Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk kez işitme cihazı alacaklara veya yeniden cihaz almayı düşünenlere önerilerim

merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim ve bulanımdayım bana yardımcı olurmusunuz ameliyat oldum kirençlenmeden dolayı kulagım 55db 85 db oldu diger kulagıma cıhaz aldım ama alışamıyorum takamıyorum

merhaba sizin yazılarınızı baya okudum dogru yönlerdilme yapıyorsunuz o yüzden size sormak iştedim bende orta kulak kirençlenmesi var sag 5o db sol 55 db ve bu şeklde hayatıma devam edebiliyordum beni fazla etkilemiyordu ama daha iyi olcam diye soldan ameliyat oldum ve 85db oldu suan duymuyorum eskisi gibi sag kulagıma cihaz aldım onu da takamıyorum kırasım geliyor ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum

oflu_semih

Semih,
Geçmiş olsun.
Bana ameliyat öncesi ve sonrasının işitme testlerini gönderirsen, yardımcı olmaya çalışırım.
Ayrıca kullandığın cihazın marka ve modelini de yaz.
Ameliyatı nerede yaptırdın, merak ettim.

tesekkürler aklımda kalanı ile yazıyorum ameliyat öncesi sol 55db kemik 23 hava 87 sağ 50 kemik 18 hava 90 çapa yaptıldım ameliyatım sırasın kemik tabanını derelken sıvı gelmiş ondan dolayı ameliyat basarısız oldu sonic cr60 kanal içi dıjıtal ameliyat öncesi yasantımda sadece kısık seslere konuşan birde uzak mesafeden konuşanları duyuyordum anlayamıyorum testlerim evde akşam atarım size cvp yazdıgınız için tesekkürler

tuh ben gıbı doktor gazısı olmussunuz yok yere bı suru acı bı de artan ısıtme kaybı
ama 55 db ıle duyan kulagınıza ıyı ayarlanmıs cıhaz olursa daha rahat edersınız
alısmalısınız zor olsada alısılıyor sabır gerek
gecmıs olsun

Merhaba siemens işitme cihazım var dört sene oldu alalı.Tamir görmekten ben bıktım.İki tarafta da var. İkiside 5-6 kere tamir gördü.Az önce sağdaki yine bozuldu. Yenısını almam lazım.Gecen bir haberde devlet cihazı tamamen karsılayacak diyordu doğru mu?Hangi markaya gitsem busefer?100db kayıp var sağ sol.

Ben artık bıktım nefret ettim bu cihaz işinden arkadaşlar.37 yaşındayım.Öğretmenin üstüne.

100 db kayıpla cihazdan fayda görüyormusunuz????

100 db ısıtme kaybında cıhazla ses duyulurdaaa 120 db ıle total olursunuz gıbı bılıyorum:)pessss yane cıkmadık canda umıt vardır:eek:

aynen iyi olcam diye oldum ailem iştemiyordu ama cihazsız duymaz oldum duymadıgım tamamda kulagımdan gelen şu sesler zor ama alışacam hayat devam ediyor cvp için tesekkürler

farklı bir işitme çihazı almalı mıyım?

@Mehmet Akşit bey.özel mesaj kutunuz dolmuş.mail adresinize de odyo testlerinizi gönderemedim kaulanılmıyor hatası geldi.yeni mail adresinizi alabilir miyim?malum burada terübeli odyometris yok

ilk 2010 yılında aldım [FONT=sans-serif]c[/FONT]ihazı phonak exelia art [FONT=sans-serif]ci[/FONT][FONT=sans-serif]c plus aldım.halen onu kullanıyorum.biraz verim düşüklüğü yaşadım.birde yenilemek istedim.burdaki odyo[/FONT][FONT=sans-serif]cu farklı bir [/FONT][FONT=sans-serif]c[/FONT][FONT=sans-serif]ihaz önerdi.siz ne tavsiye edersiniz. bir de bu rapora göre sgk 2 [/FONT][FONT=sans-serif]c[/FONT][FONT=sans-serif]ihazın parasını bana ödermi[/FONT] suta göre 6 ay bir deneme maddesi eklemiş 2. çihaz için lakin ben daha önçeden de kullanıyorum doktorda bunu raporda belirtti.sgk bu rapora istinaden 2 ihazında parasını yani 1200 tl öder mi merak ediyorum yoksa 6 ay bekletir 2 . bir rapor mu ister diğer çihaz için.ankara da tavsiye edeeğiniz bi yer var mı?

POMWW6.jpg
[/URL][/IMG]

diğer resimleri
9DL11o.jpg
[/URL][/IMG]

qJBkkB.jpg
[/URL][/IMG]

uhh senın ısıtme kaybın baya yuksek. cıc mıc pek ıse yaramaz sana.kulak arkası almalısın.

Sevgili shufuke şu an pHonak cic kullanıyorum .yeni alacağım cihaz Bi 7-8 yıl daha götürmez mi .şu an kullandığımı 2010 yılında aldım

@slethern

İşitme kaybın, CIC cihazlar için sınır seviyede. Şimdilik CIC kullanabilirsin. Ama kaybında artış olursa, zorlanabilirsin.

Cihazınızı yenilerken marka ve modeli değiştirmemenizi öneririm. Model değişse bile hiç olmazsa markanın aynı olmasına dikkat edin. Her markanın ayrı bir ses tadı oluyor. Uzun süre kullandıktan sonra markayı değiştirince bazı kullanıcılar mutlu olmuyor.

SGK'nın uygulama prosedürünü uzun amandır takip etmiyorum. Yapılan değişikliklerin bilimsel yaklaşıma ve hasta yararına olmadığını düşünüyorum. Yasal prosedürleri en iyi satıcı firmalar bilir.

[FONT=sans-serif]Bana ulaşmak için [/FONT]atesmehmet59@gmail.com[FONT=sans-serif] adresini kullanabilirsiniz.[/FONT]

Son düzenleme:
Dün odyometrede işitme testi yaptık. Güya yeni cihaz almak için yapacaktık ama iş koklear implant yaptırmaya uzamış vaziyette. Gelecek hafta da MR çekilecek. Cihaz mı yoksa Kİ mi cidden kararsız kaldım. Cihazla duyuyorum ama duyduğum çoğu kelimeyi anlayamıyorum. Daha net duyayım diye sesini yükseltiyorum fayda sağlamak şöyle dursun kulağıma daha fazla zarar veriyor. Odyometri test sonuçlarının fotosunu dün akşam atacaktım ama unutmuşum. Şöyle yazıyor sonuçlarda:

Konuşmayı Alma Eşiği (dB HL) : 105
Konuşmayı Ayırdetme Skoru (%ile) : 48
En rahat Ses Yüksekliği (dB HL) : 120
Rahatsız Edici Ses Yüksekliği (dB HL) : 120 üstü (üstü yazdım ama yukarı gösteren ok işareti var rakamın yanında)

Bunlar sağ kulağımın verileri sol kulağımda ise hiç bir şey duymadığım için oraya bir şey yazmadı daha doğrusu sadece "Test yapılmadı" diye yazdı. Sanırım koklear implant nereye koyulacaksa oraya yapıyorlar testi. Cihaz mı alayım Kİ mi bilemiyorum. Anneme sorsanız hem fiyatı yüksek hem de görüntüsü hoş değil diye istemiyor. Sanki mankenlik ajansına başvuracağım da :D

mankenlik yapmayacaksin ama implanta bagli nasil yasiyacaksin

işitme cihazıyla nasıl yaşıyorsam öyle yaşayacağım :) Korkum yok mu? Elbette var, herkes İLKLERDEN korkar. Tam olarak anlayıp bilmediğimiz için bu bizi gerginleştirir.

Ben senelerdir "koklear implant yapsam mı yapmasam mı" diye papatya falı açtım neredeyse. Zamanı geldi diye düşünüyorum.

değerli arkadaşlar işitme testimi yüklüyorum ve cihaz almayı düşünüyorum tavsiyelerinizi çok önemsiyorum
oticon opn veya beltone langend9 özellikle anlama güçlüğü çekiyorum
6yX7Vk.jpg

Widex oticon
faysal21 hafifmiş sizinki zormu anlıyonuz birzamnlar benimde bu kadardı cihazsuzda anlardım iyi kötü şimdi zor anlıyom

Cihaz taksanda en kalitelide olsa anlama değişmiyo duymada az yarıyo

@YUCi
Sol kulakta işitme cihazı hiç işe yaramaz. Sol kulağa kokler implant yapılır. Sağ kulakta işitme cihazı ile devam edersin.
Ama sol kulaktaki işitme kaybının işitme siniri veya daha üst merkezlerden kaynaklanmadığından emin olmak gerekiyor.

