yılmaz1' Alıntı:
mrb interton işitme cihazları iyimi cevre sesleriyle konuşma sesleri ayarlanabiliyormu iyi calışmalar....
Tüm cihazlarda ses ayarları olan özellikler var.
interton marka cihazlarda da ayarlamalar yapılabilmekte.
ne kadar iyi derseniz interton dünyanın en büyük işitme cihazı üreticisi GNRESOUND'un bir markası. gönlünüz rahat olsun.
ama intertonun analog yada trimerli modellerinde bahsettiğiniz ayarlar yok. model ismi verirseniz daha geniş bilgi vermeye çalışırım.
asenahatipoğlu' Alıntı:
asena wıdex senso p 38 kullanıyor .bu cihaz hakkında beni bilgilendirirmisiniz. sağ kulağı artık hiç duymuyor sol kulakta 12o db kayıp var dendi bu cihaz tavsiye edildi.hoş testler hep değişik çıkıyor bunuda anlamış değiliz.bu arada ankarada oturuyoruz.
kızınız için çok doğru bir tercih yapmışsınız. senso p 38 de teknik özellik olarak ihtiyacınız olabilecek her şey var. doğal ses kalitesinden gürültü bastırmaya, sese göre otomatik olarak odaklanma ve farklı ses ayarları bulunan güzel bir cihaz.
tinitus' Alıntı:
Yabncı ülkelerde işitme cihazlarının fiyatı hakkında bilgisi olan varmı?Polonya'da çok ucuz olduğunu duydum.Almanya'da widex i 200-300 euro daha ucuza alınabiliyormuş.Neticede dünya firması bunlar her ülkedede garanti veriyorlar.
polonya yı bilmiyorum ama bildiğim şey şu ki:
kendisini ispatlamış markalar dünyanın tüm ülkelerinde fiyatları aynı.
ama ülkelerdeki yasalara ve sigorta hizmetlerine göre bazı ülkelerde hasta cihaza tek kuruş para vermez sigortası tamamını karşılar. isterse cihaz 5000 dolar olsun. doktor uygun görmüşse hastanın sigortası tamamını öder hasta tek kuruş ödemez. hatta bozulduğu yada kaybolduğu zaman süre sınırıda yoktur. doktor uygun gördükçe yeni cihaz alabilir türkiyedeki gibi 5 yıl beklemez.
bazı ülkelerde ise cihaza devlet 500 euro öder gerisini hasta kendisi öder. bazı ülkelerde ise cihaz ne kadar olursa olsun hasta sadece 500 euro öder.oradaki insanlar cihazı bedava aldıkları yada sigortaları karşıladıkları için bizlere çok ucuz şeklinde anlatmış olabilirler.
örneğin
X marka işitme cihazı 1000 euro bu fiyat tüm dünya ülkelerinde 1000 eurodur. daha altına yada daha üst bir fiyata satılmasına widex müsade etmez. ingiltere bu cihazın tamamını öder. ingiliz para ödemez.
almanya 500 euro öder 500 de hasta öder.
fransa hasta 500 öder devletde 500 öder
gibi.....