Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
işitme cihazı öneri tecrübe

merhaba efe can

seni az kalsın arada unutup gidecektik.

ankaradasın ve kulak arkası dijital cihaz istiyorsun ve ekonomik olsun diyorsun.
ankarada
1-medikoses firması size yardımcı olabilir http://www.phonomed.com/tr/bayi.asp?il=06 BU FİRMADA ODYOMETRİST DİLEK HANIM VAR bazı markaların bayisidir. buraya gidersen sana bir kaç farklı marka cihaz uygulaması yapar.çok fazla gezmemiş olursun.ama sadece buraya giderek karar verme.
2-duysan firması bu konuda size yardımcı olabilir. http://www.duysan.com/iletisim.php BURADA da odyometrist BURHAN bey var oda sana yardımcı olur ama siemens in dijital diye sattıkları A&M MARKA tornavida ile ayarlanan trimerli cihazlarından alma.onlar %100 tam dijital değil. tam dijital cihazlar trimerli olamaz; tornavida ile ayar yapılmaz.sadece ve sadece bilgisayr programı ile ayar yapılır.
3- starkey firmasıda size yardımcı olabilir. http://www.starkey.com.tr/images/krokiler/ankara.htm starkey FİRMASINDANda isim vermek isterdim ama ankara şubesinde tanıdığım güvenebileceğim biri yok.ama yinede sana yardımcı olacak bişri vardır mutlaka.

eee artık karar senin...

Vision arkadaşım starkey'i önerebiliyormusun gerçekten yani ben starkey'in analog cihazını aldım ssk aracılığıyla (mevburen aldım ssk beni buraya yönlendirdi) daha elime alır almaz oyuncak gibi işlenmiş bir işçiliği vardı. Dış muhafazasının plastik dökümlerinde çapaklar ve kapanmayan aralıklar vardı. Zaten kadıköydeki arkadaşlar da öyle ahım şahım yardımcı olmadılar hatta beni sinirlendirdiler.Sanki beni dinlemiyor gibiydiler. Tutturmuşlar biraz daha fazla para verirseniz şu kadar süre bedava bakım hakkı kazanırsınız filan. Ben cihazdan randıman almaya çalışırken bunların derdi daha başka nasıl para alabilirim di.
Cihazı aldığım günden beride daha da gitmedim oraya. Gitmemde.
Bir de istanbulda uzun zamandır tanıdığım bir abim var. Kadıköyde kendisi işitme cihazları kalıp çıkartma ve tamiri yapıyor. İnanın hiç kandırmıyor ve iyi iş çıkartıyor. Zaten çevredeki işitme merkezlerin çoğuda ona getiriyormuş cihazlarını. Sağolsun bana çok yardımcı oluyor. Başka bir işitme merkezi mikrofonun bozuk değişmesi lazım dediği mikrofon için (bir kaç sene önceydi) 50 YTL istemişti. O zaman gerçekten iyi paraydı yani. İşte o zaman bu abimizi buldum söktü baktı bir güzel temizledi, terden bazı tellerim yıpranmıştı (çünkü gözümün önünde yapıp verdi, onun için ne yapıp ne yapmadığı hep gördüm) telleri değiştirdi çikilop gibi yaptı ve 10 YTL istedi.O günden beri hep bütün işlerimi o abimde hallediyorum.

koklear implant konusunda atladığımız küçük ama çok önemli bir not daha eklemek istiyorum. 10 yaşından büyüklerde kesinlikle koklear implantı tavsiye etmiyorum en uygun yaş gurubu 0-6 yaş arası.

ayrıca eğer ulaşma imkanı olan arkadaşlar varsa buradan koklear implant ameliyatı yapan başta sevgili prof.dr.çağlar batman ve onun asistanları ile diğer doktorlarımızıda ulaşıp bu foruma davet etsinler.koklear implant konusunda bizlere bilmediklerimizi anlatmaları veya yanlış bildiklerimizi düzeltmeleri için bu foruma davet edelim.her ne kadar bizler azda olsa bilgi sahibi olsakta onlar bu işin hocaları. koklear implant konusunda onlar ne anlatır ne derlerse bize saygı duymak düşer.
inşallah bu hocalarımız bilgi isteyen muayenehaneme gelsin demezler. :lol: herşey para demek değil yaa birazda allah rızası için bildiklerimizi bilmeyenlere anlatalım. :lol: demi ama :lol:

burnu havada cok para kazanan koklear ımplant montajcılarının bızler gıbı ısıtme cıhazından faydalanan kazanc saglamıyacagı yerlere gelıp kamu hızmetı yapıcaklarını kazancsız ıyılık yapıcaklarını zannedersek yanılmazmıyız: :oops:

