Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları ve işitme sorunları ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
vision mesajlatini okudum.Ben gecirdigim begin kanamasi sonucu kulaklarikm duymaaz oldu :( ileri duzey duymuyorum.earnet pp144 analog cihazim var ama sesleri hic net duyamiyorum hep hisirtili hic anlasilmiyor :S
Doktorlar senin duyabilcegin dijital cihaz olmaz diyolar . sen ne dersin bu konuda

merhabab ugggu

bir işitme testi yaptır ama sadece hava yolu olmasın kemik yolu ve konuşmayı ayırt etme v.s gibi diğer testlerinide yapsınlar.

bu test sonucunu bana bir şekilde ulaştır. mail at .mail adresimi özelden gönderiyorum sana.

"Doktorlar senin duyabilcegin dijital cihaz olmaz diyolar" kesin sonuç değildir. dijital cihazlada çok rahat duyabilirsin. ama sürekli analog cihaz kullandıysan dijitalde aradığın performansı bulamaya bilirsin.

test sonuçlarını görüp rahat kullanabileceğin bir dijital cihaz tavsiye edebilirim

kulakiçi konusuna sormuşum yanlışlıkla :mrgreen:
slm vision bu bölümün gurusu sensin galiba 1-2 konuya göz attım genelde konuyu toplayıcı sen olmuşsun 8)
babmda da işitmeyle alakalı sorun var artık bizide rahatsız etme noktasına geldi. tvnin sesini fazla açma, 2-3 kere dediğimizi tekrarlatma vs..
sağlık kurulu raporunda;"hastanın tm sağlam olup,r:38db l:35db işitme kaybı mevcut olup, sağ kulağına "kulak arkası ,özel kalıplı dijital" orta dereceli işitme cihazı kullanılması uygundur. kararı var.
bu nedenle babama da bir cihaz almanın arefesindeyiz. doktor bir marka önermiş ama öylece bırakmış model belirtmemiş.
biz neye göre bakacağız firmadan babamın ihtiyacı olandan daha üst modeli önermesinler :wink: hangi teknik özelliklere bakacağız bilemedik.
2.sorum ssk emeklisi olduğundan ne kadarını devlet karşılar bir konuda 800den bahsedilmiş doğru mu?
3. sorum "odyo çektir" cümlesine takıldım nedir bu? babmın yaptırması gerekir mi?

merhaba mavi zaman

38 db ye çok rahat kulak içi cihaz kullanabilirsiniz.
ama kulakta akıntı varsa yara oluşmuşsa gibi sebeblerden dolayı doktor kulak arkası önermiş olabilir.
veya doktorlar hasta özellikle istemez ise genelde kulak arkası yazarlar.bu onlar için alışkanlık gibi birşeydir. doktora ilk gittiğinde sadece başım ağrıyor dersen sana aspirin verir. nasıl ve ne şekilde ağrıdığını incelemez ise başı ağrıyana aspirin verilmesi gibi kulak arkası yazılmasıda normal olabilir.
doktor kulak içini yapısını v.s. incelememişte direk işitme testi sonucuna göre kulak arkası işitme cihazı yazmış ise kulakta akıntı kulak kiri yara vesair yoksa kulak içide çok rahat kullanabilir.
ama baban yaşlıdır. kulak kirine akıntısına dikkat etmez cihazı temiz kullanamaz bakımlarını kontrollerini yaptıramaz ise bende kulak arkası kullanmasını tavsiye ederim. ama babanız cihaza gözü gibi bakacaksa kulak içi alabilir. çünki çok hafif işitme kaybı var. 38 db ye hemen hemen her marka kulak içi cihaz uygun olur.

eğer kulak içi almak isterseniz reçete ve raporunuzu yazan doktara gidip kulak arkası ibaresini düzelttirip kulak içi yazdırmanız bu düzeltmeyide paraf ettirip kaşe imza yaptırmanız gerekmektedir. bu kulak arkası raporla kulak içi cihaz alamazsınız. yada doktora düzelttiremez iseniz; başka bir doktordan sıfırdan başlıyarak yeni istediğiniz gibi rapor yazdırabilirsiniz.

doktorun herhangi bir markayı önermesine gelince, sadece tavsiye olsun diye tavsiye etmezler genellikle. %80 X markasından pirim alır. çünki X firmasının doktorlara prim verdiğini doktorları yurt dışı tatillerine gönderdiğini fuarlara kongrelere gönderdiğini bu piyasadaki herkes biliyor. %10 X cihazlarını tanır bilir, o yüzden tavsiye etmiş olabilir. %5 çok pahalı ve lüks bir cihaz olduğu için sorun yaşamayacığınızı düşünerek tavsiye etmiş olabilir. % 5 te diğer sebebler diyebiliriz.
sadece doktor tavsiye etti diye doktorun tavsiye ettiği markayı almak artık size kalmıştır.

babamın ihtiyacı olandan daha üstü model cihaz önermesinler demişsin. bu bikere satıcının işine gelmez. size neden daha fazla özelliği olan üst model cihazı versin ki size hangi cihazı verirse versin siz o cihazla duyacaksınız çünki fazla bir işitme kaybınız yok. ucuz cihazı vermek varken daha pahalısını vermez. bu konuda rahat olun. saten ucuzda verse pahalıda verse yani alt modelde verse üst modelde verse sizden aynı parayı bir şekilde alır.
hangi teknik özelliğine bakacağız demişsin.
çok fazla kaybın olmadığı için çok fazla teknik özellik arama.tek programlı olmasın bir kaç farklı program yüklenebilsin.cep telefonu ile rahat görüşülebilsin.gürültü bastırma özelliği ve ötme bastırma özelliği olsun,cihaz üzerinde ses açma kapama olmasın bunu cihaz otomatik yapsın sizin için yeterli.

ssk emeklisinin ne kadar ödeme iadesi alacağına gelince
almaya karar verdiğin cihazın sana geri ödemesini buradan görebilirsin http://www.emekli.gov.tr/bilgi/MalzemeHtmlServlet2?aramaKod=01&mevzuatgoruntuleButon=TAMAM

cihazın malzeme kodu genelde model ismidir. bunu satıcıdan öğrenebilirsin.

odyo çektirmek demek işitme testi yaptırmak demektir.
doktor size rapor verdiğine göre bu test olmadan rapor verilemez. babanızada bu test saten yapılmıştır.

verdiğin bilgiler için teşekkürler vision.
bende kişisel bir soru sorsam; kulakta herhangi bir zamanda oluşan kısa süreli ağrı neyin işareti olabilir?(kulaklıkla vakti zamanında günde 3saat kadar yüsek sesle müzik dinlerdim onda kalma olabilir mi?)

merhaba mavi zaman

kulaklıkla vakti zamanında dinlediğin yüksek sesli müzik bugün kulağını ağrıtmaz.

kulağında sürekli değilde ara sıra ağrı olması kulağın nemli kirli olması veya iltihablanması gibi büssürü sebebi vardır.

en iyisi bir kbb doktoruna görünmendir.

kulağın içine bakmadan yorum yapmak doğru olmaz.

slm arkadaşlar

bir çok arkadaşımız sorularını özelden göndererek yardım istiyor.

LÜTFEN İŞİTME CİHAZI İLE İLGİLİ BENDEN MARKA TAVSİYESİ İSTEMEYİN.

BU FORUMU AÇMAMDAKİ SEBEB İNSANLARI İŞİTME CİHAZI HAKKINDA BİLGİLENDİRMEK.BİR MARKANIN REKLAMINI YAPMAK DEĞİL.

YAKLAŞIK 6 AYDIR İŞİTME CİHAZLARINDAKİ SEKTÖREL SORUNLAR YÜZÜNDEN İŞİTME CİHAZI SATMIYOR İDİM. SEKTÖRDEKİ SORUNLAR KISMİDE OLSA ÇÖZÜLDÜĞÜ İÇİN ARTIK KURUMLARDA ÖDEME YAPIYOR.
BENDE TEKRAR İŞİTME CİHAZI SATAN BİR FİRMADA İŞE BAŞLADIM. ŞUAN İŞİTME CİHAZI SATIYORUM. EĞER BENDEN MARKA TAVSİYESİ İSTERSENİZ KENDİ CİHAZLARIMI SATMAYA ÇALIŞIRIM. BÖYLE OLURSADA SAMİMİ OLARAK BAŞLADIĞIM İNSANLARA YARDIMCI OLMAK ADINA BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADA BULUNMAK YERİNE REKLAM İÇİN BULUNUYOR OLURUM.

SORUNLARINIZA ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN BURADA DEĞİLİM. BEN OLMASI GEREKENİ SÖYLERİM BİLDİKLERİMİ ANLATIRIM SİZ HANGİ MARKA CİHAZLA ÇÖZÜM BULACAĞINIZA KENDİNİZ KARAR VERİRSİNİZ.

BEN BURADA SADECE BİLGİLERİMİ SİZLERLE ALLAH RIZASI İÇİN PAYLAŞIP SİZLERE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM.

ARKADAŞIM VİSİON VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER. BENİMDEN ANNEM İŞİTME ENGELLİ 25 SENEDİR KULLANIYOR BU AY TEKRARDAN ALACAK KISMET OLURSA EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİSİ BİZ ANKARADA RİONET MARKA CİHAZ ALDIK SENET İMZALAYARAK ŞİMDİ RAPOR ALACAZ SONRADA FATURA KESTİREREK EMEKLİ SANDIĞINA BAŞVURACAZ SORUM ŞU BU MARKANIN CİHAZINI EMEKLİ SANDIĞI ÖDERMİ SATICI TUTARSIZ KONUŞUYOR BİZDE ALMIŞ BULUNDUK İNTERNETTEN ARAŞTIRDIM FAKAT KAFAM İYİCE KARIŞTI SANA ZAHMET BU KONUYA BİR AÇIKLIK GETİRMEN HER ŞEY GÖNLÜNCE OLSUN SELAMLAR.

vision izmirdemisniz, bence sizinle yüzyüze yardım almak isteyen izmirlilere ,çalışma yerinizi söylemelisiniz bu reklama girmez diye düşünüyorum en azından dürüst ve teknik ilgisi şahane olan bir engelli dostusunuz kazıklanma korkusu olmadan insanca muamele göreceğimizden emin olucaz valla ben bilmek istiyorum nerede olduğunuzu (yeni bir cihaz için içi kararan bir işitme engelliyim ) selamlar .....

merhaba h.protez

rionet markasının emekli sandığı protokolü yoktur.

eğer olsaydı satıcı firma siizden senet almaz faturanızı size değil emekli sandığına kendisi keser ödemesini kendisi alırdı.

siz saten cihazı almışsınız. geri ödemesine gelince eğer aldığınız cihaz dijital işitme cihazı ise protokolü olmadığı için ; protokolü bulunan en ucuz cihaz muadili üzerinden ödeme yapılır. bu rakamda döviz kuruna göre 550-600 ytl arasında değişir. birde emekli iseniz ödenecek rakamın %10 u çalışan iseniz %20 side ayrıca kesilir.

ama aldığınız cihaz analog işitme cihazı ise işte o zaman bence rapor ve reçeteyle hastaneyle hiç uğraşmayın. gidin senetinizi kendiniz ödeyin . çünki devlet analog cihaza 128 ytl ödeme yapıyor buda sizin uğraşmalarınıza değecek bir rakam değil.

merhaba semra çetin

malisef izmirde değilim

istanbuldayım

işitme cihazı almadan önce benden bilgi isteyenlere buradan her zaman elimden geldiğince yardımcı olurum. ben işitme cihazı hakkında insanları bilgilendiririm. işitme cihazı hakkında bilinçlenmiş birisi hangi markayı alacak nerden alacak kaç paraya alacak buna kendisi karar verebilir.

Kardeşim vision verdiğin bilgiler için teşekkürler, sizden ricam biz bu cihazı aldık raporuda aldık emekli sandığı rionet in analog cihazı için 128 de olsa ödeme yaparmı ,ayrıca geri versek bu raporla analog cihaz başka yerden ne şartlarda alabiliriz sizin tecrübelerinize göre bir zahmet yanıtlarsanız minnettar olurum saygı ve selamlar.

sevgili h.protez

emekli sandığı bu raporunuza en az 128 ytl kesin ödeme yapar.

cihazı geri iade etmeniz çok zor olur ama ısrar ederseniz iade edebilirsiniz. cihazı iade etmektense aldığınız yerle görüşüp 800 ytl emekli sandığı ödemesi olan analog cihazlar var.cihazınızın değiştirilmesini isteyebilirsiniz. eğer satıcı aldığınız cihazada 800 ytl ödeme alırsınız diyorsa sizde senetinizin arkasına bu senet emekli sandığından alacağım 800 ytl işitme cihazı bedeline karşılık verilmiştir. eğer emekli sandığı daha az ödeme yaparsa senet miktarı emekli sandığının ödediği rakam kadar kabul edilecektir diye not yazarsınız imzalarsınız satıcıda imzalar. emekli sandığından aldığınız ödemenin dekontu ile gider ne kadar ödeme almışsanız o kadar para öder senetinizi alırsınız. olduya emekli sandığı 128 ytl öderse bu satıcının hatası olduğu için satıcı size bir işlem yapamaz. senetinizin arkasında da böyle bir not olduğu için senetide işleme koyamaz. ama mutlaka senet arkasına bu notu yazdırmanız lazım.
cihazı iade edebilirseniz küçük bir araştırma ile 800 ytl ödeme alacağınız firmayı ve markayı bulabilirsiniz. emekli sandığı protokolü olan ankarada
1-medikoses firması size yardımcı olabilir http://www.phonomed.com/tr/bayi.asp?il=06
2-duysan firması bu konuda size yardımcı olabilir. http://www.duysan.com/iletisim.php
3- starkey firmasıda size yardımcı olabilir. http://www.starkey.com.tr/images/krokiler/ankara.htm
bu 3 firmanında emekli sandığı anlaşması vardır.ama 3 ünüde gezip cihaz denemesi ve verilen hizmetleri görmeden karar vermeyin.
dilerseniz sıfırdan rapor işlemleri başlatarak yeni dijital cihaz raporuda alabilirsiniz.bu raporla istediğiniz yerden istedğiniz markayı alabilirsiniz.bazı markalara fark ücreti öder bazılarına hiç fark ücreti ödemedende alabilirsiniz.
ama 25 yıl analog cihaz kullanan biri dijitale geçişte çok zorlanır alışamaz. ama kesinlikle dijital cihaz kullanamaz diye bir şey yoktur alışması bir kaç ay zaman alır. bu birazda işitme kaybına bağlıdır.

KARDEŞİM VİSİON YARDIMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAĞLICAKLA KAL SELAMLAR.

merhaba arkadaşlar kulak arkası dijital iş görür bir işitme cihazını kaça alabilirim vede bildiğiniz iyibir marka varmı ben 3 yıl evvel kulak içi bernofon almıştım( ilk) kez almaz olaydım hiç kullanamadım acayip hışırtı falan yapıyo defalarca ayarlattım kaç kez servise gitti aynı doğru düzgün kullanamadım attım bi kenara duruyo
şimdi yeni bir kulak arkası düşünüyorum tavsiyesi olan varmı tabi fiatta önemli

efe can hangi ilde yaşadığını söylersen yardımcı olacak tavsiyede bulunacak biri çıkar elbette

şuan ankaradayım
bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

S.a Merhabalar hoş geldiniz

bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olacağım..

bir yakınım NEWTON diye bir cihaz kullanıyor cep tipi diyorlar sağlamlığı ve ses algılama açısında iyi bir cihaz ortam daki bütün sesleri duyabiliyorsunuz ama buda pek iyi bir şey değil sanırım..

Cihaz yurt dışından geldi 2 kordonlu kablosu var kablosu çok tez kırılıyor
deforme oluyor..

Cihaz hk bilginiz tavsiyeniz varmı??

işitme kaybı yüksek cihazdanda anlaşılıyor sanırım...

ve bu kişinin yeşil kartı var..

bu şartlarda daha iyi kaliteli bir cihaz önerebilirmisiniz (nasıl olması lazım cihazın)

merhaba efe
bende ankaradayım tubıtakın yanında gumastan aldım resound canta 780 d 2800 ytl cok memnundum ama ayar ısını beceremıyor bayı eskısehırde mavı hastaneye havale edıyor servıs ıslemlerı daha onemlı olsada benım tek kulak cok ılerı ısıtme kaybıma daha ıyı olan cıhaz bılemıyorum
bıde sıemenslerı denemıstım 2000 ytl cıvarı seslerını sevdım acıkcası bırdaha cıhaz alırsam ılk tercıhım
mıthatpasada otıcon bayısı vardı duzayak merdıven fılan cıkmadan ısını halledersın senı tekerleklı sandalyede gıbı aklımda kalmıs ondan yazıyorum bana orda otıcon sumo onerdıler pek begenmedım acıkcası 1600 ytl gıbı aklımda kalmıs
hacettepeye yakın cok cıhaz satıcıları var ama benım tavsıyem ıyı markalardan dıjıtal olanlardan al kulak kalıbı cok onemlı kulak arkası olanlarda onu guzel yapıp ıyı bır ayar olursa hısırtı fılan olmaz

Merhaba Arkadaşlar,
Şimdilerde gazetelerde ilanları çıkıyor. Oticon marka işitme cihazları 600 YTL den başlıyor diye hem de taksitle.
Aranızda oticon işitme cihazını kullanan var mı?
Nasıldır bunlar, bir de maliyet olarak ucuz (ucuzdan kastım fazla abartmadan hakkını isteyen) önerebileceğiniz dijital işitme cihazı var mı?
Bir de konuyu başka bir noktaya çekmek istiyorum. İşitme cihazlarında kullanılan pillerden hangileri sizce iyi,kaliteli ve uzun ömürlü?
Ben 675 (mavi etiketli) pillerini kullanıyorum. Activair pillerini beğeniyorum ama artık bunu bulamıyorum. Bir ara (marka ismini hatırlamıyorum) eşim almıştı o pillerde telefon moduna aldığımda hemen parazit yapıyordu dolayısıyla telefon ile görüşmemi imkansızlaştırıyordu.
Bir de arkadaşlar işitme cihazları için koruma ve temizleme aksesuarları kullanan var mı aranızda,internetten bakıyorum da kalıp temizleme seti, nem alma cihazı vs. bunlar işe yarıyormu ihtiyaç var mı? bu konuda görüşleri olan arkadaşların yazılarınıda bekliyorum.

:D bu 600 ytl lık cıhazlar analogları erıtme operasyonudur bence azmı kurnazlar bu satıcılar dıjıtaller dunyasında kım alıcak barı elde kalmasın dıyedır bence :lol: yoksa ucuz analoglar varken hangımız ekstradan para harcıyabılırıs bulnes arkadas
ben rayovac 13 pılı denk geldı bu sefer ıyı ısımı goruyor oyle telefonla konusma gıbı luksum yokya ondanmıdır memnunum ısıtme cıhazı satan yerlerden alıyorum

merhaba hayati_islam

bahsettiğiniz yakınınız bağlı bulunduğu il veya ilçedeki sosyal yardımlaşma vakfı (kaymakamlık bünyesinde) na müracaat edecek ve hastaneden aldığı çok ileri derece işitme kaybı olduğunu ve cihaz kullanması gerektiğini gösterir kurul raporu ve odyo testini vererek bir dilekçe yazıp maddi imkanım bulunmadığı için çok ileri dercede analog işitme cihazımın vakıf bünyesinden karşılanmasını istiyorum diyecek.
daha önce cep tipi analog işitme cihazı kullandığı için ve kaybıda çok yüksek dediğiniz için raporuna çok ileri derece kulak arkası tipi analog model işitme cihazı kullanması gerekmektedir yazdırması daha uygun olur.

bu müracatından sonra vakıf ihale açarak en uygun cihazı satın alır ve yakınınızı bu cihazı veren firmaya yönlendirir.

yeşil kartlılar ancak vakıf yolu veya kendi parası ile cihaz alabilir.başka türlü devletten işitme cihazı alamaz.

cihaz önerisine gelince tüm markaların çok güçlü analog cihazları hemen hemen aynıdır. saten hastanın marka seçme hakkı yoktur. vakıfın verdiği cihazı almak zorundadır.

merhaba bulnes

shukufe nin de yazdığı gibi oticonun gazete reklamları müşteriyi kendi merkezlerine çekmek içindir. 600 ytl lik reklamı görüpte oticon a giden bir hastaya 600 ytl lik cihaz satılmaz saten . nasıl satılmaz . şöyleki tüm cihazlar gösterilir sizin almak istediğiniz 600 ytl lik cihaz gösterilen cihazların içindeki en son seçeceğiniz cihazlardır. diğer modelleri gördüğünüzde siz 600 ytl lik cihazı almıyacak en az 1000 ytl den başlayan diğer cihazlara takılıp kalacaksınız. saten yapmak istenen de budur. müşteriyi 600 ytl lik gösterilen reklamla işyerine çekip 1000 ytl nin üzerindeki cihazları satmaktır.

sen fazla abartılmayan hakkını ödeyerek bir işitme cihazı almak istiyorsan phonomed markasının siserin cihazlarını digimerin orl nin cihazlarına bak. buralarda daha ekonomik fiyatlara birbirine çok yakın kalitede cihazlar bulabilirsin. gidipte 2-3 bin ytl sadece marka ismine para vermene gerek yok.cihaz 600-1000 ytl arasıdır normal hakkı. ama sırf isim yapmış markayı tercih edersen bu cihaza 2-3 bin ytl ödersin.2-3 bin ytl lik cihazda olupta diğer 600-1000 ytl arası cihazda olmayan teknik özellik nedir sence.
benim bu yazımı okuyan markacılar hemen örnekler vermeye başlayacaktır. ama kardeşim bugün 20-30 bin ytlye 4 tekeri olan kliması hava yastığı abs si 4 cam otomatiği sanrufu v.s... olan toyota opel hundai arabalar var ben bu arabaları alır binerim işimi görürüm neden 200 bin 300bin euro veripte çok lüks arabalar alıyım benim o kadar lüks gücüm yok ki...

işitme cihazı piline gelince kore de bir pil fabrikası var isteyene istediği markayı basıp satıyor :lol: dolayısı ile mevcut piyasadaki pillerin %80 i aynı fabrikanın malı. ve oldukça da iyi piller.dolayısı ile şu marka pil demek çok zor. diğer %20 lik dilimdeki markalar da mutlaka var ama tahtakale denen bir piyasada var. adam koredeki fabrikaya rayovak activair panasonic yazdırıp getirip burada satabiliyor. orjinal activair rayovak ve panasonic pil bulabilmek zorlaşıyor ama imkansız değil. orjinal rayovac pilini http://www.oguzcevizli.com.tr/ adresinden oğuz beyden temin edebilirsiniz. ama oğuz beyde normalin biraz üzerinde satar. piyasadaki pillere nazaren biraz pahalıdır. belki bu yazımı oğuz bey okursa biraz pil fiyatını düşürüp normal seviyeye çeker.
söylemek istediğim odur ki işitme cihazınıza saat pili değilde işitme cihazı pili kullanın pilin markası çoğu aynı fabrikadan çıktığı için çokda önemli değildir.

kalıp temizleme setlerine gelince biopar kulak kalıbınızı sadece normal musluk suyu ile deterjanlı su ile değil güzelce yıkayıp delik ve borusunda su damlacığı kalmıyacak şekilde kurutarakda temizleyebilirsiniz ama kurutmak için saç kurutma makinesi veya güneşe bırakmanız yanlış olur. kolonyalı mendil tipi veya sprey şeklindeki temizleyicilerde tabii ki işe yarayan ürünlerdir.
kulak içi cihazlarınızı suda yıkayarak temizleyemeyeceğiniz için bu tür ürünler kullanmanız daha iyi olur. özellikle kulak içi işitme cihazı kullanıcıları nem alma tabletleri kullanırsa cihazları daha uzun ömürlü olur.kullanılmasında fayda vardır.kullanmanın herhangi bir zararı yoktur.

Çok teşekkürler vision arkadaşım.
Oldukça bilgilendirdiniz bizleri.
Yeri geldiğinde kafama takılan sorular olduğunda sizleri rahatsız etmeye devam edeceğiz artık. :)

sayın hocam dıyeyım musaade edersenız vısıon
bızlerı bılmedıgımız konularda cok bılgılendırıyorsunuz oyle ıyı oluyorkı sız allah rızası ıcın bılgı verdıgınızı yazdıgınızdan bahsettıgınız bende analog dusmanı oldugumdan bır soru
bu dıjıtal zamanında velevkı butce kısıtlı hayatı arkadasa analog tavsıye ettınız
ben koklear ımplanttan once 3 tane analog almıstım ayrı zamanlarda ucundede bayı alısmak lazım
alıscaksın dedı
2 ay boyunca sebatla taktım konusmaları hıc anlamadım mecbur kaldıgım yerlerde cıkarıp tekrar soylenenı anlayıp tekrar takıp oyle ıskence gıbı sabır ettım gelgorkı bır kenara atılıp ısteyenlere verdım cok tanınmıs markalardan olsada
sagırlık canıma tak edınce ne kadar korksamda koklear ımplant amelıyatı olup 7 yıl kullanınca maalesef aldırmak zorunda kaldım ımplantı
o moral bozgunluguna bırde cıhazdan fayda gormedıgım daha bır acı olmustu dusuncelerı
doktor bana sen ısıtme cıhazından faydalanamazsın obur kulaga ımplant yapalım dedı
cok cektıgım ımplanttan neftet ederek kaderıma razı olup hayata kusmustum
aılemın ısrarlı zorlamaları sonucu dıjıtal alıp oyle mutlu oldum kı anlatamam
sız nu dıjıtaller varken analog dıyebılırmısınız benım ısıtmem cok agır cıhazı takmadıgım zaman hıc ses duymam

sevgili shukufe

benim analog cihaza karşı olduğumu sen saten biliyorsun. hiç kimseye analog cihaz tavsiye etmedim dijitaller dururken analogu yinede tavsiye etmem.
ama hayati_islam kardeşimin yakınının durumu çok farklı. kişi saten cep tipi analog işitme cihazı kullanıyor imiş. cep tipi analog kullanan bir kişi analog kulak arkası kullanması ve bu cihaza alışması saten zor ken ben ona tutupda bir de dijital cihaz tavsiye etsem bu çok çok daha zor alışacağı belkide hiç alışamayacağı bir şey olurdu. cep tipi kullanmış birine direk dijital tavsiye etmek pek doğru olmaz ama analog kullanmasını tavsiye edebilirsin.
birde hastanın ne tür bir işitme kaybı var bunu bilmiyoruz elimizde bir odyo testi yok .ve hasta daha önce cep tipi kullanmış buna ya yine cep tipi yada analog kulak arkası önerilir.dijital cihaz böyle bir durumda önerilmez.

bu arada aklıma gelmişken sırf doktor tavsiyesi ile koklear implat taktırmayın. gidin işitme merkezlerini gezin çeşitli işitme cihazları deneyin.eğer işitme cihazlarından istediğiniz performansı bulamazsanız işte o zaman en son çare olarak koklear implantı taktırın çünki koklear implant ameliyatını yapan çok az sayıda doktor var. ve koklear implant alacağınız sadece 2-3 firma var bunlardan almak zorundasınız.başka alternatifiniz yok . ve devlet koklear implanta 20.500 dolar para ödüyor bu çok iyi bir para ayrıca hastadanda 8-10 milyar para alınıyor çeşitli isimler altında. eee hal böyle olunca bukadar para dönünce bu işte doktorların koklear implant takma istemesindeki ısrarıda artık siz çözün.tek hasta tek ameliyat bir koklear implantta dönen para 35-40 milyar. insan güvenemiyor acaba gerçekten koklear implant gereklimi ; acaba güçlü bir işitme cihazı ile sorun çözelebilir mi; yoksa koklear implanttaki rant yüzünden mi doktorlar işitme cihazından fayda alamazsın senin kesin koklear implant taktırman lazım diyor işte burada tıkanıp kalıyoruz.bu yüzden karar vermeden önce en az 5-6 markanın en güçlü cihazlarını deneyip eğer bir fayda alınamıyorsa son çare koklear implant olsun. gerçi benim şahsi kanaatim çok güçlü cihazlarla sonuç alınamıyan hasta koklear implantlada çok mutlu olacağını sanmıyorum.bu hayır koklear implant taktırmayın şeklinde anlaşılmasın. sonuçta umut dünyası koklear implantla mutlu olan insanlarda var.
allah gerçekten allahtan korkan haram ve helal kazancı bilen doktoların koklear implant ameliyatı yapmalarını nasip etsin. sırf para veya tecrübe edinmek için koklear implant kararı veren doktorlardan bizleri korusun. şahsiyeti ve kimliği nasıl olursa olsun işini ehli ile yapan doktorlarıda başımızdan eksik etmesin.

a bizleri boyle aydinlatmaniz cok cok sevindirici hocam tekrar tesekkurler
koklear implantta ahim sahim bir duyma saglamiyor acikcasi eh isitme cihazindan biraz daha iyi
ayrica doktorun yuzundede yazmiyor iyi ameliyat yaptigi
gelecek ne gosterir biryerlerde okuduguma gore 15 20 sene sonra arazlar cikarabiliyormus ayrica implantli kulagimda oldu ben sagken

Arkadaşlar nihayet bu bölüm benim hayal ettiğim olmaz yaaaa dediğim yere ulaştı çünkü o tadı aldım tabii ki vision sayesinde teşekkürler sana demicem Annene diyeceğim vision şahane bir evlat yetiştirmiş güzel öğretilerle yaşama salmış bizede güzellik saçıyosun ,ben dijitale geçtiğim gün davul çalarak ilan edicem oticona bir milyonluk rujun bile testırı var ne bu milyarlık cihaz alıyorum testırı yok dediğimde (çalışan eleman güzel bi insan )bana geçici cihaz verelim dedi olmadı bi gidip ilgilenebilmek idare ediyorum ya ondan pil girme yeri bile kırık düşünün dışarıdan beni görseniz bu kişi bunu asla yapmaz yapana fırça atarım bi de ha ama o işlerle uğraşmak zor gelio ruhum yorgun .Bu visionda aha ben buradayım demiyor etik olarak iyide ediyor .Bende 625 kullandım activairler şahane uzun dayanırlar.
Elimde şubat 2008 de son kullanma tarihi geçmiş 6 paket pover one marka p13 pil var zamanı geçince kullanılmaz mı? Birinin işine yaramı küçük pil Enişteden kaldı bana cihaz işime yaramadı kulağa uymadı pilleri birine vereyim isterim işine yarıyan olursa ...İşitmeyen dostlarım kocaman gülümsemeli selamlar hepinize :D vision sana da :D

arkadaşlar şımartmayın beni :lol: :lol:

semra çetin' Alıntı:
.Bu visionda aha ben buradayım demiyor etik olarak iyide ediyor .
sevgili semra çetin kardeşim.
ben işitme cihazı satan bir firmada çalışmaktayım. eğer şimdi nerede olduğumu kim olduğumu açıklarsam bu forumda yaptığım işin hayrı kaçar.allah rızası kalmaz.
ne zaman ki kendi yerimi açarım işte o zaman ben buradayım bu adreste emrinizdeyim derim.işte o zamanda bana reklam yapıyor diyenler olacaktır.benim işyerime gelindiğinde verilen hizmetin sadece ticari amaçlı para kazanma hizmeti değil bu işi en profosyonel şekilde işin hakkını vererek insanları kazıklamadan milyarlarca lira almadan yaptığımı görecekler ve bu sektörde de haramı helali bilen insanlardan olduğuma kanaat getireceklerdir.

Slm vision çok iyi bir hizmette bulunuyorsun burada bizlere...
Şımarmak senin de hakkın rahatça şımarabilirsin :)

Her ne kadar ticari sebeplerden dolayı burdayım demiyorsanda bence demen gerek şöyleki tabiki çalışıtğın firmanın ürünlerinden başka bir ürün satamazsın ama en azından sana uğradığımızda sattığın ürünlerden uygun olanını satarsın bize. Tabi orada maddi ve manevi baskı altında kalmadan size uygun olanı satabilirim dersen yok o ortamda bende diğer satıcılar gibi davranmak zorundayım dersen o zaman haklısın "ben burdayım demene gerek yok"

İnşallah kendi yerini açarsın. O zamanda buradan duyurunu yapmanı ve haber vermeni isteriz. İnan benim gibi bir çok kişi sana gelecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt