Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Cihazına Rağmen Duymamak!

acı gerçek

Bileteral sensöriel işitme kaybım var, tabi ki cihazı heryerde kullanıyorum ama işte pek fark görmüyorum yinede kullanıyorum hani insanları o kadar anlamamazlık çekmiyorum cihazı da sırf memur olduğum için aldım hiç memnun değilim mesela 2 haftadır cihaz kullanmıyorum aramıyorum öyle yani cihaz lazım diye..

bilateral sensörinöral işitme kayıplarında cihaz işe yaramaz zira bu rahatsızlıkta sorun sesleri duymamak değil anlayamamaktır. İşitme cihazları ise sadece sesleri yükseltir, en azından bende durum böyle! Dudak okumayı öğrenmek lazım ve onun dışında konuştuğunuz kişiye işitme kaybını söylemeniz ve anlamadığınız kelimeyi tekrar etmesini rica etmeniz gerekir.

Anladım nuri3558 bende bi haftadir kullanmıyorum evdeyim nasil olsa diye açıkçası kullanasim gelmiyor da hastane postabe misafirlik vs gbi şeyler için kullaniyom mal gbi karsidakine bakmiyim dye her bi insan anlasilir konusmuyo soncta elini agzina götürerek konuşanlar i hic anlamıyorum dudak okuyamadigim icin :) geriliyorum gördükçe cihazları pencere kenarında kutusunda duruyo o bana ben ona bakisiyoz dudak okuyarak gelmisim bugune kadar yetiyo anlıyorum cihazsizda bazen anlamadım diyemiyorum çekiniyorum bazen efendim dyerek tekrar ettiriyom kapatmisim kndimi dis dünyaya kim ne konuşuyo kim ne dyo ilgilenmiyom bazende duymadigim iyi oluyor bu yüzden sinirlerm gerilmiyo en azından alismak cok zor yaaaa

Hemen hemen aynı durumdayız arkadaşlar Fulya83 nuri3558 YUCi

içinizde özel eğitim almış ya da almakta olan kimler var? Almadıysanız nedenlerini öğrenebilir miyim?

Herkese Selamlar Arkadaşlar!
Herkes bir şeyler yazmış ve bende kendi düşüncelerimi belirtmek istedim. Ben 3 yaşımda geçirdiğim havale sonrası sol kulakta %100 sağda da %60 sensoriyel işitme kaybı meydana geldi ve 5 yaşımdan beri işitme cihazı takmaya başladım. Çok zor yıllardı benim için. Ailem sayesinde imkanlarının en üst düzey sınırlarını zorlayarak işitme cihazı aldık ve kullandım. Ben çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Neden derseniz ; Çünkü 90'lı yıllarda kablolulu ve kalem pilli cihazlar vardı. çok kötü görüntüsü vardı. Babam imkanını zorlayarak kulak arkası analog cihaz aldı. Düşünün Analog cihazdan bahsediyorum. Yıllar birbirini kovaladı her beş yılda bir işitme cihazı aldım. çünkü dünya değişiyorsa cihazlar da değişiyordu. Maalesef piyasada çok sahtekar olmasına rağmen ben iyilerine rast geldim. Son cihazımı da 2 ay önce aldım ve çok ta memnunum. Evet bazı kelimeleri anlayamıyoruz ama şunu da göz ardı etmemekte fayda var. Adı üzerinde işitme engelliyiz. Hiç duymayan bir insanı canlandırın kafanızda. İşaret diliyle iletişim kuranları... (Sakın onları küçümsediğim anlaşılmasın! Onlara çok üzülüyorum ve ALLAH yardımcıları olsun) Bizler hiç olmazsa normal insanlarla cihazlarımız sayesinde iletişim kurabiliyoruz. Düşünsenize Müziği dinlemek , sevdiğiniz arkadaşınızla sohbet etmek veya iş yerinde telefonla konuşabilmek. Sizler anlayamıyorsanız bu sizin sorununuz değil ve bunda gocunacak bir hareket yok! Biraz çuvaldızı kendimize batıralım arkadaşlar.
Şimdi şöyle bir örnek verecem ; Eski dijital işitme cihazlarında 3 program oluyordu. Müzik dinlemek için cihazı çıkartıyor ve kablolu kulaklık takıyordum. Sonra telefon çaldığında veya birisiyle karşılaştığınızda iletişim kurmak için müziği durdur, kulaklığı çıkart ve kulak kalıbından cihazı al ve tak... en az 1 dakika sürüyordu. Şimdi ki blutooh cihazımla bir düğmeye basmaya yeterli ve ayrıca yolda giderken dışardaki sesleri (araba-tramvay) onlarıda duyabiliyor ve onda göre hareket edebiliyordum. Neticede eski cihazda kaç kez arabanın altında kalmaktan kurtulmuşumdur. Birde Pil olayı varki sormayın; eskiden şarjlı piller mevcuttu şimdi enaz 12 gün süren piller var.
Neticede diyeceğim arkadaşlar %100 duymamızı sağlanacak bir model çıkmadı ve belki de çıkabilir ama çıkması zor. Yalnız şunu da belirtmemde fayda var : ben en iyisi duymalıyım diyen hiç duymayan insanı gözünün önüne getirsin ve durumunu kabullensin! Toplu olarak çok eksiğimiz var engelliler konusunda fakat hepimiz yetişkin insanlar olarak GERÇEKÇİ olalım ve durumumuzu kabul edelim. Burada doktorları ve odiocuları savunduğum tezi çıkmasın! Fakat şunu da bilelim neticede aşa onlar tanrı değil! İnsan onlar bizim gibi ve ellerinden geleni yaptıkları düşünüyorum her ne kadar kötü niyetli olanlar var ise de...
Uzun bir yazı oldu. Okuduğunuz için teşekkür eder ve saygılarımı sunarım efenim:)

lord arkadaşa katılıyrum.herkes mükemmeli ister dogası geregi ama kabul etmek lazımki biz işitme engelliyiz. valla benim kaybım ileri derece ve iki kulaktada var kayıp.ben tek cihaz kullanıyorum.gayette menmunum.arkadaşımla konuşurken yüzyüze yada telefonda bir sıkıntı olmuyor.tabiki zorlandıgım zamanlar mutlaka oluyor ama bunada şükretmek lazım.

fulya83 Marka vermek pek istemiyorum ama madem sorduğunuz söyleyim Şuan kullandığım widex... eski cikazlaım benafon/siemens ve starkey idi.
hakancan06 sana gelince de teşekkür ederim.

evet kulak arkası... işitme kaybıma gelince de sol kulakta %100 kayıp(biletaral) sağda ise %60 kayıp (sensöriyel)

Fulya83 LORD_55100 Bileteral Sensörinal ateşli hastalıktan doğan işitme kaybı demektir. Yani ateşli hastalık kulak zarlarında kireçlenme yapıyor. duyma kaybı oluşuyor. büyük çoğunluğumuz aynı kaderi paylaşıyor.

merhaba konuşulanı anlamamak değil cihaz ortama göre farklılıklar gösteriyor ben ofisde rahat duyyorum sıkıntı yok ama gürültulu ortamda anlaşilmiyor sesler bu ayar işini odyocular bize öğretip yaptırsalar bence daha iyi olur yaşadıklarımızı biz biliyoruz metroda kapı kapamna sesi çok rahatsiz ediyor defalarca soyledim sonuç yok

FATİH ÇAYLAK Fatih kardeşim cihaz sadece sesi yükseltiyor. mikrofon görevi yapıyor. ne olursa olsun implantın yerini tutmaz. iyide odyocu ayarı yaparken ses iyi geliyor mu diye sana soruyor. onun bilgisayarını vs biz nerden bulup yapacağız ki ? yani cihazın anlamayı sağlaması diye birşey yok. sesi yükseltiyor. anlarsan anlarsın implanttaki gibi direkt beyne gitmiyor ses. kulak yolundan gidiyor.

merhaba benim sorunum gürültulu ortamda sesleri çıhaz ayırmıyor derdim o yanimdakı arkadaş gürültulu ortamda kunuşulanı anlıyor ama ben anlamıyorum ve onun kaybı daha fazla o mecbur kulak arkası kullanıyor ben kanal içi ve arkadaşim gitgel artık işi çozmüş odyacuyla ayar yapıyor :>

Merhaba Fatih cim ben 20 yıldır sürekli kulak arkası kullandım ve kullanıyorum. 2007 de implant oldum sol kulak implant. yani kaybını bilmiyorum o kayba kulak arkası olur mu onu da bilmiyorum. ben şimdi sürekli kulak arkası kullandığım için kanal cihaza dediğin ayar olur mu bilmiyorum. odyocunla görüş oluyorsa hallet. olmuyorsa da kaybına uygun kulak arkası var mı buna bak. kulak arkası daha iyi diyor çoğunluk arkadaşlar. benim de sağ kulak kulak arkası cihaz. phonak naida s v up .

her zaman kulak arkası kullandım. İmplantı hiç düşünmedim.

Kendi tercihiniz birşey diyemem. ama diyeceğim şudur ki cihaz doğan sa implant ferrari. bir tarafta arabayı zorla sürüklemek var diğerindeyse koltuğa kurulup sürmenin keyfini yaşamak var.

gidecem birdaha ayar için yanima arkadaşi da alacam ama ne kadar ayarlatirsan ayarlat sonuçda yapay kendi kulagin kadar olmuyor :<

Fulya83 şeker çocuk 34 LORD_55100
Arkadaşlar bilateral her iki kulak anlamında kullanılmış sensorinoralde işitme organı ve ona bağlı sinirlerde gerçekleşen kalıcı bir işitme kaybıdır. Yani denmek istenen basitçe; her iki kulağında kalıcı tip işitme kaybına sahip olduğudur. Ameliyatla geçmiyor ilaçla geçmiyor tıbbi medikal cihazlarla hastanın işitme sürecini sağlaması bekleniliyor bu tip kayıplarda.

Cihaz taktım ben neden normal işitmiyorum? İşitme kaybım az neden bu şekilde diye moral bozmayınız .

Herkeste aynı kulak yok bu yüzden aynı sonuçlar olamaz . İşitmesi normal insanlarda bile frekans frekans işitme eşikleri değişiyor.
Detaylı yapılan işitme testlerinin devamında konuşma testleri de yapılır.Bunlar;

İşitme testi yapılır hastanın işitme kaybı belirlenir ardından konuşmayı anlama yeteneği ölçülür. Bu nasıl her insanın işitmesi aynı değilse konuşmayı anlama yeteneği de aynı olamaz.

Konuşmayı anlamayı arttıran etkenlerin en önemlisi ;
Erken teşhistir. İşitme kaybı belirlenmiş erkenden müdahale edilmiş mi ? Hemen cihazı taktık mı yoksa 5 sene idare edip mi taktık... Bu önemli!!! (Çünkü sinirlerin uyarılmadığı bir saniye bile zaman kaybıdır.)

İşitme kaybımızın tipi şekli de önemlidir.
Her iki kulakta mı işitme kayıplı ?? YA DA İşitme kaybı var ise hangi kulakta ne kadar ? gibi gibi etkenler önemli. Herkesin kulağı aynı kulak değil kısmı burada da önem taşır.

İşitme cihazı takmak dedik;
Her iki kulakta işitme kaybı var tek kulağa işitme cihazı takıyoruz. Bu konuşmayı algılama yeteneğimizi çift cihazdaki kadar arttırmıyor maalesef bu böyle. Çift cihazın algılaması normal işiten bir bireyin algılamasına yakın oluyor.

Cihaz kullanıcısınız ;
Cihazlarınızı temiz özenli bakmak kulak kontrollerini yaptırmakta önemli. Cihazlarımız tam perfomans mı çalışıyor. Kulağımızda kir vs ya da bir enfeksiyon var mı? kontrol ettirmelisiniz.

Cihaz uygulanması cihaz seçimi vs bunlarda etkili cihazdan ne bekliyoruz ? bunları doğru ifade ettik mi? ve uygulayıcımız doğru cihaza yönlendirdi mi ? Hepsi önemli.

Saygılar..

odymuygar çok teşekkür ederim elinize sağlık ta benim moral falan bozduğum yok ki :) Allahıma şükürler olsun sağlamlar öyle duyuyor bende böyle :) implant çok işime yaradı gönül ister ki herkes olabilsin :) ben kendimle gayet barışığım. 6 yaşında da koç gibi oğlum var. onun baba sesini rahatlıkla duyup anlıyorum :) darısı diğer arkadaşlarıma inşallah :) moral artırıcı yazınız içinde ellerinize sağlık saygılar :)

aynen. sesi yükseltse bile anlaşılır kılmıyor. işitme cihazına hadi atmayalım suçu. belki bizim zamanla unutmamızdandır sesleri. ama işitme cihazı sesi yükseltiyor tamam, anlaşılır kılmıor. gözlük gibi değil. gözlüğü numaranı alıp takıp grüyorsun. işitme cihazı da o teknolojiee gelmeli bence. biraz hikayeden hepsi.

cumartesi kahvaltiya gittik yanimdaki arkadaşa ses leniyom duymuyor ayni şekilde bende duymuyorum arkamasadaki adamin sesi dahanet geliyor :>:>

Fulya83 katılyorum sana
ben de ağır kaybı var çift işitme cıhazı kullanıyorum ayarlamak hiç kolay değil. gözlük hiç alakası yok

merhaba fulya hanım kafelerde ve kalabalık durumlar da normaldır, işitme cihazı ayarlamak tutturmak zor dur. normal ortamlarda ayarlamak basittir.
benim de çift cihazı kullanuyorum nereydese 25 yıl olacak her koşuda alıştım allah şükürler olsun.

Arkadaşlar bizim ortak problem duymamak değil anlamamak. Cihaz da sesi yükseltiyor. Mikrofon gibi düşünün. Keşke benim gibi implant olabilseydiniz :( O kadar güzel anlıyorsun ki. Allaha şükürler olsun.

Odyocu arkadaşın dediğine göre programın düzenli ve sık yapılması gerekiyormuş. Kayıp ilerledikçe anlamamız azalıyormuş. Yeni program gerekiyormuş. Benim son seviye olduğu için programa gerek yok sağ kulakta. İyi bir odyocu zaten baştan sağma yapmadığı sürece 30-45 dakika arası sürüyor program.

beyoglubeyy
Öyle bir cihaz olsa zaten implant a gerek kalmaz ki. O seviyeye geleceğini hiç zannetmiyorum. Keşke olsa anlama sağlayacak cihaz.

Muhtemelen tek programdandır. En az 3 program olmalı cihazda.

Sessiz,gürültülü ve normal ortam diye ayrı ayrı ayarlar oluyor. Senin ki kulak arkası olmadığı için net bilemiyorum. Ama normal kulak arkasında olanlar bunlar genelde. İmplant farklı onda 4 program var.

Üst Alt