Selam.öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.hemen size sorunumu anlatayım: Küçük yaşta geçirmiş olduğum bi rahatsızlıktan ötürü sağ kulağımda beyne giden sinirlerin öldüğü ve kulağımın duyma ihtimalinin olmadığı doktorlar tarafından söylendi.sağ kulağım hiç duymuyo ve bu günlük yaşantımı az da olsa etkiliyo.şimdi askerim,askere gitmeden önce rahatsızlığımı belirttim ve önce odyometri cihazında kontrol ettiler ve 120 db e kadar yanıt alnınamadı,daha sonra istanbul gataya sevk ettiler orda abr testine girdim ve 100 db e cevap alındı sonucu çıktı,buna hitaben askerliğe elverişlidir raporu verdiler.normal şartlarda tek kulak işitme kaybı elverişsizlik sebebi.benim kulağım hiç duymuyo,100 db e cevap alındı çıkması nasıl bi sonuç? Ve şimdi askere gelince askerde muayene oldum yine ilk odyometri cihazına girdim 120 db e kadar yanıt alınamadı,şimdi 7 ağustos 2009 için abr testine randevum var. Kulağımın hiç duymamasından ötürü askerliğimi yapmak istemiyorum. Daha önceki abr testinde uyumam söylenmişti, uyudum,bu sonucu ne şekilde etkiler? Uyumak mı duymama oranını arttırır ya da uyumamak mı? Cevaplandırırsanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler...