Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı ve işitme testleri ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz..?

yok arkadaş 12-13 bin verecek gücüm yok, sadece genel konuştum değer mi diye..amacım buradaki arkadaşların oticon kalitesinde cihazlar önermesi ve özellikle binaural özellikli cihaz alternatifi arıyorum ama kaliteli olmalı..

Merhaba Sayın Odyolojist,

Madem burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz, lütfen bunu doğru bilgiler vererek yapın, bilmiyorsanız da lütfen araştırın öğrenin sonra burada bunları paylaşın. Sizin Veloviti 24 dediğiniz işitme cihazın gerçek ismi Velocity 24'tür(bakınız :Sonic Innovations İşitme Cihazları) . Pearl 24 ve Velocity 24 Sonic İnnovations ürünlerinin üst sınıftlarından olmakla birlikte piyasada teknoloji lideri olan Oticon, Phonak ve Widex gibi işitme cihazı ürünlerinin ancak orta sınıfları ile kıyaslanabilecek teknlojilerdedir. Real34 isimli üyenin sorduğu Oticon Epoq işitme cihazlarında, sadece Oticon'a özgü olup eşi benzeri olmayan Binaural Processing,Binaural Synchronisation, Binaural Coordination, 10000Hz'e kadar frekans alanı ve bunlara bağlı olarak Spatial Sound özelliği var. Bu saydığım özelliklerin sadece 10000Hz'e kadar olan geniş frekans aralıkları ve Binaural Coordination özellikleri diğer lider firmalar yani Widex, Phonak ve Siemens tarafından henüz kullanılabilmektedir. Şimdi lütfen siz bana bu saydığım özelliklerin ne işe yaradığını ve nasıl çalıştıklarını burada açıklayabilirmisiniz? Ve bu özellikler Velocity de veya Pearl modellerinde varmı yokmu?
Velocity ve Pearl da var olan özelliklere sahip özellikleri Phonak,Widex,Oticon ve Siemens ürünlerinde 1300-3000TL arasındaki ürünlerle sahip olabilirsiniz.

İyi günler.

Sayın online odyoloji,
Oticon rite p çifti yaklaşık 13 bin, fiyatı oldukça yüksek, böyle birbirleriyle haberleşmeli, ince hortumlu ya da kulak içi olarak tavsiye edebileceğiniz cihaz var mı? Ama ses kalitesi önemli, Oticon gerçekten güzel ve doğal veriyor sesleri. Mesela Phonax'ın Audeo yes veya Exelia, Versata, Certana..bu modeller de birbirleriyle haberleşmeli cihazlar mı? Bilginiz var mı? Teşekkürler

Merhaba real 34... Okuduğum kadarıyla her iki kulağınızda da orta ileri derecede işitme kaybı mevcut ve tek kulağınızda işitme cihazı kullandığınızı söylüyorsunuz..Ben de de her iki kulakta orta derecede işitme kaybı mevcut..Ancak tek kulakta cihaz kullanmanın pek işe yaramayacağını söylüyorlar..Ben de bir defa denemiştim hiç memnun kalmamıştım..Bu yüzden cihaz kullanımına uzak duruyorum..Sizin deneyimleriniz neler, tek kulakta cihaz kullanmanın işitmenize hissedilir derecede faydası var mı?Bilgi verirseniz sevinirim..

Merhaba Login...

Ben de yıllarca tek kulakta cihaz kullandım ama son 3 yıldır iki kulakta cihaz kullanıyorum ve kesinlikle çift kulakta kullanmanın tek kulağa göre gözle görülür farkı var. Konuşulanları anlama oranı da müthiş farkediyor. Bazen cihazlardan biri arızalandığında tek cihazla o kadar zorluk çekiyorum ki. Bu nedenle size tavsiyem mutlaka çift cihaz kullanmanızdır.

Çift kulak mutlaka çok daha iyidir ancak benim merak ettiğim tek kulakta kullansam şimdikinden daha iyi olmaz mı, bir kulağım normal duyuyor gibi olmaz mı?Yani bir kulağımın normal duyması çok iyi olmasa da diğer kulaktaki cihaz sayesinde rahat etmez miyim?

[FONT=Verdana]
Sayın online odyoloji,
[/FONT]
[FONT=Verdana]Oticon rite p çifti yaklaşık 13 bin, fiyatı oldukça yüksek, böyle birbirleriyle haberleşmeli, ince hortumlu ya da kulak içi olarak tavsiye edebileceğiniz cihaz var mı? Ama ses kalitesi önemli, Oticon gerçekten güzel ve doğal veriyor sesleri. Mesela Phonax'ın Audeo yes veya Exelia, Versata, Certana..bu modeller de birbirleriyle haberleşmeli cihazlar mı? Bilginiz var mı? Teşekkürler[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Merhaba Real34,[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Phonak Audeo Yes IX (4900TL) ve Exelia (4400TL) modelleri, Phonak işitme cihazlarının en gelişmiş ürünleridir. Fiyatlarından da anlaşılacağı gibi Phonak ürünleri içinde bile Versata (2500TL) ve Certana (2000TL), Audeo YES IX ve Exelia ile karşılaştırılamayacak kadar farklı sınıfta ürünlerdir. Bakınız : http://www.aktifduyu.com.tr/default.aspx?pid=56320[/FONT]
[FONT=Verdana]Audeo Yes IX xP(Power Receiver=Güçlü Hoparlör'lü) ve Epoq RITE P XW ile kazanç ve ses çıkış güçü bakımından karşılaştırabileceğimiz, Exelia'nın en kapsamlı ve güçlü ürünü Exelia Art SP'dır. İşitme kaybım orta-ileri derecede dediğiniz için, diyelim ki Exelia Art SP yerine, Exelia Art M veya P modeli size uygun olsun, bu durumda bile Exelia ürünleri size standart kulak arkası kaba görünümde ve kalın hortumlu kalıpla, estetik olmayan çözüm sunacaktır. İnce hortumlu olan Exelia ürünleri ise daha da zayıf bir kazanç sağladıklarından sizin için yetersiz kalma ihtimalleri yüksektir, ayrıca bu ürün grubunda hoparlör Epoq ve Audeo ürünlerindeki gibi kulak kanalı içinde değildir. Bunun yanında hem teknolojik kazanımlar bakımından hem de frekans kazancı olarak (Exelia Art SP frekans alanı 100-6500Hz'tir) bu ürünler daha düşük performans sunmaktadır. Bakınız: http://www.phonak.com/027_0440-xx_exelia_art_product_information_v1.00.pdf[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Exelia ürünleri de estetik ve performans açısından sizin istediğiniz özellikleri karşılamadığından, Epoq ile karşılaştırma yapmak için geriye Phonak ürünleri içinde bir tek Audeo Yes IX modeli kalmaktadır.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Phonak Audeo Yes IX xP (bakınız: http://www.aktifduyu.com.tr/default.aspx?pid=56682&grpID=7880 , http://www.phonak.com/027_0409-xx_audeo_yes_product_information_v1.00.pdf )[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Oticon Epoq RITE P XW (bakınız: http://www.idis.com.tr/pdf/brosurler/epoq/Epoq_Brosur_1.pdf , http://www.oticon.com/com/Pro/OurProducts/HearingAids/Epoq/Downloads/05_Oticon_Epoq_Datasheet_RITEPower.pdf )[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Yukarıda verdiğim linkleri incelemenizi tavsiye ederim. Bir odyometrist olarak bu linkleri incelediğimde Phonak Audeo ürünlerinde olupta Oticon Epoq'ta olmayan Sound Recover(konuşmaların anlaşılırlığını artırmak için, duyulmayan frekansları duyulabilen frekans aralığına taşıma özelliği) ve kanal sayıların gürültü baskılamada 20 kanal, konuşma seslerine odaklanmada 33 kanal kullanılıyor olmasıdır. Bunlar dışında Phonak Audeo Yes IX xP'ın bütün üzellikleri Oticon Epoq RITE P XW modelinde mevcuttur, bununla birlikte Epoq RITE P XW'nin daha da üstün ve eşsiz özelliklerle donatılmış olduğu görülmektedir. Burada şunu da belirteyim ki, benzer işlevleri yapan ve sunan çalışma sistemleri ve teknolojiler, farklı markalarda farklı isimlerle piyasaya sunulmaktadır. Örnek: RITE - Kulak içinde hoparlör anlamında Oticon'da kullanılır, benzer şekilde CRT - Kulak kanal hoparlörü olarak Phonak'ta kullanılır. Phonak'ta QuickSync olarak isimlendirilen ve tek cihazda yapılan ayarın, kablosuz olarak diğer kulakta da uygulanmasını sağlayan ve böylece diğer kulaktaki işitme cihazında program veya volüm değişikliğin yapılmasına gerek bırakmayan işleme Oticon'da Binaural Coordination denir.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Oticon Epoq RITE P XW cihazında Phonak ürünlerinde olmayan özellikler ise ; [/FONT]
[FONT=Verdana]Binaural Processing [/FONT][FONT=Verdana](bütün işlemlerin çift taraflı ve otomatik uygulanması ve yönetilmesi )[/FONT]
[FONT=Verdana]Binaural Synchronisation[/FONT][FONT=Verdana](Çift taraflı olarak gürültü baskılama,konuşmalara odaklanma gibi işlemlerin birbiri ile uyumulu olacak şekilde uygulanması). Bu özelliğie benzer şekilde Phonak’ta ZoomControl özelliği var, fakat ZoomControl özelliği ek bir cihaz olan MyPilot (ek ücret ödenerek alınan bir yardımcı cihaz ile uygulanır, bu ürüne bir çeşit uzaktan kumanda denebilir) ile manuel olarak uygulanabilmektedir ve sadece konuşma seslerine odaklanma fonksiyonunda etkilidir. Oticon Epoq bu sistemi çok daha fazla işlemli, çift taraflı ve otomatik olarak başka ek cihaza ihtiyaç duymadan sunmaktadır.[/FONT]
[FONT=Verdana]Binaural DFC[/FONT][FONT=Verdana](çift taraflı ötme sesinin kontrolü)[/FONT]
[FONT=Verdana]Spatial Sound[/FONT][FONT=Verdana]( Çift taraflı işlemler ve çok hızlı bilgi alışverişi ile tek bir merkez ünite olarak çalışan bu cihazlar konuşmaları anlamanın anahtarı olan yön tayinini doğala en yakın şekilde (yatay, dikey ve mesafe olarak) sunar. Böylece Phonak’ın kanal sayılarını artırarak ve SoundRecover sistemi ile kazandırmaya çalıştığı konuşmaların seçiciliğini bu cihazlar bu şekilde sağlamaktadır. Bu sistem aynı zamanda normal işiten bir insanda da benzer şekilde sağlanmaktadır. Normal işiten bir insanda iki kulaktan alınan ses bilgisi tek merkez olan beyinde değerlendirilip, yorumlanır ve bu sese uygun tepki verilir.[/FONT]
[FONT=Verdana]True Dynamics [/FONT][FONT=Verdana]Sadece Oticon da kullanılan bu sistem, bir biri ile paralel çalışan ve biri 15 kanalda yavaş olarak, diğeri 4 kanalda hızlı olarak çalışan bir baskılama sistemidir. Bu sistem de her türlü dinleme koşulunda dinleme kalitesini artırarak, istenmeyen sesleri bertaraf ederek, konuşma seslerinin algılanmasını en üst seviyeye çıkarmaktaymış.[/FONT]
[FONT=Verdana]MyVoice[/FONT][FONT=Verdana] sistemi ise cihazı kullanan kişinin sesini tanır ve kendisi konuşurken aynı anda bir başkası konuşursa bu özellik sayesinde bu cihazı kullanan kişi kendi sesinden rahatsız olmadan diğer konuşan kişilerinde konuşmalarını duyup anlayabilir.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ek bir cihaza ihtiyaç duymadan program ve volüm değiştirme özelliği[/FONT]
[FONT=Verdana]Volüm kontrol öğrenme[/FONT][FONT=Verdana]: Kişi nerde hangi ortamda sesi azaltmış veya yükseltmiş olduğunu bu cihaz öğrenir ve tekrar aynı veya benzer ortama girdiğinde kullanıcıdan önce işitme cihazı kendi otomatik olarak sesi azaltır veya çoğaltır.[/FONT]
[FONT=Verdana]Epoq RITE P XW[/FONT][FONT=Verdana]’de Maksimum çıkış ve kazanç 132dB/65dB, frekans alanı 100-7500Hz[/FONT]
[FONT=Verdana]Phonak Audeo Yes IX xP[/FONT][FONT=Verdana]’da Maksimum çıkış ve kazanç 132dB/62dB,frekans alanı 100-7000Hz[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Sonuç olarak Epoq RITE P XW modeli fiyat olarak yüksek gelmiş olabilir, fakat Epoq ile bariz farklara sahip bir çift Phonak Audero YES IX modeli 4900x2=9 800,00 TL ise, bir çift Epoq RITE P XW ürününün 12-13 bin TL olması normaldir bence. Benim araştırdığım ve bildiğim kadarı ile Epoq’ün özelliklerine sahip bir ürün henüz dünya işitme cihazları piyasasında yok. Fiyat olarak Epoq RITE P XW’nin fiyatından daha uygun fiyata olup, benzer estetik ve teknolojik özelliklere sahip diğer bir seçenek yine bir Epoq ürünü(Epoq W,V gibi) veya Oticon Vigo Pro,Vigo olabilir. [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Son paragrafta yazdıklarımdan dolayı, bazı kişiler benim yine Oticon’u sattığımı ve bu nedenle Oticon’u övdüğü düşünebilir veya söyleyebilir. Bu kişilere tek bir cevabım var: ’’Yiğidi öldür, ama hakkını ver.’’ [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Hayat kalitenizi artıracak ve sizi mutlu edecek bir ürünü almanızı dilerim.[/FONT]
[FONT=Verdana]Saygılar.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Online Odyoloji[/FONT]

LOgin ben tek kulakta tek cihaz kullanıyorum çok faydası var ama banada önerilen çift cihaz çok daha faydalı olurmuş..Önce tek kulakta en iyisini almaya çalış şahsen almaya kara verirsem siemens intius .phonak nadia veye oticon sumo almayı düşünüyorum..

Net bir yanıt olmuş teşekkürler..Sözünü ettiğiniz cihazlara bakıp sizin orta ileri ya da ileri derecede kaybınız olduğunu kestiriyorum..Kaybınız her iki kulak için de aynı seviyede mi? Bu durumda tek cihazla rahat ediyorsanız benim daha fazla faydalanmam gerekir diye düşünüyorum..

cok tesekkurler onlıne odyolojı o kadar ıyı bır sekılde bılgı verıyorsunuz kııı
sızın yazdıgınız rıte yı denemek ıcın sabırsızlanıyorum elım degdıkce ıdısın kapısını asındırıp rıte yı ne zaman bızlere sunacaklarını soruyorum bıkmadan
herne kadar su ısıtmeyen tek kulagımla canta cıhazımla hayret ettıgım ıyı bır ısıtme olsada anlayamadıgım etraf gurultulerınden rahatsız oldugum zamanlar olabılıyor
daha ıyı olursa pahalı mahalı ama bı sekılde bu rıteyı alacagım ınsalllah

Rica ederim Bulnes :),

Evet ter ve nem işitme cihazların en büyük düşmanıdır ve bu konudaki üzmanlar ne yapsalarda kesin bir çözümü henüz (benim bildiğim kadarı ile) bulamadılar. Şimdilik işitme cihazlarınızı nemden ve terden korumanız için benim tavsiyem; altı ayda bir cihazlarınızı teknik servise bırakıp, nem ve oksitlenmelerden tamizletip, bakım yaptırın. Bunun yanında her terlediğinizi fark ettiğinizde, kuru ve temiz bir mendille işitme cihazınızın, pilinizin ve kulağınızın çevresini silip kurulayın. Akşamları kulağınızdan çıkardığınızda yine cihazınızın ve pilinizin etrafını temizleyip kurulayın.

Kulak kalıbınızı işitme cihazınızdan çıkartıp sabunlu su veya kalıp temizleme setleri ile yıkayıp temizleyin, özellikle kalıp hortumu içinde su veya kulak kiri kalmamasına dikkat edin ve sabaha kadar havalanması için çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacakları emniyetli bir yerde saklayınız. Hem kulak kalıbınızı havalandırmak ve kurulamak için, hemde işitme cihazınızı ter ve nemin etkisinden korumak için, işitme cihazı satıcılarından bir havalandırma pompası veya puarı temin edin ve bununla cihazınızın ve kulak kalıbınızın her noktasına hava üfleyerek temizleyin.

Kalıbı ve pili çıkartılmış olan işitme cihazınızı, nemin etkilerinden daha etkili korumak için akşamları kuruma kapsülleri(veya tabletleri) ile birlikte dışardan hava almayan bir kutu içinde sabaha kadar bekletin. Bunun dışında uzun vadede daha ekonomik ve pratik olan elektrikli kurutma torbaları vardır, bu tür torbalar içinde de işitme cihazınızı yine kalıpsız ve pilsiz olarak bir kaç saat veya sabaha kadar bekleterek nemden koruyabilirsiniz.

Bu uygulamada önemli olan bazı küçük ayrıntılar vardır. Pil oksitlenmeye en çok sebep olan parçadır çevredeki nemi hemen alır ve çevresinde oksitlenmeyi çok hızlı bir şekilde başlatır ve bu oksitlenme pilden elektrik enerjisi alan elektrodlar aracılığı ile işitme cihazınızın içine işler. Bu nedenle pilin etrafının kurulanması çok önemlidir. Diğer önemli nokta kurulama torbasına veya kabına işitme cihazı temiz bir bezle silinip kurulanmadan ve işitme cihazı çevresine bir puar ile hava üflenmeden konulduğu zaman kurutma kapsülleri veya torbadaki ısı nemi işitme cihazı üzerinden alacaktır, fakat tere bağlı oluşan nemdeki tuz cihazın üzerinde kalacak ve cihzın çürümesine sebep olmaya devam edecektir. Son olarak ta kulak kalıbı hortumu üzerinde kalan nem hem sese engel olacak, hemde zamanla işitme cihazı hoparlörüne ulaşabilir ve cihaza zarar verebilir.

Saygılar....

----------

Merhaba Arkadaşlar,

Cep telefonu ve telsiz telefon kullanımında işitme cihazınızı MT veya T koumuna getirerek kullandığınızda işitme cihazınız bozulabilir. MT veya T konumunda Cep telefonu veya diğer telefonları kullanmak için T-Link, HearItAll gibi loop sistemi ile çalışan yardımcı cihazlar kullanmanız sizin için daha pratik ve elverişli olacakltır.

MT ve T konumunda işitme cihazların içinde olan bir Telecoil bobini çalışır ve bu bobin manyetik alan algılayıcısıdır. Mikrofon nasıl sesi alıp işitme cihazına iletiyorsa bu Telecoil bobini de manyetik sinyal yayımlayan ses kaynaklarını algılar. Eski çevirmeli ev telefonları, sokaklardaki ankesörlü telefonlar ve işitme kayıplı kişiler için özel telefonlarda(ör:Relation telefon) gelen konuşma sesi ile birlikte manyetik sinyalde yayımlanır. Telecoil ile birlikte çalışan Loop sistemleri vardır, bunlar aracılığı ile işitme kayıplı kişilere TV sesi,Tiyatro,Sinema,Kiliseler,toplantı salonlarında konuşmacıların sesi ve bar-kafelerdeki müzik sesi ve bu ortamda çalışan kişilerin konuşma sesleri iletilir. Bu tür mekanlarda bu web sayfasının( Hearing Loop ) en altındaki resim ile işaret vardır.
Türkiyede kullanılan sabit ev telefonlarında bu manyetik sinyal yayılımı çok düşüktür bu nedenle İşitme cihazınızı MT veya T koumuna getirdiğinizde bile telefonun sesi az ve anlaşılmaz gelebilir. Bu tür telefonlar için yükselteçler vardır(ör:TA80).Televizyon için Minicon Tv ünitesi veya hem telefon hem TV hem Cep telefonları ve diğer ses kaynakları için kullanılan HearItAll vardır. http://www.phonicear.dk/eprise/main/PhonicEar/DK_gb/SEC_ALD/ALDPrivateCustomers/MobileTelephoneSolutions/CNT02_HearItAll

İyi günler....

merhaba online odyoloji. yazmış olduğum yanlış kelime konusunda beni uyardığınız için teşekkür ederim. ama 1 harfin yazılması konusunda bu kadar dikkatli iseniz benim size bir kaç uyarım var. 1. Nick'im 'odyolojist' değil Odyologist. 2. yazığım yanlış kelime 'veloviti' değil 'velovity' dir. kelimelere takılıp kalacaksak eğer ben sizin yazdıklarınız bana daha fazla malzeme verir...
bu konuda bu kadar anlamsız ve gereksiz bir hırs yapmış olmanız bize ticari bir kaygınız olduğunu düşündürüyor. ben forumda sizin gibi 1-2 marka önermek yerine 4-5 marka tavsiyesinde bulunuyorum. sebebide şu aslında; sadece satışını yaptığımız marka ve bunun haricinde 2 marka daha hakkında bilgi edinmek yerine 6-7 marka hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. ve tavsiyelerimde diğer markalara çamur atmak yerine önerdiğim modelin artı yönlerinden bahsediyorum. oticon epoq hakkında da olumsuz bir yorum yapmadım fiyatı dışında. özellik olarak kıyaslandığında daha ileri teknolojiye sahip 2 faklı model yazdım. her markanı benzer özelliklere verdiği farklı isimler vardır. Sonic innovations cihazların bir çoğunda 'binaural balance' denen bir sistem var mesela. kıyaslandığında eksik diyebileceğiniz 1-2 özellik varken daha fazla diyebileceğiniz 4-5 faklı özellik var velocity 24 ve pearl 24 modellerinde. yani diğer markaların da oticon'dan daha gelişmiş bir cihaz yapmaları mümkündür siz kabul etmek istemeseniz bile. burda sade bir dille anlatmaya çalışmak oldukça zor. odyoloji eğitimi aldığınız için size tavsiyem diğer markaların da teknik verilerini bulup incelemenizdir. bunun için ingilizce olarak bilgi edinebileceğiniz bir sürü site var yurtdışı kaynaklı. çok detaya girmese bile bi takım bilgiler edinebilirsiniz aşağıda yazılı siteden
http://www.hearingplanet.com/hearing-aid-comparison-chart.php

Merhaba Odyologist, :)

Anlaşılan bana çok kızmışsınız, sizi bu kadar çok üzeceğimi bilsem, yazdıklarımın hiç birini yazmazdım. Benim size o cevabı yazmamın nedeni sizin real34 isimli üyeye sadece Sonic Innovations markasını ( tek bir markayı) tavsiye etmenizdi. Buna rağmen şimdi ise, siz beni sadece 3 marka hakkında bilgi vermekle suçlamışsınız ve bunu ticari kaygı ile yaptığımı yazmışsınız :).

Sizin daha önce Real34 isimli üyeye yazmış olduğunuz cevabın kopyası:

''merhaba. oticon epoq güzel bir işitme cihazıdır ancak fiyatı çok yüksek. özellik olarak epoq'dan daha yüksek Sonic Innovations markasında 2 farklı seçenek var: Velovity 24 modeli ve Pearl 24 modeli var. bu modellerde birbiriyle haberleşme özelliği var e kanal sayıları 24
denemenizi tavsiye ederim''

Bunun dışında ben burada doğru bilgi vermekten yanayım ve sizin tavsiye ettiğiniz Hearingplanet ve benzer siteleri bende sürekli araştırıp inceliyorum. Burada yazıyor olmamın amacı, bazı markaları karalamak veya sizin tabirinizle çamur atmak değildir. Böyle bir şey yaptığımı da sanmıyorum. Her sorulan işitme cihazı markası hakkında doğru bildiklerimi araştırıp, teyit edip, buradaki arkadaşlarla paylaşmaktır. Bu nedenle genellikle bir konu hakkında bilgi verdiğimde, ilgili konu hakkındaki internet sayfaların linklerini vererek desteklediğimi görmüşsünüzdür.

Şimdi bana tavsiye ettiğiniz o sayfaya tekrar bakmanızı rica ederim. Dikkat ederseniz Sonic Innovations Velocity - Hearing Aids at Discount Prices - HearingPlanet veya Sonic Innovations İşitme Cihazları sitelerinde Sonic Innovations'ta sizin ''Binaural Balance'' özelliği var değiniz özelliğin varlığından bahsedildiği yeri ve yazıyı ben göremedim. Lütfen bana bu özelliğin ne olduğunu ve hangi Sonic Innovations modelinde var olduğunu bir kaynakla birlikte açıklarmısınız.
Bunun dışında benim bu forumda Oticon Epoq özellikleri ile ilgili yazdıklarımın sizin okuyup, inceleyip, öğrenmemi istediğiniz Hearing Aid Comparison Chart, Discounted Hearing Devices Comparison Chart ve Oticon Epoq Hearing Aids - Hearing Instruments at Discount Prices - HearingPlanet sayfasında ve buna ek olarak Oticon ile ilgili diğer web sitelerinde de var.(ör: Oticon Epoq )

Ayrıca daha önce bu forumda özelliklerinden bahsettiğim her maka işitme cihazının da özellikleri sizin tavsiye ettiğiniz Hearing Aid Comparison Chart, Discounted Hearing Devices Comparison Chart bu sitede ve benim daha önce kaynak gösterdiğim sitelerde de var.

İyi günler...

tekrar merhaba. yukarıda marka ve model önermemin sebebini bilgi isteyen arkdaşın sorusuna baktığınızda anlayabilirsiniz. ilk yaptığım taviyede bir marka ve model belirtmedim. ama 2. tavsiyemde marka ve model belirttim çünkü arkadaşımız Epoq'a benzer yada eşdeğer özellikte farklı model tavsiyesi istedi. bende Epoq'a benzer özelliklerde olan iki model tavsiye ettim. özelliklerinin benzer olduğunu düşündüğüm 5 marka olsaydı 5 ini de yazardım hiç düşünmeden. vermiş olduğum site ile ilgili küçük bir not yazmıştım zaten. çok detaylı bilgiler içermese de birçok şeyi öğrenebilirsiniz bu siteden demiştim. yani bütün bilgiler yer almıyor site içinde. Binaural balance özelliği 5 farklı modelde var sonic markasında; Naturapro, applause, balance, velocity ve pearl

Merhaba Odyologist,

Saydığınız modellerde bu binaural balance özelliğinin varlığından bahseden bir kaynak önerebilirmisiniz lütfen.

Merhaba Odyologist,

Sanırım foruma girme fırsatınız olmadığından, bana ''binaural balance'' ile ilgili soruma cevap veremediniz. Bende sizin bana daha önceki yazınızda vermiş olduğunuz aşağıdaki şu tavsiyenizi dinledim ve ''Binaural Balance'' tanımının Sonic Innovations cihazlarında ne anlama geldiğini ve ne için kullanıldığını buldum.

Daha önceki yazınızda bana olan tavsiyeniz : ''odyoloji eğitimi aldığınız için size tavsiyem diğer markaların da teknik verilerini bulup incelemenizdir. bunun için ingilizce olarak bilgi edinebileceğiniz bir sürü site var yurtdışı kaynaklı.''

''Binaural Balance'' denen özellik, benim bildiğim en basit programlanabilir dijital işitme cihazlarında bile var olan, daha doğrusu kullanılan ve cihaz programı yapılırken sağ ve sol kulağa dengeli ses ayarı yapmak için, Odyometristlerin veya işitme cihazı programlayıcıların işitme cihazı ayarı yaparken kullandıkları programda basit bir ayar düğümesidir. Bu özelliğin Oticon Epoq 'ta bahsettiğim Binaural Processing, Binaural Synchronisation veya Binaural Coordination gibi iki ayrı cihazın birbiri ile kablosuz olarak sürekli bir bağlantı yapıp, bilgi alışverişi ve ses özelliklerini hesaplaması ile hiç bir alakası yoktur. Şimdi bakalım ben bunu nekadar doğru biliyormuşum :)

Sonnic Innovations'un uluslararası web sayfasını incelediğimizde sizin bahsettiğiniz Natura Pro'nun her ayrıntısını anlatan kataloğuna bir bakalım: http://www.sonici.com/ConDocs/5000715.B-NaturaProPIG-web.pdf
Bu katoloğun 12. sayfasında ''Binaural Balance'' özelliğini şu şekilde tarif etmiş :
binaural ba lance
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Binaural Balance is a unique tool that brings fittings for asymmetric​
losses into balance through an in situ verification procedure.

Binaural Blanace, simetrik olmayan kayıplarda , verilen değerlere göre ayarları doğrulama prosedürüne göre dengeli hale getiren tek bir ayarlama aracıdır.

Yani daha açıkçası Binaural Balance(Çift taraflı denge), eşit olmayan işitme kayıplarında işitme cihazı ayarlarını dengeleyen bir ayarlama aracıdır. Bu yazının solundaki resimde de işitme cihazı ayarlama programının görüntüsü gösterilmektedir.

Daha önceki yazınızda bana olan tavsiyenizi şimdi ben size tavsiye ediyorum ve konu : Binaural işlemler ve Sonic Innovations cihazların teknik özellikleri olduğu için, Key Features linkinden benim size bahsettiğim özelliklerin ne olduğunu öğrenmenizi tavsiye ederim.

Not: Bunları yazıp konuşmak bir hırs değil, bir zevktir benim için :)

Kolay gelsin....

Selam.öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.hemen size sorunumu anlatayım: Küçük yaşta geçirmiş olduğum bi rahatsızlıktan ötürü sağ kulağımda beyne giden sinirlerin öldüğü ve kulağımın duyma ihtimalinin olmadığı doktorlar tarafından söylendi.sağ kulağım hiç duymuyo ve bu günlük yaşantımı az da olsa etkiliyo.şimdi askerim,askere gitmeden önce rahatsızlığımı belirttim ve önce odyometri cihazında kontrol ettiler ve 120 db e kadar yanıt alnınamadı,daha sonra istanbul gataya sevk ettiler orda abr testine girdim ve 100 db e cevap alındı sonucu çıktı,buna hitaben askerliğe elverişlidir raporu verdiler.normal şartlarda tek kulak işitme kaybı elverişsizlik sebebi.benim kulağım hiç duymuyo,100 db e cevap alındı çıkması nasıl bi sonuç? Ve şimdi askere gelince askerde muayene oldum yine ilk odyometri cihazına girdim 120 db e kadar yanıt alınamadı,şimdi 7 ağustos 2009 için abr testine randevum var. Kulağımın hiç duymamasından ötürü askerliğimi yapmak istemiyorum. Daha önceki abr testinde uyumam söylenmişti, uyudum,bu sonucu ne şekilde etkiler? Uyumak mı duymama oranını arttırır ya da uyumamak mı? Cevaplandırırsanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler...

Soru

iyi günler

öncelikle böyle bir site için teşekkür ediyorum.
Benim 4,5 yaşında oğlum var, küçükken anne, baba gibi kelimeleri konuştu, kelime kurmakta gecikti ve anlamsız kelimeler söylüyordu, bir kaç doktora götürdük normal olduğunu 3,5 yaşına kadar düzelebileceğini söylediler, Dış kulak yolları çok dar, bir şey söylendiğinde tekrar soruyor, bişey sorduğumuzda bazen duymuyor gibi davranıyor, bazen duyuyor, şu an uzun cümle kuramıyor, kelimeleri farklı kullanıyor(gelmek yerine çıktı gibi, su tabancası yerine "çeşme dolduruyorsun ya öyle" gibi.)
Eskişehir Tıp Fak. KBB bölümüne götürdüm prof. Dr. muayene etti, Kulak testi, Bera testi ce tomografi(timponametrik inceleme) istedi.
kulak testinde sol kulakta basınç yüksekliği(350), bera da sağ kulakta işitme kaybı, tomoğrafide ise ileri derece işitme kaybı teşhisi yazıyordu
Doktora bazen hafif sesleri duyduğunu söyledik(bir gün dijital saatin dıt diye sinyal vermesini duymuştu gibi), Doktor da yanılma payı olabileceğini söyleyip tekrar testler için Anadolu Ünv. İÇEM/e sevk etti. Eylül ayına gün verildi, test adıyla ilgili tıbbi bir terim kullandı, dışarıda yaptırbileceğimizi de söyledi, nerde yapılabilr ve ücreti ne kadardır
Bu konuda ne testleri yapılacağını, nasıl bir yol takip edeceğimizi hakkında bilgi verirseniz memnun olurum

iyi günler.
bu işitme cihazı pilleri(panasonic vs..) 6lı halde satılıyor.
acaba 4-5 paket alsak durduğu yerde biter mi?:rolleyes:

Selamlar;

Piller son tüketim tarihine kadar bitmez (tarih pillerin üstünde yazıyor), istediğiniz kadar yedek alıp bulundurabilirsiniz. Pillerin kabında ve koruma yapışkanlı muhafaza edilmesi yeterli.

Selam.öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.hemen size sorunumu anlatayım: Küçük yaşta geçirmiş olduğum bi rahatsızlıktan ötürü sağ kulağımda beyne giden sinirlerin öldüğü ve kulağımın duyma ihtimalinin olmadığı doktorlar tarafından söylendi.sağ kulağım hiç duymuyo ve bu günlük yaşantımı az da olsa etkiliyo.şimdi askerim,askere gitmeden önce rahatsızlığımı belirttim ve önce odyometri cihazında kontrol ettiler ve 120 db e kadar yanıt alnınamadı,daha sonra istanbul gataya sevk ettiler orda abr testine girdim ve 100 db e cevap alındı sonucu çıktı,buna hitaben askerliğe elverişlidir raporu verdiler.normal şartlarda tek kulak işitme kaybı elverişsizlik sebebi.benim kulağım hiç duymuyo,100 db e cevap alındı çıkması nasıl bi sonuç? Ve şimdi askere gelince askerde muayene oldum yine ilk odyometri cihazına girdim 120 db e kadar yanıt alınamadı,şimdi 7 ağustos 2009 için abr testine randevum var. Kulağımın hiç duymamasından ötürü askerliğimi yapmak istemiyorum. Daha önceki abr testinde uyumam söylenmişti, uyudum,bu sonucu ne şekilde etkiler? Uyumak mı duymama oranını arttırır ya da uyumamak mı? Cevaplandırırsanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler...

Merhaba Tengizdeniz,

BERA testi kişi uyutularak yapıldığında en doğru sonuçlar elde edilir. Daha önce yaptırmış olduğunuz Odyometre ve Bera testi aslında birbirini destekliyor ve sağ kulağınızın duymadığını gösteriyor. Tek kulakta tamamen duymamak askerlik yapmamak için yeterli sebeb ise, elverişsiz denmesi gerekirdi bence. Bunun yanında askere gitmek istemeyen kişilere genellikle şüphe ile bakılır, çünkü bu kişilerin özellikle askere gitmemek için test yapan kişileri kandırmaya çalıştıkları düşünülür. Bu nedenle de sizin durumda olan kişilere bu testler tekrar tekrar yapılır. Askerlik yaparken istenmeyen olumsuz sıkıntılar yaşamamanız için bu sıkıntınızı mutlaka her fırsatta üstlerinize bildirin.

----------

Merhaba Mbalcı,

Dört buöuk yaşında olan bir çocukta işitme kaybı varmı yokmu varsa seviyesi nedir tespit etmek için, Çocuk Odyometresi(Oyun odyometresi), Timpanogram, Akustik refleks, BERA ve ASSR testleri yapılır. Bu testler konusunda İÇEM Türkiye'de en kapsamlı ve profesyonel çalışan kuruluşlardan biridir. Çocuğunuzun işitmesi ile ilgili vermiş olduğunuz bilgiler çok yetersiz olmakla birlikte, verdiğiniz sonuçlardan her iki kulakta da işitme kaybı olduğunu düşünüyorum. Sağ kulakta BERA işitme kaybı var demişsiniz , fakat seviyesi nedir belirtmemişsiniz. Sol kulakta Timpanogram testinin -350 basınçta olması ise, hafif derecede olan ve üst solunum yolu problemlerinde çocuklarda çok sık rastlanan orta kulak ile ilgili bir sorunu gösteriyor. Bunun yanında Bera ve diğer testlerde birşey yoksa Sol kulakta korkulacak birşey olmayabilir. En iyisi siz çocuğunuzu tekrar İÇEM'de testlerden geçirin ve o sonuçlara göre Dr.'unuzun yorumunu ve tavsiyelerini dinleyin.

Çok geçmiş olsun, olumlu sonuçlarla kaşılaşmanızı dilerim.

----------

Merhaba Mavizaman,

İşitme cihazı pillerin ömürleri genellikle 2-3 yıldır alırken son kullanma tarihilerine dikkat edin ve nem olmayan bir ortamda saklayın.

işitme kaybı

arkadaşlar hepinize merhabalar; bu foruma yeni kayıt oldum. yaşadıklarımdan sonra sizi gayet iyi anlıyabiliyorum arkadaşlar.benim nişanlımdada işitme kaybı var, sensörinöral sağ 42 sol 45 db civarında, 16-17 yaşlarımda farketmiş bu durumu, şimdi yaşı 24, 2 senedir tek cihaz kullanıyo, ve çok korkuyo işitme kaybının ilerlemesinden, ister istemez bende etkileniyorum, elimden geldiğince moral vermeye çalışıyorum, sizden ricam şu; acaba bu işitme kaybınının zamanla ilerleme durumu nedir acaba? buna benzer bir sorun yaşayan arkadaşlardan bilgilenmek istiyorum, hepinize hayırlı günler dilerim...

42 45 ds ohho onada ısıtme kaybı dıye sayıyosan hıc nısanlının yanına ugrama evlılık namzedı
sevıyorsan onun o kadarcık ısıtme kaybını solemen senın aklına bıle gelmemelı
eger bı ısıtme kayıplıyla yasamak sana zor gelecekse ısıtmeyen arkadasımızın hıslerıyle oynama onu mutsuz etme
ısıtme kayıplı olanlar cok ınce hıslı olur

shukufe;

arkadaşım bu mesajı yazan arkadaş nişanlısını merak ediyor onun rahatsızlıgının ilerleyip ilerleme yapabilirmi onu soruyor o yüzden hiç merak etme bence dalga geçtigini falan sanmıyorum...

bendede sag kulagımda BERA testi sonunda 100 db'ye cevap alınamadı... bu nedenle size bir sorum olacak ben bu kulagımdaki sorunu uzun zamandır biliyordum yalnız sorun olmuyordu nedeni ise diger kulagım saglamdı. bu testi ben son yoklama döneminde askeri hastanede yaptırdım.
Benim sorum ise benim askerlik durumumu etkilermi birde tedavi imkanı varmı yada kulak içi kulaklık ile duyabilme imkanı varmı?

Sag Kulak Sensörinal 100 dB cevap alınamadı...

sayın onlıne odyolojı sıteye yenı uye oldum sureklı odyolojı konularından bahsedıyorsunuz ozellıkle tek konu varmıs gıbı ısıtme cıhazından pekı neden hıc nörootolojı konusunda yada pısko akustık konularından bahsetmıyorsunuz kı ısıtmecıhazının pıskolojık etkılerı ve pısko akustık almanya da en cıddı okulda en zor derslerdendır.

soruma gelınce hep şiddet ve frekanstan bahsedıyorsunuz pekı hersey buna mı baglı nerde gurultunun konusmaya oranı normal duyan bır ınsanın statyumda yanında kı arkadasını nasıl anlayamıyorsa ısıtme cıhazı kullanan arkadaslarımızında en buyuk sorunu gurultuyu baskılamaktır bence.

bu arada bı yazınızda 8000hz ve 10.000hz kazanc saglayan cıhazlardan bahsetmıssınız bu katolog degerlerını dedegınız cıhazlarda olctum hayal kırıklıgına ugradım yakında bununla ılgılı bır turk fızık muhendısı arkadasımız bıtırme tezını yayınlayacak yayınlanınca burdan konu ıle ılgılı arastırmayı sızlerle paylasmaktan mutluluk duyarım.

Türkiye de odyolojının gelısmesı dıleklerımle

Benim Oğlum 9 yaşında ve hafif derecede işitme kaybı var doktor işitme cihazı takılacak dedi

sizce de takılmalımı aslında herşeyi duyuyor ama doktor büyüyünce sorun olur diyor lütfen cevap yaźın tesekkürler

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Sarıcivci

[FONT=sans-serif]Oğlunuzun işitme kaybı söylediğiniz gibiyse, işitme cihazı kullanmasında fayda var. Sadece [/FONT]hafif[FONT=sans-serif] sesleri duyamaması, konuşmasında problem olmaması cihaz kullanmaması için yeterli değil. Bu yaştaki çocukların zihinsel gelişiminde, okul başarısında ve sosyal ilişkilerinde işitmenin çok fazla önemi var. [/FONT]

[FONT=sans-serif]İşitme testini görürsem daha doğru yorum yapabilirim. Testi, [/FONT]atesmehmet59@gmail.com[FONT=sans-serif] adresine gönderebilirsiniz. Genellikle hafta sonları Ankara'da oluyorum. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Geçmiş olsun.[/FONT]

Merhaba oglumun çok ileri derecede işitme kaybı var kulak içi cihaz almak istiyor en iyisi hangi markalar Bilgi verirseniz çok mutlu olurum

Üst Alt