Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vision ben 3-4 yıldır cihaz kullanıyorum.kulak yapısındanmıdır nedir bilmiyorum en az 15 tane kulak kalıbı yaptırmama rağmen hiçbirinden memnun olmadım.şu anda kulağımın içi tahriş olmuş durumda ve 1 saatten fazla cihazı kullanamıyorum.Sertide denedim yumuşağıda her seferinde 30 ytl vermekten bıktığım gibi canım yanıyor ve cihazıda kullanamıyorum.Bana ne önerirsiniz yada nereyi önerirsiniz.İşim geregi cihazı da kullanabilmem gerekiyor.selamlar.

meraba arkadaşlar.
tinitus öncelikle kulağını rahatsız eden şey kalıbın şekli mi? bunu öğrenmek lazım. eğer şekli değil de kalıbın maddesinin rahatsız ettiğini düşünüyorsan bir tavsiyem var. lkalıbın dışına sürülen parlatıcı 'lack' rahatsızlık veriyor olabilir. kalıbı yaptırdığın yerden rica et bence. kalıp yapıldığında lack sürmeden teslim etsinler sana. belki işe yarayabilir...

askibeka, öncelikle tavsiyem cihazı aldığın yere göstermen. 13 yıllık bir cihazın miladı dolmuş diyebiliriz. sorunların devamı gelir muhtemelen. diğer ihtimal ise işitme kaybın artmış olabilir. tekrar bir odyometri yaptır bence. kullandığın cihaz şimdiki işitme kaybın için yetersiz geliyor olabilir...
aldığınız yere baktırmamak istemenizin özel bir nedeni mi var acaba?

yılmaz1,
meraba verdana. söylemiş olduğun markanın hangi modelini söylediğine bağlı tavsiye. özelliklerine bakıp denemen lazım öncelikle cihazı. analog cihazlar pek kullanılmıyor artık. dijital kullanmanın sana olumlu faydaları olacaktır bence. ayrıca eğer imkanın varsa başka markalara da bak ve denettir. söylediğin markanın haricinde tavsiye edeceğim birkaç marka olacak. modeline de deneme yapılan yerde ve maddi imkanlarına göre karar verirsin. oticon, phonak, danavox, sonic innovations, widex

merhaba iştme cihazı kullanıyorum ssk nın verdiği "RİONET HB-37T" bu cihazı 7 yıldır kullanıyorum sürekli ses çıkarıyor. 7 yıldır herhangi bir bakım yaptırmadım.Cihazım şimdi çalışmıyor ne yapmam lazım acil yardımcı olurmusunuz!!!

rokc_starr,
meraba... öncelikler şunu söylemem lazım, rionet alabileceğiniz en kötü markalardan bir tanesi. kötülemek istemezdim ama söyleyebileceğim iyi bir şey yok bu marka adına. eğer yanlış hatırlamıyorsam bu model analog. verim almak istiyorsanız farklı bir marka ve model cihaz almayı düşünün. eğer aynı cihazı kullanmak istiyorsan aldığın yerdeki servise baktır bence.

Sürülen maddeden değil.Ben yaklaşık 1 yıl sert kalıp kullandım sorun çıkartmadı.Daha sonra zannederim içeride bir tahriş oluştu ondan sonra hem sert hemde yumuşak kalıplarda sorun yaşadım.Günde mecburen işimden dolayı 7-8 saat sürekli takmam gerekiyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Yeni yaptırdığım yumuşak kalıbı yapan arkadaş çaktırmadan kulağıma taktı dükkandan ayrıldım 15 dk olmadı şiddetli bir rahatsızlık ve acıma,çıkartıp bir baktım kı kulak kanalına gelen yer patlak hemde nasıl.Telefon açtım malımızın arkasındayız falan dedi götürdüm ,ayy aceleye gelmiş, kabarcık yapmış, görmemişiz falan.Sonra yenisini yaptılar ama olan olmuş içeride zannederim bayağı bir tahriş var.kulak kanalının derinlerine girmeden kalıp yapılamazmı?Bir hafta kullanmıyorum sonra takıyorum bakıyorum gene acıma ve tahriş.Demek ki yapılan kalıplarla alakalı bir şey.İnanın 15-20 tane kalıp yaptırdım ama ne yazık ki çözüm olmadı.Lütfen acil yardım.Nasıl kullanabilirim bu aleti başka bir hammaddeden yapan varmı.selamlar,teşekkürler.

hay allah isitme cihazi icin bu kadar masal anlatmak nerden aklina geldi buyucu
isitme cihazini tanimadigin ne kadarda belli
doktor isitme cihazi yazar ama isitme cihazi nasildir ne kadar isitme kaybi var nasil cihaz lazim bilemez
gece isitme cihazi takipta uyuyan isitme sorunlu daha bu yasima kadar bilmiyorum
isitme derecemizi odyometrist olcer bizlere nasil bir isitme cihazi alicagimizi o belirler

bişi sorucam annemin kulagı iyi duymuyor önceleri kaç defa dr gittik işitme cihazı yazmadılar öncedem biraz bagırınca duyuyordu şimdi hem duymuyor hem yanlış anlıyor.
annem ssk alı nsl bir yol izliyim bide ssk % kaçını karşılıyor bana bir yol gösterseniz sewinirim...

bişi sorucam annemin kulagı iyi duymuyor önceleri kaç defa dr gittik işitme cihazı yazmadılar öncedem biraz bagırınca duyuyordu şimdi hem duymuyor hem yanlış anlıyor.
annem ssk alı nsl bir yol izliyim bide ssk % kaçını karşılıyor bana bir yol gösterseniz sewinirim...
öncelikle bir hastaneye gidip muayene olması ve işitme testi yaptırması gerekir. tedavi edilemeyecek bir durumu varsa ve işitme kaybı 40dB-100dB(erişkin olduğu için) arasında ise işitme cihazı önerilir. bu sonuçlara göre bir heyet raporu çıkarılması gerekir hastaneden. heyet raporunuzla beraber bir işitme cihazı merkezine gitmeniz gerekir. merkezde cihaz modellerini denemeniz ve ona göre tercih yapmanız gerekir. alabileceğiniz orta özellikelrde cihazların yaklaşık rakamı 1000tl ve 2000tl arasındadır. tercih edeceğiniz model ne olursa olsun SGK size 350tl ödeme yapacaktır(dijital cihazlar için). sgk firmaya ödeme yapmayacağı için ücretin tamamını cihazı aldığınızda frmaya ödemeniz gerekir... tavsiye edebileceğim bir kaç farklı marka var. bunların içerisinden denemeler yapıp ona göre tercih yapabilirsiniz.
markalar: widex, oticon, sonic innovations, danavox

takacaksın cihazı... Gelmiyim İstanbula kırarım bacaklarını....

tinitus
her ne kadar isitme cihazi konusunda bilili olmasamda bir kullanan olarak size tavsiyem
sizin sorununuz enfeksiyon
kbb doktoruna itmelisiniz onun uyulayacai tedaviye harfiyyen uymali enfeksiyon iyilesmeden isitme cihazinizi takmamalisiniz
enfeksiyon kronik al alirsa olan isitmenizinde basina corap orer veda edersiniz
isitme kaybiyla isitmemek ne oldugunu en iyi bizler biliriz degilmi

Bende öyle sandım ama bu olayların üzerine 3 ayrı doktora gittim,kesinlikle kulak kuru ve temiz infeksiyon yok.sorun kulak yolu üzerinde tahriş.Defalarca kere aldırdım,kestirdim kalıbı banamısın demedi .Takıyorum iyileşince akşam üzeri gene canım yanarak zor çıkartıyorum.Yokmu iyi bir kalıpçı tavsiye edecek....Bide kalıpsız cihazlar çıkmış bilgisi olan varmı.

evet kulak kalibindan yakiniyorsunuz tinitus iyi bisi degil ama
ama fayda zarar karsilastirilinca biz isitme zorlugu cekenlere bu kadarcik sikintiya katlanmak gerekiyor isitmemiz agirsa
online odyoloji arkadasimiz yazmisti sitenin biryerlerinde 80 ds ye kadar ise yariyormus senin istediin kulak kalipsiz tabir edilelen ama sanma hic kalipsiz degil kalip yerine kucuk bir prob yani cihazdan faydalanmak icin kulaga bir sekilde bisi takilicak
isitmemek cok kotu
kendine yetebilecek isini yurutebilecek kadar duyabilenler sizlanabilir haklilar
cunku o insanlar isitme ciazina mutac deildir

merhaba benim sizlere bi sorum olcaktı.
Cocukluk yıllarımdam beri kısık sesli konuşmaları duymakta zorluk cekiyordum ve ameliyat gecirdim sağ kulağımdan ve yapay zar takıldı. ve aradan 5 sene geçti hala işitme cihazı takmıyorum en sonunda almaya karar verdim. Suan
sol 38 db
sağ 50 db
ben dip kanal içi işitme cihazı alabilirmiyim varsa önerceğiniz ucuz fakat işimi gececek bi cihaz öneriniz bide cihaz taktıktan sonra kulaklıkla mp3 dinleyebilirmiyim cevaplarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum

merhabalar

askibeka, öncelikle tavsiyem cihazı aldığın yere göstermen. 13 yıllık bir cihazın miladı dolmuş diyebiliriz. sorunların devamı gelir muhtemelen. diğer ihtimal ise işitme kaybın artmış olabilir. tekrar bir odyometri yaptır bence. kullandığın cihaz şimdiki işitme kaybın için yetersiz geliyor olabilir...
aldığınız yere baktırmamak istemenizin özel bir nedeni mi var acaba?

merhaba beni yanlış anlamışınız 13 yıldır aynı cihazı kullanmıyorum cihazım 2 yıllık ve bozulmuş malesef tamir ettirdim mikrofonu bozulmuş 130 tl vrmek zorunda kaldım şu an iyi bu arada yeniden cihaz almak için hastaneye gittim ve raporumuda çıkardım şimdi bildiğiniz gibi bağkur ve ssk diye bişey yok artık ve şu an devletin vericeği katkı 350 tl dijital cihazlarda bu gün ben bi çok yeri dolaştım cihazlar çok çeşitli ve fiyatlarıda çok farklı bu arada işitme kaybım saf ses ortalaması sol 85 db sağ 80 db ve 3 tane cihaz denedim bu gün biri simensin intius sp ar çift mikrofonlu fiyatı 1.200 tl 2.si resound trimfleks bu 1.500 tl ve resound sparxbuda 1.750 tl aralarında ufak farklar var ama üçündede duyum iyiydi ve en uygun olanı almaktan yanayım şu an ama arkadaşlar sizlerdende fikir almak istiyorum benim kaybıma göre bildiğiniz daha iyi cihaz varsa bana yazarsanız sevinirimyardımlarınız için şimdiden teşekkürler.ve odyologist arkadaşım en son sorduğunuz sorunun cevabı evetcihazımı aldığım yere baktırmamamın bi sebebi var ahlaksız bir esnaflık anlayışı olan birinden almışım o yüzden oraya götürmedim neyse ilginize teşekkür ederim.

bende yardım istiyorum iştme cihazı alıcam işitme kaybım % 80 kulak içi istiyorum para mühim değil en iyi markayı önerebilen varmı en son model i yardımcı olursanız sevinirim

yelizzz;
80 dB kayıp oldukça yükek denebilir. bu seviyedeki kayıp için kulak içi cihaz kullanmayı tavsiye etmem ben. ama kulak içi işitme cihazlarının çeşitli ebatlarda olanları var. ITE denilen ve kulağın kepçesini de dolduran modeller kaybınız için yeterli olur. ama şekil önemli sizin için anladığım kadarıyla. ebatlarını görün ve bir deneme yaptırın kulağınıza daha sonra karar verin.

mrblar

hepinize slmlar abilerim ve ablalarım aranızda en kücük benim gördüğüm kadarıyla :) öncelikle forum güzel olmus iyide üye oldum. Benim sizden bi ricam olucak ben suan lise okuyorum tıbbi sekreter bölümü ve bu sene mezun olucam odyometriye gecmek istiyorum 2 yıllığa odyometris bi abim varsa aranızda bana bu konuda bilgi verebilirmi gecmem nasıl olur benim icin iyi olurmu..? simdiden cok tesekkür ederim...

merhaba hcozalp

dijital cihazın tek programlı olması bu tip sorunlar yaşatır .eğer cihazınızda bir kaç program olsaydı her ortama göre programları farklı olarak programlatabilirdiniz. mesela evde sessiz bir ortamda televizyon izlerken size gerekli olan ses ayarı birinci programda daha düşük bir ses çıkışı ayarı ile yapılabilinir. ama bu ses ayarı ile dışarı çıktığınızda dışarıdaki sesleri duyamazsınız bunun içinde 2. programa daha fazla ses çıkışlı bir program yüklersiniz. gürültülü ortamlara girdiğinizde ise 3. programı gürültülü ortamlar için ayarlattırırsınız.ve gürültülü ortam sizi rahatysız etmez.
ama gel gör ki bu programları her satıcı yükleyemez bence aynı markanın başka bir satıcısına veya imkanınız varsa direk merkezine giderseniz istediğiniz gibi bir program yükletirsiniz.
işitme cihazlarının pahalı olmasına gelince
bir işitme cihazının ağırlığı 3,8 gram en fazla 5 gram tamamı altından yapılmış olsa altının gramı 30 ytl kabul edersek toplam 150 ytl olması gerekirken bakıyorsunuz en az 800 den başlıyor 5000 e kadar çıkıyor. altınla cihaz arasındaki işte bu aradaki farkı doğuran cihazın içindeki parçalar değil ona yüklenen programdır. asıl parayı sizler cihaz hammaddesine değil yaptığı işe programa ödersiniz. mesela bir tabanca 900 gramdır aslı demirdir.demirin kilosu 1 ytl dir ama bir tabanca 10000 ytl civarında başka bir örnek verecek olursak bir cihaza 1000 ytl ödeyen biri bu cihazı 2 yıl yani 730 gün garanti kullanır. arızalansa bile 2 yıl garantiden faydalanır. 1000 ytl vererek 730 gün boyunca işitme engelini ortadan kaldırıp rahat duyabilir. dolayısı ile ödediği rakam günlük 1-1,5 ytl ye kulaklarının duyma özelliğini satın almış olur.

tabii bu anlattıklarım kaliteli bir cihaz ve kaliteli bir satıcı için geçerli. eğer kalitelisini bulamamışsanız üzülmemek elde değil.

ayrıca davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş para kazanmak o kadarda kolay değil kendinizi satıcının yerine koyun bir cihaz satıyorsunuz ödediğiniz para 1000 ytl . satıcaya 2 yıl bağlısınız. satıcı size 2 yıl hizmet vermek zorunda kalıbınızı değişecek tamirinizi yaptırtacak garanti içinde diye bozulunca tamire giden cihazınız için kargo masrafları telefon masrafları ödeyecek personel giderleri iş yeri giderleri komisyon giderleriki en önemlisi bu (anlayan anlar) v.b.gibi siz bu maliyetlere hiç karışmayacaksınız. ee satıcı birde bunun vergilerini ödedimi kendine inanın 1000 ytlden kala kala 50-100 ytl arası bir şey kalıyor. bırakalımda onlarda 50-100 ytl yi kazansınlar. tabii eger bu anlatılanları yapıyorsa yani her tamirde bu garanti dışı diyip para almıyorsa her gitmenizde sizinle ilgilenip istediğiniz programı yüklüyorsa ve aldığınız cihazdan siz memnunsanız bırakın 50-100 kazansınlar . her söktörde olduğu gibi hiç bir bilgi sahibi olmadan cihaz satanlar yokmu. elbette var am sizlerde uyanık olun cihaz alırken sorun. garanti kapsamı neleri kapsıyo neleri kapsamıyor. tamir süresi kaç gün yedek parça kaç para. odyo testi ne demek işitme kaybı nedir. hangi frekanslarda hangi sesleri nasıl duyarsınız. o frekanslara göre program ayarlaması nasıl yapılıyor bunu size anlatıp uygulamalı gösterebiliyormu ve siz proğramda yapılan değişiklikleri hissedebiliyormusunuz. bütün bunları kim anlatıp sizi ikna edebiliyorsa cihazınızı ordan alırsınız. satıcının odyometrist diploması varmı. veya işitme kayıpları işitme cihazları ile ilgili her hangi bir eğitim almışmı sertifikası varmı .
bunlara dikkat eden ve ikna olan bir işitme cihazı kullanıcısı verdiği parayı gözü görmez.

saygılarımla

sektoru dile getiren en guzel cumleler

Merhaba arkadaşlar ben Oticon Sumo DM modelini satın aldım.
Bu cumartesi günü gidip program ayarlamalarını yaptıracağım.
Şunu söyleyebilirim ki analog cihaz kullanmanın getirdiği (cızırtı-kışırtı ve çok mekanik sesler duymam nedeniyle) baş ağrılarım bitti.
Bazen çok iyi ve yalın duyuyorum bazen de özellikle yankı yapan ortamlarda biraz karışık anlıyorum.Zaten ilk program yüklemesi odio raporuna göreydi.2 hafta kullanıp eksileri artıları tespit edip program güncellemesi yapacak şekilde programımızı kurmuştuk.Yani benim isteklerime göre program oturana kadar bu işlem sürecek.
Şu ana kadar İdis Kadıköy şubesi bana her konuda güleryüzü ile yardımcı oldular.
Sabahları kalkmak için işitme cihazını kulağımdan çıkarmıyordum alarmı duyabilmek için.
Bunun içinde İdis'in uygun alarmlı-titreşimli saatleri varmış, rica ettim ondan da bir tane getirtip denemem için verecekler.Eğer işimi görürse ondan da alacağım.
Bilmiyorum aşağıda linkini verdiğim bu saatlerden kullanan var mı?
http://www.duyuyorum.com/asp/show_stock.asp?product=P-SHAKEAWAKE
Var ise görüşlerini yazmasını rica edeceğim.
Sağlıcakla kalın.

hayirli olsun bulnes
valla gunduz yetmezmi o koca kulak kalibindan cekmemiz hicbir zaman gece takmam ben
ustelik isitme cihazi kullanmadan once kulak busonu temizletmek icin hastanelerde surunmezdim
simdi isitme cihazi kullandiktan beridir mecburen doktora gidiyorum busonlari temizletmek icin ne kadar nefret etsemde
buda benim fikrim isitme cihazini kullandigimiz zaman kulak normalden daha cok buson uretiyoalarmli saat icin o kadar para vermeyi hic dusunmem sahsen cep telefonu daha iyi degilmi titresime alinca gayet guzel sorunu cozuyor
zaten isitme cihazi kulak kalibi pil odyo testi doktor parasi derken keselerimiz engelimiz sayesinde iyicene magdur olmuyormu

Haklısın shukufe,ama cep telefonumun alarmını kulağımda işitme cihazı varken duyuyorum.Cihazı kulağımdan çıkardıktan sonra hiç bir şey duyamıyorum.
Tabi ki bu özel saat pahalı ucuz demiyorum ama kulağımda işitme cihazı ile yatınca hem bir tarafa doğru yatamıyorum (sıkıntılı uyku oluyor) hem de gereksiz yere çalışmış oluyor ama daha da önemlisi 2000 TL lik cihazıda korumaya almış oluyorum.Belli mi olur uykulu haldeyken ne olabilir diye.

Merhabalar.Bugün bu siteye üye olmuş bulunuyorum.Şu an dört buçuk yaşındaki oğlumun doğuştan olduğunu tahmin ettiğimiz işitme kaybı var.Analog cihaz kullanıyoruz.Konuşma durumu gayet iyi.Dijital cihaz düşünüyıruz. Oticon sump dm aklımdaki cihaz Ayrıca implant yaptırma düşüncemde var kayıp har iki kulaktada 90 db.sensoniral.Sizinde görüşlerinizi alabilir miyim?

İdeal cihazınızın ne olacağı konusunda yetkililer daha iyi karar vereceklerdir.Benim ortalama 105-110 db kayıpta Sumo XP modeli denediğimde yeteri kadar duymak için sesi yükseltmek zorunda kalıyorduk bunun sonucunda da feedback sorunu ortaya çıkıyordu.Onun için Sumo DM modeline karar verdik.
Bilmiyorum küçük çocuklarda cihaz denemelerinde memnun kalıp kalmadıklarını nasıl anlaşılıyor bilmiyorum ama mümkün olduğu kadar değişik firmaların değişik modellerini deneyin derim.Tabiki dijital olması önemli.Ama dediğim gibi sonuçta yine Oticon'a dönmüş olsanız dahi içiniz rahat bir şekilde almış olursunuz, kafanızda soru işaretleri kalmadan.İmplant konusunda shukufe arkadaşımız deneyim sahibi ve kesinlikle memnun olmadığını sürekli söylemektedir.Sanki beyninin içerisinde birilerinin demir testeresi ile bir şeyler kesiyormuş gibi rahatsız edici bir durum olduğunu belirtmişti.Sanırım kendiside buraya girince sizide bu konuda uyaracaktır.

hosgeldınız yakamoz
cocugunuz konusmayı ogrenmıs.az veya cok ısıtme cıhazından faydalandıgı kanıtlanmıs sızın erken cıhazlandırmanız sayesınde ne guzel
koklear ımplant bır kumardır
ıse eh yaradıgı dıjıtallerden bıraz daha ıyı sayılır anlama ama o kadar rısklı bır yola basvurmanız bence buyuk hata olur ımplant yaptırırsanız
ben bu annelere babalara sasıyorum
hastanelerde cok gordum oyle ımplant yaptırıp sonra mecbur kalıp ımplantı aldıran kucukkk cocukları ıcım parcalanıyordu
ımplant alındıktan sonra o kulak tamamen kulak olmaktan cıkıyor hıc bırsey fayda etmez kulak tıkalıyor
beyınden gelen ugultulara cınlamalara dayanılacak gıbı degıl sabretmeye calısıyorum ıste
ayrıca ımplantın sesıde cok sınırbozucu hıc dıjıtaller gıbı guzel degıl
anneler babalar bırde bunu dusunsun
o mınıge sormadan ımplant kararını verırken ılerısını de dusunmek lazım
tıpta yenılıkler teknolojıde yenılıkler cıg gıbı
ya o cocuk buyunce nıye yaptırdınız bana ımplantı dıye hesap sordugunda ne dıyeceksınız yavrucaga

hoşbulduk .öncelikle duyarlılığınıza çok teşekkür ederim.Çocuğumuzun durumu oldukça iyi ama gelecekte akademik eğitimi bizi endişelendiriyor. Sayın SHUKUFE,Şu an gitmiş olduğu yuvadaki yaşıtlarının hemen hemen hepsi implant yaptırdı.Aileleri ile görüştüğümüzde gelişmenin çok iyi olduğunu söyledi.uğultu ve çınlamalar oluyor demek.Çocuk oldukları için de acaba bunu farkında değiller mi yada uygun implant takılırsa bu sorun hala olabilir mi? Sizin kaybınız ne kadar? Sanırım ileri derecede.Bir de belli yaştan sonra 5 yaşından sonra implantın çok faydasının olmadığını söylüyorlar.Ayrıca bu konuda kbb doktorlarının çoğu implantı yaptırma tarafı.Tabi en kötüsü de çoçuğum büyüyünce neden yaptırdınız sorusu,dediğiniz gibi.Bir de neden yaptırmadınız sorusu da aklıma geliyor.Bu konuda karar vermek çok zor.Çocuk olduğu için ne sorma şansın var Ne de deneme şansın.

Sayın yakamoz,sizin şu anda içinde bulunduğunuz durumu inanın çok iyi anlıyorum.
4,5 yaşında bir çocuk olmasının getirdiği bazı noktaları anlayamamanız nedeniyle kararsız kalmanız veya sağlıklı karar vermeniz zorlaşmaktadır.
İmplant konusunda shukufe arkadaşımız kendi tecrübelerini aktardı.Benim bildiklerimde ondan duyduklarım kadar.
Ben 4-5 yaşındayken 3. kattan düşmenin şoku ile 5-6 yaşındayken annem tesadüfen ağır işittiğimi fark ediyor.O zaman babamında asker olması nedeniyle gitmedik KBB uzmanı kalmadı.O zamanki teknoloji ile bütün KBB uzmanları benim için fiziksel olarak kulaklarımda sorun olmadığını duyması gerektiğini ileride kulaklarının açılacağını söylediler.Dedim ya babamlar her hastaneye her KBB uzmanı değiştikçe beni götürdüler bu arada yaş geldi 6,5'a ilkokula gitme zamanı :)
Uzmanlar o zaman için benim okula gönderilmemem konusunda hemfikirdiler,nedeni çocuğun duyamama,anlayamama psikolojisi içerisinde iyicene içine kapanma veya hayattan kopma noktasına gelebilir dediler.O zaman ilkokul mezunu annem babamı ikna ederek gönderelim yakından takip edelim duruma göre tamam veya devam ederiz dedi.
Bu arada annemin hep bir lafı vardır.Şöyle ki -Oğlum doktorlar senin için okula göndermeyin dediler sende maşallah inat 15 sene aralıksız okudun :)
Akademik kariyerim şöyle,o zamanlar işitme kaybı sağ-sol olarak 50-60 db idi.İşitme engelliler gibi herhangi bir kuruluş,dernek filanda gitmedim.Normal çocuklar gibi okula gittim.İşitme cihazıda takmadım.Normal ortaokuldan sonra babam üniversiteye kazanamama ihtimaline karşı beni Meslek Lisesi sınavlarına soktu.Tesviye bölümü kazandım.Sınıf birincisi olarak Teknik Lise Makina bölümüne geçtim.Oradan da KTÜ Makina Mühendisliğini kazandım.Ve ben hala işitme cihazı takmadım.Üniversitede 3.yılımda işitme cihazını aldım ama takmadım.4. son senemde yine takmadım ama yıl sonuna doğru profesörlerin karşısına geçip savunmak zorunda kalacağım Bitirme Tezinde taktım ve ondan sonra rahat duymanın etkisiyle daha da çıkarmadım.16 senedirde Makina mühendisi olarak özel bir şirkette halen çalışmaktayım.
Bütün bunları kendimi övmek için değil akademik eğitim için örnek veriyorum.Kör olup avukat olanlarda var.Bunları zaten biliyorsunuzdur.Ben canlı-kanlı kendimden örnek vereyim dedim.Tabi ki çocuğunuz için en iyisini istemek ve yapmak zorundasınızda..
Çocuklarımız canımız,ciğerimizdir.
Ben olsam ne yapardım.Bence hemen implant için karar vermezdim,dijital işitme cihazını alırdım.Çocuğum kendi derdini anlatacak-kıyas yapabilecek duruma geldiğinde o zaman implant konusunu karara bağlardım diye düşünüyorum.Tabiki siz ne karar verirseniz verin çocuğunuz için en iyi kararı vereceksinizdir.İleride çocuğum bana hesap sorarsa diye düşünmeyin.Rahat olunuz.Ama iyi araştırın bunuda şiddetle öneriyorum.

yakamoz;
koklear implant uygulamada bir takım kriterler aranır. bunlardan bir tanesi de işitme cihazı kullanmış ve verimli sonuç alamaış olması gerekir maddesi. eğer çocuğunuz işitme cihazından yeterince verim alıyorsa o zaman gerek yok implant'a. maalesef bu kuralların uygulanmadığını çok sık olarak görüyoruz. ticaret herşeyi değiştirebiliyor galiba....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt