Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı ve işitme testleri ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz..?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Türkiye'nin perakende işitme cihazı satış sektöründe, lider olan firmalardan birinde, eğitimden sorumlu personel müdürü olarak çalışmaktayım.

Trakya Üniversitesi Odyometri bölümünden 1996 yılında mezun oldum. Mezuniyet tarihimden beri kesintisiz olarak hastanelerde ve işitme cihazı satış firmalarında çalışmaktayım. Bunun haricinde yurt dışından online mesleki eğitim ve sertifikalar almaya devam etmekteyim.

Bilgi ve tecrübelerimi sizinle paylaşıp size yardımcı olabilmek beni mutlu edecektir.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

benim doktora gitmem lazimmis busonlari temizletmek icin
ama koklear implant macerasindan sonra olumune nefret ediyor ocu gubi korkuyorum hastanelerden helede doktorlardan
odio testi yapticam isitme cihazimin ayarlari icin fazla bi zarari olmaz degili temizletmezsem
bide boru degistirmistim rastgele bir isitme cihazi bayisine
oda beceremedi galiba kulagim agriyo diye gezerken bi baksam kaliptaki uc tirtil tirtil kendim kestim duzelttim ama olmuyo fazla
bunlarin kulak agrisiyla alakasi olurmu online odyoloji arkadasimiz bilgi verirseniz cok sevinirim

3 ayrı yerde yapılan işitme testi 3 ü de farklı çıktı kardeşim 10 yaşında ortalama %50 işitme kaybı var. testler aynı zamanda yapıldı.peki neden farklı sonuclar veriyo olabilir. bir yerde %40 bir yerde %70 çıktı.

Merhaba Shukufe,

Kulakta oluşan buşonlar, ağrı, işitme kaybı, uğultu ve enfeksiyona sebeb olabilir bu nedenle bunların varlığı farkedildiğinde temizlenmelidir.

Sizin gibi işitme cihazı kullanıcılarında, buşon oluştuğuında, yukarıda belirttiğim rahatsızlıklara ek olarak; işitme cihazında ötme (feedback), işitme cihazının kalıp ucunun kapanmasından dolayı seslerde azalma oluşur.

Buşonlu kulakta yapılan işitme testi de yanlış çıkar ve bu şekilde yapılan bir işitme testine göre işitme cihazı ayarlamasının yapılması da doğru ve memnun edici olmaz.

Her insan istemeyerek bazen hata yapabildiğinden, doktorumuz da istemeyerek bazen hata yapabilir.

Buşon temizletmek KBB doktorları için en basit işlemdir ve bundan korkmanızı veya çekinmenizi gerektiren bir şey yoktur.

Kulak kalıbınızın hortumunu değiştirmişsiniz anladığım kadarı ile, belkide kulak kalıbınızın tamamını değiştirme zamanınız gelmiştir.

Avrupada bu kalıpların 6 ayda bir değiştirilmesi tavsiye edilmektedir ve ordaki kullanıcıların çoğu bunları 6 ayda bir yenisi ile değiştirmekte.

Ülkemizde genellikle maddi sıkıntılardan dolayı yetişkinlerde kulak kalıplarının yılda bir değiştirilmesi tavisye edilmektedir, çocuklarda da 6 ayda bir değişitirilmesi tavsiye edilmektedir. Fakat malesev çok az kullanıcı bunlara dikkat etmektedir. Kulak kalıbını yenisi ile değiştirmeyi bırakın, günlük olarak veya en azından 3 günde bir kulak kalıplarını sabunlu su ile veya özel temizleme malzemeleri ile temizlemelerini tavsiye ediyoruz ama malesev bir çok kişi yıllarca hiç bunları suya bile deydirmeden kullanmaktadır. Bu kötü kullanımın sonucu olarakta dış kulak yolunda bir çok enfeksiyon gelişmekte ve bundan da genellikle kulak kalıbı ve bu kalıbı üreten kişiler suçlanmakta.

Sağlıklı bir kulak kalıbı için, kulak izi alınırken de, dış kulak yolunun temiz ve buşonsuz olması çok önemlidir.

Yinede sadece kalıp hortumunu değiştirmek isterseniz herhangi bir işitme cihazı firmasına giderek kolayca değiştirtebilirsiniz. Son hortum değişiminde yaşadığınız tecrübeden öğrendiğiniz gibi hortum ucu düzgün kesilmediğinde kulağa batma yapıp ağrı ve kaşıntıya sebep olur.

Sağlıklı günler diler, Zafer bayramınızı kutlarım.
Onbline Odyoloji

Merhaba Ozgur17,

Öncelikle işitme testi sonucu % olarak belirtilmez, odyogram grafiğinin ortalamaları alınır hava yolu(HY) ortalaması, kemik yolu(KY) ortalaması şeklinde belirtilir ve hafif, orta, orta -ileri ... derecede gibi değerlerle değerlendirilir. Bunlara ek olarak ta SRT ve SDS gibi konuşma testlerinin de sonuçları belirtilir yüzde olarak verdiğiniz değer belkide konuşmaları ayrd etme yüzdesidir yani SDS olarak belirtilmiştir.

Yapılan bu odyometre testi (işitme testi) subjektif bir testtir, yani %100 kesinliği olmayan bir testtir. Bu test'in tutarlığını etkileyen öncelikle hastanın dikkatli ve doğru cevaplar verip vermediğidir, hastanın kulaklarında uğultu ve çınlamalar olduğunda hastanın doğru cevap vermesi zorlaşır. Çocuk hastalar genellikle bu testin önemini kavrayamayabilir ve bu onlar için çok sıkıcı bir test olduğundan verdikleri cevaplar değişebilmektedir. Diğer bir etken testin yapıldığı ortamın sessizliği ve odyometre cihazının kalibralsyonudur. Üçüncü etkende testi yapan kişi mutlaka odyometrist veya odyolog olmalı ve işini iyi bilip dikkatli yapmasıdır.

Yukarıda belirttiğim üç etkenin en az hataya sebep verecek şekilde olması durumunda bile odyometre testlerinde +/-10dB hata payı herzaman normal kabul edilmektedir, bazı kitaplarda bu hata payı +/-15dB olarak ta kabul edilmektedir.

Geçmiş olsun, sağlıklı günler diler, zafer bayramınızı kutlarım.

Online Odyoloji

meraba onlıne odyolojı hoşgeldınız ben sadece testlerle bi bilgi almak işstiyorm bu yenı cıkan cetvele gore doktorlar oranlarını sanırım cetvele gore veriolar bu arada sizin bilginiz varsa ilgilneırsenız sizew sorum olucak sag 120 db sol 70 db bunun ozurluluk oranı kaç olabilir sizce ilginiz için ii akşamlar

Merhaba Efsaneyıldızı,

Bahsettiğiniz konu sanırım sakatlık raporu için, işitme engelinize yüzde kaç özürlülük değeri verilebileceğidir. Bu konu yanılmıyorsam iş hekimleri alanına giren bir konu ve çok üzgünüm ama bu konu hakkında hiç bir bilgim yok.

Kulak hastalıkları ve odyolojik açıdan işitme seviyesi hakkında bahsederken yüzde değerler kullanmayız, bunun yerine hafif, orta,orta-ileri, ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olarak tanımlarız işitme kayıplarını. Bu açıdan baktığımızda verdiğiniz değerlere göre tahmin yürütürsem, sol kulağınızda orta-ileri derecede, sağ kulağınızda çok ileri derecede işitme kabınız var derim

İyi günler.

merhaba benım kulagımda bir kac yıl önce cinlama ile başlayan ve sonra ugultu ile başlayan bir rahatsızlık başladı zaman zaman baş dönmsiyle bir rahatsılık başladı şimdi süreklı kulagım ugultulama var :% 75 felan duymuyor sag kulagım sesleri anlayamıyorum duymayan kulagıma işitme cihazi kullana bilirmıyım ve ssk lıyım nereden alabilirim para ödemem gerekırmı ses cihazina saygılar

evet onlıne odyoloji dedigin gibi aynısı cıkıooo bu ozurlu rapor için alınıoo dimi ilgilendigin için cok saol elıne saglık hşçklın

Merhaba Salim52,

Ayrıntılı işitme testi sonuçları görülmeden iştme cihazı kullanmanız uygundur denmesi doğru değildir ve işitme cihazı ihtiyacınız varsa buna öncelikle bir KBB Dr.'u karar vermesi gerekir. Bu nedenle yapmanız gereken bir devlet veya ssk hastanesine gitmek ve bir Kulak Burun Boğaz Doktoruna muayene olup doktorunuzun istediği tahlil ve testleri yaptırmaktır. Yapılan bu testlerin sonucuna göre doktorunuz, rahatsızlığınızın sebebine ve tedavisine karar verecek. Bu tedavi şekli ilaçla, ameliyatla veya işitme cihazı ile olabilir. Eğer doktorunuz işitme cihazı kullanmanızı uygun görürse sizi heyete sevk edecek ve sağ kulağa, sol kulağa veya her iki kulağınada işitme cihazı kullanması uygundur şeklinde bir rapor çıkartmanızı sağlayacaktır. Bu rapor ile istediğiniz bir işitme cihazı firmasına gidip raporunuza uygun istediğiniz kalite ve özelliklerde işitme cihazı alabilirsiniz. Daha sonra aldığınız işitme cihazının faturası ve işitme cihazı firması tarafından verilen diğer gerekli belgeleri alıp Sağlık raporunuz, reçeteniz, onaylı kaşeli işitme testi sonucunuz, karnenizin ön yüz fotokopisi, banka hesap cüzdanınızın fotokopisi (hesap numaranız) ile eski ismi SSK olan bugün kısa adı SGK olan Sosyal Güvenlik Bölge Müdürlüğünüze başvuracaksınız ve buradan alacağınız ödeme miktarınızı öğrenebilirsiniz. Bu ödeme hesabınıza 3-4 ay sonra yatırılacaktır.

Ödeme konusunda bazı firmalar işitme cihazı ödemesinin tamamını sizden nakit veya kredi kartı ile almaktadır daha sonra siz bu ödemenizin bir kısmını SGK'dan tahsil etmektesiniz.

Bazı firmalarda ödemenin bir kısmını sizden cihaz tesliminde tahsil eder, geri kalan kısmına senet yapar ve siz SGK'dan ödemenizi aldığınızda onlara ödemenizi yapar senedinizi geri alırsınız.

Geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.

Ortalamada 92 desibel bilateral sensori nöral işitme kaybım var. Dijital işitme cihazları kullanıyorum ama konuşmayı anlamada ( speech perception ) dudak okuma olmadan zayıf kalıyorum. Çevre seslerinde daha rahatım ama konuşma seslerinde zayıfım. Koklear implant kullanımı benim için bir seçenek midir veya SGK bunun bedelini karşılar mı ?

bir koklear implantzede benim onerim hayatinizi surdurebiliyorsaniz olan isitmenizle memnun olmalisiniz
koklear implantla cok iyi duyacaginizi zannetmeyin isitme cihazindan biraz daha iyi
herkeste olacak gibi birsey degil ama benim hayatimi berbat etti bu implant hic duymayanlara bile tavsiye etmem oyle bile olanlar isaret diliyle egitimle kendine yetip daha mutlu olurlar bence

Merhaba Mavimsiyesil,

Sizin gibi iki taraflı ortalama 92db işitme kaybına sahip kişiler , genellikle işitme cihazlarından bahsettiğniz şekilde faydalanabilmektedir. Bu durumdaki, yani işitme cihazından faydalanabilen kişilere genellikle cochlear implant pek tavsiye edilmez. Cochlear implant kullandığınızda sesleri işitme cihazına göre daha net duyup algılama imkanı belki sağlanabilir, fakat bu uzun bir alışma süreci ve profesyonel yardım gerektirir.

Cochlear İmplant hakkında daha geniş ve doğru bilgi almak için bu cihazların satışını yapan firmalara ve bu implantları uygulayan Marmara Üniversitesi hastanesi ve CAPA'daki KBB doktorlarına başvurmanız gerekir.

Benim size tavsiyem yeni geliştirilen, gürültü yönetimine sahip, konuşmalara odaklı ses artırımı yapabilen ve sadece önceden verilen odyograma göre değil, ortamdaki ses değişikliklerine göre doğru seslere karar verebilen dijital işitme cihazlarını denemenizdir. Bu özellikleri taşıyan cihazlar genellikle bir kulağına cochlear implant verilen hastanın diğer kulağında uygulanır ve böylece her iki kulakta dengeli bir duyma sağlanır. Çünkü bu özelliklere sahip cihazlar, cochlear implanta en yakın ses kalitesini sunmakta ve cochlear implant gereksinimini azaltmaktadır.

Bu özellikleri taşıyan cihazları Oticon, Phonak ve Widex cihazlarını satan firmalarda bulabilirsiniz. Bunların içinden Sumo DM denen bir modeli en çok tercih edilen ürün olarak bilmekteyim.

Sağlıklı günler dilerim

cok faydali bilgiler veriyorsunuz hepimiz istifade ediyoruz online odyoloji
bu cihazlari ozelliklerini daha etrafli bilgimiz olsa
7 yil implant kulladim hic durmadan implantli kulagimdan ameliyatlar oldum haliyle uzun yara iyilisme donemlerinde cok zorlandigim halde doktorlar olsun odyologum olsun firma olsun boyle bir bilgi vermediler
size tesekkur ediyorum online odyoloji hayatiniz boyunca isitmenin en guzeliyle mutlu yasayin

Rica ederim Shukufe, keşke daha iyi çözümlerde bulunsada, daha fazla insana daha fazla çözüm sağlanabilse.
İyi niyetli güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Bilgi için teşekkürler Online Odyoloji . Tavsiye ettiğiniz türden cihazların maliyeti yüksek. Ben şu an Bernafon win 112 cihazını her iki kulakta takmaktayım. İki yıl öncesine kadar bir tane Oticon E26 P analog cihaz kullanıyordum. Şu an çok daha iyi durumdayım ama konuşmayı algılamada zayıflık devam ediyor.

On dört yaşında ilk kez cihaz taktığımda kaybım 60 desibeldi.

Koklear implantı tavsiye etmemekte haklı olabilirsiniz. İstanbul'dan kurum adresleri vermişsiniz ama ben Ankara'da yaşıyorum. Tek istediğim biraz daha iyi bir konuşmayı anlama ayırdetme seviyesine gelmek.

ankarada hacettepe hastanesinde prof dr levent sennaroglu koklear implant ameliyatlari yapiyor egerki riskleriyle beraber kabul edersenizkoklear implanti
hacettepeden levent beyden randevu talep ederek danisabilirsiniz kendisi iyi biridir bu konuda ama telase memuru sinirli bir tiptir kendisi iyi niyetine ragmen bide hacettepe hastanesi hicte memnun olunacak biyer degil

Merhaba Online Odyoloji arkadaş......
Orta ileri derece işitme kaybım var.İşitme cihazımı 2003 ekim ayında SSK lı olarak aldım .Şimdi malülen emekliyim .İşitme cihazımı yeniletmek istiyorum .Tekrar başvuru süresi kaç yıl sonra olur .Şimdiden başvuru yapabilir miyim ...

Merhaba Sen/duyar,

Sosyal güvenlik kurumu 5 yılda bir ödeme yapıyor. Daha önce sadece bir kulağa işitme cihazı almışsanız, diğer kulağınıza da rapor çıkartarak hiç beklemeden yeniden bir cihaz daha alabilirsiniz. Ayrıca yanılmıyorsam, daha önce çalışan olarak bir işitme cihazı almışsanız ve şimdi emekliyseniz belli bir zamanın dolmasını beklemenize gerek kalmadan yeniden rapor çıkartarak işitme cihazı ödemesi alabilirsiniz.

Daha doğru bilgi için, bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumunun bölge müdürlüğüne başvurunuz.

İyi günler.

Dijital bir işitme cihazı aldım; fakat özelliklerinde analog ses kontrolü yazıyor bu ne demek oluyor? Analog ses kontrolü ile dijital ses kontrolü arasında ne gibi farklılıklar vardır?

Merhaba Mercan46,

Bir cihazdaki Dijital bir uygulamanın manası, o cihazın sayısal verilere dayanarak uyguladığı hesaplamaya göre çalıştığı anlamına gelir. Böylece daha hassas ve doğru sonuçlar elde edilir.

Analog olan cihazlarda ise yapılan ayarlamalar ve uygulamalar bir hesaba ve önceden kaydı yapılmış bir bilgiye göre yapılamaz.

Tam Dijital İşitme cihazların güçlü modellerinde manuel olarak kontrol edilebilen volüm kontroller vardır. Bu volüm kontroller yine sayısal verilerin kontrolünde ses değişiklikleri uygularlar. Bu tür %100 dijital cihazlarda volüm kontrolün hastanınn tercihine göre manuel veya otomatik kullanıma açılması cihaz programlayıcısı tarafından sağlanabilmektedir. Tam dijital işitme cihazları, hastanın işitme değerlerine göre çevresindeki bütün sesleri hesaplayarak otomatik olarak hasta için en yararlı hale getirmeye çalışırlar. Fakat hiç bir cihaz hastanın kendi kulağı gibi olamayacağından ve her hastanın farklı kişisel ihtiyacı olabileceğinden(özellikle daha önce manuel işitme cihazı kullanmış olan kişiler ses kontrolünün kendisinde olmasına alışmıştır ve bu özellik ellerinde olmadığında bundan çok endişelenirler ve kendilerini güvende hissetmezler) volüm kontrol düğümesi otomatik ve manuel kontrol seçenekleri ile sunulur.

Bazı dijital programlanabilir veya yarı dijital olarak tanımlanan cihazlarda volüm kontrol düğümesi kilitlenip tamamen otomatik hale getirilemez veya kilitlenme(volüm kontrol özelliğinin kapatılması) imkanı olsada volüm kontrol düğümesi kullanıma açıldığında bu düğümenin uyguladığı değişiklikler belli bir hesaplama kontrolünde olmadığından buna analog volüm kontrol denir.

iyi günler

Merhaba Soykankaan,

Her iki kulağındada aynı seviyede işitme kaybı olduğundan ve her ortamda daha rahat duyup konuşmaları seçebilmen için iki taraflı işitme cihazı kullanman çok daha başarılı sonuç almanı sağlayacaktır.

Alacağın işitme cihazı mutlara %100 dijital, çift mikrofonlu veya geniş frekans aralığında konuşmaları koruyarak gürültü yönetimi yapabilen bir cihaz olmalı, bu gürültü yönetim sistemleri de farklı olabiliyor, en iyisi üçlü yani üç kademeli gürültü yönetimi sağlayanlar.

SSK yani bugünkü SGK kulak arkası dijital işitme cihazına 570YTL gibi ödemeler yapıyor, bunun kesin miktarını söyleyemiyorum fakat brüt olarak 800YTL olarak biliyorum.

SGK dan faydalanmak için, beş yıl dolmamış olsada daha önce cihaz almadığın kulak için bugün rapor çıkartarak en azından bir kulağına %100 dijital güzel bir cihaz alabilir ve daha rahat duyup anlayabilirsin.

Bu bahsettiğim özelliklerde ve sizin işitmenize ve ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek cihazların fiyatları 1000YTL civarından başlamaktadır.

Piyasayı biraz araştırıp alacağınız cihazın gürültü ve konuşmalarla ilgili özelliklerini deneyerek satın alın. Alacağınız cihazın markasının dünyada ve Türkiye'de nekadar yaygın ve nekadar köklü olduğuna dikkat edin. Öyle tek tük şubesi olan, 3-5 yıllıdır Türkiyede faaliyette olan bir markanın cihazını almayın.

İyi günler.

sorularinlarimiza sorularimiza yilmadan cevap verip bizleri bilgilendiriyorsunuz bizler iletisim kisitliligi olan zorluk cekenler icin okuyup ogrenmek siz gibi bilgi verenler olunca oyle makbule geciyorki online odyoloji
sizdenbir soru daha sorabilirmiyim
ben dogdugumdan beri isitme zorlugu ceksemde ayri zamanlarda 3 tane analog cihazdan faydalanamadan 7 sene implant kullanip implanti aldirdiktan sonra dijital cihazi kesfedip ise yaradigina birbucuk senedir inanan biri olarak
aldigimiz isitme cihazlarinin programini ilk ayardan sonra degistirmek cihazimiz icin bir risk teskil edermi
ilk ayarrina gore kullanmadan birdaha birdaha degistirtmek isitme cihazimizi bozarmi
tesekkur ederim

Merhaba Shukufe,

Dijital İşitme Cihazını sık sık programlatmak ve ayarlatmak cihazı teknik olarak bozmaz, fakat ilk yapılan ve bilgisayarın sizin işitmenize göre önerdiği ayarların mümkün oldukça sabit kalması ve bunlara alışmanız sizin için daha verimli olur. Sık sık ayarlamalar yaptırmak, her bir ses ayarı alışma süreci gerektireceğinden ve seslerle ilgili yeni başka sıkıntıların çıkmasına neden olacağından, sizin ve programcınız için daha zor ve sıkıntılı bir sürece sebep olur.

Bu konuda benim dikkatimi çeken genel bir şey var. Bugünkü teknolojide nerdeyse her marka işitme cihazında çok güzel çözümler var, fakat bu çözümleri doğru kullanabilen ve hastasına doğru uygulayabilen kişiler az. Durum böyle olunca hastalar cihazdan memnun kalmıyor ve sık sık program değişiklikleri yaptırarak daha iyi bir ayar yaptırmaya çalışıyor. Bununla birlikte uzun yıllar işitme kayıplı olan kişiler, bu sıkıntılarından dolayı genellikle çok sabırsız, sinirli, karşı tarafı dinlemeyen, sürekli birşeyler anlatmaya çalışan kişiler olabiliyorlar ve bu durumdaki kişilere doğru cihaz ve doğru program yapılmış olsada, alışmak için gayret sarfetmediklerinden ve kullanım talimatlarına uymadıklarından yine aynı sorunla karşılaşılıyor.

Mutluluklar

Merhaba Arkadaşlar,

İşitme cihazları ile ilgili bilgi için ben hala buradayım.
Uzun zamandır doğrudan bana yönelen bir soru olmadığından, bu forum içinde sorduğunuz sorulara yanlış anlaşılmamak için cevap vermedim.

Saygılar;
Online Odyoloji

valla cok sevindim iyiniyetine online odyoloji yani terketmediniz bizleri :)
vivatoneyi cok begenmistim kulak kalibi yok diye kucuk bir probla isi goruyur horumlarida incecik duysele gittim odyometrist cok iyiniyetle yardimci oldu sorularima anlayisla cevap verdi hatta bu cihaz senin koklear implantlik kadar isitme kaybini karsilamaz istersen genede odyo olcumu yapayim eger olcumun tutarsa ayarlari yapariz dedi benim cok guzeldudak okudugumu bilmiyor tabi baya iyi isitiyor zannetti
olcumu yapti maalesef olamiyor dedi hicbir ucret almadi benimde hevesim kursagimda kaldi
kulak kalipsiz oldugu aklimdan cikmiyor
sizden sormak istedigim su kulak kaliplarinda bir yenilik varsa bizleri aydinlatirmisiniz
hic sevmiyorum koca kalibi yeni bir kalip yaptirmayi goze aldim eger bir yenilik varsa hangi markalarda yapiliyorsa o marka satanlarin kapisini calayim
tesekkur ederim

Merhaba Shukufe,

Dünya çapında öncü olan işitme cihazı markalarında, kalıplar konusunda mikro kalıp denen yeni modeller var, fakat bunlar şimdilik ortalama 80dB'lik işitme kayıplarına kadar daha küçük ve estetik çözümler sunabilmekte. Ayrıca bu konuda çalışmalar devam ediyor ve 100dB'lik kayıplara kadar çözüm sunan mikro power kalıplarda deneme aşamasında.
Çok ileri derecede işitme kayıplarında, normal kalıbın dışında, yarım konka denen kulak kepçesini tam olarak doldurmayan yumuşak veya sert bir kalıpla ötme sorunu olmadan çözüm sunabilen teknolojide işitme cihazları var. Yine öncü markalarda bulunan bu tür işitme cihazlarında bu imkanı sunan özellik; aynı anda iki farklı feedback önleme sistemi kullanıyor olması. İşitme cihazının kazancını azaltmadan ıslık sesi gibi ötmeleri önleyen bu sistemlerin adı; Dinamik Feedback Önleyici ve Otomatik Feedback Yönetimi.

Sağlıklı günler dilerim,
Online Odyoloji

Üst Alt