Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerinde gruplaşma var. Yeni olduğum için dışlanıyorum..?

Verirler merak etmeyin.
İşyeri kapanıyorsa zaten nereye şikayet etseniz boş.

olmayan yer mi var :D nükleer atıksın sen onlara göre

Merak etmeyin sadece iş yerinde değil her yerde olabilir yeni bir ortama sonradan dahil olduğunuzda kimse size oo hoşgeldin gel buyur gibi ifadeler de bulunmaz kimse kimseye çok güvenmiyor artık siz işinize bakın selam sabah verin güler yüzlü olun illaki sohbet muhabbet ilerleyen zamanlarda olur ilk başlarda yemeklere tek çıkarsınız sonra etrafınız dolar dolmuyorsa da sorun değil boşverin işinize bakın işinizi düzgün yapın yeter o bile iyi bir izlenim bırakmak için iyi bir şeydir :)

Umutgs

Pes etmeyeceksin gideceğin başka yerlerde inanki seni çiçekle karşılamayacaklardır.Nasıl davranıyorlarsa sende öyle davran onları görme yokmuş gibi yap

İlk işe girdiğimizde herkesin başına böyle şeyler geliyor ama biz engelliler yeni bir ortama alışmamız ve ortamın bizi kabul etmesi biraz normal insanlara göre daha çok uzun vakit alıyor bu bir gerçek,bunu dert etmeye gerek yok zamanla ister istemez ortam oluşacak biraz sabırlı olmak gerek iş anlamında seni rahatsız eden birşey yok ise eğer bırak ortamda olmayaversin.sen paranı al kafan rahat çalış yeter gerisi gelir zaten.Bende yakın zamanda iş değiştirdim uzun bir süre iş değişikliği yapmadığım için yeni ortama alışmam baya zor oldu diyebilirim.İlk 3 ay çok sıkıldım alışamadım herkes bana soğuk geliyor gruplaşma var kendimi çok yalnız hissettim,eski iş yerinde arkadaş ortamım çok güzeldi hep oraya özendim.

Ama iş anlamında kafam rahat olduğu için;amann burda da arkadaş ortamımda olmayaversin kafam rahat zaten tek takılsam ne olacak dedim aslinda ara sıra konuşmalar muhabetler oluyordu ama kımse grubuna almıyor bende girmek için çabalamıyordum acikcasi zamanla olursa olursa olur zaten onlar bana diyorlardıki sen katılmıyorsun,çağırılmayan yer ben gitmem ortama katılmam dedim ozaman biraz hak verdiler bana aradan 4 ay geçti yavaş yavaş alıştım şirket yemeği toplatısı ve parti gibi bir org.oldu orda hep kaynaştık şuan daha da ortam yaptım sayılır ama bunlar zamanla olacak şeyler kimsenin dert etmesine gerek yok yeterki siz seviyenizi koruyun kenidiniz biraz ağırdan satın zamanla herşey istediğiniz gibi olacak bu bizim kendi elimizde.

İşteyken yazdım biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın.

Işini yap. Kenara çekil. Devlet dairesinde işini tam yapman önemli. Gerisinı boşver.

İş yeri kapandı bizim bizlere fesih bildirimi zorla imzalatılar maaşlarınız yarın yatacak dediler Cuma oldu hala yatırılmadı nereye şikayet edelirim

Yeni işe başladım iş yeri eğitimi yaptıklacaklar zorunlu mu bu

herkes ilk işe başladığı yerlerde zorluklar çekmiştir haliyle yeni gelen insana biraz mesafeli ve soğuk davranırlar sen biraz güleryüzlü ve muhabbetin iyi oldumu gerisi zamanla gelir

Sadece işine odaklan insanları boşver sen başarılı oldukça insanlar senin yanına gelecektir.

Birincisi sen çalışmayı pek sevmiyorsun galiba.

Arkadaş bulmak ortam kurmak ve çevre edinmek için çalışılmaz. Hayatta kalmak için çalışılır. Sen ne yapacaksın arkadaşı ortamı falan. İş yerine çalışmak maksatlı mı gidiyorsun ortam kurmaya mı gidiyorsun anlamadım. Şimdide eğitim zorunlu mu yazmışsın. Zorunlu tabi. Ne kadar bilgili olursan ol kendini her daim güncellemen gerekiyor. Bu da eğitim ile gerçekleşir.

Sevmediğim bir işte çalışmak zorundayım sabah ayaklarım geri geri gidiyor ! 🙄

kurumsal firmalarda gruplaşma veya dışlanma olmaz. fabrika veya merdiven altı küçük firmalarda çalışırsan gruplaşmanın babasını görürsün zaten çoğu akraba yada hemşeri olur

İron

Aynen öyle katılıyorum size, ama bizim bazı Türk Firmalarında böyle davranışlar var gibi, yabancı firmalarda insana insan gibi, çok saygılı ve cok nazik davranıyorlar.Şuanki is ortamım öyle cok şükür ne varsa yabanci firmalarda varmış geçte olsa onu gördüm.

bugün bi tane müdür Üniv.stajyer arkadasa yanlışlıkla birsey soyledi sonra uc defa özür diledi.Şaşırdım baya.

İşinize bakıp paranızı alın. Adı üstünde iş hayatı. O dostluk sadece orada olacak. Siz elinizden geldiğince yeri gelince ciddi yeri gelince güleryüzlü olun. Kafanıza takmayın.

