Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitemiyor olmayı kafama takmaya başladım!?

nuran

Nuran ben bu ayin 27. Ameliyat olacagim. Medel mi yoksa Cochlear mi halen karar veremedim. Ikisininde birbirinden daha iyi özellikleri var...

Eh ondan gelismeleri aktaririm. Zaten 4-5 gün hastanede yatacam. Bunlari yazmak icin bol bol zamanim olacak [emoji28]

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

eşim diyo medel in kabloları ince oluyor kopma falan oluyor ....
nucleus tavsiye ediyor...
şimdi kablosuzları cıkmıs rondo ve kanso ama kullananlara sormak lazımmış....
bu arada kendisininki ab marka
19yıl önce ilk implant yaptıranlardan biri eşim...
3yıl önce iç parça çok eskidiği için uyumlu dış parça bulamadığı için tekrar ameliyat oldu.....

eşim diyo medel in kabloları ince oluyor kopma falan oluyor ....
nucleus tavsiye ediyor...
şimdi kablosuzları cıkmıs rondo ve kanso ama kullananlara sormak lazımmış....
bu arada kendisininki ab marka
19yıl önce ilk implant yaptıranlardan biri eşim...
3yıl önce iç parça çok eskidiği için uyumlu dış parça bulamadığı için tekrar ameliyat oldu.....

bi de diyo ki medel en son bi implant çıkarmış onunla 3,0 tesla emar cekimine musaitmiş:p

nuran

Nuran haftalardir arastiriyorum zaten.

Medel ve Cochlear in , insanlari resmen ikiye bölebilecek , karar vermekte zorlastiracak teknolojileri var..

Önce Medel in ic implantindan bahsedelim.

Medelin Son cikan ic implanti SYNCYRONY 2013 yilinda cikmisir . Evet esinin de dedigi 3.0 Tesla emara dayaniklidir. AMA Emara girebilmen bunun 3 Tesla emara dayanikli olup olmamasina bagli degil sadece radyologun tercihine kalmis bir durum. Genelde risk almak istemezler ve o miknatisi yine de ameliyatla cikartmak isterler.

SNYCRONY ic implantinin elektrodlari daha uzundur ve kulak salyangozuna tamamen yerlestilir. Böylece düsük frenkansli sesleri duymak icin iyidir. AMA COCHLEAR ise bunun gereksiz oldugu daha iyi degil , daha kötü oldugunu savunur. O yüzden onun elektrodlari kisadir. Yine de malesef kullanici deneyimi olmadan bu konuya kesin bir cevap bulamayiz.

SNYCRONY daha ince oldugundan kulak salyangozunda yasayan hücrelere zarar vermedigini iddia eder. Böylece ameliyat oldukdan sonra bile kulagin devam duyar. Ama eskisi gibi duyar mi yine yoksa yine cok az tahrip olur mu onuda kullanici deneyi gösterir.

Cochlearin ise 2016 yilinda cikmis olan Nuclues Profile Serisi ic implanti emara 1.5 teslaya kadar dayaniklidir. Ve dünyanin en ince implanti oldugunu iddia eder. Bu implantta geriye KALAN DUYMA yetenegi zarar görüyor mu tam emin degilim.

Bunlar fazla teknik detaylar. Beni Medel ve Cochlear arasinda birakan sey ic implant elbette. Birinin uzun birinin kisa olan elektrodudur. Hangi yöntem daha iyidir bilemedim.

Dis cihazlara gelince medel de Rondo2 cikti. Cochlear dan da Nuclues 7 . Nuclues 7 hic bir esktra gereksinim duymayan direkt iPhone ile baglanti kurulabilir ve telefonla app yardimiyla cihazin ayarlari , sesi falan ayarlanabilir.

RONDO2 ye gelince sadece 18 saat pil süresi koymuslar. Pilleri 4 saatte kablosuz doldurulabilir. Yalniz pili falan cikmiyor bunun SONNET gibi akkümodülü ve ya cinko hava pil modulu bulunmuyor. 5 sene pil ömrü bicmisler.

KANSO ya gelince henüz 1 i almayi düsünmüyorum. Ben Cochlear Nuclues 7 aldim istedim malesef.. ACaba amelatta Nucleus Profile CI522 mi yoksa CI532 mi takilacak bilmiyorum. Onu haftaya tekrar soracagim. Ya da fikrimden vaz gecme imkanim varsa belki MEDEL RONDO 2 alirim. Medelin Triformance teknolojisi halen ilgimi cekiyor.

Tam uzman olmuşsun deneyimli olan birilerini bulsaydın yukarıdaki cihazları bizzat deneyen yani bi de onlarla konuşsaydın
Ama ben aynı cihaz farklı insanlarda farklı verim sağlar diye düşünüyorum
Hiçbirinden yüzde yüz emin olamazsın yani
Ancak teknik özellikler bakımından en iyisini seçebilirsin
İnşallah seçtiğin senin icin en iyisi olur

Bu arada eşim diyo ki face de c o c h l e a r implant derneği var özellikle mustafa bey mustafa koyuncu mutlaka yardımcı olur o bahsettigin cihazlardan kullananlar varmis o dernekte soru sorabilirsin orda mutlaka cevap verirler mis mis
Benden söylemesi

Ameliyatimi oldum. 2 hafta sonra dis islemci takilacak.

Cihazim:

Cochlear Nucleus Profile Serisi C522 Slim Straigt Elektode

Dis islemci : Nucleus 7

Hadi hayirlisi bakalim. Yarin hastaneden cikiyorum.

Geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin
Beklediğinden daha iyi sonuç alırsın inşallah
Sonucu da buraya yazarsın
2 hafta boyunca hiç ses olmayacak
Dış işlemci takıldığında alışman da zaman alacak
Rabbim kolaylık versin

nuran

Ses var kulagimda :D isitmemi kaybetmedim :D dedigim gibi Nucleus CI522 Impanti rezidüel isitmeyi koruyor.

Finally

Geçmiş olsun kardeşim. Diğer kulak ne durumda senin? Sana takılan İç parçayı Türkiye de taktırmak istesek SGK ödeme yapmıyor, firma profilo serisi iç parçalar için 23 bin tl fark istiyor, bu konuda çok şanslısın tek kuruş vermeden ameliyat oldun. Kanso takıyoruz ama onun bile ek olarak 3000 tl ödemesi var.

Bir de şöyle bir durum var, implant kullanan herkes ne olursa olsun hangi marka veya model iç veya dış parça fark etmeksizin, hemen hemen aynı oranlarda duyar diye tahmin ediyorum.
Kanso'yu düşünmüyorum dedinde, neden düşünmüyorsun? Biz kullanıcıları olarak çok memnunuz.

Son sorum ameliyat ile kesi yöntemi nasıl? tam kulağın dibinden mi kesiliyor?

asadas05

Valla sanslisin manslisin diyorsunuz ama bu olay beni üzüyor. Keske sizlerde dilediginizi kurus ödemeden alabilseydiniz.

Baslangic olarak Kulak arkasi olsun istedim.. birde telefonum iPhone oldugu icin direkt baglanti kurabilecegim... Kanso kötüdür demiyorum ama kanso1 tasarim hosuma gitmedi. 7 sene sonra yeni islemci alacagimdan dolayi ozamana kadar Kanso4 5 cikar onlari alirim..

Finally

iç parçaların farklı olması, ince veya kalın, kısa veya uzun bu durum işitmesi total olan birine ne faydası olur?
Yukarıda yazmışsın daha iyi duyarız gibi birşeyler ama sanmıyorum.

asadas05

Total kayipli degilim. Kalin sesleri ( düsük frekanslari) duyarim halen. Ama sol kulagim icin pek birsey ifade etmiyor..

Medel ortaya bir iddia atmis iste onu tartistik.. ama pek inanmadim medele zaten. Satis stratejisi yapiyor muhtemelen.

Finally
Yaşadığınız ülkede vatandaş mısınız? Cihaz takıldığı zaman hissettiklerinizi paylaşabilirsiniz çok iyi olur. Bende ilerde son model iç parça taktirmayı düşünüyorum.

Bohemian

Evet avusturya vatandasiyim. Suan doktortayim. Eve gecince ameliyat öncesini ve sonrasini burda yazarim. 2 hafta sonra dis islemci verilecek. Ozaman daha cok bilgi aktaririm.

Daha cok facebook grubunda takildigim icin bu forumla arayi kestim diyebilirim. O yüzden uzun süre sonra tekrar girdim.

Ameliyatimi oldum aradan 3 ay geciyor. Shukufe nin anlattigi gibi kötü degilmis.. Cihazimin gürültü bastirma modu var ve konusmalara daha odakli. O yüzden gürültüler rahatsiz etmiyor , konusmalarida anlayabiliyorum. Yüz yüze konusmalarda anlama oranim yüzde 80 telefonda konusmada anlama oranim yüzde 50-60 gibi.. Birde iki dil ile calismaliyim. Hem almanca hemde türkce . O Yüzden hersey hizli ilerlemiyor. Ama yine de türkce cok cok daha iyiyim,...

Akraba evliliği eski yıllarda çok vardı, aynı köyden evlenmek falan. Babam, annem, kardeşim sağlam, bende ileri derecede işitme kaybım var. Bir tek bende varmış ama ne yapalım, hepimiz bir yerde 1. olmuşuz, yumurta almaya giderken biz çok iyi yarıştık demek ki, diğerleri arkamızda kalmış belki onlardan biri bizden sağlamdı, bazıları yüzemediler bazıları kaza geçirdiler, bazıları kavga ederek yüzmeye çalıştılar, bazıları yumurta almaya giderken silahlanınca ilerleyemediler :D Hayat böyle içeride de, dünyada da acımasız :D

Arkadaslar merhaba. Isitme engelli degilim yakin cevremde oyle biride yok ama o kadar iyi anliyorumki sizi senelerdir sizi dusunuyor sizler icin biseyler yapmaya uğraşıyorum. Sukurler olsunki 1 ay sonra isaret dili öğretmenliği sinavina girecegim allah izin verirse dilinizi elimden geldigince insana ogretecegim . Eksik olan siz degilsiniz eksik olan biziiz.

iyiniyetine,idealizmine tesekkurler:eek: isaret dili sorunu cozebilecek gibi degil.biraz isaret dili bilen olsaydi cevremde inanin hic konusma dilini kullanmazdim.
biz sagirlar eksik degiliz bi kerem. kendimize gore bizimde zenginliklerimiz var siz kendini eksiksiz zannedenlere karsi.

cansusaadet işaret dili hiç duymayan konuşamayan insanlar için iyi tabi karşı tarafta bilcek odili:)

estafırullah asla sıze eksik demek ıstemedim o ne demek. Teşekkürler :)

Üst Alt