Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı fiyatları niye uçuşa geçti?

İron

sende su isitme cihazini kira sara nasi alsam diyen sagiri amma zengin saniyosun:)

telefonu napayim,sagir diye kimse aramiyo, sms yazmaya usenen cok:( araba desen ses duymayan sagiri bozar, ki bide onu yurutecek para nerde bizde.

bi cihazimi alabilsem yeter insanlara kendime kzdirmamak icin. ben sallamiyom duymayivereyim diyorum ama insanlar kabul edemiyo iste.

shukufe benim kayıp ne kadar otestte gözüküyomu

Biara iltihap olmuştuya artma varmı

Benim 20 yıllık işitme cihazı bozuldu hemen bu siteye geri döndüm ne kadar çaresiz bir durum ya duyamamak acil tamir ettirmem gerekir ya da yeni bir tane almalıyım. dolar 4.70 iken nasıl alırım onu da bilemem.

adil12 benim var bitane kulakiçi unitron kullanmıyom uygun veriyom düşünürseniz

sametozyunsel

bız duymayanların halını en ıyı sız odyometrıstlerın anladıgını umarım samet bey

turkıyenın borcunu odeyecek adam once sagır kulagının caresıne baksa daha ıyı olmazmı

shukufe

İsmet Paşa da sağırdı ama parası vardı .
Korkma kız borç istemeyiz yastık altındakileri çıkarda ekonomi düzelsin.

@iron doğru söylüyor shukufe ismet inönü sağırdı sağır ismetti lakabı :) abdullah gülde cihaz kullanıyordu ama ameliyat oldu koklear takıldı onada zenginlikle alakalı değil olay. Mesela sakıp sabancı inşaatlar yaptım, holdingler kurdum, oto galeriler açtım ama çocuğumla ayakkabıcıya gidip bir çift ayakkabı alamadım demiş zamanıda

İron
ohhh yastik altinda parali gibi gorunuyomusum:eek:hayatta degilde sitede bile olsa oyle guzel bi hiski:eek: yastikaltimda paralar dolarlar altinlar var diye hayaller kurardimya ben dogrucu davut bos hayaller pesinde degil, bu pahaliliga nasi gogus gerecez diye dusunuyorum:(

sametozyunsel
ya samet bey simdi ne alaka diycem. ben sagirim ama cihaz alicam. cihazda baya pahali.allah caresiz dert vermesin.
ben isitme cihaziyla duyduguma kanaat edecek kadar kanaatkar bi insanim:)

sametozyunsel
haklisiniz samet bey:eek:allah baska dert vermesin. bi cihaz almaya kalktim, dolar yuro biraz duser dedim, dusunce turk parasi olarak ucuzluycak zannettim:mad:nede olsa sagir insanlar biraz saf oluyo duyanlara gore.

shukufe çok yanlış bi düşünce dolar euro artınca fiyatlar artar genelde dolarda euroda düşer ama onun satış fiyatı düşmez. dün yeni fiyat listesi geldi acayip ucurmuşlar fiyatları dolar düşsede eskiye çekmezler gibi geliyor bana

sametozyunsel

bizimle beraber cihaz saticilarida yandi diyelim:(kisir dongu.
sagirin isitme cihazi olmazsa calisamaz dilsizsagirdan baska.
sagir parasi olmazsa cihazi alamaz.
sizlerde cihazi satamayinca kapiya kilit:mad:

shukufe odyo okucam ben:D

Seneye sınava girim:D

Sağırın halinden anca sağır anlar:D

sametozyunsel

samet bey, sitede ara ara gorunup kaybolsanizda sizin yazdiklariniza ve size guveniyorum:eek:
dolara gore yuro daha mantikli artmis gibi bir dusuncem var, hukumetimizde amerikan mallarina boykot diyor zaten.

benim begendigim oticon ve resound danimarka.

siemensin tasarimlarini begenmesemde o da alman.

bizler amerikan mali isitme cihazi almiyalim. dolarla ithal olmayan yuroyla ithal edilen cihazlar daha makul seviyedemi fiatlari. siz bize azicik citlatsaniz cihaz fiatlarini iyi olacak. cunku cuzdanda ne var, hesap kitap ona gore yapalim.

mehmet aksit bey bu konuda bizlere bisey demiyor:)bari siz yazinda kulaklarimiz biraz daha ucuzuna duysun.:eek:

yerli milli olalim ama o marka benim gibi cok ileri isitme kaybina care cihaz uretmiyor, bide denedigimde hic begenmedim earneti

Bende beğenmedim:D

Bide zır zır aradılar sonrası alalım diye:D

Widelsle otikon iyidi:D

sizleri uyardım seçimden sonraya kalmayın hemen alın dedim. Bak dolar uçtu telefon fiyatları uçtu araba fiyatlarına 20bintl ile 100bin tl arası kur farkı geldi.
Sizlerin işitme cihaz fiyatları da uçmuştur.

Ben de cihazımı 5yıl kullanmıştım. Ancak son 1 yıl idare ettim, böyle olmayacak diye yeni cihaz almaya karar verdim, Teknik servise de göndermiştim, mikrofonlar yenilendi. Önce Ankara'ya giderdim, artık hızlı tren var Konya'dan İstanbul'a gidiyorum. Gelelim fiyat konusuna geçen hafta Anabayiden işitme cihazı aldım, bir kaç ay sonra alacaktım ancak bu hafta tüm cihazların kur artışından dolayı zamlanacağını söylediler. Kaç ayda bir liste fiyatlarını güncelliyorsunuz, diye sorduğumda 6 ayda 1 güncelliyorlarmış, yani güncel fiyat listesi Mart 2018de, bundan sonra Eylül 2018 olacak. Zaten döviz kurları yüzünden Eylül 2018 liste fiyatında en az %15 lik zam olacağını söylediler. Bende beklemeden aldım, işitme kaybım ileri derecede olduğu 312 nolu pille çalışan kulak arkası kulak içi hoparlörlü cihaz aldım. Şuan eski kulak içi hoparlör rite Power yani 90db kadar olandı, yeni hoparlörlü kalıp hemen gelmeyeceği için eski hoparlörlü kalıp kullanıyorum. Yeni alacağım hoparlörlü kalıp "rite hp" diye adlandırılan 115db güç üreten hoparlörlü kalıp haftaya gelecek ve eskisiyle değiştireceğim, inşallah eskisinden daha iyi olacak. Liste fiyatı 110 serisi 4870tl ve 440serisi 11600 TL olan cihaz gelecek haftaya en az %15 zamla 110 serisi 5600tl den, 440 serisi 13340 liradan başlayabilir. Fiyatlar çok çok uçuk, 😡neredeyse yakında araba fiyatları gibi olacak, çok zor. Allah herkese sabır versin, acil şifalar versin. 😣😔

Hear

115 db isitme kaybina hoperloru kulak icinde kalip:rolleyes:dogrumu anladim acaba:confused:benim kalip aldirma fobim var olumune korkarim kalip aldirmaktan. zaten tek kulak, bide bisey olup bu dirliktende olursam diye.
isitme testinizi bi bilsem, kendi isitme kaybimla karsilastirip banada olacak gibiyse hic sevmedigim isitme cihazi denemeye giderdim:)
cok para odeyecekmisiz cihaza:(valla isi olan bogazindan kitsin dersemde o parayi bir aile kac ay yer.
rite diyosunuz ama markaniz nedir.

shukufe

Bu arada kalıp aldırmak mecbur, başka çare yok. 5 dakikalık kulaktan alınan kalıptan sonra birşey kalmıyor zaten :) gelelim konuya 5 yıl önce Widex Clear 220 serisini almıştım, artık ortalama %30 gibi performansları düştü, yıprandı. Zaten bir gün Oticonun danimarka sayfalarını araştırırken bir işitme cihazın ilk günkü gibi ömrü kullanıma bağlı olarak 3 ile 7 yıl arasında olduğunu söylüyorlardı, yani anlayacağınız 7 yıldan sonra o hasta idare ediyor demektir. Widex Unique serilerini düşünüyordum, aynı seride olan unique ile beyond arasında fiyat farkı az olduğu için ileriye yönelik kumandalı aparat kullanmadan ios işlemcili yani ipad yada iphone telefonla direk bağlantı kurabilirim diye, Widex Beyond 440 serisini aldım, zaten teknik özellikleri olarak beyondla pek bir farkı yok, beyondu uniqueden üstün tutarak bir kaç yeni özellik koymuşlar yani işitilebilirlik olarak aynıdır diyebilirim. Ancak 6 ay önce Widex Unique serilerini denediğimde pek memnun olmamıştım, belki de Ankaradaki bayide ayarı güzel yapamamıştır. Sonra dedim ki en iyisi İstanbul Anabayiye gideyim dedim, beyond deneyince sesler bana göre daha doğal gelmeye başladı. İşitme kaybım sağ 77db, sol 90db. Buna rağmen p isimli hoparlör 90db kaybıma ucu ucuna ancak direniyor, o da yine ileri derecede kaybı için yetersiz kalır, yani bir arabanın motorunu son gaza basıp son devire zorlamak gibi birşey düşünebiliriz, dolayısıyla 115db lik hoparlör 90db kaybım için daha rahat ses vermiş olur, belki de 115dblik hoparlör 90db e ulaşan bazı sesleri verirken boğulmadan daha net verecektir, diye düşünüyorum. 312 pille çalışan kulak arkası dijital Widex Beyond 110, 220, 330 ve 440 serileri var, mesela 220 serisini beğendin bunun içinde hastanın işitme kaybına göre S Hoparlörlü (Hafif), M hoparlörlü (orta), P hoparlörlü (güçlü) ve HP hoparlörlü (çok güçlü) olan 4 çeşit Ric With HP-RECEIVER tabi ki bunun için önce kalıp alınıp içine hoparlör yerleştiriyorlar ki öyle 110, 220, 330 ve 440 gibi serilerini deneyebiliyorsun, bende eski power hoparlör ile denedim, memnun kaldığımda zaten kalıp aldılar içine çok güçlü olanını koyarak bana teslim edecekler. Yani 110 serisi 4, 220 serisi 6, 330 serisi 10 ve 440 serisi 15 kanal vardır. Peki bu kanal sayıları ne işe yarıyor dersem mesela frekans desibel grafik gibi düşünürseniz yan yana 4 tane kalem koyduğunu düşünün, aralarına da birer kalem daha koyarsanız 7 kanal olacak, 7 kalemin aralarına da birer daha koyarsanız 7+6=13 kanal yapar, yani kalem sayısı arttıkça işitme cihazı biraz daha detaya girmiş oluyor. İster 110 ister 440 tak ikisinin sesleri de gücü de aynı geliyor, aynı duyuyorsun ancak ses algılamalar, daha iyi anlayabilmeler değişiyor. Ee mühendisler boşuna mı, kanal sayısını üretiyorlar :) serilerin arasındaki acaip fiyat farkı da bundan geliyor, tabi ki de önce en güçlü 440ı üretip buluyorlardır, mühendis gözünde bu cihaz çok kıymetli diye, sonra da aynı modelde en düşük seri cihaza kadar yani kanal sayılarını azaltıyorlardır, sonra da fiyat politikası uyguluyorlar. buna benzer her marka da bu tarz fiyatlandırmalar vardır.

sahranil

Bende bir kamuda çalışıyorum da, doğru düzgün ayar yapamayan odyoculara sinir olduğum için. Açık öğretimden odyo bölümünü okusam dedim, sonra da bir bayiye gidip odyo eleamının önüne diplomamı koyarak, karşımdaki kaba ayarlayan odyocunun, "bana sen bu işten anlamazsın diyemeden, çekil bakayım masadan derdim, bir saat müsaade diyerek bilgisayar başına ben geçer, ayarı kendi kendime ben yapacağım ulan diyesim geldi. Hatta cihaz ayarı için sadece windowsa yüklenen işitme cihazı markasına uygun bir yazılım ve bilgisayara usb takılı aparat yetiyor, bunları da satın alsam. Bayiye zahmet vermeden cihaz ayarı yaptırmamak şartıyla sıkı pazarlık yaparak işitme cihazımı sıfır açılmamış kutuyla alırdım, ohh miss gibi evde oturduğum yerde kendi odyomu yapardım, bir kaç gün kullanarak memnun olmadığım kısımları not alır, en ince ayarına kadar kendim uygulardım. Nasıl ama en güzel hayalim yaa, odyo bölümünü okumadığıma pişmanım ama bir gün gelecek üniversitelere beleş beleş puanlarla girme şansımız olursa ilk önce odyo bölümünü yazacağım, hem çalışırım hem açıktan okurum. Bitirince de bayi açarak duvar yazısına da, "İşitme cihazı kullanan uzman odyometris" (Duymayanın) Anlamayanın halinden (duymayan) anlamayan anlar. Ama (duymayanın) anlamayanın halinden (duyan) anlayan anlamaz. :D

Üst Alt