İş hayatı zor insanlarla doludur ,Barınmak çok zor

Aralık ayında kapanan işyerinde mutsuzdun
bu ay yeni işe başladın yine mutsuzum diyorsun.Sevmedigin bir işi mecbur kaldığın içinmi yapıyorsun ? Eger mecburiyse zaten diyecek birşey yok bir şekilde devam edeceksin.

Acele ediyorsun daha işe başlıyalı kaç gün olmuş .Senin yerinde olsam kimseye bakmaz işimi yapıp maaşımı almaya bakardım.
Hep kötü iş yeri denk geliyorsa mesleğinle alakalı sıkıntı var demekki yada sen çalışmayı sevmiyorsun.
Kendini geliştirip farklı işler yapmayı dene.

hayatında başarılar

Size çok değil 1.5 yıl önce başıma gelenleri anlatayım.
2012'de atandıktan sonra hastanenin çeşitli yerlerinde süründüm sayılır, hastakabulden tutun da radyolojide tıbbi sekreterliğe kadar (VHKİ olmama rağmen) sonrasında yönetim değişti ve ben kendi isteğimle biyomedikal ambar sorumlusu oldum, süreç sancılı oldu ama sonunda başardım, her neyse, ben gidince diğer depolardaki arkadaşlar şüpheyle baktılar, yapamazsın dediler, benim yerine geldiğim kişiyi seviyorlardı ben gelince onu aldılar, bana hiçbir konuda yardım etmediler, fatura girişi, mal muayenesi, aylık hesaplar, çıkışlar, yıllık hesaplar, dönem kapatma ama hiç birşey göstermediler, ben de kendim çareler aradım ve buldum da (İl sağlık müdürlüğü biyomedikal mühendislik birimi sağolsun), aradan 1.5 yıl geçti aralık 2018 yılında tüm hastanenin hesaplarını ben kapattım (diğer depolar dahil), başhekimlik tarafından takdirnamemi de aldım, astım odanın duvarına, ilk zamanlardaki arkadaşlar sık sık kahvemi içmeye gelir şimdi. Demem o ki, etrafınızdaki olan biteni umursamayın işinizi öğrenin en dibine kadar da hakkını verin, başarı ve takdir gelecektir.
İyi forumlar.

arizona

mecburiyeten yapıyorum işi zaten komiyim sabah işe ayaklarım geri geri gidiyor abi güzel iş
Bulsam keşke

Balıkesir merkezde misin? Merkeze yakınsan iş bulman kolay olur.

@sgurkan

prenses altunizade deki işini bıraktın mı? Ben yabancı kurumsal firmaları tavsiye ederim yerli firmalar sıkıntılı zaten millet 54 gün olmuş maaş alamıyor satış ekibi geçen seçimden beri prim alamıyor piyasa çok kötü ben Ankara ya döndüm iki ay oldu İstanbul defterini şimdilik kapadım.

Balıkesir e yazın gidiyoruz Sadace

@İron

İstanbul’da otuyorum ben

@İron

Evet bıraktım 6 ay oldu,dediğin gibi şuan yabancı bir ilaç firmasındayım çok şükür memmunum inşAllah'ta hep böyle gider.Yabacı firmanın avantajı çalışan motivasyanuna daha çok önem veriyorlar.Türk firmaları böyle değil.

Son düzenleme:
Çalıştığın yerde huzurun yoksa trilyon al yine mutsuzsun. her şey maddiyatla sınırlı kalmıyor. takdir edilmek istiyorsun, saygı gösterilsin istiyorsun zaten kimse kimseyi sevmek zorunda değil.

Ailenden çok çalıştığın ortamdaki insanları görüyorsun. İnsanın olduğu her yerde eşitsizlik, dedikodu, çekememezlik,ayrımcılık vardır. ''Beş parmağın, beşi aynı olmuyor.'' Engelli biriysen bunları daha çok sorgulayabiliyorsun. Bende varım bilinci oluştur günaydın de iyi akşamlar de,tebessüm et, gruplaşma kutubundan uzak dur. sosyalliğini iş çevresinden uzakta seni anlayan seni dinleyenlerle kazan. işinde sadece işini yap, işinle konuş. Kısacası boşver!

Benim ilk işe girdiğimde de öyle oluyordu ama aradan 4,5 sene geçince alıştık. Onların grubuna bende katıldım. Zamanla geçer, düzelir takma kafana.

sgurkan

Beykoz tarafında bir ilaç firması deme oha olurum şimdi. Beni aramışlardı başlamadım döndüm Ankara ya İngilizceni geliştir kursa git yabancı şirketin olmazsa olmazı yabancı dil

İron

Yok yok degil Levent te iş yerim.eve yürüme mesafede.gitmeyi dusunuyorum ama bana ne kadar faydasi olur onu bilemem ama yazışmalar toplantilar İngilizce olunca ogrenmekte fayda var.Dilin herzaman faydasi olur.yurt disina gezmeye de gitsen lazim olur.

sgurkan

senin adına çok sevindim kurtuldun türk firmasından hem yabancı şirket hem evine yakın olmuş ne güzel. Türk firmaları 54 gün olmuş maaş ödeyemez durumda yakında üç ayda bir maaş verecekler satış ve pazarlama departmanında çalışan bir arkadaşım geçen seçimden itibaren prim alamıyoruz dedi resmen yaprak kımıldamıyor iş yok satış yok maaşlar ikinci aya sarkıyor yerli firmalardan uzak durun

Üst Alt