Fulya83 şeker çocuk 34 LORD_55100
Arkadaşlar bilateral her iki kulak anlamında kullanılmış sensorinoralde işitme organı ve ona bağlı sinirlerde gerçekleşen kalıcı bir işitme kaybıdır. Yani denmek istenen basitçe; her iki kulağında kalıcı tip işitme kaybına sahip olduğudur. Ameliyatla geçmiyor ilaçla geçmiyor tıbbi medikal cihazlarla hastanın işitme sürecini sağlaması bekleniliyor bu tip kayıplarda.
Cihaz taktım ben neden normal işitmiyorum? İşitme kaybım az neden bu şekilde diye moral bozmayınız .
Herkeste aynı kulak yok bu yüzden aynı sonuçlar olamaz . İşitmesi normal insanlarda bile frekans frekans işitme eşikleri değişiyor.
Detaylı yapılan işitme testlerinin devamında konuşma testleri de yapılır.Bunlar;
İşitme testi yapılır hastanın işitme kaybı belirlenir ardından konuşmayı anlama yeteneği ölçülür. Bu nasıl her insanın işitmesi aynı değilse konuşmayı anlama yeteneği de aynı olamaz.
Konuşmayı anlamayı arttıran etkenlerin en önemlisi ;
Erken teşhistir. İşitme kaybı belirlenmiş erkenden müdahale edilmiş mi ? Hemen cihazı taktık mı yoksa 5 sene idare edip mi taktık... Bu önemli!!! (Çünkü sinirlerin uyarılmadığı bir saniye bile zaman kaybıdır.)
İşitme kaybımızın tipi şekli de önemlidir.
Her iki kulakta mı işitme kayıplı ?? YA DA İşitme kaybı var ise hangi kulakta ne kadar ? gibi gibi etkenler önemli. Herkesin kulağı aynı kulak değil kısmı burada da önem taşır.
İşitme cihazı takmak dedik;
Her iki kulakta işitme kaybı var tek kulağa işitme cihazı takıyoruz. Bu konuşmayı algılama yeteneğimizi çift cihazdaki kadar arttırmıyor maalesef bu böyle. Çift cihazın algılaması normal işiten bir bireyin algılamasına yakın oluyor.
Cihaz kullanıcısınız ;
Cihazlarınızı temiz özenli bakmak kulak kontrollerini yaptırmakta önemli. Cihazlarımız tam perfomans mı çalışıyor. Kulağımızda kir vs ya da bir enfeksiyon var mı? kontrol ettirmelisiniz.
Cihaz uygulanması cihaz seçimi vs bunlarda etkili cihazdan ne bekliyoruz ? bunları doğru ifade ettik mi? ve uygulayıcımız doğru cihaza yönlendirdi mi ? Hepsi önemli.
Saygılar..