Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba kirli_33

starkey destiny 1200 power plus çok ileri işitme kayıplı kişiler için 80 desibel gain çıkışı olan güçlü bir cihaz.

senin verdiğin bilgilere göre bu cihazla işitme kaybını eksiğini tamamlarsın. senin için uygundur. fiyatta da anlaşma sağladıysanız teknik servisinde de sıkıntı yaşamıyacağına ikna olduysan alabilirsin.

ama ben her zaman en az 3 farklı markayı denemeni 3 farklı cihazıda kulağına takıp dinleyerek en rahat kullanımı ve iyi sesi hangisinde bulmuşsan ve fiyat olarakta hangisi daha uygun ise o marka cihazı almayı herkese tavsiye ediyorum.bu markalardan biri starkeyde olur başka markalarda

ama
unutmayın ki sizin kaybınıza uygun her marka işitme cihazı satıcısında mutlaka bir model vardır. o model sizin için uygundur. yapmanız gereken biraz zaman ayırıp en az 3 firmada cihaz denemesi yaparak doğru kararı vermektir.

duymak zarurettir.ve mutlu olmanız da üzülmenizde duyduklarınıza bağlıdır.

Merhaba,

Babamin sag kulaginda 56dB'lik bir isitme sorunu mevcut. Daha onceden analog bir cihaz kullanmaktaydi. Ancak, cihazin omru doldugu icin yeni bir dijital cihaz almak ihtiyaci dogdu.

Denedigi iki marka arasinda, Sonic Innovations Ion200 modeli, kulaklik arkasi bir modeli begenmis durumda. Cihazin bedeli ise 2400 YTL.

Bu marka ve model icin dusuncelerinizi, ek olarak istenen fiyat konusundaki fikirlerinizi ogrenebilirsem cok sevinirim.

Simdiden Tesekkurler.

sevgili cenk erdur

sonic markası türkiyeye bildiğim kadarıyla 1 yıldır istanbul duyumed firması çağatay bey tarafından getiriliyor. çağatay bey daha önce magnetone markasını getirip satıyordu. halaada getiriyor olabilir ama son bir yıldır ağırlığı sonic markasına verdi. magnetone iyi bir cihaz olmasına ragmen sık arıza yapan ve çabuk dökülen bir cihaz olarak söylendi. ama doğru ama yanlış ben bunu duydum. ama sonic lerin magnetone ye karşı daha iyi bir cihaz olduğunuda duydum.
ben hiç sonic satmadım cihazı tanımıyorum bilmiyorum. sadece bu piyasanın içinde görüştüğüm insanlardan sonic in iyi ve kaliteli bir cihaz olduğunu ama çok pahalı satıldığını duydum.

fiyat 2400 ytl eder mi sorusuna gelince bu kişinin tercihine kalmış.
bence bir işitme cihazına 2400 ytl verilmez. 2400 hatta 5000 ytl fiyat çekilen cihazlar piyasada var ama inanın ki bu fiyatlara marka ve kurumsallık değeri eklenerek bu fiyatlara çıkartılıyor.teknik özellikleri değil.
aynı işi yapan 600 ile 1000 ytl arasında fiyatlara satılan başka cihazlar var. onlarıda deneyin. onlarada bakın. mutlaka bu 600-1000 ytl arası guruptan beğeneceğiniz; işitme kaybınıza uygun cihazlar vardır. hemen hemen her markada var bu tür ucuz gurup cihazlar. bu gurupta istediğiniz begendiğiniz bir model cihaz bulamazsanız size yeterli olmaz ise o zaman yüksek guruba bakın.eğer bu gurubta aradığınızı bulamamışsanız işte o zaman 2400 ytl çaresizlikten verilebilir.

bakın daha önceki bir yazımı buraya ekleyeyim

sen fazla abartılmayan hakkını ödeyerek bir işitme cihazı almak istiyorsan phonomed markasının siserin cihazlarını digimerin orl nin cihazlarına bak. buralarda daha ekonomik fiyatlara birbirine çok yakın kalitede cihazlar bulabilirsin. gidipte 2-3 bin ytl sadece marka ismine para vermene gerek yok.cihaz 600-1000 ytl arasıdır normal hakkı. ama sırf isim yapmış markayı tercih edersen bu cihaza 2-3 bin ytl ödersin.2-3 bin ytl lik cihazda olupta diğer 600-1000 ytl arası cihazda olmayan teknik özellik nedir sence.
benim bu yazımı okuyan markacılar hemen örnekler vermeye başlayacaktır. ama kardeşim bugün 20-30 bin ytlye 4 tekeri olan kliması hava yastığı abs si 4 cam otomatiği sanrufu v.s... olan toyota opel hundai arabalar var ben bu arabaları alır binerim işimi görürüm neden 200 bin 300bin euro veripte çok lüks arabalar alıyım benim o kadar lüks gücüm yok ki...

Vision,

Ilginiz ve yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

Yazdiklariniz dogrultusunda biraz daha arastirma yapip, sonuclarini sizlerle paylasmaya calisacagim.

