Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bende öyle sandım ama bu olayların üzerine 3 ayrı doktora gittim,kesinlikle kulak kuru ve temiz infeksiyon yok.sorun kulak yolu üzerinde tahriş.Defalarca kere aldırdım,kestirdim kalıbı banamısın demedi .Takıyorum iyileşince akşam üzeri gene canım yanarak zor çıkartıyorum.Yokmu iyi bir kalıpçı tavsiye edecek....Bide kalıpsız cihazlar çıkmış bilgisi olan varmı.
kalıpsız kullanılan işite cihazları var. ama hortumun ucuna takılan bir prop var sonuçta. yani kulağınıza girecek bir madde var. ama bu tarz işitme cihazları işitme sorunu tiz frekanslarda olan kişiler için tercih edilir. yani yüksek ve bütün frekanslarda sorunu olan kişiler için uygun değil. kulak kalıbı konusunda bikaç önerim var. nerde yaptırdığınızı bilmiyorum ama şişli de abide-i hürriyet caddesinin arkasında kocamansur sokak var. o sokak üzerinde Odio-tek işitme merkezi var. kalıbı birde orda yaptırmanı tavsiye ederim

merhaba benim sizlere bi sorum olcaktı.
Cocukluk yıllarımdam beri kısık sesli konuşmaları duymakta zorluk cekiyordum ve ameliyat gecirdim sağ kulağımdan ve yapay zar takıldı. ve aradan 5 sene geçti hala işitme cihazı takmıyorum en sonunda almaya karar verdim. Suan
sol 38 db
sağ 50 db
ben dip kanal içi işitme cihazı alabilirmiyim varsa önerceğiniz ucuz fakat işimi gececek bi cihaz öneriniz bide cihaz taktıktan sonra kulaklıkla mp3 dinleyebilirmiyim cevaplarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum
merhaba. öncelikle işitme kaybı seviyen cihaz kullanmayı gerektiriyor. eğer kulak kanalın yeterince genişse akıntı, kulak kiri vb. sorunların yok ise kanal içi işitme cihazı kullanabilirsin. birde işitme testindeki grafiği görmek gerekir. yukarıdaki değerler ortalamalardır. tek başına bir anlam ifade etmezz yani. ucuz işitme cihazı hiçbir zaman tavsiye etmedik burda. o yüzden ucuz değil de iyi bilenen marka ama ekonomik model cihazlardan düşünebilirsin. tavsiye oldarak: Gnresound, oticon, widex ve sonic innovations. internetten girip araştır önce

merhaba.Oticon sumo dm aldım sonunda .4.5 yaş oğlum için acaba özel kulak kalıbı gerekiyor mu?Eski kalıpları kullanabilir miyim ?Kalıbın sesi alma açısından önemi var mıdır?Sadece ötmemesi yeterlimi? Bu cihazlarda hiç ötme olmuyor diye biliyordum ama elimi cihaza yaklaştırınca yada bişeyle temas edince ötüyor acaba mormal mi? gerekli ayar yapıldı ama bir de sizlerle paylaşmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba Yakamoz,
Yeni cihaza yeni kalıp yaptırmanız gerekirdi bence.
Ve işitme merkezleri işitme cihazını sattıktan sonrada bir kalıbıda eşantiyon niyetine verebilirlerdi.
Bence yeni cihaza yeni kalıp olması şart.
Zaten ideal olan kalıpların 6 ayda bir değiştirilmesi.
Benimkide Sumo DM modeli bende fedback (düdük sesi ötmesi) olmuyor.XP de oluyordu çünkü benim işitme kaybımı karşılayamadığından sesi çok açmam gerekiyordu.
Ama DM modelinde kesinlikle daha çınlamayı duymadım.(Hele şükür yarabbim)
Her ne kadar kolay kolayda ötmemesi lazım ama bunu aldığınız yere giderek zamanla tespit etmiş olduğunuz aksaklıkları ileterek program yoluyla halledebilirsiniz.
Sonuçta çok güzel bir cihaz almışsınız ve bundan max. oranda kullanabilmek için gözlemlediğiniz noktaları program yoluyla halledebilirsiniz.Yeni işitme cihazınız hayırlı olsun.

teşekkürler bulnes, yazmayı unuttum cihaz aldığımız yerden ücretsiz kalıp aldık.Ancak okulumuzun odyoloğu bu kalıpları beğenmedi nedeni kalıpta çift delik açılmış.(onun bi ismi vardı ama unuttum)uygun olmadığını söyledi.Bu çift delik sistemi iyi mi kötü mü anlayamadım. Odyoloğa göre iyi değil tekrar kalıp yaptırsam iyi olacak herhalde.Bir de birinin iyi dediğini diğeri kötü diyor .hangisi doğru? şaştım bu işe.

Rica ederim, valla benimde eski kalıplarda delik yoktu.Son 2 senedir yaptırdığım kalıplarda (3 farklı yerde yaptırdım hem de) hepside delikli idi.Ben hava yapıp işitme cihazını öttürür diye korkarken hiçte umduğum gibi olmamakla beraber kulağımın azda olsa havalanmasına yardımcı olduğundan sorun etmedim. Şu anda da kalıbım delikli, işitme cihazımı son volume kadar getirsemde ötmüyor.Analog cihazlarda volume-3 'e bile getiremeden öterdi.
Oğlunuzun küçük olduğundan dolayı kendisi karar veremediğinden gerçekten işiniz zor.
Artık her tür yolu deneyerek ve oğlunuzu gözlemleyerek en iyi sonucu almaya çalışacaksınız.
Allah yardımcınız olsun.Oğlunuzada benden öpücükler.

teşekkürler bulnes, yazmayı unuttum cihaz aldığımız yerden ücretsiz kalıp aldık.Ancak okulumuzun odyoloğu bu kalıpları beğenmedi nedeni kalıpta çift delik açılmış.(onun bi ismi vardı ama unuttum)uygun olmadığını söyledi.Bu çift delik sistemi iyi mi kötü mü anlayamadım. Odyoloğa göre iyi değil tekrar kalıp yaptırsam iyi olacak herhalde.Bir de birinin iyi dediğini diğeri kötü diyor .hangisi doğru? şaştım bu işe.
küçük çocuklarda anormal bir durum yoksa kalıba delik (ventilasyon) açılmaz. eğer kulak zarı yırtıksa veya kulak zarı çökükse ventilasyon açılmalıdır kalıba. bu durum da çocuklarda pek görülen bişey değildir. ventilasyon açılması kalın seslerde cihazın kazancının düşmesine neden olur

Teşekkür ederim odyolgist.Bulnes.İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.Şu anda normal kalıp kullanıyoruz.Ötme sesi yok.Elimizi cihazın üzerine koyduğumuzda ancak bir ötme oluyor bu da normal sanırım.

Rica ederim yakamoz.
Evet cihazın üzeri el ile kapatılınca cihaz öter o da normaldir.

Odyologist merhaba...
Bende de çok ileri derecede işitme kaybı var ve Bulnes arkadaşımız gibi Sumo DM kullanıyorum. Cihazın kutusundan içinde yeşil bir filtre olan yedek boynuz çıktı. Bu ne işe yarıyor, bilgi verirseniz sevinirim.

:) Hakikaten ya bende de yedek boynuz var yeşil değilde beyaz renk benimki.borumu-filtremi anlayamadım.son gittiğimde soracaktım unuttum :D

hunsal;
boynuzun içerisinde filtre olur normalde. ama yeşil demeniz ilginç geldi bana. eğer resmi varsa sizde daha iyi yardımcı olabilirim size

Arkadaşlar siteye yeni üye oldum. 43 yaşındayım. 6 yıl önce sağ kulağımda baş dönmesi bulantı ve denge kaybıyla başlayan süreç iki yıl gibi bir zamanda 92 desibel işitme kaybıyla sonuçlandı. Hemen ardından sol kulağımda diğer kulaktaki belirtiler olmaksızın başlayan süreçte 3 yıl içerisinde 42 desibel kayba ulaştı. Tanı : Bilateral sensörinöral işitme kaybı. Yüksek frekanslarda aşırı kayıp var. Ş- S- T gibi harfleri duyamıyorum. İletişim sorunum iyice artınca kulaklık almaya karar verdim. İnternette araştırırken bu siteyle karşılaştım. Başta vision , onlıne odyolojı olmak üzere bilginin ve yardımlaşmanın havalarda uçuştuğu bu ortamı görünce yalnız olmadığımızı hissettim. Üye olmadan tüm yazışmaları takip ettim. (Eminim üye olmadıkları halde buradaki bilgileri okuyup öğrenen çok insan var) İşitme cihazı almak için firmalara gittiğimde ne aradığını ve ne istediğini bilen bir insan olarak işitme cihazlarını denedim. Hem benim için hem satıcı için iletişim kolay oldu. Bu sitede bilgilerini hiç esirgemeden paylaşan bunun için zaman ayıran tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bilgi paylaştıkça çoğalır sözünün bu site için geçerli olduğunu düşünüyorum. Ankara’da olduğumdan buradaki pek çok firmayı dolaştım ve denediğim ürünler hakkında sizlere bilgi vereceğim.

vısıon hocamıza her zaman duacıyım vısıon, onlıne odyolojı,odyologıst gıbı ınsanlar oldukca karsılık beklemeden bız ısıtme sorunu yasıyanlara boyle bılgılerı fedakarca bızlere sunanlar oldukca ısıtme sorunluların problemlerı daha az sıkıntıları daha cozumlu hayatımız daha yasanası olacaktır
hep duacıyım bızlerı bu sıtede egıten duymadıgımız ıcın okuyarakogrendıgımız bılgıler ıcın

yha bende phonak 412 süpero var hemen hemen 5 sene oldu alalı.
dijital şu an ikisi toplam 10 kere tamire gitmiştir. ve ben 16 yaşındayım cihazım hep terlemekten arıza yapıyor saçlarımı kısa kestirsemde hep yer suyunu içine kapıyor bide ben bu hafta fm cihazı aldım smartlink şu an ürün çok güzel ama ilk aldığımda denedim duydumama ses konuşmacı mikrofonu uzaklaşıncA azalıyor. bide bana fm telsiz gibi dedilerdi. 2 gün aldığım yere gittim geldim
en son dün gittim. problemimi söledim. baktı konuştu duydum ama fm olmadan da aynı şiddetle duyuyordum. tabii oraya git gel sıkılınca eve gittim fm i rafa koydum. akşam tv izlerken ailem tak die zorladılar. bende taktım. o zaman sağ cizazımda ses fazla geldi alıcıyı babama verdim ben başka odadayım sesleri duydum ama sol cihazıma ses mes gelmedi. fm alıcıların yerlerini (küçük alıcıyı cihaza takılanın daha küçük olanı) değiştirdim. genede aynı sorun sol çalışmıo. ama sağ tarafta mükemmel. hatta ben şu anda fm alıcısı smartlinki pcye bağladım şarkı dinliyorum ama ses sola gelmiyor. ayarını yaptım açma kapoama düğmesinden fme gelio 4 değişik ton duyuyorumama cihaz sesi fmden almıo normal dahili mikrofonundan alıo. İLGİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM MAİL ADRESİMDEN İLETİŞİM İÇİN ( tattoo_06@windowslive.com )
şunu unuttum ben eskişehirde yaşıom

merhabalar ben 2022 maaşı alıyorum yeşil kartım var doktora gittim işitme çihazı yazdı raporda verdiler kulak arkası işitme çihazı uygundur diye analog uygun değildir dediler zaten 2/2/1996yılından beri analog cihaz kullanıyorum sosyal yardımlaşma vakfına gönderdiler fakat onlarda vermediler ben çihazı nasıl alabilirim kendime sevgiler

Merhaba Ferat Bey,
Hangi işte ve meslekte çalışıyorsunuz, herhangi bir kuruma bağlımısınız?

Merhaba ben çalışmıyorum yeşil kartım var + 3ayda bir 2022 özürlü maaşı alıyorum çalışmakta istiyorum fakat ikide bir hastane ye git gel başka bişi yok 1,5 ay sonra yüce allahın izni ile iş arıcam

Merhaba Ferat Bey,

Yeşil kartınız olduğundan ve başka sosyal güvenceniz olmadığından dolayı bağlı bulunduğunuz kaymakamlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı hastaneden aldığınız rapora göre ihale ile sizin için bir veya iki adet işitme cihazı almak ve bunu size ücretsiz olarak teslim etmek zorundadır. Bunun için tekrar bu vakıf ile görüşmenizi tavsiye ederim.

İyi günler

iyi günler :) Benim sol kulağımda %80 işitme kaybı, sağ kulağımda ise %70 oranında işitme kaybı var.Şu an Widex Bravo serisi kulak arkası işitme cihazı kullanmaktayım.En son 2005 senesinde almıştım, zannedersem 5 senede bir alınıyor.(emekli sandığı)

Benim sormak istediğim, bu kadarlık işitme kayıpları için kulak içi model üreten bir marka yok mu acaba?Kanal içini kastetmiyorum, onlar daha hafif işitme kayıpları için.

Ben en son cihaz alırken görevliye kulak içini sormuştum, o da size uygun olabilir ancak tam kapasite çalışması gerekeceği için cihaz yorulabilir demişti.Aradan 4 sene geçti, zannedersem geliştirmişlerdir.

saygılar.

merhaba sentrozom,

genellikle ileri dereceli kayıplar için kanaliçi modeller önerilmiyor. ama son yıllarda micropower denen, çok küçük kulak arkası modeller çıktı. %80'den kastınız 80 dB ortalama kayıp ise, bu tür modeller size uygun olabilir. Phonak ve Oticon'un micropower modellerini denemenizi öneririm.

Selamlar

ben simenscıc diye bir kanal içi işitme cihazı deniycem kaybım 75 dp civarında inş memenun kalırsam sizle paylaşıcam duygularımı

hunsal verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.

% olarak değil, dB olarak yazmamışım, onu unutmuşum.Onu da yazayım:
Sağ kulakta 70dB nörosensöryel kayıp, sol kulakta ise 73 dB işitme kaybı mevcut.

Benim kastettiklerim kanal içi değil, kulak içiydi.Hani kalıp şeklinde işitme cihazları.Kanal içinin şu an bana uygun olmadığını ise zaten biliyorum :)

Saygılar.

Arkadaşlar konuyla ilgili kısa bilgi vereyim istedim.devlet 300 TL ye kadar karşılıyor.Üzerini siz cebinizden karşılıyorsunuz.Kulak arkası diye tabir edilen cihazlarda ortalama fiyat olarak piyasada 550 ile 850 TL arası değişiyor bilginiz olsun.
Saygılarımızla

oncelikle bilgi paylasimi icin tesekkurler yalcin hosgeldiniz
550 850 tl
bu cihazlar nasi bisiki
analogsa bosver
dijitalse cin isi supruntuler olmasin

Sentrozom;
söylemiş olduğunuz işitme kaybına uygun kulak içi işitme cihazları var farklı markalarda. ama yazmış olduğunuz değerler odyogramınızın tamamı hakkında bilgi vermez bize. ince seslerdeki kayıp veya kalın seslerdeki kayıp nereye kadar çıkıyor, bunu görmek en doğru yol olur... işitme kaybınızın flaat olduğunu varsayarsak eğer, kulakiçi cs, ct yada ıt denen model işitme cihazlarını deneyebilirsiniz. daha öncede burda tavsiyede bulunmu olduğum markalar vardı iyi bildiğimiz. size de aynı markaları görüp denemenizi tavsiye ederim. markalar: widex, oticon, sonic innovations, gnresound

Doktor bana 2 tane dijital işitme cihazı verdi..
Fakat ben 2 tane takmıyorum sağ kulağımda kullanıyorum : /
Diğerini takmamış olsam bi sorun olur mu?
Her ikisi taktıgımda her ne kadar uğraşsamda alışamadım ne dedigini hiçbirşey anlamıyorum.. : /
Tek kulağımda işitme cihazı kullandığım halde daha net iyi duyabiliyorum : )
İlginçç..: P p
Evet yorumlarınızı bekliyorum..

: )

DuyguB, her iki kulağın aynı anda çalışıyor olmasının faydası oldukça fazla. farklı yönlerden gelen sesleri duyma ve konuşulanı anlamada oldukça etkili bir yöntemdir bu. ikinci kulağınıza cihaz takmıyor olmanızın kısa vadede zararı yok ama ilerleyen zamanlarda ciddibir sıkıntı olabilir bu. çalışmayan kulağınızın konuşmayı ayırtetme yetisi hızla ilerleyebilir ve bunun geri kazanılması mümkün olmayabilir. ikinci kulağınıza takamıyor olmanızın pek bir mantığını çözemedim. belki kaybınız için düzgün bir model seçimi yapılmadığı için olabilir yada alıştırmakla ilgili bir sıkıntı olabilir. ilk takmada sorun yaşayabilirsiniz ama yaklaşık 2 aylık süre sonunda olumlu anlamda fark hissedeceğinizi düşünüyorum.

duygu b ben olsam
faydalanamadigim kulagima isitmek cok lazim olmadigi zamanlarda tek takardim obur taraf duymayinca faydalanamadigin kulagin daha iyi duyar o kulaginlada isitmeye alisiirsin gibime geliyor
yazik degilmi bir isitme cihazi az almak icin isitme duyunu koreltmek
zaman gelir duyan kulagindada bisiler olup cihaz takamadigin durumlarda ne cok isine yarar

Her iki kulağımda da hemen hemen 50 db kayıp var...Bugun bir işitme merkezinde en tanınmış markalardan birinin dijital kulak arkası cihazını denedim..Cihaz sağ kulağıma yerleştirildi ayarı da bilg.dan benim odyometri test sonucuma göre yapıldı..Sonuç hüsran hiçbir farklılık hissetmediğim gibi karşımdaki konusuyor ses ardından geliyor ayrıca aletten sürekli cızırtı geliyor bu aletlerin bir işe yarayacağını sanmıyorum...Ben kesinlikle bu ve benzeri cihazlarla eskisinden daha iyi bir duyuma kavusacağıma inanmıyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt