Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba divanespartacus

sana tavsiyem
1-2000 yılında aldığın cihaz kullanman gerektiğini gösteren rapor ve işitme testini
2- 2007 de özel bir hastanede yaptırdığın işitme testini

bunlarıda yanına alarak şimdi yani 20008 de iyi bir işitme merkezine gidersiniz. şu an ki yaptırdığınız testi ve önceki yapılan testleri oyometrist arkadaşla birlikte karşılaştırıp incelersiniz. işitme kaybında artışlar olmuş mu. yoksa 2000 de de aynı 2007 de de aynı ve bu gün yaptırdığınız testtede aynı ise yani bir yükselme yok sabit ise
(siz saten bu şekilde de duyabildiğinizi ve halinizden memnun olduğunuzu söylüyorsunuz.ama insanların yüzüne bakarak konuşursam anlıyorum bakmazsam anlamıyorum diyorsunuz. demek ki siz duyarak anlamıyorsunuz dudak okuyarak anlıyorsunuz. size şunu sormak istiyorum müzik dinleye biliyromusun. arkanda konuşulanları görmediğin çevrendeki farklı sesleri mesela dışarıdan geçen bir arabanın sesini diğer odadan sana seslenenleri çamaşır makinası bulaşık makinası klima gibi makinelerden gelen sesleri duyabiliyormusun. eğer bunların farkına varabiliyorsan senin işitme kaybın çok çok düşüktür.)
böyle bir durumda cihaz kullanmasanda olur diye düşünüyorum.
ama ben bu sesleri duyuyorum ama anlamıyorum dersen açıkcası durumunu göz önünde bulundurarak yine cihaz kullanmanın sana çok fazla bir katkısı olacağını sanmıyorum.
ama ben bu sesleri çok az duyuyorum veya duyamıyorum diyorsan kesinlikle cihaz kullanmalısın.

ayrıca farklı zamanlarda yaptırdığın 3 farklı testler aynı değilde bir artış varsa yine kesinlikle cihaz kullanman lazım.

inşallah yardımcı olabilmişimdir.

vision arkadaşım sana ne kadar teşekkür etsem inan bana azdır senin gibi dürüst bilgiler sunan birini bulmak büyük şans benim için tekrar teşekkürler. senin gib insanlar ne kadar çoksa çevremizde hayat o kadar kolaylaşıyor ve güzelleşiyor. teşekkürler.

sevgili vision 2000 yuılı ile 2007 yılı arası testlerde pek bir ilerleme yok aslında ancak benim algılama seviyem düşmeye başlamış(odiyometrisim böyle söyledi en son)bu raporda konuşmayı alma eşiği sağda 45 db solda 35 db- / saf ses ortalaması(500-200 Hz) sağ 50 sol 37 / konuşmayı ayır etme sağ %64-"85 db" sol %92 "75 db" sonda ise sağ kulakta hafif sol kulakta çok hafif derecede sensorinal tip işitme kaybı saptanmıştır diyor. gelelim sorularına
müziği veya televizyonu çokı yüksek sesli dinleyince anlıyorum evde makina seslerini çok yakın değilsem duymuyorum ve diğer odadan bana seslendiklerinde duymuyorum ancak yüksek sesle seslenildiği zaman duyuyorum.
ben profosyonel bir yardım almak istiyorum elbette ticari değerini kazansın hizmet merkezi ancak ben sadece bir ticari değer değilim ben sağlığıma kavuşmak için oraya gidiyorum ve pek sabırlı biri değilim bu anlamda daha önceki yazışmalarını okuduğum için nerede çalışıyorsun demeyeceğim anladığım kadari ile söylemeyeceksin :) ancak en azından bana istanbulda bana gerçekten yardımcı olacak bir kaç nokta teleffuz edersen sevinirim. ben en son idisin şişli magazasına gitmiştim oradada tabiri caiz ise yolunacak kaz gibi görüldüğümü algıladıgım için bi daha gitmedim ve şimdi yeniden bu tavır ile karşılaşmak istemiyorum (belkide ben öyle algıladım ama bana böyle hissettiren birde satış görevlisi vardı " ki odiyometrist değildi " sıradan bir insandı) bu konuda bir açılım yaparsan çok sevinirim saygılar
Not: bu sorunu yarın çözmeyi düşünüyordum ama yazışmaları beklemeye karar kıldım bunu için senden acele cevap bekliyorum:)

BU ARAD SSK NIN BANA CİHAZIN NE KADARINI ÖDEDİĞİNİ DEĞİLDE ÖDEMEYİ NASIL YAPTIGINI SORABİLRMİYİM DEMEK İSTEDİĞİM NASIL BİR PROSÜDÜR UYGULANIYOR RAPORU NERDEN VE NASIL LAIYORUM YADA ALIYORMUYUM HEYET Mİ OLMALI YOKSA ODİYOMETRİS YETİYOMU

TEŞEKKÜRLER

sevgili divanespartacus

verdiğin bilgilere göre çok fazla bir işitme kaybın yok
ama kesinlikle kanal içi dijital bir işitme cihazı kullanmanı bunun için daha fazla beklememen gerektiğini tavsiye ediyorum. çünki çevrendeki sesler sana göre az olduğu için duymuyorsun. işitme cihazı çevrendeki sesleri yükselteceği için artık diğer odadaki kişi size çok yüksek sesle seslenmeyecek onun normal seslenmesini işitme cihazın yükseltecektir. televizyon müzik çalar ve diğer makinaların yanına yaklaşmana gerek kalmıyacak bunların sesini işitme cihazı yükselterek senin kulağına aktaracaktır.

oticonun şişli şubesinden cihaz alıpta memnun olan büssürü hasta var. o an belki sen öyle hissettin veya o an seninle ilgilenen kişide bir problem olabilir. bu demek değildir ki oticon tüm hastalarını yolunacak kaz gibi görüyor. böyle bir benzetme maksadını aşan bir benzetme olur. sana ve tüm cihaz almayı düşünenlere tek bir marka ile kendilerini sınırlamalarını tavsiye etmiyorum en az 3 farklı marka deneyin sesleri karşılaştırın en rahat ettiğiniz ve en ekonomik olanı tercih edin.
normal bir bayiye ideceğinize cihazın ana satış merkezine gitmeniz veya bayisine değilde kendisine ait şubesine gitmeniz daha isabetli ve ekonomik olur.

ssk nın ödemesine gelince
önce bir hastanenin Kulak burun boğaz doktoruna gidip işitme kaybın olduğunu ve işitme cihazı kullanmak isetediğini söyleyeceksiniz. doktor sizi odyoloji bölümüne gönderip işitme testinizi isteyecek. odyometristin yaptığı testi tekrar aynı doktoraa götüreceksin ve doktor reçete yazarak seni sağlık kuruluna sevk edecek iki resimle rapor bölümüne müracat edip sağlık kurulu raporu alacaksınız.

elinizdeki sağlık kurulu raporu reçete ve işitme testiniz ile beraber bir işitme merkezine gideceksiniz. cihazlar denenecek ve beğendiğiniz bir modeli satın alacaksınız. hangi marka ve model aldığınız cihaza göre faturanız ve evraklarınız satıcı tarafından hazırlanacak. diyelimki cihazı 1000 ytl ye aldın. eğer aldığın markanın protokolü varsa 800 ytl yi geçmiyecek şekilde ödeme yapılır. mesela bir cihaz vardır protokolü 650 diğeri vardır protokolü 1100 ytl. 650 ytl olanı seçmişseniz ssk size 650 ytl den katkı payını düşerek (çalışanda %20 emeklide %10) sen çalışansın senden %20 yani 130 ytl düşecek ve 520 ytl alacaksın.
ama 1100 ytl lik protokolü alınca en fazla 800 sınırı olduğu için 800 den %20 kesilecek yani 160 kesilecek ve size 640 ytl ödenecek.

:? :? çok teşekkür ederim.vision gerçekten senden aldığım bu bilgiler beni çok rahatlattı bu arada widex 'i önerirmisin :? :?

shukufe' Alıntı:
eeee bulnescim bak gordunmu bide akpnin kdvesiyle basin derde giriyo
:cry:
BIZLERE BILGI VERMICEN GALIBA

Merhaba,
Bugün tekrar gidiyorum oraya.
Kesin olan sonuçları sana pazartesi günü buradan bildireceğim merak etme :)

sevgili divanespartacus

widex'i önermesine öneririm çok iyi bir markadır. ama çok da pahalıdır.

senin için uygun olan 2 kanallı 3-4 programlı bir cihazı hemen hemen her markada bulabilirsin. gidipte çok fazla detaya girmene bence gerek yok. 2-3 bin ytl lik bir cihazlada işitme problemini giderirsin 700-900 ytl lik bir cihazlada. tabii ki ikiside aynı demiyorum.bu her tip işitme kayıpları için tabiiki geçerli değil ama senin kaybın çok fazla olmadığı için sadece sana özel bir durum var. ben senin yerinde olsam 700-900 ytl lik bir cihaz alırdım.

ayrıca widex inde 700-900 arası olan cihazlarıda var. ucuz olanı tercihde edebilirsin. widex'in bir modeli ucuz diğeri pahalı diye ucuz olan kalitesiz anlamına gelmez.

karar senindir.

benım ısıtme cıhazı canta 780d ılk programda cok memnun kullandım
benım ısıtmemde cok kotu cıhaz takmadıgımda hıc ses duymam
aradan zaman gecınce bayıye tevızyonun sesınıde duymak ıstıyorum o sesı acsana bıde tabak canak gurultusu kıs dıye gıttıydım dıjıtalya cıhazım
oh aman butun sesler acıldı ses kısma dugmesı ıslevını gormuyor
bayı bana kulagını temızlet buson var odyo cektır dedı
ıyı guzel busonları temızleteyım cıhazın sesını napayım ustelık ımplant deneyımımden sonra fecı bır nefret olustu bende doktorlara karsı
ıstermısın buson cıkaralım dıye cok az olan duymama da zarar versın doktor dıye paranoyakca dusunceler ıste
gecen boru degıscek dıye mecburen gıttım bayıye bayı terkedılmıs gıbı cal kapıyı kımse cıkmaz
sımdı vısıon hocam ben bunu tamıre yollarsam cıhazsız bırgun bıle dayanamıycam yedek bır cıhaz almayı kafaya koydum
benım cantaya programı duzeltebılcek programını bılen baska bır marka onerebılırmısınız bana
ordan hem yedek bır cıhaz alsam hemde sevgılı cantamın programını duzelttırsem dıye dusunuyorum bana bır onerın olurmu vısıon tesekkur ederım

selam shukufe

hangi ildesin.

ona göre sana bir yer tavsiye edebilirim.

MERHABA SHUKFE

CANTA 780 CİHAZINI EN GÜZEL ŞEKİLDE PROGRAMLATA BİLECEĞİN ANKARADA 3 YER VAR. SANA HANGİSİ YAKINSA ORAYA GİDERSİN. BENİM TAVSİYEM BU ÜRÜNÜ TÜRKİYEYE İTHAL EDEN GÜMAŞIN KENDİ ŞUBESİ OLAN ANKARA ŞUBESİNE GİTMENDİR.

1-GÜMAŞ ANKARA ŞUBESİ Tunus Caddesi No:90/1 TEL: 0 312 468 94 16
2-İ-MER İŞİTME Menekşe 2 Sokak No:19/17 Kızılay TEL: 0 312 419 53 14
3-TEK SES İŞİTME Ataç 1. Sokak No:3/1 Yenişehir TEL: 0 312 432 38 92

BİR ÇOK İŞİTME MERKEZİNDE PROGRAM BULUNABİLİR AMA BU ÜÇ FİRMA DIŞINDAKİ YERLER PROGRAMI ÇOK PROFOSYENELCE BİLMEYEBİLİRLER.

cok tesekkur ederım vısıon
ısıtme cıhazı aldıgım yerde odyo olcumu yapılmıyor acemı olarak aldımmı desem
sonradan ısıtme cıhazının ıse yaradıgını anladıktan sonra arayıs ıcıne gırıp daha guzelını alayım dıye arastırdıgım gıttıım bayılerde hep odyo olcumu yapıyorlardı odıometrıst calıstırıyorlardı
su sagır kulakla ankarada hangı hastaneye gıdıp odyo cektırmeye kalksam 3 ay sonraya gun verıyorlar
o gun gelıncede benım hastaneye gıdesım olmuyor

özel bir işitme merkezinde yaptırdığın odyo testi ile devlet hastanesinde yaptırdığın odyo testi çok farklı olabilir. devlet hastanesindeki odyometri cihazı eski tip bir odyometri cihazı veya kalibrasonu yapılmamış bir odyometri cihazı olabilir. böyle bir cihaz odyometristin de yanlış test yapmasını sağlar. saten genelde hastane doktorlarıda dışarıda test yapılmasını isterler.

sana tavsiyem özeel bir işitme merkezinde test yaptırmandır.hatta programı yaptıracağın yerde testinide yaptır ve tüm bu işlemler için 30 ytl den fazla para ödeme gümaş ankara şube merkezine gidersen hiç para ödemezsin. rastgele bir firmaya bayilik vermişsiniz ve o firma beni mağdur etti. ölçüm yapamadı.program yapamadı ben sizi yeni buldum benim garanti süresinde bayinizden alamadığım hizmeti, şimdi siz vicdani olarak vermek zorundasınız dersin. garanti kapsamında değil derlerse garanti kapsamında iken bana bayiniz hiç bir hizmet veremedi yi anlatırsın.

Sevgili Vision,
Öncelikle bilgi ve deneyiminizi bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederim.
Ben de cihaz konusunda sizin önerinizi almak istiyorum. Her iki kulağımda da çok ileri derecede işitme kaybı var. (250-70 db, 500-75 dB, 1000 95 dB, 2000-100 dB, 4000-100 dB) Halen bir kulağımda analog Rexton markalı, diğer kulağımda ise Starkey Axent II markalı dijital işitme cihazı kullanıyorum. Rexton cihazımdan çok memnundum fakat artık neredeyse 15 yıldır yağmurda, nemde, sıcakta kullana kullana ömrünü tamamlamak üzere. Diğer cihazımdan ise açıkçası çok da memnun değilim, amplifikasyonu yetersiz kalıyor. Volümünü biraz arttırmak istediğimde feedback yapıyor, hem ben hem çevremdekiler rahatsız oluyor. Velhasıl, bugünlerde yeni bir cihaz almak istiyorum. Gönlümde Phonak'ın yeni çıkan super power modeli Naida V var ama fiyatı çok pahalı (2650 YTL!). Oticon Sumo DM de beğendiğim bir başka model (O daha makul, 1900 YTL civarı). Sizce bu cihazlar nasıldır? Bunlardan başka önerebileceğiniz bir cihaz var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

vısıon yazdıkların karsısında nasıl saskınlıklar ıcınde kalıyorum bılgısızlıgıme artık nasıl bızlerı bılgılendırıp nasıl dualarımızı aldıgını dusunebılıyormusun
ne vardı su ıdıs denende suslu gururlu kıbar kelımelerını bılgı ıcınde kullansaydı demekkı ınsanlar cesıt cesıt
bende odyo olcumunu hastanelerde guzel yaparlar derdım yanılmısım meger ısın puf noktalarını burdan senın yazdıklarından ogrenıyorum okuyanlar ıcınde oyle faydalıkı
ınsallah sıtemız devamı oluroturan bogamızda bızlere boyle bır bılgı hazınesıne sebeb oluyor
sız gumas dıyorsunuz bende gumastan aldıgımı sanıyorum ısıtme cıhazımı garantısı daha dolmadı
kocaman gumas tabelası vardı aldıgım yerde dısarıda
ıcerıdede oyle verdıgı garantı belgesındede oyle
ama odyo olctur deyınce burda nıye oyo olcumu yapılmıyor deyınce burda yok eskısehırde yaptır dedı
sız odıometrıst degılmısınız deyınce degılım dedı gorevlı
ısıtme cıhazı boyle yerlerde desatılıyormus sırketmısss ama

merhaba HUNSAL

DAHA önceki yazılarımı okursan sanırım istediğin cevabı almış olursun. 90 desibel bir işitme kaybın var her markanın sana uygun bir cihazı mutklaka vardır. ben kesinlikle tek marka tavsiye etmiyorum en az 3 marka cihazın denemesini yap.tek yapman gereken cihazları denemen ve fiyatlarını karşılaştırıp beğendiğin bir modeli almandır.

vision' Alıntı:
ne marka cihaz kullandığının bir önemi yok hangi markaya gidersen git sana uygun bir cihaz bulabilirsin.
en ucuzundan en pahalısına kadar tüm markalarda sana uygun işitme cihazı vardır.ve hepside iki yıl garantilidir. birine karar vermeden önce dikkat etmen gereken öncelikle fiyatı sonrada garantisidir.
uygun fiyat ve işitme kaybına uygun cihazı bulduktan sonra teknik servis hizmetlerini araştır. tamire verdiğinde kaç günde tamir edileceğini hangi arızaların garanti kapsamında hangilerinin garanti dışında olduğunu ve tamir ücretlerinin fiyatlarının ne kadar olduğunu yazılı olarak al.sana bu yazıyı imzalayarak veren kişinin o firmanın yetkili kişisi olduğunu gösteren bir belgede almayı unutma.yoksa ilerde bir gün sana imza veren kişinin çalışan eleman olduğunu ve firma adına böyle bir belge imzalama yetkisinin bulunmadığını duyarsın. :lol:
sana bu bilgileri istediğin şekilde yazılı olarak veren firmanın cihazını dene fiyat olarak hangi marka uygunsa o markanın cihazını satın al.
satıcıyla aranızda yazılı satış sözleşmesi bile yapabilirsin.

ayrıca çok yüksek rakamlar ödemenede gerek yok.sırf vitrinine estetiğine şıklığına bakarak karar verme
aşağıda tavsiye ettiğim firmalardan çok daha ucuza kaliteli cihazlar alabilirsin.analog, trimerli,yarı dijital,programlanabilir,cep tipi, gözlük tipi işitme cihazlarına hiç para verme .
%100 dijital işitme cihazı al.en az 2 kanal 3 program 8 bantlı cihaz iste cep telefonu ile konuş. gürültüsüne hışırtısına alışırsın cihaz alışma süresi vardır sözlerine inanma.bilgisayardaki programı sende seyret hışırtı ve gürültüyü nasıl azaltıp çoğalttığına bak.proğramları nasıl seçeceğini öğren.cihazı nasıl kullanacağını ve nasıl koruyacığını öğren
2 kanal tek proğramlı cihazlara para verme

tavsiye ettiğim firmaların adresleri
phonomed işitme cihazı(türk malı)
http://www.phonomed.com/tr/bayi.asp?il=34
earnet;audibel;anaton;helix(çeşitli ülkeler)
http://www.siser.com.tr/iletisim.asp
acon;royaltone(alman malı)
http://www.digimer.com.tr/irtibat.htm

merhaba shukufe

gümaşın ankara şubesi test yapmadığını bende senin yazın üzerine arayarak öğrendim. gerçektende test yapmıyolarmış. şok oldum. bir distribütör firma nasıl olurda test yapmaz odyometrist çalıştırmaz hayret dogrusu.

bu durumda testi dışarda başka bir işitme merkezinde yaptırman ve yine mecburen gümaşın ankara şubesinde program yaptırman gerekir.testi yaptırmak için ankarada medikoses firmasında odyometrist dlek hanım var. dilek hanım kendisine güvenebileceğim bilgili ve tecrübeli bir odyometristtir. tel: 0 312 2298502-03 dir.
gümaşın diğer bayilerine göre yine en iyi programı ankara şubesi yapar.ankara şubenin yapamadığı testi onun bayilik verdiği diğer bir bayiide ancak ankara şube gibi yapar.

sana bu konuda fazla yardımcı olamıyacağım için üzgünüm. sende artık birinci gümaşın cihazı ile kazandığın tecrübelerle; ikinci cihazı nasıl alacağını anlamış oldun.

İşitme cihazları

Selam arkadaşlar,

Ben yaklaşık 12 yıldır İşitme cihazları sektöründe çalışan bir odyometristim, işitme cihazları ile ilgili sıkıntılarınızda bilgi ve tecrübelerimle, vaktim oldukça size yardımcı olmaya hazırım.

Sağlıkı ve mutlu günler dilerim.

Re: İşitme cihazları

vision ve senin gibi uzmanları sitede görmek sevindirici teşekkürler Online Odyoloji

merhaba online odyoloji
aramıza hoş geldin. nihayet bir odyometristimizde oldu sonunda. ben her ne kadar kendime diplomasız odyometrist :lol: desemde aramızda diplomalı bir odyometristin bulunması çok daha güzel olacak.

senden tek ricam tek bir markanın reklamını ve çalıştığın iş yerinin reklamını yapmadan insanlara faydalı olmandır.

gelişin kutlu olsun.

haydi kolay gelsin.

Hoşbulduk :)

Merhaba Divanespartacus ve Vision,

Misafirperveliğiniz için teşekkür ederim :)

Buraya giriş amacım çalıştığım firmanın ve sattığımız işitme cihazlarının reklamını yapmak değildir. Sadece severek yaptığım bu meslekte daha fazla imsana yardımcı olabilmek isterim.

Mutluluklar

vision
selam daha önce 38db davasına devletin maliyeti karşılamadığını söylediklerini belirtmiştim.
bugün eskişehir özel sakarya hastanesine göründük baba oğul(benim sinüzit içindi) :D
testte 48db çıkmış babamın :lol:
doktor "sa kulak için dijital kanal içi" önerdi buna bağlı olarak bizi hansaton markasının bayisine yönlendirdi. :wink:
orada kanal içi cic modellerinden dynamic cic modelini tanıttılar.
devletin muhtemelen 600ytlsini karşılayacağını kabul ederek 1200ytlye cihazı verebileceklerini söylediler. 600ü bizden(6x100) çıkacakmış.
bu marka alman malıymış.
sizin görüşleriniz nelerdir Hansaton markasıyla ilgili?

not: kulaklarımındaki ağrıyı yazmıştım buraya doktorada söylediğim de kulaklarımın içinin temizlenince bu sorunun kalmayacağını söyledi ve sıvıyla temizlme yaptı senede 1 de kuru temizleme yaptırmamın iyi olacağını söyledi.
kulağında ağrı olanların aklında bulunsun. :wink:

Siemens DIGITRIM 12 P için 1200 YTL para ödedik.

Bana çok fazla geldi, parasından öte model eski gibi.
75 DB, 2 programlı

çok canım sıkıldı
ben daha kapsamlı birşey olsun istiyordum ama....

:lol: cok kolay mete bedavacilik isitme cihazi alicak olursan cihaz satan yelerde yapiyorlar ama eline vermiyorlar bunu bil
ben bilemezdim guvenmezdim cihaz satilan yerlerde yapilanlara vision hocamizin yazisindan once

sevgili mavizaman

dediğim gibi eğer bir kişi söylenenleri iki defa tekrarlatıyorsa televizyonu çok yüksek sesle dinliyorsa ve bu kişiye test yapılıpta 35 db kayıp bulunuyorsa bu testte bir yanlışlık olduğu belliydi.
madem eskişehirdesin eskişehirde meltem işitme var meltem hanım çok iyi bir odyometristtir.işini hakkıyla yapan birisi.hangi markalarla çalışıyor bilmiyorum ama meltem hanımdan 600-800 ytl arasında iyi bir kanal içi cihaz alabilirsin.böylece hiç farkta ödemezsin.ayrıca eskişehirde tanıdığım duyu işitme bahadır kızılırmakta var.oda size cihaz temin edebilir.
hanseton markasına gelince bir çok işitme cihazı markaları birbirine çok yakın özelliklere sahiptir sözümü tekrarlamak istiyorum. kötü değildir. ama hansetonun satıcı ağı çok geniş değildir.problem yaşarmısın hayır yaşamazsın. ama sana tavsiyem doktor hanseton tavsiye etti diye hanseton almak zorunda değilsin. en az 3 farklı marka denemesi yapın. hansetonuda dene diğerlerinide dene kararını ver.hanseton satıcısı ile iyi pazarlık yaparsan 800 ytl ye kadar düştüğünü göreceksin.

tinme' Alıntı:
Siemens DIGITRIM 12 P için 1200 YTL para ödedik.

Bana çok fazla geldi, parasından öte model eski gibi.
75 DB, 2 programlı

çok canım sıkıldı
ben daha kapsamlı birşey olsun istiyordum ama....

saten ödemişsin parayı. artık yapacak bir şey kalmamış. tecrübe kazanmış oldun.600-800 ytl arasında da aynı cihazı başka bir bayiden satın alabilirdin.

metehandro' Alıntı:
vision selamlar...kulak zarı ameliyatlısıyım..sol kulakta önemli işitme kaybı var...ahraz gibiyim bazen...zor duyuyorum...ha hu diyorum...anlama problemi yaşıyorum...bi beleş test yapmak mümkünmüdür...odiometri testi...yani sizde bana göre bişeylerr olabilirmi...ssklıyım...fiyat uygunsa nakitde alabilirim...yeterki eski stilde şeyler olmasın...selam saygılar...yani bana ne uygulanabilir diye bi fizibilite çalışması yapmanızı rica ederim...

537 335 22 33..

hangi ildesin.doktora işitme cihazı için gittinmi? kulak zarı tamamen sıfır mı? bir işitme testi yaptırdın mı?hiç işitme cihazı denemesi yaptırdın mı?

shukufe' Alıntı:
:lol: cok kolay mete bedavacilik isitme cihazi alicak olursan cihaz satan yelerde yapiyorlar ama eline vermiyorlar bunu bil
ben bilemezdim guvenmezdim cihaz satilan yerlerde yapilanlara vision hocamizin yazisindan once

sevgili shukufe
bu işitme cihazını bizden alırsan testini bedava yaparız diyen testi yapıp ama test sonucunu hastanın eline vermeyen firmalara sende benim gibi çok kızıyorsun. sana bu işitme testinin firmaya maliyeti 0,10 kuruş olduğunu bunun 0,05 kuruşu bir adet A4 kağıt diğer 0,05 kuruşunun da cihazın tükettiği elektirik olduğunu söylesem heralde bu sektördekileri tam düşman olursun.olayın bir boyutu böyle ama firmacı olarak firma haklarınıda savunmam lazım. sonuçta firma o testi yapan odyometriste en az 1500 ytl maaş veriyor iş yeri kirası ve diğer carii giderleri var.bunları o firmanın aylık yaptığı test sayısına bölersen alınan 30-60 ytl arasındaki test ücretinin normal olduğunu kabul edersin sanırım.

vısıon hocam gene musaade
kulak amelıyatı olanlara bılhassa mete sıze tavsıyem
zar ıcın tekrar tekrar amelıyattan elınızden geldıgı kadar kacın
koklear ımplanttan once bır kere koklear ımplanttan sonra 4 kere amelıyat oldum kulak cınlamaları sabrımı tuketme derecesıne geldıgı oluyor
okuyup arastırdıgıma gore cok amelıyat gecıren kulaklarda bu olabılıyormus
hocam fırmalarda haklı ısını dogru yapanlara kızılırmı kulagım ısıtmeye baslayınca sıze anlatamam sebep olan odıoya o an ıcımden ılık ılık aglama gıbı bır duygu selı odıometras ıcın allahtan en ıyı dıleklerımı dılıyorum
nerdeyse para degıl canımı bagıslıyacak gıbı oluyorum
hıc ses duymadan yasamak o kadar zorkı ben cok zorlanıyorum ne kadar cok dıkkatlı gozumu 4 acarak konusulanları anlasamda ısımı yaparken etrafımda hayatın ınsanların kostugunu anlamadan bıle olsa sız duyanlar ımkanı yok anlıyamazssınız
odıo dunyası olmadan bızler ne yapardık
cok tesekkur ederım odıo dunyası ıyıkı ıyıkı var

Digitrim 12P

Merhaba Tinme,

Siemens Digitrim 12P olarak almış olduğunuz işitme cihazi;

1- Siemens değildir, bu cihazın markası A&M 'dir, fakat Siemensin Türkiye temsilcisi bu markayı Siemens temsilciliğine başlamadan evvel sattığından, halen bu markanın satışını da sürdümekte.

2- Bu cihazın elektonik işlemcileri dijitaldir, fakat bilgisayarla programlanan türde yani tam olarak kullanan hastanın odyogram sonucuna göre ayrıntılı bir bilgi girişi bu cihazın işlemcisine girilmiyor.

3- A&M Digitrim 12P cihazınız tek kanallı bir cihaz ve 2 programlı dediğiniz sadece normal Mikrofon ve Telecoil programı var ki, bu Telecoil programı artık bütün işitme cihazlarında standart olarak var olduğundan ve Türkiyede pek işe yaramadığından, bu cihazınız tek programlı sayılır.

4- Üzgünüm ama bu cihazın özellikleri göz önüne alındığında fiyatı yüksek, fakat yinede bu cihaz ülkemizde bu fiyata satılmakta.

Yukarada saydığım olumsuzluklara rağmen, aldığınız işitme cihazı söylediğiniz işitme değerlerine uygun görünüyor, hatta 100dB lik kayıplara kadar bu işitme cihazı önerilebilir.

Ayrıca cihazınızın bütün işlemcileri dijitaldir.
- Gürültü önleyici mikrofon sistemine sahibtir buda size k0onforlu bir ses sağlar
- Dijital olarak çalışan feedback önleyici sistemi vardır ki, cihazın kendisinden kaynaklanabilecek ıslık sesine benzer ötme seslerini önler
-Ses tonunu ayarlamak için, trimerleri vardır bunlarla sesi inceltip kalınlaştırabilirler(ince ses ayarı yaparlar)
- Tek kanallı ve Mikrofon Telecoil programı vardır.

Örneğin son zamanlarda gaztelerde sık sık ilanı geçen ve 599,00YTL olan Oticon marka işitme cihazını alsaydınız her yönden daha üstün kalite ve standartta bir işitme cihazı almış olacaktınız, bunun yanında yine bu fiyat aralığında (600-1200YTL)çok daha gelişmiş teknoloji kullanan işitme cihazlarını Phonak, Widex, Oticon ve Siemens gibi uzun yıllardır dünya çapında ve Türkiye'de kendini ve kalitesini kanıtlamış markalardan alabilirdiniz.

Geçmiş olsun, iyi günler

Vision'u tanıyalım

Merhaba arkadaşlar,

Daha bu siteye ilk geldiğimde Vision'la hiç tanışmadığımız halde, sanırım Vision benim buraya üye olmamdan rahatsız oldu ve ben daha hiç birrşey yazmadan beni yargılayıp çalıştığım firmamın reklamını yapmamak için uyardı. Halbuki bu siteye ilk girdiğimde onun ve diğer arkadaşların yazılarını incelemiştim ve kendisinin aslında satışını yaptığı ve bağlantıda olduğu firmaların reklamlarını yaptığını gördüm ayrıca çaktırmadan şurdaki şu odyometrisi tanıyorum, hangi cihazı sattını bilmiyorum diyerek sizleri aslında ticari ilişkiler içinde olduğu ve sattığı cihaz markalarının temsilcilerine yönlendirdiğini gördüm.

Şimdi tekrardan beni tanımadan ve kendi endişelerini bastıramadığından yine beni yargılayıp özelden bana şu aşağıdaki yazıyı gönderdi, sizce neden bunu bana gizli ve özelden yazdı bir düşünün.

Benim idis'ten veya başka bir firmadan olmam neyi değiştirecek, baştada belirttiğim gibi ben buraya firmamı temsil etmek ve reklam için gelmedim.

Arkadaşlar ben mesleğimi seviyorum, sürekli olarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum yurt dışında da odyolojide ve işitme cihazlarında neler oluyor diye www.haltlyhearing.com , www.hearinglosseducation.com , www.audiology.org ve www.audiologyonline.com gibi sitelere üyeyim ve bunları takip ediyorum ve bu bilgilerimi paylaşarak ülkemdeki insanlara daha fazla yardımcı olmaya çalışıyorum sadece.

Ben burada sadece kendimi temsil ediyorum arkadaşlar, inanmayanlar muhatab olmasınlar.

Yorum sizindir, iyi günler.

• Kimden: vision
    Kime: Online Odyoloji
    Tarih: 14.08.2008, 10:22
    Konu: selam
    slm online odyoloji

birkaç hafta önce idis farklı bir isimle siteye birini üye yapacağını ve site üyelerini bilgilendirmek için bir eleman görevlendireceklerini yazmıştı. ben buna çok sevinmiştim.sanırım o kişi sizsiniz.
    ama açtığınız forumda kendinizi tanıtırken türkiyenin lider parakende firmalarından biri olduğunuzu söylemeniz sizin idisten biri olduğunuzu deşifre ediyor gibi geldi bana. site üyeleri sizin idisin elemanı olduğunuzu anlayabilirler.bence bu türkiyenin parakende lider firmalarından biri kelimesini düzeltmen lazım.
    anlasınlar sorun yok diyorsanız bencede bir sorun yok.eğer siz idisin elemanlarından bir değilseniz ve ben öyle anlamışsam lütfen hakkınızı helal edin yanlış anlamış olabilirim özür dilerim.

benim yazılarımı okursan site üyelerinin benim kim olduğumu bilmediklerini göreceksin. bende sizin kendinizi tanıtmadan deşifre etmeden insanlara faydalı olacağınıza inanıyor teşekkür ediyorum

İmplant için kullanılan Meders Cihazları hakkında bilgileriniz varmı?
Cihazın ses ayarından hiç memnun değilim. Defalarca ayar yaptırmama rağmen yeterli sonuç alamadım.

Ne öneriyorsunuz...

Re: Digitrim 12P

merhaba odiyometrist arkadaşım ben bu siteyi tesadufen buldum ve vision arkadaşınverdiği bilgilerden inanılmaz derecede faydalandım ve şunuda belirtmek isterim vision marka ve cihaz ismi veriyo olabilir ancak ben bunların art niyet taşımadığına inanıyorum kaldıki hemen her markanın adam gibi cihazlarını kişilere öneriyor bence. içinde bulunduğun sektör insanların eksikliklerinden yeterince bilgi vermeden haksız kazanç sağlamaya oldukça müsait bir sektör ve burada vision arkadaşın verdiği bilgileri okuduktan sonra bunu daha net görebildim. diyelimki ( ki inanmadığımı yenileyeyim visionun bu niyette olduğuna) vision takiyeli yönlendirme yapıyor olsun bu kadar bilgiyi cömertçe verin ve sadece hakknıızı alın bizde neye niçin ne kadar ödediğimizi bilelim sizin önerdiğiniz firmaylada çalışırım ben şahsen.bu idis yada başka bir firma olabilir önemli olan bizlerin ihtiyaçlarını (bilgi ve cihaz) karşılamaktır. ki idis hakkında yaptığım eleştiriye vision ilk eleştiriyi veren kişiydi.
Kısacası burada sizin bize vision gibi yardımcı bilgiler vermenizi isterim yada yapıcı eleştiri yapmanızı sizin yaptığınız bana dedikodu ve çirkin bir davranış gibi gözüktü.Biz diğer insanlardan yeterince negatif eleştiri ve yük ediniyoruz zaten burada pozitif elektirige ihtiyacım var benim ve yapıcı eleştiri ve kullanılacak bilgiye . bunları dikkate alacağınız ümidi ile saygılar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt