Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı ve işitme testleri ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz..?

oyle guzel oluyorki bizleri bilgilendirmeniz sagolasiniz online odyoloji keske sizleri daha oncelerden tanisaydik
isitme cihazlari kisitli para kazanabilen isitme engellilerin kesesini epey zorlasada mecburuz yasamak isimizi yapmak topluma katilmak icin
benim cihaz resound canta 780 d ben buna yaptircam kalibi bilgi eksikligi iste olur yenilikler zannediyodum
galiba baska isitme cihazi alinca olucak herhalde o ince hortumlara filan heveslendim ama

Merhaba Shukufe,

Kullanmakta olduğunuz Resound Canta 780 D gerçekten çok güzel özelliklerde bir işitme cihazı ve daha önce benim bahsettiğim ötme sesini önleyen sistemlerin benzeri bu cihazda da Adaptif Digital Feedback Supression (DFS) adı altında zaten kullanılmakta, fakat bu cihazın yeterli olduğu işitme alanı kalın seslerde 95DB, ince seslerde 100dB'e kadar olan kayıplar içindir. Bu cihazı kullanıyorsanız ve ses yetersiz geliyor diye, sesi artırdığınızda seste ötmeler ve parazitlerle karşılaşıyorsanız, öncelikle kalıbınız güzel değildir, ikincisi programı doğru yapılmamıştır veya bu işitme cihazın gücü size az geldiğinden olabilir. Ayrıca işitme kaybınız bu cihazı kullanmanızı gerektirecek kadar fazlaysa daha önce bahsettiğim mikro kalıplı o ince hortumlu işitme cihazları size şidilik yetersiz gelir. Şuan kullanmakta olduğunuz işitme cihazının maksimum kazanç ve çıkış seviyeleri 51dB/135dB'dir. Aşağıdaki adreste cihazınızla ilgili teknik katalog var ve bu katalogta kazancı daha da yüksekmiş gibi gösterilmek istendiğinden veya sadece daha ayrıntılı bilgi vermek için 50dB girişteki kazancı 67dB gösterilmiş, fakat cihazlar arasında standart olarak kazanç karşılaştırmaları 60dB girişlere göre yapılır buna görede maksimum kazancı 51dB'dir.
http://www.who-sells-it.com/cy/hear...the-ear-780d-technical-guide-4944/page-2.html

İyi günler,
Online Odyoloji

işitme cihazları

hacettepe önceden güzeldi şimdi selbest dolaşım çıkalı kötüleşti ben 4 defa kbb de opera oldum bütün dr pof biliyorum levent beyde elinden gelen gayretiyle iyilk yapan biridir :lol:

işitme cihazı

mrb ben digital işitme cihazı aldım gecen sene analog cihaz kullandıgm için daha önce digital serisine alışamadım 1 sene olcak yaw anologa tekrar gectim yanlışmı yapıyorum acaba yoksa kişinin kendi kararına göremi yada digital cihaz kullanması mecburimidir bilgilendirisenz sevinrm

Merhaba Yılmaz1,

İllaki dijital işitme cihazı kullanmak zorunda değilsiniz, bu tercih tamamen size kalmış birşeydir. Bununla birlikte, işitmenize uygun kaliteli ve doğru programlanmış dijital işitme cihazları sizin için çok daha doğal ve anlaşılır sesler sunacaklardır. Daha önce aldığınız dijital işitme cihazınız ya doğru programlanmadı yada bazı özellikleri eksik olduğundan dolayı, eski alıştığınız sese ulaşamayıp, memnun kalmamışsınızdır.

İyi günler

musaade online odyoloji
isitme icin hepsini kullanan olarak yazsam olur dimi
analog cihaz
seslerin bazilarini yeteri kadar alamazken cok gelen seslere odaklaniyorsunuz anlamak icin bu seferde anliyacak oldugunuz sozleri anlamak icin daha cok gayret sarfederken hem anlamak daha zorlasiyor hemde yuksek sesler dikkat cekerken az gelen sesler kayniyor sinirleniyorsunuz
dijital cihazlar sesler net yumusak geliyor fazla gelen sesler kisildigindan anlamak daha kolay oluyor sakince dinlerken daha cok anliyorsunuz
koklear implant
madeni sinir bozucu yuksek sesler hani demiri kesersiniz birbirine carparsiniz oyle sevimsiz ki genede ses duydugunuz icin sevinirsiniz epey bir zaman sonra guzel anlarsiniz konusulanlari
ona ragmen cok heveslendigim dudak okumadan konusmayi anlamasziniz telefonu dudak yuz gormediginizden hic anlamazsiniz
bular benim tecrubelerim

Çok teşekkürler Shukufe, siz çok daha iyi anlatmışsınız. Bunu yaşayan kişi olarak siz çok daha geçekçi olarak durmu açıklamışsınız.

iyi günler

işitme cihazı

mrb vision bnm interton marka digital işitme cihazlarım var bunları kime satabilrim cok temiz yardımcı olursan sevinirim

Merhaba arkadaşlar,
İnternette dolaşırken gördüm, hayran kaldım. Oticon kanal içi ve kulak içi cihazlardan çok daha estetik ve gizli görünümde RITE P diye yeni bir işitme cihazı modeli çıkartmış. Bu modelde hoparlör kulak kanalının içinde gizleniyor, mikrofonları ve yükselteç devre olan amplifikatör de kulağın arkasında kalıyor fakat çok küçük. Bu şekilde olan bu cihazların Epoq RITE P,Vigo RITE P ve Vigo Pro RITE P şeklinde üç farklı modeli var ve bunlar 100dB'lik işitme kayıplarında bile çok güzel çözüm sunabiliyormuş. Bunlara ek olarak Epoq modellerinde frekans alanı ilk defa bunlarda 10 000Hz'e kadar genişlemiş. Bu Epoq modelleri iki kulakta birlikte kullanılınca birbiri ile sürekli bilgi alışverişi yapıp tek bir merkez gibi çalışıyorlarmış ve Streamer denen bir yardımcı aksesuarla cep telefonlarınla bluetooth'la bağalantı kurarak cep telefonunu elinize almadan rahatça telefonda konuşulabiliyormuş.
http://www.oticonusa.com/Oticon/Consumers/Products/Vigo/Vigo_Power.html
bu linke tıklarsanız bahsettiğim bu cihazlardan Vigo RITE P nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

bilgiler icin tesekkurler online odyoloji
100 db isitme kaybi ile telefonu anliyabilen isitme sorunlu olurmu
benim enson olcumde 96 db oldugundan dudak okumazsam hic konusulanlari anlamiyorum
zaten dogdum dogali imreniyle bakardim telefonla konusanlara
icim aciyor imreniyorum ama olsun baskalari faydalanabiliyorsa cok guzel teknolojinin ilerlemesi napalim
koklear implant ameliyatini sirf bu telefon ugruna oldum ama hic kullanamadim telefonu

Merhaba Shukufe,

Çok küçük yaştan sizin gibi işitme kaybı olan kişilerde genellikle iç kulakta var olan ve konuşmaları seçmemizi sağlayan tüğ hücrelerin (bunlar birer sinir hücresidir) çoğu yıpranmış durumda olur ve sağlam durumdaki bu tüğ hücrelerine uzun süre ile sesler iletilmediği durumlarda kişi konuşmaları duyarak değil görerek(yani dudak okuyarak) çözmeye alışır. Dudak okuyarak konuşmaları seçmeye alışan kişilerin sonradan duyarak konuşmaları anlamayı öğrenmesi imkansız denecek kadar zordur. Ancak 0-3 yaş arası veya en fazla 5-6 yaş arası çocuklar bunu öğrenebilir.

Bu benim bahsettiğim işitme cihazları ise ileri derecede işitme kaybı olupta dudak okumadan, duyduğu konuşmaları %40 ve daha fazlasını seçip anlayabilen kişiler için çok güzel bir çözümdür.

Sizdeki durumu tam olarak bilmiyorum ama nasıl olsa denemesi bedava bu nedenle eğer Türkiye'deki Oticon temsilcilerine bu cihaz geldiyse bir deneyin derim. Ben internetten inceledim Türkiye'deki Oticon temsilcilerin web sayfalarında bu cihazların RITE modelleri var ve tanıtılmış, fakat RITE Power modellerin heniz Türk web sayfalarında tanıtımını göremedim.

İyi günler.

Merhaba online odyoloji,
Ben Bende sağ-sol kulaklarımda 105-107 db işitme kaybı var.
Şu anda tek kulağa analog işitme cihazı kullanıyorum.
Oticonun Sumo DM serisi cihazını denedim ve beğendim gibi.
Ben şu anda bazı gürültü ve patırdıları bastıramadığımdan sıkıntı çekiyorum.Ama genel olarak sakin bir ortamda konuşulanların çoğunu anlıyorum.Telefonda öyle böyle.
Dijital cihaz ile şimdikinden daha faydalı olacağına inancım tam.
Ama malesf oldukça külfetli ve pahalı cihaz.Kendi imkanlarımızla alacağız.
Acaba o sizin bahsettiğiniz cihaz kaç paradır?

Merhaba Bulnes,

Öncelikle sizin işitme kaybınız için bu bahsettiğimiz RITE P model işitme cihazları zayıf gelebilir, tam olarak odyogramınız bilgisayar ortamında bu cihazların kazançları ile karşılaştırılmadan bu konuda kesin birşey söylenemez. Fiyatlarına gelince yeni çıkan ürünler olduklarından pahalı olma ihtimalleri yüksek ve ayrıca henüz Türkiye'de satılmıyor olabilirler, satılıyor olsada fiyatlarını bir Oticon temsilcisini arayarak ancak öğrenebilirsiniz.
Oticon Sumo DM 'ler ise sizin gibi çok ileri derecede işitme kayıpları için benim bildiğim kadarı ile çok iyi çözüm sunabiliyorlar. Bunun yanında Sumo DM 'ler ile ve hatta diğer birçok MT ve T ayarı olan cihazlarla kullanılan ve Bluetooth ile cep telefonu ile rahat konuşma sağlayan, Bluetooth ile çok rahat TV dinleme, Bluetooth ile müzik dinleme ve gürültülerde konuşmaları daha anlaşılır duymayı sağlayan özel bir mikrofon ve dinleme sisteminin de çıkmış olduğunu gördüm o akşam.
http://www.phonicear.dk/eprise/main/PhonicEar/DK_gb/SEC_ALD/ALDPrivateCustomers/Telephoning/CNT02_HearItAll

iyi akşamlar

siemens aurora 22 model cihaz 16 kanallı olabilirmi?

yaklasık 5-6 aydır otıcon go ısıtme cıhazı kullanıyorum ses algısında ve duyumunda hıc bır problemm yok ama radyo cızırtısı gibi sesler gelıyo kulagıma ve rahatsz olup cıkartıyorum .

kulak kalıbını degstrdım bır sure cazrdılar kesıldı ama gene basladı sızce sorun ne olabılır kulak kalıbı olmadıgı kesın de hıc ardı arkası kesılmıyor bu cazrdıların

saygılar

Merhaba Karadağlı,

Bu bahsettiğiniz çızırtıların nedeni hakkında kesin konuşmak için cihazınızı kontrol etmek gerekir. Tahmin yürütmek gerekirse bu feedback denen ıslık sesinin oluşmasından kaynaklanıyor olabilir, bu durumda aldığınız yere götürüp orada Otomatik Feedback Kontrol mekanizmasını çalıştırıp buna göre ayar yapmaları gerekir. Böyle bir ötme sesi ile ilgili bir şey değilde, etrafınızda yüksek konuşmalar veya gürültü sesleri olduğunda bu sıkıntıyı yaşıyorsanız bu defa MPO ayarlarını biraz yükseltmeleri gerekecek. Bunlar ve bunlar gibi programlama ayarları ile bu sıkıntınız giderilemiyorsa cihazınızı genel servise göndermelerini rica edin.

İyi günler

Merhaba online odyoloji
sağ:97 sol:105 db işitme kaybım var dijital işitme cihazı almak istiyorum ama 1 kere almak saglam ve kaliteli olmasını istiyorum.
sizin bahsettiginiz cihaz bize uygunmudur.

Merhaba _x_,

Öncelikle aurora 22, siemens'in ürünü değil. A&M markanın ürünüdür, ayrıca bu cihaz 16 kanallı falan da değil bak:Erciyesisitme.Com

Bu işitme cihazı sizin için belkide çok güzel bir çözüm olabilir, fakat karşınızdaki kişi baştan size karşı dürüst ve samimi değilse yarın bu ürünü satın alıp bir sorunla karşılaştığınızda yaşayacaklarınız siz düşünün.

İyi günler.

Merhaba kirli_33,

İşitmenizin seviyesi ile ilgili verdiğiniz değerler sadece üç frekanstaki işitme ortalamanızı göstermektedir ve bu işitme cihazı seçimi için çok yetersizdir. Buna ek olarak odyogram değerlerinizin tamamını vermiş olsanız bile bu cihazın çalıştırıldığı bilgisayar programı olması gerekir ve bu program içinde sizin değerleriniz ile bu cihazın değerlerini karşılaştırmak ve buna göre sizin bu sorunuzu cevaplamak gerekir. Sağlıklı ve doğru işitme cihazı seçimi, ayrıntılı bir işitme testi sonucuna göre, bilgisayar yardımı ile hasta üzerinde yapılan işitme cihazı uygulaması ve denemesi ile yapılmaktadır. Ancak bu şekilde yapılan bir uygulama ile alınan ve doğru kullanılan işitme cihazı sizin için faydalı ve verimli olur. Bu nedenle bu cihazların size uygun olup olmayacağını denemek için, bu cihazların Türkiye temsilcilerine başvurup sonucu orada belirlemeniz gerekir.

İyi günler.

sn online odyoloji benim işitme kaybım sağ kulak % 100 gibi sol % 80 dp kulak içi ve çok randumanlı bir cihaz almak istiyorum dışardan görünmesin istiyorum parası mühim değil önemli olan beni tatmin etmesi ne önerirsiniz cev için şimdiden teşekkürler

Merhaba Yeliz Hanım,

Sizden önce kirli_33 arkadaşımıza yazdıklarım sizin içinde geçerlidir. Verdiğiniz işitme değerleriniz işitme cihazı seçimi için çok yetersizdir, fakat aynı zamanda işitme kaybınız bu kadar çok ise kanal ve kulak içi işitme cihazları sizin için çok yetersiz gelir. Oticon'un bahsettiğim RITE P işitme cihazları kanal ve kulak içi işitme cihazlarına göre hem çok daha gizli, hemde sizin kadar işitme kaybı olan biri için çok kaliteli ve rahat bir duyma sağalayabilir. Aşağıdaki linkte bu bahsettiğim cihazların resmini görebilirsiniz. Bu ürünlerin Türkiye'de satılıp satılmadığını Oticon Türkiye temsilcilerini arayarak öğrenebilir ve sizin için bunların uygun olup olmayacağını bu Oticon temsilcilerinde deneyerek karar verebilirsiniz.

İyi günler

Oticon

Merhaba Arkadaşlar,
105-107 db işitme kaybına haiz olan bendeniz,uzun araştırma ve denemeler sonucunda Oticon Sumo DM modeline karar verdim.
Geçen cumartesi bunun için kulak kalıbını çıkarttım. Haftaya cumartesi günü yeni kulak kalıbım ile yeni dijital işitme cihazıma kavuşacağım.
Gerçekten de herkesin deneyerek,araştırarak karar vermesi gerekiyor bu konuda.
Ben böyle yaptığımdan dolayı hem yanılmadığımı hem de kendimden emin bir şekilde pişman olmadan kullanacacağımı düşünüyorum.
Sevgilerimle

Teşekkürler soykankaan.
1.800 TL 'ye aldım.Yani haftaya almış olacağım.Tabi bu Geçen sene kasım ayında yaptığım ziyaret ile tanışmamız neticseinde o zaman ki kur farkından dolayı verdikleri fiyat onları bir nebze bağladığı için.Yoksa Sumo DM modelinin liste fiyatı hep 1.100 Euro'dur.Ayrıca bu peşin fiyatıdır yani normalde kredi kartına tek çekim olarak alacağım.Eğer taksit olursa sadece worldcard'ım olduğundan dolayı bu karta 2.000 TL'ye 6 taksit veriyorlar.

hayırlı olsun bulnes yenı cıhazınla mutlu olursun ınsallah
elınde ıkı kulak olunca kır sar pahalı mahalı deme butun ımkanlarını zorlayarakta olsa ıkı kulagınada ısıtme cıhazı alarak guzel duymanın nımetlerınden faydalan arkadasım
ahhhh keske su koklear ımplanta feda etmeseydım az duysada sol kulagımı yemez ıcmez bu sol kulagımada cıhaz takarak hurce duyardım

Çok teşekkürler shukufe,
Evet bir süre şu dijital cihaza bir alışayım,ondan sonra imkanım elverdiğinde denemek için öbür kulağımada cihaz isteyip 2 hafta deneyeceğim.Eğer faydasını görürsem tabiki ikincisinide alırım.Bu konuda Kadıköy İdis bana bayağı yardımcı oldular.Bu cihazı 2 hafta denedim çünkü.Onun için rahatça bu cihaza karar verebiliyorum.Diğerleri bu konuda hiçte yardımcı olmadılar zati :D
Tekrar teşekkürler.

cevabınız için teşekür ederim Online Odyoloji
ben bu cihazı aldım ve normal fiyatın 2 katından fazla vererek. satıcı arkadaş cihazın 16 kanal olduğunu söylüyor. ben buna inanmıyorum aslında. bir işitme cihazın kaç kanal olduğunu ve marka modelini nasıl anlayabiliriz. söz konusu cihazlar kulak içi tipten. ve bu kanal terimi ne anlamına gelir?

Merhaba _X_,

Aurora 22'nin orjinal kataloğunu görmek için aşağıdaki linke tıklayın:
http://ff-am.sat.siemens.de/df/fms-0000000000251510.pdf

daha önce verdiğim linkteki gibi burada da iki kanallı olduğu yazıyor. Bu kanallar işitme cihazında ses ayarların yapılabildiği frekans ayarlarıdır. Cihazdaki bu kanallar sayesinde sesin tonunu kalınlığını inceliğini netliğini ayarlarız. Bu tür dijital kanal içi cihazlarda ancak bilgisayara bağlantı yapılınca veya bu şekilde üretici teknik kataloglarını inceleyerek kaç kanallı olduğunu görebilirsiniz.

selamunaleykum
işitme cihazı satan bi firmayım
ben sivas bagkura 5.ayda 2008 in bi evrak yolladım işitme cihazı evrakı burda devlet hastanesinde odyometrist yok odyograma kbb uzmanı kaşesi var sadece ama kurum odyometrist kaşasi ve faturaya dr cihazı gormustur onayı istiyor 5. ayda bu onay isteniyormusydu bu konuda bana yardımcı olurmusun cok sevinirim kbb uzmanı odyo yapamaz diyor ama kaynagı yok ben bir sitede yayınlanmıs yazı gordum kbb uzmanı yapabilir diyor fakat resmi bi kaynak göstermemiş sizde okursanız aşagıda linki veriyorum
Kurum Uygulamaları 1

Üst Alt