nuran
Nuran haftalardir arastiriyorum zaten.
Medel ve Cochlear in , insanlari resmen ikiye bölebilecek , karar vermekte zorlastiracak teknolojileri var..
Önce Medel in ic implantindan bahsedelim.
Medelin Son cikan ic implanti SYNCYRONY 2013 yilinda cikmisir . Evet esinin de dedigi 3.0 Tesla emara dayaniklidir. AMA Emara girebilmen bunun 3 Tesla emara dayanikli olup olmamasina bagli degil sadece radyologun tercihine kalmis bir durum. Genelde risk almak istemezler ve o miknatisi yine de ameliyatla cikartmak isterler.
SNYCRONY ic implantinin elektrodlari daha uzundur ve kulak salyangozuna tamamen yerlestilir. Böylece düsük frenkansli sesleri duymak icin iyidir. AMA COCHLEAR ise bunun gereksiz oldugu daha iyi degil , daha kötü oldugunu savunur. O yüzden onun elektrodlari kisadir. Yine de malesef kullanici deneyimi olmadan bu konuya kesin bir cevap bulamayiz.
SNYCRONY daha ince oldugundan kulak salyangozunda yasayan hücrelere zarar vermedigini iddia eder. Böylece ameliyat oldukdan sonra bile kulagin devam duyar. Ama eskisi gibi duyar mi yine yoksa yine cok az tahrip olur mu onuda kullanici deneyi gösterir.
Cochlearin ise 2016 yilinda cikmis olan Nuclues Profile Serisi ic implanti emara 1.5 teslaya kadar dayaniklidir. Ve dünyanin en ince implanti oldugunu iddia eder. Bu implantta geriye KALAN DUYMA yetenegi zarar görüyor mu tam emin degilim.
Bunlar fazla teknik detaylar. Beni Medel ve Cochlear arasinda birakan sey ic implant elbette. Birinin uzun birinin kisa olan elektrodudur. Hangi yöntem daha iyidir bilemedim.
Dis cihazlara gelince medel de Rondo2 cikti. Cochlear dan da Nuclues 7 . Nuclues 7 hic bir esktra gereksinim duymayan direkt iPhone ile baglanti kurulabilir ve telefonla app yardimiyla cihazin ayarlari , sesi falan ayarlanabilir.
RONDO2 ye gelince sadece 18 saat pil süresi koymuslar. Pilleri 4 saatte kablosuz doldurulabilir. Yalniz pili falan cikmiyor bunun SONNET gibi akkümodülü ve ya cinko hava pil modulu bulunmuyor. 5 sene pil ömrü bicmisler.
KANSO ya gelince henüz 1 i almayi düsünmüyorum. Ben Cochlear Nuclues 7 aldim istedim malesef.. ACaba amelatta Nucleus Profile CI522 mi yoksa CI532 mi takilacak bilmiyorum. Onu haftaya tekrar soracagim. Ya da fikrimden vaz gecme imkanim varsa belki MEDEL RONDO 2 alirim. Medelin Triformance teknolojisi halen ilgimi cekiyor.