Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı ve işitme testleri ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz..?

cic türü kulaklıkların kalıpları ne kadar tutar?.

cıhazımı ızmırde program yuklettım sorun hala olmadı; ıstanbula bakım ıcın yolladım halen daha radyo cızırtısı seslerı gelıo kulagıma

ne yapmam gerektıgını bılmıyorum. Bır turlu verım alamadım cıhazımdan ses de hıc bısorun yok ama o radyo cızrtısna benzer ses yok mı benı delırtıyo ve bu yuzden cıhazımı takamıyorum :S

karadaglı82 bır kullanıcı olarak tavsıyem
lutfen o adam olmıyacak cıhazınla vakıt kaybetme
ben analoglardan faydalanamıyorum dıye cıhaz kullanmadım dudak okuma yoluyla ısı cozmek daha kolay geldı
bakın dudak yuz gormedıgımde mukemmel o lan ısıtme cıhazımla bıle bısı anlamıyorum
ısıtme cıhazım oldugunda bıle elımdekı ısımı derhal bırakarak dudak okumaya gecıyorum telefonla konusmaktan bıhaberım
yenı bır cıhaz ıcın lutfen kolları sıva anlama kaabılıyetını koreltme duymamak anlamamak bızlere cooook seyler kaybettırıyor

karadagli82;
firmadan cihazınızın doğru çalıştığına dair rapor alın. bu işlemin Fonix box'da yapılmış olmasına ve raporun da fonix box cihazından alınan çıktı olmasına dikkat edin...

fonix box
bu nedir odyologist biraz daha etrafli bilgi verirseniz sayenizde her isitme sorunu yasiyanlarin sorunlari minimuma inse
zaten iletisim eksikliginden derdimizi tam anlatamadigimiz oluyor bilgilerde kisitli olunca firmaya gidince dogru bildiklerimizi bile ifade ettirmeden kendi bildigini okuyanlarda oluyor

Merhaba arkadaşlar ben Oticon Sumo DM modelini satın aldım.
Bu cumartesi günü gidip program ayarlamalarını yaptıracağım.
Şunu söyleyebilirim ki analog cihaz kullanmanın getirdiği (cızırtı-kışırtı ve çok mekanik sesler duymam nedeniyle) baş ağrılarım bitti.
Bazen çok iyi ve yalın duyuyorum bazen de özellikle yankı yapan ortamlarda biraz karışık anlıyorum.Zaten ilk program yüklemesi odio raporuna göreydi.2 hafta kullanıp eksileri artıları tespit edip program güncellemesi yapacak şekilde programımızı kurmuştuk.Yani benim isteklerime göre program oturana kadar bu işlem sürecek.
Şu ana kadar İdis Kadıköy şubesi bana her konuda güleryüzü ile yardımcı oldular.
Sabahları kalkmak için işitme cihazını kulağımdan çıkarmıyordum alarmı duyabilmek için.
Bunun içinde İdis'in uygun alarmlı-titreşimli saatleri varmış, rica ettim ondan da bir tane getirtip denemem için verecekler.Eğer işimi görürse ondan da alacağım.
Bilmiyorum aşağıda linkini verdiğim bu saatlerden kullanan var mı?
PhonicEar ShakeAwake Titreşimli Saat Duyuyorum.com
Var ise görüşlerini yazmasını rica edeceğim.
Sağlıcakla kalın.

benım ısıtme kaybım dusuk sayın shukufe . kullanmasam da yakındakı sesleri duyuyorum algı ve anlamamda problem yok benım sorunum uzaktakı seslerde yane bana arkadan ve uzaktan bagrdıkları zaman duymuyorum bu kaybı en aza ındırmek ıcın cıhaz aldım ve tek sorunum bu cıhazın cızırtı yapmasi .

Merhaba ben de ozellikle sol kulakta olmak uzere her iki kulakta da isitme kaybina sahibim.

Kolesteatom ameliyatlari sebebiyle zamanla artmis bir durumda kayip yasiyorum.Eskisine göre hayat kalitem çok düştü.Ancak ne var ki işitme cihazı kullanımına çok temkinli yaklaşıyorum.

Gözlük kullanmakla eşdeğer tutup,sen de al bir tane ne olacak diyenler ayrıca sinirimi bozuyorlar.

Hala konuşma dilini anlayabilen,dersi ön sıradan da olsa dinleyebilen bir durumdayım(anlama az olsa da).İşitme cihazına ihtiyaç duyuyor muyum bilmiyorum,olayın psikolojik boyutunda takıldım kaldım. Kendi kulaklarımla yarım-yamalak iki kez tekararlatıp duymak-anlamak konusunda inatçılığımı sürdürüyorum.

Yanlış mı yapıyorum?

selma hocam herkesi bilgilendirdiğiniz için size minetarım...benim özelikle sağ kullağım hiç duymuyor ve sol kulağımda yüzde 90 kayıp var ve iştme cihazı kulanıyorum...şu an üniversite tıp 2 sınıf öğrencisiyim ve gelecek sene steteskop kulanmam gerekiyor dersler için...arkadaslara sordum bana amerikalı özel steteskop üreten bir firma tavsiye ettiler ve türkiyede hiç satış ve pazarlama firması yokmuş...sizin bu konuda bilginiz var mı hocam? bizi bizi bilgilendirirseniz çok memnun olurum....

selma hocam herkesi bilgilendirdiğiniz için size minetarım...benim özelikle sağ kullağım hiç duymuyor ve sol kulağımda yüzde 90 kayıp var ve iştme cihazı kulanıyorum...şu an üniversite tıp 2 sınıf öğrencisiyim ve gelecek sene steteskop kulanmam gerekiyor dersler için...arkadaslara sordum bana amerikalı özel steteskop üreten bir firma tavsiye ettiler ve türkiyede hiç satış ve pazarlama firması yokmuş...sizin bu konuda bilginiz var mı hocam? bizi bizi bilgilendirirseniz çok memnun olurum....
özel steteskopların türkiyede satıcısı yok maalesef. ancak yurtdışından teminedebilirsiniz...

fonix box
bu nedir odyologist biraz daha etrafli bilgi verirseniz sayenizde her isitme sorunu yasiyanlarin sorunlari minimuma inse
zaten iletisim eksikliginden derdimizi tam anlatamadigimiz oluyor bilgilerde kisitli olunca firmaya gidince dogru bildiklerimizi bile ifade ettirmeden kendi bildigini okuyanlarda oluyor
fonix box dijital işitme cihazları için hata denetimi yapan bir alettir. cihaz bu alete bağlanır ve sorun olup olmadığına bakılır. bütün parçalar hatta cihazın kazancı hakkında da bilgi verir. yanılma ihtimali nerdeyse hiç yok. cihazınızla ilgili aklınıza takılan bieşey olurda ve firmayı inandırıcı bulmazsanız fonix box cihazından alınmış bir rapor isteyebilirsiniz.

merhabalar odyolist yine soracaklarım var size zamanınız olduğunda cevaplarsınız.

iade edilen cihazlarda sgk nasıl haberdar oluyor. ben daha evvel aldığım cihazları iade ettim fakat sgk nın bu durumdan nasıl haberar olacağı hakkında net bilgim yok.
yeni bir cihaz almayı düşünüyorum peki bu durumda sgk yeniden anlaşmaya varırmı?

hangi işitme cihazın bana uygun olacağınıda size sormak isterdim. isterseniz son odyo testini gönderirim fakat bu güne kadar ölçülen hiç bir test aynı değil.sağ 70dB sol 90dB diyelim biz. özellikle yağmurlu havalardan etkilenmeyecek cihaz düşünüyorum. işim gereği sürekli şantiye kontrolleri yapıyorum. nem toz toprağın içinde çalışıyorum. bu tür ortamlara uygun bir cihaz bulabilirmiyiz ?

selametle..

__X__;
merhaba. öncelikle almış olduğunuz işitme cihazının sgk tarafından iadesi mümkün değildir. yani 5 yılda bir olan cihaz hakkınızı kullandınız. sürenin dolmasını bekleyeceksiniz. kaybızınıza uygun işitme cihazı belirlemek için odyogramınızı görmek gerekir. ama ortalamalara baktığımıza kullanmanız gereken cihaz kulak arkası olmak zorunda. cihazların nemden korunması için çok gelişmiş sistemler yok maalesef. her marka işitme cihazı gibi kullanmaya karar vereceğiniz cihazınızı da nemden ve sıvıdan kollanamanız gerekecek. ama cihazları korumak için özel kılıflar var. cihazın dış kısmına takılıyor. kısmen faydasını görürsünüz. marka olrarak size tavsiye edeceğim: oticon, gnresound, widex ve sonic innovations. ama en önemlisi deneme yapmak. öncelikle cihazları araştırın. beğendiğiniz bikaç taneyi firmada deneyin. sonra karar verin marka ve modele

tşk ederim;
son odyo testimi özelden gönderiyorum.
ancak ben iade ettiğim işitme cihazlarını doktor kontrolünden geçmeden sgk'na anlaşmalı bir firmadan almıştım. cihazları aldığıma dair bir kağıt imzaladım sgk nn bu şekilde haberi oldu. ancak iade esnasında firma personeli "banka taksitlerini sildiğimizde sgk durumdan haberdar olur" gibi palavra bir cümle kurmuştu. zaten yeterince gergin olan ortamı daha da gerilmemesi için fazla önemsemedim. şimdi işi sıkı tutuyorum.
deneme yapacağım ama bu güne kadar yaptığım cihaz denemelerinde kendi sesim ve cihaz kullanırken algıladığım sesler çok farklı geliyordu bana. ve her defasında kullandıkça zamanla alışabileceğim söylenirdi.. bu zamanla alışma meselesi "giydikçe genişler"; "hem kota hem kumaşa yakışır" gibi esnaf stratejilerimidir. yoksa gerçek anlamda zamanla alışma söz konusumudur. cihaz denemesi sırasında tam olarak nelere dikkat etmek gerekiyor.

__X__;
sgk evraklarını imzaladığınız için artık bişey yapamazsınız. firmadan parayı geri alsanız bile sgk da cihaz hakkınızı kullanmış oldunuz (evraklarınızı sigortaya teslim ettiyseniz). cihadaki kendi sesiniz konusunda bikaç farklı durum olabilir. cihazın sesinden kaynaklanıyorsa programda düzeltilmesi gerekir. ama kulağınızdaki basınç sorunu yaratıyorsa bunun çözümü kalıba açılan ventilasyon. o yüzden sebebi anlamak gerekir tam olarak. işitme kaybızınız birçok kulak arkası modeli denemek için uygun. yazmış olduğum markalardan birkaç farklı model deneyin bence.

ayyy ne guzel bılgıler sayenızdene cok bılgıler edınıyoruz odyologıst hocam sızlere ne kadar tesekkur etsek azdır
ben cok terlerım yazın ısıtme cıhazımı terden bozulucak dıye odum kopar paracıklar kıymetlı ama en onemlısı yenı cıhaz almanın programın uymasına kadar surec denemeler sınırlerımızı harap edıyor odyolog da bızlerde epey bı gerılım sonunda halloluyor bu ısler
ılk ısım hemen bu kılıfları alamak olsun
herne kadar dudak okuyarak anlıyorum ama ses gelmeden dıkkat edemem kı dudak okumaya

teşekkür ederim hocam
lakin kulak arkası modelleri düşünmüyorum. cic almak istiyorum. widex yada oticon dan birini seçmeyi düşünüyorum ama aslında water resist türü bir cihaz olsa daha iyi olacak :) futbol maçlarında dikkat ediyorum sağanak yağışa rağmen hakemlerin kulaklıkları hiç bir sorun çıkarmıyor. neden benzer teknoloji işitme cihazları içinde kullanılmaz?

Merhaba _X_,

Tamamen kanal içi bir cihaz istediğinizi biliyorum, fakat işitme kaybınızın fazla olmasından dolayı bu tür bir cihaz sizin için sanırım yetersiz gelmekte. Bütün işitme cihazı üreticileri daha küçük, daha estetik ve daha dayanıklı aynı zamanda ses kalitesi yüksek cihazlar üretmeye çalışıyorlar, fakat bu güne kadar gelinen teknolojide kanal içi cihazlarla bunları sağlamak imkansız denecek kadar zor olduğu görüldü. Bu nedenle artık kanal içi cihazlardan daha etkili, daha estetik daha güçlü ve kaliteli sese sahip RITE veya RITC denen modeller üretildi. Bu modellerde hoparlör kulak kanalı içinde kalırken, mikrofonlar ve yükselteç devre kulak arkasında çok küçük ve estetik bir kabinde kalmaktadır. Bu teknolojinin öncüsü olan Oticon'da sanırım tam size göre bir çözüm var çünkü bu cihaz ter ve neme karşı dayanıklı ve hem ses kalitesi çok üstün hemde çok estetik ve gizli görünümde bir işitme cihazı.
Bu linke tıklayarak Key Features bu cihazı görebilir ve Türkiye'deki temsilcilerinde bunu deneyebilirsiniz.

iyi akşamlar

Merhaba ben de ozellikle sol kulakta olmak uzere her iki kulakta da isitme kaybina sahibim.

Kolesteatom ameliyatlari sebebiyle zamanla artmis bir durumda kayip yasiyorum.Eskisine göre hayat kalitem çok düştü.Ancak ne var ki işitme cihazı kullanımına çok temkinli yaklaşıyorum.

Gözlük kullanmakla eşdeğer tutup,sen de al bir tane ne olacak diyenler ayrıca sinirimi bozuyorlar.

Hala konuşma dilini anlayabilen,dersi ön sıradan da olsa dinleyebilen bir durumdayım(anlama az olsa da).İşitme cihazına ihtiyaç duyuyor muyum bilmiyorum,olayın psikolojik boyutunda takıldım kaldım. Kendi kulaklarımla yarım-yamalak iki kez tekararlatıp duymak-anlamak konusunda inatçılığımı sürdürüyorum.

Yanlış mı yapıyorum?

Evet Yanlış yapıyorsun kardeşim, zamanla psikolojik açıdan çok daha fazla yıpranmış olacaksın. Bu nedenle biran önce bir işitme merkezine gidip işitmeni ayrıntılı olarak ölçtür ve işitmen için en uygun olabilecek estetik ve kaliteli işitme cihazlarından al kullan. Bunu yaptığında hayatın nekadar kolaylaştığını görecek ve daha mutlu olacaksın.

bu konuda sevgili odyologist'e katılıyorum...
ben de yıllarca tıpkı sizin gibi işitme cihazı takmamak için direndim. bu arada işitme kaybım da giderek ilerledi. zaten bu durumda da herkes işitme kaybım olduğunu kolaylıkla anlayabiliyorlardı. cesaretimi toplayıp, cihaz kullanmaya karar verdim. ve hiç de korktuğum gibi olmadı. şu an çok rahatım. cihaz kullanmasam, iş ve özel yaşamımda çok büyük sorunlar yaşayabilirdim...
cihaz taktığınız için kimse size acıyarak bakmaz. bu çok normal bir durum. sizin de verdiğiniz örnekteki gibi, nasıl ki gözlük takanlar bundan asla gocunmuyorlarsa, biz neden gocunalım ki?

bende uzun zamandır takmıyordum. alışmışım sessizliğe. ama iş hayatında olmazsa olmuyor.Hunsal siz hangi marka model kullanıyorsunuz ?

_X_ merhaba...
Oticon Sumo DM kullanıyorum. İleri kayıplar için şu anda piyasadaki en iyi dijital cihazlardan biri.

bytr,
verdiğiniz bilgilere bakarak rapor alıp alamayacağınız söylemek mümkün değil. kirli'nin de dediği gibi, her iki kulağınız için de odyo testinizde yer alan 500, 1000, 2000 ve 4000 hz frekanslarındaki işitme kaybı oranlarını yazabilirseniz, işitme kaybından dolayı % kaç rapor alabileceğinizi hesaplayabilirim. ama astım konusunu bilmiyorum.

Abr

Merhaba online odyoloji,

Malumunuz Saf ses odyometrisi subjektif testler kategorisinde yer almakta olup %100 sonuç vermemekte ve ölçümlerde +/- 10-15 db farklılıklar olabilmektedir(değişken 3 etken nedeniyle). Bende de böyle bir durum var. 4 ayrı yerde yaptırmış olduğum testlerde, sol kulak için hava yolu: 28 - 45 db ler arası, sağ kulak için ise : 40 - 56 db ler arası 4 farklı sonuç ortaya çıkmıştır. daha önceki bir yazınızda; testlere etki eden faktörleri ortadan kaldıran ABR testinden söz etmiştiniz. Bu noktada benim sorum;
ABR testi ile daha hassas bir sonuç elde edilebilir mi ? yani duyma eşiğinin minumumları saf ses odyometrisinde elde edilen değerlerden daha düşük değerler çıkabilir mi?

teşekkürler..

Ben öğretmenim ve hala çalışıyorum. İşitme Cihazı aldığım zaman devlet ne kadarını ödüyor. Selamlar.

Merhaba Pilot43,

ABR veya Bera testinde de hata payı var ve bu teste her frekansta ayrıntılı olarak işitme seviyesi tespit edilememektedir. Yaptırdığınız odyometre testine göre değerlendirme yapılamsı daha pratik ve doğrudur.

iyi günler

teşekkür ederim hocam
lakin kulak arkası modelleri düşünmüyorum. cic almak istiyorum. widex yada oticon dan birini seçmeyi düşünüyorum ama aslında water resist türü bir cihaz olsa daha iyi olacak :) futbol maçlarında dikkat ediyorum sağanak yağışa rağmen hakemlerin kulaklıkları hiç bir sorun çıkarmıyor. neden benzer teknoloji işitme cihazları içinde kullanılmaz?

Sayın x biraz gec oldu anırım ama yazınızı yeni gördüm,siemens in bir kanal içi işitme cihazı var nitro diye...Sanırım 95 db e kadar uygulama alanı var isterseniz bir deneyin yada merkezlerinden bilgi alın.saygılarımla...

evet nitroyuda denedim ancak oticon kadar güzel değil. amacım reklam değil ama oticon 100 yıllık tecrübesini konuşturuyor. bu arada arkadaşlar yurt dışından cihaz getirtilmesi ne gibi problemler doğurur. http://www.engelliler.biz/forum/eng...bte-hakkinda-goruslerinizi-yazar-misiniz.html burada daha evvel konu açmıştım Türkiyede vigo lar 1450€ ancak almanyada 1000€ ile 1200€ arasında değişme gösteriyor. bu kadar fiyat farkını anlamıyorum?

Üst Alt