Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk kez işitme cihazı alacaklara veya yeniden cihaz almayı düşünenlere önerilerim

shukufe Geçmiş olsun..İnsan zamanla alışıyor bu duruma.. Kullandığınız cihazın özellikleri neler ? Bluetooth, müzik dinleme gibi özellikleri var mı ? Ben Siemens ya da Widex düşünüyorum bu markalar da belirttiğim özellikler var mı ? ya da sizin önerdiğiniz İşitme Cihazı satan yerler güvenilir mi ?

bana ozellıklı cıhaz olmuyor. cok ılerı ısıtme kaybım:(ama kanal sayısı az cıhazlarla daha az konusma anlıyor gıbı hıssedıyorum.dudak okuyarak bırebır konusmaları guzel anlıyorum. ısıtme cıhazımı daha cokta seslerı duymak ıcın cınlamalardan bıraz rahat olmak ıcın kullanıyorum.

guvenmedıgım ısıtme merkezlerını sıze onermem. bıde sıemens gatases var mıthatpasada mehmet beyde galıba orada. ıstersen onlara gıt.

Kulak içi almada ne alırsan al wideksin ses kalitesi doğal kulak arkası var onun hemde ufak bişidi

Dediğim yerde wideks phpnac smens varmış

Mehmet Akşit hocam saygılar. Aydın'da oturuyorum. İşitme Cihaz alabileceğimiz güvenilir bir merkez ve odyocu önerisi istiyorum. Aydın olmazsa Denizli ve İzmir'de olur. Saygılarımla.

@halil baydur

Ege bölgesinde referans olacak kadar iyi bildiğim bir merkez maalesef yok.

Ama Marmaris'te Red İşitme var. Betül Hanım çalıştırıyor. Selamımı söyleyip, cihaz denemesi yaptırabilirsiniz.

Elinden geleni yapacaktır. Gerekli görürse bana danışabilir.

Son düzenleme:
Akşit Hocam merhabalar. Babamda yaklaşık 7 yıldır işitme kaybı var. Sağ kulak (110 db) neredeyse hiç duymuyor, sol kulakta (7 yıl önce 70 db) cihaz kullanıyor. Yaklaşık 1 yıldır cihazdan verim alamamaya başladı. Anlaması çok güçleşti.

Yeni cihaz almaya karar verdik. Sincan Devlet Hastanesinde test yaptırdık. Sağ 110-sol 80 çıktı.
Bize önceliğimiz Ankara Sincan ilçesi olmak üzere Ankara'da işini düzgün yapan, hastasına saygıyla yaklaşan ve önceliği PARA olmayan işitme merkezi tavsiyesi istiyoruz. Şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

bence sız cıhazdan once kulagı sagaltın. sonra cıhaz alırsınız. cok cok cok uzuldum babanıza.

@unutulan06
Yaşanan talihsiz bir olay elbette. Ben şöyle yorumladım: Kalıp izi alınırken fazla derine girilmiş olmalı. Ama kanamanın kulak zarının delinmesinden kaynaklanması çok düşük bir ihtimal. Bu ancak kanala sıkılan malzemenin zara yapışmasıyla olabilir ki, bu pek görülmüş bir şey değildir. Benim tahminim, izi çıkarmak için zorlarken, kulak kanalı cildi tahriş olmuştur. Bu da kanamaya neden olmuştur.

Babanız zaten orta kulak iltihabı nedeniyle tedavi görüyormuş. İltihabın kurutulması, zarın kapanmasını garantilemez. Kapanabilir elbette ama uzun süreli bir kronik iltihap ise kapanma ihtimali azdır.

Diğer yandan, hem 70 dB işitme kaybı olup hem de orta kulakta enfeksiyon varsa, üstelik kulak kanalını kapatan bir işitme cihazı kullanıyorsa, babanızın enfeksiyonunu geçirmek pek kolay olmayacaktır. Çünkü, iltihabın kurutulması için iyi bir havalandırmaya ihtiyaç vardır. Kulak kanalı kapatıldığında havalanma kanalı da kapatılmış oluyor. Bu durum, tedavi edilse bile enfeksiyonun sık sık tekrarlamasına neden olabilir. Bence esas zorluk bu: Duymak için cihaz kullanması gerekiyor ama cihaz kullandığı için enfeksiyon tekrarlıyor!

Bunları babanız hakkında pek bilgim olmadan yazıyorum. Bu nedenle yanılıyor olabilirim tabii. Ama anlattığım açmaz sık karşılaştığımız bir durumdur.

İşitme testi sonuçlarını gönderebilirseniz daha sağlıklı bir yorum yapabilirim (Bir de babanızın yaşı önemli).
Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Mehmet Akşit
Hocam çok teşekkür ederim. Babam 53 yaşında. Doktor kulağındaki kanamanın kanalda olduğunu söylemişti. İşitme testinin fotoğraflarını nasıl gönderebilirim?

CMR degılde bıde arya ısıtme merkezı var bu murat ceberle hanımının. ben su begenmedıgım phonak naıda cıhazıma pek ovuyorlar basarsa basarsa bunlar yapar guzel ayarı dıye gıtmıstım. 4 veya bes yıl once. o zaman kalıbımı begenmemıslerı yenı kalıp yapalım dıye pıyasada daha ucuzken 50 lıraya kalıp yapmıslardı. hıc basıma gelmeyen zorla cekıstıre cekıstıre cıkarmıstı kalıp olcusunu muratın hanımı odyometrıst. oyle kızmıstımkı. bıdahada sıze gıdenın dıye:mad:benı allah korumus serlerınden.

shukufe
Gerçekten Allah korumuş. Aryadan haberim yok ama bunlar aşırı özgüven ve kendini fazla begenmenin sonucu bence. Birde phonak naida V modelini çok övüyorlar sizce nasıl? Babama signia motionun bir modelini, phonak skyın bir modelini ve phonak bolero b50 SP diye bir model denedik. Bolero dan memnun kalmıştı. Ama naidayı çok merak ediyorum.

Gönderdim hocam sağolun ilginiz için teşekkürler.

unutulan06

o dedıgınız naıdayı almıstım bende. dıger kulagı koklear ımplanttan kaybedınce crosla uyumlu, bıde ılerıde bı cros alır ıkı taraflı ses duyarım dıye:(gel gorkı o odyocu senın bu odyocu benım dolastıgım halde bı turlu kullanılabılır ayar yapan olmadı. bırkac ay sonra artık bu naıdayı kullanamayacagıma ıyıce ınanınca yenıden otıcon chılı aldım. onu kullanıyorum.

sıgnıa motıon yerıne nıtroyu denemenızı onerırım. nıtroyu cok begendım ama naıdaya 2500 lıra verınce bıde hemen arkasından pahalı geldı. daha uygun fıat dıye otıconu aldım.
naıdanın sesıcok sert. hıc kullanamadım.

Mehmet bey merhaba
5GWyNA.jpg
[/url][/IMG]

bu konuda yorumlarınız benim için çok önemli ilk defa işitme cihazı alacağım yaşım 53 kulak içi mi yoksa kulak arkası mı önerirsiniz doktardan çıktıktan sonra üç farklı yerde üç cihaz denedim widex bana en doğal sesi verdi ama denediğim cihaz kulak arkasıydı bana kulak içi olanın da aynı olacağını söylediler kafam çok karıştı denediğim en kötü cihaz sonicksti diğer denediğim cihaz da interton du ve fena değildi alıp almamak arasında kararsız kaldım sizin önereceğiniz bir marka yada satışını yapan bir yer varsa çok memnun olurum bu arada emekliyim ve bütçe meselem var

@modelistozgur,

İşitme testi sonuçları tatmin etmedi beni.

Mesela, sağ kulakta konuşmayı ayırt etme testi neden yapılmadı?
Veya neden sağ kulağa işitme cihazı denemeniz önerilmedi?
Mümkünse Taksim'de Duysel'e gidin. Bülent Bey'i bulun. Selamımı söyleyin.

Hem testi tekrarlasınlar hem de her iki kulağa da cihaz denesinler.
Hangi kulakta daha iyi verim aldığınıza siz karar verin.
Geçmiş olsun.

hocam saygılarımla.sol kulağım88/67 db%36 sağ 72/65 %68 işitme kaybım var elimde siemesn ıntutus dır işitme cıhazı var daha önce siemens kullandım arıza yağtığı için yeni cihaz alcam ama elimde yedek olarak siemens ıntutus dır var benim işimi görürmü..

Mehmet bey,merhabalar aydınlatıcı yazılarınız için teşekkürler ,annemin (74 yaşında )bir kuşağında yüzde elli bir diğerinde yüzde 46 kayıp var,iki yıl önce bir tane kulak içi almıştık hiç memnun kalmadık ,kullanamadı hiç, kulak arkası önerdiler diğer kurağına kulak arkası alacağız şimdi ama çok fazla fiyat,model,marka var,satıcılarda hiç güven uyandırmıyor,

kafam çok karıştı,ne alayım,ne yapayım ,malum pahalı cihazlar,bir öneride bulunabilirmisiniz,isterseniz işitme testini alınca size yollarım da.Hatta İzmir'de tanıdığınız tavsiye edebileceğiniz bir satıcı olsa ne iyi olurdu.tEşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim.

İzmir'de tanıdığım bir merkez yok. Ama siz odyogramı gönderin yine de. Hiç olmazsa yorum yapma şansım olur.

Mehmet Akşit

sevgili Mehmet Akşit hocam ; Antalya'da işitme cihazı ve ayar konusunda beni yönlendirebilecek ODYOLOĞ a ihtiyacım vardır.Yardımlarınızı bekliyorum.selam ve sevgilerimle....

Antalya'da işitme cihazı uygulamasına tanık olduğum, uygulama sonuçlarını gördüğüm bir uzman yok. Devlet hastanesinde Uz.Ody. Nurdan Aygener çalışır. Ama işitme cihazı ile ilgilendiğinden emin değilim.
Eğer Ankara'ya yolun düşerse yardımcı olabilirim.

Mehmet hocam çok teşekkür ediyorum.Benim her iki kulağımda da çınlama ve uğultudan ileri gelen işitme kaybım var.5 yıl analoğ+6 yıldır da dijital kulak içi çihaz kallanıyorum.Tek sağ kulakta.Zamanında bizi bu konuda yönlendiren olmamıştı.kullanmakta olduğum işitme cihazım artık yeterli gelmediği için,yeni bir cihaz için 10.02.2018 tarihinde çekilen odyometri sonuç belgesinde :

SAF SES HAVA ORT.:sol-62 / sağ- 60 KONUŞ.ALMA EŞİĞİ: sol 65 db.sağ 65 db./KONUŞ.AYIRT ETME.sol-%36 sağ-%40

Ölçüm antalya-Kemer D.H.yapıldı.odyometri haftada 2 gün geliyor.

1- Ölçüm yapılan kapalı oda bana göre tam muntazam değildi.
2- ölçüm yapan arkadaş işitme kaybımın çok ilerlemiş olduğunu ve kalak arkası cihaz tavsiye etti.
3- 14.02.2018 günü antalya da 3 tane işitme merkezi ile görüştüm.
4- oticon ria2 16 kanal 16 bant kulak arkası ve başka bir yerde beltone 8 kanal kulak arkası denedi
5- her ikisinden de istediğim sonucu tam alamadım.ikisi arasın da çok fazla fark görmedim
6-Çok fazla acele etmemeye başka birkaç marka ve ayrıca kulak içi cihaz da denemeye karar verdim.
7-Tabiki kafamda baya karıştı.
8-Şimdiki kullandığım cihaz audi srvise.4 kanallı.kulak içi.diğer iki cihazın çok fazla üstünlüğünü fark etmedim

Çok selam gönderiyorum..

15 yaşındayım. İlk defa işitme cihazı alacağım. Ne önerirsiniz?

[FONT=sans-serif]Arkadaslar ben 15 yasindayim ic kulak sorun var cinlama ve ugultu doktora gittim ve cihaz takin dedi sag kulagimda sorun var tek %90 dp duymuyorum fazla gorunmicek bir cihaz lazim kaliteli olsun oneriniz nedir [/FONT]

[FONT=sans-serif]Sorularim [/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu cihazi hepmi takicaz ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu cihazlari internettenmi aliriz yoksa bir yerde satiliyormu ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu cihazi almak icin doktor veya bir yerden bir kagit alacakmiyiz ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]Yeni oldugum icin alismam ne kadar surer ?[/FONT]

Üst Alt