Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnce barsaktan mesane yolu yapma yöntemi..?

slm bület arkasım o ameliyatı ben 2000 geçirdim . göbek altı nda sonta taktım yaklasık 14 sene boyunca ama bu işin iyi bir dok yaptırman lazım çünkü göbek altında sonta atsanda ordan geri idrar çıka biliyor. eger istersen sana cebi yazım . özelden sormak istedigini sorar​

Evet Tunci, ben de Mart 2006'da oldum ve çok çok çok çok memnunum.

Ben 2000 oldum ve boşuna yapılmış şimdi kapatırdım önden tak yapıyorum ve onun ucuca birsey takıyolar idara geri çıkmıyor

Normal yoldan idrar kaçmasın diye mi bir şey takıyorlar?

Kısmetse bu cuma günü ameliyat olacağım. Bakalım nasıl bir hayat bekliyor öğrenmiş olacağım...

Slm abi böbrek mesane arasına idarar çakamasın diyr bir dolgu yapıyolar. Sana ne yapıcaklar

arkadaşlar mesane büyütme ameliyatından sonra idrarı sonda ile boşaltıyorsunuz kendiniz yapamıyor musunuz

Üretranın kapanması ve yeniden kullanılır hale getirilememsi halinde bu mucize delik olayı kaçınılmaz ve kesin çözümdür. Erdal, senden de başarılı olacaktır inşallah. Güzel haberlerini bekliyoruz...

zeynoşum, omurilik yaralanmalarında kendi başına işemek mümkün olamaz çoğu zaman. Onun için TAK/sonda ile mesane boşaltılır.

Mesane genişletme ameliyatının işemeyle doğrudan bir ilgisi yok aslında. İşeyememeye neden olan başka bir yapısal sorun olmalı. Doktorunuz bu konuda nasıl bir teşhis koydu zeynoşum?

aşırı aktif mesane dendi sonra ameliyat oldum ondan sonrada hep sonda kullanıyorum.yani bu ameliyatı olup normal bi şekilde işemek mümkün mü o bahsettiğim sayfada öyle yazıyor kafam karıştı benim

Mesane büyütme ameliyatından sonra işemenin olmaması benim bildiğim çok nadir görülen bi komplikasyon. Normal şartlarda işeme ile bir ilgisi yok. Bir kişi işiyebiliyorsa işiyebiliyordur... Ha, mesanede idrar kalması vs. o apayrı bişeydir

oturanboga mesane bütme ameliyaında genelde önü yapalıyolar. ve göbek deline yakın yerden veya göbek kasık arasına mesane yol yapılır.Ben ist da ankara amliyat olan biliyorum. genelde bu

Enfeksiyon nedeniyle 3 kez erteleme oldu, patolojik nedenle erteleme oldu, sonunda hepsi temiz çıkınca ameliyatım 30 ekim de gerçekleştirildi. Sabah 9.00 gibi ameliyat masasında bayılttılar. Kendime geldiğimde ilk sorduğum "saat kaç?" oldu... Cevap tatmin ediciydi; -Saat 14.30. Geçen sefer 2 saat sonra çıkmıştım. Demek ki bir aksilik olmamış ki ameliyatım normal sürede bitmiş... Çok şükür gayet başarılı bir ameliyat olmuş.
Başta Doktorum Prof. Dr. Orhan ZİYLAN olmak üzre tüm ekibine teşekkür ediyorum.
Bu gün dikişlerimi aldırdım. Ayın 22 sinde, sonda eğitimi için iki günlük yatış yapacağım. Daha sonra kendim devam edeceğim.
Mesane kapasitemi yeterli buldukları için mesaneye yama yapılmadı. Yeni yapılan yol için gerekli parçayı da mesaneden sıyırdıkları parçayla yapmışlar. Böylelikle bağırsak bütünlüğü bozulmamış oldu. Bağırsağa dokunulmadığından ameliyat sonrası burnumdan mideye hortum da konmadığı için daha rahatladım... İlk iki gün bağırsaklarda biriken gazı çıkartamadığım için sancı çektiysem de sonunda o da düzene girdi... Şimdilik anlatacaklarım bunlar...

Oooo, güzel haberlerle döndüğün için çok sevindim Erdal. Bundan sonrası çok daha güzel olacaktır, eminim.

Bu yol için "mesaneden sıyrılan parça" neymiş, nasıl kullanımış bilemedim. İlk kez duyuyorum bunu.

Yeniden aranıza dönmeye bende sevindim... İnşallah daha güzel olacak. Bu maksatla ameliyat oldum.
Doktorum "mesane duvarının kalınlığı yeterliyse bağırsağa dokunmayıp mesaneden bir parça sıyırıp ondan yeni yol için kanal yapacağım" dedi. Benim için de iyi oldu. Bağırsak bütünlüğü bozulmamış oldu.
Benim anladığıma göre; mesane dış yüzeyinden yeni yol için gerekli olan kadar kesip aldılar... Plastik Cerrahlar deriden kesip başka yere yama yapıyorlar ya. Sanırım buda öyle oldu.

Enteresanmış doğrusu. Ama kulağa çok çok daha makul geliyor tabii ki. Barsağı kesip-biçmeden çözmüş oluyorsun. On numara :)

Bağırsağa dokunulmaması benim için çok iyi oldu. Bir de bağırsakla uğraşmak zorunda kalmadım.
Malum zaten bağırsak tembelliği var. Bir de bundan kaynaklanan bir sorunu zor kaldırırdım.

Üst Alt