Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı ve işitme testleri ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz..?

Şimdi sayın x şöyle bir durum var;senin işitme kaybına uygun kanal içi işitme cihazı için cok fazla seçeneğin yok yani uygun olsun cıc olsun dersen oticon da bu kadar güç verebilecek bir işitme cihazı bulamazsın çünkü ürün yelpazesinde yok...Nitro cıc denilen işitme cihazının özelliği 95 db e kadar uygulama alanı olmasıdır sesin kalitesi ek özellikleri tabikide oticon dan üstün değil ama uygulama alanı bu...Dünyanın en iyi işitme cihazını al sen duymadıktan sonra onun üstün özellikleri bir işe yaramazki...Uygulama alanlarına dikkat edelim.Vigo ya gelince oticon 2 modelle çıktı bu segment te biri vigo digeri vigo pro.türkiyede satılan modeli vigo aslında aralarında pek bi fark ta yok.Vigo nun temel özelliği 2 adet işitme cihazı kullanacak isen cihazlar birbirleri arasında iletişim kurabiliyorlar mesela ses actın birinde digeride acıyor program değiştirdin digeride değiştiriyor...Bu cihazı kullanan bir kac hastam var memnunlar sorunları yok.Ama birde gecen mart ayında lansmanı yapılan oticon un bir cihazı geliyor sanırım 1 aya kadar stantlarda yerini almış olur bu işitme cihazı yine birbirleri ile haberleşip iletişim kuruyor fakat ek olarak uzaktan kumandası ve bt teknolojisi var cep telefonu ile direk baglantı yapabiliyorlar,kablosuz.Fiyat politikasına gelince almanyadan bakmıssın ya suriyeden yada buna benzer 2.dünya ülkelerinden bakarsan fiyat 500Euro ya düşer haberin olsun;)

ha birde yurtdışından oticon vigo bte yi getirirsen mutlaka faturalı getir.Yani faturasını almalısın ki türkiyedede garantili olabilsin işitme cihazın.faturasız olursa garantiyi boşver servis program bile yaptıramazsın işitme cihazına.çünkü oticon ithalatçı firması bu tür faturasız cihazlara kaçak gözüyle bakıp servis hizmeti vermiyolar.Alırsın vigo bte yi herhangi bir oticon bayisindende bir program ve kalıp yaptırırsın rahatca kullanırsın.haa unutmadan yurtdısından alınan işitme cihazları tr de 1 yıl garantilidir.

bakıyorum otıconu ovenler cogunlukta
benım ılk analog otıcondu gercı sonradan rexton phılıps analog
hıcccc kullanamadım o kadar sebatla dırenmeme ragmen
dıjıtal danovox alınca heyyyy demıstım servıs ıslemlerını begenmeyınce vayyy otıconun odyometrıstlerı var efendıme solıyım odyo testı yapıyo otıcon koklu dıye baya bı deneme fılan yaptım otıconlarda seslrını sevmedım sıemensın sesı guzeldıbenım resoundda sesı cok guzel
bılemıyorum ses guzel hosumuza gıderse pskolojık olarak daha rahat oluruz dımı
bunlarda benım soledıklerım arkadaslar kım hangı markadan memnun olursa pasa o markasıdır dımıya

Evet shıkufe haklısın.
Onun için bende hep diğer arkadaşlar gibi bütün cihazları deneyin kulağınız hangisi ile rahat edecekse onu alırsınız diye.
Beni oticon Suma DM modeli işimi görüyor ve yaşam kalitemi-duyma kalitemi iyileştiriyor diyorsam bu herkes için geçerli değildir.
Başkası için çok farklı sonuçlar elde edilebilir.
Onun için her zaman dediğim gibi içine sinmesi ve alternatifleri bilmesi açısından en azından 4-5 farklı marka-cihazları denemelerini hep öğütlüyorum arkadaşlara.Ondan sonra karar versinler.
Ama şunu söyleyebilirim 100 db den yukarı kayıplarda SUMO DM karşılıyor tabi benim denediklerim arasında bu...

Arkadaşlar hoşunuza gidicek bir alet söyleyeyim mutlaka gidip deneyin...Hani telefonla konusamıyorsunuz yada anlayamıyorsunuz tv nin sesleri dagınık geliyor yada kalabalık ortamlarda konusmayı ayırt etmeniz düşüyor ve buna bir çözüm bulamıyorsunuz ya...Şimdi yeni ve gerçekten çok hesaplı bir alet geliştirmişler,kablosuz çalışıyor yani herhangi bir kablo takmıyoruz işitme cihazına ve t konumu olan bütün işitme cihazlarına uyumlu.[FONT=Arial]HEAR IT ALL BASIC! bu blutooth lu cihaz cep telefonları ile normal sabit telefonlar ile direk baglanabiliyor.ve tv pc müzik seti gibi aletlerlede baglanıp sesin direk kulagınıza gelmesini sağlıyor.denemenizi tavsiye ederim.[/FONT]

yorumun için teşekkür ederim odyo66
odyologla beraber odyo testime uygun tüm oticon ve widex cihazlarına baktık. sumo vigo ve epoq önerdi. sumo gayet güzel hoş bir sesi var ama olmaz dedim boyut olarak büyük. vigoyu küçük olduğu için tercih ettim. 3 gün denedim çok güzel. cihazların birbiri ile haberleşmesi galiba epoqda vardı.
bu arada vigo ile vigo pro arasında ne tür farklar vardır?
ayrıca bir sorum daha olacak size
yurt dışından getireceğim cihazlarda sgk ödeme yaparmı? sgk ödeme yapması için ne tür evraklar ister. rapor reçete fatura diye duymuştum bu evraklar yeterli olurmu?
iyi günler kolay gelsin.

Menier sendromum nedeniyle arada işitme testi yaptırmam gerekiyo karaelmas üniversitesinde yaptırdıgım deyişik bi test sonucunda odyalog çok şaşırdı ve bunun araştırılması gerekdigini sesin işitme merkezine herkesinkinden 5 kat daha hızlı gittigini ancak farelerin beyninde bu olabildigini söyledi sesi daha nerdeyse olmadan duyarım ve tepki veririm reflekslerim inanılmaz tetikde her sesde gürültüde çok hızlı ve çok yüksek duyuyorum zararı sürekli korkmam oluyo :) konu dışında oldu sanırımda paylaşmak istedim

sayın x yurtdısından gelen bir işitme cihazının parasını sgk dan alamazsın.birde sana bir tüyo cok yakında vigo epoq gibi küçük modellerin daha güçlü modelleri gelecek rite olupta 100db işitme kayıplı hastalara dahi uygulanabilinecek ve estetik olcak...

Merhaba _X_,

Gördüğüm kadarı ile çok kararsızsın, memnun kaldığın cihazı bile birkaç gündür denemiş olmana rağmen hala almamışsın. Bana kalırsa bu gidişle karar verebilme şansın günden güne azalıyor, çünkü kesin ve doğru bilgilere sahip olmayan kişilerin fikirleri kafanı karıştırıyor.
1- Yurt dışından cihaz alır kullanmaya başlarsan, paranada, sanada yazık olur. Her geri hizmet ihtiyacı duyduğunda en az 100tl para ödersin, zamanla bu cihaz sana daha pahalıya mal olur, parayı boşver sinirlerin harap olur.
2-Bir ürün hakkında doğru bilgiye ulaşmak istersen o ürünü üreten satan uzman kişilere danışman ve bu uzman kuruluşların web sayfalarını incelemen en doğrusudur.
3-İlgilendiğin ürünü satan firmanın web sayfasındaki bilgiler karmaşık ve anlaşılmaz gelirse de bu web sayfaların iletşim bölümüne mail atıp açıklama alabilirsin.
Örnek olarak: Oticon Vigo ürünün özelliklerini ve Vigo Pro ile olan farkını sormuşsun, bunu bu adrese tıklayarak türkçe olarak okuyabilirsin http://www.idis.com.tr/isitme-cihazlari/oticon-vigo.html , orijinal vigo ve vigo pro katalogları ise http://www.oticon.com/com/Pro/OurProducts/HearingAids/Vigo/Downloads/index bu download sayfasından indirir incelersin. Bu kataloglardan Vigo brochure dosyasının ilk sayfası maddeler halinde Vigo ve Vigo Pro arasındaki farkları bir tabloda çok net ve anlaşılır olaran sunmuş.
Bu cihazların güç ve kazanç aralıklarını da http://www.oticon.com/com/Pro/OurProducts/HearingAids/Vigo/Styles/index.htm buradan kolayca görebilrsin.

Son olarakta Oticon Vigo veya Vigo Pro modellerinde Binaural koordinasyon denen ve bir cihazda yaptığın volüm veya program değişikliğini diğer kulakta otomatik olarak yapma özelliği yoktur. Bu özellik Oticon ürünlerinde DualConnect XW,W,V,Epoq XW, Epoq W ve Epoq V modellerinde sadece vardır.
Vigo Pro modelinde Vigo'dan farklı olarak Volüm kontrol öğrenme özelliği, daha ayrıntılı çalışan Konuşmalara odaklanma özelliği(Multibant adaptif directionalite), daha duyarlı üç aşamalı gürültü önleme özelliği gibi farklar var bunlarda her ortamda daha anlaşılır ve daha konforlu kişiye özgü akıllıca hesaplanmış sesler sağlar.
Saygılar.

ssk ödemesi için devlet hastahanesinden mi rapor alınması şart ?
özel hastahanelerden alınan raporlar geçerli olurmu ?

Kulak içi işitme cihazı almak almak istiyorum. Hangi marka ve modeli önerirsiniz

arkadasım istersen ne kadar işitme kaybının oldugunu.2 kulagında da işitme kaybı olup olmadığını falan belirt.

Merhaba Online Odyoloji;
Kanal içi CIC modeli fiyatlar hakkında bilginiz varmı ve hangi marka önerirsiniz ayrıca ben kendi imkanlarımla yapacağım. yardımlarınız rica ederim. syg.

Merhaba Yıldo,

Kaliteli işitme cihazları markalarında dijital kanal içi CIC model işitme cihazların fiyatları 1000TL'den başlamakta olup ses kalitesi ve çözünürlükleri arttıkça fiyatları da buna paralel olarak artmaktadır.

İyi günler.

Sayın Mzçağlayan Kanal içi CIC cihazlarda işitme kaybı dereceniz çok önemli. İleri ve çok ileri derecede işitme kayıplarında istediğiniz verimi almanız pek mümkün değil. Burada işitme kaybı derecenizi belirtmemişsiniz. Eğer işitme kaybınız kanal içi cihaz kullanmanızı karşılıyorsa değişik markaları araştırarak karar vermenizi öneririm.

Sayın _X_
SGK ödemesi devlet ve üniversite hastanelerinden alınan raporlara karşılık yapılıyor. Burada özel üniversite hastaneleride bu kapsama giriryor. Özel üniversite hastaneleri dışında kalan özel hastaneler rapor veremiyorlar.

Merhaba,
Siteye az önce üye oldum. Ben de yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim.
2006 yılının son aylarında başlayan kulak rahatsızlığım gezmediğim doktor ve hastane kalmamasına rağmen giderilemedi ve giderek ilerleyen bir işitme kaybına neden oldu. Sonunda bana cihaz önerildi. Hiç bir araştırma yapmadan gittiğim hastanedeki görevlinin önerdiği cihazı aldım. Şimdilik fena değil. Ancak hastaneden verilen bilgiler ile sonradan yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgiler (ne işe yarayacaksa, bu araştırmayı önce yapmalıydım değil mi?) birbirini tutmadı.
Takılan cihaz siemens AC 22 dendi garanti belgesi de ona göre dolduruldu ancak bu A&M markalı bir ürünmüş. Gerçi patenti siemens ama doğru söylense daha iyi değil miydi?
Cihaz bedeli 1500 tl, 350 kurum karşılıyor, 150 indirim 1000 tl ye 10 taksit yapıyoruz dediler. Ancak aynı ürün 2009 fiyatı duysan.com.tr de listelendiği gibi 1000 tl. Yani kurum rakamı da benden alınıyor.
Kurumdan alınmak için evrak hazırlayacağız deniyor ama bu forumdan öğrendiğim kadarı ile SGK nın kabul etmesi için raporun devlet yada üniversite hastanesinden olması gerekiyor. Yani zaten rapor veremezler. Dolayısiyle kalkar üniversite yada devlet hastanesine giderim diye bunu söylemek yerine cihaz bedelinin tamamını benden alıp kurumdan da alacaklarmış gibi yapıyorlar. Bana bilgi veren görevli hem hiç bir müşterisi ile böyle bir muhabbete (yani cihazın bedeli ile ilgili) girmediğini söyleyerek aklınca beni ayıplarken bir yandan da kurum paraları çok geç ödediği için evrakları hazırlamakta acele etmediklerini bunu "kaale almamak" şeklinde ifade ediyor.
Şimdi söyleyin lütfen bu hastaneye bir daha güvenir misiniz? İstenildiği takdirde hastanenin ismini yazmaktan çekinmem çünkü bu şikayetlerimi onlara da ileteceğim.

elvan hanım,
öncelikle geçmiş olsun. ne yazık ki ülkemizde insanları kandırarak kısa vadede para kazanmayı marifet sanıyor bazıları. bilmiyorlar ki, uzun vadede kaybeden onlar olacaklar. bu forumları takip ediyorlarsa, buradan duysan firması yetkililerine de çağrıda bulunmak istiyorum: lütfen insanları yanıltmayın! tamam, a&m siemens grubuna bağlı bir markadır ama siemens değildir. eğer bu ikisi aynı olsaydı, firma üzerine gönül rahatlığıyla siemens markasını koyardı. daha düşük kaliteli parçalar kullanılarak üretilmiş ve teknik özellik olarak da siemens markasından daha geride olan bu markaya ait ürünleri siemens diye satmanız ticaret ahlakına uyuyor mu cevabını siz verin...
Elvan hanım... Akılları sıra sizi kandırdıklarını sanan sözkonusu hastanenin adını buradan ilan edin ki, hiç olmazsa bu forumu takip edenler böylelerini tanısın ve eskaza onlar da aynı zihniyetin kurbanı olmasınlar...
Saygılarımla

Merhaba arkadaşlar,
Dikkat ederseniz, elvan09 isimli üyemiz işitme cihazını alırken, bu cihazı satan firma tarafından fiyat açısından da kandırılmış. Cihazın asıl fiyatı 1000TL 'mış, fakat kendisine fiyat 1500TL olarak verilmiş ve sanki indirim yapılımış gibi gösterilip cihaz normal satış fiyatından satılmış. Bu şekilde çalışanları kınıyorum.
Saygılarımla

ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim

ya doktor bana gözlük tipi dijital işitme cihazı raporu verdi.çok pahalı.ikinci el olan varsa lütfen arasın.5372225912

merhaba benim babamda sol kulakta % 90 sag da% 75 derecesınde işitme kaybı var cihaz almak ıstıyoruz daha oncedende aldık ama arıza verıyo sureklı hangı markayı tercıh etmelıyız.tesekkurler sımdıden

Babanızda ileri derecede işitme kaybı olduğu için güçlü bir işitme cihazı edinmeniz uygun olur. Bu alanda en çok satılan iki modeli önerebilirim: Biri Oticon'un Sumo DM modeli, diğeri ise Phonak'ın Naida (ki bunun da 3 ayrı alt modeli mevcut, III, V ve IX olmak üzere) modeli. Fiyatları 2000 TL civarı ve üstüdür. Daha uygun fiyatlı bir cihaz isterseniz, Siemens'in Intuis II SP modeli de işinizi görebilir (Fiyatı 1000 TL).
Mutlaka bu modellerin hepsini deneyip ona göre karar verin.
Kolay gelsin.

babanızın ısıtme kaybı benımkıne yakınmıs 96 ds
ben aldıgım otıcon rekton phlıps markalarını kullanamadımhıc gercı analogdu
bır kulagımı koklear ımplanta feda edınce moral bozukluguyla resound canta 780d aldık aılemın zorlamalarısonucu cok ama cok memnunum gercı aldıgım fırma benım ısıtmeme gore programlayamadan sorun yasasamda sonradan baska bır odyometrıstın tam dıyeyım bana gore ayarlamasıyla cok rahatım ıstersenız sızde deneyın babanıza
ayrıca fıat olarakta obur markalara gore kalıtesıne gore avantajlı gıbı bence

Merhabalar, iki kulağımda orta-ileri derecede işitme kaybı var, bugüne kadar tek kulağımda cihaz kullandım, şu anda kulak içi cihaz kullanmaktayım. Ancak yeni bir cihaz almak üzereyim, karar veremiyorum. Doktorum Oticon epog çift taraflı kullanmamı tavsiye etti, fiyatı oldukça pahalı, çifti 12-13 bin tl , piyasada aynı kalitede muadili yok deniyor, birbirleriyle haberleşmeli (binaural) cihazlar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Sizce değer mi Oticon Epog almaya?

ufffff 12 13 bınnnnn vah arkadasım engelımız bızım kazancımıza ıpotek koymusta haberımız yokmune
bır ısıtme engellı oyle kolay para kazanabılıyor harcayabılıyorsa ıyıdeee
gercı en ıyı yatırım kendı hayatımız ıcın olanıdır

Oticon Epoq'un fiyatı 2500 euro civarında. Oticon'un en yeni modellerinden biridir ve çok iyi bir cihazdır. Fakat bu kadar fazla para vermeye bence hiç gerek yok. Tanesi 2500 TL civarında çok iyi başka cihazlar da mevcut. Örneğin Phonak'ın MicroPower V veya Versata'sı veya kaybınız çok ileri derecede ise Naida V'i işinizi fazlasıyla görür. Ayrıca Oticon'da da daha düşük fiyatlı modeller mevcut. Bunların hepsini deneyip, kararınızı ona göre verin. Ayrıca bu fiyatlar üzerinden pazarlıkla indirim de yaptırabileceğinizi unutmayın.

Merhabalar, iki kulağımda orta-ileri derecede işitme kaybı var, bugüne kadar tek kulağımda cihaz kullandım, şu anda kulak içi cihaz kullanmaktayım. Ancak yeni bir cihaz almak üzereyim, karar veremiyorum. Doktorum Oticon epog çift taraflı kullanmamı tavsiye etti, fiyatı oldukça pahalı, çifti 12-13 bin tl , piyasada aynı kalitede muadili yok deniyor, birbirleriyle haberleşmeli (binaural) cihazlar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Sizce değer mi Oticon Epog almaya?
merhaba. oticon epoq güzel bir işitme cihazıdır ancak fiyatı çok yüksek. özellik olarak epoq'dan daha yüksek Sonic Innovations markasında 2 farklı seçenek var: Velovity 24 modeli ve Pearl 24 modeli var. bu modellerde birbiriyle haberleşme özelliği var e kanal sayıları 24
denemenizi tavsiye ederim

merhaba benim babamda sol kulakta % 90 sag da% 75 derecesınde işitme kaybı var cihaz almak ıstıyoruz daha oncedende aldık ama arıza verıyo sureklı hangı markayı tercıh etmelıyız.tesekkurler sımdıden
merhaba. babanızın işitme kaybı ileri seviyede ve her iki kulakta da var. güçlü bir cihaz kullanması gerekir. hangi marka ve model kullanırsa kullansın böyle bir işitme kaybında konuşulanları anlamakla ilgili sıkıntılar yaşayacaktır yine. eğer imkan varsa iki kulağına aynı anda cihaz kulanması konuşmaları anlamasına biraz daha fazla yardımcı olur. böyle bir kayıp için değişik markalarda farklı modeller var. benim tavsiyem; widex, gnresound, unitron, sonic innovations ve oticon markalarıdır.

Üst Alt