Evet bende pek ihtimal vermiyorum açıkcası.Genel de doktorlarımız en ufak bilgiyi bile gel muayehaneme o bilgiyi vereyim havasındalar.
Ayrıca internette böyle forumlarda vs. aktif olan hiç doktorda duymadım açıkcası. İnşallah beni yanıltırlar :)

sevgili bulnes

şimdi senin dediklerine aynen katılıyorum. ama efecana ankarada tek bir firma adresi verseydim bu tamamen reklam olurdu.
ayrıca starkey firmasının ssk için verdiği modelleri kesinlikle almayın biraz daha fazla para vererek deneyip beğendiğiniz memnun ve mutlu olduğunuz cihazlarını alın diye defalarca yazdım.
kabul ediyorum belki starkeyi tavsiye etmek hata ama starkeyinde güzel cihazları var. istedimki efecan starkeyin bu güzel modellerinide denesin onlarıda görsün ve ona göre diğer denedikleri ile starkeyi karşılaştırıp aradaki fiyat farklarını kendisi anlasın ve hangisi işine gelirse onu satın alsın.

şimdi biraz sesli düşünmek istiyorum. ve bu sektörde sadece iddaa olarak konuşulan ispatı delili bulunmayan söylentileri sizinle paylaşmak istiyorum.

1-starkey firması ssk ihalesi ile 128 ytl ye ssk lı hastalara cihaz vermek zorunda iken bu hastalardan almaması gerektiği halde fark ücreti aldımı ? almadı mı?

2-bedava verilen bu cihazın yanında işitme cihazı piline ve kulak kalıbına ayrıca para almaması gerekirken ; hastadan pil ve kalıp parası aldımı alamadımı ?

3-bu strakey firması istanbul ssk ya 14.06.2007 ye kadar 128 ve 259 ytl ye fatura ettiği bir cihazı 15.06.2007 den sonra sırf genelge çıktı diye aynı cihazı 800 ytl ye fatura etmedimi ?

4- kimsesiz çocuklar için sadece filiz akınla başlattığı yardım kampanyalarında 400 bin dolar para toplayıp sonrada 1000 çocuğa bu para ile satın aldığı cihazları bedava dağıtıp cihazları 1000 dolara getirmedimi ? ayrıca bu kampanyayı vakıf üzerinden yürüterek vergidende kurtardımı ?(vakıflar vergiden muaftır.)

5-ssk vasıtası ile verilen cihazlara normal garanti verilmesi gerekirken çeşitli adlar altında starkart exstra garanti kartları çıkartıp bu kartları hastalara 100 ytl ye sattılarmı? hatta bazılarına bu kartı almalarını mecburi gibi tuttular mı?.

6-belediyelerle ortak bedava işitme cihazı kampanyaları taramaları düzenleyip çıkan kurumlu hastalara cihaz sattılar ve kurumsuz hastaların bazılarına bedava verirken bazılarınada belediye müteahhitleri aracılığı ile cihazların ücretlerini çıkardılar mı ?

7- NBA ve Starkey İşitme Kurumu, geçtiğimiz yıl ''NBA Europe Live 2007'' kapsamında toplam 1000'in üzerinde çocuğa İstanbul dahil Avrupa'nın toplam 6 kentinde işitme cihazı dağıltılması için ayrıca ikinci bir 400bin dolar bağış aldımı?

8-bağış kampanyaları ile toplanan paralar (ne kadar toplandığını tahmin edemiyorum)ile verilen cihazlar tüm medyada gerçekten bedava veriliyormuş gibi reklamları yapıldı mı ?

tüm bu benim sesli düşüncelerim belki suç teşkil edecek belki ispatlıyamayacağım ama bunları ben söylemiyorum ben iddia etmiyorum.bu sektörde böyle şeyler konuşuluyor diyorum. ispatlamak benim görevim değil bunların hepsi birer iddea. belkide asılsız dedikodular.

ben bu söylentileri duyarak efe can isimli forum üyesine starkey markasını tavsiye etmişim.yanlış mı ettim doğrumu ettim bilmiyorum.bunu starkey firmasının yetkilisi sevgili emin örnek bey bu foruma bir açıklama yazarda bu iddiaları cevaplarsa o zaman yanlışmı doğrumu herkes görür. eğer yanlış yapmışsam bende özürümü dilerim.

Evet çok güzel yazmışsın eline sağlık.
Bazı soruların direkt cevabını ben verebilirim.
Benden cihaz için extra para istemedi ama kalıp parasını istedi ve aldı.
Extra garanti içinde istedi ama ben istemediğimden vermedim.Ama o noktada ısrarcı ve kırıcı olduklarından sinirlendirip yıprattılar beni.

Ve tabi ki hemen analoğ olanı almadım farkı vererek iyisini almak istedim.
Bir kere dedikleri çıkmadı şöyle ki.
Dijital işitme cihazlarını denediğimde öyle ahım-şahım fark görmedim.Belki dedim bir anlık fark anlaşılmaz zamanla anlaşılır dedim ama cep telefonuyla görüşebilirsin dediler kesinlikle görüşemedim çünkü analoglardaki gibi yaklaştığında cihazda parazitlenme yaptı,normal telefon ile görüşeyim dedim onu da çok zor duydum ve anladım.
Bilmiyorum artık bana işi bilmeyen arkadaşmı düştü ama o anda hiç dijitale gerek yok diye karar verdim ve analoğu aldım.
Ama kendim cihaz aldığımda kesinlikle %100 dijital cihaz alacağım orası kesin.
Şu anda halen starkey işitme cihazı kullanıyorum ama bir yandan da ödüm kopmuyorda değil ha şimdi bozuldu bozulacak diye.

vısıon sızden ozur dıleyerek bulnes ıcın yazayım deneyımım var cunku
ısıtme cıhazına alısmaaaaa koca bır yalan bu alısmak deyımı kulak kalıbı ve cıhaz takmayanlar ıcın cıhaza alısmaktır

:D :lol:
Doğrudur shukufe,
Benden başka kimseden bununla ilgili bir duyum alamadığımdan bu yalana kanabiliyordum.
Ama artık kanmayacağım kesinleşmiş oldu,teşekkürler.

istanbul ,izmir,manisa ,civarındaysa ben de visiona giderim bulnes haklısın ,umarım yakın zamanda gerçekleşir hayalin vision sana dua ediyorum ve yardımların içinde teşekkürler....

Sn. Oturan Boğa,

İlginiz için teşekkür ederiz

İdea A.Ş.

Merhaba Hoşgeldin İdis arkadaşım,
Gelmeniz iyi oldu. Bende şimdiye kadar hep analog işitme cihazı kullandım.
Gazetede sizin 599 YTL lik ilanlarınızı görüp bu forumda konuyu açan benim.
Dijital işitme cihazı almak istiyorum ama bir deneme de analog cihazlara göre bir fark hissetmediğimden açıkcası para bağlamak istemedim.
Ama sanırım piyasa artık yavaş yavaş analog cihazları terk etmektedir.
İmkanlarımız sınırlı olduğundan sizin ilanınız hem fiyat hem de taksit olarak cazip gelmektedir.
Ben Ümraniye deyim. Sanırım bana en yakın yeriniz Kadıköyde, Cumartesi veya Pazar çalışılıyor mu? Çalışılıyorsa saat kaça kadar, gelip konuşmak ve denemek isterim.
Saygılarımla

ıyı guzel vısıona kızzanda guzel ucuzluk yaptıgınızdan cok sevındık
genede bız vısıonu cok sevıyoruz ıdıs
sız bu atlas bt nın kac desıbele kadar ıse yarıycagını bıde kurum odemesız fıat olduguna acıklık getırırsenıs ben ıletısım eksıgınden dolayı sıtemızden okuyup ısıtme kaybıma cevap alırsam sızden samımı bır cevap alırsam derhal merkezınızdeyım ısıtme cıhazımı yenılemek ıcın sevgılı ıdıs

Arkadaşlar idis (Bahadır Bey) arkadaşımızla msn ile görüştük ve tanışdık.
Kendileri Kadıköy'delermiş. Yarın akşam için randevulaştuk. Oticon ile ilgili izlenimlerimi pazartesi günü burada sizlerle paylaşırım.
Bu iyiliğimi unutmayın bakın, sizin için kendimi öne atıyorum.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

shukufe' Alıntı:
genede bız vısıonu cok sevıyoruz ıdıs
sız bu atlas bt nın kac desıbele kadar ıse yarıycagını bıde kurum odemesız fıat olduguna acıklık getırırsenıs ben ıletısım eksıgınden dolayı sıtemızden okuyup ısıtme kaybıma cevap alırsam sızden samımı bır cevap alırsam derhal merkezınızdeyım ısıtme cıhazımı yenılemek ıcın sevgılı ıdıs

Oticon marka Atlas BTE model işitme cihazı %100 Dijital kulak arkası bir modeldir. Çıkış gücü 125 dB, kazancı ise 66 dB, frekans aralığı ise 150-5.500 Hz'dir. 4 Frekans bandında programlanabilir, adaptasyon yöneticisi ve feedback yöneticisi gibi özelliklere sahiptir.

Kurumların birleşmesi sürecinde belirsizlik sebebiyle malesef ne kadar geri ödeme yapılacağı konusunda size yanlış bilgi vermek istemem. En son aldığımız bilgilere göre ortalama 600 YTL civarında bir geri ödeme söz konusu. Kurumunuzun en güncel geri ödeme tutarını SGK bölge müdürlüğünüzdeki şahıs/sağlık ödemeleri biriminden edinebilirsiniz.

Bu konuda sürekli sıkıntı yaşanması sebebiyle belirgin bir rakam söylemekten malesef çekiniyoruz. Bu sebeple muhakkak kurumunuzdan öğreniniz.

bulnes' Alıntı:
Arkadaşlar idis (Bahadır Bey) arkadaşımızla msn ile görüştük ve tanışdık.
Kendileri Kadıköy'delermiş. Yarın akşam için randevulaştuk. Oticon ile ilgili izlenimlerimi pazartesi günü burada sizlerle paylaşırım.
Bu iyiliğimi unutmayın bakın, sizin için kendimi öne atıyorum.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bülent Bey, yaşam kalitenizi arttıracak ürünlerimizi sizlere tanıtmak için yarın mağazamızda görüşmek üzere..

ılgı bılgı ıcın tesekkurler ıdıs :D
zaten bana kurum odeme yok 17 ay once aldımda saglam basayım cepten alıcaz napalım sagırlara calıssakta para yok :lol:

sen ılk yazdılarını degıstırdın ıdıs
benım soru hukumsuz oldu galıba temız 599 ytl
neyse bızım hafıye bulnes acıklar.... :D

shukufe' Alıntı:
genede bız vısıonu cok sevıyoruz

MERHABA ARKADAŞLAR
sanıyorum X bana kızmış . ne şekilde ve nasıl kızdığını ben okuyamadanda yazdıklarını değiştirmiş.site yöneticiside bana özel mesaj gönderip benim yazılarımda düzeltmeler yapmış eğer düzeltme yapılmazsa X in hukuki süreç başlatacağını bildirmiş.
Merak ettim açıkcası X bana niçin kızmış.bana kızacağına açıklama yazsaydı da bende yanlış birşey yazdıysam özür dileyip düzeltseydim. yok yanlış birşey yazmadıysamda başlatsalardı şu hukuki sürecide sonuçlarını hep bereber görseydik.

bırılerı burda ızlenımlerını yazıcakmıydıııı.. :lol:

shukufe' Alıntı:
bırılerı burda ızlenımlerını yazıcakmıydıııı.. :lol:

Ahhhh kafammmm bu taş banaydı sanırım :D

Evet haklısın pazartesi günü olması nedeniyle iş-güç kaptırdık yine kendimizi.

Randevulaştığımız gibi Kadıköy'deki merkezlerine gittim. Bahadır bey ve adını unuttuğum bayan (Bahadır bey bayanın ismini söylersiniz) ön bilgiyi verdiler. İşin teknik olarak değerlendirmek için uygulama yapalım derken malesef benim kulak kalıbın sorunluydu yani tam oturmadığından hava alıyordu. (Son 6 ayda tam 20 kg. verdiğimden dolayı kulak kalıbının oturmaması normaldir :D -Şimdi kimse inanmaz ama gerçekten 20 kg verdim) Neyse mevcut benim tam oturmayan kulak kalıbı ile sonuç alamayacağımızdan yeni kulak kalıbı yaptırmaya karar verildi.
Salı günü kalıbın hazır olacağını söylediler ama işlerimden dolayı 26 Temmuz Cumartesi günü tekrar randevulaştık. O zaman gerçek değerlendirme yapma şansına sahip olacağız.

Yani kısasa kısas haftaya bugün değerlendirme sonucunu yazabileceğim. :D

tesekkurler bulnes :D
ama benımderdım atlas bt nın fıatlandırma sorunu gayette acık
ekonomık ıyı kalıte dıjıtal bı cıhaz ıstıyorum
600 ytl lık dıjıtal.....
baska vısıon hocamın dedıgı gıbı asagı yukarı ısıtme cıhazı.....

Tamam shukufe atlas bt'nin fiyat politikasınıda öğreneceğim merak etme :)

Sevgili arkadaşlar,

Forumlarınızda dikkat ettiğimiz kadarı ile işitme cihazlarının bedellerinin neye göre değiştiği konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadığınızı görüyoruz ve konu ile ilgili sizi aydınlatacak birkaç bilgiyi paylaşmak istiyoruz.

Öncelikli olarak belirlenmesi gereken işitme kaybınızın derecesi ve tipidir.

Bu değerler yapılan odyolojik tetkikler sonrasında belirlenir ve size rapor halinde sunulur.

İşitme kaybının derecelerini kabaca hafif - orta - ileri - çok ileri olarak 4 dereceye ayıralım.

Kişinin işitme kaybının derecesi belirlendikten sonra sıra en önemli adıma gelir. Yaşam kalitesini en iyi yükseltebilecek işitme cihazı ailesinin seçimi.

İşitme cihazı ailelerinin tamamı bu 4 dereceye de cevap verebilecek sayıda model içerir.

Açmak gerekirse,

İşitme cihazımızın markası : ABC olsun

İşitme cihazı ailemizin ismi : FORTUNE olsun

ABC FORTUNE piyasaya sürülürken;

ABC FORTUNE CIC
ABC FORTUNE MIC
ABC FORTUNE ITC
ABC FORTUNE ITE
ABC FORTUNE ITE P
ABC FORTUNE BTE
ABC FORTUNE BTE P
ABC FORTUNE BTE SP olarak 8 farklı tipte üretilir.

Bu üretim tipi markadan markaya değişse de genel olarak lider markalarda üretim anlayışı bu şekildedir.

CIC, MIC ve diğer eklentilerin açıklaması ise;

CIC - Completely In The Canal
Tamamen Kanal İçi anlamına gelir ve kulak kanalının en iç noktasına yerleştirilir. Etki alanı çok hafif dereceli işitme kaybını kapsar. Aksini söyleyen hiçbir satıcıya itibar etmeyiniz.

MIC - Mini Canal

Minik Kanal İçi anlamına gelir ve ürün doğrudan kulak kanalın içine yerleştirilir. Ebadı CIC modelden biraz daha büyüktür. Etki alanı yine çok hahif dereceli işitme kaybını kapsar.

ITC - In The Canal

Kanal İçi anlamına gelir. Kulak CIC ve MIC modeller gibi kulak kanalı içerisine yerleştirilse de cihaz yüzeyi artık içerisinde bulanan hoparlör ve mikrofonun büyümesinden dolayı kulak kanalının dışına kadar taşar ve gözle görülür. Etki alanı çok hafif dereceli işitme kaybından orta dereceli işitme kaybına kadar uzanan bir yelpazeyi içine alır.

ITE - In The Ear

Kulak İçi anlamına gelir. Büyüyen parçalar ve pil nedeni ile artık ürün kanal içerisine yerleştirilemez. Ürünün sesi kulağınıza gönderen çıkışı kanal içerisine girse bile, ana gövde kulağınızın içinde gözle görülecek şekilde montaj yapılır. Etki alanı genişler ve çok hafif dereceli işitme kaybından orta ileri seviyeli işitme kaybına kadar uzanır.

ITE P - In The Ear Power

Güçlü Kulak İçi anlamına gelir. Büyüyen parçalar nedeni ile montaj artık konkanın tamamını kapatır ve cihaz belirgin şekilde kulakta görünür. Etki alanı ileri dereceli işitme kaybına kadar yaklaşır.

BTE - Behind The Ear

Kulak Arkası anlamına gelir. İşitme kaybına cevap verecek güce sahip işitme cihazının parçaları artık kulak içi modellerden hiçbirisine yerleştirilemeyecek kadar büyür ve parçalar kulak arkasında ergonomik olarak oturan büyük bir kabinin içerisine yerleştirilir. Etki alanı ileri dereceli işitme kaybına net bir çözüm sunar.

BTE P - Behind The Ear Power

Güçlü kulak arkası anlamına gelir. Ürün BTE modeller ile aynı kabin içerisine yerleştirilse bile, hoparlör daha güçlüdür ve daha ileri dereceli işitme kaybına cevap verebilir.

BTE SP - Behind The Ear Super Power

Süper Güçlü Kulak Arkası anlamına gelir. Çok ileri dereceli işitme kayıplılar için çok yüksek güç üretebilen daha büyük parçalar nispeten daha büyük bir kabine sığdırılır. Ürün aynı şekilde kulak arkasına yerleştirilir.

Aslında tamamı ABC marka FORTUNE model işitme cihazıdır. Fakat farklı seviyelerde işitme kaybına cevap verebilirler. İşin kısa ve öz tanımı ise,

İşitme kaybı derecesi arttıkca işitme kaybına cevap verebilecek hoparlör vb. parçalar büyümek zorundadır. Parçalar büyüdükçe yerleşebilecekleri kabinler de büyür ve bu farklı modeller ortaya çıkar. İşitme cihazının büyümesinde pil de önemli bir etkendir. CIC modeller az enerji harcarlar, çünkü çok fazla güç üretmezler. Bu sebepten piller mercimek tanesi kadardır. Bunun yanı sıra Super Power bir kulak arkası inanılmaz güçler ürettiğinden pili çabuk tüketir. Bu enerjiyide daha büyük bir pil olan 675 numaradan elde eder.

Teknolojiye dua edelim. Yurtdışında bu konuda söz sahibi ünlü bir mühendis bizlere;

" Eğer pilleri küçültebilir ve aynı seviyede enerji üretmelerini sağlarsak işitme cihazları daha da küçülebilir" demişti. Teknolojinin bu seviyeye gelmesi çok sürmeyecektir diye umuyorum.

Sonuç olarak tamamının kalitesi ve yetenekleri, özellikleri aynı bir işitme cihazı ailesi ortaya çıkar.

ABC FORTUNE ailesi...

Buraya kadar ABC FORTUNE ailesinin tüm işitme kayıplarına uygun güce sahip modeller ürettiğini anlattık.

Hastalarımızda AHMET BEY ve İRFAN BEY olsun. Ahmet Bey'in işitme kaybı ileri dereceli işitme kaybı ve bu kayba ABC FORTUNE BTE modeli uygun. İrfan Bey'in de işitme kaybı aynı ve ona da ABC FORTUNE modeli uygun. Herşey çok güzel..

Ahmet Bey emekli, vaktinin çoğunu evinde geçiriyor. Ev de eşi ile yaşıyor ve sosyal yaşantısında çok aktif değil. ABC FORTUNE mükemmel bir seçim onun için.

Fakat İrfan Bey daha çok genç. Aktif bir yaşantıya sahip. Toplantılar, sosyal organizasyonlar davetler ve bunun gibi birçok aktiviteye katılmak zorunda. ABC FORTUNE özellikleri itibarı ile ona cevap verebiliyor ama işin tuzu biberi biraz eksik gibi.

Bu gibi durumlarda müşterilerimizin farklı beklentilerine ve isteklerine cevap verebilen farklı ABC modelleri üretiyoruz.

Ahmet Bey gibi olanlar için ABC FORTUNE, İrfan Bey gibi müşteriler için ABC STAR vs.

Burada fiyat farkları oluşmaya başlıyor. ABC FORTUNE ailesi 1000 ile 1200 YTL arasındayken ABC STAR modeli 4000 ile 4500 YTL arasında satışa sunuluyor.

Bundan başka detaylar elbette var ama temel işleyiş bu şekilde. Elbette hepiniz en iyi ürünlere layıksınız. Fakat kişisel bütçelerimiz farklı modelleri kullanmamızı gerektiriyor. Kimisi X markasındaki bir ürüne 1000 YTL fiyat alırken aynı kişi Y firmasından 2000 YTL duyunca şaşırıyor. Y firması kazıkçı tam 1000 lira fazlaya satıyor olarak değerlendiriliyor. Çok çok yanlış bir kanı...

Gördüğüm ve takip ettiğim kadarı ile forum üyeleri olarak oldukça zengin sosyo kültürel seviyeye sahipsiniz. Vereceğiniz kararların en iyi seçim olacağından hiçbir kuşkumuz yok. Fakat en önemlisi kararlarınızı güvenerek vermelisiniz.

İşitme cihazına bağlı bir yaşam süren arkadaşlarım, tüm gün 12 saatten fazla bu ürünü kullanıyorlar ve kullanım süresi ortalama 5 yıl. Bu süre ve ürünün önemi çok fazla. Bizler sizlere elektronik bir ürün vermiyoruz. Amacımız sizlere yaşam kalitesini yükseltecek bir çözüm sunmak. Bu çözüm sizi yaşama bağlayan, sosyalleşmenize olanak sağlayan en önemli parçanız olmalı. Bu sebepten dolayı öncelikle neye ihtiyacınız olduğunu belirlemek ve buna hangi marka modeli bütçeniz ile uygun olduğunu bulmak çok önemlidir.

Sevgiler

fırma rekabetlerının bızlere bısıler ogretmesı cok sevındırıcı :D
asagı yukarı bılıyoruz bu yazdıklarını sevgılı ıdıs
sen sagırlarla hasır nesır olmussun ama genel degıl bu ızlenımın
hafıf ısıtme kaybıyla kolay yuselır ıyı para kazanabılır luks ısıtme cıhazı alabılırsınız
ama bızler gıbı dogustan veya kucukten agır ısıtme kaybı olunca zengın aıle destegı olmadan kendı kazancımızla olmuo bunlar saten agır ısıtme kayıplı bıreylerde o kadar lukse ınanmaz ısıtme kaybını kabullenmıstır
sozun kısası ısımızı gorucek ınsan konusmalarını en guzel sekılde anlıyabılecegımız cıhaz lazım bıze telefonu anlıyamıyan muzık dınlıyemıyen bır sagıra cıhaz bunu yapabılır demek hayal kırıklıgına sebeb degılmıdır ...

starkey, duysan. duyumed, gaes, gümaş, phonak, phonomed, siser, duyses, dijimer, orl, taksim, netsu

sevgili İDİS

Her ne kadar bana kızgın olsanda işte böyle gelip bu siteden insanları bilgilendirmeniz beni ve diğer site üyelerini çok memnun ediyor. bunun için size çok çok teşekkür ediyor ve diğer işitme cihazı satıcılarınıda sizin gibi burada bilgilerini paylaşarak insanlara faydalı olduklarını görmek istiyoruz.

ben firmamın ismini vermeden buradayım siz buradasınız ama işitme cihazı piyasasında bizden başka benim sayabildiğim 18 tane daha distribütör ve üretici ana firmalar var. bence onlarda burada olmalı.

starkey, duysan. duyumed, gaes, gümaş, phonak, phonomed, siser, duyses, dijimer, orl, taksim, netsun, lider, meders, elektromediks, testline,tondi, starmedpro....v.s

bu firmalarda burada olmalı ve insanları yanıltmadan bilgilerini paylaşmalıdır.saten hepsi burada olsa kimse yanıltmayada kalkamaz dolayısı ile biri yanlış bir şey yazarsa diğerleri onu düzeltir.

bu arada size özel bir soru sorabilirmiyim müsade ederseniz. sizden müsade etmenizi bekliyorum.

http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=34136&highlight=phonomed

BEN DAHA ÖNCE ANA HATLARI İLE FAZLA DETAYA GİRMEDEN KULAK İÇİ CİHAZLARI GENEL OLARAK ANLATMIŞTIM.

Kulak içi cihazlar 3 guruba ayrılır

Not: BİR İŞİTME CİHAZI MARKASININ SİTESİNİN LİNKİNİ VERMEK ZORUNDA OLDUĞUM İÇİN VERİYORUM. BAŞKA TÜRLÜ GÖSTEREMEZDİM.

1- (ITE) KULAK İÇİ: www.phonomed.com/tr/digital.html#kui BURADAKİ yuvarlak cihaz resmine SMART 92 (PPD092): bakınız. maus ile üzerine gelip bekleyiniz.kulaktaki duruşunu görürsünüz. kulak çukurunu komple doldurmuştur. sizin kulak kalıbınıza göre özel yapılır. karşılıklı konuşmada karşınızdaki kişi cihazınızı görebilir.

bu tip kulak içi cihazlar en fazla 70 desibele kadar verilir 60-70 db kaybı olanlar kullanabilir.

2-(ITC)KANAL İÇİ: www.phonomed.com/tr/digital.html#kai BURADAKİ yuvarlak cihaz resmine SMART 093(PPD093): bakınız. maus ile üzerine gelip bekleyiniz.kulaktaki duruşunu görürsünüz. kulak çukurunu hafif doldurmuştur. daha çok kulak kanalına göre yapıldığı için kulak içi cihaza göre kanal içi cihaz daha küçüktür.sizin kulak kalıbınıza göre özel yapılır. karşılıklı konuşmada karşınızdaki kişi cihazınızı göremez.ancak yandan baktığında görülebilir. veya ayna karşısında siz çok zor görürsünüz. eğer iyi işçilik yapılmışsa ve kulak kanalınız kalıbınız uygunsa kendiniz kulağınızdaki cihazı aynada göremezsiniz.

bu tip kulak içi cihazlar en fazla 60 desibele kadar verilir 50-60 db arası kaybı olanlar kullanabilir.

3-(CIC) KOMPLE KANAL İÇİ: http://www.phonomed.com/tr/digital.html#kki BURADAKİ KÜÇÜK cihaz resmine SMART 094(PPD094): bakınız. maus ile üzerine gelip bekleyiniz.kulaktaki duruşunu görürsünüz. kulak çukurunu DEĞİLDE kanal yolunu doldurmuştur. daha çok kulak kanalına göre yapıldığı için kanal içi cihaza göre komple kanal içi cihaz çok çok daha küçüktür.sizin kulak kalıbınıza göre özel yapılır. karşılıklı konuşmada karşınızdaki kişi cihazınızı kesinlikle göremez.ancak yandan kulağınızın içine dikkatlice baktığında görülebilir. veya ayna karşısında siz kesinlikle göremezsiniz. eğer iyi işçilik yapılmışsa ve kulak kanalınız kalıbınız uygunsa.

bu tip kulak içi cihazlar en fazla 55 desibele kadar verilir 35-55 db arası kaybı olanlar kullanabilir.

KULAK İÇİ KULLANMAKTA ISRARCI OLMAYINIZ
eğer kanal boyu çok kıvrımlı ince ise veya kulağınız bir amaliyat gibi cerrahi bir işlem görmüş ise fazla derin kulak kalıbı alınamıyor ise bu tip cihazlar sizin kulağınıza göre yapılamıyabilir. bunun kararını genelde o cihazı yapacak olan montaj ustasına bırakmanız daha doğru olur. fazla ısrarcı olursanız uygun olmayan montaj yapmak zorunda kalınır. buda yemek yerken kulağınızda ötme yapar veya dışarı çıkar.rahat kullanamazsınız.

UNUTMAYIN
kulak arkası cihaz kuru bir ortamda temiz bir alanda dışarıda açık havada çalışır.
kulak içi ise kulak içinde nemli ortamda çalışmaktadır. kulak içi pamukçuklu çok temiz olmayan bir ortamdır.
dolayısı ile kulak içi daha zor bir ortamda çalıştığı için mikrofon ve hopörlör bozulması daha sık yaşanır. filitresi daha çabuk tıkanır.

kilo almanız veya kilo vermeniz durumunda cihaz kulağınıza küçük veya büyük gelebilir. çocuklarda 6-8 ayda bir tekrar montaj yapılması daha uygundur. yetişkinlerde 10-14 ay arasında yeniden montaj yaptırmak gerekir.

AYRICA KULAK içi cihazlar hem alırken daha pahalıdır hemde tamirinde daha pahalıdır. kulak arkası cihazınızın kalıbını 20 ytl ye yılda birkez değiştirmek yeterlidir. ama kulak içini yılda 2 kez bakıma verseniz 30+30 60 ytl sadece bakım ücreti ödersiniz. yılda birkez montaj yaptırsanız 40-50 ytl verirsiniz.
kulak arkası cihazın mikrofon ve hopörlörü çok zor bozulur temiz kullandığınız sürece . ama kulak içi cihazınızı ne kadarda temiz kullansanız sırf nemli ortamda çalıştığı için parçaları daha kısa sürede bozulabilir.

BU ücretleri kasıtlı olarak yazıyorum çünki biliyorumki piyasada 250-300 ytl tamir parası alan firmalar var. millet bilinçlensin. mikrofon ücreti 60 ytl hopörlör ücreti 80 ytl dir. ayrıca işçilik 30 ytldir. bu fiyatlar hem kulak içi hemde kulak arkası cihazlar içindir. sadece kulak içlerinde ayrıca 40 ytl montaj parası alınır. bu fiyatlar aklınızda bulunsun. gözünüz açık olsun ayrıca tamirde değiştirilen parçayı mutlaka alınız.değiştirilmeden temizlenip takılmış olabilir.eğer almazsanız firmada kalırsa başka birinin cihazına temizlenip takılabilir. alın çöpe atın.aman firmaya bırakmayın.

Sorularınızı memnuniyetle iletebilirsiniz. Forumda sadece gözlem için bulunuyoruz. Genel olarak soru cevap şeklinde iletişimi firma olarak forumlarda pek uygulamıyoruz. Sebebi ise konuya yaklaşımımızın ticari yaklaşım olarak değerlendirilmesi. Böylesi bir düşünce bizleri çok üzer. Mesaj kirliliği yaşanmaması açısından özel mesajı kullanmanızı rica ederiz.

Bilgi paylaşımı anlamında kısa sürede bir uzmanımızı forumunuzun üyesi yapacağız ve gerek duyulduğunda bilgi paylaşım hızını arttıracağız. Elbette firma ismi içermeyen ve sizden biri gibi görünecek bir nick ile. Böylesi daha etik olacaktır. İdis nicki ile paylaşımlarda bulunmak site yönetiminin prensiplerine aykırı olacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

hazır ıkı fırma bıze bılgı bagıslarken sagırlar adına hayal gıbı bır rıca :oops:
ısıtmek anlamak cok guzel bırseyde bızım su kulak kalıbımız ıcın calısmalar olsa bızler bunu pek sevmıyoruz ne yapalım baska secenegımız yok
herne karar az ısıtme kayıplılar ıcın kısmı gıbı bı cozum var ama
sızler cıhaz sagladıgınız yerlere ıletın bızım rıcamızı saygıdeger ısıtme cıhazları fırmaları
bunun ıcın bır arastırma tasarımcı calıstırma gıbı bırseyler calısmalar baslatabılırlerse cok sevınırız bız ısıtmeyenler camıası

eeee bulnescim bak gordunmu bide akpnin kdvesiyle basin derde giriyo
:cry:
BIZLERE BILGI VERMICEN GALIBA

üstadım vision sana gerçekten çok teşekkür ederim. ben uzun süredir işitme cihazı kullanması gereken ancak hiç bir kaynaktan dogru bir yardım bulamadığı için bu süreci uzatan bir vatandaşım. tesadüfen internetten sitenizi bulup senin bu konudaki derin bilgilerinden bi hayli faydalandım sana gerçekten çok teşekkür ediyorum bunun için

Birde sana ayreten şunu sormak istiyorum ben çocukken geçirdiğim ateşli bir hastalık nedeni ile işitmemde ve sol gözümde kayıp yaşamışım bunun farkına ben 7 yaşında iken varabildiler. bu zmana kadar ben normal insanlar gibi duyyabildiğimi ve görebildiğimi sanıyordum ama değilmiş şu an 29 yaşındayım ve 2000 yılında benim artık cihaz takmam gerektiğini bildiren bir rapor aldım ege üniv.den 2007 de ise özel bir hastanede yine muane oldum ve aynı bulguyu girdiler. fakat ben bu zamana kadar hayatımı cihaz olmadan sürdürebildim ve şu an bu cihazın erken olup olmadığına karar verebilmiş değilim. dudak okumayı kendiliğimden öğrendiğimi fark ettim. eger insanlar bana doğru bakmadan konusurlar ise yada dudakları pek oynamadan konusurlarsa anlamıyorum ve hayatı ıskalayabiliyorum ancak bu tip insanlarla iş yaşantımda günde 5-6 kez en az karşılaşıyorum ve bazan zorlanıyorum şimdi ben cihaz kullanmalımıyım yoksa dah sonraki zamanlara sarkıtmalımıyım kullanalardan ve vision arkadaştan bilgileri ışığında bana tavsiye vermenizi bekliyorum forumda olmasamda (divanespartacus@hotmail.com) e-mail olarak fikirlerinizi ulaştırısanız sevinirim. saygılar ve tekrar teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt