Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlara ilgi ve alaka gösteremiyorum, diyalog kuramıyor ve hep üzgün hissediyorum?

@aydünyavaz,

Nedense biz 80'ler kuşağı küçükken genelde doktor olmak istiyordu. Ben dahil. Bunun etkisi var mı bilmiyorum ama psikiyatrik hasta birinin hastalığı ve psikoloji araştırması ego savunmalarından yücelmeye örnek olmalı.

Ben Otizm ve Psikoz hastası olarak bayramlardan korkuyorum?

(Kurban bayramı olsun Ramazan bayramı olsun)

2012 TEMMUZ dan beri sürekli tedavim var.

@aydünyavaz,

Bayramlar kalabalık demek, gereğinden fazla iletişim demek, temas demek ve bu yanıyla da tedirgin etmesi normal bence. Doğrusu, ben de hiç sevmiyorum bayramları.

@OturanBoğa,

İkili insan ilişkilerinden çok korkuyor ve tırsıyorum çokça.

BUNU GEÇİREN İLAÇ YOKTUR BENCE.

Benim günde 12 (on iki) tane ilaç içen. 30 senedir çok ağır okb’li bir arkadaşım var. O ilaçları file versek ayağa kalkamaz! Ama kardeşim kendini öyle iyi tanıyor, her şeye rağmen öyle akıllıca idare ediyor ki, bilmeyen hayatta inanmaz böylesi ağır bir teşhisi olduğuna.
Bence işin nirvanası bu. İlaç bir yere kadar, ama sonrası kişinin kendini bilmesine, bütün aksiliklere rağmen sendelediğinde kalkabilmesine bağlı. Tabii ki bunu ahkam keserek söylemiyorum. Herkes yapamaz. Ama işte, bumolduğunda, işte o zaman daha sıradan bir gündelik yaşam oluyor demek.

Bende insan görmek istemiyorum elımde olsa bi adada yanlız başıma yaşarım. Kimse de aklıma bile gelmez en güzeli ıkı yüzlü fesat ınsanlardan

Demin bir söz okudum, net hatırlamasam da şöyle bir şeydi: İnsana güven olmaz, yazın gölgesine sığındığı ağacı, kışın da kesip odun yapar. İşte insan budur. İhtiyacına göredir. Bunu kabul etmek ve insanlara böyle yaklaş(ma)mak lazım.

Şu hayatta tek isteğim belaya bulaşmadan sakin bir hayat sürmek. Böyle bir hayatı sonsuza kadar yaşamak isterim.

Insan tehlikeli varlik. Ne yapacağı nasil davranacagi belli değil. O yüzden insanlardan korkmak uzaklasmak gayet normal. Yani bunda abartilacak yada ben hastayım demek cok yanlis. Aksine akilli ve bilincinin yerinde olduğunu gosterir. Örneğin burada sana fayda saglayan bir şey yazarsin sonra bir kac geri zekali embesil gelir siyaset ve din üzerinden saldirmaya başlar. Degil normal yaşam su sanal ortamda da bile her türlü pisligi ve tehlikeyi barindiran asagilik yaratiklarla muhatap olmak zorunda kalıyorsun. Insanlar tehlikeli alkin her zaman iyi insanlara ihtiyacımız var. Zaten iyi insanin tanimi elinden dilinden aklindan ve kalbinden emin oldugun kimsedir

Selamlar herkese. 117 boyumla benim hayatım hakkında başkaları karar verdi hep. Buda beni hep üzdü, sonra soru sormaya başladım. Sordukça cevabida bende olduğunu anladım. 1 kuruş param olmasa bile kendi kararım olunca inanılmaz huzurlu oluyorum. Gerisi umrumda değil. Bana takılan yada saçma salak konuşan olunca he deyip geçiyorum. Buna ailemde dahil. Tabi benim bir yere gitmeme engel bir durum yok sadece boyum kısa.

40 yaşımdan sonra dizi film oyuncu oldum.

Tavsiyem.
Kimseyi dinleme.
Kendi kararı ver doğru ise devam et.
Kimseye ilgi göstermek zorunda değiliz.
Kimsede bize ilgi göstermek zorunda değil.
Her zaman seviyeni koru.
Konuştuklarını her zaman tartarak konuş.
Parayı amaç degil araç edindiğin vakit gerçeği görmüş olursun.
2 yumurta ile doyan insanlariz mecazen yazıyorum neyin tribini yapıyorsak. Ettek kemikten başka bir halt yok bizde.
Başkaları için,bizi kendini mutlu etsin diye şebeklik yapmam itlere. Evet it hepsi benim gözümde.
Başkaları bizim üzerimizde hakimiyet kurmasına asla izin verme.
Neyse dahada yazardım ama anlamana yeterli sanırım.
Küçük şeyler ile huzurlu olmaya çalış. Büyüğü zaten peşinden gelir.
Saygılarımla. 🫡

Üst Alt