Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar, her fırsatta ifade ediyorum, yineleyeyim: Bu forumlarda her firma kendi tanıtımını yapabilir. Dilediği marka ürün hakkında görüş ya da eleştiri yapabilir. Satışını yaptığı ürünleri önerebilir vs.vs.vs.
Yeter ki şu kurallara uyulsun:
1- Amaç kişilerin sorularını cevaplamak olmalı. Yani birisi "şöyle bir sorunum var, bu sorunu nasıl çözerim" diye sorduğunda, "ara beni" ya da "sitemize gel" demek yanlış. Onun yerine, "sorununuzun çözümü şu. Bu çözüm için şu marka-model ürünü öneririm" demek gerek. Yani reklamını yapan kişi değil, soruları yanıtlayan x firmada çalışan kişi olmak gerek.
2- Reklam her mesajda koca koca firma ismi geçirerek yapılamaz. Hem estetik açısından hem de etik açıdan bu hoş değil. Ki zaten yöneticiler o tür "göze sokulan reklam" ifadelerini mutlaka silerler...
3- Firmasının-ürününün-markasının-modelinin tanıtımını-önerisini yapan herkes, o ürünler hakkında yapılacak eleştirileri ve sorulacak soruları da göz almış sayılırlar.
4- Hiç bir firma başka bir firma hakkında ticari kazanç amacıyla karalama ve maksadını aşan ifadeler içeren mesajlar yazamaz. Her eleştiri somut değerlendirmeler ve olaylarla desteklenmek zorundadır.

Hasılı, vision arkadaşımız çalıştığı yeri de kendi markasını da doğrudan söylememeyi tercih ediyor. Saygı duyarım. Başka arkadaşımız firmasını anmak isterse, o da hakkıdır, ona da saygı duyarım...

Not: Ben hep söylüyorum ama kullanıcılar nedense bunu tercih etmiyor, ama ben yineleyeyim:
Ben olsam soruları tek bir başlık altında sıralamak yerine, her soru için ayrı bir başlık açarım. Böylece
1- Soruya-cevaba ulaşmak herkes için çok kolay olur
2- Konu çok daha görünür olur
3- Arama motorlarında o soru-konu arandıında löng diye ilk sırada bulunur
Ama tabii siz bilirsiniz...

Merhaba arkadaşlar,

Takip etmeyeli ortalık karışmış.

Öncelikle Online Odyoloji isimli üyenin şirketimizin atayacağı uzman ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığının altını çizmek isteriz.

İşlerin yoğunluğundan ve tatil döneminde bulunduğumuzdan sitenize bir arkadaşımızı henüz yönlendiremedik. Bunun için lütfen kusura bakmayın. Size söz verdiğimiz gibi bir uzmanımız sitenize en kısa süre içerisinde üye olacak; Vision ve Online Odyoloji isimli üye arkadaş gibi merak ettiğiniz sorularınıza memnuniyetle cevap verecektir.

Online odyoloji isimli üyeninde polemikten uzak kalıp, sadece merak edilen sorulara cevap vermesini dileriz.

Bilginin paylaşıldıkça zenginleştiğini lütfen unutmayın. İşitme sorunu yaşayan insanlarımızın polemikten çok bilgiye ihtiyaçları var.

oleyyyyyyy
tesekkurler idis
bizler nasil iletisim eksikliginden dolayi nasil zorluklar cekiyoruz
boyle okuyup anliyacagimiz yerler bizleri bilgilendiren dostlar bizler icin hazine oldugunu lutfen sizde bilin

vision ve Online Odyoloji arkadaşlar, Verdiğiniz bilgiler için çook teşkler
online odyoloji ye ayrıntı için bir teşk daha....

Senet yapıldı parası henüz ödenmedi,
ayrıca ssk-bağkur işlemleri de henüz yok
iade mümkün değil mi

hem de fahiş fiyat durumu var ortada.
50-100 oynasa tabi ki o kurumun giderleri, yol vs diyeceğiz ama

1200'e nerdeyse 2 cihaz parası alınmış
hem de kalite elimizden gitmiş olacak

Biran önce cevap yazarsanız sevinirim,
7 gün içinde iade olmalı diye düşünüyorum.

