Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk kez işitme cihazı alacaklara veya yeniden cihaz almayı düşünenlere önerilerim

@shukufe sol kulak gerçekten hiç duymuyor. İşitme testlerinde mesela sesleri algılıyor kulak ama duyma manasında değil, kulak zarında titreşim yapıyor öyle hissediyorum. Hatta işiten kulağımı kapatıp denedim yine de duyamadım bir şey. O kulaktaki sinirler geçirdiğim kaza yüzünden tamamen ölmüş.

Zamanın Ötesinde

valla al. ısıtme cıhazıyle gozumu acıyorum sahsen.bana sorarsan resound derım.

bıde kaybın ılerı kayıpsa sakın ola otomatıklılerden alma volum kontrollu cıhaz al

otıconuda es gecme

Selam aranıza yeni katıldım benimde sağ kulağimda işitme kaybı var işitme testinde sol kulak 20db sağ kulak 74 db çıktı bu sonuca göre SGK den geri ödeme 700 lira kadar sanırım alma şansım varmı alacağım işitme cihazı 1900 TL

Mehmet Akşit
2EEXBj.jpg

Hocam almaya karar verdiğim işitme cihazı Sonic Cheer 20 BTE kulak arkası işitme cihazı

Son düzenleme:
@GreenBlue123

İşitme testinden, işitme kaybına yol açan sebep pek belli olmuyor. Konuşma testleri, timpanogram ve akustik refleks testlerinin de yapılması gerekli. Sağ orta kulakta enfeksiyon, zar perforasyonu vb. bir problem yoksa, işitme kaybının sebebi araştırmak için MRI veya BT isteyebilirler. KBB hekiminin yorumu önemli.

Önerim Hacettepe veya Gazi Üniversitesi hastanesinden randevu alıp, işitmeni tekrar test ettirmen. Sonuçlara göre cihazı sağ kulak yerine sol kulağa bile takabilirsin.

Mehmet Akşit

Hocam merhaba bir hastam var işitme kaybı budur

Phonak audeo v50-312 RIC cihaz satılıyor hastaya 1 yıl önce fakat işitme cihazından performans alamıyor hiç memnun değil takmıyor sanırım artık.

Şimdi bana ulaştılar bende bu işitme kaybına uygun bi araştırmaya girdim sizin kalıp notlarınızda 1 kHz'den sonra düşüş yapan koklear işitme kayıplarına ÖNERİ: 1. Sadece tüp. 2. Geniş ventli kısa kalıp. 3 mm Vent. (Eğer feed-back yaparsa, vent yün ile gevşek olarak tıkanır.) notunuza ulaştım hocam sizce ric değil de normal bir bte cihaz önerip kalıpta ki bu şartları yerine getirsem uygun bir uygulama yapmış olur muyum ?

hocam birde hastanın işitme kaybı bir yıldır aynı fakat doktoru implant önermiş.

yazııık. kbb doktorları ısıtme cıhazından anlamaz. burda bızım en guvendıgımız odyometrıstlerdır. cıhazı hafıfe alıp bu kadar kayıp ıcın ımplant dıyen doktor ısıtmenın kıymetını bılmıyordur.

phonak tız seslerı oteleyebılıyor bıldıgım. faydalanması gerekır bence.
degısık markalardan deneseydınız. cıhaza bı antıpatı duydunmu oldur allah yaranamıyo garıp cıhaz kımılerımıze.

shukufe

Hasta sıfır fayda diyor cihazdan implant önerilmesine de diyor ki psikolojim çok kötü durumda çınmalası falanda oluyormuş sanırsam.

ısıtmeden dolayı psıkolojısı bozuksa cıhazına dortelle sarılırdı bence.zaten bozuktur psıkolojısı. hıcbırseyı begenmeyen hıc memnun olamayanlar mutluluk nedır bılmezlerkı.bırde cıhaz taktım dıye tam duymak ısteyen aza kanaat etmeyen cıhaz kullanmaz.

Okdrcık kayba implantmı önermiş doktor şaşırdum

Nasıl doktormuş öle

@ışılisitmemerkezi

Hastaya 75 ve 80 dB seviyesinde uyaran verilmiş, % 68 ve % 64 ayırt etme skoru elde edilmiş. Demek ki, alçak frekanslardan verilen uyaranlar konuşmayı anlamasına oldukça iyi bir şekilde yardımcı oluyor. Ama alçak frekanslar zaten normale çok yakın duyuyor. Bu frekanslarda işitme cihazına ihtiyacı yok.

Yüksek frekans bölgesi için TEN testi yapılması gerekirdi. Yani "ölü bölge" testi. Ancak ondan sonra işitme cihazı için karar verilebilir. İşitme cihazından çok FM sistem uygulaması düşünürdüm. Özellikle kalabalık ve gürültülü ortamlarda bire bir konuşmalarda çok yardımcı olur. Hasta öğrenciyse, sınıf ortamında da çok yararlanır.

Teorik olarak bakarsak en akla yatkını hibrit uygulama. Yani hem koklear implant hem de işitme cihazı. Ama fazla riskli. Benim kulağım olsaydı, bir tanesini gözden çıkarıp, hibrit implant taktırırdım. Ama %68 ayırt etme skoruna sahip bir hastaya öneremezdim!

Sonuç olarak:
1- TEN testi yapılmalı
2- FM sistem denemeli
3- Zaten cihazı varsa bluetooth mikrofonla bağlantı denenmeli
4- Yıllık odyolojik kontrol yapılmalı, işitme kaybı veya ayırt etme skoru kötüleşirse koklear implant düşünülmeli (hibrit)

Ocihazların alışma süresi bayabir takacak bende öle atardım kenara ilk zamanlar tek kulakla gezdim sonra çift aldık cihazsız çok iyi dğl kulaklarım anlamam bozuk ama teke tek anlıyom dışarda sorunlu

Kaç doktora gözüktüm implanta hee demiyolar hala peşindeyim:)

İmplant takan arkadaşım hiçduymuyo çok gzl anlıyo implantla

Mehmet Akşit

hıbrıt ımplant nedır mehmet bey.bunu bıze anlatırsanız bılmeyenler ogrenır.
bırde ben olsam bır kulagımı feda eder hıbrıt yaptırırdım dıosunuz ya bekara karı bosamak kolay:eek: tek kulak kalmanın ne oldugunu ımplantla bıle duyacak olsa bıle feda edebılecegınıze cok guldum:)egerkı ımplantın nasıl sesler verdıgını duyabılseydınız acaba tercıh edermıydınız.
o kadar ıyı konusmayı anlama skoruyla amelıyat masasına bıle yatılmaz sahsı dusuncem.ama ıste zevkler ve renkler tartısılmaz

herkese takmıyorlar belli bir işitme oranının olması lazım.

yeni cihaz aldıkta pek sevemedim. Sesler sanki metalikmiş gibi geliyor. Daha kullanalı üç gün oldu henüz ve yarın sabah son ayarlara vs falan gideceğiz. Başka cihaz mı istesem bilemiyorum.

Hocam merhaba ben Aydın'da oturuyorum.isitme cihazı alabileceğiniz güvenilir bir yer tavsiye etmenizi istiyorum. Saygılarımla.

Arkadaşlar Ankarada bildiğiniz ve tanıdığınız Güvenilir Odyolog ve İşitme Cihazı satan yerler var mı ?? Acil olarak lazım..

Zamanın Ötesinde

Bana hacettepeden önerdi odyocu medikofar başak hanım adı facede sayfasıda var

İlgili yermiş okudumda facede övgüleri

mıthatpasada selıs ısıtme cıhazları ıyıdır. ıdıs ıyıdır. yankı ısıtme cıhazları ıyıdır.

bı dene once:)kulagın hangısının sesını begenırse onu alırsın. ısıtme kaybı cesıt cesıt . ama alırken bıraz kanal sayısını fılan goze al yanı gırıs sınıfı cıhazlardan alma. mumkunse. tabı paran bılır. bana sorarsan resound hem saglam hemde ben sesını begenıyorum.

shukufe ben çift mikrofonlu almayı düşünüyorum.. Gürültülü alanlarda sesleri daha iyi ayırt edebiliyormuşsun.. Benim Bütçem 3-4 bin civarı. Almışken her türlü özelliği olsun istiyorum.

Siemens ya da Widex düşünüyorum.. Resound'a güvenemiyorum

ozellıklerı kullanmak ıcın ısıtme kaybın cok ılerı olmamalı. konusmayı dudak okuyarak anlıyosan ben gıbı cok seylerden faydalanamazsın. ama kanal sayısı bıraz fazla olasa ıyı olur. bırde kulak ıcı cıhazlardan alıcaksan onlar galıba tek mıkrofon. kulak arkası olanlarda tek mıkrofonlu pek olmuyo yada artık uretmıyorlar galıba

shukufe Benim zaten sol kulağım hiç duymuyor. Sağ kulağım ise %40 - %50 civarı duyuyor.. Tek kulakla yaşıyorum anlayacağınız. ben sesleri duyuyorum fakat ne dediklerini anlamıyorum sorun bu :) Siz kulak içi mi kullanıyorsunuz ?

keskı kulak ıcı kullanabılecek ısıtme kaybım olsaydı:( bende tek kulak kulak arkası kullanıyorum. obur kulak koklear ımplant yuzunden sızlere omur:(

Üst Alt