Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı fiyatları niye uçuşa geçti?

sami16

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba !

8 yıldır işitme cihazı kullanıyorum.Şu ana kadar 4 kez cihaz satın aldım.
En son cihazımı 1,5 sene önce 5000 TL'ye satın aldım.Geçtiğimiz hafta üç tanıdık bana işitme cihazı satın almayı düşündükleri için danıştı.
Bir arkadaşımın kayın validesine 10 000 TL'ye cihaz satmışlar.Bir arkadaşıma 9400 TL fiyat vermişler.

Ne oluyoruz işitme merkezleri sahipleri ve çalışanları ?Bu ne uçuk fiyatlar ? Alt tarafı bir mikrofon bir de hoparlör satıyorsunuz .

Şimdi diyeceksiniz ki cihazlar dolara endeksli ...biz ne yapalım falan ... Peki vatandaş ne yapsın ? Bir de şimdi periyodik bakım adı altında soygun başladı.

Arkadaşlar ne kadar pahalı cihaz alırsanız o kadar yüksek bakım ücreti ödersiniz.

Benden 5000 TL'lik cihazıma 185 TL bakım kontrol parası aldılar.Görünüşte hiçbir şey yapmadılar.Ne kalıp değişti , ne hortum ne de herhangi bir parça . Ben şahsen Sağlık Bakanlığına ya da ilgili yerlere yazacağım.Belki çok cılız kalır lakin ben vicdanımı biraz rahatlatacağım.

birbucuk yil kullandigin cihaza185 lira bakim parasi:rolleyes:baktirmayiver sende. ben eski cihaazimi 7 yil kullandim hic baktirmadim. bu chiliyide 5 yil oldu aldigim hic baktirmadim. kimseye guvenmiyorum. fakirin mali goz onunde dursun. bakim altinda ya cihazi bozarlarsa. bozulunca veririz parayi dimiya:)
cihazlar cok pahali ama, kulak kotu demeden her cikan cihazada heves ediyoruz ama:(

"Baktırma demek " sorunu çözer mi şukufe ?
Cihaz lüks değil , takı değil : ihtiyaç
İşte bunlar bizim sinir ve ruh sağlığımızı bozuyor.
Sağlığa baha biçilmez ..ne kadar derlerse vermek zorunda kalmıyor muyuz ?
Kendin söylüyorsun işte kimseye güvenmiyorum diye ..
niye güvenmiyorsun ..işte bu yüzden ..

Dolar veya Euo artışındandır. Birde yurtdışından getirilen cihazlar gümrük vs..vergileiyle birlikte Türkiyede garanti hizmetini de devreye sokarak fiyatı arttırıyorlar.Türkiyede garanti hizmeti diyorum ama nerde..bütün parçaları yurtdışından getıttırıyorlarki bu da yurtdışı garantı gibi oluyor.Satış sonrası sıkıntısından dolayı cıhazlara fıyat eklıyorlar bence.

Hersene bakım yaptırmak lazım bende verecem daha garantide yok 100tl alır heralde:D

Küçük yerlerde cihazlar daha uygun ben ankaradayım edremitte sormuştuk 1milyar fark var

Büyükşehirlerde kazık fiyatlar

ortam dolandırıcı sanki işitme cihazını satan şirket iş yeri engelliler için altarnatifmi ürettiler imkan kolaylıkmı sağladılar bizim duygularımızımı düşündüler de bu işe atandılar bu işe atanmadan önce kar elde etme masalarına oturdular. şuan lise mezunu bile olamayan dağdan inmiş para elde etmiş adam bayilik alıp bu işte kar vardır diyerek halk üzerinden yani biz engelliler üzerinden banko garanti cihazları alırız diye istedikleri fiyatı atar satarlar bunları kimse denetlemez kimse başlarında yok bu sistem çürüttü türkiyeyi ne esnaf kaldı ne ticaret nede insanlık kaldı ortam dolandırıcı kim kimden beş kuruş koparacak derdinde bir ürüne satmak tanıtmak için birbir ahlaksız gösteriler yaparlar mankenlerle tanıtılır çocuklarla yeşillik ortamlarında gösterilir bu nedir torolleme denilir

