Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk kez işitme cihazı alacaklara veya yeniden cihaz almayı düşünenlere önerilerim

CİHAZI sürekli takacaksın takmamazlık yapma ilerliyo işitme kaybın bende ilk başlarda takmıyodum gözükür vs diye sonra işitmemde gerileme olduğu için şu an çıkarmamaya özen gösteriyorum.medicaller var işitme cihazları satan her ilde araştır hepsiyle görüş en uygun cihaza öyle karar verebilirsin.doktor muayenesinden sonra bi reçete yazıyo işitme cihazı kullanmalı gibisinden onu medicale götürüyosun devlet belli bir kısmını karşılıyo gerekli işlemleri medical yapıyo orda.alışman kolay olur çünki duymadığın sesleri duyacaksın olumlu bir şey.

Cihazdan pek fayda görmezsin kaybın 90 boşa alma cihaz implant için bir doktorla görüşün

Koklear implant ameliyatı

İşitme kaybın sadece sağ kulakta ve 90 dB civarındaysa, işitme cihazı da koklear implant da işine yaramaz.
"Cros" cihazdan yararlanabilirsin belki. Sağ kulağa mikrofon, sol kulağa hoparlör yerleştirilir. Böylece sağ tarafa gelen sesleri sol kulakla duyabilirsin. Denemeden sakın alma.
Geçmiş olsun.

XxXxxX

[FONT=sans-serif]Arkadaslar ben 15 yasindayim ic kulak sorun var cinlama ve ugultu doktora gittim ve cihaz takin dedi sag kulagimda sorun var tek %90 dp duymuyorum fazla gorunmicek bir cihaz lazim kaliteli olsun oneriniz nedir [/FONT]

[FONT=sans-serif]Sorularim [/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu cihazi hepmi takicaz ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu cihazlari internettenmi aliriz yoksa bir yerde satiliyormu ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu cihazi almak icin doktor veya bir yerden bir kagit alacakmiyiz ?mehmet beyin yazdiklarina ilave[/FONT]:)tam duyan kulaga cihaz duymayan kulaga cros

cihaz kullanmak duyan insana maddi olarak kulfet.
bide duyan kulakla cihaza dayanmak mesele. ben ileri isiitme kaybimla bile hic sevemiyorum cihazdan gelen sesleri.ama ses duymak icin mecburum.o halde size kolay gele.

shukufe duymadığın için gelen sesler garip geliyo galiba sana wideks denedinmi hiç benim eski analog cihazım kötüydü çok eskiden alıp geri verdik dijital aldık.

Benim cihazın sesleri gerçek sesi kulağında yokmuş gibi hissediyon denesen bir

Kulak arkasıda var

Memnun olurdun belki

flora19

widex hic denemedim.yeni cihaz alacagim. aklimda olsun :)

vay anassiniiii:eek:privateciler is basinaaaaa:eek:tam sahife privateeee:p cok taaa tiiiinnnnnn...

shukufe dene canım benide bilgilendir hoşuna gider umarım:)ben ayar içim dicle sebene gitcem ondada var wideks odyo protez merkezi

Eksilerini kapattım:))

Markina benim 37le başladı iki kulakta çok ilerlemedi çok şükür

Ameliyatla sıfırlanıyosa ameliyat olun bana olmuyo ameliyat

Sinirlere yapcak bişi yok bana

İşitme cihazı tavsiyesi

İyi günler arkadaşlar işitme cihazı tavsiyesi almak istiyorum ilk defa cihaz alıp kullanacağım sağ kulak %58 sol kulak %48 duymuyor . Konuya çok yabancıyım hata yapıp kullanılmayacak bir cihaz almak istemiyorum tavsiyalerinizi bekliyorum

İşitme testini gönderebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.

Sağ kulağım 118 sol 116 db de

Doktorlar olursa koklear ımplant ol dıyor ancak ameliyata sıcak bakmıyorum .

Bu değerler de bana az da olsa fayda sağlayabilecek güçte bir cihaz var mıdır ?

Mesela konsere gitsem orada ki yüksek sesli müziği az buçuk anlamama yardımcı olacak bir cihaz bile olsa olur .

ey allam, su kullarina biraz insaf nasip eyle:(sen oyama sagirlikla straz. eger isitme kaybin boyle 100 gectiyse nah dusunursun sen konser moser:(baskaca bisiy demicem.

shukufe
Ne demek istediğini anlamadım . Nah düşünürsün falan derken ne demek istiyorsun ?
Ne yapalım hayata mı küselim yani ?

Şu an uçak sesi ve , kamyon sesi falan anlamsız da olsa bazı sesleri işitiyorum .
Müzik dinlemek önemli nihayetinde sesi bu seviyelere çıkaran bir cihaz varsa açarım sonuna kadar dayarım kulağıma hoparlörü .

Benim için 100-110 desibel. Oticon Sumo DM cihaz ile gayet güzel duyuyorum. Ha anlama konusunda hala sıkıntılarım var. Tiyatroya gitsem duyarım ama anlamam. Konsere gitsem müziği duyarım bildiğim şarkı ise beraber de söylerim. Bilmediğim şarkı ise müziğin ritmine ayak uydururum.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

strazyevsk
yalani dogruymus gibi susleyenler, cihaz saticam diye sagir numarasi yapicam diyenler,deseler bile isitme kaybinin ne olup ne olmadigini bilmeden ahkam kesenlere gicik oluyorum.

en bas boyle sitelerde az duyup insanlarin samimiyet bekledikleri yerde bari duymuyoruz derken biraz insafli olmalarini dilerim.

