Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnce barsaktan mesane yolu yapma yöntemi..?

Sebebi bilmiyorum ama kataterin yolu tıkandı önümüzdeki hafta yolun tamiri için hastaneye yatıyorum ama dokturuma çok guveniyorum 1 numara

Ahmet, sen kontinan vezikostomi mi olmuştun? O yol mu tıkandı? Sonda girmiyorsa, yolun daralmasından ziyade, barsakların o yola baskı uygulamasından kayanklı bir durum daha olası geliyor bana...

Abi 2 mayıs ta tekrar amelyat oldum yol tamamen kapanmış su hastanedeyim tekrar yol yaptılar.her sey cok iyidi bi anda ne olduysa oldu ama benim düşüncem kullandığım sondadan oldu çünkü kullandığım en sonki katater hiç hoşuma gitmemişti sürekli kanatıyodu.. Hayırlısı cuma günü taburcu, 15 gün sonra yoldaki katater cekilecek...

Şimdiden tekrar kullanağım katater arayışına girdim gözüm korktu valla bi aynı seyleri yasamak istemiyorum bi anda yol kapandı ne yapacağımı sasırdım cok zor bi sürecti.

Allah Allaah! Nasıl kapandı anlamadım. Kaç saatte bir TAK yapıyorsun?

Ameliyatla yol açılamadı mı? Yine barsaktan parça kesip yeni yol mu yaptılar?

Çok geçmiş olsun...

abi aynen oyle oldu,2005 yilinda olmustum ilk olarak,senin ameliyatta yasadiklarinin aynisini yasamistim hersey yolunda idi taaki 3 ay oncesine kadar ben kullandigim sondadan supheleniyorum ilk once hafif kan vardi katater ucunda sonraki gunlerde katater girerken zorlanir gi i olmaya basladi ve bi aksam eve geldim sonda gitmez tabi bir telas ne yapacagini sasiriyosun acil gitsem kimse derdimden anlamaz hemen medikal den 8 f sonda aldim oda gitmiyor apar topar fakulteye gittim acilen sistostomi taktilar ama beni az cok tahmin edebilirsin bu anlattigim yaklasik 6 saat,daha sonra istanbul a gelip doktorumla gorustum sistoskopi yApti ve mesaneye ulasamadi ve revizyona karar verdi,3 mayista ameliyat oldum revize edecekti ama yol tamamen kapanmis bu yuzden yeniden yol yapmislar.benim cok gozum korktu hic aklima gelmezdi bi anda kapanacagi psikolojimi bozdu resmen..

ahmetdn çok geçmiş olsun. Ben de bu operasyonu yaptıracağım ürodinami falan çekecekler. Bu anlattığın gözümü korkuttu..! Bir de rica etsem İstanbul da hangi hastanede ve doktora yaptırdın yazarmısın?

Hiç korkulacak bi şey yok ben yıllarca üretrayla uğraştım şimdi geriye dönüp bakıyorumda kendime ne kadar yazık etmişim o kadar acılar yasadım bu ameliyat resmen sihirli bi değnek gibi..yapacak bi şey yok tıp ta garanti diye bi şey yok yıllarca hersey yolunda gitti ama bi anda bi sorun cıktı ALLAH cözülmeyecek dert vermesin her seyinçözümü bi şekilde oluyor bizde bi daha ameliyat olmak zorunda kaldık..

Burada önemli olan bu oprerasyonu yapacak olan hekim işin uzmanı olsun bu tür ameliyatları genellile cocuk ürolojisi üzerinde gelişim yapmış olan hekimlerimiz yapıyor benden sana nacizane tavsiye,doktorunu iyi arastır ve sec gerisi corap söküğü.yemin ederim 8 yıl önce bu ameliyatı yaparak bana yeniden hayat verdiler nerdeyse benim fikrim üretra darlığı yaşayan hiç üretrayla uğrasıp ne kendini ne yakınlarını üzecek hemen bu ameliyatı olup hayatına kaldığı yerden devam edecek...

Ahmet, bir anda küt diye kapanması nasıl oldu anlamadım. TAK'ları kaç saatte bir yapıyorsun acaba?

Bu arada, bu ameliyatı olduktan sonra o delikten küçük etimsi parçalar çıkıp, birkaç günde düşmüştü. Hatırlamıyorum ama 5-10 defa bu şekilde olagelmiştir. Son 5 senedir hiç olmamıştı, geçen gün yine çıktı! :) Zannediyorum 2-3 gün içerisinde yine düşer. Bakalım sonrasında -eskisi gibi- yine çıkıp düşecek mi...

abi bi anda kapandi gercekten,gecen hafta taburcu oldum ay sonunu bekliyorum sondayi cekecekler ben alti yedi saatte bir tak yapiyorum doktor bu tarz daralmalarin hep olabilecegini soyledi ben ilk ameliyati 2005 te olmustum hayirlisi boyleymis

Vay be, ne yaparsan yap illa bir sorun çıkıyor. Napalım hakkımızda hayırlısı. Yarın kısmetse ürodinami ve tahlilleri yapacaklar. Doktoru da çok iyi tanımıyorum. İstanbul da devlet hastanesinde önerebileceğiniz bir doktor var mı? Ya da özelden bir doktor.

yok oyle dusunme tipta hic bir seyin garantisi olmaz,rahat bi sekilde ol ameliyatini uretranin rezilligini cekmekten iyidir

Ürodinami yapıldı ve 115 de kaçak oldu. Katederleri çıkarttılar 5 dakika sonra daimi sondayı takmaya çalıştığı esnada 200-250 idrar geldi!
Uzmana söylediğimde şaşırdı. Başka araştırmalar yapmak istedi. Fakat şu bir gerçek ki mesane kapasitesi dar ve yama yaparak büyütecekler.
Doktorum bu operasyona pek yanaşmıyor. Bağırsak bütünlüğü bozulacak, elle yapılan bir yol olacak uzun vadede sorunlar çıkabilir diyor. Normal mesane girişini genişletelim sondayı rahat tak, sonra 6-7 defa (tak) yap kuru kalırsan böyle devam et diyor. Başka dr mu araştırsam acaba?

Bu tür ameliyatlar keyfiyen yapılmaz zaten. Üretradaki darlık kontrol edilemez olduğunda bir zorunluluk olarak yapılır.

Ahmet, deliğin kapanmasına neden olan şeye dair fikirlerini yazar mısın? Antibiyotik kullanımı buna neden olmuş olabilir mi?
Bir de, bu mucize delikten sonra mesane enfeksiyonu konusunda bir değişiklik oldu mu? Ben bu delikten sonra neredeyse hiç enfeksiyona yakalanmadım. Sende de böyle mi oldu?

Kullandığım katater yüzünden oldu abi adım gibi eminim cünkü son kullandığım katater mesaneye ulaşırken acı hissettiriyordu ayrıca kayganlık sıfırdı tabi buda o bölgede harabiyete yol açtı buna bağlı olarak yumşak doku enfeksiyonuna en sonundada darlığa sebeb oldu, bugün yol üzerindeki sondayı cekecekler ve İNŞAALLAH bir daha böyle tatsız bir şey yaşamayacağım, nacizane tavsiyem lütfen kateter alırken cok secici olalım sırf içinde su soketi var diye olur olmaz markalara yapışmayalım ben bundan sonra coloplast harici hiç bir marka kullanmam TÖVBE..

ÇAPA da Prof. Dr Orhan ZİYLAN'a muayane oldum. Durumu anlattım. Kendisi bu tür ameliyatın en son seçenek olduğunu ve önce yapılabilecek ne varsa yapılmalı dedi. 11 Eylül de tekrar gideceğim, ürodinami ve ultrason istedi. Ürodinami vardı onu götüreceğim. Ultrasonu da çektireceğim. Tieman uçlu sondayla deneme yapacak. Ondan sonra ne yapacağına karar verecek.

Şu yamuk uclu sondalardan bulmam lazım. Bu konuda bilgi verebilecek var mı?

Doğrudur Erdal, doktor bu ameliyatın ne kadar zorunlu olduğunu göz önüne alarak karar verecektir...

Tieman uçlu sondayı Karagül'den bulabilirsin.

Evet, eğer bu tieman uçlu sondalar rahat geçiş yaparsa bunlarla mesaneyi genişletme girişimin de bulunacak. Geçmez ise ameliyat zaruri görünüyor.

Kalın bağırsaktan ek alınarak mesanem genişletildi bende katater ile tak yapıyorum 2003 yılında geçirdim o gün bugündür sonda ile boşaltım yapıyorum

Tieman uçlu sonda ancak yatış pozisyonunda geçiyor ve otururken mesaneye geçmediği için son çare idrar yolunu kapatıp bana da yeni bir yol (mucize delik) açacaklar. :)
24 Haziran Salı günü Çapa Tıp Fakültesi'ne yatacağım kısmetse 26 Haziran Perşembe günü ameliyat olacağım. Ameliyatı Pof. Dr. Orhan ZİYLAN yapacak.
İnşallah başarılı bir operasyon gerçekleşir de ben de bu sorundan kurtulmuş olurum...
Tekrar görüşene kadar kendinize iyi bakın. Hepinize sağlıklı günler dilerim. Selam ve sevgilerimle. :)

Hadi hayırlısı Erdal. İnşallah güzel ve zahmetsiz bir ameliyat geçirirsin ve sonucunda kurtulursun TAK yapamama stresinden.

Sadece yol mu açacaklar yoksa mesaneyi de genişletecekler mi?

Not: Ameliyat esnasında 14 numaradan küçük sabit sonda takılmasın. Aynı şekilde, ameliyat sonrasında sabit sonda çıkartıldığında da 14 numara katater ile TAK yap her zaman.

Teşekkürler Bülent.
İlk etapta yol yapılacak. Sistoskopi ve ürodinami denemelerin de mesaneye ulaşamadılar.
Başka hastanede ti-ji ile daimi sonda takılırken mesane yanına yeni bir delik açmışlardı.
Denemelerde hep oraya girdiler. Haliyle ölçemediler. Ameliyat esnasın da ölçecekler.
300 cc ve üzeri ise yama yapılmayacak. 300 cc altındaysa yama kaçınılmaz.
Ben tak yaparken sabahları 400 cc ve 500 cc boşalttığım oldu. Bunu bekleyip göreceğim.

Yaz dönemin de ameliyathanelerde masaların yarısı kapanıyormuş. Bu nedenle ameliyatlar üst üste binmiş. Dün giriş yaptım ve geri çıkış yapıldı.
Yatışım 8 temmuz ameliyat 10 temmuz olarak erteledi. :confused:

Herkese geçmiş olsun arkadaşlar. 95 yılında mesane genişletme ameliyatı yapıldı. Salı günü sistoskopi kontrol amaçlı yattım. 19 yıldan beri kontrol edilmiyordu. Mesane durumuna bakılması için yattım. Şükür genel olarak iyi geçti fakat Sonda yolunda 2-3 nohut büyüklüğü parça bulundu patalojiye gönderildi.Doktor ilk defa gördüğü için sonuca bakarak konuşabiliriz dedi. Mesane boyutu 1700 cc ölçülmüş. 4-5 saatte bir 14lük katater ile tak yapıyorum.

Geçmiş olsun.

Size de geçmiş olsun @HayrettinGuler, Mesane kapasiten baya büyükmüş. O dediğiniz parça için patolojiden çıkacak olan sonuca göre konuşması normal.

Ben ameliyata girdim. Doktorlara timan uçlu sondayı nasıl taktığımı gösterdikten sonra bayılttılar. Bir gün önce çekilen ultrason da bazı şeyler görmüşlerdi. Doktorum da bayılınca sistoskopi ile bakmak istemiş. İlk defa mesaneye girebildiler ve mesane içinde bazı noduller görmüşler. Parça alıp patolojiye yollamışlar. Haliyle ameliyatı da ertelemişler. Girişimden 2 saat sonra geri çıkartmışlar. Benim ameliyat yılan hikayesine döndü...
Mesaneden taş kırdırdığımda da onları görmüşlerdi ve patoloji sonucu temiz çıkmıştı. Tabi hastane ve doktorum farklı olunca bundan haberleri olmadı...
Sonuca göre bayramdan sonra yeniden ameliyat günü verecekler... Neyse ki mesaneye yama yapmaya gerek yok 500 cc gibi bir hacmi var dediler. Buna da şükür... En azından mesaneye yama yapılmasından kurtuldum...

Sağolun Geçmiş olsunn sizede @inzibat
Doktorun dediğine göre gördüklerinin içinde en büyük mesane bendeymiş. Bir yandan iyi olmuş mesanenin bu kadar büyüklüğü şükür halime.

İlk ameliyata girdiğiniz hastane ve doktordan farklı doktor seçmenizde özel sebep varmı ?
Aynı doktorla devam etmek sizin için daha rahat olacağını düşünmekteyim.
Ben 40-50 yaşına da gelsem hastalığımla ilgili herşeyi çocuk cerrahisinde olacağım.
Tekrardan geçmiş olsun.

Asıl takiplerimi yaptırdığım doktorum doçent. Daha önce bu tür bir operasyon yapmamış. Tecrübesi yok. Başka hastaneyi tavsiye etti. Orada hocam var dedi. Hocasıyla da görüştüm 12-13 bin tl gibi bir ücret yatırırsan yarın ameliyata alalım dedi. Ben kabul etmedim. Çapa da ki Prof. görüştüm. Daha öncede bu ameliyattan yapmış. Çocuk Ürolojisi üzerine çalışıyor. Şimdiki doktorumdan çok memnunum... Hocama git diyen doktorumun hocam dediği kişi meğersem babasıymış! Yeni öğrendim..!

Entrikalara valla havada uçuşuyor.
Pataloji sonucum çıktı haftasonu olduğu için doktoru rahatsız etmek istemiyorum fakat Mikrokalsifikasyon yazdıdığımda farklı şeyler çıkıyor yorum yapabilecek varmı aşağıdaki bilgilere göre?

MAKROSKOBİ
Bulgular : Hayrettin Güler yazılı şişeden çıkan;6 parça büyüğü 0,4x04,x0,2 cm küçüğü 0,2x0,1x0,1 cm boyutlarda biyopsi materyali tamamı takibe alındı.

TANI : MESANE, BİYOPSİ; MİKROKALSİFİKASYON İÇEREN DOKU ÖRNEKLERİ

Uygulanan Histokimyasal İncelemeler
VON KOSSA : Mikrokalsifikasyon
PERIODIC ACID-SCHIFF (PAS) : Pozitif

Gözün aydın. Ben de Patoloji sonucumu aldım. Çok şükür temiz çıktı.

Üst Alt