yani kanıp inanma bir cihaza maliyetinden baksan para etmez ben tasarımcıyım kodlama yaparım her işitme cihazları aynıdır programala yüklenir aynı cihaz aynı boyut aynı içerik sistemler tek değişen yazılım değişikliği birine 0,1 versiyon yazılım atar bunun içine bazı seçenekler modülü aktif eder aynı cihaz ne yapar 0,2 yazılımı yükler ama cihaz aynı bundada farklı eşirim izni okuma izni verilir yani bi kaç modülü aktif eder anlayacağınız hepsi maous la yani bilgisayar fare dediğimiz aygıtla imleci aktif pasif etme işaretlemesidir bu yani halkı dolandırdıkları yöntem budur sanki adam cihaza her ay bmv mercedes turbo motor yükler tırnak kadar cihazı 8 bin 10 bin tl den satar kim bunları denetliyor anlamıyorum yaptıkları masraf nedir neden isyan etmiyoruz bunlara bir dur demiyoruz hepimiz başbakana derdimizi anlatalım duyuralım yada sistemi kim devire bilir hastalığımıza çare bulamadık bari böyle normal imkanı kolay seçenekleri bizimle ticaret edilerek dolandırıcılık yapılıyor.

Son düzenleme:
Bunlar gibiler resmen kazık dolandırıcılık.
sami16 haklısın, yâzınıž, Türkiye genelinde Denetim olur,bu insanlar sağlık cihazlardan fırsatçılık uygulayanlara

Cihazlar zaten pahalıydi ancak Sgk nın cihaz geri ödemesini kaldırması bunun yerine satıcıdan alınırken düşmesi uygulamasının fiyatları artıracağını yazmıştım.Nihayetinde fiyatlar arttı yakınmaları başladı.Esasında devletin işitme cihazlarına verdiği destek ortadan kalktı desek daha doğru olur.

Benim alacak param yok diye yenilemeyi erteliyorum hep. Planımda 2019'da almak var, sanırım daha da artmış olacak.

şiyar88

isitme kaybiniz hafif olmali:)vallah yaratiyosun:mad:duymak zorundaysan.yiyiminden, giyiminden,sosyal hayatindan kitiyorsun.borc harc derken bi sekilde aliyosun cok ileri isitme kaybin olursa.saglik olsun.
doktora hastaneye gitmek bile baya yekun tutuyor. hele ozel bi hastaliginiz olursa:(
koklear implantin serrine ugrayan kulagim hortladi:mad:bende daha guclu cihaz hayaliyle biriktirdigim paralari doktora vermek durumundayim simdi.batsin bu dunya:mad::mad::mad:

shukufe Yok ileri derece işitme kaybım var. Bu cihazları 5 yıldır kullanıyorum, özellikle yazın sıcakta cızırtı yapıyor, en ufak terde duruyor, sesi de sürekli zamanla düşüyor ve yükseltmeye gidiyorum. Bu nedenlerle yenilemeyi düşünüyorum. Size geçmiş olsun, kolay değil hastane ve cihaza para yetiştirmek. Şahsen bir kulaktan iki defa ameliyat oldum daha da kötü oldu, korktuğumdan diğerine ameliyat yaptırmıyorum. Dr.lara güvenmiyorum, art niyetlidirler diye değil, işlerini çok iyi bilmedikleri kanısındayım.

şiyar88

sizede gecmis olsun. acaba nem tutmayan hortumdan kullanirsaniz daha rahat edermisiniz.

Devlet ödemiyomu artık cihaz farkını

Hoparlör ve kasadan ibaret bir alete 10 bin isteyen zihniyete yazıklar olsun!!

Devlet bu konuda tedbirler almalı belli standartlar ve kriteler getirmeli, İşitme Cihazı satıcıları tok satıcı, peynir ekmek gibi cihaz satıyorlar millete.

maalesef öyle ...doğru söylüyorsunuz ...biz daha susarsak ve her satıcıya eyvallah dersek fiyatlar daha da yukarı tırmanacak ....Türkiye'de hasta sayısı çok fazla ...organize olup ilgili birimlere yazalım arkadaşlar ....

satıcılar bile birleşip 3-5 tane dernek kurmuşlar ...

biz o fiyatları vermezsek kime satacaklar ?

Arkadaşlar fiyatlar uçmuyor devlet 10 yıl evelde 500 tl ödüyordu şimdi 750 tl ödüyor. Önceden distribütörlerin hepsi Türk'tü getirip satıyorlardı fiyatta ona göreydi ama geçtiğimiz bir kaç yıl içinde yurt dışı firmaları kendileri gelmeye başladı ve fiyatları yurtdışına göre ayarlamaya başladılar normalde türkiyeden 2000 tl civarında alınan bir cihaz aslında yurt dışında 4500 tl civarında ama yurt dışı bunun neredeyse tamamını ödediğinden hastaya cazip geliyor ama türkiyede 750 tl ödeme olunca hastanın cebinden haliyle fark çıkıyor bu da hastada cihazlar çok pahalı düşüncesi oluşturuyor

Son düzenleme:
biz o fiyatları vermezsek kime satacaklar ?
o fıatı vermezsen nolacakkı.yazarsan nolacakkı:(sagırız sonucta.mecburuz cıhazı kullanmaya ınsan gıbı:pyasamak ıcın.

sametozyunsel
ne yaptınız samet bey:)hastada cok pahalı dusuncesı olusturuyor dıye acıklama yapamazsınız.turk getırsın yabancı getırsın sonucta her dıstrubor kar koyacaktır. fahıs fıatların suclusu yabancı dısruborse hanı bı turk ısıtme cıhazıyım dıye kasınanı vardıya onun cok ucuz olması gerekıyor sızın savınıza gore:p

aslına bakarsan senin dediğin gibi fiyatı diğer markalara göre ucuz satış listelerine bakılırsa görürsün :)

sametozyunsel kulak arkası denemeye ücret alınıyomu

Merakım varda duyumu nasıl onların denemedim

Kulak arkası denemeye ücret alınmaz ama bazı hastalarda prob ve deneme kalıplarıyla verim alınamayınca kalıp yapılıyor bunu da bazı firmalar ücretli bazıları ücretsiz yapıyor

flora19

eger kulak arkası cıhaz denemeye nıyetın varsa ılk kalıp yaptır bence. satıcıya gıdersen elınde onun bunun kulagına gıren seyle :mad: sana cıhaz ayarlarlar. nıye elalemın pıs kalıbını kullancan. cıhaz aldıgın zaman sana kalıp yaparlar ama senın o kalıpta yedek olur.

shukufe önce kalıpmı lazım cnm ücretlimi kalıp ne kadarki kalıba göremi cihazı takcak deneme için satın al demezmi

Kalıp dediğin alçı gibi bişi omu

Birgün tanışsak senleya yardımcı olurdun bana :)
sametozyunsel sizde ne marka var cihaz

Dünbiri dedi phonac naida 3 sağlam dedi bozulmamış cihazı kaç senedir

Benim alacağım ufak kulak arkası düşünüyom önce denicem bakacam seslere nasılmış benimki gibiyse kalabalıkta anlarım

Bendekide widex dream cıc kulakiçi

kalıp hortumla cıhaza takılıyor bılıyorsundur az cok. cıhazın ollunca arada bır kalıp yaptırıyorsun. eskıyo cunku kalıp.

cıhazı denerken satıcı sana elındekı prob veya kalıpla deneyıverıyor once. ıste sen satıcıya gıdınce ıste kalıbım bununla denıycem dersın. temız pak kendı kalıbınla yaparsın denemenı.

cıhazı satarken sana kalıp yaparlar ama denerken yapmazlar. onu dıyorum. ben cok oldu 50 lıraya yaptırmıstım. yenısı lazım artık ya sallıyorum kalıp aldırma fobım yuzunden.

shukufe valla bu kalıp işini bilmiyom benim kulakiçi baştan alınca aldı kalıbı ona göre yaptı cihazı aldık ne deneme ne bişi olmadı

Benim odyoda 80 dediydi kalıba

kalıp aynı senın kulak ıcı gıbı olcusu alınıyor. 1 2 gun sonra gıdıp alıyosun kalıbını:) naylon bısey ıste. ılk cıhaz deneyecegın yerde once kalıp ıstıyorum dersen yaparlar ucretlı. eger cıhazını begenmezsen kalıp senın olur. aynı kalıpla baska cıhazlarıda denersın.

Phonağın yeni cihazı çıkmış şarjlı audeu diye

o fıatı vermezsen nolacakkı.yazarsan nolacakkı:(sagırız sonucta.mecburuz cıhazı kullanmaya ınsan gıbı:pyasamak ıcın.

aynı cihazı ya da benzer özellikli cihazları farklı işitme merkezlerine bir sor bakalım şukufe ne olacak ? sen en ucuz olanını tercih edersen diğerleri ister istemez düşecekler ...

ama sen de haklısın ...çünkü şöyle bir algı operasyonu yürütülüyor : "size özel cihaz hazırladık " ya da "siz ancak bu 9400 TL'lik cihazla işitebilirsiniz" diyorlar

kendisi bir kulaga phonak gibi en pahali markadan, obur kulaga kimsede olmayan crosu takip bize hava basiyo. bide en ucuz cihazi al dergibisine yapiyo:(ben burda iki kulak duyuyo sami diye catliyom:(

saka bi yana ucuz etin yahnisi yavan oluyo be sami.
denemedim degil. su pahali resoundlarin verdigi sesi hicbi marka vermiyor. ee bende tek kulakli bi sagir olarak emriniz demir keser diyorum cihaz saticilarina. ne deyim:(

Üst Alt