Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerinde gruplaşma var. Yeni olduğum için dışlanıyorum..?

Umutgs

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Yeni bir yerde işe başladım iş yerinde gruplaşma var ben yeni olduğum için dışlanıyorum tavrım nasıl olmalı

[SIZE=2]Muhterem kardeşim sen zannediyor musun ki iş yerlerinde gruplaşma hiç yok? Eğer böyle zannediyorsan yanılıyorsun. Her iş yerinde maalesef çeşitli nedenlerle gruplaşmalar oluyor. Kimseye güvenme, bu en önemli ve birinci kural. Kimse ile sıkı fıkı olma yani insanlarla laubali olma. Hiçbir gruba da katılmak zorunda değilsin. Dedikodu kesinlikle yapma zira arkasından çekiştirdiğin arkadaşın ile her gün yüz yüze geleceksin ve dedikodunun olduğu ortamdan uzaklaş, herkes ile iyi geçinmeye bak. Kimsenin yalakası olma, menfaat elde etmek için gammazlık da yapma. Otuz küsur senelik iş tecrübem bana bunları yazdırdı. Sana hayırlı işler. [/SIZE]

Tavırsız ol... bir süre sonra geçer. İster istemez mutlaka sen de bir grubun içinde bulursun kendini... :)

ben genelde çalışma ortamına girdiğimde mutlaka herkese selam veririm, güleryüzlü olurum ve geçer biyere otururum
her gün selam verince yavaş yavaş herkes sohbet etmeye başlar zaten. kasılarak huzursuz olduğun biyerde çalışmak, insanın psikolojisini bozar bence uyum sağlamaya çalışmalısın...

İş yerinden soğudum

İş yerinde çok mutsuzum arkadaşlarım tarafından dışlanıyorum kimse konuşmuyor ayrılmayı dahil düşünüyorum

sorun ne? neden konuşmak istemiyorlar?

Böyle sıradan şeyleri kafana takarsan altında ezilirsin, bende ilk işe başladığımda '' İstenmeyen Adam '' olarak kabul ettirmeye çalışırlardı, hiç aldırmadım işime baktım şimdi ise işler tersine döndü Ali Bey,Ali Abi diye etrafımda dolanıyor birçoğu. Eğer bırakır gidersen onlar amacına ulaşmış olacak ve senden sonra nicelerine aynı muameleyi yapacaklardır demem o ki onların emellerine alet olma işini dürüstçe yap,amacına ulaşmalarını ENGELLE. Biraz sabırlı ve metanetli olursan son gülen sen olacaksın.

mesale ben egolu bir amirim var ona acayıp kıl oluyorum onun 3 adet yalakası var tabi
ne çalışma barışı, ne verimlilik...olur

adam kayırma had safhada olur.

tabi adam ayırma da.

sonra ispiyonculuk,

adam satma,

yalakalık

şakşakçılık,

dalkavukluk

Benim çalıştığım iş yerinde böyle tipler var
Onlar heryerdeler.. Gerek okul gerek iş vs..

Bazıları her şeylerini veriyorlar. Ne düşüneceğim ? Düşünmeye değmez, çünkü bu tipler yetersiz oldukları için çok ucuz hayatlara sahiptirler.

İş yerinde yaşadığımız problemleri paylaşalım

Calıştığım İş yerinde adaletsizlik var

engelli beden işçisi arayan zihniyetlerden adalet bekleme derim dostum.şaka gibiler.engelliden beden işçisi yaratmaya çalışıyorlar.

işyerindeki tuvaletlere kimin kiminle ne gibi aşk meşk ilişkileri olduğunu yaz ,her gördüğüne falanca senin hakkında böyle diyordu duyunca çok üzüldüm aslında sen çok iyi birisin neden seni çekiştiriyorlar anlayamıyorum de ,

uydurma haberler yay böylece senin oralarda dönen her şeyi bildiğini sanıp sana sokulmaya başlarlar ( ben bunu çok yaparım )

attığın asparagas haberlerin gerçek olmadığı ortaya çıkarsa ,benim bi suçum yok bu haberi bende birinden öğrendim ama o kişiyi ele vermemem için bana en sevdiğimin üzerine yemin ettirdi de , hemen yutarlar

Relax ol ,at atabildiğin kadar , sen değil onlar strese girsin

Herkes harıl harıl çalışırken ben işleri habire erteliyorum ,işler birikincede şikayetler başlar ve şikayet edenlere biriken işleri mailleri göster bak de ne çok çalışıyorum yine de yetişemiyorum de sonra tekrar yatışa geç

ben bu kısır döngüyü yıllardır yaşadığım için artık hayatımın monotonlaşmaya başladığını düşünüyorum ama bu HAKSIZLIK

Asla hiç bir işi zamanında sonuçlandırma ,dakik olursan bir sonraki işlerde senden yine dakik olmanı beklerler

Bir de masa telefonunu açık bırak hep meşkul çalsın sadece maille çalışıyorum de

böylece kimse ne iş yaptığını bilmez ahahah

işyerimde dışlanıyorum, sizce istifa mı etmeliyim?

İstifa dahil düşünüyorum çok mutsuzum iş yerinde

Umutgs
Lütfen açtığınız tek konu üzerinden devam edin. Aynı şeyi her gün her yere yazıyorsunuz.

Yerinizde olsaydım iş yerinde sadece işimi yapardım, olası gruplaşmalar sadece performansı düşürür, herkesle 10 ar dakika muhabbet dönse akşam olur yahu:)
Sadece sizin işinizle ilgileniyor olmanız er ya da geç üstlerin dikkatinden kaçmayacaktır. O zaman diğerleri düşünsün olacakları...

Kim ne düşünürse ne yazarsa yazsın.Bu gruplaşmanın genelde liderleri olur.Ufak ufak kendi çapında laf sokmalar , kinayeli cümleler...Bunun en güzel çözümü kendine güven lafını esirgeme.Ters yapıyosa sen daha da ters yap.Zamanla sinerler.Kimse bana demesin insan gibi konuşurum düzelir veya iyi davranırım vs vs vs... Kendini ezdirme dik git.Sonra zaten kendiliğinden selam verirler...Gruplaşma diyoruz şimdi.Bunlar 10 15 yaşında çocuklar değil.Kaç yaşında insanlar.Ölüsü 20 -25 -30 diye gider.Karakteri oturmamış boş insan kitlesi.İnsanları tanımadan önyargılı davranıyolarsa ters git.İspiyonculuk yapma.İşini işi yap.Kimseye malzeme verme...Kolay gele.

İş yerim kapatılıyor ne gibi haklara sahip olacam

Umutgs
1- Kıdem tazminatı
2- Kanunda belirtilen ihbar süresi kadar önceden bildirim yapılmamış ise ihbar tazminatı
3- Kullanmadığınız senelik izin varsa ücreti
Bunlar işverenden talep edeceğiniz haklar.
Bir de kendi inisiyatifiniz dışında işsiz kalacağınızdan dolayı şayet şartlarınız uygunsa İşkur'dan işsizlik maaşı da alabilirsiniz.
Yalnız işyerim kapanıyor diye sakın siz ayrılmayın işten, kapanmasını bekleyin. Aksi halde istifa etmiş sayılır ve bu hakların hiçbirinden faydalanamazsınız.

İş yeri kapancağı için üzgünüm ne yapacam diye kara kara düşünüyorum!! Ortada bir sebep yok

Bir süredir çok huzursuzum. İş yerimde Ayaklarım geri geri gidiyor

[FONT=sans-serif]Geçen gün arkadaş ile tartışma yaşadık yöneticimiz taraflı davrandı[/FONT]

İş yerinden izin alsam maaş kesintisi olurmu acaba rahatsızım bel ağrım var lütfen bilgi verebilirsiniz

Umutgs
Rahatsızlık nedeniyle izin almanın yolu doktora giderek istirahat raporu almaktır. İstirahatli olunan sürenin ücretini SGK öder.
Senelik izin dışında istirahat raporu olmadan alacağınız izin ücretsiz olacaktır, tabi ki maaşınızdan kesilecektir.

Ufukalp

İş yerinde söylesem abi doktora gideceğimi rahatsızım diye öyle olurmu

Umutgs
Rahatsızlığınızdan dolayı doktora gidecekseniz işvereninize tabi ki bilgi amaçlı söyleyin, hayır deme gibi bir lüksü yoktur.
Doktora gitmek için işverenden izin anlamına gelen vizite kağıdı uygulaması kalktı. Doktora gidersiniz, muayene sonunda işbaşı kağıdı dediğimiz çalışabilir belgesini alır işverene götürürüz. Muayenede olduğunuz sürenin ücretini kesemez. Size neden doktora gidiyorsun gibi bir yaklaşımda bulunma yetkisi de yoktur.

İş yerinde fazla mesai ücretini talep edebiliyormuyum

Umutgs
Fazla mesaiye kalıyorsanız onu aylık maaşınız ile birlikte vermek zorundalar zaten, istemenize bile gerek yok, o sizin hakkınız.

Bir kez vermediklerinde bir daha kalmazsınız fazla mesaiye o kadar. Kalmak zorunda değilsiniz.
Geçen işyeri kapanıyor diyordunuz şimdi fazla mesai, hayırdır ?

Pazartesi günü son maaşlar hesaplancak o yüzden sorayım dedim abi

Üst Alt