Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş-kur'un nihai listelerinde dönen oyunlar..!

savasxxxxx
ben zaten aksini idaa etmiyorum savaş dostum..

mülakata dahi katılmayacak insanların birdaha tercih yapmaması gerektiğini zaten ilk yazımda yazmıştım.. hatta bunlar sistem tarafından engeellenmeli birdaha tercih yapamamalılar demiştim..

ALLAH ın izniylede göreve başlarsam merak etme hiçbirinize engel olmam..

Sana bir abi tavsiyesinde bulunayım kamuda işe girmek istiyorsan biran önce bir sertifika edin özelliklede sıhhi tesisat sertifikası , yada metal işleri gibi onların puanı hem çok düşük hemde güzel alımlar oluyor o bölümlerle ilgili. (tabi buna engel olacak bir özür gurubunda değilsen)
düz büro memurluğu puanları bir hayli yüksek tabi başvuranlarda..

hayırlı akşamlar...

genç bakış arkadaşım işallah sözlerinde samimisindir,diğer arkadaşlarada şunu söyleyebilirim alımları takip ediyorum ve kamuda çalışanların aklı başına gelmiş olcakki.son lihali listelerde kamuda çalışanlardan eser yok tek tük askeri ücretle özelde çalışanlar var,onlarında bence daha iyi şartlarda çalışması haklarıdır,bizi kimse yanlış anlamasın bizim derdimiz kamuda çalışanlarla umarım bunları nihali listelerde görmeyiz,bu kadar özürlü ve işsiz insan var iken buralara başvuran kamu çalışanları allah islah etsin.

Engellilerin İstihdamının Önündeki Engeller

ENGELLİLER VE İSTİHDAM SORUNLARI

Hepimizin bildiği gibi yılda en az 3 defa Devlet Personel Başkanlığı tarafından özürlü memur alım ilanı yapılmaktadır.Ayrıca Türkiye İş Bulma Kurumu tarafından KPSS puanına göre ilanlar açılıp Engelliler Devlet Memuru olarak işe alınmaktadır.1 Ocak 2003 ile 1 Ağustos 2009 tarihleri arasında DPB ve İŞKUR un açmış olduğu ilanlarda şimdiye kadar kamuya 7000 Özürlü Devlet Memuru alınmıştır.Bu uydurma bir rakam değildir.İşkur ve www.memurlar.net in sitesine girilerek bu sayı rahatlıkla görülebilir.Bu sayının 6000 e yakınını İlköğretim Okur yazar Orta Öğretim ve Lise Mezunları oluşturmaktadır.Ayrıca bu 6000 e yakın sayının yüzde 60 dan fazlasını Beden İşçisi oluşturmaktadır.Geriye kalan kısım ise Sıhhi Tesisat,Elektrik Teknikeri,İç Mimar,İnşaat Mühendisi,Silindir Operatörü,Tamirci Makinist,Oksijen Gaz Kaynakçısı,Tarım İşçisi, Forklift Operatörü, Bilgisayar Operatörü,Sıvacı,Orman İşçisi,Harita Teknikeri, Makine Teknikeri,Boyacı,Marangoz,Aşçı,Kooperatifçilik Meslek Uzmanı vb.Ki bu saydığım meslekleri de ancak bir beden işçisi gerçekleşltirebilir.Buda devletin aldığı özürlü elemanın yüzde 90 a yakınını beden işçilerinden oluştuğunu gösterir.Yani açıkçası söylemek gerekirse devlet Kamuda Tekerlekli Sandalyeli yada Koltuk Değnekli Eleman görmek istemiyor.Ayrıca DPB tarafından yapılan alımlar çok ama çok az sayıdadır.Memur alımlarının çoğu nu ilköğretim okuryazar yada lise mezunları olusturmaktadır.Özellikle devlete alınan engellı memur sayımında önlisans mezunları çok ama çok az yer kaplamaktadır.
Ağustos 2009 Tarihi itibari ile Kamudaki Engelli Açığı 50 bini aşmış durumdadır.2003 Ocak ayından 2009 Ağustos ayına kadar geçen sürede yani 6 yıllık süreç içerisinde Kamuya 7000 engelli memur alınmıştır.Acaba Devlet bu 50 000 den fazla açığı nasıl kapatacak.Devlette Özel şirketler gibi alımlarının yüzde 90 ına yakını nı beden işçilerinde oluşturmaktadır.
İŞKURUN ALIMLARINDA MEMUR KADROSUNDA ÇALIŞMAKTA İKEN İŞKUR İLANLARINA KPSS PUANI İLE BAŞVURULAR YAPILMAKTADIR.
İşkurda yayınlanan nihai lıstelerde kişilerin ad soyad anne baba adı ve dogum tarıhleri görülmektedir.Bu kişilerin bu bilgilerinden yola çıkarak kamuda çalışmış oldukları belgelendi. Bu listeye girebilmek için kpss puanına ihtiyaç var.Yani Listeye giren herkes mutlaka sınava girmeli.Kamuda çalışıyor olmaları onların sorunu . .Yani sınavdan yüksek puan alan yerleşir. eğer bu arkadaşlar kamuda çalışırken kpss sınavına girmiş iseler tercih yapma hakları vardır.Burada yasalara aykırı bir davranış yok.Bazıları için bu normal bir şey.Ancak işi olmayıp evlenemeyen evine ekmek götüremeyen bu kadar işsiz insan var iken ,insanlar bu kişiler yüzünden sıralamaya giremeyen birçok işsiz engelli arkadaşımız var bunlardan biride ben bu vurdum duymazlık birtek özürlü alımında değil normal kadrolardada var.Sır bu kişilerin yüzünden engelli eleman atamaları çok geç olmaktadır.Kamuda çalışıp ilanlara başvuranlar işyerlerınden istifa edıyorlar.bu defada onların yerıne alınacak engellı eleman ıcın uzun sure beklenıyor.buda bızım aleyhımıze oluyor.
İşkurda mevzuat bakımından çok eksiklik var. örneğin adam önlisans mezunu işkur üzerinden kendini lise mezunu yapıp başvuru yapmış. .bunuda şöyle buldum ösym den kpss puanına bakayım dedim adam önlisans çıktı.amaç şu lise başvurularına tercih çok diye.

ENGELLİLERİN İSTİHDAMININ ÖNÜNDEKİ ENGELLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1-)Özel şirketlere ve devlet kurumlarına belirli sayıda engelli istihdamı zorunlu kılınmış.fakat gerekli denetimlerin yapılamaması nedeniyle özel sektör ve devlet kurumları konuya cok duyarsız kalıyorlar.devletın daha once cıkardıgı kanunlarla kamu kurumlarında toplam personelın %4 ü kadar engelli çalıstımak zorunlu kılınmıs.ama buna uyan yok.pekı ne yapmlaı?Nasıl ozel şirketlere engelli çalıstırmıyor diye ceza kesiliyorsa devlet kurumlarınada ceza kesilmelidir.Bu kurumnların genel müdürleri dahil tüm yonetici kadrolarına ceza kesılmelı.bakalım o zaman engellı memur alınıyor mu alınmıyor mu!

2-)Özel sektörler genelde engelli eleman çalıstırmıyorlar.Bunun en buyuk nedenı bölge çalışma müdürlüğünün gerekli denetimleri yapmaması.İşverenler de ''nasıl olsa ceza kesen yok'' zihnniyetiyle kanuna uymuyor.

3-)Türkiyedeki engellilerin yarısından fazlasının herhangi bir mesleği yok.Bu yüzden engellilere yonelık meslek edındırme kursları duzenlenmelidir.bununla ilgili proje yapan kurum ve kuruluslar desteklenmelıdır.

4-)Engelli kadınların istihdamındada cok buyk engeller var.işverenler genelde erkekk eleman alımı yapmaktadırlar.Bu ayrımcılıga bır an once son verılmelı özellıkle ozel srıketlere engellı bayayn calsıtırma kotası getırılebılır..

5-)İşyerlerının cogunlugu tekerleklı sandalye ve koltuk degnegı kulllananlara gore duzenlenmıs değıl ayrıca servısler tuvaletler ve bınalar yapılırken engellıler hıc hesaba katılmamıs.işyerlerınde engellılerın kolayca hareket etmesıne olanak sağlayacak duzenlemeler getırılmelıdır.

6-)DPB tarafından acılan engellı memur alımı sınavlarında yapılan alımlar cok ama cok az sayıdadır.alım sayısı arttırılmalıdır.Ayrıca kamuya genelde beden ıscısı alımı yapılmaktadır.beden işçilerinin aynı zamanda buro memurlugu ilanına basvurabılme gıbı bir avantajları var.Bu durum benden işçileri için ayrı bir avantaj olustururken koltuk degneklerı ve tekerleklı sandalye kullananlar ıcın bır dezavantaj olusturmaktadır.bu dezavantajı ortadan kaldırmak ıcın buro elmanı alım sayısı arttırılmalıdr.ayrca bedensel engellıler ıcın kota uygulamasına gecılmelıdır.

7-)DPB tarafından acılan sınavlar sadece belırlı yerlerde değil türkıyenın bir çok ılınde yapılmalıdır.

:cool:Kamudaki engelli memur açıgı tespıt edılıp bu acık kapatılmalıdır.

9-)DPB tarafından acılan sınavlar kurumların insiyatifine değil ösym nin insiyatifine bırakılmalıdır.ayrıca torpil alımı olmamması ıcın sınavlardan sonra mulakat yapılmamalıdır.
Not :Bu Yazıyı Mutlaka Başbakanlığa ve Cumhur başkanlığına yollayın

Cumhurbaşkanlığına email atmak için
http://cankaya.gov.tr/sayfa/iletisim/cumhurbaskanina_yazin/
Başbakanlığa Email Atmak İçin
adresi=http://195.140.196.201/bimerwebform/

Bu konu ile ve Cumhurbaşkanlığına gönderilmesi ile ilgili düşüncelerimi yazacağımda YAZA YAZA BIKTIM.KARDEŞİM BU MEMLEKETTE HİÇBİR ŞEY OLMAZ.KOYUN.ÇOBAN,KAVAL MİSALİ......

arkadaşım seni kutluyorum.böyle konulara benim kadar duyarlısın burdan ben herkese sesleniyorum ,bazılarınız artık mesaj yollamaktan bıkmış olabilirsiniz,haklısınız yanlız insanlarımız birlik olursa bu iş halledilir,hep beraber dönem dönem bu konuları dile getirip bunun çözülmesini sağlayalım,bazıları gördüğüm kadarıyla bununla ilğilenmiyor bile bunların birçoğunun tuzu kuru işe yerleşmiş,bir çoğu bakım ücreti ve 3 aylık aldığından bu konuyu umursamıyor.yanlız bu işin üstüne düşen insanlar geleceğini düşünen, işsiz ,artık kendi ayakları üstünde durmak isteyen ,evli ve artık kendi emeği ile para kazanbmak isteyen insanlar.bu yüzden bu konuyu umursamayan arkadaşlara şunu diyorum biraz cesaretle sizde bize destek olun belki ilerde fikriniz değişir ve çalışmak istediğinizde sizde işsiz kalmamak için tek yürek olalım

dozdar21 arkadasim guzel yazmissinda bu yazi ne ilk nede son olur.Cunku son olmasi icin insanlarin insan olmasi lazim fakat denklem tersine gidiyor gunden gune insan azalıyor malesef!

ne yazıkki bende direnci ve umudu kırılanlardanım ama en azından gelecekte belki birşeyler değişir bizden sonraki nesiller adına birşeyler yapmak ve yapmış olmak için vicadanımı rahatlatmak uğruna bende mail gönderiyorum...

ayrıca arkadaşlar işkur sitesinin altında soru ve önerileriniz kısmı var oraya ilinizdeki özürlü kontenjanlarının niçin dolmadığını şikayet edin bu şikayet işkur genel müdürlüğüne kadar gidiyor. ben yazmış olduğumu altta yayınlıyorum sizde benzerini ilinize göre yazın ve gönderin.

işkur genel müdürlüğü olarak niçin özürlü alımlarında gereken önemi göstermiyorsunuz bu nasıl özürlü istikdamini sağlamak anlamıyorum.devlet kadroları özürlü kontenjanları bomboş .örneğin;çorum hitit üniversitesi yeni kuruldu bir tek özürlü alımı ilan etmedi,işkur özürlü istikdamını sağlamak için denetim yapıyor yanlız çorum işkurda birtek özürlü memur çalışmıyor,çorum devlet hastanesi ve çorum valiliğinde özürlü kontenjanları bomboş,bunları niçin denetlemiyorsunuz,yılardır çoruma özürlü memur alım yapıldığını duymadım lütfen bu kurumları inceleyin ve buralara özürlü memur alınmasını sağlayın.birde özürlü alımlarında işkurdan işe başvururken bizden saçma şartlar arıyorlar örneğin 3 yıl deneyim saten biz işsizlikten başvuru yapıyoruz.ingilizce bilmeyi şart koşuyor inğilizce bilsem işkurda işim ne .birde bölüm farkı aranıyor bunların araştırılıp böyle düzenlemelerin kaldırılmasını istiyorum.lütfen özürlü alımlarına gereken ilgiyi gösterip denetleme getirilsin

