Bu konuda bir arkadaşımız bana sorular sorunca, konuyla ilgili olarak bildiklerimi bir kez daha güncelleyeyim istedim.
Öncelikle ameliyattan hemen sonrasını yazdığım şu mesajım işe yarar:
http://www.engelliler.biz/forum/sag...an-mesane-yolu-yapma-yontemi-2.html#post14183
Ameliyattan sonra "2. gün direni, 3. gün açılan yol’un dikişlerini, 10. gün mesane üstündeki stapler dikişleri, 21. günde yol’da takılı olan sabit sondayı çıkarıyorlar".
Ameliyattan bi hafta sonra (yani ameliyat yorgunluğu geçtikten sonra) normal hayatınıza dönüyorsunuz. Sadece sabit sondanız oluyır bir süre daha. o da çıkınca herşey eskisi gibi oluyor.
* Sabit sondanın o sürede takılı olması günlük hareketliliğinizi hiç mi hiç etkilemiyor. Basket oynamak dahil, hiç bir sınırlama yok. Yeter ki göbekten takılı olan alana top gelmesin
* Bu ameliyattan sonra hiç hiç hiç ama hiç bir hareket kısıtlılığı söz konusu değil. Banyo, deniz, cinsel aktiviteler, atlama-zıplama... herşey serbest. Zaten vücudunuzda yabancı birşeyler de yok. Çok çok çok ama çok kullanışlı bir yöntem. Hatta 7 sene boşu boşuna pe.si haşat ettik bile diyebiliriz
Ameliyat sonrasında, bilmem kaç binde bir olabilecek bişey oldu bende, açılan deliğin kenarından meme yaptı
Hani futbol topunın kenarı yırtılır da balon yapar ya, onun gibi bişey. İlk anda nedir bu diye doktora gittiğimde, önemsiz bişey dedi doktorum ve basit bir makas/törpüleme işlemiyle bu oluşan et parçasını kesti aldı. 5 dakka sürdü işlem
Bir daha çıkmaz, derken, 3-5 gün sonra yine/yeniden çıktı!
Gittim doktoruma hemen, "yahu dedi, ikinci defa çıkanı ilk kez gördüm"
Aynı şekilde temizledik. 3 gün sonra bi daha çıktı
doktorum da ben de gülüyoruz
Oluşan et parçası gerçekten önemsiz ve gerçekten zararsız. Ama ben gıcık oldum bir kere
Neyse, 3. defa çıkınca bi süre bekleme kararı aldım. Zira kesince yine çıkacaksa.... 3. defa çıkan et bi bezelye kadar büyüdü, ve sonra kendiliğinden düştü (1 hafta). Oh dedim.
Ama hemen sonra 4. defa çıktı. düştü. 5. defa çıktı. düştü. 6. defa çıktı. Düştü. 7. defa çıktı, duruyo hala
Pazartesi günü doktoruma gidicem yine, bakalım ne yapacağız.
Ama bu durum TAK yapmamaı etkilemiyor. Sakın büyük bişeymiş gibi algılayıp tırsmayın
Sorular olursa cevaplamaya çalışırım