Heyecanla tekrar yazıyorum
Umarım aynı arkadaşlar veya birileri acilen cevap veriri

Tek amaç iade değil

Siemens INFINITI Pro
Siemens Music Pro
Siemens Phoenix
(yeni modelleriymiş)

Bunlardan bir tanesiyle değişsek daha iyi olur
fakat 1200 ün üzerine para vermemiz gerekir mi

Fiyatlarına bir ulaşabilsek
Bilen birisi yazarsa sevinirim

tinme isitme kaybin epey yuksek gibi firmani ikna edebilirsen parayi sonra dusun bence cihazi sen sectin eger su kusur denmeden eski model diye cihaz cevirilirse

Online Odyoloji' Alıntı:
Daha bu siteye ilk geldiğimde Vision'la hiç tanışmadığımız halde, sanırım Vision benim buraya üye olmamdan rahatsız oldu ve ben daha hiç birrşey yazmadan beni yargılayıp çalıştığım firmamın reklamını yapmamak için uyardı. Halbuki bu siteye ilk girdiğimde onun ve diğer arkadaşların yazılarını incelemiştim ve kendisinin aslında satışını yaptığı ve bağlantıda olduğu firmaların reklamlarını yaptığını gördüm ayrıca çaktırmadan şurdaki şu odyometrisi tanıyorum, hangi cihazı sattını bilmiyorum diyerek sizleri aslında ticari ilişkiler içinde olduğu ve sattığı cihaz markalarının temsilcilerine yönlendirdiğini gördüm.

Şimdi tekrardan beni tanımadan ve kendi endişelerini bastıramadığından yine beni yargılayıp özelden bana şu aşağıdaki yazıyı gönderdi, sizce neden bunu bana gizli ve özelden yazdı bir düşünün.
sevgili online odyoloji sizin yazılarınız üzerine bana cevap hakkı doğduğunu düşünüyorum.
Senin bu siteye üye olduğundaki düşüncelerim
vision' Alıntı:
aramıza hoş geldin. nihayet bir odyometristimizde oldu sonunda. ben her ne kadar kendime diplomasız odyometrist desemde aramızda diplomalı bir odyometristin bulunması çok daha güzel olacak. senden tek ricam tek bir markanın reklamını ve çalıştığın iş yerinin reklamını yapmadan insanlara faydalı olmandır.gelişin kutlu olsun.
Bu cümlenin neresinde rahatsız olduğumu gösteren bir şey var.

online odyoloji' Alıntı:
"kendisinin aslında satışını yaptığı ve bağlantıda olduğu firmaların reklamlarını yaptığını gördüm
demişsin. Benim böyle bir şey yapmadığımı site üyeleri saten biliyorda seninde ikna olman için yazdıklarımdan bazılarını tekrarlamak istiyorum.
hunsal isimli üyeye yaptığım tavsiye
vision' Alıntı:
tavsiye ettiğim firmaların adresleri
phonomed işitme cihazı(türk malı)
http://www.phonomed.com/tr/bayi.asp?il=34
earnet;audibel;anaton;helix(çeşitli ülkeler)
http://www.siser.com.tr/iletisim.asp
acon;royaltone(alman malı)
http://www.digimer.com.tr/irtibat.htm

shukufe isimli üyeye yaptığım tavsiye
vision' Alıntı:
CANTA 780 OLDUKÇA GÜÇLÜ İYİ BİR DİJİTAL CİHAZDIR.AMA SATIN ALDIĞINIZ YER PROGRAMLAMAYI SİZİN GERÇEK ODYO TESTİNE GÖRE YAPTIYSA SORUN YAŞAMAZSINIZ. CİHAZINIZLA İLGİLİ SORUNUNUZ VARSA BU PROGRAMDAN KAYNAKLANABİLİR. YOKSA CANTA 780 İYİ BİR CİHAZDIR.

vision' Alıntı:
1-GÜMAŞ ANKARA ŞUBESİ Tunus Caddesi No:90/1 TEL: 0 312 468 94 16
2-İ-MER İŞİTME Menekşe 2 Sokak No:19/17 Kızılay TEL: 0 312 419 53 14
3-TEK SES İŞİTME Ataç 1. Sokak No:3/1 Yenişehir TEL: 0 312 432 38 92

