Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
saygideger hocamiz biz isitme engellileri muhtac oldugumuz bilgilere boyle el ele vererek guzel bir bilgilendirme konusu olan bu basligin onur uyesi baskani olmanizi isminizin buyuk harflerle yazilmasini oturan bogadan rica ediyorum
oturan bogaya buradan en derin tesekkurlerimi sunuyorum
burada bizleri bilgilendirmek icin var olan isitme cihazlari hakkinda bilgi sunan saygideger odiometrist firma sahiplerinde tesekkur ediyorum
duygusalliktan agliyacagim tekrar hepinize tesekkurler

sevgili shukufe

bu günde duygusal damarın tutmuş. :lol:

daha öncede yazdığım gibi ben odyometrist değilim. diplomam yok. sadece odyometristlerden ve k.b.b doktorlarından ögrendiğim bilgilerim ve tecrübelerim var. ben bu işin okulunu okumadım. o yüzden beni başkan veya onur üyesi ilan etmen çok doğru olmaz. çünki ben bu forumu açtıktan sonra forma katılan arkadaşlarımız var. ve bu arkadaşlarımız bu işin okulunu okumuş, benden daha fazla bilgiye sahip , daha fazla tecrübeye sahip arkadaşlar. bunu zamanla burada herkes görecek. ve eğer bir başkanlık bir onur üyeliği gibi bir hak var ise bu hakkın o arkadaşlara ait olması gerektiğini herkes anlıyacak , görecektir.

sevgiler...

Sevgili vision arkadaşım,
Dürüst olmam takdire şayan benden kocaman bir alkış.
Doğrudur diğer arkadaş bu işin bu uzmanlığın okulunu okumuşlardır.
Ama sizde bu sektörde çalışarak hayat okulunu okudunuz :D
Bu gerçeği de göz ardı etmeyelim.

biraz okuyim dedim cenk erdur isimli arkadaşımızın problemi gözüme yansıdı

cenk arkadaşım
çeşitli cihazlar denemişsin ion 200 den memnun kaldığını gördüm fakat fiyatı biraz yüksek gelmiş heralde yarı fiyatına az kullanılmış bi tane ayarlarım ( şaka şaka )

teknik özellikleri belirtilmiş cihazın ama ion 200 daha dorusu sonic innovations ın ion serisi open fit kullanımına uygun üstün feedback özelliklerine sahip neme karşı üstün korumalı, kozmetik, pahalı bi cihazdır
bu saydığım özellikler özellikle open fit çalışabilme ve kozmetik(aşırı küçük) oluşu fiyatının pahalı olmasının başlıca sebepleridir
eğer babanız open fit kullanmıcaksa vede kozmetiği çok öenmli deilse
yine sonic innovations ın en yeni teknoloji velocity adlı cihazının (ki bu cihaz 24 kanallı adaptif yönlülük sağlıyan en üstün cihazıdır yaklaşık 4000 ytl civarında)
yeni modelleri türkiyeye geldi
kanal sayısı size önerildiği gibi daha düşük ve fiyatıda arada bi uçurum olacak daha daha az.
mesela velocity 4 ve velocity 12
yandaki sayısı kanal sayısını temsil eder..
bence tekrar bi sonic bayisine gidip bunnarı denemeni öneririm
ayrıca oticon cihazlar dünyada kendini ispatlamış cihazlardır
altas power bte demiştin heralde cihazı tanımıorum fakat sana oticonu şöyle anlatayım 98 yılında analog oticon alan bi hastam bu sene cihazını değiştirmek istedi eski cihazınıda ihtiyacı olan birisine bağışlanmak adına bana bıraktı boynuzu kırık sadece cihaz saat gibi çalışıyor...
velocity ile ilgili fiyat al ve mutlaka bana bilgi ver belki istanbulda sana indirim yaptırırım :wink:

Memnuniyet üzerine

Arkadaşlar herkse selam olsun.
Aslında kaliteli ve pahalı cihazların az kullanılmış ikinci el olarak bulabilsek çok kişinin işi görülür,başta benim.Bu cihazları alıpta kullanamayanlar olduğu gibi maddi durumu çok iyi olup her yeni çıkan üründen ikişertane alanları da duyduk.Odiometers arkadaşlar böyle de bir bilgi akışı başlatabilirlerse çok olumlu olur kanaatindeyim.
Ben 3 yıl evvel widex Diva aldım.İşitme kaybım sağ kulak %85-90 sol kulak %25 fakat işin kötü tarafı solda müthiş bir çınlama var ve yüksek frekanslar yok gibi birşey.Bundan dolayı cihazı aldığım yerdeki odiometersler çok zor durumda kaldı bir türlü cihazı kulağıma göre ayarlayamadılar.2 ayrı firmadan en az 15 değişik kalıp yaptırdım ama nafile ne ayar ne de kalıplar istediğim gibi olmadı.Düşünün ki birde bu cihaz piyasanın en gelişmiş cihazlarından biriydi.2 yıl böyle geçti o sırada widex indeo modelini çıkarttı o cihazı denediler ve işitmem daha olumlu oldu.Ama firma çok ısrarlarıma rağmen cihazı değişmedi.Aslında cihaz çok az kullanılmasına rağmen bana 500 dolara geri alıp indeo yu satış fiyatından satabileceklerini söylediler.Tabii ki maduriyet, git gel,eziyet,kalıp yapımı yanıma fazlası ile kar kaldı.
Şimdi ben ayarsız olarak mecburen widex diva yı kullanıyorum.Tabii hesaplı bir şekilde daha iyi bir alet bulursam almakta isterim.Şaşırdığım şey böyle dünyaca tanınan Widex gibi markanın bir tane işitme cihazını dahi değiştirmeyerek sağlığı ve hasta memnuniyetini ikinci plana atabilme profosyonellikleri.

Arkadaşlar yeni gördüm vision arkadaşımız beni odyometris yazmış ama deilim.
Firmacıyım.
ama bilgilerim iyidir.
işitme cihazları işine de teknik servis olarak başladım.
2 firmada teknik servislik yaptım o yüzden hasta sorunlarını ii bilirim...

2. el cihaz işi hem hasta hemde firma açısında riskli ve problemli bi iştir.
Kimse o işe girmez kullanılmış cihazların iadesi de problemlidir ama bi çok firma cihazını ilk 15 gün içinde geri alır en azından benim ilimde rekabet açısından cihazına güvenen firmalar bunu yapıyor.

dogrusu ya parami saydiktan sonra ucuz bile olsa baskasinin kullandigi bir cihazi hic kullanmak istemem :evil: bunu yapabilecek acik acik soylemeli ama kimseler soylemez bence

ThuncH' Alıntı:
Arkadaşlar yeni gördüm vision arkadaşımız beni odyometris yazmış ama deilim.
Firmacıyım.

forum başlığında işitme cihazı satıcısı olarak düzelttim

2.el cihaz üzerine

Firmalar zaten iyi cihazları 2.el diye satmıyorlar.Formatlayıp dış kapağını değişip yeni cihaz diye satıyorlar.Widex gibi 1.kalite cihazların 2. el ini bulabilsem kullanmaya razıyım.Ama firma zaten 2.el diye cihazı satmak istemez.Taze para varkende hiçbir firma 2.el cihaz satma riskine girmek istemez.Ben farklı düşünmek istedim ama bu forumda da firma elemanları,satıcılar yada işletme sahipleri var.Neticede nerede ihtiyaç varsa orada ticaret var prensibi.widex,simens ve oticon gibi firmaların cihazları hem çok iyi hem de çok pahalı, 3-4-5 bin dolar.İhtiyaç fazlası kullanılmayan yada insanların yenisini alarak boşa çıkan bu gibi değerli ürünlerini değerlendirmek lazım.Bunun gibi sitelerde ticari kaygıdan uzak olabilmek lazım.
Ayrıca bugün widex Flash FL-19 cihazını denedim.Cihazdan çok iyi verim aldım.Benim 3 sene evvel aldığım Diva'nın yarı fiyatına ve çok daha iyi ses veren bir alet.Ama genede bir inteo değil.Bilgilerinize sunulur.

teşekkür

WİDEX firmasından Korhan Bey'e ve ODİO-TEK firmasından Cengiz bey çok değerli ve işini çok iyi bilen insanlar.Benimle 3 yıldır usanmadan uğraştılar firma olarak değil ama şahıs olarak kendilerine çok teşekkür ederim.Aynı anlayışı firmalarından da beklerdim ama durum tabii ki sadece duygusal. :lol:

tesekkurlerini birazicik daa tafsilatli yazsana tinnitus :(

arkadaşlar bişi soracam yaa...
bi arkadaşım var işitme cihazı kullanıyor vede tıpta okuyor.
steteskop kullanabilmesi için naapması lazım
çok aradım ses yükselticili steteskop fakat bulamadım en uygun şey özel bi biopor kalıp yapılıp steteskopun ucuna bağlanacak oda cihazın tao microfonuna denk gelicek.
kanal içi cihaz kullanıo ve 70 dB kaybı var.
daha iyi bi fikri olan?

işitme cihazı hakkında

mrb bn işitme cihazı kullanıyorum yalnız anolog cihaz kullanıyordum önceden digital cihaz aldım gecen sene alışamadım bi türlü 1 sene olcak yaw ayarını yaptırıyrum yapamıyolar ne yapmam lazım benim bilgilendirirsenz sevinirim

[size=6]işitme cihazı satıcıları ve işitme merkezlerinin dikkatine [/size]

malumunuz SGK 1 ekim 2008 genelgesinde dijital işitme cihazı ödemelerini zorlaştırmıştı.
genelgede deniliyor ki:
(3) Raporda işitme cihazının analog ya da dijital olduğu belirtilecek, dijital cihaz önerilmesi durumunda analog cihaz önerilmeme gerekçesi ayrıca belirtilecektir. denilmektedir.

ama bu ifade hastalara ve doktorlara yanlış aktarılıyor, tam olarak anlatılamıyor.

SGK il müdürlüğü dijital cihaz yazılmasının sebebininde yazıldığı bir raporu hastadan almayı kabul etmemiştir. gerekçesi ise bu raporda doktor analog cihaz yazmadığının sebeb ve gerekçesini yazmamış şeklindedir.

doktor rapora şu şu şu sebeblerden dolayı dijital işitme cihazı kullanması gereklidir şeklinde rapor yazarak niçin dijital cihaz yazdığının sebeb ve gerekçelerini yazıyor.

S.G.K. nın istediği niçin dijital cihaz yazıldığı değil,
tebliğde de açık ve anlaşılır şekilde yazıldığı gibi
niçin analog yazılmadığını görmek istiyor.

doktor dijital yazdıysa saten yazmış.bunun sebeb ve gerekçelerinin yazılmasına gerek yok. sgk bunu istemiyor.

analog yazılmamasının nedenlerini istiyor.

örneğin:
1-hastanın işitme kaybına daha uygun frekans ayarlarının bilgisayar program aracılığı ile yapılamaması
2- cep telefonu ile konuşulamaması
3- ortam seslerini bütünü ile yükselterek gürültü bastırılamaması
4- konuşma seslerini süzdürme yapılamaması
bu maddelerden bir yada bir kaçı yazılarak
sebeblerinden dolayı dijital cihaz kullanması uygundur.hastanın sağ kulağında ........ tipi işitme kaybı olduğundan sağ kulağında kulak arkası/içi dijital işitme cihazı kulanması uygundur.

şimdi bu en sona eklediğimiz ...sebeblerinden dolayı dijital cihaz uygundur cümlesi yazılması yanlış bu cümlede analog hiç geçmiyor.

doğru şekli ...sebeblerinden dolayı analog cihaz uygun değildir.dijital cihaz uygundur. şeklinde yazılması gereklidir.

Teşekkürler vision.
Bunlar biz kullanıcılar içinde önemli bilgiler.
Bizlerde o kadar hastane ve heyetlerde sürünerek olması gerekeni bilirsek tekrar başa dönme riskimiz kalmaz.

Teşekkürler Vision,
Bu saydığınız sebebleri belirterek hiç hastalarınıza rapor çıkartabildinizmi ve böyle bir rapor çıkaran bir hastanız olupta ödeme alabildiğiniz hastanız oldumu?

malisef istenildiği gibi bir rapor bulamadım.

bize gelen raporlu hastaların raporlarının tamamı yanlış.
ve hiç bir doktor bunu düzeltmeye yanaşmıyor. doktorlar kendilerinin başının derde gireceğinden soruşturma yiyeceğinden korkuyorlar ve uğraşmak istemiyorlar.bir çok bana senin istediğin gibi yazılmış bir rapor getir aynısını yazayım diyor ama kimse yazmadığı için ben böyle bir rapor bulup doktora gösteremiyorum.

hastaya doğru şeklini anlatıp raporu düzelttirir ise kurumdan çalışan ise 280 emekli ise 315 ytl alabileceğini söylüyorum.

ben hastalarıma 1 ekimden sonra sgk nın yeni uygulaması ile devletin normalde çalışana sadece 140 ytl emekliye 157,50 ytl ödediğini anlatıyorum. eğer istenildiği gibi bütün prosüdürleri tamamlarsan ve ugraşıpta istenildiği gibi dijital rapor yazdırabilirsen bu seferde 280 e 315 ytl alabileceklerini anlatıp sonra hastaya yalvarıyorum.
diyorum ki aman beni devletle uğraştırma sende uğraşma devletin sana ödeyeceği para 140 ytl dir. yapma etme , tek ben sana 200 ytl indirim yapayım reçetenle raporunla uğraşmıyalım sende uğraşma diyorum.

şu ana kadar satışlarım böyle devam etti ve bundan sonrada böyle devam edecek.
benim çalıştığım firma kesinlikle raporla cihaz vermeyecek. biz hastadan 200 ytl eksik alacaz ama peşin alacaz kredi kartı ile alacaz. 6-9 ay devleti beklemiyecez.
buna rağmen yok ben devletten paramı alacam diyeninde evrak dosyasını hazırlayıp faturasını kesip verecez hasta kendisi uğraşacak. nasıl alırsa alacak.

zaten doktorlar bi ise yaradigi yok
doktorlar olmeye yardim ediyomu ne
bari surundurmesinler dimiya
simdi sizlerle anlasalim cihaz satanlar ne diyosunuz
200 ytl indirim diyo vision hocamiz
bizim ceptende yol parasi git gel
odyo olcumune bida git
isi olan izin alcak mudurun agiz kokusu
devlet hastanesine gitsek 10 muayene 10 ytl odyo olcumuuniversite hastanezine gidersek prf ozel ogretim uyesi farki
hazretler 100 ytl den kurtarmiyo
simdi sizler odyo olcumu yapin cihazimizi alalim
zaten duymayana doktor nabicak

İlahi shukufe :D
Ama doğruda söylüyorsun. Bilmeyene bu yazdıkların mizah gibi gelir. :D

Bende şahsen 140 YTL indirim için valla hastanelerde sürünemem. Zaten müdürden izin almayı bırak verirde yövmiyemizden kesiliyor. Öyle hesaplayınca bana daha da pahalıya patlar bu iş.

Neyse şu anda halen araştırma yapıyorum. Uygun fiyattan bulursam anında dijital işitme cihazı alacağım.

işitme cihazı

mrb interton işitme cihazları iyimi cevre sesleriyle konuşma sesleri ayarlanabiliyormu iyi calışmalar....

merhaba arkadaşlar ben asenanın annesiyim .asenayı sitenize üye yapmıştım ve onun üyeliğini şu an yasakda olsa kullanıyorum günlerdir sizleri takip ediyorum çok şeyler öğrendim sizlerden.bugünde bu yazıları okuyunca şok oldum. işitme cihazları hakkında ne çok bilmediğim varmış.asena wıdex senso p 38 kullanıyor .bu cihaz hakkında beni bilgilendirirmisiniz. sağ kulağı artık hiç duymuyor sol kulakta 12o db kayıp var dendi bu cihaz tavsiye edildi.hoş testler hep değişik çıkıyor bunuda anlamış değiliz.bu arada ankarada oturuyoruz. öğrettiğiniz her şey için sizlere binlerce teşekkürler

Yabncı ülkelerde işitme cihazlarının fiyatı hakkında bilgisi olan varmı?Polonya'da çok ucuz olduğunu duydum.Almanya'da widex i 200-300 euro daha ucuza alınabiliyormuş.Neticede dünya firması bunlar her ülkedede garanti veriyorlar.

yılmaz1' Alıntı:
mrb interton işitme cihazları iyimi cevre sesleriyle konuşma sesleri ayarlanabiliyormu iyi calışmalar....

Tüm cihazlarda ses ayarları olan özellikler var.
interton marka cihazlarda da ayarlamalar yapılabilmekte.
ne kadar iyi derseniz interton dünyanın en büyük işitme cihazı üreticisi GNRESOUND'un bir markası. gönlünüz rahat olsun.
ama intertonun analog yada trimerli modellerinde bahsettiğiniz ayarlar yok. model ismi verirseniz daha geniş bilgi vermeye çalışırım.

asenahatipoğlu' Alıntı:
asena wıdex senso p 38 kullanıyor .bu cihaz hakkında beni bilgilendirirmisiniz. sağ kulağı artık hiç duymuyor sol kulakta 12o db kayıp var dendi bu cihaz tavsiye edildi.hoş testler hep değişik çıkıyor bunuda anlamış değiliz.bu arada ankarada oturuyoruz.

kızınız için çok doğru bir tercih yapmışsınız. senso p 38 de teknik özellik olarak ihtiyacınız olabilecek her şey var. doğal ses kalitesinden gürültü bastırmaya, sese göre otomatik olarak odaklanma ve farklı ses ayarları bulunan güzel bir cihaz.

tinitus' Alıntı:
Yabncı ülkelerde işitme cihazlarının fiyatı hakkında bilgisi olan varmı?Polonya'da çok ucuz olduğunu duydum.Almanya'da widex i 200-300 euro daha ucuza alınabiliyormuş.Neticede dünya firması bunlar her ülkedede garanti veriyorlar.

polonya yı bilmiyorum ama bildiğim şey şu ki:
kendisini ispatlamış markalar dünyanın tüm ülkelerinde fiyatları aynı.
ama ülkelerdeki yasalara ve sigorta hizmetlerine göre bazı ülkelerde hasta cihaza tek kuruş para vermez sigortası tamamını karşılar. isterse cihaz 5000 dolar olsun. doktor uygun görmüşse hastanın sigortası tamamını öder hasta tek kuruş ödemez. hatta bozulduğu yada kaybolduğu zaman süre sınırıda yoktur. doktor uygun gördükçe yeni cihaz alabilir türkiyedeki gibi 5 yıl beklemez.
bazı ülkelerde ise cihaza devlet 500 euro öder gerisini hasta kendisi öder. bazı ülkelerde ise cihaz ne kadar olursa olsun hasta sadece 500 euro öder.oradaki insanlar cihazı bedava aldıkları yada sigortaları karşıladıkları için bizlere çok ucuz şeklinde anlatmış olabilirler.

örneğin
X marka işitme cihazı 1000 euro bu fiyat tüm dünya ülkelerinde 1000 eurodur. daha altına yada daha üst bir fiyata satılmasına widex müsade etmez. ingiltere bu cihazın tamamını öder. ingiliz para ödemez.
almanya 500 euro öder 500 de hasta öder.
fransa hasta 500 öder devletde 500 öder

gibi.....

merhaba hocam vision
bu gunlerde cok sevincliyim :D en nihayet eskisehirde isinin ehli odiometrist hulya hanima gittim hayret ettigim bir gelisme
guzelbir odyo olcumunden sonra ilgili bir ayar yapti benim canta cihaza oyle buyuk bir farkki anlatamam
koklear implant haltetsin yaninda konusmalari cok daha guzel anliyorum gorun bendeki sevinci acikcasi uctum
bu ayari bozmamak icin cihazimi nasil kullanayim diye bile soramadim
artik sizden sorayim
ne yapmaliyim ki bu ayar bozulmadan kullanayim ne yaparsam ayar degisir ondan kacinayim
tesekkur ederim

vision' Alıntı:
yılmaz1' Alıntı:

Tüm cihazlarda ses ayarları olan özellikler var.
interton marka cihazlarda da ayarlamalar yapılabilmekte.
ne kadar iyi derseniz interton dünyanın en büyük işitme cihazı üreticisi GNRESOUND'un bir markası. gönlünüz rahat olsun.
ama intertonun analog yada trimerli modellerinde bahsettiğiniz ayarlar yok. model ismi verirseniz daha geniş bilgi vermeye çalışırım.

asenahatipoğlu' Alıntı:
asena wıdex senso p 38 kullanıyor .bu cihaz hakkında beni bilgilendirirmisiniz. sağ kulağı artık hiç duymuyor sol kulakta 12o db kayıp var dendi bu cihaz tavsiye edildi.hoş testler hep değişik çıkıyor bunuda anlamış değiliz.bu arada ankarada oturuyoruz.

kızınız için çok doğru bir tercih yapmışsınız. senso p 38 de teknik özellik olarak ihtiyacınız olabilecek her şey var. doğal ses kalitesinden gürültü bastırmaya, sese göre otomatik olarak odaklanma ve farklı ses ayarları bulunan güzel bir cihaz.

tinitus' Alıntı:

polonya yı bilmiyorum ama bildiğim şey şu ki:
kendisini ispatlamış markalar dünyanın tüm ülkelerinde fiyatları aynı.
ama ülkelerdeki yasalara ve sigorta hizmetlerine göre bazı ülkelerde hasta cihaza tek kuruş para vermez sigortası tamamını karşılar. isterse cihaz 5000 dolar olsun. doktor uygun görmüşse hastanın sigortası tamamını öder hasta tek kuruş ödemez. hatta bozulduğu yada kaybolduğu zaman süre sınırıda yoktur. doktor uygun gördükçe yeni cihaz alabilir türkiyedeki gibi 5 yıl beklemez.
bazı ülkelerde ise cihaza devlet 500 euro öder gerisini hasta kendisi öder. bazı ülkelerde ise cihaz ne kadar olursa olsun hasta sadece 500 euro öder.oradaki insanlar cihazı bedava aldıkları yada sigortaları karşıladıkları için bizlere çok ucuz şeklinde anlatmış olabilirler.

örneğin
X marka işitme cihazı 1000 euro bu fiyat tüm dünya ülkelerinde 1000 eurodur. daha altına yada daha üst bir fiyata satılmasına widex müsade etmez. ingiltere bu cihazın tamamını öder. ingiliz para ödemez.
almanya 500 euro öder 500 de hasta öder.
fransa hasta 500 öder devletde 500 öder

gibi.....

vision teşekkür ederim açıklamalar için.
inşALLAH benim cihazımıda bir ayarlayan bulunur.shukufe için çok sevindim.Darısı başımıza diyelim.3000 küsür dolarlık cihaz aldım ama 3 senedir kullanamadım ya adamına çatmadı ayarlayacak yada benim kulak dedikleri gibi çık kötü ve sürekli değişken.Bazı frekanslarda 20 db oynama yapıyormuş.selamlar.

merhaba shukufe

nihayet seni mutlu ve sevinçli görebilidik. hayırlı olsun yeni programın.

ayarların bozulmasına gelince
hiç bir şey yapmana gerek yok. hiç kurcalama. bozamazsın cihazı bozarsın ayarları yine bozamazsın. ayarlar ancak bilgisayarla değiştirilir. senin onu bozabilmen için bilgisayarında cihazının programı yüklü olması lazım cihazına takacağın bir bağlantı kablosu olması lazım ve birde hyproo cihazının olması lazım
yani bozmak istesen bile bozamazsın .
ayarlar sabitlenmiştir.
madem böyle mutlusun hiç kurcalama normal temizliğini bakımını yap kullan.

sevgiler...

işitme cihazları

mrb sol kulak 66db sag kulak76db kayıp var bu kayba anolaog cihazmı digital cihazmı önerilir birde bn interton marka işitme cihazı kullanıyorum bu cihazın cevre sesleriyle konuşma sesleri ayrı ayarlanabiliyormu digital kullandıgım cihazımdan bir türlü memnun kalamıyorum ya cevre sesleri yetersiz geliyor konuşma sesleri fazla geliyor anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

merhaba ben 13 yıldır işitme cihazı kullanıyorum şu an cihazım bozuldu fakat ben cihazı aldığım yerle irtibat kurmadan tamir ettirmek istiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkürler

cihazımın markası canta 2 TE model 280 acaba ayarımı bozuldu hiç bir sesi duymuyorum pil sesi dahi yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt