Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnce barsaktan mesane yolu yapma yöntemi..?

Sevgili Oturanboğa kardeşim :) sen gerçekten çok sabırlıymışsın.
Bahsettiğin o hortumu :( adedini hatırlamadığım sonda ve direni ben kendim söküp atmışım .:) bu bana o günleri hatırlamamaya ve iki gün uyutulmaya mal oldu.
Tekrar geçmiş olsun . Allah bu yaşadıklarını unutturmasın.

çok çok geçmiş olsun. acil şifalar....:)

Bülent Abi gerçekten gelmiş geçmiş olsun.Sanki bizlere yani bana dışardan basit gibi bir operasyon gelmişti ameliyatından önce ve anlatılan şeylere bakarak.Ama şimdi bakıyorum okadar da basit değilmiş.
Galiba ben ameliyat olsam bukadar keyif verici anlatamazdım gerçekten tebrik ediyorum ve geçmiş olsun dıyorumm..

Bugün doktor kontrolüm vardı. Gittim ve -yol'a takılı olan- sabit sondayı çıkardılar. Ardından sı içip mesaneyi doldurdum ve ilk kez o yol'dan TAK yaptım. Herhangi bir sorun olmadı. Umarım olmaz da...
Yöntemi kullanmak kolay gibi görülüyor. Sadece, karnındaki bir delikten TAK itme düşüncesi biraz itici. O da bikaç güne geçer sanırım.
Yaklaşık 7 yıl önce ilk TAK yapacakları zaman da böyle (aslında bunun 100 kat fazlası) olmuştu, ve ben, "ben bunu yapamam." diye ortalığı velveleye vermiştim. Yaptım tabii :) Çok çok çok da güzel oldu.

Hadi gözün aydın artık herşeyin yolunda olması güzel. Bundan sonra aynı sorunlarla karşılaşmazsın inşallah.

Sevgili bülent arkadaşım, öncelikle geçmiş olsun. Abicim umarım bütün sorunların biter, rahata erersin. Bende sağlıkçıyım, herşeyi o kadar güzel anlatıyorsunki, merak ettim seni ameliyatın neresinde uyuttular.

kendinle barışık olduğun için seni ayrıca tebrik ederim. böyle insanları görünce çok mutlu oluyorum. herşey gönlünce olsun.

Sevgili muzox5, kötü şeyleri hatırlamayayım diye, o anlarda uyutmuş olsalar gerek. Mesela, yukarıda bahsettiğim o lanet şeyi burnumdan sokuşlarını hatırlamıyorum. Bi hatırlasam, o zaman bgör sen pozitif Bülent kalır mıydı :):):)

Sevgili Bülent, çok çok geçmiş olsun, çok geç oldu biliyorum ama bi okçuluk sevdası tutturdum ki, hiç birşeyle ilgilenemez oldum, dünde Milli takım kampından döndüm. Yeni maceranı bir solukta okudum, Allah beterinden korusun ...
Bakara suresinde, kimseye gücünün üzerinde bir yük yüklenmez der.
O yüzden ben yaşadıklarına hiç şaşırmıyorum.
Bundan kötü günün olmasın bundan sonra.
Sevgiler...

SLM

Mrb oturanboğa
cevabım biraz geç olacak ama internetime yeni kavuştum
şimdi baştan tüm sorularına cevap vereyim
ben 1995 sonunda bahsettiğin ameliyatı oldum,ilk etapta tabi çok karşı çıktım zaten içimde buclofen pompası var birde diyorlar ki bir şey daha takacağız dışarıda bir vana olacak falan ,şaka gibiydi.Sonra doktorum uzun uzun izah etti ve ameliyatı oldum.Ameliyat sonrası ilk tepkim de çok değişikti tabi göbeğimin altında plastik bir musluk vardı.Conveen idrar torbalarının boşaltım musluğu gibi.Kullanımı çok kolay nerde olursan ol mesela bir masa başıdasın masa yada örtünün altından musluğu aç boşalt ister torbaya ister şişeye neyse.Her zamam diyorum ya sizler şanslısınız artık Türkiye'de her şey yapılıyor ben 99 da buraya geri döndüğümde bütün hastahanelerde bana zombiymişim :) gibi davranıyorlardı içimde bir pompa,karnın üstünde bvir musluk,ne hemşire ne doktor çapa cerrahpaşa hiç biri ,resmen korkuyorlardı
sorularının cevabını akşama vereceğim tek tek şimdi çıkmak zorundayım

fgrsu, tam aynı şeyden bahsetmiyoruz sanırım. Benimkinde vana/musluk yok. Sadece bir delik açıldı ve ben oradan 5 satte bir TAK yapıyorum. Herhangi bir parça/ürün takılı değil yani.

slm

bence aynıdır ama aradan zaman geçti sistem farkı olabilir benimde ince bağırsaktan aldılar hatta çok korkmuştum bir şey olursa diye;5 sene öyle devam etti ama bana uygulanış sebebi kasılmalardan dolayı tak yapamamamdı daha sonra buclofen pompası etkisini iyice gösterince gerek kalmadı o sonda başlığını çıkardık 2 haftada o delik kapandı ve o günden beride normal tak uygulamasına devam ediyorum
tekrar geçmiş olsun

Bu konuda bir arkadaşımız bana sorular sorunca, konuyla ilgili olarak bildiklerimi bir kez daha güncelleyeyim istedim.

Öncelikle ameliyattan hemen sonrasını yazdığım şu mesajım işe yarar:
http://www.engelliler.biz/forum/sag...an-mesane-yolu-yapma-yontemi-2.html#post14183

Ameliyattan sonra "2. gün direni, 3. gün açılan yol’un dikişlerini, 10. gün mesane üstündeki stapler dikişleri, 21. günde yol’da takılı olan sabit sondayı çıkarıyorlar".
Ameliyattan bi hafta sonra (yani ameliyat yorgunluğu geçtikten sonra) normal hayatınıza dönüyorsunuz. Sadece sabit sondanız oluyır bir süre daha. o da çıkınca herşey eskisi gibi oluyor.

* Sabit sondanın o sürede takılı olması günlük hareketliliğinizi hiç mi hiç etkilemiyor. Basket oynamak dahil, hiç bir sınırlama yok. Yeter ki göbekten takılı olan alana top gelmesin :)

* Bu ameliyattan sonra hiç hiç hiç ama hiç bir hareket kısıtlılığı söz konusu değil. Banyo, deniz, cinsel aktiviteler, atlama-zıplama... herşey serbest. Zaten vücudunuzda yabancı birşeyler de yok. Çok çok çok ama çok kullanışlı bir yöntem. Hatta 7 sene boşu boşuna pe.si haşat ettik bile diyebiliriz :)

Ameliyat sonrasında, bilmem kaç binde bir olabilecek bişey oldu bende, açılan deliğin kenarından meme yaptı :):):) Hani futbol topunın kenarı yırtılır da balon yapar ya, onun gibi bişey. İlk anda nedir bu diye doktora gittiğimde, önemsiz bişey dedi doktorum ve basit bir makas/törpüleme işlemiyle bu oluşan et parçasını kesti aldı. 5 dakka sürdü işlem :) Bir daha çıkmaz, derken, 3-5 gün sonra yine/yeniden çıktı! :) Gittim doktoruma hemen, "yahu dedi, ikinci defa çıkanı ilk kez gördüm" :) Aynı şekilde temizledik. 3 gün sonra bi daha çıktı :):):):):):) doktorum da ben de gülüyoruz :)
Oluşan et parçası gerçekten önemsiz ve gerçekten zararsız. Ama ben gıcık oldum bir kere :) Neyse, 3. defa çıkınca bi süre bekleme kararı aldım. Zira kesince yine çıkacaksa.... 3. defa çıkan et bi bezelye kadar büyüdü, ve sonra kendiliğinden düştü (1 hafta). Oh dedim. :) Ama hemen sonra 4. defa çıktı. düştü. 5. defa çıktı. düştü. 6. defa çıktı. Düştü. 7. defa çıktı, duruyo hala :):):)
Pazartesi günü doktoruma gidicem yine, bakalım ne yapacağız.
Ama bu durum TAK yapmamaı etkilemiyor. Sakın büyük bişeymiş gibi algılayıp tırsmayın :):)

Sorular olursa cevaplamaya çalışırım

2 hafta önce sizinkinden çok daha itici bi ameliyat geçirdim.ürostromimidir nedir.göbegimin sag tarafından bi delik acıldı ve tak yapmadan idrar ordan bi torbaya doluyor.anlıyacagınız fazlasıyla onur kırıcı ve rahatsız edici bi durum.insan bunu kendisi bile kabullenemezken kız arkadaşına açıklamaya kalkması daha da trajikomik bi olay ya neyse...
ameliyat sonrasında buruna takılan o boru tam bir kabus.o boru bende 2 gün kaldı.allahta biliyo ya bi süre sonra ameliyat masasında kalmadıgım için lanet etmeye başlamıştım.yaklaşık 3 gün su içmedim ve 1 haftada hiçbirşey yemedim.ama emin olun ki o boru kadar ömrü hayatımda kötü birşey görmedim.
doktorlar o boruyu cıkarmayacaklardı ama gayet ciddi bi şekilde ölecegimi bilsemde o boruyu kendimin cıkaracagını söleyince-ki cıkarcaktım- gecenin bi yarısında sökmek zorunda kaldılar:):)
tanrı herkesi o borunun gazabından korusun:D:D:D:D:D

negrofil, barsakları iptal eden ameliyat mı?
Hangi boru o? :)

abi borudan kastım hani şu burundan takılan ve mideye inen,ilk gözünü açtıgında bi anda kusma istegi uyandıran, bir süre sonra bogazda oluşan aşınma sebebiyle yutkunmayı bile acı verici bi tecrübe haline getiren igrenc şey :shock:
Ameliyattan kastım ise; bagırsaklardan bi parca alınarak göbegimin 5-7 cm yanından bi delik acılarak idrarın ordan gelmesi saglandı.bunun yapılmasının sebebide idrar yolunda oluşan fistül denilen yeni bir yol...dedigim gibi idrar bu yoldan tak yapılmadan sürekli geliyor.Sürekli geldigi içinde karında bi kese taşımak gerekiyor...

Şimdi anladım negrofil :)

Bu arada bende de o göbeğin altındaki deli/yol var. Ama bende sabit sonda yok. Ben 5-6 saatte bir TAK yapıyorum... Çok çok çok çok da memnunum.

negrofil bende ürostomi torbası kullanıyorum. Ameliyatı 6 sene önce oldum. İlk başta ben de kabullenememiştim ama zaman geçtikçe bana sağladığı özgürlük yüzünden memnunum zira herhangi bir şişeye her ortamda boşaltım yapabiliyorum. Tabi keşke oturanboğa'ya uygulanan sistem olsaydı ama benim mesane uygun değildi.

merhaba arkadaşlar,

öncelikle geçmiş olsun. benimde 1986 dan bu yana üretra darlığı problemim var. bir kaza sonucu travmadan dolayı başladı. ben bu problemi yaşayanlar arasında biraz şanslıyım heralde. hemen kaza sonrası yapılan operasyon oldukça başarılıydı.

bu operasyondan sonra sorunlar yaşasamda ikinci operasyonu 1997 de yaptırdım, şu anda tekrar daralma başladı. seneye tekrar bi operasyon görünüyor.

bildiğim ve araştırmalarıma göre üretra darlığının kesin bir tedavisi yok.

endo, üretrada daralma kronikleşmişse (benim gibi,) o zaman sen de (benim gibi,) göbekten bir yol açtırablirsin diye düşünüyorum.

Benimle aynı anda ameliyat olan bir arkadaş vardı. Trafik kazası sonucu anal ve üretral faaliyetleri işlemez olmuş.. Halen daha görüşüyoruz kendisiyle. Ameliyatın sonucundan çok çok memnun o da..

Merak

sselam dostlar,

Ben MS hastalıgı nedeni ile malul emekli ögretmenim. Nerolojik mesane nedeni ile Oturan boganın ameliyatını olacam.

Acaba oturanboga dostumuz şu anda ne durumda ??

Selam ve sevgiler

oturan boğa kardeşimizin merakı herhalde sadece kendisi için değil omirilik felçlilerinin büyük bir bölümünün karşılaşabileceği veya şu anda cebelleşmekte oldukları sorunlar. Bunların yazılması çareler aranması en iyinin yakalanması adına çok faydalı oluyor KENDİ ADIMA TEŞEKÜRÜ BORÇ BİLİRİM.

Şimdi anladım negrofil :)

Bu arada bende de o göbeğin altındaki deli/yol var. Ama bende sabit sonda yok. Ben 5-6 saatte bir TAK yapıyorum... Çok çok çok çok da memnunum.

oturanboğa merhaba :)
Ben c-4-5-6- omurilik felçliyim. Kilo ve kasılmalarımdan dolayı daimi sonda kullanıyorum.
Ancak son 3 senedir enfeksiyon çok tekrarladı ve bu sene e-coliden kurtulamaz oldum
O kadar çok yorum okudum ki kafam karmakarışık oldu.Bugünlerde Dr. Erdinç Ünlüler'e muayene olmayı düşünüyorum.
Benim aldığım duyumlara göre Bülent beyden sonra gelen başarılı bir isimmiş. Hakkında bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim
Bu arada Bülent beye karşı Erdinç Bey'i tercih etmemin sebebi tamamen duygusal :)
Oturanboğa ameliyatın ismini yazarsan sevinirim.Biri mesane büyütme ameliyatı onu biliyorum
Ama diğerinin tam ismi lazım bana (göbek deliğinin yanından üretra açılan ve tak yaptığın)
Ayrıca çok senedir tecrübelisin bu ameliyatta.Hala Memnun musun? Zaman içinde farklı sorunlar yaşadın mı? yenileme gerekti mi? Enfeksiyon riski artı mı ?

Bana kontinan vezikostomi operasyonu yapıldı (mesaneden cilde yol (TAK yolu) açıldı yani). Adını böyle anımsıyorum. Zaten doktorun hemen bilecek neden bahsettiğini bence.

Bu ameliyattan çok çok çok çok çok çok memnunum. O kadar ki, bence biri felç olduğunda bu delik otomatik olarak aççılmalı kişiye :):):)

OturanBoğa;

İçime sular serpildi :) Daimi sonda kullanmak zorunda kalmaktan, verdiği hasarlardan, kaçaklardan, annemin çektiği eziyetlerden bir kurtuluş yolu olduğunu bilmek bile beni rahatlatıyor. Henüz dr.la sadece telde görüştüm. Öncelikle tit,kültür ve ilaçsız tomografi istedi. (Kilolu olduğum için ve mesanemi dolduramadığım için ultrasonografi yerine tomografiyi seçmek zorunda kaldık) Sanırım önümüzdeki haftanın sonuna doğru dr.la ilk görüşmemizi yapmış olurum. Gelişme oldukça yazacağım.

Bu arada Prof. Dr. Bülent Çetinel ile yakın zamanda irtibatta olan varsa ücretler, sgk, prosedür vs hakkındaki bilgilerini paylaşsın lütfen

ben 3hafta önce sekreteriyle görüştüm bülent çetinel lin muayene ücreti 250 tl asansör mevcutmuş muayenenesinde asansör mevcutmuş tekerlekli sandalyeliler için

Hatırladığım kadarıyla, eski bie bina olduğu için asansör de biraz dar. Ama büyük bi sandalye değilse, sorun olmaz...

Maalesef muayenesi bi yana, ameliyatı çok pahalı Bülent beyin. Devlet hastanesinde yapsa çok güzel olurdu...

oturanboğa bu ameliyetı olalı kac yıl oldu.birde kafamı karıştıran bir soruyu sormak istiyorum 5 saate bir sonda yapıyorum demişsiniz mesane kapasitesi ne kadar acaba

Sevgili Bülent,
Ben de bu mucize delikten yaptırmayı düşünüyorum. Şu an yaşadığın her hangi bir olumsuzluk var mı? Üzerinden bunca yıl geçti fikrinde bir değişiklik oldu mu?

Bülent, soruma cevap verebilirsen ben de hastane araştırmaya başlayacağım... :) Şu mucize delikten açtırayım. Benim sondayı artık demir telle takıyorlar ve her doktor takamıyor. Geçen hafta neredeyse adam testisleri delecekti. Ters tuttu demirin ucunu. 4 -5 deneme sonucunda takamadı ve kan fışkırdı. 4-5 gün ateş içinde kıvrandım...

En küçük bir olumsuzluk yok Erdal. % 10 oranında memnunum.

Bilgi için teşekkürler Bülent. Şimdi gönül rahatlığıyla hastane ve doktor araştırmasına başlayabilirim... Özel hastane ve doktora gitmek istemiyorum maddi açıdan beni aşar. Mecburen Devlet Hastanelerini araştıracağım. Herkese sağlık diliyorum...

Üst Alt