Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk kez işitme cihazı alacaklara veya yeniden cihaz almayı düşünenlere önerilerim

sayın Mehmet akşit hocam:
sizi iyi tanırım ve takdir ettiğim insanlardan birisiniz. Konferanslarda 3 , 4 kez dinleme fırsatıda buldum. öncelikle sizlere teşekkür ediyorum
söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Lakin eksik gördüğüm ve ilave edeceğinizi düşündüğüm bir husus daha var. Hekim yönlendirmeleri.
Şu merkeze gideceksin ve şu cihazı alacaksın gibi. Merkezle anlaşarak sırtından komisyon alarak hastalara daha yüksek fiyattan cihaz sattırarak hastayı tamamen mağdur etme. yazınıza bu konu ile ilgili eklemelerde yaparsanız sevinirim. Çünkü Adanada maalesef yaşadığım en büyük sorun bu .teşekkürler

TABİKİ VARDIR işitme cihazı ayarlarında hava yolu kemik yolu UCL değeri MCL değeri hasta yaşı cinsiyeti bunların tamamı önemli ve ayarlamaları etkiler. AYRICA : hastanın iki kulağında kayıp varsa diğer tarafta cihaz kullanıp kullanmadığı da etkiler.

iyiii, burda cihaz satanla, cihaz ayarlarini bilen akademisyen hocanin cihaz kullanan insanlar hakkinda konusmasi guzeldee:)
uc kurus daha fazla kar etmek icin ise yaramaz ayarlarla cihaz kakalanan sagirlar neler yasiyor:(
dogru durst ayar yapilmadan o kadar paralar verdim magdur oldum guzeliim cihaz ise yaramadan duruyor o kadar para verip aldigim:mad:
Mehmet Aksit gibi bir tane bizim neler cektigimizi, bizlerin halinden anlayan birinin yazdiklarinada kem kum edecekte varmis:p

Sn. Arkadaşım

Ben birçok kulak içi ve kulak arkası cihaz kullandım bu son cihazı almadan önce 3 farklı cihaz denedim isimlerini vermiyorum kartlarının arkasına cihaz model ve numarasınıda yazdırarak ancak yazımda belirttiğim İnterton marka cihazı denediğimde cihazın güçlü ve bahsettiğim şekilde de anlamamı kolaylaştırdığını sesi çok açtığımda ötmediğini görünce bu modelin fiyatını aldım fiyatınıda sonra araştırmaya başlayınca tamirine varıncaya kadar ekol Kbb hastanesinde tamir edilebildiğini öğrendim ve Alsancak ta bahsetttiğim adresten tekrar denedim ve fiyat aldığımda bana verilen fiyatın yarısına yakın daha ucuz bir rakam söylendi ve 1 senelik pil bakım setide verildi hatta yanlışlık olmasın diye sadece kapora verdim ancak cihazım kulak kalıbıma göre yapılıp geldiğinde ve hala şu an kullandığım müddet içerisinde de öyle memnun ve mutluyum ki anlatamam ancak aynı cihaza bana fiyat veren daha önceki işyeri bu cihazları onlardan alıp hemen hemen iki kat fiyatla sattığını öğrendim bu nedenle cihaz alacaklara tavsiyede bulundum kaldı ki daha önce aldığım cihazlarda çok sorunlar yaşadık bu aracı satıcılar nedeniyle saygı ve sevgilerimle.

Abilerim yasim 17 ve dun yeni bir cihaz aldim adi siemens orion 2ric10 bana yardimci olursaniz sevinirim bilmedigim cok sey var bide hunsal abi bana ozel mesaj atabilirsen cooook sevinirim abi cunku yeni aldigim cihaz bana cok garip geliyor
Yardım edecek olan abi ve ablalarimdan simdiden teşekkür ediyorum

Tesekkurler Nejat Bey bende bunu anlamaya calisiyordum zaten demekki ekol Kbb hastanesinde tamire varıncaya kadar yapılıyormuş , ben yönetmelik uyarınca kbb hastanelerinde işitme cihazı tamiri ve satışı yapılamıyor diye biliyordum Sağlık bakanlığı sağlık müdürlükleri aracılığıyla bu konuda denetim yapıyor zannediyodum. Sadece işitme cihazı satış ve uygulama merkezinde bu işler yapılabiliyor sanıyordum oysaki sizin ifadelerinize göre ekol kbb hastanesinde yapılabiliyormus bilgilendirmeniz için teşekkür ederim

Merhaba ben de cihaz yenileyeceğim. Phonak beltone, oticon agil, resound linx cihazları denedim açıkçası aralarındaki farkı anlayamadım. Üçününde fiyatları yaklaşık aynı 3.000 TL ben iki tane alacağım. kullananlardan yorumlarını istiyorum iyi geceler..

Mehmet Akşit hocam merhabalar,
3,5 yaşında oğlum sol kulak 65db, sağ kulak 85 db işitme engelli oğlum phonak kulak arkası kullanıyyordu, cerrahpaşa ya gidiyorduk 6 ay önce koklear implant tavsiye ettiler, Marmaraya da götürdüm heyete girdik Çağlar hoca geç kalmışsınız falan dedi, koklear implant ameliyatı kararı aldık, tetkikler aşamasındayız şua anda
sizden 2 şey rica edecem
1.si forumdaki bi konu başlığını okurken karşılaşmıştım kök hücre için çin'e gidenler falan olmuş böyle bir tedavi hakkında ne derece bilginiz var hocam
2.si benden hastahane cihaz marka ve model söylememi söyledi, bende anlamadığımı belirttim forumlardan oku bak dediler, ama malum ben çamaşır makinası falan almıcamki forumlardan araştırıyım diye düşündüm, o yüzden sizler gibi bilgisi olan kişilerden yardım istiyorum hocam çünkü 2 firma ile görüştüm kafam karıştı yardım ederseniz sevinirim hocam

afe00,
1. Kök hücre çalışmaları umut vaat ediyor ama henüz çözüm üretemiyor.
2. Her hastanede uzmanların belli implant modellerine el yatkınlıkları vardır. Çağlar Bey genellikle 2 markayla çalışıyor. Bir de Marmara'nın odyoloji bölümüne sormanızı öneririm. Çünkü programı onlar yapacak. Son gelişmeleri en iyi onlar bilir. Bazı firmaların yeni modellerini hastanelere vermediklerini duydum. Bu yeni cihazlar için firmalar üste para istiyorlarmış. Bu konuları da konuşmanızda fayda var.
Geçmiş olsun.

Mehmet Akşit

Hocam, bilginiz varsa implant markaları arasında yardım ederseniz sevinirim, çünkü ben 2 marka arasında kaldım, kutu içerisine baktığımda Ab önde ama işlemcide medel daha iyi diyolar(gerçeğe en yakın ses), işin içine işlemci farkı giriyo diyince ben devre dışı kalıyom otomatikmen anlamadığım kısım teknik bilgi gerektiriyo, kararsız kaldım

Bu site üzerinden firmalar arası rekabete girmek istemiyorum. Marmara'da Odyolog Atılım Bey vardır. Onunla konuşmanızı öneririm.

Merhaba benim işitme kaybım iki kulak için 51ve 52db anlama kaybım 92 tek kulak için cihaz yazdı ancak eskişehirde birkaç yere vardım deneme için cihaz vermiyorlar örnek duymak işitme birde alacagım cihaz markaları arasında tereddütüm var duymak phonak ve oticon ama oticonda çeşit yokmuş satıyor eskişehirde widex yok meltem işitmde simens satıyor abim denizliden kulak içi simens aldı çok menun olduğunu söylüyor dr bana kulak arkası yazdı shukufe ve akşit hocamdan yardım bekliyorum birde raporların süresi 4 aya çıkmış şimdiden teşekürler unutmadan ilk cihazım

Caner26
Deneme için cihaz alırken, cihazı parasını veriyorsun ama fatura almıyorsun. Bir hafta sonra cihazı iade edebilirsin veya fatura kesilmesini istersin. Bu uygulamayı hemen hemen tüm cihaz firmaları yapıyor. Bu yasal tüketici hakkın. Beğenmediğin malı bir hafta içinde iade edebilirsin. Hatta yasaya göre bu süre daha uzun galiba.

teşekkür ederim Mehmet bey bu gün simens denedim liste fiyatı 2000 dedi çiftine 3200 bırakacağını beilrtti ben bir düşüneyim dedim sesler güzel geliyor ama gelirken bir hışırtı var sanki birde widex si deneyecem hayırlısı diyorum tüketici raportörü yüm 14 gün geri iade süresi bilgiler için tekrar teşekkür ederim

mehmet bey merhaba. malesef kemoterapi sonrasi isitme kaybim olustu.kulak ici kulak dişi konusunda kararsizim.siz ne onerirsiniz istanbul yada Bolu da yonlendirebilecrginiz biri var mi.sonuclarimda resimdeki gibi.

039635f318bf855519a19c104ca938d1.jpg

e9ee103a29018e2b30451af754ea4690.jpg

SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uğur Bey öncelikle geçmiş olsun. Umarım tedavi sonrası sağlığınıza kavuşursunuz.
Kemoterapinin işitme kaybı gibi bir yan etkisi oluşabiliyor. Sizde 2000 Hz ve sonrasında (4000 - 8000 Hz) maalesef kazanç sağlanacak bir işitme kalmamış. Kullanacağınız cihazın 500 Hz ile 1500 Hz arasında kazanç sağlaması gerekiyor. Bu nedenle cihazınız kulak içi de kulak arkası da olabilir. Ama gideceğiniz firmadaki teknisyen bunun farkına varamayabilir. Eğer yüksek frekanslarda da (2000-8000 Hz) kazanç sağlamaya çalışırlarsa cihazınızdan sık sık ıslık sesi gelebilir. Bu konuyu özellikle belirtmenizde fayda var.
Kullanacağınız kulak kalıbında en fazla 1 mm vent (havalanma deliği) olmalı. Daha geniş çaplı ventler kalın sesleri (500-1000 Hz) duymanızı engelleyebilir.
Cihazı mutlaka bir hafta deneyerek alın. Bunun pazarlığını önceden yapın.
Bolu'da bildiğim bir yer yok. İstanbul'da Duysel'e güvenirim.

mehmet bey peki cift alin dedi odyolog ama benim o kadar durumum mevcut degil.tek kullanmak sorun olurmu ve hangi kulagima takmaliglyim rapora göre

Evet, çift almanızda fayda var. Belki pahalı bir cihaz yerine daha ucuz iki cihaz alabilirsiniz. Ama çift cihaz alamayacaksanız, cihazı her iki kulağınızda ayrı ayrı ayrı deneyin. Deneme sırasında üç heceli kelimeleri arkanızdan söylesinler, siz tekrarlayın ("perşembe", "çaydanlık", "şemsiye" gibi). Hangi kulakta daha doğru cevap veriyorsanız, o kulağı tercih edin.
Firmaya gittiğinizde, işitme testini tekrarlamalarını rica edin. "Konuşmayı ayırt etme testi"ni de yapsınlar. Gittiğiniz merkezde bu test yapılmamış. Halbuki cihaz denemesinde bu test özellikle önemlidir.

cok tesekkurler....ilginiz alakaniz icin .boluda duyses subesi var oraya gideyim bir..cihaz oneriniz var mi mehmet bey.

ugir

duysel mi duyses mi bu arada

cok sagolun cok tesekkur ederim. son olarak duysel mi duyses mi demek istediniz.

Bugün phonak audeo b 30 312 için sipariş verdim pzt günü de cihaz gelecek ve kullanıma başlayacağım hayırlısı bakalım.

Mehmet bey sizede teşekkür ederim ilgili davrasiniz icin

Cihazı aldım kullanıyorum şu an duymadığım sesleri duyuyorum ama sürekli bir çizirti var aleti takınca bu normal mi bilmiyorum gerçi 10 gün sonra kontrol var onda yine ayarlarını üzerinden geçilecek

Pil ömrü 5 gün dendi daha uzun ömürlü pil yokmudur

İyi günler hocam
Yaşım 30. Daha önce hiç işitme cihazı kullanmadım. Liseye başladım sene sorunum başladı. Sesleri alıyordum ama anlama sıkıntısı vardı. Doktora göründüm. Kanal içi cihaz uyguladı. 6 ay sonra sol kulaktaki cihaz patladı. Su kaçmış olabilir. Sağ taraf normal. Sorunum daha çok sesleri anlamamak ve ayırt edememek. Askerlikten muaf raporu aldım. Sonra devam eden yıllarda sadece telefonda konuşamamak ve sesleri alamamak sıkıntı oldu. Cihaz almak için doktora gittim.
Odyometride eşik alınamıyor diye beraya sevk etti. Orda da ses alınamadı dedi. Bera testine iki defa girmeme rağmen. Odyolog cihaz kullanırsam faydası olmayacağıno söyledi. Çok geç kaldığımı ve neden kullanmak istediğimi sordu. Bilateral ileri derece işitme kaybı dendi. Sorun işitme sinirlerinde dedi. Sonra cihaz satılan yere gittim. Raporu verdim ve bana çift cihaz kullanmam gerektiğini söyledi.Sonra cihaz satılan yere gittim. Raporu verdim ve bana çift cihaz kullanmam gerektiğini söyledi. Sol kulağımda işitme kaybı daha çok. Sağ ise normal. Maico 16 kanallı cihaz aldım bir haftadır. Cihaz kullanırsam algı sorunum düzelir mi ve cihaz kullanmam sonucunda şu anda işitme duyunu kaybeder miyim?
Teşekkürler

Üst Alt