@faysal21
Kalın sesleri her iki kulağın da normal seviyede duyuyor. Ama 1000 Hz'de ani bir düşüş başlıyor. Sol kulağın 500 Hz'de 15 dB duyarken, 1000 Hz'de ancak 55 dB'i duyabiliyor. Bu ani düşüş şeklindeki işitme kayıplarında iki ayrı test daha yapılır:

1- 1000 Hz'de işitme eşiği ile 500 Hz eşiği arasındaki fark 25 dB veya daha fazlaysa "ölü bölge" testi yapılması gerekir. Anlamı şu: 1000 Hz'lik sesi duyan hücreler ölmüşse, bu sesi belki de 500 Hz'i işitmekten sorumlu hücreler duymuştur. Aslında 1000 Hz ve üzerini duyabilecek hücreler artık fonksiyonel değildir. Bu durumun kesinleştirilmesi önemli. Çünkü size 1000 Hz ve üzerinde kazanç sağlayacak bir cihaz uygulanacak. Eğer 1000 Hz ve üzerindeki duyu hücreleri çalışmıyorsa işitme cihazı kullanmak anlamsız olacaktır.

2- İki ayrı "konuşmayı anlama testi" yapılması lazım. Bir tanesi 50 dB şiddet seviyesinde, diğeri 80 dB şiddet seviyesinde. Eğer iki test arasında konuşmayı anlama bakımından fark yoksa işitme cihazı işe yaramayacaktır. Belirgin bir fark varsa işitme cihazı işe yarayacaktır.

Ayrıca Timpanogram ve akustik refleks testleri de yapılmamış. Bu testler de tanı açısından çok önemli.

Hangi ilde yaşadığını belirtirsen, gidebileceğin uygun bir odyoloji kliniği önerebilirim. Daha ayrıntılı inceleme gerekiyor. İşitme cihazı işini sonra düşünürsün.

Geçmiş olsun.

Mehmet Akşit hocam ilginize gercekten tesekkur ederim

5 yildir kulak ici isitme cihazi kullaniyorum faydasini da goruyorum cihazsiz insanlari anlamak icin uc dort defa tekrar etirmek zorunda kalıyorum

Yeni cihaz alacam kulak arkasi cift hoparlör olan
Daha onceki cihazim 6000 8000 arasina ayar vermeye elverisli degilmis
beltone langend 9 14 kanalli tavsiye ediyorlar ne yapacagimi bilmiyorum

Unutmadan diyarbakirda yasiyorum ama bahsettiginiz olcumler icin nereyi tavsie ederseniz dusunebilirim saglikli olcum yapacak bir yere ulasmaliyim

Mehmet Akşit

Yanıt için teşekkürler. Sol kulağa da implant olmaz zira dediğin gibi işitme sinirlerinden kaynaklı işitme kaybı var. 8 yaşındayken merdivenlerden kötü şekilde düşmüş başımdan yaralanmıştım o kazada işitme sinirleri ölmüş yani hasar görmüş. Kİ oraya olmaz yani. Sağ kulak desen duyuyor oraya Kİ yaptıracaktım ama vazgeçtim. İşitme cihazı firması olsun görüştüğüm birden fazla doktor olsun hepsi Kİ diyordu ama bu teste göre Kİ pek gerekli değil sanırım cihaz şimdilik bile olsa işini görür.

faysal21
İşitme cihazı kullanıyorsan ve yarar görüyorsan, söylediklerimi hesaba katma.
G.Antep'e gidebilirsen orada İdeal İşitme Cihazları Merkezi vardır. Taner Bey'i bul. Selamımı söyle. Yardımcı olacaktır.

Cok tesekur ederim en kisa zamada gidecem size donus yaparim

YUCi
Sağ kulakta konuşmayı anlama skorun %48 olarak bulunmuş. Bu skorla Kİ olman bence de riskli. Yıllık kontrollere devam et. İşitme kaybı artarsa veya anlama skorun düşerse o zaman tekrar düşünürsün.

YUCi

samımı olarak yazarmısın yucı.sol kulakla hıcbır sekılde ses duymuyormusunuz. benım duyuyo dedıgım kulak sızın kulaktan pesler bıraz ıyı.tızler bıraz ktu

buna ragmen yuzyuze konustugum ınsanlarla dudak okuma yoluyla gayette anlasıyorum.cıhazı takınca bana yakınımdakı seslerıde gayet ıyı duyuyorum.

shukufe dudak okumayı nasıl öğrendin benide bilginlendir öğrenmem lazım

dudaklara yuze bakarak alesta durursan alısılıyo. baska sansın olmayınca olagan bıse:eek:

Ayy bakıyom anlamıyomki:Dkulamı kapatarakmı denim:))
shukufe kursu yok demi bunun

7 yıl önce bıraktım kullanmayı.. Şimdi teknoloji baya bir gelişti. tekrar işitme cihazı almayı düşünmeye başladım fakat hangi marka daha güvenilir emin değilim..

Bu konuda bilgisi olanlar yazabilirler

Üst Alt