arkadsım haklısın ama ben önlisans mezunuyum 7 yıldır iskenderun belediyesinde calısıyordum secimde baska parti kazandı bizler engelli olmamıza rahmen ben vede 1 engeli arkadasımı icten cıkardılar neden kendi adamlarını almak icin bizleri cıkardılar bende belediye baskanına gittim ben 7 yıldır calısıyorum durumda bu calısmam lazım deyınce bana sizlerin kesinlikle donusu yok dedi bana yani olay devlette bitiyor devlet gorevini yerine getirip engellisini ististam ederse bizlerde evlerimize bir ekmek gotururz allah herkesin hakkına hayırlısını eylersin ..

Bizim bu şikayetlerimiz ne oluyor biliyormusunuz kurumlar arasında AL GÜLÜM VER GÜLÜM

ssayın site yonetcılerı neden benım bu yeni konumu işkurda donen oyunlar adı altında yayınladınız.farklı bir alanda yayınlaması gerekıyordu.lütfen farklı bir alanda yeni konu adı altında bu yazımı degerlendırırsenız cok ama cok sevınırım....

Şahin gökkaya..Orman genel müdürlüğünde Aydına Atandı ve Çalısıyor. Ama en son kartal Belediyesinin Açtığı Büro memurluğuna da başvurdu ve gene mülakata Kaldı.Yakından görüşmüşlüğümde var kendisiyle neden böyle yaptı anlamadım. İnsanların Ekmeğiyle oynamış oluyor =(

tanıyorsan bi konuş bakalım neden böyle birşey yapmış.bu ay yapılan işçi alım yönetmeliğindeki değişiklikler ne zaman uygulamaya geçecek haberiniz varmı.

İşkurdaki yetkililerle konuştum uyğulama 1 eyül demişlerdi çünkü kayıtlar tek tek incelenip 2008 kpss ile yerleşenler tesbit edilip başvuruları engellenecekmiş ama bna kalırsa ancak eylül 15 şine kadar anca yetiştirirler işkurda nede olsa 5 milyon kayırt var

arkadaşlar boşuna demiyorum burası tr diye eger gerçekten adalet olsa yasalar uygulansa kimse ne suç işler nede işsiz kalır ego ozürlü alıyor ve çok saçma ama E sınıfı iştiyor hangi ozürlünün ALLAH aşkına E sınıfı ehliyeti var onun için bu devirde adamın ve dayın olaçak işe girebilmen için gerçekten birşeylerin degişmesi içinde hep bunu savundum onçe işçi bulma kurumundan başlıyacalsın sonrada iş verene yoksa sadece bu bizler yazarız bizler cevaplarız ARTIK ALLAH aşkına birşeyler yapak bu nereye kadar boyle gideçek boyle

Valla Ben konusmustum Şahin İle Aslında İyi Biri ama Ben genede Başvurularımı yapacağım demişti. İnşallah bir daha böyle yapmaz =( Zaten orman genel müdürlüğüne yerleşti ordan daha iyi bir kurum mu bulacak sanki =))

aşırcan bu şahinle bir konuş yoksa ben bunun bütün kimlik bilgileriyle deşifre edeceğim gerekli bitün yerlerede bildireceğim,bu insan iyi biri diyorsun da bana göre karektersiz birisi yazık bu kadar işsiz engelli arkadaşın hakkını yiyor.

Arkadaşlar bende Orman Bölge Müdürlüğü mülakatına katıldım ama olmadı kısmet değilmiş, fakat 12 lisans mezunu alınacaktı ve bu kişilerden 5 tanesi mülakata gelmedi.Lise mezunlarındada gelmeyenler vardı gerisini siz düşünün artık.

Valla Şu yasa yürürlülüğe girsin zaten kimse başka illere başvuru yapamayacak.. bende mülakatta elendim bizde herkes gelmisti ama =(

slm

SAVAŞ bence sen insanların başvurdukları yerlerle ilgilenip ,onlara engel olmaya çalışıtgın kadar KPSS ye çalışsaydın. bu zaman kadar bir yerlere yerleşirdin.

kardeşim insanlar yüksek çalışıyor yüksek puan çekiyor. istedikleri yerlere başvuruyor. sende çalış sende başvur.

insanlar devlette işe başlayınca herşey bitti sanıyor. işin aslı öyle degil.

1 ) insanlar zaten engelli. engel derecesi o kadar kötü durumda olan var ki. mecburen ailesine yakın yerde çalışmak istiyorlar. çünkü ihtiyaçlarını kendileri göremiyor. ÖRNEK: engelli arkdaşımız tekerlekli sandalye ye mecbur ama erzurumda .işe başlamış. erzurumun karında ,donunda soguk havasında. bu arkadaşımız nasıl yaşasın ..yemegini nasıl yapsın evini nasıl temizlesin elbette ki. kendi memlketine gitmenin yollarını arıycak. bencede haklı.

2) işin birde ekonomik boyutu var. devletin ortalama aylıgı.1100 civarı kardeşim işe girmiş engelli arkadaşımız. bu parayla ev kirası mı versin? elektirik parası mı versin? ısınma giderleri ,su ve tüm diyer masrafları topladıgın zaman . zaten engelli çalışanarkadaşımıza birşey kalmıyor.

şimdi bu arkadaşımız AİLESİNİN aynına gitmenin yollarını arıyorsa bunda bir gariplik yok ki? bence hakkını arasın?.

EN SON OLARAK. VATANDAŞLIK NUMARALARIYLA.İNTERNETTEN EDİNDİGİN BİR KAÇ BİLGİYLE.İNSANLARI DEŞİFRE EDECEGİM DİYEREK ŞANTAJ YAPMA.
İNSANLARIN ÖZEL VE ŞAHSİ BİLGİLERİNİ. KARIŞTIRMA.

EGER BİRİSİ BU KONUYU MAHKEMEYE TAŞIRSA BAŞIN ÇOK AGRIR. BİRDE MAHKEMELERDE SÜRÜNÜRSÜN.

SENİ ANLIYORUM. VE TAKDİRDE EDİYORUM ASLINDA. EGER BİR USULSÜZLÜK FARK ETTİYSEN VE İSPATIN VARSA. BERABER MÜCADELE EDELİM. KONUYU YARGIYA TAŞIYALIM. SUÇLU VARSA CEZASINI ÇEKSİN.

AMA TÜM BUNLARI YAPRKENDE.ZATEN ENGELLİ OLAN ARKADAŞLARIMIZIN ÖNÜNE BİR ENGELDE SEN KOYMA....

neoplis şunu bil benim kpss puanım yüksek ama bu karektersiz kişiler yüzünden puanlar 85 altına inmiyor neden mi ,adam saten memur 2000 maaş alıyor yerleşmiş ama gitmeyeceği halde başvuru yapıyor bunlar mülakata gitmiyor.ben kimseye santaj yapmıyorum dediğimi yapıyorum bunları saten çalışma bakanlığına sık sık emaille gönderdim sonra bir yönetmelik geldi onun uygulanışına bakacağız.demişsinki adam memleketinden uzak tekerlekli sandalye kullanıyor demişsin yemin ediyorum böyle kişilere elimden gelen yardımı ederim yanlız iş bildiğin gibi değil adam başvuru yapap gitmiyorsa bunun açıklamasını nasıl yapacaksın ,bunların arkasına sığınma,diyorsunki adam 1100 alıyor para yetmiyor ,sana soruyorum iyi işsiz arkadaşlarımız bunuda alamıyor ne kadar aç gözlüsünüz gözünüzü toprak doyursun.özel sektörde arkadaşlar bin türlü güçlük içinde askeri ücretle çalışıyor aldıkları para ay ortasını getiremiyor sende bulmuşsun bunuyorsun biraz kendi menfaatınızı düşünene kadar bütünü alıp düşünün.birde hodri meydan beni mahkemeye verecek adama bütün bilgilerimi özel vereceğim yüreği yeten varsa versin yanlız kendide mbana bütün bilgilerini verecek.eski mesajlara baktım bu olaya birtek sen muhalifsin demekki yaran var kocunuyorsun bu kadar ahkam kesene kadar gerçek ismini verde senin kim olduğunu herkes ögrensin tahminim doğruysa bu alımlara başvuru yapıp gitmeyen insanların önünü kesenlerin başında sen geliyorsun

..

Savaş...

çok boş konuşuyorsun. Boş tenekeden çok ses çıkar misali.

Hangi engelli memur 2000 ytl maaş alıyor. Bilmeden saçma sapan konuşup burda ki insanları galeyana getirme.

Sen ömründe hiç gurbette çalışmadıgın için bilmezsin. Gurbette alacagın 1100 milyondan , memlketinde alacagın 600 ytl daha iyidir. Burda sadece bir fark var. Devlet dairesi diye katlanıyor insanlar...

Puanlar 85 altına düşmüyor. Diyorsun. Bu konuda da boş konuşuyorsun.madem puanlar 85 altına inmiyor. Sende o zaman yılda 3 defa yapılan engelli memur sınava çalış. öyle memur ol. Hem orda puan derdi yok en başarılı olan kazanır.

Birde öyle hodri meydan bilgilerimi özelden verecegim gibi felan yazmışsın. Kim ne yapsın bilgilerini. Alala

boş konuşan sensin boş konuşmassan daha üstelemezsin deminden demişsinya beni mahkemeye verirlermiş,ben onun için dedim bilgilerimi veriyim rahatça beni mahkemeye versin bunu söyleyen sendin.hanği adam 2000 alyor demişsin ben sana istersen bir liste göndereyim.saten ilk sayfayı izlersen ordanda alabilirsin istersen sana özelden tc leri ile gönderiyim.ama bunuda istemen çünkü bunları sende biliyorsun yanlız bunların gündeme gelmesiyle rahatsız oluyorsun ,hem bütün özürlülerin en büyük sorunu istihdam iken insanlar iş bulamazken sen tutmuş memleketinde askeri ücretede razı diyorsun madem razı ise özele girsin gününü görsün.biraz olsun işsiz arkadaşları düşünüyorsan bunları savunmaktan vazgeç yazık bu kadar insanın ekmeği ile ooynuyorsunsenin gibileri ben biliyorum sen memleketinde işinde olsa rahat durman gıcıklığına bütün alımlara başvurursun ,burda insanlara bir katkın olacaksa yaz yoksa kendi menfaatın için burdaysan sana tavsiyem bunlardan vazgeç

neopolis asıl sen Boş konuşuyorsun !! madem Özürlü arkadaş başka bir yerde Yapamaz. Beklesin o zaman kendi oturduğu yerde açılan alımları. ne diye her alıma başvuruyor. Benim puanımda yüksek ama her açılan ilanlarda Aynı adamların İsmi var bu mu Hakikat?? Boş boş Konuşup Laf ebeliği yapma !!

...

sagopa...

NEYMİŞ HERKES KENDİ MEMLEKETİNDE İŞE GİRSİNMİŞ.KARDEŞİM SANANE ADAM DERS ÇALIŞIR İSTEDİGİ YERE GİDER.

NEYMİŞ PUANLAR DÜŞMÜYORMUŞ. BIRAKIN BU ACITASYONLARI. MADEM ÖYLE SİZDE YILDA 3 DEFA YAPILAN MEMURLUK SINAVLARINA GİRİN.

BURDA BU KADAR ZAMAN KAYBEDECEGİNİZE. AÇIN BİRAZ KPSS ÇALIŞIN...

BEN ÖZELDE 550 MİLYON ALIYORUM. SINAVLARA DA GİRİYORUM AMA KAZANAMIYORUM NE YAPAYIM. KAZANANLAR DEMEKKİ DAHA FAZLA DERS ÇALIŞIYOR. SİZDE LAF ÜRETMEYİN DERS ÇALIŞIN DERS. SİZDE KAZANIN

Bİz dersimizi Çalıstık Elimizden geleni yaptık..Daha da yapacağız ama sen onları savunuyorsun saçma sapan sebeplerden dolayı. yok yakacak derdi. yok kalacak derdi. kardesim gitmesin yazmasın ne yakacak derdi kalır nede kalacak derdi. Beklesin kendi oturduğu yerde açılacak İlanları beklesin. yok ben gidiyimde nasıl olsa başka ilanada basvururum diye düsünüyolar işte. ne zaman nihai listeye baksam aynı adamlar.ben bunda ART niyet ararım !!!

Aynen Öyle beklesin oturduğu yerdeki ilanlara başvuruda bulunsun..bu kanun çıktığı zaman sistemmi izin vermiyecek başvuruya yoksa kişi sonradan mı tespit edilecek eğer kişi sonradan tespit edilecek ise o iş yaş..

Üst Alt