İmplant ol bırak cihazı falan

@sahranil İmplant için çok iyi düşünün. Mucize zannedilmesin. Sonuçta işitme cihazı. Hatta olup ta sokturen bile vardı.

bulnes iyi doktor lazım çoğu kişi memnun

Hiç duymuyan arkadaşım var iyi anlıyo duyuyo

İşitme cihazları biyere kadar kullanılır sonrası implant

Tamam iyi araştırın diyorum sadece. İyi doktor iyi cihaz iyi ayarlama vs. Sonuçta bu bir operasyon. Vazgeçtim deyince yine operasyon olacaksınız demektir. İnşallah fayda görürsünüz. sahranil

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bulnes

vazgecmek degilde. koklear implanti taktirdiginiz anda 100 db bile ileri isitme kayipli kulaginiza aciyorsunuz:(cunku koklear implantiniz bozuldugunda isitme cihazi gibi hemen gidip alamiyorsunuz.

maazallah piliniz bitti disaridasiniz, yandiniz kulak duvar:(
tek bir firmaya boyun egeceksiniz, o markaya heves ediyorum diyemezsiiz. hangi markadan aldiysaniz dutturu bi parcasi icin bile onlara gideceksiniz.

bide benim cektiklerimi tekrardan yazarsam siteden kovma derecesine gelecek koklear fanatikleri:eek:

shukufe

Benim demek istediğim bu. Ben bu tecrübeyi yaşamadım. Ama yaşayanların ki okuyorum bir de düşünüyorum kontrol hiçte senin elinde değil.
Benim kulak arkası cihazda sorun mu oldu eski cihazımı takar mevcut olanı istediğim yerde servise veya bakıma veririm.
Tabi ki fayda görüyorlarsa tabi ki güzel bir şey.

Oticon Sumo DM cihaz ile gayet güzel duyuyorum.

Bu cihazı hangi markanın dükkanında bulabilirim ?
shukufe

Yahu ne anlatıyorsun sen acaba ?
Cihaz satıcam diye sağır numarasıymış ,samimiyet bekliyormuş , sen kimsin de sana samimiyetimi ispatlayacağım .

Ben 25 yaşında işitme duyumu büyük ölçüde kaybetmiş bir adamım , hayat bir şekilde devam ediyor ,

İşitme kaybı bu kadar ilerlemiş bir adam konser falan düşünürmüymüş sanamı soracak o adam ne düşüneceğini ne yapsın hayatamı küssün . Ben maça da gidiyorum , müzikte dinlemek istiyorum . Eğer cüzi miktarda duyum sağlayacak bir cihaz bulursam buralarda epey işimi görür .

Böyle bir durum için burada ki tecrübeli insanlardan akıl almaktan daha doğal ne olabilir ?

Rica ediyorum işine bak , attığım postlara da alıntı yapma .

canın sagolsun straz.dogruyu soyleyenı dokuz koyden kovarlar :eek:tınnnn.....

sahranil
Implant olmayı düşünmüyorum .
Nihayetinde beyin ameliyatı .
Hayat şu an bir şekilde devam ediyor , bu ameliyatı olup elde ki sağlıktan da olmak var .
Hem belki şu kök hücre uygulaması başlayabilir diyorlar

shukufe
Doğru söylemekten kastın yalan konuşup kendini tatmin etmek ise haklısın , bir de günah alıyorsun afiyet şeker olsun

Işitme kaybı , işitme cihazı , işitme cihazı tamiri

İşitme cihazı tercih edilirken estetik kaygıyla hareket edilmemelidir.
İşitmenize sağlayacağı faydalar ön planda tutulmalıdır.

Kulak arkası cihazlar daha güçlüdür, kullanımı daha rahattır ve kolay bozulmazlar.

Kulak içi cihazlar küçüktür , temizliği ve bakımı açısından çok yaşlı hastalar için kullanımı zor olabilir.

Son yıllarda özellikle open fit adı verilen cihazlar hem kullanım kolaylıkları ve güçlü olmaları hemde estetik olmaları sebebiyle çok tercih edilmektedir.

İşitme cihazı modeli seçimi KBB uzmanı ve tecrübeli işitme uzmanı ( odyometrist veya odyolog ) ile beraber yapılmalıdır.

Yaşınız , sosyal yaşantınız , kulak kanal yapınız ve işitme kaybı derecenize göre seçim yapılmalıdır..

Hocam iyi günler, 68 yaşında olan babamın işitme testi raporu. 2 yıl öncesine kadar bir kulakta siemens marka kulak arkası cihaz kullanıyordu, bu cihazdan hiç memnun değildi, bu cihaz bozulunca 650 lira tamir parası istemişler, cihazdan memnun kalınmadığı için yeni bir cihaz almayı düşünüyoruz, cihaz satımı yapan firma diğer kulak için ölçüm yaptırım, bu kulak için rapor alınarak yeni bir cihaz alınabileceğini, bu cihazın da yine daha önce takmış olduğu kulakta kullanabileceğini belirtmiş. İyi bir cihaz almak istiyoruz, başlangıçtaki önerilerinizi dikkate alacağız. Bu rapor sonucuna göre ne tavsiye edersiniz?

Merhabalar herkese.Benim işitme cihazım(kulak içi) 12 senelik artık eski performansını göstermiyor.Kulak içi kulaklık için hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?Bilgisi olanın(ların)yardımcı olmalarını rica ediyorum!
Not:Sadece sol kulak için.Sağ kulak total.sol kulak orta-ileri

mersinliengelli kulak içi iyi performans göstermiyo önermem benimde kulakiçi en iyisi

Marka olarak

Alırsan kulak arkası al

Orta kayıplara pek fatdası yok kulak içinin oldum olası memnun kalmadım

Kulak arkasında çift hoporlör var

Üst Alt