Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba Login,

Normalde ayrıntılı ve doğru bir işitme testine göre, doğru bir programlama ile kaliteli dijital işitme cihazları ile hayat kalitenizi artırabilir ve çok daha mutlu olabilirsiniz. Bu konuda çok önemli olan diğer bir konu, denemeyi tek taraflı yapmış olmanızdır. Söylediğinize göre her iki kulağınızda da orta derecede bir işitme kaybınız var, fakat nedense denemeyi sadece tek kulakta yapmışsınız. Biliyorsunuz ki normal işiten insanlar her iki kulağı ile birlikte ve koordineli bir şekilde gece ve gündüz sürekli olarak duymaktadır. Siz de bu güne kadar, her iki kulağınızla az da olsa duymaktaydınız ve buna rağmen hep iki taraflı duydunuz ve buna alışıksınız, size doğal ve normal geleni de budur. İki kulakta birden, birbirine yakın seviyede işitme kaybı olduğunda, çözüm iki taraflı işitme cihazı denenerek aranmalıdır. Bu gibi durumlarda sadece tek kulakta deneme ve uygulama yapılırsa hem çevredeki gürültüler, hem duymak istediğiniz sesler sadece bir kulağa gelir ve bu sesler birbirleri ile karışır, bu ve benzer nedenlerle de sizin yaşadığınız sıkıntıya benzer şekilde olumsuz sonuç alınır. Diğer önemli olan konu ise, işitme cihazı denemesi esnasında denemeyi yapan kişi ile o an yaşadığınız sıkıntıyı net bir dille paylaşılmalısınız ki, bu kişi sizin ihtiyaç ve beklentilerinizi anlayıp size en uygun çözümü sunabilsin.

Sıkıntınızı mesajınızda dile getirirken, en tanınmış markalardan birinde deneme yaptığınızı yazmışsınız. Sizin için sakıncası yoksa bu tanınmış marka ve deneme yaptığınız şubeyi burada bizimle paylaşırmısınız. Yazdıklarınızı okuduğumda en tanınmış markalardan birinde böyle olumsuz bir sonuçla karşılaşmış olmanıza çok şaşırdım.

Sağlıklı günler diler, en yakın zamanda en sağlıklı çözümü bulmanızı umarım.

Online Odyoloji

Merhaba online odyoloji

İlginiz için teşekkürler.Öncelikle söylemeliyim ki tek kulağıma işitme cihazı önerisi doktorum ve odyometristim tarafından yapıldı..Tek kulakta faydalı olur mu sorusunu her ikisine de özellikle sordum ve ikisi de tek kulak için yeterli olduğunu, duyacağımı, rahat edeceğimi belirttiler..Hatta doktorum benim yaşımdaki ve durumumdaki kişilere tek cihaz önerdiklerini 2 cihazı genellikle eğitim çağındaki çocuklar için verdiklerini de ekledi…

Denediğim cihaz phonak marka kulak arkası cihazıydı…Satıcıya hissettiğim şeyleri aynen söyledim..Uğraşmalarına pil vs..değiştirmelerine rağmen memnun kalmamı sağlayamadılar..Bugün başka bir işitme merkezinde uçları her 2 kulağıma gelen steteskop gibi bir aletin diğer bir ucuna earnet marka kanal içi bir cihaz tutularak test yapıldı..Herhangi bir program vs..yapılmadan rastgele bir şekilde yapılan bu deneyim sonucunda belki de sesin her iki kulağımdan gelmesinden dolayı memnun kaldım..Sesler net ve berraktı…Dışardaki araba korna ve insan sesleri daha önce duymadığım şekilde net geliyordu..Fakat bu testle ne yapıldığını pek anlamadım..

Sonuçta ben 2 cihaz kullanmak istemiyorum..İki defa tekrarlatmışsın,bazı ayrıntıları kaçırmışsın ya da 2 cihaz takmışsın bence aynı şey… Benim durumuma tek kulaklıkla bir çözüm var mı? Önereceğiniz işimi görecek bir marka var mı?

Merhaba Login,

Size tek kulak için yeterli olur diyen doktorunuz ve odyometristiniz, size bir insan tek kol ve tek bacakla da yaşar demek istemiş bence. Dolayısı ile bir insan tek kulakla, hatta hiç duymayarakta hayatını sürdürebilir. Tabii ki hayat sizin, yaşam stili tercihi de sizin.

Bakın Earnet işitme cihazını deneyen arkadaş nekadar akıllıca ve uyanıkça bir çözüm sunmuş size ve dolayısı ile yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile (''herhangi bir program v.s. yapmadan'' yazınızdan) analog bir işitme cihazını steteskop ile iki kulağınıza vererek hem ses kazancını düşürmüş olmuş ,hemde ayın anda dengeli bir şekilde her iki kulağınızın konforlu bir şekilde duymasını sağlamış. Eski teknoloji bir işitme cihazı ile sizi memnun etmeyi başardığı için bu arkadaşı tebrik ederim. Bununla birlikte bu uygulama kesinlikle doğru bir uygulama değildir ve siz bu cihazı tek kulağınıza göre yaptırıp kullanırsanız, işitmenize uygun programlanmadığından ve steteskop ile denediğinizden farklı olarak sadece bir kulakta ve arada steteskoptaki mesafe farkı olmayacağından seslerin yüksekliğinden ve gürültülerden rahatsız olursunuz.

İllaki tek taraflı işitme cihazı kullanmakta israr ederseniz ve eğer işitme (odyogram) değerleriniz doğru ise, teknolojik açıdan gelişmiş markalarda kulak içi dijital, gürültü yönetim sistemine sahip, çift mikrofonlu, otomatik ve adaptif direksiyonel(konuşmalara yönelme) sistemine sahip ve geniş havalanma deliği imkanı ile açık kulak akustiği sağlayan bir işitme cihazından memnun kalabilirsiniz. Bu tür işitme cihazlarında cihazın doğru programlanmış olması ve kulağınızın ölçüsüne göre doğru montaj yapılmış olması çok önemlidir. Oticon, Widex ve diğer markaları da araştırıp onlarda da deneme yapmanızı öneririm. Burada önemli olan diğer konu bu cihazları gerçekten yetkili ve eğitimli temsilcilerinde denemenizdir. Örneğin; Oticon denemek için İDİS A.Ş., Widex denemek için Elektromediks Ltd.Şti. ve Phonak denemek için Aktif Duyu Merkezleri A.Ş.'nin şubelerine gitmelisiniz.

İyi günler....

widex flash-cic
phonak extra-cic
oticon go pro-cic

Peki bu cihazların hangisi işimi görür sizce...Hangisinde yukarda bahsettiğiniz özellikler mevcut..Ya da aynı markaların daha üst modellerine mi yönelmeliyim örneğin widex inteo gibi..Bu konuda tecrübe ve deneyimlerinizden bizleri de istifade ettirirseniz memnun olurum..Aslında bayiler de yardımcı oluyor ancak bazen onlarada güvenmemek gerekiyor zira en fazla 45-50 db destekleyen 850 tl lik cihazları 75 ds e kadar diye satmaya çalışanlar da çıkabiliyor aralarından..

Merhaba Login,

Bu üç ürün içinde teknik özellikler ve ses kalitesi bakımından Oticon Go Pro CIC ve Phonak Extra CIC, Widex Flash CIC'e göre daha gelişmiş ürünlerdir. Her üç ürünle de olumlu sonuç alabilirsiniz. İşitme seviyenizi göz önünde bulundurduğumda, işitme kaybınız biraz daha azalsa bile daha uzun süre kullanmak açısından ve özelliklede tek taraflı kullanacaksanız iki mikrofon özelliklerinden faydalanabilmeniz için bu ürünlerin ITC veya ITE denen kanal içi ve kulak içi modellerini tercih etmenizi tavsiye ederim. Tamamen kanal içi işitme cihazların kısaltılmış ismi olan CIC modeller daha zayıf kazanç ve çıkış gücüne sahiptir ve ses kalitesinde etkili olan birkaç özellik bu tür estetik ve gizli görünümde olan işitme cihazlarında bulunmamaktadır.

Daha önce bahsettiğim özelliklerin hepsi bu ürünlerin ITC ve ITE modellerinde vardır. Elbette daha üst modelleri seçerseniz, daha yüksek çözünürlükte ve bahsettiğim fonksiyonları daha hızlı ve etkili uygulayabileceklerinden, daha kaliteli ve doğala daha yakın bir ses kalitesi elde edersiniz.

İyi günler....

Tekrar merhaba online odyoloji..

İşitme cihazı için marka arayışlarım ve bayi ziyaretlerim devam ediyor...Daha önce bir bayide denediğim phonak marka dijital aletin üzerimde yarattığı hayal kırıklığı nedeniyle daha titiz bir araştırma içerisindeyim...Marka olarak oticon üzerine yoğunlaştım..Araştırdıkça daha da fazla kafam karışıyor sanki..Almışken kullanışlı uzun ömürlü kaliteli birşey olsun istiyorum..
Oticonun dual ve delta modelleri hakkında bilginiz var mı? Bu modeller kulak arkası olmasına rağmen gayet estetik, kullanışlı ve özellikleri tatmin edici.. Bir de eğer go pro cic alırsam telefonla konuşurken sorun yaşarmıyım? teşekkür ederim..

Forum neden bu kadar sessiz? 14 sayfada çok önemli bilgiler verilmiş ama şu an kimsecikler yok forumda...Bu konuda kullanıcı adlarına rastladığım vision odyolojist gibi bu camianın içinden gelen ve bizzat işitme problemi yaşayan cihaz kullanan insanların da deneyimlerinden faydalanmak isterim...Onlar neredeler acaba?

Merhaba Login,
Oticon Dual mühteşem bir işitme cihazıdır ve şuan piyasada eşdeğeri olmayan en son teknolojiyi kullanmaktadır. Özellikle çift taraflı kullanımda normal insanın işitme sistemini taklit ederek çalışmaktadır. Üstün özellikler sayesinde sesin yönünü, mesafesini yatay ve dikey olarak, çok kolay ve hızlıca tespit eder, buna bağlı olarak konuşmalara odaklanmayı ve kelimeleri seçip anlamayı maksimuma çıkarmaktadır. Yine işitme cihazlarında çok önemli bir sorun olan ter ve nemin etkisine karşı üzerinde bulunan özel bir nano kaplama sayesinde çok etkili bir çözüm sunmaktadır. Yani suya, tere, neme ve oksitlenmeye karşı özel bir koruması vardır.
Oticon Delta için ise, bence Dual modellerin temelini oluşturmaktadır diyebiliriz. Delta modellerin özellikle Delta 8000 modeli Dual'in özelliklerine en yakın olan üründür. Delta 8000 ve Delta 6000 modelleri de çok gelişmiş birinci sınıf işitme cihazlarından olmakla birlikte Oticon Dual'den farklı olarak frekans alanları daha dardır, çift taraflı kullanıldığında Duallerde olduğu gibi iki cihaz arasında bilgi alışverişi Delta modellerinde yoktur, neme karşı koruması yoktur ve Dual modelerinde olduğu gibi diğer bluetoothlu sesaygıtları ile kablosuz bağalantı özellikleri de yoktur.

Bence Go Pro CIC'de telefonla konuşurken, eğer telefonu kulağınıza bastırmadan ve kulak kepçesini tamamen kapatmadan konuşursanız herhangi bir sorun yaşamazsınız. Bununla birlikte Go Pro Oticon işitme cihazlarında en ekonomik seviyede olan bir üründür ve bunun yanında Dual veya Delta ürünleri ise birinci sınıf ürünlerdir. Go Pro CIC'nin ses kalitesi, çözünürlüğü ve teknolojisi, Dual ile Delta ürünlerin ses kalitesi, çözünürlüğü ve teknolojisi ile kıyaslanamayacak kadar çok farklıdır. Bu kalite farkına bağlı olarak fiyatları da aynı derecede farklıdır.

iyi günler....

İnternetten yaptığım araştırmalarda Oticon Dualın connect değil de mini modelini çok beğendim..Birçok ödül de alan çok kullanışlı ve estetik bir model..Ama burdaki satıcılara sorduğum zaman bunlardan hiç bahsetmiyorlar..Sanırım fiyatı çok pahalı olduğundan pek söz etmiyorlar...İnternette de fiyat bilgisini bulamadım..Sizin bilginiz var mı? Bundan başka vigo ya da tego pro modeli nasıldır? Go pro cic yerine almama değecek faydalı bir özelliği var mıdır?

Merhaba Login,

Evet haklısınız Oticon Dual'in Dual Connect ve Dual mini serisi ürünleri var, fakat www.ses.com.tr'den öğrendiğim kadarı ile şimdilik Türkiye'de sadece Dual Connect XW modeli piyasaya sunulmuş. Dual Connect XW en gelişmiş Dual modeli olduğundan dolayı böyle bir tercih yapılmış. Dual mini serisi ürünlere çok yakın özelliklerde Delta modelleri ellerinde olduğundan Dual mini modellerini şimdilik getirmeyi çok anlamlı bulmamışlar. Bununla birlikte özel sipariş üzerine getirebileceklerini de eklediler. Dual mini serisinde Dual Connect'te olmayan çok önemli özellikler olduğunu www.oticon.com sitesini incelediğimde gördüm. Connect serisi adı üzerine; diğer ses aygıtları ile Streamer denen ara bir cihazla birlikte Bluetooth lu bağlantı sağlayabilmektedir. Bu sayede örneğin, telefonunuz çaldığında yeriniziden kalkmadan, telefonunuzu elinize almadan telefonla çok daha rahat ve konforlu konuşma yapılabiliyormuş. Streamer cihazı sayesinde Dual Connect serisinde dört program ve volüm kontrol'ün uzaktan kumanda edilebilme özellikleri sunulmaktaymış. Buna ek olarak Connect serisinde 312 pil kullanılmakta ve pil ömrü 160 saat kadarmış. Dual mini serisinde ise 10 numara pil ile 100saat kullanım sunulmakta. Dual mini serisi tek programlı ve volüm kontrol imkanı olmayan bir seriymiş. Fiyatlarına gelince ise; bana verilen Dual Connect XW fiyatı 2530Euro'du. Bu ürünün fiyatını önce İşitme Cihazları Duyuyorum.com linkinden araştırdım, fakat burada göremeyince www.idis.com.tr'den mail yolu ile öğrendim.

Diğer Oticon ürünleri olarak saydığınız Vigo ve Tego Pro elbette Go Pro ürünlerinden çok daha iyi sonuç alabileceğiniz ürünler. Daha öncede belirttiğim gibi bu tür ürünlerin teknolojisi ve çözünürlükleri artıkça sesin doğallığı, anlaşılırlığı ve her ortamda sağladıkları konfor artmaktadır. Bunalra paralel olarak elbette fiyatları da artmaktadır. Son olarak daha önce bu konuda söylediğim önemli bir ayrıntıyı sizinle paylaşmak istiyorum; CIC model almaktansa ITC modeli alırsanız çok daha iyi bir performans elde edersiniz ve daha memnun kalırsınız. Boyutları nedeni ile CIC modellerinde en gelişmiş ürünlerin bile bir çok özellikleri iptal edilmiş durumda ve aynı serideki ITC, ITE RITE ve BTE modellerinden daha az özelliği sunabilmektedirler.

Selamlar.

merhaba
isitme cihazimin kulak kalibi hortuma giren yeri birkac yikayistan sonra hemen ayriliyor hemen hemen hergun yikarim ben
haliyle is guc arasinda isitme merkesine gitmek zul geliyor oylece kullaniyorum birde o hortum olacak o kadar cabuk setlesip deforme oluyorki oldum bittim hic sevmiyorum bende su odyometrist ziyaretlerinioylece kuullanan arkadaslar varmiki yikadiktan sonra yerlestiriyorum yerine
su hortumu kendimiz degistirmenin bi yolu varmidirki
bilgi verenlere tesekkurlerimi sunarim

mrb ben yeni üye oldum benim bir ilginç bir sorum olacaktı ben kullandığım cihazı gece çıkarım sabah taktığımda dışarıdan gelen sesi duymayacak şekilde az çalışıyor 1 2 saat geçtikten sonra düzeliyor birde bu sorun artık her çıkarıp taktığımda olacak şekilde devam ediyor birde bu cıhazı kullandıkça işitme kaybı yaşayan var mı son bir sorum olacaktı yeri bilmem ama cıhazı kullanıp birde ev veya cep telefonu kullanan var mı

bjk_1903 merhaba...

cihazınızı servisine götürün, onlar sorununuzu çözümleyeceklerdir.

telefon konusuna gelince... cihazınızda T (telecoil) modu varsa, cihazı o moda getirerek kablolu telefonlarla konuşabilirsiniz. Ses seviyesi yetersiz gelirse, telefon ses yükseltici cihazlar satılıyor veya işitme kayıplılar için özel telefonlar var, onlardan almalısınız. cep telefonuyla ise, işitme cihazınız dijital ise ve cep telefonunuz da işitme cihazı uyumlu ise konuşabilirsniz. ben şu anda samsung s3600 modeli cep telefonu kullanıyorum ve çok memnunum. sesi oldukça yüksek çıkıyor. hem de cihazım ister T ister M konumundayken çok rahat konuşabiliyorum. Genellikle midye kapağı tabir edilen, kapaklı telefonlar işitme cihazlarıyla uyumlu oluyor.

iyi günler...

Merhaba,
Yaz sıcaklarından dolayı işitme cihazı ter içinde kalmaktadır.
Her ne kadar silip kurulamaya çalışsamda içimde hep şüphe kalmaktadır.
Akşamdan koyabileceğim cihazın nemini alabilecek hangi uygulamayı tavsiye edersiniz.
Elektrikle çalışanlarımı yoksa kapalı bir kapta duran tabletlerden mi?
Fiyat bilgisi ile açıklama yapılırsa çok iyi olur.
Teşekkürler.

Q hunsal ilk önce cevap için tşk ben bu cıhazı öncekinin bozulunca değiştirmiştim şimdi servise vermem biraz zaman alır acaba sorun nedir sizce?

şuan ev telefonunda hoparlör diye tabir edilen sesin yüksek çıktığı modda konuşabiliyorum cıhazda T işareti var ama denemiştim daha önce olmamıştı cep telefonunda ise cıhaz sanırım dijital ana nasıl emin olabilirim birde cıhazı destekleyip desteklemediğini nasıl anlarım son olarak cıhazı kullandıkça işitme kaybı yaşayan var mı sorusuna cevap vermemişsin

Merhaba Arkadaşlar,

Cep telefonu ve telsiz telefon kullanımında işitme cihazınızı MT veya T koumuna getirerek kullandığınızda işitme cihazınız bozulabilir. MT veya T konumunda Cep telefonu veya diğer telefonları kullanmak için T-Link, HearItAll gibi loop sistemi ile çalışan yardımcı cihazlar kullanmanız sizin için daha pratik ve elverişli olacakltır.

MT ve T konumunda işitme cihazların içinde olan bir Telecoil bobini çalışır ve bu bobin manyetik alan algılayıcısıdır. Mikrofon nasıl sesi alıp işitme cihazına iletiyorsa bu Telecoil bobini de manyetik sinyal yayımlayan ses kaynaklarını algılar. Eski çevirmeli ev telefonları, sokaklardaki ankesörlü telefonlar ve işitme kayıplı kişiler için özel telefonlarda(ör:Relation telefon) gelen konuşma sesi ile birlikte manyetik sinyalde yayımlanır. Telecoil ile birlikte çalışan Loop sistemleri vardır, bunlar aracılığı ile işitme kayıplı kişilere TV sesi,Tiyatro,Sinema,Kiliseler,toplantı salonlarında konuşmacıların sesi ve bar-kafelerdeki müzik sesi ve bu ortamda çalışan kişilerin konuşma sesleri iletilir. Bu tür mekanlarda bu web sayfasının( http://www.hearingloop.org/index.htm ) en altındaki resim ile işaret vardır.
Türkiyede kullanılan sabit ev telefonlarında bu manyetik sinyal yayılımı çok düşüktür bu nedenle İşitme cihazınızı MT veya T koumuna getirdiğinizde bile telefonun sesi az ve anlaşılmaz gelebilir. Bu tür telefonlar için yükselteçler vardır(ör:TA80).Televizyon için Minicon Tv ünitesi veya hem telefon hem TV hem Cep telefonları ve diğer ses kaynakları için kullanılan HearItAll vardır. http://www.phonicear.dk/eprise/main/PhonicEar/DK_gb/SEC_ALD/ALDPrivateCustomers/MobileTelephoneSolutions/CNT02_HearItAll

İyi günler....

Sayın Odyoloji,
Verdiğiniz bilgiler için ben de teşekkür ederim.
Benim sorum şu; işitme cihazlarında nem alma
Bununla ilgili görüş ve tavsiyeleriniz nelerdir.

bende cok terlerım bulnes ısıtme cıhazımı ılk aldıgım zamanlarda cok korkardım terden bozulcak dıye o hortumunun ıcınde mınık buhar topları olurdu ınceleyınce
sımdı alıstım 1 yıldır hıc tamır bakım gormeden mukemmel kullanıyorum oyle kurutucu kullanmamama ragmen
ama bısı varkı ben cıhasımı aksam cıkardıgımda pıl yuvasını acar acık bır tablaya koyarım ama bılemem ankaranın sıcagı cok olsada nem nede olsa ıstanbul gıbı olmuyor
ımplant kullanırken mavı grıpın hapları gıbı bısı onermıstı odyolog yuvarlak sılındır bı kutuda kapalı koyardım rengı koyulasınca hapı yenılerdım
ne yalan soylıyeyım ımplantı ara ara cıkarırdım rahatsızlık verdıgınden sesler
o koruyucu kuruya koymadıgımda cok olurdu zatende pek mantıklı gıbı gormemıstım onun koruyuculugunu

Rica ederim Bulnes :),

Evet ter ve nem işitme cihazların en büyük düşmanıdır ve bu konudaki üzmanlar ne yapsalarda kesin bir çözümü henüz (benim bildiğim kadarı ile) bulamadılar. Şimdilik işitme cihazlarınızı nemden ve terden korumanız için benim tavsiyem; altı ayda bir cihazlarınızı teknik servise bırakıp, nem ve oksitlenmelerden tamizletip, bakım yaptırın. Bunun yanında her terlediğinizi fark ettiğinizde, kuru ve temiz bir mendille işitme cihazınızın, pilinizin ve kulağınızın çevresini silip kurulayın. Akşamları kulağınızdan çıkardığınızda yine cihazınızın ve pilinizin etrafını temizleyip kurulayın.

Kulak kalıbınızı işitme cihazınızdan çıkartıp sabunlu su veya kalıp temizleme setleri ile yıkayıp temizleyin, özellikle kalıp hortumu içinde su veya kulak kiri kalmamasına dikkat edin ve sabaha kadar havalanması için çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacakları emniyetli bir yerde saklayınız. Hem kulak kalıbınızı havalandırmak ve kurulamak için, hemde işitme cihazınızı ter ve nemin etkisinden korumak için, işitme cihazı satıcılarından bir havalandırma pompası veya puarı temin edin ve bununla cihazınızın ve kulak kalıbınızın her noktasına hava üfleyerek temizleyin.

Kalıbı ve pili çıkartılmış olan işitme cihazınızı, nemin etkilerinden daha etkili korumak için akşamları kuruma kapsülleri(veya tabletleri) ile birlikte dışardan hava almayan bir kutu içinde sabaha kadar bekletin. Bunun dışında uzun vadede daha ekonomik ve pratik olan elektrikli kurutma torbaları vardır, bu tür torbalar içinde de işitme cihazınızı yine kalıpsız ve pilsiz olarak bir kaç saat veya sabaha kadar bekleterek nemden koruyabilirsiniz.

Bu uygulamada önemli olan bazı küçük ayrıntılar vardır. Pil oksitlenmeye en çok sebep olan parçadır çevredeki nemi hemen alır ve çevresinde oksitlenmeyi çok hızlı bir şekilde başlatır ve bu oksitlenme pilden elektrik enerjisi alan elektrodlar aracılığı ile işitme cihazınızın içine işler. Bu nedenle pilin etrafının kurulanması çok önemlidir. Diğer önemli nokta kurulama torbasına veya kabına işitme cihazı temiz bir bezle silinip kurulanmadan ve işitme cihazı çevresine bir puar ile hava üflenmeden konulduğu zaman kurutma kapsülleri veya torbadaki ısı nemi işitme cihazı üzerinden alacaktır, fakat tere bağlı oluşan nemdeki tuz cihazın üzerinde kalacak ve cihzın çürümesine sebep olmaya devam edecektir. Son olarak ta kulak kalıbı hortumu üzerinde kalan nem hem sese engel olacak, hemde zamanla işitme cihazı hoparlörüne ulaşabilir ve cihaza zarar verebilir.

Saygılar....

peki son bir sorum var biraz garip gelebilir ama cıhazı kullandıkça işitme kaybı yaşayan var mı

bunu soyle acıklıyabılırım kendı adıma ılerı ısıtme kaybımla ısıtme cıhazı kullanmadıgım zamanlar buyuk gurultuler harıc az bır ses duyar kendımı korumak. etrafa dıkkat adına kıl ustu dıyeyım alesta durur buyuk gerılım yasardım halıyle seslerı duyabılırdım
sımdılerde nasılsa cıhazdan guzel ses alınca o gerılım yok
rahatlıkla sese dıkkat ederek cok guzel dudak okuyor fazla gerılım yasamıyorum
halıyle ısıtme kaybı cıhaz takmadıgım zamanlara gore kayıp ılerlemıs gıbı hıssedıyorum
olsun nasılsa duymuyoruz ısıtme cıhazımız sagolsun gerılımsız hayat oh ne rahat

Sevgili Online Odyoloji,

Öncelikle verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkür ederim. Cep telefonu veya telsiz telefonların işitme cihazının M veya MT modunda kullanılması durumunda cihazın bozulabileceğini belirtmişsiniz. Son yıllarda ABD'de cep telefonu üretici ve servis sağlayıcılarının işitme kaybı yaşayanların da bu hizmetten yararlanmalarını sağlamaları yasal bir zorunluluk haline getirilmesiyle birlikte, işitme cihazıyla uyumlu cep telefonları piyasaya çıkmaya başladı. Bu tür telefonlarda M1, M2, M3, M4, T1, T2, T3, T4 gibi işaretler yer almakta. M, işitme cihazı mikrofon modundayken uyumluluk derecesini, T ise, telecoil modunda uyumluluk derecesini gösteriyor ve 1 en az uyumluluk, 4 ise en yüksek uyumluluğa işaret ediyor. Tercihen, M4-T4 işaretine sahip bir telefon en uygun sayılmakta. Benim şu an kullandığım Samsung S3600 modeli de M4-T4 işaretine sahip ve telecoil modunda mükemmel bir iletişim olanağı sağlıyor. Dolayısıyla, T veya MT konumunda cep telefonuyla konuşmanın işitme cihazını bozabileceği görüşünüzün bu tip telefonlar için geçerli olmadını düşünüyorum.

Kablolu sabit telefon konusunda da gerçekten de Türkiyedeki bu tip telefon ahizelerindeki manyetik sinyal yeterli değil. Ancak şu an ofiste kullandığım Alcatel Advanced Reflexes model telefonun ahizesinin son derece güçlü manyetik sinyali var ve bununla rahatça konuşabiliyorum. Daha önceden Netaş'ın bir telefonu ile "in-line amplifier" tabir edilen, ses yükseltici yardımıyla konuşabiliyordum.

Merhaba Sayın Hunsal,

Cep telefonları ile ilgili açıklamanız için, çok teşekkür ederim. Anlattıklarınızın bilincindeyim, fakat işitme cihazı kullanıcılarımızın çoğunun bunu bilmediğini görmekteyim. Birçok işitme cihazı kullanıcısında bu tür telefonlar yok. Bu tür telefonlara sahip olan bir çok işitme cihazı kullanıcısı ise, telefonlarındaki bu avantajların farkında değil veya bunun farkında olsa bile, bunu kullanmakta zorlanabiliyor. Bu nedenlere bağlı olarakta, birçok işitme cihazı kullanıcısı cep telefonlarını normal mod'ta kullanıyor ve bu şekildeki kullanım esnasında eğer işitme cihazları T konumunda olursa işitme cihazlarında teknik sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Her şeyden önce zaten işitme cihazları T konumunda iken, cep telefonu normal çalışma modunda açılır ve bu şekilde kullanılmaya çalışılırsa, Telecoil kaynaklı ''drrrrrr'' şeklinde bir parazit gelir ve kişi cep telefonundan gelen konuşmayı duyamaz. Bu durumda bu kişi işitme cihazını normal çalışma durumuna getirir ve işitme cihazı cep telefonları ile uyumlu ise, feedback dışında, cep telefonu ile herhangi bir sorun yaşamadan konuşabilir.
Bunlara ek olarak, işitme cihazları ile telefonlarla daha rahat konuşma için,Telecoil'li olan T veya MT konumuna getirmeden, yeni nesil dijital işitme cihazlarında yine telefonlarda kullanım için geliştirilen Telefon(M) programları vardır. Bu program'ı kullanan hastalarımın her tür telefonda, çok daha pratik ve olumlu sonuç aldığını görmekteyim.

Tekrar bu konuyu hatırlattığınız için teşekkürler, iyi günler....

Kanal içi işitme cihazlarında telefon konuşmaları için yukarda bahsettiğiniz ayarlamaları o anda yapmak mümkün olmayabilir. Bu durumda özellikle cep telefonu konuşmalarında hırıltı çıkarmayan kulak içi işitme ciazları varmı.

Merhaba MZÇAĞLAYAN,

Bu tamamen işitme cihazınızın ve Cep telefonunuzun özellikleri ile ilgilidir. Cep telefonu ile konuşmalarda hırıltı olmadan çözüm sunan kulak ve kanal içi işitme cihazları olduğu gibi, Hunsal arkadaşımızın bahsettiği özelliklere sahip Cep telefonları da, bu sorun olmadan konuşma imkanı sunabilmektedir.

merhaba
ben televizyonun ne dedigini hic anlamadigimdan haberler filan anlamam bir tanidigim siser
in yeni bir isitme cihazi piyasaya surdugunu, cinlamayi bastirdigini, ses ayirmayi, avrupadan bu cihaz icin hasta akini oldugunu dinlemis
acaba burda bizleri bilgilendiren vision hocamiz online odyoloji odyologist dostlarimiz bu cihaz hakkinda ayrintili bilgi verebilirlermi rica etsek su nano cihaz icin
tesekkur ederim

selam arkadaşlar yeni üye oldum ve yazıların tamamını okuyamadım henüz kulak içi işitme cihazı kullanmaya da yeni başladım hiç bilgim yok işitme cihazı kullanmak işitme kaybını artırır mı ve bana tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

selam arkadaşlar bende yeni üye oldum,7 yıldır kulak arkası işitme cihazı kullanıyorum.Şuanda 3.cihazımı kullanmaktayım 2si phonak markaydı birtaneside acon.Phonak bildiğim kadarıyla dünya lideri işitme cihazları üretimi alanında ve memnunumda açıkçası ama yinede söylenenler,yazılan çizilenlerle elde edilen performans arasında çok fark var.Şimdi phonak audeo yes kullanıyorum,bu cihaz en son çıkan model ve türkiyeye 2ay önce geldi,ben yurtdışından temin ettim cihazı.Estetik açısından gerçekten mükemmel çok ufak bir cihaz zaten ana aparatı kulak içinde kalıyor dğer özelliği ise 20kanallı olması.Almadan önce çok umutluydum çok farklı sonuçlar bekliyordum ama olmadı malesef,aksilikler ard arda geldi.Bu cihaz kulak arkası ve kulağın içine giren kısmı şu bildiğimiz silikon uçlardan,bu cihaza uyumlu olan uçla birlikte satın aldım fakat havalandırması yok ve çok ufak ucu bundan dolayı terleme yapıyor ve tıkanıyor.Çektiğim çileyi anlatamam,2dak.arayla tıkanıyor ve ses gidiyor.Yolda yürüyorum,biriyle konuşuyorum vs hoop ses yok çıkar sil tak sonu yok.Başka uç denedik ama uyumsuz çıktılar olmadı.Son çözüm olarak kulakiçi kalıp aldılar ve özel kalıp ürettiler,ben tereddütle kabul ettim.Birsürü para verdim bu cihaza ve alırken en büyük artısı ve öelliği küçük kulakarkası olmasıydı ve hiç görünmemesiydi,bu cihazın kulağa giren borusuda çok ince kulağam açık kaldığı zaman bile görünmüyordu.Ama bu kalıpla durum çok farklı oldu şimdi hem kulağımın arkasında cihaz var hemde kulağımın içinde birtane varmış gibi oldum ve yandan bakınca görünüyor kulağın içinin dolu olduğu.Madem böyle olacaktı direk kulakiçi alırdım,kulakarkasına bari takmak zorunda olmazdım.Sormak istediğim bu kulakiçi yapılan kalıpların daha küçük ebatta olanları yokmu,yapılamazmı bir çözümü yokmu bunun

NESS;
öncelikle aramıza hoş geldin.
sitede daha önce yazılanları okuduğunda da karşına bi takım öneriler çıkacaktır. biz işitme cihazı markası ve modeli tavsiye ediyoruz bazen burda. ama altında mutlaka şu ibare var; gidip deneme yapın, sonra karar verin... siz hatayı başlangıçta yaptınız. evet phonak iyi bir marka aldığınız model de güzel olabilir ama bu sizin kulağınıza da rahat olacak ve en iyi performansı alacaksınız anlamına gelmez. işitme cihazı almadan önce mutlaka ve mutlaka deneme yapmak gerekiyor. özellik tek başına bir anlam ifade etmez ....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt