Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı fiyatları niye uçuşa geçti?

bunlar muthıs hukemetın ıs bılmez damadı malıye bakanı yapmasıyla basladı .eylulden sonra dahada artacak cunku malum sahıs faız artısına ızın vermıyor boyle oluncada dolar ve euro rekor kırmaya devam edıcek.

odyoloji okuyup odyolog olunurda, ustalik:eek:okumayla olmadigini bilmiyenimizmi var. illaki ustalik.
ben tek kulak duyuyorum diye iki kulak duymaya heves edinde phonak cihazinin o zaman neydiii:confused:obur kulaga hoperlor niyetine takilan iki kulak duyuran cihazina heves edip aldim cihaz.
ayarini begenmeyinde tekrar gittigimde odyometrit yoktu, aktifduyunun muduru:pben yapim ayarini dedi ayarladi kendince:mad:allllaaah bi seski, sonuna kadar acmis, dayanamiyorum sesler, cihazi takmayincada yasayamiyorum, bikac gun taktim ama berbat oldum. sonra cihazdan nevrim donunce odyocu odyocu dolastim. hicbiri beni memnun edemedi, cihaza kustum attim bi kenara epey sonra yeni cihaz aldim. meger o yuksek seslerden hiperakuzi olmusum sagir kulakla.
sizin yazilariniza tesekkurler. ben kalip aldirilmayan rite tabir edilen saniyodum.

@musty35
80 arabalik konvoyla cumaya gideriz bizde

Hear aynen :) iki yıllığı var normal okul ama

Doğru söylüyorsun @shukufe rite'de kalıp pek almayız ama hafif ve orta derece işitmelerde bazı hastaların kulak yapısı tam uyar probla falan teslim ederiz ama bazı hastaların kulağına olmaz kalıp alırız. ileri ver çok ileri derecelerde bazek sadece rite'nin hop. kalıba montaj yaptırmaz feedback'i kesmek için kanal içi cihazında kullandığımız malzemeye bile koyarız buda sesi hep açabilmemize etme feedback'i ya geri bildirim ötmesini kapatmamıza yarar.

@shukufe'ninde dediği gibi iş sadece okumakta bitmiyor. Bu arada odyo bölümünün açık öğretimi yok odyometrist çok fazla diye belki kapatabilirlerde :)

Hear
Ücretlerle ilgili tabi ki birşey diyemez ne olacağı çok belli olmuyor aksesuarlar euroyla cihazlar dolarla geliyordu ne olduysa aksesuarlarda dolarla gelmeye başladı :) arkadaşın biri fiyat listelerimiz 6 ayda bi güncellenir dedi dedi evet 6 ayda bir güncellenir ama çok fazla değişme olmazdı ya bir cihazın fiyatı düşer ya 1 cihazın fiyatı artardı. ama 4 ayda 5 fiyat listesi geldi hepside yükseltilerek geldi ha bu saatten sonra düşermi hayır düşmez önemli olan doların aynı seviyede kalıp cihaz fiyatlarıda sabit kalması.
bu benim düşüncem tabi.

sametozyunsel

cok tesekkurler samet bey, bide bir sorum var gorurde cavaplarsaniz sevinirim.

feedback la kendi konusmamizin kulakta yankilanmasi arasinda bir ilisik varmi.

yani ben cihaz yeni oldukta pekbi sikayetim olmuyor feedbacktan. simdiki gibi 5 yili gecip bakima vermeden kullaninca duvara falan yaklasirsam, cihaza yakin bir maddemi desem olursa otuyor. ee yeni cihaz almayinca bunu es gecebiliyoruz:)

ama bu siralar bakimsiz cihazim kendi sesimi o kadar buyutmeye basladiki. fisiltiyla konusmak zorundayim. kulakta isitme degerleri degisti dersem o olanaksizmis gibi.

bu kendi sesimdemi feedbac alaninami giriyor.

Bende artır dedimde artırmadı artırınca öter dedi yeniden fötbackmı ne onu kapattı yatınca uğultu gwliyıdu cihazdan söledim kaoattı fötbeki

Isitme cihazlari ve piller asiri pahalilasti diye bizde sikayet edelim

basimizdaki idareciler fahis fiat uygulamasini sikayet edin demislerdi.

tuketicinin korunmasi ve piyasa denetcileri isbasina.
biz duymayanlarin maaslarini yiyen isitme cihazlari asiri pahalilasti.
asgari ucretle cihaz almak cok zorlasti.
piller derseniz 10 liraya aldigimiz 6 lik pilleri 20 liraya kadar bize kakalayabilen saticilar oldugunu duyduk

ticaret bakanligina, tuketiciyi koruma ve piyasa denetcilerine duyuralim.
ekmek calisilirsa kazanilir ama cihaz olmadan biz duyamiyoruz.

basimizdaki iktidar pahali satanlari sikayet edin diyor.

birden bire artan isitme cihazlari piller hakkinda piyasa denetimi istemek bizimde hakkimiz olmali diye baslik acmistim. site yonetimi basligimi iptal ederek yapistirivermis eski konuya:(vallahi uzuldum. ben burda kac yillik devamli uyeyim. ama degerim actigim konu kadar bile degilmis modetorlerimizin gozunde:( teessuf ederim.

benim gibi isitme cihazi kullananlar var diye kendimce yaziyordum. hicbir isitme cihazi kullanicisindan ses cikmamis:(
galiba isitme kayipli degil cihaz satip nemalanalar varmis.

6 lı işt cihaz Pili 10 -20 TL için uğraşmaya değmez dalgamı geçiyorsunuz☺
Bir kol saati pili 10 liraya takılıyor

Zorro
kol saati kimseye gerekmiyor, heryer saat.
bizim isitme cihazimiz kullanmak zorunda olanlar anlar. bide asgari ucretin kac misli. adam ekmekmi yesin cihazmi alsin:(

Hükümet karşılasın işitme cihazının tamamını saray masrafları yanında senin cihazın devede kulak kalır :eek:

[SIZE=2][FONT=arial]Aynı zamanda arka plan gürültüsünü filtreleyebilen yeni cihazlar, çok daha düşük frekanslardaki sesleri çeken gelişmiş işitme cihazları ve telefonlarda da kullanılabilecek.

New York'taki Binghamton Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden Ordinaryüs Prof. Dr. Ron Miles liderliğindeki ekip, böceklerle insanların sesleri algılama biçimlerini karşılaştırdı.

Miles, "Bizler baskıya dayalı olarak sesin yönünü belirleyen kulak zarımızı kullanıyoruz ancak çoğu böcek aslında tüyleriyle duyuyor." dedi.

Sivrisinek, sinek ve örümcek gibi böceklerin havadaki basınç değişikliklerini saptamak yerine, vücutlarındaki çok ince tüyleri kullanarak havanın hareketini algıladıklarına işaret eden Miles, örümcek ipeğinin, çok düşük frekanstakiler de dahil olmak üzere ses dalgaları tarafından harekete geçirilecek kadar ince olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Miles, "Örümcek ipeği, 3 hertz gibi insan kulağının duyamayacağı kadar düşük frekanslarda dahi hareket edebiliyor." ifadesine yer verdi.

Bilim adamları, söz konusu hareketi amaçlarına yönelik faydalı bir işleme dönüştürmek için örümcek ipeğini altınla kaplayıp manyetik alana yerleştirdi.

Deneyin sonucunda ses dalgaları tarafından oluşturulan hareketi elektronik sinyale dönüştürerek daha fazla yön doğruluğuna sahip ve daha geniş frekans aralığını algılayan hassas bir mikrofon elde edildi.

Muhabir: Zehra Ulucak

not. sitede modetorler ben baslik acarsam eski basliklara yapistirip basliklarimi imha ettiginden buraya yaptim alintimi:p:eek:

biz isitme cihazlarini pahaliliktan alamazken millet altin kaplama cihaz yapacak vatandaslarina:(onlarda cok guzel duyacak. darisi basimiza dermisim:eek:[/FONT][/SIZE]

iyi günler ,ingiltereden gelme 6 adet oticon marka digital hiç kullanılmamış kutusunda kulaklıklar var eger ilgilnen olursa tanesini 1000 tl den vericem,izmirde yasıyorum iyi günler diliyorum.

ıyı günler elımde oticon marka hiç kullanılmamış kutusunda ingiltereden gelme digital kulaklıklar var (6 adet)tanesini 1000 tl den vericem eger ilgilenırsenız arayın izmir de yasıyorum,iyi günler.

ıyı günler 2 tane arkadaşa da yazdım ingitereden gelme 6 adet oticon marka digital kulaklıklar var ve tanesini 1000 tl den vermeyı düşünüyorum hatta bırlesıp hepsını alana 5000 tl ye verıcem ızmırde yasıyorum umarım faydalı olur,bu arada 1 cift phonak marka kullanılmış kulaklık var onuda gerçekten alamayan bırısıne hedıye etmek ıstıyorum.iyi günler dılıyorum.

Başlığı yeni gördüm ve dayanamayıp yazmak istedim. Ben 5 yaşımdan beri işitme cihazı kullanıyorum. Sağ kulakta % 60 sensöriyel kayıp- Sol Kulakta totalda %110 kaybım mevcut. Bu zamana kadar toplamda 5 cihaz değiştirdim. Ortalama 5-7 yıl arası kullandım ve zamanının teknolojisine göre iyi cihazlar almıştım. Üstelik o zamanlar cihazların bedellerini devlet % 90'nı karşılıyor, geri kalan kısmı vatandaş ödüyordu ki, bu gayet güzel uygulamaydı bence... Fakat ne zamanki bizim sahtekar milletimiz bu alanda da hünerlerini sergileyince (Firma ve 3. şahıslar devlete fahiş fiyattan sattıklarından dolayı) devlet de önlem almak durumunda kalıp tersine çevirdi yani %90-95'ni vatandaş geri kalan kısmı devlet ödemeye başladı. Bu işin geçmişi...

Kendime gelince yaklaşık 18 ay öncesine kadar 7 yıldır kullandığım starkey marka cihazım artık teklemeye başlamış ve yeni bir cihaz almam gerektiğine karar vermiştim. İstediğim cihaz ise kaliteli ses veren ve cep telefonu ile uyumlu ile müziğimi, konuşmamamı kablosuz sağlayacak ve uygun fiyata bir cihaz almaktı. Nitekim araştırmam sonunda siemens ile widex arasında kalmıştım.Widex 220 modelini bir hafta denedikten sonra 5000 TL'ye bir arkadaşımızın tavsiyesi ile samsun akedemi duyum işitme merkezinden cihazı satın aldım. Cihazı satın aldığımda Bluetooth Kablosunun bağlantıyı sağlayan uç kısmı hafif eğikti ve alırken buna dikkat edemedim çünkü o sırada ameliyat işlemlerim vardı (Fıtık ameliyatı) Nihayetinde cihazı satın aldıktan bir gün sonra hastaneye yatış akabinde 6-7 aylık tedavi süreci geçirdim. Cihaz on numara beş yıldız idi. Özellikle Bluetooth özelliği çok manyak bişeydi...Derken kablomun ucu daha eğilmeye ve seste kesilmeler başladı. Firmaya gittim ama firma söz konusu kablomu değiştirmedi. Bende tüketici hakem heyetine başvurdum ve kurul lehime karar verdi. akabinde bir üst model ile kablomu değiştirdiler.Tabii Firma ceza da aldığından adamlar bana gıcık kaptı. Derken bundan bir ay önce cihazımı elden düşürdüm boynuz hafif yerinden oynamaya başladı. Samsunda widex bayisi bu firmaydı ve istemeye istemeye gitmek durumunda kaldım ve müthiş saygısızlıkla karşılaşıp söz konusu boynuz için gidiş-geliş kargo parası (60 tl) ve boynuz parası 80 TL talep ettiler. Bu sırada cihazı inceleyen kişi cihazdan boynuzu çıkarırken tam bir amöterce (bana göre bilerek ve isteyerek) resmen kopararak çıkardı. Bu sefer daha da sallanmaya başladı. Bende vermedim ve Widex firmasını aradım yani istanbulu... onlar ise iyi yardımcı oldular kendi imkanlarımla kargoyla gönderdim ve aynı gün yapıp gönderdiler. Boynuz'a 30 TL aldılar.

Şimdi Bu Firmalar Cihazı satarken satma sürecinde çok iyi ilgileniyorlar; Gel gör ki sıkıntılar çıktığından sizinle ilgilenmiyorlar.Bende bunu anlamıyorum. Kardeşim cihaz arıza yapabilir ve sıkıntı olabilir. Senin ürünün güzel ona da laf yok ama herşeyin bir üslubu vardır. Tabi biz işitme engelli olduğumuzdan ve birçoğu hakkını arayamadığından firmalar çok güzel düdüklüyorlar. Burdaki temel sıkıntı işitme cihazı satan ithatlatçıda değil bayileri iyi seçemiyorlar ve onlar da kazanç sağlayacaklarından ve dolar kuru da eklenince fiyatlar çok uçuk oluyor. Bazı arkadaşlar hoporler ve kalıp alt tarafı demişler. Kusura Bakmayın da adamlar bize on numara cihaz yapıyorlar ve bu iş için milyon dolarlar yatırım yapıyorlar. Ayrıca bahsi geçen fiyatlar avrupa ülkelerinde oldukça cazip fiyattan satıyorlar. Bizim ülkemizde tüketim ülkesi olduğundan böylesi sığ düşüncelere katlanamıyorum. Bizim ülkemizin neyi eksik ki bu cihazları üretemiyor? Bu konu da ayrı bir araştırma mevzusu olur şimdi onlara girmek istemiyorum...

SONUÇ: Güzel cihazlar mevcut ama aç gözlü bayilerden fiyatlar uçmuş durumda. Hadi ben çalışıyorum durumumda şükür iyi...Ya benden kötü olanlar kardeşim?Onlar napsın? ALLAH onlara yardım etsin diyorum. Keşke imkanım olsa 30000 TL'lik cihaz satın alabilsem ama yok işte...

Benim cihazın geçen ay hoparlörü bozuldu. Garantisi de bitti. 375 lira aldılar tamir için. Ağlaya ağlaya ödedim parayı. Yapacak bir şey yok maalesef..

shukufe

Cihazın sesi düzeldimi bilmiyorum "Geç olacak ama Kendi sesinle cihazın feedback arasında ki ilişki farklıdır biri cihazın ayarı kalıbın oturması vs. Biri kullanımdan dolayı hop. Ve mic. Hortumlarının terden dolayı çürümesinden falan kaynaklıdır. Cihaxın 6 ayda bir yada yılda bir bakıma getir diye hastaya bu yüzden söyleriz.

sametozyunsel samet bey cihazın bakımına ücret alınıyomu sorun olmadığı sürece

Cihazımı temizletmek istyorum

sametozyunsel aynı gün temizleniyomuş bozukluk yoksa

Servisi var bazı odyocuların

Benim kendi odyocum tabi yoluyodu servisine serviside istanbuldaydı garantideken

Ona gitmiyom tabi artık

Üst Alt