Tekrar tesekkurler.

merhaba hocam vision
bilgilerinizden cok istifade ettik bizlere cok iyi yol gosterdiniz hic karsilik beklemeden su sanal ortamda ustelik firmanin ismini bile soylemeyecek kadar hicbir menfaat beklemeden
bu durum surgit olmaz herhalde birgun olur terkedersiniz bizi :oops:
oturan bogadan cok rica ediyorum bu konu hep kalsin isitmeyenlere cihaz alacak olanlara oyle faydaliki
hocam simdi telefondan faydalanamayan dudak okuyan televizyonun bile ne dedigini anlamayan agir isitme kayipli biri icin olacak dijital bir cihaz oneriniz olurmu
sadece insan konusmalarini en guzel sekilde anlayalim istiyorum benim durumumdakiler icin
yok telefon modu yok muzik dinleme yok pil uyari diye aksam eklendikce dahami pahali olur bu mubarek cihazlar
nasil mubarek demeyeyim onlarsiz bir hayat toplumdan yok olmak gibi birseyama birde otme sesi engellemesi sart
diger uygulamalar cihazin reklami gibi bisi bence pil uyari helede hic gereksiz zaten pil bittiginde belli olmiycaksa sagir degilizki :)

Ben ilk defa duydum hakikaten pil bitme uyarısımı veriyor :D uyarı vermesine gerek yok ki pil bittiğinde zaten duyamayacağız ki :D:D
Ama fazla ses olarak bip sesi yani feedback sesini önleyebilseler çok güzel olacak.Ben bundan sıkıntı çekiyorum. Bunun nedenlerini biliyorum kalıbın tam oturmaması bunu halletsemde cihazın işitme gücünün yetersiz olması sebebiyle çınlamayı yapıyor.

benim implant cihazım pil bittiğinde uyarıyor beni. Beynim içinde çan çalıyor o kadar fena ki anlatamam. Her çan çaldığında ağzım bozuluyor bilesin..
küçük çocuklar içinde ayrıca uyarı ışığı var. Yetişkinler ışığı görünce anlıyor.

meopius' Alıntı:
benim implant cihazım pil bittiğinde uyarıyor beni. Beynim içinde çan çalıyor o kadar fena ki anlatamam.
küçük çocuklar içinde ayrıca uyarı ışığı var. Yetişkinler ışığı görünce anlıyor.

Ha bak küçük çocuklar için uyarı ışığı olması mantıklı bu aklıma gelmemişti.
Ama dediğiniz gibi bir anlık ses bir şey değil ama sürekli olduğunda çin işkencesi gibi oluyor insanın beyni.

bir anlık, ses birşey değil:)
davulun sesi uzaktan hoş gelir. ama davul beynimin içinde ise?

Pil bitmeye yakın yürekten hoplatıyor beni.

ben implanti kullanirken hic oyle bi sorun yasamadim hafifti o bipler meo
amaaa sesler hep feci halde beynimi tirmaliyordu kafami dinlemek istedigimde hemen cikariyordum implanti
su canta dijitalimi aldigimdan beri hic cikarmiyorum kulagimdan sesleri cok guzel hep implant diye kakalayip kulagimin olmesine bisuru para bisuru ameliyat hayal kirikligi moral bozukluguda cabasi
hep dusunmusumdur hadi yaptin ameliyatli mameliyatli basbelasini neden bir dijital sistem eklemessin diye kizmisimdir implanti yapanlara

o feedback benimisitme cihazimda cok az yeni aldigim siralarda elim basima yakinken veya bir duvara filan yaklastikta azbucuk oluyodu bulnes acemi oldugumdan kalibi guzel takamiyormusum simdi olmuyor
oticon sumuyu cok methediyolar diye denemeye gitmistim uhhh kulaga takarken sen onu bigor amma ottuydu sirf o yuzden notunu kirmisimdir sumonun :)

Valla suma Xp bende de hemen acayip öttü.Ama Sumo DM güzeldi denedim de hoş oldu ama fiyatı tuzlu oldu :(

tuzluyu hic sorma arkadas :D ben vermezdim ise yaramaz diye bilmedigimden 2800 ytl ailede moralimi duzeltmek icin alinan karar ben cihaz istemiyorum iste koklear implat cani cehenneme diye direttikce zorla aldilar iyikide aldilar

shukufe' Alıntı:
yok telefon modu yok muzik dinleme yok pil uyari diye aksam eklendikce dahami pahali olur bu mubarek cihazlar

diger uygulamalar cihazin reklami gibi bisi bence pil uyari helede hic gereksiz zaten pil bittiginde belli olmiycaksa sagir degilizki :)

sevgili shukufe

telefon dinleme modu denilen şey işitme cihazına takılan 3-5 dolarlık bir telecoil denilen parça. bu parça eskiden tüm cihazlarda kullanılıyor idi. neden çünki eskiden cep telefonu yoktu. normal sabit kablolu telefonlar vardı ve bu telefonların çalışma sistemi bir çeşit manyetik ses frekansı ile sağlanıyordu. şimdi ise cep telefonları var ve bunlarda telecoil kullanılmayıp cep telefonu sesini normal sesmiş gibi alan microfonlar ve cızırtı yapmaması içinde bazı dirençler kondertörler kullanılıyor.
artık birçok marka telecoil kullanmıyor. kullanan markalar ise bunu biraz daha geliştirip farklı bir ürünün daha satılmasını sağlıyorlar.

sevgili shukufe ve shukufe gibi tv sesini hiç duyamayanlar. şimdi yazacaklarımı dikkatli okuyun.
telecoilli cihazlar ne işe yarar
1 telecoil (MTO anahtarı) cihazlarda aslında çok fazla bir olmazsa olmaz parça değildir.satıcı açısından telecoil özelliğide var denilerek 3-5 dolarlık bir parça o cihaza 150-250 ytl artı değer kazandırır.
2- -telecoilli cihaz alan hastalara evde tv izlemeleri için satılacak bir ürün vardır. bu ürünü telecoilli işitme cihazı olan hastaya anlattığınızda kesin alırlar.
nedir bu ürün
işitme cihazı kullanıcılarının televizyon izleyebilmeleri için tasarlanmıştır.
Bu sistemin çalışması şöyledir;

televizyonun olduğu odaya çepeçevre kablo döşenerek kapalı bir loop oluşturulur. Kablonun birleşen iki ucu bu küçücük 13x13x5 cm şeklindeki kutucuğa bağlanır. Televizyonun kulaklık yada scart çıkışlarından birine takılan ara kablo ile ses televizyondan bu ürüne yani kutuya iletilir. Bu sayede televizyondaki ses ara kablo ile kutu üzerinden loop sistemine, yani odaya döşenmiş kabloya iletilir. döşenmiş olan bu kablo sesin yarattığı manyetik alan telecoil dediğimiz özelliği oluşturur.

İşitme cihazlarından bulunan T (telecoil) fonksiyonuna getirdiğinizde kablodaki ses direkt olarak işitme cihazınıza iletilir. Böylece televizyonun sesini kimseyi rahatsız etmeden ve istediğiniz gibi dinleyebilirsiniz.
ama bu kablo döşenmiş alanın odanın dışına çıktığınızda sistem çalışmaz. ama tüm evin odalarına bu sistemi döşeyebilirsiniz.
bu sistem satıcıya 300 ytl ye gelmektedir. satıcıda bu sistemi çok rahat 700 ile 1200 ytl arasında bir fiyata satar helede maç dizi sinema hastası olanlar bu sistemi kesinlikle alırlar çünki tv nin sesini fazla açmadan çok rahat istedikleri yükseklikte bir sesle tv izleyebilirler.

gelelim pil bitme uyarısına

arkadaşlar bir çok dijital cihazda pil uyarısı vardır. yapmanız gereken aldığınız yere pil uyarı sesini istemiyorum demek. satıcı siz istemezseniz bu özelliği programdan kapatabilir. ve bir daha duymazsınız istediğinizde tekrar açtırabilirsiniz.
bu özellik cihazda kullanılan entegrenin bir özelliğidir. ayrıca takılan bir parça değildir. bu yüzden cihazın maliyet fiyatını değiştirmez. ama satıcıların reklam yapası için bir fırsattır. pili bittiğinde sizi uyarıyor çok akıllı cihaz diye 100 ytl daha pahalı satmamızı sağlar.

feed back yani ötme bastırma özelliğide entegrenin bir özelliğidir. bu özelliği olan entegreler 50 dolar ise olmayanlar 45 dolardır bu tip exstra özellikler cihaz maliyetlerini 5 dolar 10 dolar etkiler en fazla. ama her exstra özellik satıcılar için 100 ytl daha fazla kazanç demektir.

sevgil bulnes
şu cihaz ötme yaptı bu yapmadı diye bir şey yoktur. bir cihazın ötmesi o andaki cihazın ses çıkış gücü ile orantılıdır. biri güçlü bir cihazdır seside yüksektir. bu cihaz kulağa takarken öter kalıp kulağa tam oturmamışsa yine öter tam oturmuş olsa bile cihaz sesi en yüksek seviyede ise ve güçlü bir cihaz ise yine öter.
bir cihazın gücü az ise sesi kısık ise kesinlikle ötmez.az güçlü bir cihazın sesini çogalttığınızda kulağa oturmamışsa yine ötebilir.
dikkat edilmesi gereken çok güçlü bir cihaz kullanıyor iseniz kulağın konka dediğimiz bölümünü kulak çukurunu tamamen doldurmuş ve tam oturan bir kalıp kullanmanız lazım. siz çok güçlü bir cihazı prob ile yada prob tipi kulak çukurunu tam doldurmayan bir kalıpla kullanırsanız tabii ki güçlü olduğu için ötmeside normaldir.
ötme neden oluşur.kulak kalıbının püf noktaları cihazın kalıp ucundan yada prob ucundan çıkan sesin tekrar cihazdaki mikrofonla geri alınmasından oluşur.
salonlarda olduğu gibi eğer konuşmacının elindeki mikrofona yakın ve mikrofona bakan bir hopörlör varsa ortamda bir ötme sesi oluşur hopörlördeki ses tekrar mikrofona geldiği içindir. ama hopörlörü mikrofonun zıttı bir yöne çevirdiğinizde bu ötme kesilir. ve normal ses duyulur. işitme cihazındaki olayda budur. eğer kalıbın yada probun ucu kulak içerisine tam oturmuyorda hortumunda çatlaklık yırtılma delinme var ise; kulak çukuru kenarında bir yerlerde boşluk kalıyorsa o boşluktan mikrofon sesleri tekrar almakta ve böylece ötme oluşmaktadır.
cihazın ötmemesi için hortumunda delik yırtık çatlak olmayan sağlam kalıp; iyi traşlanmış dolgun bir kalıp kullanmak gerekir. çok fazla traşlanarak şeffaflık verilmiş yada inceltilmiş kalıplar, içinde hava kabarcığı kalmış basınçla yapılmayan kalıplar ötme yapar.

bir işitme cihazının teknik bir arızası yoksa ötme yapması, tamamen kalıptaki hatalardandır demek çok doğru bir söz olur.

Sevgili Vision,
Zamanını ayırıp bizleri bilgilendirmek amacıyla yazmış olduğun uzun yazılar için sana ne kadar teşekkür etsem azdır.
Yazdıklarının bazılarını yüzeysel olarak bilmekle beraber sizin bu konudaki uzmanlığınız ile geniş ve mantıklı açıklamanız ile ağzımız bir karış açık ilgi ile okumaktayız.
Yeni dijital işitme cihazı almak istiyorum ama malesef ekonomik nedenlerden dolayı rahat hareket edemiyorum. Ama dediğiniz gibi diğer firma ve modelleri incelemeye devam edeceğim.
Yeniden her şey için teşekkürler.Arada bir yine sorularımız ve sorunlarımız olacaktır ve sizinde bizleri kırmayacağınızdan da o kadar da eminim.
Tekrar teşekkürler,
Bülent Özçelik

Not= Bu arada kızınız iyidir inşallah,bir aksilik yoktur umarım.Tekrar tekrar büyük geçmişler olsun.

sevgili bulnes
her zaman elimden geldiği kadar bildiklerimi paylaşacağımdan saten eminsiniz.
burada anlattıklarımın bir çoğu yüzeysel bilgiler olmasına rağmen inanın bunları dahi bilmeyen o kadar çok insan var ki. o insanlar bu forumları okuyor aradığını bulduğu için soru sormuyor cevap yazmıyor soracağı sorunun cevabını saten bu forumda bulmuş oluyor.benim paylaşımlarım bilenler için değil bilmeyenler için.

bu arada kızım gayet iyi sağlıklı elhamdulillah. bu gün yine kontrole gidecez. ameliyatta sağ ve sol kürek kemikleri eşitlendiği için(biri alçakta digeri yüksekteydi.)şimdi de sol kolun sağ koldan birazcık kısa olduğunu fark ettik. bu gün doktora onu soracaz.yapmamız gereken bir şey varmı diye. bunun dışında gayet sağlıklı neşe dolu bir çocuk.

vision' Alıntı:
sevgili cenk erdur

sonic markası türkiyeye bildiğim kadarıyla 1 yıldır istanbul duyumed firması çağatay bey tarafından getiriliyor. çağatay bey daha önce magnetone markasını getirip satıyordu. halaada getiriyor olabilir ama son bir yıldır ağırlığı sonic markasına verdi. magnetone iyi bir cihaz olmasına ragmen sık arıza yapan ve çabuk dökülen bir cihaz olarak söylendi. ama doğru ama yanlış ben bunu duydum. ama sonic lerin magnetone ye karşı daha iyi bir cihaz olduğunuda duydum.
ben hiç sonic satmadım cihazı tanımıyorum bilmiyorum. sadece bu piyasanın içinde görüştüğüm insanlardan sonic in iyi ve kaliteli bir cihaz olduğunu ama çok pahalı satıldığını duydum.

fiyat 2400 ytl eder mi sorusuna gelince bu kişinin tercihine kalmış.
bence bir işitme cihazına 2400 ytl verilmez. 2400 hatta 5000 ytl fiyat çekilen cihazlar piyasada var ama inanın ki bu fiyatlara marka ve kurumsallık değeri eklenerek bu fiyatlara çıkartılıyor.teknik özellikleri değil.
aynı işi yapan 600 ile 1000 ytl arasında fiyatlara satılan başka cihazlar var. onlarıda deneyin. onlarada bakın. mutlaka bu 600-1000 ytl arası guruptan beğeneceğiniz; işitme kaybınıza uygun cihazlar vardır. hemen hemen her markada var bu tür ucuz gurup cihazlar. bu gurupta istediğiniz begendiğiniz bir model cihaz bulamazsanız size yeterli olmaz ise o zaman yüksek guruba bakın.eğer bu gurubta aradığınızı bulamamışsanız işte o zaman 2400 ytl çaresizlikten verilebilir.

bakın daha önceki bir yazımı buraya ekleyeyim

sen fazla abartılmayan hakkını ödeyerek bir işitme cihazı almak istiyorsan phonomed markasının siserin cihazlarını digimerin orl nin cihazlarına bak. buralarda daha ekonomik fiyatlara birbirine çok yakın kalitede cihazlar bulabilirsin. gidipte 2-3 bin ytl sadece marka ismine para vermene gerek yok.cihaz 600-1000 ytl arasıdır normal hakkı. ama sırf isim yapmış markayı tercih edersen bu cihaza 2-3 bin ytl ödersin.2-3 bin ytl lik cihazda olupta diğer 600-1000 ytl arası cihazda olmayan teknik özellik nedir sence.
benim bu yazımı okuyan markacılar hemen örnekler vermeye başlayacaktır. ama kardeşim bugün 20-30 bin ytlye 4 tekeri olan kliması hava yastığı abs si 4 cam otomatiği sanrufu v.s... olan toyota opel hundai arabalar var ben bu arabaları alır binerim işimi görürüm neden 200 bin 300bin euro veripte çok lüks arabalar alıyım benim o kadar lüks gücüm yok ki...

Vision,

Oncelikle, kizinizin durumu icin buyuk gecmis olsun demek istiyorum. Okuduklarima gore hizli bir sekilde sagligina kavusuyor. Bu gelismeler, forumdaki tum arkadaslar gibi beni de oldukca sevindiriyor.

Ayrica, bu kadar yorucu ve sikintili zamanlarda dahi, bu sayfalar araciligiyla bizlere yardimci olmaya devam ettiginiz ve yol gosterdiginiz icin size tekrar tekrar tesekkur ederim.

Hatirlarsaniz, gectigimiz gunlerde Vision marka bir cihaz ile ilgili goruslerinizi sormustum. Sizin yanitiniz uzerine farkli birkac markayi daha denemeye karar verdik. Bu baglamda, gectigimiz gunlerde babamin ziyaret ettigi firmalari ve edindigi izlenimleri de sizlerle paylasmak istiyorum.

Ilk olarak yerli uretici olmasi sebebiyle, Phonomed firmasinin Umraniye'deki merkezine gidildi. Burada babama, "topu topu 3 farkli cihazimiz var, birini begenin, ondan sonra deneme yapabilirsiniz, oyle hepsini size denetemeyiz" dendiginde babam, "uzaktan bakarak isitme cihazi secmenin mumkun olmayacagini" gorevli arkadasa bir turlu kabul ettiremeyince kizgin bir sekilde oradan ayrilmis. Ayrica ilgili kisi, "ister alin, ister almayin" seklinde son derece kaba ve haddini bilmez sekilde davrandigi icin o firmanin kapisindan bile gecmemeye karar vermis durumdayiz.

Daha sonra, Widex'in Kadikoy'deki temsilcisi Elektromediks'e gidildi. Burada ilgi ve alaka gayet iyi durumdaydi. Widex Flash fl-m modeli cihaz icin 1360 USD fiyat alindi.

Ardindan, Phonak markasi için Duysel firmasinin Kadikoy'de bulunan subesine gidildi. Burada ise, (babamin elinde olcum raporlari olmasina ragmen) "cihazi denetmeden once mutlaka 25YTL verip test yaptirmaniz gerekli ve her cihaz icin tekrar 25 YTL deneme ucreti vereceksiniz" yanitini alinca, iyi gunler dilenerek oradan da cikildi.

Son olarak, Oticon markasi icin Idıs firmasinin Kadikoy'deki subesine gidildi. Babamin anlattigina gore en detayli bilgileri buradaki gorevli arkadas vermis, ayrica son derece ilgili ve guleryuzlu bir sekilde yaklasmislar. Dolayisiyla tum bu firmalar icerisinde, babamin en olumlu yaklastigi Idis firmasi. Onlarin onerdikleri cihaz ise, Oticon Atlas BTE Power ve fiyat olarak 1140 YTL istemekteler.

Simdi, Sayin Vision ve degerli arkadaslarima sormak istedigim soru sudur; Oticon'un internet sitesinden baktigimda Atlas modelinin artik uretilmedigini gordum. Nihayetinde uretimden kalkmis bir cihaz icin bu bedeli vermek sizce uygun mudur, yoksa arastirmalara devam mi dersiniz?

Bu kadar uzun bir yaziyi buraya kadar okuyan ve ilgi gosteren tum arkadaslara tesekkur ederim.

Cenk Erdur' Alıntı:
Ilk olarak yerli uretici olmasi sebebiyle, Phonomed firmasinin Umraniye'deki merkezine gidildi. Burada babama, "topu topu 3 farkli cihazimiz var, birini begenin, ondan sonra deneme yapabilirsiniz, oyle hepsini size denetemeyiz" dendiginde babam, "uzaktan bakarak isitme cihazi secmenin mumkun olmayacagini" gorevli arkadasa bir turlu kabul ettiremeyince kizgin bir sekilde oradan ayrilmis. Ayrica ilgili kisi, "ister alin, ister almayin" seklinde son derece kaba ve haddini bilmez sekilde davrandigi icin o firmanin kapisindan bile gecmemeye karar vermis durumdayiz.

sevgili cenk erdur
siz phonomed firmasının ümraniyedeki toptan satış yerine gitmişsiniz. phonomedin 3 farklı cihazı dedikleri cihaz babaınızın işitme kaybına uygun olabilecek
1- 2 kanallı tek programlı
2- 2 kanallı 3 programlı
3- 2 kanallı 4 programlı
4- 4 kanallı 4 programlı 12 bantlı cihazlardır.
bu cihazların her birinin 4 ayrı modeli daha vardır kulak arkası kulak içi kanal içi ve komple kanal içi her bir cihazın 4 farklı modeli olduğunu biliyoruz 4 grub cihazın 4 er farklı modeli toplam 16 çeşit cihaz etmektedir.
her bir cihazın tam olarak deneme süresi yaklaşık 20-30 dakikadır.
heralde size 16 farklı cihazı deneseler 30 dakika x 16 cihaz toplam 8 saat sürerdi. bu yüzden siz ne tür bir ciha istediğinizi seçerseniz 2 canallımı 4 kanallı mı tek programlımı 4 programlı mı birini seçin onu deneyelim. eğer onu beğenmez iseniz diğerlerini denersiniz şeklinde söylenmiş olabilir.
ki bunlar babanızın işitme kaybına uygun cihaz modelleri.
phonomedin babanızın işitme kaybına uygun olmayan diğer modelleride var ki bu modellerle beraber phonomedin toplam 45 model cihazı var. http://www.phonomed.com/tr/kbelgeler.html# bu linkteki en baştaki EC CERTİFİCATE yi tıklayıp ikinci sayfasında görebilirsiniz.

ayrıca hiç bir satıcı ister al ister alma diyemez. müşteriye ukalalık yapamaz. müşteri her zaman haklıdır. mutlaka bir iletişim sorunu bir yanlış anlaşılma vardır.
ben phonomed firmasına ilkkez sizi yönlendirmedim bir çok insan oraya gittiler ve cihazlarını aldılar şimdide çok memnunlar.
ama yinede karar sizin. eğer phonomed merkez ile anlaşamıyacağınızı düşünüyor iseniz ümraniye santralde medicana hastanesi karşısında art işitme cihazları var odyometrist ayşe hanım (0216 443 19 95)size her konuda yardımcı olur isterseniz phonomed marka isterseniz başka ellerindeki diğer markaları deneyebilirsiniz.

yine ümraniyede belediyenin tam karşısında earnetin bir bayisi var audibel ve anaton işitme cihazları burada da burhan bey var.(0216 316 03 61) burhan bey odyometrist değil ama o da size ayşe hanım gibi yardımcı olabilir.

yine ümraniye son durakta çarşı camisi karşısında acon dijimerin cihaz satış yeri var.

yine ümraniye ıhlamurkuyuda hatipoğlunu geçince merkez polikliniğinin karşısında ayses işitme cihazları var. odyometrist ayfer hanım 0216 6128590

yine ümraniyede çağrı işitme merkezi var igdaşın karşısında Hacıoğlu Eyvan Üstünde 0 216 328 99 33 sizin ilk sorduğunuz sonic cihazlarını satanlar

kadıköydede ucuz cihaz alabileceğiniz yerler var boğa meydanında frekans işitme cihazları var.
yani gezip dolaşırsanız 600-800 arası cihaz alabileceğiniz çok yer var. ve buralarda babanızın işitme kaybına uygun işitme cihazları mutlaka var.
bu saydığım merkezlerin hepsinde bir çok çeşit var
ama hiç biri ne sizin saydığınız widek ne phonax ne oticon hiç biri size ellerindeki tüm cihazları tek tek deneyemezler buna vakit yetmez ancak size uygun olan modeller seçilir ve sizin istediğiniz özellikteki modeller denenir. siz cihaz almadan önce tek programlı mı 4 programlı mı fuul dijital mi trimer kontrollü mü analog mu buna karar verirseniz işitme merkezi size daha kolay yardımcı olur. diğer türlü ben hepsini deneyip içinden birini seçeceğim derseniz bir işitme merkezi size tüm cihazlarını deneyemez. vakit yetmez.ancak randevu alırda giderseniz o gün başka hastaya randevu vermezler ve tam gün sizinle ilgilenir bir çok modeli deneyebilirler.randevu almadan çat kapı giderseniz işte o zaman phonak gibi her cihaz denemeye 25 ytl para isterlerki bu problemli müşteriden kurtulalım bizden almasın,gitsin başımızdan, diye düşünürler. phonak gerçekten cihaz denemesine 25 ytl istemez ancak cihaz satmak istemiyorsa güle güle demenin kibar yolu her cihaz denemesine para istemektir.
lütfen problemli müşteri cümlesini yanlış anlamayın. sizi üzmek yada saygısızlık etmek istemem. bu sadece işi yoğun olan bir işitme merkezinin düşüncesidir.
benim tavsiyem acele etmeyin biraz daha araştırın mutlaka beğendiğiniz bir modeli ucuz fiyata bulacaksınız derim.

ama hocam cenk erdur arkadasin tesbitleri cok dogru kendisine burda yazdiklari icin tesekkur ediyorum
oticon bayisine alici gibi gidersen oyle elustu tutuluyorsunuzki :D ama cihaz almadan cikip 6 ay sonrada gitseniz saticilar sipsak taniyorlar agiz burun bi karis

işitme cihazı

Merhaba arkadaşlar, arara giriş yaptığım bu forumda özellikle visionun verdiği güzel bilgileri görüyorum ve kendisine çok teşekkür ederim. Ben yıllardır işitme cihazı kullanıyorum ve son aldığım Oticon marka Atlas BTE P işitme cihazından memnun olduğum kadar hiç bir marka ve model işitme cihazından memnun olmadım. Bu cihazımı almadan önce bütün işitme cihazlarını gezdim. Cenk Erdurun'un dediği gibi phonamed'e bende gittiğimde gördüğüm muameleden çok rahatsız oldum, hem ümraniyedeki merkezlerine gittim hemde şişlide şuan helix olan yerdeki yerlerine gitmiştim. İdise de bir kaç ay arayla bir kaç farklı şubesine gittim ve her gittiğim şube şukufe'nin dediği gibi, benim daha önce idis'in diğer şubelerine geldiğimi bildiler, fakat bana hiç te beş karış surat yapan olmadı. Hatta cihazımı aldıktan sonra ankara ya gittiğimde ayar yaptırmak istedim ordaki şube bile heme benim kayıtlarıma ulaşıp istediğim programlamayı yapıp beni memnun etti ve bu firmanın hizmetine ve cihazlarına olan güvenimi daha da artırdı. Daha önce kullandığım markalarda ise özellikle servis (cihazımın 1 ay süre sonra tamir edilip teslim aldığımı bilirim)ve saygı konusunda çok sıkıntılar yaşamıştım. Bu nedenle vision ve şukufenin son yazdıklarına katılmıyorum.

Merhaba,

Oncelikle, vakit ayirip degerli goruslerini paylasan tum arkadaslara cok tesekkur ederim.

Vision,

Goruldugu kadariyla bazi noktalar tam anlasilmamis. Biraz daha detayli izah etmeye calisayim.
Phomed firmasina gitmeden once telefon ile konusuldu. Randevu alinarak gidildi.
Ek olarak, babam konuya hakim olmasina karsin, elinde istedigimiz cihazda bulunmasi gereken ozellikleri listeleyen yazili bir dokuman da vardi. O dokumandaki maddeler;

* %100 Dijital,
* 2 Kanalli / 3 veya 4 programli,
* Gurultu bastirma ozelligi,
* Otme engelleme ozelligi,
* Cep telefonu ile rahat konusma imkani saglamasi
seklinde siralanmisti.

Bunun yani sira kulak olcum raporlari da babamin elinde idi.
Bu sartlar altinda 16 ayri cihazi denemeyi istemek gibi, ne bizi ne de karsimizdakileri rahatsizliga sokacak tuhaf bir talebimiz olmadigi halde daha once belirttigim durum yasandi.

Eleman secme ve yerlestirme bir uzmanlik dalidir. Ulkemizde pek onemsenmese de gelismis memleketlerde bu is bir bilim dali olarak kabul edilir. Firmanizda calistirdiginiz her personel, sizin firmanizi temsil etmektedir. Dolayisiyla, o kisilerin uygunsuz davranis veya tutumlari kisileri degil, firmayi lekeler. Insan iliskileri, satis oncesi ve satis sonrasi destek konularindan bi haber olan firmalar her daim ikinci ligde kalmaya mahkumdurlar.
* Sozlerim tamamen bahsi gecen firma yonetici ve karar alicilarinadir. Size sadece konu hakkinda bilgi vermek icin yasananlari yaziyorum, lutfen kendinize bir elestiri olarak algilamayin.

Verdiginiz diger firma ve adres bilgileri icin de tesekkur ederim. En uygun zamanda o noktalardan da gerekli arastirmalari yapacagiz.

Basta Vision olmak uzere fikirlerini paylasan tum arkadaslara tekrar tesekkur ederim.

Cenk Erdur' Alıntı:
Eleman secme ve yerlestirme bir uzmanlik dalidir. Ulkemizde pek onemsenmese de gelismis memleketlerde bu is bir bilim dali olarak kabul edilir. Firmanizda calistirdiginiz her personel, sizin firmanizi temsil etmektedir. Dolayisiyla, o kisilerin uygunsuz davranis veya tutumlari kisileri degil, firmayi lekeler. Insan iliskileri, satis oncesi ve satis sonrasi destek konularindan bi haber olan firmalar her daim ikinci ligde kalmaya mahkumdurlar.

sevgili cenk erdur

yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. yazdıklarınızın altına aynen imzamı atıyorum.
benim acizane tavsiyem ile yaşadığınız bu rahatsızlık oluştu ise, bu durumdan dolayı özür diliyorum. :(
size sadece ponomed firmasını tavsiye etmedim. tavsiyelerimden sadece biri idi.lütfen diğer firmaları araştırın.
tavsiye ettiğim firmaların hemen hepsi sizin tabirinizle ikinci lig firmalar. ve bu firmalardaki fiyatlarda ikinci lige göre fiyatlar. siz benim için fiyat önemli değil diyorsanız birinci lig firmalarından araştırmalarınıza devam edebilirsiniz.
yazdığınız kriterleri taşıyan bir firma saten tartışmasız birinci ligtedir.

bundan sonraki tavsiyelerimde daha dikkatli olacağımı göreceksiniz.

Sn. Cenk Erdur,

Yakınınızın denemiş olduğu ve verimli sonuç aldığınızı belirttiğiniz Sonic Innovations Ion 200 işitme cihazını ürün araştırmalarınız ve işitme cihazı seçiminiz sırasında seçtiğiniz diğer ürünlerlerin özellikleriyle karşılaştırabilmeniz için Sonic Innovations Ion 200 model işitme cihazının özelliklerini aşağıda belirtiyorum.

* %100 Dijital
* 16 Kanal
* Çoklu Hafıza/Program Seçeneği:
4 farklı ortam için programlanılmış kullanım seçenekleri sunar.
* Ortam bazlı programlama:
Önceden ayarlanmış senaryolar, belirli dinleme durumları için fitting parametrelerini en iyi düzeye getirir. Hastanın karşılaştığı ortamları seçmeniz yeterli olacaktır. Dinleme programları en iyi dinleme deneyimini sağlamak için otomatik olarak yapılandırılacaktır.
* Adaptif yönlülük sistemi:
Ion 200 hastanın işitme ihtiyaçlarını giderebilmek için birçok yönlü teknoloji kullanmaktadır.
Hibrit Yönlülük : Rüzgar sesi gibi düşük seviyeli seslerle savaşır.
Adaptif Yönlülük, DirectionalFocus özellikli : Dört Ayar
Sabit Yönlülük . Üç ayar
* FeedBack Yönetimi:
Adaptif ve Sabit Feedback İptal Edici : En son faz iptal teknolojisi, işitme cihazının sağladığı kazançtan ödün vermeksizin duyulabilir hala gelmeden feedback ( ıslık sesi )'i ortadan kaldırır.
Otomatik Kazanç Ayarlayıcı : Feedbackin olduğu yerlerdeki frekansı belirler ve feedbacke engel olmak için kazanç seviyelerini ayarlar.
* Hibrit Gürülti Baskılama:
Maksimum dinleme konforu sağlar. Düşük ve yüksek giriş seviyesi gürültüsü, uygun miktarda bağımsız olarak hafifletilebilir.
* Kullanım Seçeneği :
Snap-on tüp ile kulak kalıpsız açık kullanım yada earhook ile kulak kalıbı ile kapalı olarak kullanılabilir.
* Telefon Modu:
Kablolu, kablosuz ve cep telefonları ile sorunsuz konuşma konforu sunar.
* Uyarı Tonları:
Hafıza/Program değişimlerinde ve zayıf pil seviyesinde kullanıcıyı farklı uyarı tonları ile uyarır.
* Bluetooth Uyarlanabilir:
SonicBlu cihazıyla beraber kullandılğında cep telefonu , mp3 çalar , televizyon gibi bluetooth uyarlanabilir ürünlerle kablosuz kullanım özelliği sunarak , bu ürünlerden gelen seslerin direkt olarak işitme cihazı aracılığıyla duyulmasını sağlar.

Sonic Innovations Ion 200 'ün yurtdışı satış fiyatlarına bazı örnekler :

http://www.a1-hearingaids.com/sonic-hearing-aids.htm
http://www.aidright.com/products/450/ION-200.html
http://www.ahearingaid.com/sonic_innovations_ion_hearing_aid.php
http://www.hearingplanet.com/sonic-ion200.php

Saygılarımla,

Merhaba Cenk Bey, babanız için baktığınız işitme cihazı özelliklerin hepsi benim kullandığım Atlas BTE P cihazında var, hatta ek olarak iki değil, bu cihaz dört kanallı.

Bunun dışında benim araştırdığım kadarı ile vision'un farklı firmalar olarak önerdiği bütün firmalar, hep birbiri ile bağlantılı bayiler şeklinde çalışan ve aynı markaları satan firmalar.

örnek olarak Phonomed markası ile ilgili olanların, aşağıdaki adrese giriş yaparsanız Phonomed'in bayilerini olduğunu görürsünüz.
http://www.phonomed.com/tr/bayi.asp?il=34

Ayrıca Helix, Audibel, Anaton ve Earnet markaları da Siser şirketinin ürettiği markalardır.
bu haberde bu firma hakıkında güzel bir bilgi var:http://kobi.milliyet.com.tr/haberdetay?nid=741

Değerli Arkadaşlar,

Gösterdiğiniz ilgi ve yardımlarınızdan ötürü hepinize çok teşekkür ediyorum.

Şu an için cihaz araştırmalarımız tüm hızıyla sürmekte, gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Sevgiler...

Ramadan' Alıntı:
Bunun dışında benim araştırdığım kadarı ile vision'un farklı firmalar olarak önerdiği bütün firmalar, hep birbiri ile bağlantılı bayiler şeklinde çalışan ve aynı markaları satan firmalar.

örnek olarak Phonomed markası ile ilgili olanların, aşağıdaki adrese giriş yaparsanız Phonomed'in bayilerini olduğunu görürsünüz.
http://www.phonomed.com/tr/bayi.asp?il=34

sevgili arkadaşlar
ramadan ın yazdığı yazıda "hep birbiri ile bağlantılı bayiler "cümlesine katılmıyorum.
ben ümraniyede bulunan bütün işitme merkezlerini tavsiye etmişim. hiç birini ayırmamışım. ümraniyede olupta benim tavsiye etmediğim hiç bir firma yok. hepsinin adreslerini yazmışım.

verdiği phonomedin linkinde ise benim tavsiye ettiğim 6 firmadan sadece ikisi var ve bu ikiside tanıdığım bildiğim işitme merkezleri sadece phonomed marka cihaz satmıyorlar başka markalarında bayiileri.phonomed dışında alternatif başka markalarıda var.
ve diğer 4 firma phonomedin bayisi değiller.phonomed satmıyorlar.
ayrıca ümraniyede widex in , oticon un , phonaks ın ve diğer markaların satış yerleri olsa hiç düşünmeden onlarıda yazardım.

ben sadece cenk erdur isimli arkadaşa kolaylık olsun diye işitme merkezlerinin adreslerini paylaştım. git phonomed den al demedim. bu firmalar ikinci liğ firmalardır cihazları ucuzdur dedim.
cenk erdur araştırma yapmış ve birinci lig firmaları saten tespit etmiş. bugün oticonun ve widex in süper liğde olduğunu herkes biliyor ve kimse bunu tartışamaz. eehh süper liginde süper fiyatları oluyor tabi ki .

sevgili ramadan görüyorum ki sende yardımcı olmaya tecrübelerini paylaşmaya çalışıyorsun. ikimizinde maksadı aynı. lütfen yazdıklarımı eleştiri olarak kabul etme. sadece bir düzeltme yapmak istedim.

sevgiler...

arkadaşlar foruma yeni katıldım
işitme cihazı ile ilgili profosyenel bilgi almak için artık birisi daha var
ayrıca sonic innovations cihazlar ile ilgili özel bilgi ve fiyatlar içinde bana başvurabilirsiniz.

ThuncH' Alıntı:
işitme cihazı ile ilgili profosyenel bilgi almak için artık birisi daha var

hoşgeldin thunch

inşallah sende onlineodyoloji , odyolojist, gibi odyometrist sindir.

sizin gibi bilgilerini buradan paylaşan arkadaşları görmek çok güzel.

formun en başına yeni bir ekleme/düzeltme yaptım.
[size=6]
http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=29546&
[/size]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt