Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş-kur'un nihai listelerinde dönen oyunlar..!

sagopa zihinsel özürlüyü alıp başlarına belamı etmek istiyorlar demissin bu pek hoş bi konuşma tarzı değil.onlarında çalışmaya toplum içinde varolmaya hakları var.

Valla doğru diyosun ama Ayrı bir sınavla alsınlar onları o zaman. ben onları küçümsemiyorum. yalnızca verilen her işi yapamazlar =( ellerinde değil. büro işçisi olacak adam. ama zihinsel özürlü doğru dürüst İş yapamayabilir.demek istediğim Buydu...

Dostum 1.500 tl maaş alırken niye tercih yaparlar bende bilmiyorum.Onlara sormak gerek.Mevzuat yetersiz geliyor.
Zihinsel bozukluk dedim zihinsel özürlü demedim.Tabiki onlarında tercihe hakkı var.
Burda anlatmak istediğim zihinsel bozukluklar hariç diğerlerininde sınava tabi tutulması .Sınava giren arkadaşların suçu ne ? DÜşünün askerliğini 2 ay fazla yapmış ve öncelik hakkı veriliyor..Öyle bi şeyden haberim olsaydı ben 4 ay fazladan askerlşk yapardım..

herkesin ortak görüşü aslında önceliklilere farklı bir sınav uygulansın... İnşallah öyle olur =(

bu öncelikli olanlara bende kızıyorum.adam afgan göçmeniyim diye öncelik alıyor,tc vatandaşı olmak suçmu.askerliğim uzatıldı diye öncelik alıyor,daha önce kamudan ayrılmış ya bir yüz kızartıcı suçtan ya kendi isteği ile ayrılmış ,şimdi öncelik alıyor madem ayrıldın şimdi niçin kamuda çalışmak istiyorsun bu ne biçim bir anlayış.

evet madem ayrıldın kamudan geri niye dönmek istiyon çok karısık işler doğrusu =(

onlar kamudan kendi istekleriyle ayrılan kişiler değil.özelleştirmeden veya başka bir sebepten dolayı işten çıkarılan kişiler.önceliklilerin engellilerden farklı kadroda işe alınması banada mantıklı geldi.arkadaşın dediği gibi işi tercih eden herkesin mulakata çağrılması pek mantıklı değil. düşünsenize binlerce kişi.bence mülakat gereksiz kpss puanı en yüksek olanlar direk gelip çalışssınlar.gelmeyenler yerine sırdaki insan davet edilsin.adam tekerlekli sandalye kullanıyor ama en yüksek kpss puanını almış durumu biraz ağır diye mulakatta eleniyor kendinizi onun yerine koysanıza.veya adam asil lisetede bi bakmışsınız son yedek girmiş işe buda haksızlık.insanların içinde hep bir şüpe kalıyor bu çok kötü.buda herkesi bir torpil aramaya itiyor.

Soykan'ın dediği gibi bencede en büyük oyun öncelik olayında dönüyor.

Malesef :( Buna da Çözüm yok... Lokman Ayvanın Bi kanun Tasarısı Sunması Lasım Meclise ama Sanmam :((

bugun bir arkadasım iş başvursu yaptı. şirket ismide vereyim aramoya önce normal olarak yapmıs. personel müsüdür suan işçiye itiyacımız yok demiş. sonra engelli olarak başvurcam demiş. sohbet falan etmişler.20 dk sonra parsonel müdürü 2 tane engelli çalıştırıyoruz.1 tane daha almamız gerekiyor ama devlet krizden dolayı. kontrol etmiyor bizde almıyoruz demiş. yani arkadaslar benim anladığım burda özel sektörün suçu yok hükümetin suçu var

denetim eksikliği var,işkur da çalışanlar yıllardır işverenler diyolog içersinde ola ola artık dost olmuşlar.işkur çalışanları işveren temsilcileri yani personel çalışanları ile kurdukları dialoğu özürlü bireylerle kurmuyorlar.ben her zaman işten çıkan bir özürlünün niye çıkmış bu iş yerinden diye sorsam işkur a hep aynı '' kendi hataları ve sorunlarından dolay''der.hiç işveren hatalı demez.hep işçimi hatalı be kardeşim

valla bu işkurda bi fikrim yokk teyzemin kızı bu 1 haftadır işkura bilgisayar eğiitmi alıyor 1 aylığına üstalik teyzemin kızına 400 lira maaş vercekler eğitimde ücretsizz yalanmı bilmmiiyomm bide ona iş bulacaklarmıışş sizce doğrumuu yoksa sallıyorlarmıı boşunamı giidyor bilgisayar kursuna yoksa:(

gösteriş için kurs veriyorlar iş bulcaklarını sanmam her kursa gidene iş bulsalar işsiz kimse kalmaz

Katılıyorum.. her kursa gidene iş bulsalar kimse işsiz kalmas...

peki 400 lira maaş vermelri ciidimii birseferliğine mahsus sizce aklınız eriyormu?

işsiz ve özelde çalışıyorsanız bunu okuyun

İşsiz ve özelde çalışanların dikkatine
Sizde kamuda daha iyi şartlarda çalışmak istiyorsanız.cumhurbaşkanlığına,bimer(başbakanlık),ve çalışma bakanlığına aşagıdaki mesajı kopyalayıp gönderin.cumhur başkanı için email adresi=http://cankaya.gov.tr/sayfa/iletisim/cumhurbaskanina_yazin/
Bimer için e mail adresi=http://195.140.196.201/bimerwebform/
Çalışma bakanlığı=ise goglede ssk yaz ilk çıkan yukarıdakı tc. sosyal güvenlik kurumu yazan yere basın .çıkan sayfada solda bakanın resmine basın,sayfayı alta alın orda mesaj gönderine basın formu eksiksiz yazın kopyaladığınız konuyu yapıştırıp gönderin,
Eğer bunları yapmasanız devamlı iş ilanlarına bakar başvurur ve aynı kişileri nihali listelerde görmeye devam edersiniz.ben saten her alımda bunları deşifre edeceğim.ve saten bunları gerekli mercilere sonuç alana kadar şikayet edeceğim.sizlerde şikayet ederseniz inanın bu mesele1 ayda halledilecek ve ve birgün bir bakacaksınız nihali listede isminiz.size inandırıcı gelmeye bilir ama bendeki kayıtlarda işkurda özürlü olarak iş arayan liseli =2150 önlisans ve lisans=500 ilkokul1500 yalnız bunların büyük bir bölümü kamuda çalışmakta yanı bu mesele haledilirse sayı toplam 2000 düşüyor yanı birgün sizede sıra gelebilir.haydi hep beraber bu işe dur diyelim

Vekilim şu zamanımızın en önemli sorunu işsizlik iken ,işkur da öyle bir boşluk var ki bundan hiçbir yetkili kişinin haberi yok.işkur işsizlere iş imkanı sunmak yerine ,şuanda bir tayin merkezi olarak kullanılmaktadır.nasıl derseniz örnek vereyim ;kamuda çalışmasına ragmen bu kişiler memleketlerinden uzak olduklarından işkura gidip ben işimden memnun değilim deyince işkura tekrar kaydı yapılıyor.ve açık iş ilanlarına başvuru yapabiliyorlar,bunların puanı yüksek olduğunda mülakata çağrılma listesinde devamlı bu kişilerin adları yer alıyor,yanı işsiz arkadaşlar veya özel sektörde binbir güçlük içinde .askeri ücretle çalışanların hakları yeniliyor.işkur bir tayin merkezi olarak kullanılıyor.bazıları ise devletle dalga geçmek için kullanıyor.bu bütün kadrolarda var .normal ,özürlü alımı, ve eski hükümlü alımlarında ,örneğin denizli belediyesine 6 tane özürlü alımı olacaktı.4200 kişi başvurdu. Bu başvuranları incelerseniz 1000 üstünde 1.500 ytl kamuda çalışıp gıcıklığına başvurduklarını göreceksiniz.bunlar yüzünden diğer işsiz arkadaşlar mağdur olmakta lütfen işkurda bir düzenlemeye gidin. Örneğin kamuda çalışanların kaydını silin ve göreceksinizki işsizlik % 10 düşecektir,ve bundan sonraki alımlarda işsiz arkadaşlarımız ve özel yerlerde çalışan arkadaşlarımız yerleşecektir,bu mevzuat eksikliğini biran önce hallederseniz,bir çok kişinin duasını kazanırsınız.

türkiye cok adletsiz biyer ben önceden özel sökterde çalışıyordum 1.500 tl maas alıyodum burası küçük sehir olunca fazla iş seçme sansımız yok büyük sehirde olsam aynı işi yapsam 10000 tl alırdım bende bundan sonra kamuyu düşünüyorum bir kaç yere baş vurdum puanım yüksek olasına ragmen yerleşemedim

ben sayın bakana çok mesaj attım ama cevap yok.herhalde bakana mesaj bölümünü zandedersem tebrik ve kutlama mesajları için açmışlar.eğer hakaret içeren mesaj atsaydım aynı gün bulurlardı beni.aslında güzel fikir bana ulaşmaları için.
sizde mesaj atın ,bir kişinin mesajı ile olmuyor bu işler.sadece bu konu için değil,başka konular içinde mesaj atın.

gerekli yerlere yazdım bakalım ne cevap verecekler..

ben savas a hak veryom çünkı hihailistelerinde ki insanların neler yaptğın dan bahsediyor.bu mevzuat bosluğu haledil meli

bencedde özürlü memur işci alımlarında birseyler dönüyor artık bize yapılan haksızlıklar bitsin enn büyük temmenım bu:S gecen yıl iş ilanlarına bakarken bi ilan vardı.. özürlü harita mühendisi alınıyordu ama şartlar 12 yl deneyımı olcak ing ve bilg. olcak ... keske ilanda o kişinin adıda yazılsaydı daha kolay olurdu... özürlü ve harita mühendisi olan birinde 12 yıl deneyım nerde ve neden 12 yıl ??? sakın beni harıta muhendısı sanmayın:D dikkatımı cektigi icin anlattım.. ben maalesefkı atanamayan ögretmenlerden bırıyım :(( allah sonumuzu hayr etsin

Yanlış taraftan bakıyorsun..

Selam Arkadaşlar..
araştırma yapıpta bukadar emek harcamışşsınız ama bence olaya yanlış tarafından bakıyorsunuz.

Size şunu iletmek isterim bende bu adı geçen listede yer alıyorum ve kamuda çalışmıyorum arkadaşın ssk.gov tr den aldığı bilgiler sonucu edindiği tutarlar tamamen bürüt rakamlar. İzmir orman bölge müdürlüğünde mülakata katıldım ve size şunu üzülerek söyleyebilirim mülakata nihai listede yer alan arkadaşların yarısı gelmedi...

bence olaya butaraftan yaklaşın mülakata katılmayanların bundan sonraki terciğ işlemleri geçersiz olsun mesela.. birsürü kadro boş kaldı izmirde adamlar bas bas bağırdı isimleri okudu akşam saat 5 e kadar beklettiler kimseler gelmedi..

ama kalkıpta bu adam ssk lı olarak biryerde çalışıyor şukadar maaş alıyor onu almayın beni alın demeniz yersiz olacaktır.. çünki bu arkadaşların çoğu benimgibi özel sektörde çalışıyordur bundan şüphem yok.. ve özel sektörde çalışıyor bilmem nekadar maaş alıyor diye kamuda çalışma hakkını engelleyemessiniz..

izmirde ne kadrosunda boşluk kaldı acaba?? ben aydın için girdim mülakata yedekten 4. sıradayım.. 18 kişide geldi mülakata.. Acaba İzmire Kaydırılma ihtimalimiz olabilir mi? Türkiyenin birçok yerinde boş kadro kaldı bundan eminim

gençbakış;
arkadaşımız haklı kamu hakkı engellenemez yanlız kamuda çalışıpta insanlar başvuru yapıp bizi engellemesine niçin karşı çıkmıyorsun ,senin tuzun kuru eskiden özeldeydin şimdi kamuda çalışacaksın ya biz işsiz insanlar .sen sadece kendi menfaatın düşünmüyorsan önce profiline adını yaz.izmizde mülakata gelen olmadı diyorsun, o zaman %100 sen yerleştin hayırlı olsun.özel kuruluşların çilesinden kurtulmuşsun ama bundan sonrası için burda insanlara söz versene ben yerleştim arkadaşlar kamudayım artık bir daha beni listede göremeyeceksiniz diye ,ama bunu yapamazsınız ,yarın bir alım olduğu zaman işsiz insanları düşünmeden yine başvuru yapacaksınız. adım gibi eminim.bu yüzden yanlış taraftan bakıyorsunuz diyene kadar, ben de arkadaşlar kamuda çalışıp bunlara başvuranlara karşıyım desene,arkadaşım kusura bakmada senin işin varken insanları anlayamazsın.çünkü insanların eline biraz para geçsin fazlasını ister,ben dahil bütün insan oğlu böyledir bu yüzden biraz düşünüp kendinize gelin.

savasxxxxx;
Ne bu şiddet bu celal Dostum ,, Herkezi aynı kefeye koyamassın ben tam 9 yıldır bir fiil her alımda başvuruyorum ve sefte bismillah biryerde nihai listede adımız çıktı ondada benim guruptan başka hiç kimse mülakata katılmadı sen başladın cart cart asıp kesmeye dinle bakalım bir hele. kamuda çalışıpta sizi engelleyenlere mutlaka benimde sesim çıkar ama öyle birşeyi şuana kadar kanıtlayabildinmi dostum.. öncelik haklarında kamuda çalışıpta ayrılanlar var evet ama bununda biraz derinine inmeni isterim bu adamların çoğu kamudan kendisi ayrılmıyor ÖZELLEŞTİRME MADURLARI anlayacağın. adam istifa etmiş geri gelmek istiyorsa bu yanlış buna bende katılıyorum ama sen yargısız infaz yapıyorsun..

ALLAH hepimize helal ve bol kazançlar nasip eylesin.. kendim için istediğim birşeyi başka mümin kardeşlerim içinde isterim ben herzaman sen merak etme savaş dostum..

Sağlıcakla...

genç bakış arkadaşım nasıl hiddetlenmeyim söylrmisin,adamlar dalgasına başvurmuş,bu adamların çoğu mülakatlara bile gitmiyor,ve açıklar aynen kalıyor,söylemisin stemimde haklı değilmiyim,orman müdürlüğü mülakatlarına bir çoğu gitmemiş şöyle bir düşünürsen nedenini anlarsın.adamlar saten devlet işinde niçin başka şehire gidip para harcasın adamların gerçekten iş değiştirmek içinse saygı duyarım yanlız adam mülakata seçilip gitmiyorsa demekki orda bir art niyet var,bunarı artık kabul edin senden şunu demeni istiyorum arkadaşım ben artık orman müdürlüğü mülakatını kazandım istediğimi aldım ,bunun için artık başvuru yapmayacagım işsiz insanları düşüneceğim de canımı ye samimiyetini göster

kamuya alımlarda engellinin yaptığı...

Savaş kardeşimizi sonuna kadar destekliyorum.Arkadaşımız doğruyu söylüyor.Ama ve lakin; Yarası olan bazı arkadaşlar gocunuyor.Bu memleket işte bundan çekiyor.Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali.Savaş ve onun gibi düşünen kardeşlerimizin var olduğu sürece bu olayın da üstesinden geleceğimize eminim.Olayı ferdi olarak düşünmeyelim.Toplumun geniş kesimini ilgilendiren olaylara hep birlikte sahip çıkalım. Haksızlıkların ve adaletsizliklerin üstesinden hep birlikte hareket edersek kalkarız.Bu olay senin,benim meselem değil, bütün engelli arkadaşların meselesi.Kamuda çalışıp da tekrar müracaat edenleri de Allah'a havale ediyorum.Bir sürü engelli arkadaşlarımızın haklarını yerken hiç mi vicdanları sızlamıyor.Engelli, engellinin hakkını gasp ederse, gerisini siz düşünün...! :mad:

Ülgenim Arkadas Sana Katılıyorum. Hem İşi olan ve başka işe basvuranların Allah Bilir Artık.. Onlardan Dolayı Biz giremiyoruz İşe =(

Üst Alt