kisiler gelmekte cogu aileden birisiyle gelmektedir.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Beş yaş ve altı çocuklar işitme cihazı uygulanırken özellikle dikkat edilmesi ve sıkı takip edilmesi gereken bir gruptur. Bu grubun cihazlandırılmasında RECD denilen yöntemin uygulanması zorunludur. Türkiyede 1000'e yakın bayiden kaç tanesinin RECD'den haberdar olduğunu söyleyebilirsiniz?
[/FONT]
[FONT=sans-serif]"7-amerika ve avrupada gerek goruldugu takdirde gercek kulak olcumu yapilmaktadir.ulkemizde her hasta icin yonetmelik geregi zorunludur." [/FONT][FONT=sans-serif] [/FONT][FONT=sans-serif]
Gerçek-kulak ölçümünün zorunlu olduğu doğru. Peki kaç bayi bu uygulamayı hakkıyla yapıyor? Sadece bu sene 2000 civarındaki ölçümün fotokopi ile çoğaltılıp, yapılmış gibi SGK'ya gönderildiği ortaya çıktı. Hem de büyük bir ilimizde. Ayrıca birçok yerde ölçümlerin hasta gittikten sonra avuç içi ile yapıldığına ben şahit oldum. Kendimizi kandırmamıza gerek yok.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]"11-....850 isitme merkezi aylik 12-14 arasi cihaz satarak ayakta durmaya calismaktadir."
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Dediğiniz gibiyse, bayilerin her cihazdan ortalama 1500 TL kar etmesi gerekir. Üstelik araştırmamıza göre yaptıkları işi % 90 yanlış yapacaklar. Aslında bu durumda çözüm belli: Yapmasınlar! Onlar ayakta duracaklar diye ızdırap çeken bunca insan niye mağdur olsun ki! Devlet yeterli uzmanı yetiştirip, kendi hastanelerinde bu işi çok daha ucuz ve sağlıklı olarak yapabilir diye düşünüyorum.
Bu konuda tartışma daha çok uzatılabilir.
Benim kişisel düşüncem, birilerinin hastadan yana olması gerektiği. Zaten denetim mekanizmasını çalıştırması gerekenler [/FONT]
[FONT=sans-serif]uygulamadaki yanlışlara ya kayıtsız kalıyor ya da yanlışların üstü örtülmeye çalışılıyor.

[/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]

Arkadaşlar benim sol kulağım hiç duymuyor, %100 ileri derece işitme engelim var sol kulağımda.. doktorlar bu kulak artık iflah olmaz tamamen kapanmış dediler.. Sağ kulağım ise %40 duyuyor.. hangi işitme cihazlarını önerirsiniz ?

Üst Alt