divanespartacus isimli üyeye yaptığım tavsiye
vision' Alıntı:
ayrıca widex inde 700-900 arası olan cihazlarıda var. ucuz olanı tercihde edebilirsin. widex'in bir modeli ucuz diğeri pahalı diye ucuz olan kalitesiz anlamına gelmez.
vision' Alıntı:
oticonun şişli şubesinden cihaz alıpta memnun olan büssürü hasta var. o an belki sen öyle hissettin veya o an seninle ilgilenen kişide bir problem olabilir. bu demek değildir ki oticon tüm hastalarını yolunacak kaz gibi görüyor. böyle bir benzetme maksadını aşan bir benzetme olur. sana ve tüm cihaz almayı düşünenlere tek bir marka ile kendilerini sınırlamalarını tavsiye etmiyorum en az 3 farklı marka deneyin sesleri karşılaştırın en rahat ettiğiniz ve en ekonomik olanı tercih edin.
normal bir bayiye ideceğinize cihazın ana satış merkezine gitmeniz veya bayisine değilde kendisine ait şubesine gitmeniz daha isabetli ve ekonomik olur.

efe can isimli üyeye yaptığım tavsiye
vision' Alıntı:
1-medikoses firması size yardımcı olabilir http://www.phonomed.com/tr/bayi.asp?il=06 BU FİRMADA ODYOMETRİST DİLEK HANIM VAR bazı markaların bayisidir. buraya gidersen sana bir kaç farklı marka cihaz uygulaması yapar.çok fazla gezmemiş olursun.ama sadece buraya giderek karar verme.
2-duysan firması bu konuda size yardımcı olabilir. http://www.duysan.com/iletisim.php BURADA da odyometrist BURHAN bey var oda sana yardımcı olur ama siemens in dijital diye sattıkları A&M MARKA tornavida ile ayarlanan trimerli cihazlarından alma.onlar %100 tam dijital değil. tam dijital cihazlar trimerli olamaz; tornavida ile ayar yapılmaz.sadece ve sadece bilgisayr programı ile ayar yapılır.
3- starkey firmasıda size yardımcı olabilir. http://www.starkey.com.tr/images/krokiler/ankara.htm starkey FİRMASINDANda isim vermek isterdim ama ankara şubesinde tanıdığım güvenebileceğim biri yok.ama yinede sana yardımcı olacak biri vardır mutlaka.

bulnes isimli üyeye yaptığım tavsiye
vision' Alıntı:
dijital cihaz olarak daha önce kullandığın phonax cihazı piyasaya göre biraz pahalıdır. imkanın varsa aynı markayı al ama aynı işi gören başka markalarada bak. mesela yerli üretim phonomed işitme cihazları hem ucuz hem kaliteli. siserle iyi pazarlık edersen ondanda ucuza kapatırsın. acon dijimer bunlar phonax sa göre daha ucuz markalardır.

kimden alırsan al cihazın dijital 2 kanallı en az 3 programlı olmasına dikkat et.

vision' Alıntı:
orjinal activair rayovak ve panasonic pil bulabilmek zorlaşıyor ama imkansız değil. orjinal rayovac pilini http://www.oguzcevizli.com.tr/ adresinden oğuz beyden temin edebilirsiniz.

h.protez isimli üyeye yaptığım tavsiye

vision' Alıntı:
küçük bir araştırma ile 800 ytl ödeme alacağınız firmayı ve markayı bulabilirsiniz. emekli sandığı protokolü olan ankarada
1-medikoses firması size yardımcı olabilir http://www.phonomed.com/tr/bayi.asp?il=06
2-duysan firması bu konuda size yardımcı olabilir. http://www.duysan.com/iletisim.php
3- starkey firmasıda size yardımcı olabilir. http://www.starkey.com.tr/images/krokiler/ankara.htm
bu 3 firmanında emekli sandığı anlaşması vardır.ama 3 ünüde gezip cihaz denemesi ve verilen hizmetleri görmeden karar vermeyin.
semra cetin isimli üyeye yaptığım tavsiye
vision' Alıntı:
işitme cihazı almadan önce benden bilgi isteyenlere buradan her zaman elimden geldiğince yardımcı olurum. ben işitme cihazı hakkında insanları bilgilendiririm. işitme cihazı hakkında bilinçlenmiş birisi hangi markayı alacak nerden alacak kaç paraya alacak buna kendisi karar verebilir.

genel yazdığım bir yazı
vision' Alıntı:
EĞER BENDEN MARKA TAVSİYESİ İSTERSENİZ KENDİ CİHAZLARIMI SATMAYA ÇALIŞIRIM. BÖYLE OLURSADA SAMİMİ OLARAK BAŞLADIĞIM İNSANLARA YARDIMCI OLMAK ADINA BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADA BULUNMAK YERİNE REKLAM İÇİN BULUNUYOR OLURUM.

Mavi zaman isimli üyeye yaptığım tavsiye

vision' Alıntı:
38 db ye hemen hemen her marka kulak içi cihaz uygun olur.

MZÇAGLAYAN isimli üyeye yaptığım tavsiye
vision' Alıntı:
HANGİ MARKA CİHAZ
hangisinin sesini beğenirsen ; hangisinde satış sonrası hizmetleri daha iyi alacağına inanırsan ; ve en uygun fiyata hangisi verirse onu tercih et.

BU ÖRNEKLERİ DAHADA ÇOĞALTABİLİRİZ.
BEN İSTANBULDA ÇALIŞTIĞIMI SÖYLEMİŞTİM. SİZİN DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ BU KADAR MARKA VE BU KADAR FİRMA İLE NASIL TİCARİ İLİŞKİLERİM OLABİLİR. ANKARADA OTURAN BİR SİTE ÜYESİNİ ANKARADAKİ FİRMALARA; ESKİŞEHİRDE OTURANI ESKİŞEHİRDEKİ FİRMALARA YÖNLENDİRMEMİN BANA NASIL BİR TİCARİ MENFAAT KAZANDIRACAĞINI AÇIKLAYABİLİRMİSİNİZ.AYRICA İSTANBULDA BU KADAR MARKAYI TEK BİR İŞ YERİNDE SATAN BİR FİRMA VARMI.? BENİM BİLDİĞİM YOK.! EĞER VARSA SİZİN ANLATIMLARINIZA GÖRE ORASI BENİM İŞYERİM VE BU KADAR MARKAYI ORADA BEN SATIYORUM.PEKİ BEN BU KADAR MARKAYI SATIYORSAM NEDEN İNSANLARI KENDİ İŞ YERİME DEĞİLDE, FARKLI YERLERE YÖNLENDİRİYORUM.BUNDAN NASIL BİR ÇIKARIM OLABİLİR.
Bana hasta yönlendirdiğim firmalardan birisi çıksın desin ki vision a bizim reklamımızı yaptığı için bize hasta yönlendirdiği için şu kadar lira ücret ödüyoruz desin.( Nerdesiniz siser Phonomed oticon dijimer orl videx phonaks starkey sizlerin o kadar burada reklamınızı yapmışım :roll: , hasta yönlendirmişim. :D Bakın online odyoloji öyle diyor sizinle ticari ilişkilerim varmış.neden benim ticari rantımı göndermiyorsunuz. :lol: )

SANA ÖZELDEN GÖNDERDİĞİM YAZIYI YAYINLAMIŞSIN .BEN O YAZIYI FORUMDAN DA YAZABİLİRDİM. AMA SENİN RAHATSIZ OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN ÖZELDEN YAZDIM. YAZDIĞIM YAZIYI SEN YAYINLADIN HERKES OKUDU. HERKESE SORMUŞSUN NEDEN ÖZELDEN BANA BÖYLE BİR YAZI YAZDI BU VİSİON; EY MİLLET, DÜŞÜNÜN BAKALIM DEMİŞSİN.
SİTEDE BENİM YAZILARIMI TAKİP EDENLER LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZIN BENDE MERAK ETTİM ONLİNE ODYOLOJİ İSİMLİ ARKADAŞA NEDEN ÖZELDEN BÖYLE YAZMIŞ OLABİLİRİM YAZDIKLARIMDA NE KÖTÜLÜK VAR. YADA BENİM NASIL BİR MENFAATİM VAR.

İDİSİN DE DEDİĞİ GİBİ BİZLER BURADA BİR BİRİMİZLE POLİMİĞE GİRMEK İÇİN BULUNMUYORUZ. BİZLER BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞARAK İNSANLARA FAYDALI OLMAK İÇİN BURADAYIZ .BUNUN İÇİN BUNDAN SONRA SİZİNLE POLOMİĞE GİRMEYECEĞİM.
BEN BİLDİKLERİM DOĞRULTUSUNDA İNSANLARI BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİM .EĞER YAZILARIMDA BİR YANLIŞLIK YAPACAK OLURSAM, YANLIŞ BİLGİ VEREREK İNSANLARA ZARARLI ŞEYLER AKTARACAK OLUR İSEM , O ZAMAN BENİ DÜZELTMENİZİ DOĞRU BİLGİYİ BİR ODYOMETRİST OLARAK VERMENİZİ RİCA EDİYORUM.

[size=6]LÜTFEN BİRBİRİMİZE SEVİYELİ ELEŞTİRİLER YAPALIM.MAKSADINI AŞAN KIRICI VE ZORLAYICI ELEŞTİRİLERDEN UZAK DURALIM. [/size]

[size=2]“KOLAYLAŞTIRINIZ ZORLAŞTIRMAYINIZ SEVDİRİNİZ NEFRET ETTİRMEYİNİZ”[/size]

vision' Alıntı:
[size=2]“KOLAYLAŞTIRINIZ ZORLAŞTIRMAYINIZ SEVDİRİNİZ NEFRET ETTİRMEYİNİZ”[/size]

Bu lafın altına imzamı tüm yüreğimle atarım.

SENGİLİ TİNME

ÇOK GEÇ OLMADAN SANADA CEVAP VEREYİM EĞER CİHAZI ALALI 8 GÜNÜ GEÇMEMİŞSE HİÇ BİR SEBEB BİLDİRMEDEN İADE EDEBİLİRSİN. EĞER 1 AY DOLMAMIŞ İSE VE CİHAZIN TEKRAR KULLANILABİLİRLİĞİ MÜMKÜN İSE YİNE İADE EDEBİLİRSİN.SADECE SENDEN 20 YTL KALIP YAPTIKLARI İÇİN ÜCRET İSTEYEBİLİRLER.İADE MASRAFI ÇIKARTABİLİRLERKİ BU 50 YTL Yİ GEÇMEZ.
BU SÜRELERİ AŞMAMIŞ DAHİ OLSAN BENCE UZLAŞMA YOLUNA GİTMEN LAZIM. SATICIYA AYNI ÖZELLİKLERDEKİ BAŞKA MARKA CİHAZLARIN 600-800 YTL ARASI OLDUĞUNU DOLAYISI İLE BU CİHAZA BU KADAR PARA ÖDEMEK İSTEMEDİĞİNİ AYNI ÖZELLİKLERDEKİ CİHAZI 600 YTL YE OTİCONUN REKLAM YAPTIĞINI VE O CİHAZI ALABİLECEĞİNİ SÖYLEYEREK YENİDEN PAZARLIK YAPABİLİRSİN. VEYA SENİNDE DEDİĞİN GİBİ TRİMERLİ YANİ TORNAVİDA AYARLI CİHAZ YERİNE BİLGİSAYARLA PROGRAMLANABİLEN EN AZ 2 CANALLI 3-4 PROGRAMLI BAŞKA BİR MODEL CİHAZLADA DEĞİŞİM YAPTIRABİLİRSİN.
SANA CİHAZ SİEMENS MARKA DİYE VERİLDİĞİNİ ASLINDA SİEMENS DEĞİL A&M MARKA OLDUĞUNU BU YÜZDEN BÖYLE BİR DEĞİŞİM VEYA İADE ETMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRSİN.

vision,

Gittik, zorluk çıkarmadılar... Yardımlarınıza çok teşekkürler!

Unitron Element 4P önerdiler, şu adresten DSB lerine bakıyoruz 55 çıkıyor
fakat biz 70 in üzerinie arıyoruz
http://kazimsahin.org/icihazi/tumcihazlar.asp burdaki bilgiler ne kadar doğrudur?

Aklımız hala Music Pro 'larda
DIR versiyonu için 1300 istiyor
fakat DSB 65

Medikalci arkadaş 80 DSB e kadar çıkar diyor

Unitron Element 'ler ile Music Pro'lar arasında kıyaslama yapabilir misiniz

Son olarak da Music Pro SP mi DIR mı?
çift mikrofon olayı varmış galiba

Unitron Element 4P 70 DB
Unitron Element 4 YANİ P Sİ OLAMAYAN 55 DB
SANIRIM SİZ YANLIŞ BAKTINIZ.

ayrıca verdiğiniz sitede ki db ler o cihazın satndart gain çıkışı ortalama kazancıdır. bu db +20 db kadar daha yükseltilebilir açılabilir .
yani ortalama gücü 60 db olan bir cihaz programla 80db ye kadar kaybı olan bir hastaya verilebilir.

idis' Alıntı:
BTE - Behind The Ear
BTE P - Behind The Ear Power
BTE SP - Behind The Ear Super Power

SP nin ne anlama geldiğini öğrenmiş olduk (Siemens Music PRO SP)

Bir de Siemens Music Pro DIR var

Buradaki "DIR" ne anlama geliyor

vision arkadaş siz hemen cevap verebiliyorsunuz
burdaysanız siz de bilirsiniz

Teşekkürler

bu cihazı tanıımıyorum. sadece yorum yapıyorum.
buradaki DIR işitme cihazlarında genel olarak kullanılan bir terim değildir.
sadece o marka o model cihaza verilen bir terimdir.
mesela Siemens Music PRO SP nin özelliklerine ilave olarak ekstra bir veya bir kaç özellik daha ilave edilmiştir.bunu sp den ayırabilmek için SP/DIR denilmiştir.
atıyorum SP 2 canallı ise DIR 3 kanallıdır. SP 60 db ise DIR 65 db dir. gibi.

EN sağlıklı bilgiyi online odyoloji isimli odyometris arkadaş verebilir diye düşünüyorum çünki o siemensin cihazlarını tanıyor olmalı.

Siemens Music Pro SP ve DIR

Merhaba Tinme,

Siemens Music PRo SP ve DIR modelleri ile ilgili sorunuzun cevabını http://www.audiologyonline.com/News/news_detail.asp?news_id=1391 sayfasında buldum, olduğu gibi aktarıyorum.

MUSIC Pro … SuperPower, Directionality and More
Two new BTEs join the MUSIC Pro family of superior digital hearing solutions…MUSIC Pro SuperPower (SP) and MUSIC Pro Directional (Dir). For those with severe to profound hearing loss, MUSIC Pro SP offers all the benefits of the fully digital MUSIC Pro instruments including noise reduction by Voice Activity Detection (VAD) and automatic Microphone Noise Reduction (MNR) in a super power BTE. For those with mild to severe hearing loss, MUSIC Pro Dir combines VAD and MNR with a directional microphone system as a standard feature.

Music Pro... Süper Güçlü, Direksiyonel ve fazlası

Üstün seviyedeki dijital işitsel çözümlerinde Music Pro ailesine iki yeni üye katıldı....Music Pro Süper Güçlü (SP) ve Music Pro Direksiyonel (DIR) (Direksiyonel =konuşma seslerine odaklanma sağlayan çift mirkrofon uygulaması).

İleri ve çok ileri derecedeki işitme kayıpları için, Music Pro SP İnsan sesinin varlığını ortaya çıkaran(VAD) gürültü azaltımı ve otomatik gürültü azaltımlı mikrofon(MNR) ihtive ederek tam dijital Music Pro cihazlarının tüm faydalarını kulak arkası süper güçlü modeli ile sunar. Orta ve ileri derecedeki işitme kayıplarında Music Pro Dir, VAD ve MNR'yi direksiyonel mikrofon sistemi ile standart bir özellik olarak birleştirir.

Saygılarımla,
Online Odyoloji

ileri ve çok ileri 'nin rakamsal karşılıkları nedir ?

örn: 60 üzeri ileri, 80 üzeri çok ileri mi oluyor
Heralde kabul görmüş bir skalası vardır

Frekans aralığı da çok önemli olmalı (pek değinilmese de)
Bunlara bir de frekans değerlerini mi eklemek gerekiyor
şu bandın üzerini duyamayanlar,
veya altını....

Teşekkürler.

----
şimdi şöyle bir tablo buldum

İşitme kaybının dereceleri:
• 0-25 dB ===== Normal işitme sınırları
• 26-40 dB ==== Çok hafif işitme kaybı
• 41-55 dB ==== Hafif işitme kaybı
• 56-70 dB ==== Orta işitme kaybı
• 71-90 dB ==== İleri işitme kaybı
• 91 ve ÒdB === Çok ileri işitme kaybı

Frekans aralığının önemini ise siz yazarsanız....

tinme' Alıntı:
ileri ve çok ileri 'nin rakamsal karşılıkları nedir ?

şimdi şöyle bir tablo buldum

• 0-25 dB ===== Normal işitme sınırları
• 26-40 dB ==== Çok hafif işitme kaybı
• 41-55 dB ==== Hafif işitme kaybı
• 56-70 dB ==== Orta işitme kaybı
• 71-90 dB ==== İleri işitme kaybı
• 91 ve ÒdB === Çok ileri işitme kaybı

• 0-25 dB ===== Normal işitme sınırları CİHAZ KULLANILMAZ işitme eşiğidir.
• 26-40 dB ==== Çok hafif işitme kaybı ÖZEL DURUMLARDA CİHAZ KULLANILIR.
• 41-55 dB ==== Hafif işitme kaybı İŞİTME CİHAZI KULLANILIR.işitme kaybı başlangıcıdır fısıltının duyulması sorunludur.
• 56-70 dB ==== Orta işitme kaybı İŞİTME CİHAZI KULLANILIR.konuşma ve duyma sorunludur..

• 71-90 dB ==== İleri işitme kaybı İŞİTME CİHAZI KULLANILIR.yüksek ses ve bağırma duyulur ama anlaşılmaz.

• 91 ve ÒdB === Çok ileri işitme kaybıİŞİTME CİHAZINA EK OLARAK KONUŞMA DUDAK OKUMA EĞİTİMİDE ALINMALIDIR.

frekanslar 125-250- 500-1000-2000 -4000-8000
konuşmayı anlamada en önemli frekanslar - 500-1000-2000 - dir.

İşitme seviyesi ölçülecek kişi, ses geçirmez bir özel odaya oturtulur ve kulaklıklar takılır. 250-500-1000-2000-4000-8000 Hz frekanslarındaki saf ton sesler sırasıyla dinletilir. Her sesin son işitilebildiği düzeyi o frekanstaki "işitme eşiği"dir. Bu işitme eşiklerinin bir grafik üzerine noktalar şeklinde işaretlenmesi ve yakın noktaların birleştirilmesiyle "odyogram" denilen işitme eğrileri elde edilir. Bu, hava yolu ile işitme ölçümüdür.
Kulak arkasındaki kemiğe vibratör yerleştirilerek benzer şekilde kemik yolu işitme düzeyi de ölçülür.

FREKANS ARALIĞININ ÖNEMİ derken tam olarak sormak istediğiniz nedir tam anlayamadım.burdaki ÖNEM işitme testi yapılırkenki önemi mi yoksa cihaz programlaması yapılırken ki önemi mi.?aslında ikiside aynı derecede önemlidir.test yaparkende program yaparkende en önemli frekanslar 500-1000-ve 2000 frekanslarıdır.bu frekanslarda bir kayıp varsa konuşma anlaşılamaz ve bu frekanslardaki kayba göre program yapılır.kaybın derecesine göre işitme cihazının bu frekanstaki sesleri ayarlanabilir. azaltılıp çoğaltılabilir.

tam olarak sorunuzun cevabını verebildim mi bilmiyorum ama işitme ile ilgili biraz daha bilgi vermenin okuyucular açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

Kulak, dış, orta ve iç olmak üzere üç bölümden oluşur. Dış kulak, kulak kepçesi ve dış kulak yolundan ibarettir. Orta kulak, kulak zarı ile kulak kemikçiklerini içerir. Ses titreşimlerini iç kulağa iletir. Bir transformatör gibi çalışır, dış kulak yolundaki ses titreşimlerini, iç kulaktaki sıvıya aktararak, sıvı dalgalarına dönüştürür. İç kulak, sıvı içerisinde işitme siniri uçlarına sahiptir. Sıvı dalgaları, bu sinir uçlarını uyarırlar. Uyarılar, ses enerjisinin yorumlandığı yer olan beyine iletilirler.

Dış ve orta kulakta bir sorun olduğu zaman, iletim tipi işitme kaybı ortaya çıkar. İç kulaktaki bir rahatsızlıkta ise,
sinir tipi (sensörinöral) işitme kaybı görülür. Hem dış ve orta kulak hem de iç kulakta sorun varsa karışık tip işitme kaybı oluşur.

İletim Tipi Kayıp: Dış kulak yolunun kapanması, kulak zarında delik oluşması, orta kulak enfeksiyonları veya orta kulak kemikçikleri rahatsızlıklarında oluşabilir. İletim tipi işitme kaybı olan kimse, sanki kulakları doluymuş veya tıkanıkmış gibi bir duyguya kapılır. İletim tipi işitme kaybına sahip insan, bu rahatsızlığından dolayı hiçbir zaman tam sağır olmaz. Uygun bir operasyon veya işitme cihazı ile rahat duyması sağlanabilir.

Sinir Tipi (Sensörinöral) Kayıp: İç kulak dolaşımının bozulması veya sıvı basıncının yükselmesi ya da sinir iletimindeki bozukluklardan meydana gelir. Bu tip işitme kaybı ortadan kalkmaz, fakat nadiren sağırlığa yol açar.

Sinir tipi işitme kayıplı hasta, konuşmayı duyulabilir fakat net algılayamaz. Sessiz ortamlarda daha rahat duyar. Bas sesleri, tiz seslerden daha rahat algılar, bu yüzden bir erkeğin dediklerini, sesi ince bir bayanın dediklerinden daha anlaşılır bulabilir.

Tek Kulakta İşitme Kaybı: Tek kulakta oluşan işitme kaybı, sesin geldiği yönü tayin etmeye engel olur.

İşitme kaybının erken teşhis ve rehabilitasyonu, eğer mümkün ise tıbbi tedaviyi etkili hale getireceği gibi, işitme cihazı uygulamasından da daha verimli sonuç alınmasını sağlayacaktır.

Doğru uygulandığı ve doğru kullanıldığı zaman işitme cihazları işitme kaybına neden olmaz. Tam tersine anlamayı kolaylaştırır.

İşitme cihazları alışkanlık yaratmaz. Ama işitme cihazı ile çevremizi daha rahat algıladığımız için, işitme cihazı kullanmayı tercih ederiz.

İşitme cihazları, işitme kaybının özelliğine göre seçilir ve programlanır. Bu nedenle işitme cihazı almadan önce mutlaka işitme testinin yapılması ve kayba uygun işitme cihazı verilmesi gerekir.

insanların işitmeleri düzeldiğinde kendilerine olan güveni artar, kendi başlarına kalmaktan vazgeçip, aile ve toplum hayatına daha rahat katılmaya başlarlar.

Merhaba Vision,

Çok geçmiş olsun, allah yardımcınız olsun. İnşallah kızınızın bütün ameliyatları çok başarılı olur, ameliyattan sonra daha sağlıklı ve mutlu olur inşallah. Çok üzüldüm.

Allah şifalar versin

sağolasın online odyoloji

teşekkür ederim

dualarınızı bekliyorum

selam arkadaşlar.

bir aydır yoktum malumunuz.

şimdi tekrar buradayım.

elimizden geldiği dilimizin döndüğü kadar sorusu alana cevap vermeye devam inşallah...

Merhaba Vision,

Sizi tekrar burada görduğume sevindim, hoşgeldiniz. Umarım çocuğunuz sağlığına kavuşmuştur.

SGK'nın yeni uygulaması ile ilgili verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler.
Malesef işitme kayıplı insanlarımız için, duymak daha da lüks hale geldi.

vivatone işitme cıhazı

meraba arkadaşlar bu siteyi yeni buldum malum bende işitme sorun var aslında işitme keybımda sorunum degil sadece işitme cihazlardan poplemlerden sizlerle paylaşmak istedim. ben 8 yıl analog cihazdan dijital cihaza gectim şu an vivatone entre plus 250 kullanıyorum 2 kanallı hafıza ve özellikle cift mikrofonlu cihaz kullanıyorum biraz alışmam zor oldu bu normal anoloh dan geciş oldugu için marka cihazlardan bilgilenmek ve paylaşmak istedim sizlerle ....

Re: vivatone işitme cıhazı

ZERO41' Alıntı:

zero 41senin ile özelden mesajla yazışarak inşallah sorularına cevap verebilmişimdir.

Online Odyoloji' Alıntı:
Sizi tekrar burada görduğume sevindim, hoşgeldiniz. Umarım çocuğunuz sağlığına kavuşmuştur.

teşekkür ederim online odyoloji. kızım çok çok iyi ağrısı sancısı hiç bir şey yok yakında okulunada gidebilecek. ameliyat sonrasını bu linkte yazdım http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=38340&highlight=skolyoz&viewall=1

menzil' Alıntı:
cihazlardan bilgilenmek ve paylaşmak istedim sizlerle ....
sevgili menzil senin içinde diğer forumda bir şeyler yazdım. bu linkten okuyabilirsin http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=38062&viewall=1

selam odyometrist42

hoş geldin.

arkadaşlar bakın bir odyometrist arkadaşımız daha geldi. 2 odyometristimiz oldu.ben inanıyorumki onlineodyoloji isimli arkadaşımız gibi odyometrist42 de sorularınıza cevap verecek.

ve bir gün koklear implant hakkında çok detaylı , tam teferruatlı bilgi verecek arkadaşlarda buraya gelecekler.

öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunarım
hava sol:105 db sağ:97 db
kemik sol:68 db sağ:70 db
işitme cihazı alacam starkey 1200 power plus sizce nasıl yada önere bileceginiz yada tavsiye edeceginiz cihaz varmı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt