Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selam.öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.hemen size sorunumu anlatayım: Küçük yaşta geçirmiş olduğum bi rahatsızlıktan ötürü sağ kulağımda beyne giden sinirlerin öldüğü ve kulağımın duyma ihtimalinin olmadığı doktorlar tarafından söylendi.sağ kulağım hiç duymuyo ve bu günlük yaşantımı az da olsa etkiliyo.şimdi askerim,askere gitmeden önce rahatsızlığımı belirttim ve önce odyometri cihazında kontrol ettiler ve 120 db e kadar yanıt alnınamadı,daha sonra istanbul gataya sevk ettiler orda abr testine girdim ve 100 db e cevap alındı sonucu çıktı,buna hitaben askerliğe elverişlidir raporu verdiler.normal şartlarda tek kulak işitme kaybı elverişsizlik sebebi.benim kulağım hiç duymuyo,100 db e cevap alındı çıkması nasıl bi sonuç? Ve şimdi askere gelince askerde muayene oldum yine ilk odyometri cihazına girdim 120 db e kadar yanıt alınamadı,şimdi 7 ağustos 2009 için abr testine randevum var. Kulağımın hiç duymamasından ötürü askerliğimi yapmak istemiyorum. Daha önceki abr testinde uyumam söylenmişti, uyudum,bu sonucu ne şekilde etkiler? Uyumak mı duymama oranını arttırır ya da uyumamak mı? Cevaplandırırsanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler...

işitme cihazları

merhabalar betaton işitme cihazları olarak bizlerde aranızdayız.
bizlere merak ettiniz herşeyi sorabilirisiniz.

Bende birşey sormal istiyorum annem önceleri az çok duyuyordu fakat son
1 yıldır çok bagırılsan duyuyor anneme işitme cihazı almak istiyoruz hangi yolu takip edelim ve rapor çıkıcaksa istanbulda en kolay çıkıcak hastane ve devlet bu cihazın % kaçını karşılar bilgi verilmisiniz tam detaylı çok teşk...

Yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Ben yaklaşık 1 yıldır kulak içi işitme cihazı kullanıyorum.Ben memnunum.Sağ kulağım yetersiz gibi geliyor.Yinede şu an için cihazımı teğiştirmeyi düşünmüyorum..
Benim sorunum şu: geçen hafta içinde heyete girdim.Ben rapor almaya gitdiğimde bana vermediler.vergi indirimi için müracat etmiştim,direk mal müdürlüğüne biz gönderecez dediler.Bende % de sini sordum onuda söylemediler.benim test de sol 78db sağ 102db yazıyor.% de olarak kaça dek geliyor.Bunu öğrenmek istiyorum.
Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

bi kere bu oranlarda kulak içi cihazın pek faydasını görecegini sanmıyorum...%olarak ise ortalama olarak tahmin etmek gerekirse %50-55 arasına denk gelir düşünüyorum...

blackman34 çok teşekkür ederim.
Heyet raporunun sonuçlarını öğrenemeyince içime umutsuzluk çöktü.Şu an için cihazlarla bir mütdet daha idare edeceğim.

Merhabalar, sitenize yeni üye oldum. Aranızda mesleğini seven ve burada elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan insanları görmek çok güzel. Tam 16 sayfalık post'ları bir çırpıda okuduktan sonra hemen sorularıma geçmek istiyorum.

2001 yılından beri cihaz kullanmaktayım (şuanda yaşım 26), ancak işitme kaybım genetik. Şuanki ölçümlere göre 82-80db eşiğindeki işitme kaybım, heyet raporuna göre %42 olarak belirlendi. 2001 yılındaki ölçümde ise kayıp oranı 72-70db olarak görülmekte. Her iki kulağımda Starkey (sağ kulakta Gemini model, solda ise Axent model) marka işitme cihazı kullanmaktayım. Topu topu 8 sene olmuş, ancak doktorum (özel muayenehane) daha yeni teknolojilerin gelebileceğini, biraz daha idare etmemi söyledi. Sizce tamir sonrası daha ne kadar idare edebilir? Yemek yerken ötmeler her daim benim için problem olmuştur.

Ayrıca sormak istediğim de bu 8 yıllık süreçteki 10db lik ilerlemenin sebepleri neler olabilir? Doktorum aksini iddia etse de ben kulağın cihaz kullanımı sonrası tembellik ettiğini düşünüyorum. Konuşmayı ayırt etmede dahi 8 sene içinde 60% lardan 20% lere doğru gerileme var.

Sormak istediğim bir başka soru da, bu 10db ilerleme sonrası CiC işitme cihazı kullanmam ne kadar faydalı olabilir? Daha büyük modelleri kullanmamla hissedilebilir bir artış sağlanabilir mi?

Son olarak, işitme cihazlarının ses çıkışı neye göre belirlenmekte. Onceki postlarda okuduğum *60db ses çıkışı sağlayan bir cihaz* kullandım diyelm 80-60=20db cihazlı işitme mi sağlamakta, yoksa bunun hesaplaması daha mı farklıdır?

sanırım benim gibi başkalarının da aklına takılan sorulardır, önceki yazılanlarda arayıp bulamadığım için soruyorum, şimdiden teşekkürler :)

shukufe;

evet zamanla cihaz kalibi rahatsizlik verdigi icin torpulettim ondan otme yapmaya basladi, acikcasi CiC türü cihazla herhangi bir sorunum yok, en son 2007deki teste göre cihazla duyma esigim 40db, ama sizin de soylediginiz gibi onceki tablolara göre hakkaten kulak arkasi kullanmam gerekiyor, bu da kafa karistirici bir durum :)

kulak arkasi cihaz sizi korkutmasin
bence cok daha ekonomik kullanimi neden derseniz kulak ici cihazlarin bakim maliyeti fazla terden nemden daha kolay etkileniyor o kadarda rahatsizlik vermiyor
gorunuyor derseniz zaten bu kadar kayipla anlamadan zorluk cekip salaga yatmaktansa varsin ciz gozuksun

merhaba vision yazılarınızın çoğunu okudum verdiğiniz bilgilerinde çoğunu az çok biliyorum ben 15 seneye yakındır cihaz kullanıyorum tabi her cihaz almada biraz daha çok şey öğreniyosunuz. verdiğiniz bilgilerdende yeni yeni şeylerde öğreniyorum şimdiden sonra çok daha bilinçli olucağımı biliyorum usanmadan her soruyu cevaplamanızıda ayrıca taktir ediyorum.bende size ve tüm arkadaşlara haseki hastane raporumu yazmak istedim ve bu hasekiden aldığım 2. rapor doktorları gerçekten çok iyi bilinçli ve gerçekten ilgili bir günde işlemleriniz halloluyor ve bir hafta içinde raporunuz elinizde ve tamamen devletin istediği ve sizin yazılması gerekli dediğiniz bi şekilde bir rapor.raporumu yazıyorum. TANI;her iki kulak ileri derece mikst tip işitme kaybı.KARAR;sağ kulak arkası bir adet dijital işitme cihazı kullanması gerekmektedir.konuşmayı ayırt etme skorları düşük olduğu için analog cihazdan yararlanamıycağı düşünülmüştür.teşekkür ederim .işte bu kadar.

uzman odyolog

merhabalar ben Uzm. Ody. Nilüfer Öndağ,
Ben de sorulara cevap verebilirim.

saygılar

Lütfen yardımcı olun bana .Çok kısa zamanda cevaplara ihtiyacım var lütfen:
http://www.engelliler.biz/forum/isi...parat-konusunda-onerilerinizi-bekliyorum.html
şimdiden çok Teşekkürler ederim.

İşitme kaybınızın tipi, derecesi ve sosyal/ iş hayatında karşılaştığınız sorunları eklerseniz yardımcı olabilirim.

oracle;
Aslında cihazın hangi kısımlarında problem olduğu tamir sonrası etkinliğini değiştirir. yeni teknolojileri denemeniz daha iyi olur derim. ötme sorunu için özel çözümler sunan cihazlar var. kanal yapınızdan kaynaklana sorunlar nedeniyle yemek yerken ötme oluyor olabilir veya kalıp +ventilasyon hatalı olabilir.

Cihaz nedeniyle işitme kaybında artış olmaz. İşitme cihazını düzenli kullanmama veya yetersiz İC kullanımı beyinde algılama düşmesine neden olur. düzenli İşitme cihazı kullanıyorsanız - sadece yatarken ve banyo esnasında işime cihazını çıkarmak- bu düşmenin nedeni
-yanlış İC seçimi
-yanlış ayarlama olabilir
-yüksek frekanslarda kayıp çok fazla ise cihaz buradaki sesleri aynı oranda yükseltemediği için konuşmayı anlama skoru düşmüş olabilir

işitme kaybınızın şekli de bu konuda önemli bir faktör. ortalama işitme kaybı değil odyogramınızın şeklini bilmek gerek. Ancak konuşmayı anlama skorlarınızın bu kadar düşmesi nedeniyle ben kulak arkası modellere geçmenizi öneririm.

aslında dediğiniz gibi çok farklı hesaplamalar gerektiriyor. örneğin o çıkış genel olarak 2000 Hz frekansını yansıtmakta; yüksek frekanslarda kazanç çok daha olmakta.

Umarım yeterince açık cevaplamışımdır. Selamlar

benim ve eşimin cok merak ettiyim bir kac sorumuz var yardımcı olursanız sevinirim .. benim 9 aylık bir oğlum var 4 aylık iken işitme testinde soğ 70 sol 75 ds işitme kaybı oldugunu öyrendik .. en kısa zamanda işitme cihazı aldım markası , phonak una maz ,bu cihaz oluma yeterlimidir oğlumun konuşma düzeyi nasıl olacak bu derecelerde işitme kaybı olan arkadaşlar normal konuşmalarını yapa biliyorlarmı ve normal konuşma seslerini cihaz takılı iken rahat bir şekilde duya biliyorlarmı .. oğlum şu anda 9 aylık isminle seslendiyimiz zaman genelde bize dönüp bakıyor ama merak ettiklerimiz başka yapabilecek bir şeylerimiz varmı

bucali 70 75 ds cok buyuk bi kayip degil sitedede okuduysaniz daha buyuk kayipli olanlar cok
size dusen cocugunuzla bol bol konusup ilgilenmek
dersenizki cocuk 9 aylik
bebekler herseyi anlar sizin ilginiz sevginizle daha iyi konusacak etrafin ne dedigini daha iyi algilayacak konusmalari daha guzel anliyacaktir
anne baba olmak kolay degil careler tukenmez o kadar dramatize etmeden cocugun egitimi topluma katilmasi icin neler yaparim ona bakin derim

Arkadaşım yeşil kartlılar işitme merkezlerinden 3 adet teklif yazıp kaymakamlığa veriyorsunuz. Kaymakamlık bu üç teklif arasında en ucuz teklifi kabul eder.

----------

BENCE 70dB 75dB İLERİ DERECE DE BİR İŞİTME KYBI VR. İŞİTME CİHAZI ALDIĞINIZ YERDEN CİHAZIN AYARLAMSINI DÜZENLİ OLARAK YAPTIRIN. CİHAZI SÜREKLİ TAKARSA EN AZINDAN CİHAZA ALIŞIR. VE YENİ YENİ KONUŞMAYA BAŞLAYACĞI İÇİN KELİMELRİ DUYMASI GEREKİR. TABBİ BU KONUDA AİELE NİN ÖNEMİ BÜYÜK.

----------

bulser arkadaşım şimdi siz dijital ve analog arasında bir fark yok demişsiniz. aslında arasında çok byük frklar var. şidisiz analog işitme cihazına alıştığınız için bir fark göremmişsinizdir. analog cihazda sesler çok kaba ve gürültülü bir şekilde gelir. dijital de ise sesler çok ince ve gürültüleri baskılama özelliği mevcut.tabii doğal olarak o kaba seslere alıştığınız için digital de bir fark görememişsinizdir.digital tercih edin.analog cihazı aldığınızda hemen alıştınız mı yok. tabii dijitalede alışma süresi var

----------

arkadaşlar işitme chazında otıcon, widex, phonax, siemens ve danovox ve phılıps tercih etmenizi öneririm.

daha öncede yazdım 48 db birinde 54 db birinde olmak üzere2 kulağımdada işitme kaybı var benım esas sorunum sesi algıladığım halde ayırt edemiyorum işim gereği insanlara çok iletişim kurmam gerekiyor ama inanın en az sorduğum 3 -4 kez tekrar ettiriyorum hatta bazen anlamadığım halde anlamış gibi yapıyorum devlet memuru olduğumdan cıhaz alırken rapor almalımıyım özel hastanelerin vermiş olduğu rapor geçerlimi artı geçen yıl dijital cıhazlar için 350 tl gibi komik bir rakam ödeniyordu sankı 350 tl ye diçital cihaz varda bu yıl ne kadarını özüyorlar bilmiyorum yardımlarınzı ve vereceğiniz biligler için tşk ler

merhaba radikal26,

ne yazık ki sensorineural tip işitme kayıplarında en büyük sorun, işitilen konuşmanın ayırdedilmesindeki güçlüktür. ve bu durumun tam olarak bir çözümü maalesef şu an mevcut değildir. odyo testinizde konuşmayı ayırdetme yüzdeniz yazılıdır. bu oran ne kadar yüksekse, işitme cihazından alacağınız verim o denli yüksek olacaktır. ama konuşmayı ayırdetme oranınız düşük olsa dahi iyi programlanmış kaliteli bir işitme cihazı yaşam kalitenizi bir hayli yükseltecektir.

geçtiğimiz günlerde danıştay sgk'nın işitme cihazı ödemelerinde 350 tl'lik tavan fiyat uygulamasına ilişkin tebliğinin yürütmesini durdurdu. ve yeni bir düzenleme yapılana kadar şu anda 2007 yılındaki esaslar geçerli. yani 850 tl'ye kadar (%20'si hasta payı olarak düşülmek suretiyle net 680 tl) ödeme yapılmakta. özel hastane raporları kabul eidlmiyor. bir devlet hastanesinden alacağınız kurul raporu ile dilediğiniz firmadan cihazınızı alıp, bedelini peşin ödüyorsunuz. daha sonra fatura ve gerekli evrakları sgk'ya yolluyorsunuz. onlar da incelemeleri tamamlanınca (en az birkaç ayı bulur) hesabınıza ilgili tutarı havale ediyorlar.

iyi günler dilerim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt