shukufe
Bu arada kalıp aldırmak mecbur, başka çare yok. 5 dakikalık kulaktan alınan kalıptan sonra birşey kalmıyor zaten
gelelim konuya 5 yıl önce Widex Clear 220 serisini almıştım, artık ortalama %30 gibi performansları düştü, yıprandı. Zaten bir gün Oticonun danimarka sayfalarını araştırırken bir işitme cihazın ilk günkü gibi ömrü kullanıma bağlı olarak 3 ile 7 yıl arasında olduğunu söylüyorlardı, yani anlayacağınız 7 yıldan sonra o hasta idare ediyor demektir. Widex Unique serilerini düşünüyordum, aynı seride olan unique ile beyond arasında fiyat farkı az olduğu için ileriye yönelik kumandalı aparat kullanmadan ios işlemcili yani ipad yada iphone telefonla direk bağlantı kurabilirim diye, Widex Beyond 440 serisini aldım, zaten teknik özellikleri olarak beyondla pek bir farkı yok, beyondu uniqueden üstün tutarak bir kaç yeni özellik koymuşlar yani işitilebilirlik olarak aynıdır diyebilirim. Ancak 6 ay önce Widex Unique serilerini denediğimde pek memnun olmamıştım, belki de Ankaradaki bayide ayarı güzel yapamamıştır. Sonra dedim ki en iyisi İstanbul Anabayiye gideyim dedim, beyond deneyince sesler bana göre daha doğal gelmeye başladı. İşitme kaybım sağ 77db, sol 90db. Buna rağmen p isimli hoparlör 90db kaybıma ucu ucuna ancak direniyor, o da yine ileri derecede kaybı için yetersiz kalır, yani bir arabanın motorunu son gaza basıp son devire zorlamak gibi birşey düşünebiliriz, dolayısıyla 115db lik hoparlör 90db kaybım için daha rahat ses vermiş olur, belki de 115dblik hoparlör 90db e ulaşan bazı sesleri verirken boğulmadan daha net verecektir, diye düşünüyorum. 312 pille çalışan kulak arkası dijital Widex Beyond 110, 220, 330 ve 440 serileri var, mesela 220 serisini beğendin bunun içinde hastanın işitme kaybına göre S Hoparlörlü (Hafif), M hoparlörlü (orta), P hoparlörlü (güçlü) ve HP hoparlörlü (çok güçlü) olan 4 çeşit Ric With HP-RECEIVER tabi ki bunun için önce kalıp alınıp içine hoparlör yerleştiriyorlar ki öyle 110, 220, 330 ve 440 gibi serilerini deneyebiliyorsun, bende eski power hoparlör ile denedim, memnun kaldığımda zaten kalıp aldılar içine çok güçlü olanını koyarak bana teslim edecekler. Yani 110 serisi 4, 220 serisi 6, 330 serisi 10 ve 440 serisi 15 kanal vardır. Peki bu kanal sayıları ne işe yarıyor dersem mesela frekans desibel grafik gibi düşünürseniz yan yana 4 tane kalem koyduğunu düşünün, aralarına da birer kalem daha koyarsanız 7 kanal olacak, 7 kalemin aralarına da birer daha koyarsanız 7+6=13 kanal yapar, yani kalem sayısı arttıkça işitme cihazı biraz daha detaya girmiş oluyor. İster 110 ister 440 tak ikisinin sesleri de gücü de aynı geliyor, aynı duyuyorsun ancak ses algılamalar, daha iyi anlayabilmeler değişiyor. Ee mühendisler boşuna mı, kanal sayısını üretiyorlar
serilerin arasındaki acaip fiyat farkı da bundan geliyor, tabi ki de önce en güçlü 440ı üretip buluyorlardır, mühendis gözünde bu cihaz çok kıymetli diye, sonra da aynı modelde en düşük seri cihaza kadar yani kanal sayılarını azaltıyorlardır, sonra da fiyat politikası uyguluyorlar. buna benzer her marka da bu tarz fiyatlandırmalar vardır.