Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitemiyor olmayı kafama takmaya başladım!?

"Söyleyeceğin şey benim için önemliyse, gerekirse kendini parçalayarak anlatacak ve anlamamı sağlayacaksın."
Söylediği seyler senin için önemliyse kendini parçalayarak anlatacak. Çünkü bu zamanda senin için önemli olanı umursayanı görmedim:)
O kadar bencil ki insanlar kendileri için ve işine geleni anlatmak için binbir türlü çare buluyor.Yok benim için önemli olan bir konuysa es geçiyorlar.

Arkadaşlar bir ay önce implant ameliyatı oldum eğer doktorunuz implanttan verim alırsınız diyorsa bir saniye bile durmadan ameliyat olun.Kök hücreyi bekleme aileni de suçlama bu konuda üzme onları.

twilight implant takanlar ikinci kulağa da takmak için uğrasıyor neden?

Arkadaşlar bir ay önce implant ameliyatı oldum eğer doktorunuz implanttan verim alırsınız diyorsa bir saniye bile durmadan ameliyat olun.Kök hücreyi bekleme aileni de suçlama bu konuda üzme onları.

Kac yasindan sonra ? Duyma kaybiniz ne zamandan beri vardi? Konusmalari anliyormusunuz? Eger ses duymak icin yapiliyorsa bosuna bu ameliyati olmayayim.. isitme cihazlariyla zaten beynimi patlacak kadar yüksek sesli duyuyom. Tek son sorun yüksek frekanslari duymamam ve konusulanlari anlamamam.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Kac yasindan sonra ? Duyma kaybiniz ne zamandan beri vardi? Konusmalari anliyormusunuz? Eger ses duymak icin yapiliyorsa bosuna bu ameliyati olmayayim.. isitme cihazlariyla zaten beynimi patlacak kadar yüksek sesli duyuyom. Tek son sorun yüksek frekanslari duymamam ve konusulanlari anlamamam.

İmplantın genel amacı anlamaya yönelik zaten. Çalışma metodu zarar gören sinirlerin yeniden aktif olmasını sağlayıp anlamayı daha iyi duruma getirmek.
örneğin ben, 18 sene sağ kulağım duymadı, Nisan ayında ameliyat oldum yaklaşık 2,5 aydır implant kullanıyorum ve çok şükür her sesi duyuyorum, ve anlamam günden güne artıyor.
birebir de sorunsuz sohbet edebiliyorum, çoklu ortamlarda yine aynı, arkam dönükken insanların yüzüne bakmadan sohbet edebiliyorum.
tv den gelen sesleri tv ye bakmadan anlayabiliyorum.
önemli olan senin ameliyata uygunluğun.

@twilight implant takanlar ikinci kulağa da takmak için uğrasıyor neden?

Bu durum daha çok doğuştan işitme ve konuşma engelli olan insanlar için geçerli, çünkü özel eğitim ve çabalarla konuşmayı sökecek ve sağlıklı insan gibi duymasada iyi derecede duyup anlayacak.
Sonradan işitme kayıplar için biliteral implant (çift kulak) bana göre gereksiz, ilerde tamamen kulak içine takılan implantlar çıkacak o yüzden iki kulakda koklear implant cihazı kullanmak yetişkinler için gerek değil diye düşünüyorum.

kök hücre vs işitme kaybının ameliyat ile tedavisi sadece zaman kaybı, kapilatist düzen buna izin vermez.

asadas05 ama senin sol kulagin duyuyormuydu?

Bakin benim babam da tipki benim gibi kücük yasta (10-11) kulaklari git gide kötü olmus. Konusmayi ögrenmis halen daha da iyi konusuyor. Ama bunca sene hic duymadi coook az duydu.. en son 45 li yaslarda cochlear Implant oldu ama duymadi bununla. Sesleri duydu sadece..

Acaba ben fazla zaman kaybetmeden kötü olan sol kulagima implant yaptirsam iyi olacakmiyim konusmalari anlamada? Önemli olan bu.. Eger konusmalari anlayacaksam benim icin bir dönüm noktasi olacak ve meslek hayatim daha iyi yerlere gelecek.

Ben belirli bir yasa kadar duydum sag kulagim halen digerine oranla iyi. Konusmalari hic anlamiyorum ama isitme cihazi ile normal bir insanin duyacagi sesleri duyarim. Umarim implant sol kulaga iyi gelir .

Sol kulağım duyuyordu ama oda kötüydü anlamam çok kötüydü hatta.
Hemen hemen aynı durumdayız, sana iyi gelecektir umarım. Yalnız cihazı takar takmaz anlamayı bekleme, 6 ay 1 sene içinde yavaş yavaş olacak işler.
Kendi çabanla anlaman daha iyi duruma gelecektir. (sesli kitap okuma, tv izleme vs)

Sol kulağım duyuyordu ama oda kötüydü anlamam çok kötüydü hatta.
Hemen hemen aynı durumdayız, sana iyi gelecektir umarım. Yalnız cihazı takar takmaz anlamayı bekleme, 6 ay 1 sene içinde yavaş yavaş olacak işler.
Kendi çabanla anlaman daha iyi duruma gelecektir. (sesli kitap okuma, tv izleme vs)

Az önce babama sordum niye takmiyorsun diye. Hic duyamadim dedi.. eger hic duyamadiysa bu ameliyati niye yaptilar ona? Birde adam 4 günde 3 tane pil gidiyor ( tek cihaz) diyor. Bu dogru mu?

Şimdi baban 11 yaşlarında iki kulağını birden mi kaybetti?, işitme yetisini kaybetme nedeni nedir?
Ameliyatı nerede kim yaptı, hangi model cihaz kullanıyor, bu cihazı kaç sene taktı ki hiç duymadım diyor. Duyma ve anlama çok farklı şeyler, cochlear implant ameliyatı sonrası ilk cihaz takıldığı zaman sesler çok karışık gelir, kullandıkça sesler yerine oturur ve zamanla çok iyi seviyeye gelir, ama kişisel çaba şart.
Koklear implant cihazı elektriksel akım ile çalıştığı için cihazın modeline göre pil sayıları ve kullanım saatleri değişiyor.

asadas05

Bu konuda bir fikrim yok sorarim ona.. Ikisini birden kaybetmedi. Zamanla kötülesmeye basliyor.. Onun ki daha hizli olmus ki anlasilan 25-30 yasina falan geldiginde sanirim tamamen duyma yetisini kaybetmis anlasilan. Benimkide buna benzer ama benimki o kadar hizli olmadi.. Sol kulagim oldukca kötü olmasina ragmen , sag kulagim yine iyi. Mesela kulaklik takip telefondan müzik dinleyebiliyorum. Kulagimin dibinde caliyor sonucta... Ama sol kulagim neredeyse sagir oldugu halde iki kulagimada kulaklik takmazsam müzigi beynimde iyi hissetmiyorum. Bir yanim eksik kaliyor. O yüzden sol kulagimda oldukca önemli..

Ama simdi artik müzik bir yana insanlar sorunsuz konusup anlasmanin daha önemli oldugunu düsünüyorum..

Aradigim insanlardan birisin sanirim..

Birde sag kulaginda implant var peki sol kulaginda ne var isitme cihazi mi? Ikisi beraber uyum sagliyor mu?

Fulya83;
İnsan kendine güvendimi oluyor demek ki, 2,5 aylığım şuan zamanla daha iyi olacaktır inşallah. Senin durumunda orta kayıpdan iyi duruma doğru düzelir inşallah ameliyata gerek kalmadan, Emrah'ın doktor ile benim doktor ayrı, Emrah; Çağlar beye, ben; Yıldırım beye ameliyat oldum.
Finally;
sağ da implant var, solda cihaz kullanmıyorum sol ilede duyabiliyorum yıllardır aynı şekilde ilerleyen yıllarda tamamen kulak içine takılan implant çıkarsa sola yaptırabilirim. ama şuan yetiyor bana. sol kulak ile doğal olarak bende müzik dinlerim şimdi sağ ilede dinliyorum.

beyin sapı implantı olabilir sana.
Nebil Göksu Türkiyenin en iyi Kbb cerrahı idi, ama öğrencileri var şimdi onlarda çok iyi.

Beyin sapı implantı, işitme sinirleri olmayanlar için yapılan bir uygulama. Ankara da Levent bey yapıyor bu ameliyatı, İstanbul da Yıldırım bey, Çağlar bey.

Oticon Medical Ürünler : PONTO
İşitme İmplantları | Cochlear Baha İmplantları | Cochlear Türkiye

bu cihazlar beyine yakın bir bölgeye takılıyor, risk oranı koklear implanta göre daha fazla ama işinin ehli doktorlar yaparsa başarı oranı çok yüksek.
bu ameliyatı olup gitar çalan birisini biliyorum :) :)

sensorial kayıplarda işitme cihazı fayda etmiyor, anlama olmuyor pek.

Herkesin iyi kötü bir derdi var.
Kimi duymuyorum diye yakınır, kimi görmüyorum diye, kimi yürüyemiyorum diye..
Peki engelli olmayanların derdi yok mu? İnanın en az bizim kadar var.
Herkesin imtihanı farklı. Zaten dünyaya gönderiliş amacımız da imtihan olmak.
Önemli olan isyan etmemek, onu bunu suçlamamak. Eksiklerinizi kabullenip o eksiklere rağmen hayattan zevk almaya bakın.

Aynen Yavuz kardeşin dediği gibi. Çok daha kötü durumda olanlar var. Her hale şükür !

Fulya83;

Farklı implantlar var;
1) Koklear implant iç kulağa takılan bir implant sensorial çok ileri dereceli kayıplarda oluyor.
2) carina implant işitme seviyesi orta kayıplarda orta kulağa takılıyor.
3) beyin sapı implantı var oda işitme sinirleri vs olamayanlara takılıyor.

nebil hoca işitme kaybın az olduğu için mi olmaz dedi sana?

Zamanla alışıyor insan bu işitme kaybına.. İnsanların ne dediğini duyamamak, duysan bile anlayamamak kötü birşey.. Allah yardımcımız olsun

Kanso, koklear implant cihazıdır arkadaşlar kemik iletimli falan değil kokleada hasarlı tüylerin yerine görev yapan kıvrımlı elektrodlara gelen ses beyne iletiliyor dolayısıyla hasarlı bölge den atlayıp beyne ulaşıyor sesler. siz işitme cihazı ile bir görüyor gibisiniz ama bu çok farklı bir teknoloji.Devletin belli bir şartı var koklear implant ameliyatının yapılabilmesi için örneğin anlama oranı %30 ve altı olmalı ki bu ameliyatı devlet hastanelerinde olabilesiniz. özel de durum farklı parası olan özel veya vakıf hastanelerinde bu ameliyatı olabiliyor. Fulya senin kayıp oranın düşük malesef bu ameliyatı devlet hastaneleri yapmaz paran var ise Yıldırım Beyazıd hocayı öneririm.

Fulya sana beyin sapı falan dememiştir sen yanlış anlamışsın ben senin testine baktım senin sadece orta dereceli işitme kaybın var ve mr da da zannedersem sinirler sağlam idi.

Arkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum. Buranin devleti baska. Ögrenmek tek istedigim bu cochlear ameliyatindan sonra anlama yetenegimin olup olmayacagi. Eger bu teknoloji sadece ses duymak icinse hic lazim degil. Isitme cihazlari bunu fazlasiyla yapiyor.. Ama anlamak icinse seve seve yaparim.. daha önce de dedigim gibi konusabiliyorum ve belli bir yasa kadar duydum ve seslerin ne oldugunu ögrendim. Bu durumda cochlear cihazi artik kansoysa bana konusamada anlamaya yardim edecekse isime yarayacak

Yüz yüze konuşulanların kaç tanesini anlıyorsun ki kardeş implant ile işitme cihazını bir tutuyorsun ikisi farklı şeyler. Senin unuttuğun o kadar çok ses var ki etrafta onları duyunca nasıl bir his anlarsın implantlı olunca ...Bende 1 yıl öncesine kadar orta dereceli kaybım vardı birden ilerledi ve çok ileri derece kayıp ile artık işitme cihazı da fayda sağlamadı bana. Şu an 1 ayım oldu implant ile birebir sohbetlerde kaçırdığım cümle yok. grup konuşmalarında zorlanıyorum o da yeni olduğum için zamanla iyi olacak inşallah.Bende başlangıç da çok korkuyordum ya konuşulanları işitme cihazında olduğu gibi anlayamazsam diye ama çok şükür rabbime öyle olmadı.

Finally

Avusturya da yaşıyorsun sanırım, Cochlear firmasının merkezi sizin ülkede, çok şanslısın. :)
Koklear implant tamamen anlama ve sesleri duymaya yönelik bir sistem, sesleri yine duyarsın ama anlamak için çaba sarf etmen gerekiyor. Sesli kiytap okuma, tv izleme vs.
Güncel işitme testini eklersen yorum yapabiliriz.
Koklear implant (Cochlear implant) ameliyatın ismidir, Türkiye de satışı bulunan 4 marka var, yurtdışında fazla olabilir ama yaşadığın ülkedeki marka Dünya'nın en büyüğü.
burada adresler var, buraya müracaat edebilirsin.

News

burada ise Avusturya da ameliyat yapan merkez adresleri var.

Kliniksuche

orada yaşayan birisi olarak bu işi iyi yapan doktorları araştır.
Fulya83

senin orta dereceli işitmen varsa, koklear carina sana olabilir. yalnız sgk hepsini karşılamıyor 40 bin tl kadarını hasta veriyor.

http://www.cochlear.com/wps/wcm/connect/tr/home/discover/carina-middle-ear-implants/carina-system

sensoriniyal kayıplılara carınayı önermem orta derecede de olsa ilerleyen zamanlarda kaybı artacağı için carina işe yaramayacaktır. benim ameliyatı hacettepe ekibi yaptı doçent doktor demir bajın hocam yaptı fulya.

Finally,
Mümkünse işitme testini görmek isterdim. Daha rahat yorum yapmamı sağlardı.
İşitme kaybım olmadığı için işitme kaybı yaşayan insanların ruh halini ancak tahmin edebilirim. Anlamam mümkün değil.
Ama anne/baba sorumluluğu konusunda kesinlikle size hak veriyorum. Konuya iki açıdan bakıyorum.
Birincisi, herhangi bir alanda üretim yapmak istiyorsan araba da üretsen, oyuncak bebek de, bir yığın formalite, izin ve sertifikalarının olması gerekiyor. Ama insan yavrusu üretmek için hiç bir sertifika veya izin belgesi gerekmiyor! Genetik geçişin insan soyunun tuhaflıklarının, hastalıklarının ve bozukluklarının başlıca kaynağı olduğu bilindiği bu çağda, bu konuda tedbir almamak hiç mi hiç akılcı değil.
İkincisi, Türkiye'de bir yılda koklear implanta ayrılan devlet bütçesi, işitme kaybının engellenmesine ayrılsaydı, her yıl 2500 bebeğin işitme kayıplı doğması ve 2500'ünün de doğduktan bir yıl sonra işitme kayıplı olması engellenebilirdi! Hem de yıllar boyu. Çünkü işitme kayıplıların en az %80'inin engellenebilir olduğu biliniyor.
Bu nedenlerden dolayı, en azından toplumsal farkındalık yaratmak adına, tepkinizin gerekli olduğunu düşünüyorum.

Çok rahat bir şekilde anlıyorsun implanttan sonra imkanın varsa hiç düşünme...

Finally,

İşitme kaybım olmadığı için işitme kaybı yaşayan insanların ruh halini ancak tahmin edebilirim. Anlamam mümkün değil.

Tahmin etmekle yetinmeyip bire bir yaşayabilirsiniz isterseniz.O kadar zor olmasa gerek geçici olarak sağır olmak.Ne de olsa bu sizin mesleğiniz.Bizleri daha iyi anlamak önceliğiniz olabilir.Ne de olsa hayatınızı bu meslekten kazanıyorsunuz.Kimbilir bizlerle daha iyi empati kurarsınız.Bu da sizi motive edip mesleğinizde daha fazla başarı getirebilir..Saygılarımla..

Üst Alt