Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vision

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar hepinize selam

BU FORUMA HOŞ GELDİNİZ
bu forumda işitme cihazı işitme sorunları işitme problemleriniz gibi işitme ve işitme cihazları ile ilgili her türlü bilgiyi bulacaksınız. Sorular sorup uzman arkadaşlarımızdan cevaplar alabileceksiniz.

bu forumda
1- onlineodyoloji(odyometrist)
2- odyologist (odyometrist)
3- odyometrist42 (odyometrist)
4- ThuncH (işitme cihazı satıcısı)
5- idis ( işitme cihazı satıcısı )
6 - vision ( işitme cihazı satıcısı )
7- Uzm. Ody. Nilüfer Öndağ

bizler sadece insanlara yardımcı olmak amacı ile bilgi ve yorumları birlikte paylaşalım, sorularınıza cevap verelim istiyoruz.

foruma yeni odyometrist veya satıcılar üye oldukça bu başlığa isimleri eklenecektir.

sevgiler...

aramıza hosgeldınız vısıon bılgılerınızden faydalanma teklıfınıze canı gonulden tesekkur ederım ısıtme engellıler adına
resound canta 780d dnovox hakkında bır yorum yazarsanız sevınırım
bırde bu sektorde deneyım sahıbısınız ıyıkotu fıkrınız vardır ısıtme cıhazı kulak kırı olusmasına sebepmıdır kulak kırı olusunca sesler yuksekmı olur duydugumuz sesler rahatsızmı eder ben cozemedım fıkrınızı yazarsanız sevınırım

ben yeşil kartlıyım ve işitme cihazına ihtiyacım var nasıl alabilirim yeşil kartlının uygulaması gereken yöntem nedir tşk

Hoşgeldin vision.
Bizede senin gibi arkadaşlar lazım.
Ben şu anda analog işitme cihazı kullanıyorum.İşitme kaybım kulak içi modelleri kullanamayacak kadar büyük.
Yeni bir işitme cihazı alma düşüncem var.Her şeyden önce dillital mı analog mu diye soracağım.Bir ara dijital denedim ne bileyim sanki o kadar ahım şahım bir farkını anlayamadım.Yani boşu boşuna fazla para vermenin bir anlamı yok gibi geldi bana.
Gerek analog ta gerekse dijitalde hangi markalarını öneriyorsun.
Benim ilk kullandığım Phonax 2.side phonaxtı ben şahsen bunlardan çok memnunum.Ondan sonra ssk starkeyden alacaksın dedi aldımda vallahi hiç memnun değilim oyuncak gibi ya.Birleşim yerlerine baktığınızda plastiklerin çapakları alınmamış, birleşim yerleri sıfıra sıfır oturmuyor.Ve her an bozulacakmış gibi şu anda.Onun için kendim işitme cihazı almam lazım.Bu konudaki görüşlerinizi 4 gözle bekleyeceğim.

benı mazur gor bulnes arkadasım vısıondan once fıkrımı yazayım
ben 95 desı tek kulak duyuyorum obur kulagım ımplantzede analog ımplanttan once 3 tane aldım hıc kullanamadım ımplantı kaybedınce doktorun onerısı sen ısıtme cıhazından faydalanamazsın obur kulaga ımplant yapalım oldu ımplanttan cok cektıgım ıcın kabul etmedım dıjıtal aldım ıdare edıyorum analoglardan cok ama cok farklı ses kalıtesıde her seyıde
ben zaten dogdum dogalı radyo televızyon telefon hıc anlamadım bu aldıgım dıjıtalle hıc olmazsa duydugum seslere anlam vermem dudak okuyarak daha ıyı oluyor daha guzel anlıyorum

Valla benim iki kulağımda da kayıp var.analog cihazlarda da duyuyorum.sadece tek kulağa kullanıyorum.Ama dediğim gibi belki benden kaynaklanıyordur dijital cihazın farkını anlayamadığımdan söylüyorum

merhaba efe can
yeşil kartlı biri işitme cihazı almak istiyorsa herhangi bir devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu alacak.
raporda kulak yön tanımı cihazın modeli dijital veya analoğ (dijital tercihin olsun)işitme cihazı gereklidir ibaresi ve kbb doktoru kaşe ve imzası şart.

elinde işitme testin reçeten ve raporunla bağlı bulunduğun kaymakamlık sosyal hizmetler müdürlüğüne (eski fak fuk fon) maddi durumum müsait değil işitme cihazımı alamıyorum sosyal hizmetler vakfından alınması diye bir dilekçe ile müracat ediyosun.

vakıf piyasadan teklif toplayarak ihale yapıyor ve senin cihazını ihaleyi kazanan firma sana teslim ediyor sen hiç bir ücret ödemiyorsun

merhaba burnes
daha önce kulandığın cihaz analog ise analogdan dijitale geçişte sorun yaşayabilirsin. ama bu sorun aşılmayacak bir sorun değil. benim tavsiyem dijital almandır.
senin ssk nın verdiği starkey dijital cihazı beğenmemen normal beğenen çok az hasta var saten.insanlar mecburiyetten alıyor.

dijital cihaz olarak daha önce kullandığın phonax cihazı piyasaya göre biraz pahalıdır. imkanın varsa aynı markayı al ama aynı işi gören başka markalarada bak. mesela yerli üretim phonomed işitme cihazları hem ucuz hem kaliteli. siserle iyi pazarlık edersen ondanda ucuza kapatırsın. acon dijimer bunlar phonax sa göre daha ucuz markalardır.

kimden alırsan al cihazın dijital 2 kanallı en az 3 programlı olmasına dikkat et.

analog ile dijital arasındaki fark
analog cihazla duyduğun ses radyo dinler gibi hışırtılı gürültülü sanki kuyunun içinden gelen ses gibi olur. bu sesleri süzdürme şansın olamaz ortamdaki tüm sesleri duyarsın. buda sana aşırı gelebilir. ama dijital cihazda bu sesler bilgisayar proğramı ile süzdürülüp bastırılabilir. ses kalitesi radyo sesi gibi değil cd dinler gibi kaliteli ve temizdir.

selam şukufe

CANTA 780 OLDUKÇA GÜÇLÜ İYİ BİR DİJİTAL CİHAZDIR.AMA SATIN ALDIĞINIZ YER PROGRAMLAMAYI SİZİN GERÇEK ODYO TESTİNE GÖRE YAPTIYSA SORUN YAŞAMAZSINIZ. CİHAZINIZLA İLGİLİ SORUNUNUZ VARSA BU PROGRAMDAN KAYNAKLANABİLİR. YOKSA CANTA 780 İYİ BİR CİHAZDIR.

KULAK KİRİ CİHAZIN BİOPAR KALIBIN UCUNU DOLDURMUŞSA SESİ DAHA AZ HATTA HİÇ ALMAYABİLİRSİNİZ. SESLERİ ÇOGALTMAZ AKSİNE AZ DUYMANIZI SAĞLAR.BİOPAR KALIBINIZI TEMİZLEMEK İÇİN CİHAZ BAKIM SETLERİ SATILMAKTADIR. CİHAZINIZI HEM NEMDEN HEMDE YANINDA VERİLEN APARATLARIYLA KULAK KİRİNDEN KORUYABİLİRSİNİZ.
İŞİTME CİHAZININ KENDİSİ KESİNLİKLE KULAK KİRİ YAPMAZ. AMA KULAĞINIZDA CİHAZ VARKEN DAHA AZ TEMİZLİYOR OLABİLİRSİNİZ.VEYA CİHAZINIZIN TAKILI OLDUĞU BİOPAR KALIBA VENT AÇTIRIRSANIZ(vent açılmasını herhangi bir işitme merkezinde yaptırabilirsiniz) KULAĞINIZ DAHA İYİ HAVA ALIR VE KULAK KİRİNİZ DAHADA AZALABİLİR.

Bilgi için teşekkürler vision.
Bilmediğim konulara ışık tuttunuz.
Birde bazen duyamadığımda işitme cihazımın volumunu biraz artırmak istediğimde çınlama yapıyor.Bu normalmidir yoksa bu cihaz kapasitesini kaldırmadığından mıdır.(şu andaki starkey analog)
Yani dediğiniz gibi yerli malı dijital alırsam bu çınlama da ortadan kalkmış oluyormu.
Birde dijital alırsam cep telefonu ile rahat konuşabilirmiyim.
Yani analoglarda masa telefonları Telefon moduna aldığımızda rahat görüşüyorum ama cep telefonu 30 cm yaklaştırdığımda acayip parazit yapıyor.
Dijitalde de normal telefonla konuşur gibi konuşabilirmiyim yoksa yine de (az da olsa) parazit mi yapacak.

verdıgınız bılgılere ne kadar sevındım anlatamam bızım ısıtmeyenler camıası sız gıbı bılgılı bırının ısıtme cıhazı ıle bıraktıgınız karıyerle deger kaybetmıs buna uzuldum ıkı ben bu vent actırma dıye bır bılgıyı hıc bılmıyordum cıhazı taktıgımda bazen vakum gıbı cekermıs gıbı olurdu rahatsızlık verırdı ben cıhazın sagladıgı pek anlamadıgım seslerle bıle cok mutlu olmustum bu vakuma severek katlandım hıc sıkayet etmedım aklıma bıle gelmedı soylemek cıhazın sesı kısılmayınca tekrar odyo testı ısteyen bayıye anlam veremedım sesı kısayım derken dahada yukselttı hastane doktor fobısı yuzunden bu begenmedıgım programla ıdare edıyorum

Merhabalar;
Öncelikle Vision Hoşgeldiniz.
Benim kullandığım işitme cihazım Phonak - Supero 411 model ilgili sorum olacaktı. Otobüs yada arabada birilerle konuşurken sesler sanki eksoz patlaması gibi geliyor ve hiçbirşey anlamıyorum. Bu dijital olanların hepsi böylemidir. Bu durumu işitme cihazı aldığım yere anlatım ayarını ya beceremediler yada işitme cihazın özelliğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Cevabınız için Şimdiden Teşekkürler.

hczalp senın soyledıgın ayar meselesı benımde kafamı kurcalıyor bır ısıtme cıhazına dunya para sayıyoruz bayıler odyometrıste maas odemektense kalıtesız onune gelen bıraz tatlı dıllı satıcıları oraya odyometrıst dıyemı oturtuyorlar aslında ısıtme cıhazının malıyetı o kadar para tutmazmıs gıbı gelıyor bana bızım engelımızden muthıs para kazanıyorlarmıs gıbı gelıyor bana

Evet arkadaşım katılıyorum.Bir sürü foksiyonu olan cep telefonları ve notebook lardan daha para ödüyoruz yahu.

İşitme cihazının içinde ne varsa notebookta yok mu sanki.

Dediğin gibi engellimizden kazanıyorlar. Bile bile de fiyat düşürmüyorlar ne de olsa almak zorundayız ya. Halbuki düşük olsa vallahi 3-4 senede bir yenilerdim.Cep telefonu gibi.
Ama şimdi tamir ettire ettire 9-10 sene kullanıyorum.

merhaba hcozalp

dijital cihazın tek programlı olması bu tip sorunlar yaşatır .eğer cihazınızda bir kaç program olsaydı her ortama göre programları farklı olarak programlatabilirdiniz. mesela evde sessiz bir ortamda televizyon izlerken size gerekli olan ses ayarı birinci programda daha düşük bir ses çıkışı ayarı ile yapılabilinir. ama bu ses ayarı ile dışarı çıktığınızda dışarıdaki sesleri duyamazsınız bunun içinde 2. programa daha fazla ses çıkışlı bir program yüklersiniz. gürültülü ortamlara girdiğinizde ise 3. programı gürültülü ortamlar için ayarlattırırsınız.ve gürültülü ortam sizi rahatysız etmez.
ama gel gör ki bu programları her satıcı yükleyemez bence aynı markanın başka bir satıcısına veya imkanınız varsa direk merkezine giderseniz istediğiniz gibi bir program yükletirsiniz.
işitme cihazlarının pahalı olmasına gelince
bir işitme cihazının ağırlığı 3,8 gram en fazla 5 gram tamamı altından yapılmış olsa altının gramı 30 ytl kabul edersek toplam 150 ytl olması gerekirken bakıyorsunuz en az 800 den başlıyor 5000 e kadar çıkıyor. altınla cihaz arasındaki işte bu aradaki farkı doğuran cihazın içindeki parçalar değil ona yüklenen programdır. asıl parayı sizler cihaz hammaddesine değil yaptığı işe programa ödersiniz. mesela bir tabanca 900 gramdır aslı demirdir.demirin kilosu 1 ytl dir ama bir tabanca 10000 ytl civarında başka bir örnek verecek olursak bir cihaza 1000 ytl ödeyen biri bu cihazı 2 yıl yani 730 gün garanti kullanır. arızalansa bile 2 yıl garantiden faydalanır. 1000 ytl vererek 730 gün boyunca işitme engelini ortadan kaldırıp rahat duyabilir. dolayısı ile ödediği rakam günlük 1-1,5 ytl ye kulaklarının duyma özelliğini satın almış olur.

tabii bu anlattıklarım kaliteli bir cihaz ve kaliteli bir satıcı için geçerli. eğer kalitelisini bulamamışsanız üzülmemek elde değil.

ayrıca davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş para kazanmak o kadarda kolay değil kendinizi satıcının yerine koyun bir cihaz satıyorsunuz ödediğiniz para 1000 ytl . satıcaya 2 yıl bağlısınız. satıcı size 2 yıl hizmet vermek zorunda kalıbınızı değişecek tamirinizi yaptırtacak garanti içinde diye bozulunca tamire giden cihazınız için kargo masrafları telefon masrafları ödeyecek personel giderleri iş yeri giderleri komisyon giderleriki en önemlisi bu (anlayan anlar) v.b.gibi siz bu maliyetlere hiç karışmayacaksınız. ee satıcı birde bunun vergilerini ödedimi kendine inanın 1000 ytlden kala kala 50-100 ytl arası bir şey kalıyor. bırakalımda onlarda 50-100 ytl yi kazansınlar. tabii eger bu anlatılanları yapıyorsa yani her tamirde bu garanti dışı diyip para almıyorsa her gitmenizde sizinle ilgilenip istediğiniz programı yüklüyorsa ve aldığınız cihazdan siz memnunsanız bırakın 50-100 kazansınlar . her söktörde olduğu gibi hiç bir bilgi sahibi olmadan cihaz satanlar yokmu. elbette var am sizlerde uyanık olun cihaz alırken sorun. garanti kapsamı neleri kapsıyo neleri kapsamıyor. tamir süresi kaç gün yedek parça kaç para. odyo testi ne demek işitme kaybı nedir. hangi frekanslarda hangi sesleri nasıl duyarsınız. o frekanslara göre program ayarlaması nasıl yapılıyor bunu size anlatıp uygulamalı gösterebiliyormu ve siz proğramda yapılan değişiklikleri hissedebiliyormusunuz. bütün bunları kim anlatıp sizi ikna edebiliyorsa cihazınızı ordan alırsınız. satıcının odyometrist diploması varmı. veya işitme kayıpları işitme cihazları ile ilgili her hangi bir eğitim almışmı sertifikası varmı .
bunlara dikkat eden ve ikna olan bir işitme cihazı kullanıcısı verdiği parayı gözü görmez.

saygılarımla

sıze nasıl tesekkur edecegımı bılemıyorum vısıon hıc ama hıc bırsey bılmıyormusum ısıtme cıhazları hakkında sayende herseyı cok ıyı anladım bıdaha ısıtme cıhazı alırsam ılk odyometrıst belgesı arıyacagım satıcı fırmadan ondan sonra odyo testı olmayan fırmaya yaklasmayacagım eger tabııkı oyleyse benım aldıgım bayı ankaradan aldım eskısehır mavı hastaneye gıt orda fılanca odyometrıst var ona odyo cektır dıyor ıyımı bıde doktora cıkıp kulak temızletcekmısım ıste deneyımsızlık bendeymıs aydınlattınız artık baya bılınclendım sızın yazdıklarınızı dıkkatle takıp edersem haylı bılgı sahıbı olurum ne olur bızlerı aydınlatmakta devam edın 50 100 mılyonun lafı olmaz cıhaz ıcınde ıyı faydalanırsak

Eline sağlık Vision. Birçok bilgiler bizden saklıyorlar nedense. Sayende bir yaşına daha girdik :) . Allah Razı Olsun.
Bu isitme cihazı 27 Ağustos'da aldıydım, bir üst modeli ile değiştirme imkanım var mıdır?

hcozalp
Bu isitme cihazı 27 Ağustos'da aldıydım, bir üst modeli ile değiştirme imkanım var mıdır?
yasal olarak iade veya değişim süresini doldurmuşsun. ama önemli değil bence
satın aldığın yere git ve elindeki cihazın 2 kanal 3 veya 4 programlı olanını iste eğer cihazının kutusu ambalajı düzgünse içindeki garanti belgesi kullanma klavuzu falan sağlamsa değiştirebilirsin. eğer bunlar da eksikliklerin varsa satıcı belki değiştirmeye bilir. o zamanda cihazın distribütörüne müracat eder falanca yerdeki satıcınız bana yardımcı olmuyor bu cihaz benim için yeterli değil tüketici mahkemesine gidecem demene bile gerek kalmadan cihazın ana distribütörü değiştirir.
satıcı senden mutlaka fark isteyecektir. bunu ödemen lazım.malisef senden fark almadan sana çok programlı cihaz vermezler.fark olarak 100 ytl den başla en fazla 250 ytl ver.(aramızda :lol: )
daha cihazın 3 aylık aldığın yer değiştirmezse ana distribütör kesin değiştirir.ama cihazını önce teknik servis inceler her hangi bir hata yoksa cihaza bir zarar vermemişsen (pil kapağı yalama olmamışsa ,kasa veya boynuz terlemeden dolayı kirlenme, veya oksitlenme yoksa,microfon hopörlör enteğre ve diğer kompanentlerinde bir arıza kulak kiri nem oksitlenme yoksa)

işitme cihazlarında marka model farkı aranmadan tümünde kdv oranı yüzde sıfıra düşürülmüştür.
K.D.V Kanununu 17. maddesi 4 nolu fıkrasına 07.07.2005 ten itibaren geçerli olmak üzere 5378 sayılı kanunun 32. maddesi ile eklenen (s) bendi gereği tüm işitme cihazları (hatta özürlülerin günlük yaşamlarında kullandıkları her türlü araç gereç ve özel bilgisayar programları)nın satışı kdv den istisnadır.07.07.2005 ten beri bu kanun var ama uygulama henüz yeni başladı.kimse cihaz alırken kdv ödemesin. ama cihaz tamir ücretlerinde kdv % 18 dir.tamirlerde kdv indirimi yoktur.

ah ulkem vah ulkem ınsanı ne guzel ıyılık yapmıslar engellıye parası cok olan zaten tamırle ugrascagına gıder yenı teknolojı yenı model alır fakır garıbanda eh tamır parasını denklestırsınde bıde kadeveye ayırsın ulkem sakattan aldıgı uc kurus kdvyle zengın olsun

bu özürlülerin günlük yaşamlarında kullandıkları her türlü araç gereç ve özel bilgisayar programlarının satışındaki % 8 olan kdv nin yüzde sıfıra düşürülmesinde büyük çalışmalar yapan başta akp li istanbul milletvekili lokman ayva ya ve diğer milletvekillerine %18 olan yedek parça ve tamir ücretlerinin düşürülmesini talep eden mail lerimizi gönderelim.belki ileride yapılacak mevzuat değişikliklerinde göz önünde bulunduracakları bir not olarak kaydederler.

gerçekten çok saçma mesela işitme cihazını % 8 kdv li alıp % 18 kdv li tamir ettir. bu yanlış de cihazın kdv sini sıfıra düşür tamir ve yedek parça %18 olarak kalsın.
yapılan iş yarım yapılmıştır. bu işte bir yanlışlık var belki maillerimizle düzeltmelerine vesile oluruz
saygılarımla

valla secım yenı oldu akp ıyıde cogunluk elde ettı artık pasalar pek umudum yokya neyse hep elbırlıgıyle bı deneyelım maıl bombardımanına tutalım

mail atıpta cevap alan varmı

işte benim aldığım ve yarım saat güldüğüm cevap. aynen aktarıyorum

ilgide kayıtlı yazınızda belirtilen hususlar ileride yapılacak olan mevzuat değişikliği çalışmalarında değerlendirilmek üzere tarafımızca not alınmıştır. başkan adına ahmet ÖĞÜT gelir idaresi grup başkanı. imza

ne kadar mükemmel bir cevap. benim yazdığım yazıya verilebilecek en uygun cevap budur sanırım.başka nasıl cevap verebilirlerdi ki. tamam tamir ve bakımlarda da k.d.v yi yüzde 0 düşürüyorruz mu diyeceklerdi veya düşüremediklerini nasıl anlatacaklardı .

siz olsanız nasıl cevap verirdiniz. :lol:

ıyıymıs barı cevap vermeye tennezzul buyurmuslar hazretler yetkılı ve etkılı yelerden :D bıze o da yok
bekleyelım secıme daha coook var o zaman dıllerınden bal akar uuu neler neler vadederler

Vision nihayet sizin sektörden mert yardım sever bir insan evladı çıktı ben izmirli oticon culara kaç kere söyledim ya girin şu siteye insanlara bişiler anlatın reklamınızıda yapın amam genel anlamda yardımcı olun bende analog kullanıyorum bendede yeni her şeye fobi var nasıl geçicem dijitale bilmiyorum şöyle bir yer olsa bi sürü markadan örneklerle radyo tv izleterek sokak seslerini dinleterek beni bir cihaza ikna etse uffffffff ,2001 de aldım ben sanırım bu yıl yenisini alabilirim nasıl alıcaz sağlam ya bu derlermi ? Aramıza hoşgeldin tuşlarına sağlık :)

şöyle bir yer olsa bi sürü markadan örneklerle radyo tv izleterek sokak seslerini dinleterek beni bir cihaza ikna etse uffffffff ,2001 de aldım ben sanırım bu yıl yenisini alabilirim nasıl alıcaz sağlam ya bu derlermi ? Aramıza hoşgeldin tuşlarına sağlık :)

HER İŞİTME CİHAZI SATICISI KENDİ ÇALIŞTIĞI MARKASINI SATMAYA ÇALIŞIR BAŞKA MARKALARI DÜKKANINDAN İÇERİ SOKMAZ.

HER MARKA İŞİTME SATAN BİR SATICIDA EN ÇOK PARA KAZANDIĞI MARKAYI SATMAYA ÇALIŞIR.

GERÇEKTEN KULLANICININ HANGİ CİHAZLA RAHAT EDECEĞİNİ BİLSE BİLE EĞER O CİHAZDAKİ KAZANACAĞI PARA MİKTARI DAHA AZ İSE NE YAPAR EDER SİZİ DAHA FAZLA KAZANDIĞI BİR CİHAZA İKNA EDER.

KÜÇÜK BİR ÖRENEK:

BİR İŞİTME CİHAZI MERKEZİNE GİDEN AHMET BEY KENDİSİ İLE İLGİLENEN SATICIYA DER Kİ :

BEN BİR İŞİTME CİHAZI ALACAM. PARASI ÖNEMLİ DEĞİL. YETERKİ RAHATÇA DUYABİLEYİM. İNSANLARI ANLAYAYIM. BENİ RAHATSIZ ETMESİN.SİZ İŞİTME CİHAZINI ÇOK İYİ BİLİRSİNİZ BEN İLK KEZ ALACAM. BANA EN İYİSİNİ EN GÜZELİNİ EN KİBARINI VERİN.

SATICI GÜLÜMSER BUYRUN DER

1. CİHAZ DENEMESİ DENEME YAPILAN İLK CİHAZ 5000 YTL LİK BİR CİHAZDIR. AMA SATICI CİHAZIN ÜCRETİNİ SÖYLEMEZ. SADECE DENEME YAPAR. AHMET BEY MEMNUN OLUR AMA BAŞKA CİHAZLARDA DENEMEK İSTER.
2.CİHAZ DENEMESİ CİHAZ 4000 YTL LİK BİR CİHAZDIR. AHMET BEY FARKI PEK ANLAMAMIŞTIR.
3. CİHAZ DENEMESİ CİHAZ 3000 YTL LİK TİR. AHMET BEY BU DAHA FARKLI BİRDE ŞUNA BAKALIM DER
4. CİHAZ DENEMESİ 2000 YTL LİK BİR CİHAZDIR. AHMET BEY DİĞERLERİNİDE DENEMEK İSTER.

10 ADET İŞİTME CİHAZI DENENMİŞTİR. HİÇ BİRİNİN FİYATI AHMET BEYE SÖYLENMEMİŞTİR.

10 DENEMEDEN SONRA BU MU ŞU MU O MU DERKEN SONUNDA 100-200 YTL LİK ANALOG BASİT BİR CİHAZIN SESİNİ DAHA ÇOK BEĞENİR AHMET BEY VE . TAMAM BU NU ALIYORUM DER.

ARTIK AHMET BEY KARAR VERDİ CİHAZI ALACAK PARADA ÖNEMLİ DEĞİL.

SATICI DERKİ AHMET BEY SİZ İŞİTME CİHAZININ EN KRALINI SEÇTİĞİNİZ. BU CİHAZ EN İYİSİ EN GÜZELİ İŞİTME CİHAZLARININ BABASI BU CİHAZ. SATEN ÖYLE OLMASA SİZ BEĞENMEZDİNİZ.

BUNUN ŞÖYLE ÖZELLİKLERİ VAR BÖYLE ÖZELLİKLERİ VAR.

AHMET BEY TAM İKNA OLMUŞTUR SORAR SATICIYA TAMAM NE KADAR BUNUN FİYATI
ALICI CEVAP VERİR 5000 YTL
AHMET BEYDE UYANIKTIR KENDİNCE PAZARLIK EDERLER AL AŞAĞI VUR YUKARI 4000 YTL YE BİTER PAZARLIK.
SATICI AHMET BEYE DERKİ BAK SEVİLDİĞİNİ BİL SANA 4000 E VERDİM BÖYLE KRAL CİHAZI

SONUÇ : AHMET BEY ÇOK MUTLU 5000 LİK CİHAZI 4000 E ALDI.
SATICIDA ÇOK MUTLU 100-200 YTLİK BİR CİHAZI 4000 YTL YE SATTI :lol:

Ben bu soruyu Vision a sormak istiyorum. Kulak içi cihazlarda orta veya biraz üstü işitme kaybı olanlara uygunmu, uygunsa hangi marka cihaz markasını önerirsiniz. Dikkat etmem gereken konular nelerdir. Selam ve sevgiler...

merhaba MZÇAĞLAYAN kulak içi cihazlar zaten hafif ve orta kayıplı kişler içindir.hafif ve orta kaybı olan birisi kulak arkası cihaz kullanmasada olur. kulak içi cihazla da çok rahat duyabilir cep telefonları ile konuşabilir.
kulak içi iştime cihazları 3 e ayrılır. birincisi (ITE)kulak içi cihazlar 65-70 desibel bazende işitme kaybının tipine göre 75 desibel kayıplara kadar verilir. ikincisi kanal içi cihazlar(ITC) 55-65 desibel kayıplara kadar verilir.Üçüncüsü (CIC) komple kanal içi cihazlar 550desibel ve altındaki işitme kayıplarına verilir.

HANGİ CİHAZ MARKASINI önerirsiniz sorusuna gelince ben hiç bir zaman insanlara tek bir marka tavsiye etmem.en az 3 marka işitme cihazı dene.

cihazın özelliklerini araştır. teknik katologlarına bak. tavsiyem 2 kanallı 4 programlı bir cihaz almandır. daha fazla özellikler işin süsü aksesuarıdr.devletle anlaşması olan bir marka al.anlaşma listesini mutlaka iste ve gözünle gör. eğer emekli sandığı ile anlaşmaları yoksa bu listeyi sana gösteremezler. gözünle görsen bile hala geçerli olup olmadığını http://www.emekli.gov.tr/bilgi/MalzemeHtmlServlet2?aramaKod=01&mevzuatgoruntuleButon=TAMAM linkine CİHAZ MARKASININ MODEL İSMİ yaz tamam butonunu tıklayarak açılan sayfada cihaz fiyatını görerek daha fazlasını ödeme eğer sağlık karnen varsa hiç ödeme. devletle anlaşması olan bir cihaz alırsan ilerde olabilecek herhangi bir anlaşmazlıkta tüm haklarını savunabilirsin.

ayrıca cihazın CE belgesine bak ve sana verilmek istenen cihaz bu ce belgesinin eki olan listede varmı yokmu buna bak. yoksa alma.
cihazı sana ne kadar kısa sürede verebileceklerini sor. bir kaç saatte veya aynı gün veren firmadan kesinlikle alma.uyduruk bir montaj yapacaktır.kulak arkasında bu geçerli değildir.birkaç satte teslimat yapılabilir. ama kulak içi cihaz sizin kulak kalıbınıza yapılacak özel bir işçilik gerektiren bir iştir.özenilmeden alel acele yapılan montaj kulağınıza tam oturmaz. kulağınızda yemek yerken veya konuşurken ötme yapabilir..

HANGİ MARKA CİHAZ
hangisinin sesini beğenirsen ; hangisinde satış sonrası hizmetleri daha iyi alacağına inanırsan ; ve en uygun fiyata hangisi verirse onu tercih et.

eğer bu tavsiyelerime göre hareket edersen sorun yaşamıyacağın bir firmadan kaliteli bir cihaz almış olursun.

Vision beni gerçekten aydınlattın.Çok teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.

vısıon enderın saygılarımı sunar tesekkurler ederım bu bılgılerı bızler bılmıyoruz ısıtme engellı olmak ıletısımde yetersızlıktır ısıtme cıhazın alırken bu sızın yazdıklarınız bızler ıcın ne kadar degerlı bılgıler
dılerım allahtan omrun oldukca yasadıkca ısıtmenın en guzelını yasar hep sevınclı seyler duyarsınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt