Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitemiyor olmayı kafama takmaya başladım!?

Finally

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar benim biraz yardima ihtiyacim var. Basliga ne yazacagimi da bulamadim. Yillar sonra isitmeyi kafama takmis durumdayim. Eskiden pek fazla önemsemiyordum ama simdi nedense kafama bir kere girdi ve cikmiyor..

29 yasindayim ve cok iyi hatirliyorum ki ben 11 yasima kadar cok iyi duydum. Gerek konusmalari , telefonlari , saniyenin tikini , gerekse ta 100-200 metre ilerden bagiripda konusanlari iyi duyardim ve anlardim. Ama ne olduysa 11 yasimdan sonra kötü duyamaya basladim.. Basta sadece adimi cagiranlari duymuyordum. Mesela oturma odasinda misafirler konusurken , ben tevizyona daldigimda biri adimi cagirdiginda ben duymamaya basladim. Daha sonra kulagimda ki ses zamanla kisilmaya ve konusmalari hic yok denecek kadar anlamamaya basladim.. Anlayacaginiz sonradan olan bir durum.. Isitme cihazi verildi en basta ama hic takmadim. Genctim ve arkadas ortamimda benim gibisi olmadigindan onunla cok utandim..

Benim babamda tipki benim gibi isitme yetegini sonradan kaybetmis. Bu durumda ona ve anneme ve bunlarin evliliklerine sebep olan herkese cok ama cok kizdim. Cünkü dogacagi cocuklarininda ayni duruma düsecegini hic düsünmediler. BU olayin artik babamdan bana miras kalan GENETIK BIR hastalik oldugunu düsünüyorum.. Peki tedavisi var mi ?

Öncelikle ne durumdayim onu söyleyeyim..

SOL kulagimda asiri derece kayip var.. Isitme Cihazi sol kulagimda tek basinaysa bile sesler sanki cok yabanciymis ve cok uzaklardan geliyormus gibi hissediyorum.. SAG kulagim SOL kulagima oranla daha iyidir.. Isimte cihazini takdigimda normal bir insanin duyabilecegi kadar SESLI duyuyorum ama seslerin nereden geldigini neye ait oldugunu kestiremiyorum. Ve konusmalari hic anlamiyorum..

Isin garip tarafi ise sol kulagim neredeyse tamamen yetisini kaybetmis olmasina ragmen sag kulagima cihazi takarken sol kulagima takmazsam sesler yine bir garip oluyor. Yani ikisi bir arada olmalidir ki , denge saglansin..

BU KULAKLIK takip müzik dinlerkende ayni sey- Kulagimin dibinde calan müzikleri ( ses biraz daha yüksek olmalidir ) müzikleri gayet iyi duyoyrum. tabi anlamasi imkansiz ( telefonla konusmakta öyle ) ama yinede sesli duyarim yani. Ama iki kulakta bir arada olmalidir yoksa dengesiz hissediyorum..

Isin biraz daha teknik durumuna bakarsak , düsük frekansli sesleri duyarim , yüksek frekanslari duymam..

Simdi hayatim boyunca bu bana su deneyimi verdi..

Insanin iki cesit isitme kaybi var.. Birincisi kisik sesli duymak , ikincisi ne kadar yüksek sesli olsada olsun duyup ama hic bir sey anlamak..

Genetik bir sorunu kafama takdigim icin bu asagidaki soracagim sorular kafami epey kurcali..

Genetik bir sorun vardir diye düsüyorum dedim , SORUN beynimde midir yoksa KULAK salyangozunda midir ?

Bunu ismi sinirsel isitme kaybimidir ?

Simdi bana SOL kulagima Kockler Implant öneriliyor ama bir umut kökhücre tedavisi cikar diye beklemedeyim.. Bu kockleara sicak bakmiyorum.. Yoksa yaniliyormuyum ?

Bu cihazla iyi duyup konusmalari tekrar anlayabilirmiyim ? Acaba sol kulagimda koklear implant olupda sag kulagimda normal isitme cihazi olursa ikisi bir arada uyum saglar mi ?

Benim gibi belli bir yasa kadar duyup konusmayi ögrenip seslerin nasil oldugunu bilip , sonradan isitme engelli olup koklera implanttan saglikli bir verim alan var mi aranizda ?

Bu cihazlarin ses tipi mekanik diyorlar , o kadar mi kötü ? Cochlear ile müzik dinlersem normal müzik dinleme ile arasinda fark var mi ?

Asil sorum su.. Su lanet olasi kökhücre tedavisi ( olsun olmasin denemek isterim ) ne zaman cikar ? en son 2010 yilinda duyruldu 2017 oldu halen insan üzerinde birsey yok.. Daha fazla sagir olmadan bir önce yaptirsak diyorum..

AMA bir yandan da isitme cihazlari ve kochler implant ile para kazanan büyük güclerin kökhücre gibi tedaviyi engellediklerini düsündükce kahroluyorum.. Lanet olsun insan sagligini ticarete dökenlere..

o kadar cok soru sormussunki sanki duymayan olarak kendi kulagimizin caresini bulmusuzda sana merhem olalim:)
once arkaniza yaslanarak sakin olun
sonrada arastirin guzelce
internetteki her yazilana ragbet olsa gokten kemik yagar:)
doktorunla kararlastir doktoruna guven onun direktifleriyle hareket et bence
sabir bide
sabretmezsen sen zararli cikarsin
duymamak zor ama duymuyorum diye bunalimlarla bogusmak sana daha cok sey kaybettirir

kök hücre diye bir şey yok en azından önümüzdeki 20 sene için.
yapacağın tek şey koklear implant ameliyatı olmak, şayet uygunsan ameliyat olmaya.
şuan yer yüzünde işitme kaybının tek çaresi koklear implat! (cihazdan fayda göremeyenler için)
kök hücre tedavisini bekleyerek yıllarını kaybetme.

(shukufe eğer sana özelden yazıp koklearı kötülerse sakın inanma ona, kendi çaresizliğini millete mal etmeye uğraşıyor, hatta onun işitme ile ilgili hiç bir lafına itimat etme)

Merhaba Serhat.
Bende yüksek frekanslardan zorlaniyormuşum ama bunu yeni öğrendim.

Soruların çok ve bence bunu bir doktora sorsan daha mantıklı daha iyi olmaz mı? Soruların çok ve sanırım zaten kafan karışık eğer burdanda her kafadan ses çıkarsa ve söylenenler yanlış veya sana uygun değilse tekrar hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Bu hayal kırıklıklar çoğaldıkça senin bu engellilini kabul etme zamanın dahada çok uzun sürebilir.

Ayrıca okuduğumda beni üzen annenin babanın veya evliliklerine sebep olanlara kızman. Eminim ki hiç kimse bir çocuğa zarar gelsin istemez. Bunu düşün(e)medikleri çok doğal bişey. Aklının ucundan geçmez çünkü.

Engellini kafaya taktığını söylüyorsun. Bunun içinde profosyonel yardım alabilirsin.

slm kardeşim senin iyi anlıyorum bende 28 yasındayım bu yaşıma kadar cihaz kullanmadan hayatımı sürdürdüm orta derecede iki kulagımda da işitme kaybı vardı ben ameliyat oldum ve şuan cihazsız duymuyorum bu durum oları daha bir sene bile olmadı halen arışmış degilim ama halimize şükür etmemiz gerek o yüzden hayata tutun kendini üzme hersey sende bitiyor doktorun yapıcagı ilaç verip senin düşünmemeni sağlamak olur ben gittim ilaç verdi kullanmıyorum kendi ilademle inancımla alışmaya çalısıyorum sana tavsiyem kafana takma duymamak çok kötü ama bu isyan etmek için bir sebep degil bunu unutma

