Merhaba Odyologist,
Sanırım foruma girme fırsatınız olmadığından, bana ''binaural balance'' ile ilgili soruma cevap veremediniz. Bende sizin bana daha önceki yazınızda vermiş olduğunuz aşağıdaki şu tavsiyenizi dinledim ve ''Binaural Balance'' tanımının Sonic Innovations cihazlarında ne anlama geldiğini ve ne için kullanıldığını buldum.
Daha önceki yazınızda bana olan tavsiyeniz : ''odyoloji eğitimi aldığınız için size tavsiyem diğer markaların da teknik verilerini bulup incelemenizdir. bunun için ingilizce olarak bilgi edinebileceğiniz bir sürü site var yurtdışı kaynaklı.''
''Binaural Balance'' denen özellik, benim bildiğim en basit programlanabilir dijital işitme cihazlarında bile var olan, daha doğrusu kullanılan ve cihaz programı yapılırken sağ ve sol kulağa dengeli ses ayarı yapmak için, Odyometristlerin veya işitme cihazı programlayıcıların işitme cihazı ayarı yaparken kullandıkları programda basit bir ayar düğümesidir. Bu özelliğin Oticon Epoq 'ta bahsettiğim Binaural Processing, Binaural Synchronisation veya Binaural Coordination gibi iki ayrı cihazın birbiri ile kablosuz olarak sürekli bir bağlantı yapıp, bilgi alışverişi ve ses özelliklerini hesaplaması ile hiç bir alakası yoktur. Şimdi bakalım ben bunu nekadar doğru biliyormuşum
Sonnic Innovations'un uluslararası web sayfasını incelediğimizde sizin bahsettiğiniz Natura Pro'nun her ayrıntısını anlatan kataloğuna bir bakalım:
http://www.sonici.com/ConDocs/5000715.B-NaturaProPIG-web.pdf
Bu katoloğun 12. sayfasında ''Binaural Balance'' özelliğini şu şekilde tarif etmiş :
binaural ba lance
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Binaural Balance is a unique tool that brings fittings for asymmetric
losses into balance through an in situ verification procedure.
Binaural Blanace, simetrik olmayan kayıplarda , verilen değerlere göre ayarları doğrulama prosedürüne göre dengeli hale getiren tek bir ayarlama aracıdır.
Yani daha açıkçası Binaural Balance(Çift taraflı denge), eşit olmayan işitme kayıplarında işitme cihazı ayarlarını dengeleyen bir ayarlama aracıdır. Bu yazının solundaki resimde de işitme cihazı ayarlama programının görüntüsü gösterilmektedir.
Daha önceki yazınızda bana olan tavsiyenizi şimdi ben size tavsiye ediyorum ve konu : Binaural işlemler ve Sonic Innovations cihazların teknik özellikleri olduğu için,
Key Features linkinden benim size bahsettiğim özelliklerin ne olduğunu öğrenmenizi tavsiye ederim.
Not: Bunları yazıp konuşmak bir hırs değil, bir zevktir benim için
Kolay gelsin....