Aynı şeyleri hissetmiş yaşamış biriyim 27 yaşındayım cihazsız yaşıyorum benim işitme kaybım orta derece işitme kaybı ve annemden bana kalan şey, bende çok kızıyorum ailemi akrabalarıma neden annemi evlendirdiniz babamla diye çünkü biz 3 kardeşiz 3 kardeşte de işitme kaybı var, abim ağır işitme engelli ben orta derece kardeşim daha hafif işitme engelli bunu bile bile 3 çocuk yapmak ve bize hayatımızın en büyük derdini veren ve cihazla bile çaresi olmayan bir hastalık bu, hergün anneme babama kızıyorum hala kızarım neden böyle bir şey yaptınız diye hayatımız boyunca eksik yaşadık eksik yaşıcaz, genetik olan bir durum ve ben bu yüzden evlilikten bile korkuyorum ya benimde çocuklarım böyle olursa diye ama bir düşünüp şunu diyorum napalım ölelim mi böyle geldik böyle gidicez..

Ameliyat mı diyorlar ameliyat ol derim en azından bir şansın var biz orta derece işitme kayıpları olanlara ne cihaz ın faydası var nede ameliyat olabiliyoruz bence kök hücre bekleme koklear implant yaptır derim zaten kulağın neredeyse hiç duymuyor diyorsun şimdi şans varsa değerlendir derim..

Icinizi karartmayin arkadaşlar Allah a da isyan etmis gibi oluyorsunuz .. Rabbim in takdir i Rabbim daha beterinden korusun .. ne insanlar var yataktan kalkamiyo ihtiyacini kendi gideremiyo bnce daha kötü olmadiginiza şükredin elimiz ayağım iz tutyo sonuçta .. genetik olup olmadığını doktorlar a sorarak öğrenip emin olun .. icinizi ferah tutun herseyi kotuye yormayin iyi dusunun iyi olsun hersey. . Rabbim her daim yüzünüzü güldürsun hakkınızda hayırlısını versin inşallah .. sağlıklı sihhat li hayırlı günler diliyorum ;)

Yahu herkesin imtihanı farklı. Güçlü durup birşeylere dayanmamız mühim. Bizim ki de zor tabi Allah kolaylık versin de isyan derecesine de getirmeyelim.

Dikkat aman olur saatine gelir. Allah muhafaza implantlıyım diye diğerleri imreniyor ama kafamda kocaman ameliyat izi, bir tarafının ağırlığı ve darbeye karşı çok dikkatli olunması gerekiyor. Yani gülün kokusu güzel ama dikeni de zor baya...

Fulya83

Akrabalık yok annemde sıkıntı var annemde işitme sorunu var, oda genetik olarak bize geçmiş kendimizi bildik bileli akrabalarımız bizim bu durumu bilirler ve ses etmezler çünkü bilirler ki annemin işitme kaybı var ondan bize geçti işte sana olmaz ona olmaz ama bi yerde oluoyr işte 3 çocuğunda işitme kaybı var genetik olmazsa imkansız gibi bir şey..

Anne ve babaya kızmayın. Onlarda bilemezdi böyle olacağını. Üzmeyin onları. Yalnız baktılar ilk çocukta sorun oldu, başka çocuk yapmamaları daha mantıklıydı. Yapacak bir şey yok. Hayat devam ediyor. Varsın olsun duymadan da anlamadan da yaşarız :D

Fulya83

Akrabalık yok annemde sıkıntı var annemde işitme sorunu var, oda genetik olarak bize geçmiş kendimizi bildik bileli akrabalarımız bizim bu durumu bilirler ve ses etmezler çünkü bilirler ki annemin işitme kaybı var ondan bize geçti işte sana olmaz ona olmaz ama bi yerde oluoyr işte 3 çocuğunda işitme kaybı var genetik olmazsa imkansız gibi bir şey..

Sen doktora sordunmu hic çocuğunun da olur mu diye ? Genetik mi diye kesin bilgin var mı ?

Sen doktora sordunmu hic çocuğunun da olur mu diye ? Genetik mi diye kesin bilgin var mı ?

Benim doktorla işim yok rapor olmasa doktora gitmezdim bile rapor için girdim odyo testine daha da girmem girmeyi de düşünmüyorum kalkıpta sorunum ne asla demem, kendi çapımda yaptığım araştırma ki öyle 1-2 cümle okumadım yıllardır bunu araştırıyorum ve bulduğum sonuç genetik olduğu, bunun kanıtı da işitme engelli olan bir annenin 3 çocuğu da işitme engelli olması..

nuri3558 anladım iyi dusunun iyi olsun derim ben hep . Rabbim hepimizin hakkında hayirlisini versin :) iyi günler dilerim :)

nuri3558 genetik bir bozukluk var diyip annene kızıyorsun.Peki sen ne yapacaksın evlenmeyecekmisin? Yada evlendın diyelim cocuk konusunda ne yapmayı düşünüyorsun?

nuri3558 genetik bir bozukluk var diyip annene kızıyorsun.Peki sen ne yapacaksın evlenmeyecekmisin? Yada evlendın diyelim cocuk konusunda ne yapmayı düşünüyorsun?

İşte doktora sorduğum tek şey bu konuydu, erkeklerden çocuklarına geçen hastalık oranın daha düşük olduğunu ve kulak zarı anne karnında oluştuğu için bir erkek tarafından işitme engelli kalınan az kişi olduğunu söyledi bana, emin olmasam annemi suçlamazdım..

Anneyi suçlayınca rahatladınmı? Eline birsey geçtimi?
Yanlış anlama gerçekten merak ediyorum.

Beyler herkese teker teker tesekkürler. Islerim Yogun oldugu icin cevap yazamadim. Mesajlarinizi tek tek okudum. Simdiden sunu söylemek istiyorum. Bu konuda kesinlikle din tartismalarina girmeyecegim. Ben bizde olan bu durumun herhangi bir ilahi takdir veya SINAMA gibi seyler olduguna kesinlikle katilmiyorum ve devaminida tartismak istemiyorum.

Öncelikle shukufe ve asadas05 tartismamanizi rica ediyorum. Ben bu foruma daha önce de girdim ve yazilanlari okudum ve shukufe Koklear Implant hakkinda negatif düsüncelerinin farkindayim. Tek kisinin degil herkesin fikrini alip genel bir analiz yapmak istiyorum..

asadas05 Koklear Implatin biz isitme engelliler icin son care oldugunu biliyorum. Ama teknoloji zamanla gelistigi icin bu ameliyata pek sicak bakamiyorum. Nedenini sorarsan;

- iste seninde tahmin ettigin gibi kökhücre veya gen tedavisi ya da baska birsey cikabilir. Bu Implant ameliyatinda en kötü sey Salgangozu bypass etmeleri. Eger yakinda daha iyi seyler cikarsa suratimiza vurulmus gibi hissedebiliriz. O yüzden varsin salyangoz icinde bir kac hücre canli kalsin. Kimbilir yakinda onlara cok ihtiyac olacak.

-Ikinci ise MRI (Manyetik rezonans görüntüleme) denen cihaza giremiyorsun. Eger ilerde kafanda ciddi sorunlar olursa bu cihaza girmek oldukca sakincali.. Bunu sebebi kafamizin icindeki implantin bozulmasi. Eger bozulursa degistirmeside kolay degil sanirim. Okdugum kadariyla degisrilmiyor.

- Eger 5-10 sene sonra daha iyi bir cihaz gelirde öregin Mekanik sesleri normal kulagin isittigi ses gibi ses veren cihaz gelistirirler de simdiki ameliyat oldugumuz CIHAZLA uyum saglamazsa ne yapacagiz?? Burasini cok merak ediyorum. Forumlar okdugumuz kadariyla 15 yil önce ameliyat olan biri bugünkü cihazlarda uyuyumluluk sorunlari yasiyor..

ÖzgürKız , Evet isitme sorunu genelde yüksek frenkanslarla baslar.. Benim ki o kadar kötüki belli bir seviyeden sonra yüksek frekanslari artik hic duymuyorum. Bu nedenle kadin sesinde zorluk cekiyorum. Erkekleri daha iyi duyuyorum ve anliyorum. Bir Kadin konustugunda sesi tipki gidip geliyormus gibi oluyor.

oflu_semih Sen konunu biraz daha acar misin ? Ameliyat oldum cihazsiz duymuyorum demissin. Eh bunu sebebi bes belli salyangozu tamamen bypass ettikleri icin. Tam da aradigim sahizlardan birisin iste.. Daha önce duymussun ve simdi koklear implant kullaniyorsun.. Anlatirmisin ? Eskisine oranla ne gibi degisiklikler var ? Sesler cokmu itici geliyor ? halen konusulanlari anlamiyor musun? Eger ben anlamayacaksam bosuna ameliyat olmayayim. Sirf konusulanlari iyi anlamak icin bunu tercih edip etmeme arasinda kaldim..

nuri3558 aynen öyle babadan ve anneden gelen bir genetik hastalik. Tedavisi yok. Sonradan sagirlasmaya basliyor insan. En cokta bu koyuyor insana.. Eski günlerini hatirlayip bir off cekiyor insan.. Bu durumda isitme engelli anneye ve babaya kizmamak elde degil..

Kim ne derse desin , bu insanlar bunu yapmamaliydi.. Bizimde diger insanlar gibi okula gidip bir yerlere varmaya iyi bir isimiz olupda rahat yasamya hakkimiz vardi. Bugün iyi duymadigim icin bir meslek sahibi bile olamadim. Hele ki yurtdisinda yasiyor ve isitme engelliysen birak meslegi , is bulmak bile cok zor oluyor.. Adamlar zaten yabancilara pek sicak bakmazken yabacinin sagirini kim ne yapacak ??? Iste hayat böyle yok bilmem ilahi takdirmis suymus buymus gec sen bunlari.. Isim olsun diye bütün gün temizlik yapip bulasik yikamayinca anlamiyor insan.. Asci olayim diye kac yil bulasik yikadigim oldu.. Bilgisayar üzerine hakimiyetim o kadar iyi oldugu halde ben bugün bulasik yikama isince calisiyorsam durum VAHIM.. Bu büyük kabahatin tek sorumlusu sagir oldugunu bile bile cocuk yapan sorumsuz ebevenylerden baskasi degildi..Tek kelimeyle yaziklar olsun diyorum. Evet ben kesinlikle cocuk yapmayi düsünmüyorum.

buyucu

Benim kızdığım sorumsuzlukları hadi diyelim hata yaptın çok istedin abim oldu ağır işitme engelli hiç mi düşünmedin benim yüzünden oldu diye? Hadi dedin ki tekrar bir çocuk istiyorum sağlıklı olsun ve ben oluyorum yine işitme engelli !!! Sen buna rağmen hala bir çocuk yapıyorsun ve kardeşim oda işitme engelli !!

Sorumsuzlukları yüzünden hayatımız boyunca çekiyoruz çekicez de memur oldum iş derdinden kurtuldum ama hala duymadığım zaman laf eden insanlar var, hala daha saygısız insanlar var, anlamıyorsun sana bişey söylemem diyen insanlar var 27 yaşındayım yıllardır çektim hala çekiyorum memur olunca kurumdaki insanlar saygı gösterir dedim yok tam tersine daha çok laf eden var bunun sorumlusu ben değilim..

Anneyi sorumlu tutmakla işitme engelinin hafiflemeyeceği malum. Sağlam doğsaydın sonradan engelli olmayacagın ne malumdu? Engelimizle barışık olmak yerine kendimize yük olarak gördüğümüz ve karşımızdakilere de böyle hissetirdiğimiz zaman üzülürüz.Hayata bir defa geliyoruz zaten. Ekpss ile atandığını sayıyorum.Engelli olmasaydın zaten memur olmayacaktın. Bi de bu açıdan bakmanı öneririm.
Saygı meselesine gelince sen kendine saygı duy başkası duymayıversin. Bende memurum işitme engelliyim. Kurumuma gelenler bak ne güzel çalışmış çabalamış burda memur olarak çalışıyor diyerek imreniyorlar. Hersey karşılıklı zaten. Herkese ederi kadar davranırsan problem kalmıyor.

Doğuda erkek bebek istediklerinde bi daha olsun bu erkek olcak bida olsun derken 6-7 tane kız olup erkek olmuyor mesela uzun lafın kısası Allah in takdir i bnm annemler de akraba değil ve ablam normal bnm işitme engelim varmış takan kim hayat devam ediyor annen baban napsinlar nerden bilebilirlerdi uc çocuğunun da işitme engelinin olacagini bnce şükret Rabbim beterinden korusun anneye yuklenme bu kadar
Bizim koyde hem sagir hem dilsiz derler çift var cocuklari maşallah bicir bicir duyyoda bi kaç tane daha var hepsininde çocuğu sapasağlam maşallah .. esin normal dyelm cocugunuz olmadı ( Allah korusun ) dyelim o zaman ne olacak kim olacak suçlu nuri3558 :) şükredin gözün görüyor elim tutyo isinde var ne guzel bnce hayati yasamaya bak seni azarlayan saygısızlık edenler vardı dimi onları da salla gitsin saygısızlık ve karakter problem i vardır onlarin ..dua edin hep Rabbim gönlüne gore versin inşallah. Hepimizin hakkında hayirlisini versin :) bak internet im cok az sirf icinizi ferah tutun diye yazdim size yazmim dedim.. duramadim .. :)

Finally

Yerden yerlere vurmussunuz kemdinizi sanki ya kimse neden Allah in takdir i deyip Rabbim beterinden korusun deyip dilini şükre vurmuyo anlamıyorum ya .. senin nasibinde o bnm nasibimde bunlar yaziliymis isyan bi edersin iki edrsn nereye kadar edince düzeliyor mu .. DUA edin dua .. Farzet evlendin esinde normal sende normalsin çocuğunuz engelli o zaman. Kimi sucluycaksn basit düşünüyorsun kader bu sen ana rahmini dusmeden belliydi yasiycaklarin neyse uzatmiycam Rabbim gönlüne gore is gönlüne gore es hayırlı kazançlar versin . @Finally

sonun da yerliyerinde bir cvp veren oldu tebrikler

[FONT=Roboto][FONT=inherit]Halık'ın namütenahi adı var,en başı Hakk[/FONT][/FONT]
[FONT=Roboto][FONT=inherit]Ne büyük şey kul için,hakkı tutup kaldırmak[/FONT]
[FONT=inherit]Allah'a dayan sa'ye sarıl,hikmete ram ol
Yol varsa budur bilmiyorum,başka çıkar yol[/FONT]

[FONT=inherit]Enbiya yurdu bu toprak; şüheda burcu bu yer
Bir yıkık türbesinin üstüne,Mevla titrer[/FONT]

[FONT=inherit]Ey şehidoğlu şehid,isteme benden makber
Sana ağuşunu açmış,duruyor Peygamber[/FONT]

[FONT=inherit]Ne irfandır veren ahlak'a yükseklik,ne vicdandır
Fazilet hissi insanlarda,Allah korkusundandır[/FONT]

[FONT=inherit]Sahipsiz olan memleketin batması haktır
Sen sahip olursan,bu vatan batmayacaktır[/FONT]

[FONT=inherit]Kim kazanmazsa bu dünyada,bir ekmek parası
Dostunun yüz karası,düşmanının maskarası[/FONT]

[FONT=inherit]Şudur cihanda,benim en sevdiğim meslek
Sözün odun gibi olsun,fakat hakikat olsun tek[/FONT]

[FONT=inherit]Merhametin yok diyelim nefsine
Merhamet etmez misin evladına[/FONT]

[FONT=inherit]İmandır o cevher ki,ilahi ne büyüktür
İmansız olan paslı yürek,sinede yüktür[/FONT]

[FONT=inherit]Ölüler dini değil,sende bilirsin ki bu din
Diri doğmuş,duracak,dipdiri durdukça zemin[/FONT]

[FONT=inherit]Dinsizin olmaz,iyi bir kimseye vefası
Kur'ana uymayanın,kabul olmaz duası[/FONT]

[FONT=inherit]İnmemiştir hele Kur'an,bunu hakkıyla bilin
Ne mezarlıkta okumak,ne de fal bakmak için[/FONT]

[FONT=inherit]Kenar-ı Dicle'de, bir kurt aşırsa bir koyunu
Gelirde adl-i İlahi sorar,Ömer'den onu[/FONT]

[FONT=inherit]Yüreklerden çekilmiş farzedilse,havf-i Yezdan'ın
Ne irfanın kalır tesiri,ne vicdanın[/FONT]

[FONT=inherit]İbret olmaz bize,her gün okuruz ezberde
Yoksa bir maksat,aranmaz mı bu ayetlerde[/FONT]

[FONT=inherit]Girmeden tefrika bir millete,düşman giremez
Toplu vurdukça yürekler,onu top sindiremez...
(Mehmet Akif Ersoy)[/FONT]

[/FONT]

Öyle yada böyle engelli olduk neden olduk niçin olduk diyip kara kara düşünüp bir suçlu aramak, hayatı zehir etmek yerine kalan günlerimin kalitesini nasıl arttırırım hayatımı nasıl daha rahat hale getirebilirim diye düşünmek daha mantıklı. Polyanacılık diyeceksiniz ama şu an ondan daha iyisi yok. Bir düşünün bunu.

buyucu

Evet ekpss ile 2016 ilk tercihte atandım ben 2016 ya kadar rapor bile almadım bu duruma sürekli kızdığım için kabullenmem uzun sürdü, ha işimi en güzel şekilde yapıyorum daha 2 ay olmuştu takdir edildiğimde 3 ay olmuştu tüm sistemi ve veri akışını kontrol ediyordum, takdir edilmek önemli değil benim için saygı önemli ve bu zor bulunan bir durum yıllarca özel sektörde çalışıpta saygısız insanları gördüm devletin içine girersem rahat olucağımı düşündüm ama yanıldım insanların anlamayınca tekrar mı anlatıcam sana şimdi demesi hep zoruma gitti hala gidiyor bunun sorumlusu ben değilim bu durumdayız yapıcak bişey yok insanların davranışını görmemezlikten gelemiyorum, boyu yarım kadar adam gelmiş bana laf ediyor duymadığım için alıcam ayağımın altına da şu memur olma olayı olmasa..
Engelli olmasaydım polis, asker olurdum babam polis ve ona hep imrendim askere bile gidemedim, şuda var ki asla isyan etmiyorum başka bir engelimde olsa diye düşünüp dururum, hep yarım kaldık, halime şükrediyorum ama bir yandan da keşke olmasaydı diyorum

Düşündüğün şeye bak:) Adam askerliğe gitmemek için kazık kadar boyuyla açık öğretime kayıt olmuş.Sürümcemde bırakıyor her sene kayıt yenileyip bitirmiyor liseyi. Bir arkadaşım asker olcam olcam diye 20 yasını zor doldurdu kına yakıp yolladık ilk haftasında utanmadan benı kurtarın diye gece yarılarında aramalara başladı. Aker yada polis olma konusunda da örneğim var sana. Tüm koşulları tamamlayan birisi babasının geçmişte karıştığı olay yüzünden polis olamadı. Kısmet işi.
Saygı konusuna gelince Bizim insanlarımız sadece paraya saygı gösterir. Para seninse saygı sana yönelir.Öyle gereksiz saygıyı alıp....:)
Takma kafana hayattan zevk almaya bak.

Merhaba Kardeşim,

Hemen hemen aynı yaşta sayılırız Yaşım 27, herhangi bir sorunum yokken 17 sinde zatürre nedeniyle yüksek ateş kulaklarıma vurdu ve 18 inde de tamamen işitme engelli oldum. Yıl o zamanlar 2009 googlede koklear implant yazınca bir tane bile sonuç çıkmıyordu. 8 sene önce aynı senin gibi kök hücre çıksa olurum cihaza felan gerek kalmaz diyordum o zamanlarda deneysel aşamada idi ama kötü örnekleri vardı mesela kök hücreyi enjekte ediyorlar ama bu meret yüzünden sağlamken felç olan insanlar var. 8 senedir halen deneysel aşamada bir ilerleme yok nerdeyse. Ben 8 senedir koklear implant kullanıcısıyım sana samimi olarak şunu söyleyebilirim ki Türk telekom Çağrı merkezince çalışabilecek kadar çok iyi durumdayım şükürler olsun. İmplant öyle bir şey ki yıllar sonra organın haline geliyor. Bence eğer kaybedecek bir şeyin yoksa düşünme bile direk ol derim.

shukufe
Shukufe sana 8 sene önce implantla duyuyorum demiştim de bana inanmamıştın. 8 senedir senden hiç birşey değişmemiş vallahi azmini taktir ettim. 8 senedir belki öncesi var bilmiyorum hala implantlı konulara damlıyor ve kötülüyorsun. Sen nasıl bi kadınsın ya :)

Merhabalar. Uzun yıllar sonra bu foruma bu siteye girdim. Üyelik adımı ve şifremi unutmuştum. Dünden beri sadece okuyucu olarak vardım. Bu konuyu görünce dayanamayıp yazmak istedim.

Lütfen, anne babanızı suçlamayın. Özellikle annesini suçlayan arkadaş var. Benim doktorumun dediğine göre, genetik hastalık çocuğa ancak ve ancak anne ve babada taşıyıcı gen varsa geçermiş. Tüm mesele baskın ve çekinik genler. Benim baba tarafımda yaşa bağlı işitme sorunu var. Anne tarafımda işitme sorunu olan yok. Ancak genlerde mevcut olduğunu öğrendik. Gen testi filan yaptırmadık ancak yakın zamanda akrabalardan birinin çocuğu da işitme engelli çıktı. Teyzemin kızı ve ailesinde hiç bir işitme sorunu yok. Evlendiği adamın ailesinde sadece ama sadece 1 kişide işitme problemi var. O da adamın teyzesi. İki yaşındayken ateşlİ hastalık geçirmiş ondan olmuş. Yani ne teyzemin kızı ne de evlendiği adam genetik olarak işitme engeli geni taşıdıklarından habersizlerdi. Benim anne babam da öyleydi. Şimdiki aklımız olsa evlenmezdik diyerek kendilerini suçladıkları oldu. Ama bu beni daha çok üzdü. Düşünün zaman makinesini bulmuş annem ya da babam. Geçmişe gidip sıfırdan gelecek inşa edecekler. Ancak çocukları işitme engelli diye başka birileriyle evlenecekler. Beni silmiş olacaklar? Bunu ister miydim sizce? Ruh halime göre değişiyor cevabım.

Ama geldik işte dünyaya. Yaşayıp gidiyoruz. Anlamadığım halde benimle dalga geçen çok oldu. İki kelimesinden biri sen şimdi duymuyorsun ya falan filan olan insanlar oldu etrafımda. Benim çözümüm bencilleşmek oldu.

"Söyleyeceğin şey benim için önemliyse, gerekirse kendini parçalayarak anlatacak ve anlamamı sağlayacaksın."

Üst Alt