Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilerin ehliyetine yazılan gereksiz kodlar

Böyle sonuçlanacağını tahmin edemedim. Artık uğraşacak halim kalmadı buna şükür diyorum

bende yenileme işlemleri başlattım ama ilavede talep ettim B harici alamazsın dediler ayın 24 de komisyona çağırdılar bakalım :s

Muharrem77

Bugün Heyet Kurulun bana vermiş olduğu saçma sapan kodlar..

"42.01.Arka görüş içinuyarlanmış cihaz,42.03. Yangörüş sağlayanek iç cihaz,42.05.Kör noktagörüntüleme cihazı,42.06.Elektrikle çalışandış dikiz aynaları,47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78.Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,102. Ticari araç,resmi araç, ambulans kullanamaz"

16Caner16

Kim diyormuş b harici alamazsin. Yönetmelikten haberleri yok. Eski yönetmelik hükümlerine göre konuşmuşlar açıp baksalardi. Verilen kodlar bazıları gerekli idi 47 78 kodu verilmesi çok saçma olmuş. 47 kodu zaten ortopedik engellilere verilen koddur işitme engelliler motor alamasin diye veriliyor. Dünyada böyle saçmalık yok

Muharrem77

Bir şekilde itiraz hakkımı kullanıcam dediğiniz gibi tarafıma tanınmış 102 Nolu kod dışında diğerleri en saçma kodlar ! Motosiklet kullanmamızı neden engelliyorlar onuda anlamadım, kullanmasam da arkadaşımla geziyorum can güvenliği açısında da şahsıma kask aldım cihaz ötmesi gibide hiçbir sorunda yaşamadım, ama gelde bunlara anlat !

bugün itirazda bulundum ikamet ettiğim şehirden başka şehire yönlendirdiler, heyet günü için 1 hafta içerisinde aranacak yada arayacakmışım eziyet çekmeye devam hayırlısı :(

Eziyete devam, dün sevk edildiğim şehir hastanesine gittim tabi netice 0, sorunumu çözemeyince İstanbul şehrine yönlendirdiler yav yönetmeliği açıp inceleseler sorunumu çözecekler! kanun yönetmeliğini bir anlatayım diyorum konuşturmuyorlarda, ne yapayım bunlara anlamadım gitti !!! en sonunda kaç komisyon varsa hepsine ayrı dosya hazırlayıp önlerine koyacam xD

öncelikler üst üste yazılar yazdığım için özür dilerim, gerekli moderatör yada yöneticiler mesajlarımı birleştirebilirler

Dün İstanbul şehrinin ehliyet için oluşturduğu komisyona gittim şaka gibi olay yaşadım maximum 10sn bakıp tamam diyip gönderdiler, akşama doğru mayıs ayından buyana mücadele ettiğim komisyon kararı "KESİNDİR" ibresini düşürülmüş ve vermiş oldukları kodları sizlerle paylaşıyorum.

"02. İşitme desteği/iletişim desteği, 102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz, 42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz, 42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz,42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı,47. İki tekerlekli araç kullanamaz"

söylenecek çok şeyler fazlasıyla varda "Öfkeyle kalkan zararla oturur" sözüyle biraz mola veriyorum, ancak işin sonunda 42 ve 47 maddeleri için dava açmayı düşünüyorum. çünkü yönetmeliğe uymuyorlar.

Önümüzdeki hafta bende işlemlere başlatıyorum bakalım ne gibi sorunlar bizi bekleyecek gelişmeleri yazarım buraya.

Bi önceki mesajimda yazmistim olaylari tek tek anlatayim……

ilk olarak hastane hastane randevu randevu uğraşmaya degmez diyip özel hastaneye gittim sürücü raporu için, goz muayenesi edilirken ,engel raporu sistemden cikinca goz dokturu(isitme den raporum var) devlet hastanesine yada uni. Hastanelerine gitmelisiniz dedi, siz siz olun rapor sistemde varsa boşa hic ozel hastaneye gitmeyin cunku verme yetkileri yok,teşekkür edip ayrıldım ve aile hekiminin yolunu tuttum,

Durumu anlattim KBB bolumunden uzman dr kontrolu edilmeli secenegini secip sevk etti , tabi randevu al derken 15 gun bekle , KBB da DR ODYO testi istiyor,test yapilirken isitme cihazi ile test istediginizi soylemeyi atlamayin!!! odyo testinde isitme cihazi destek ile % 30 mu 35 oran alirsaniz 1.grup sürücü olur ile komisyona girmeden gecersiniz, ben 1 grup sürücü olur secenegi ile dr raporunu aldim, diger evraklarimi da hazirlayip gun içerisinde ayni zaman da ehliyet randevusu de olsturdum 1 hafta sonrasi denk geldi yakin semtlerdeki nufus müdürlüğüne ve günü geldiğinde evraklarimi teslim ettim,12.10.2022 tarihinde yogunluktan bi 10 gune gelir diye düşünüyorum…

arkadaşlar selamlar bu 6 ayda bir yenileme işleminde tekrar ücret alıyorlarmı ve aralık bitmeden yenileme işlemi yapmak için heyet raporu aldım ama 6 ayda bir kontrollü sartı koydu buna ragmen bu yenileme işlemini aile hekiminde yapan varmı yada oluyor mu .ayrıca ücret alıyorlar mı 135 +20 odyo testi ödedim eski ehliyetimi yeni ehliyet yenilemede bundan sonrkai aşamada acaba 6 ayda bir olay nasıl oluyor.

selamlar arkadaşlar son dakika haberi sizlerle paylaşmak isterim 2022 aralık son olan yenileme 2024 de kadar uzatılmış bende raporu saklayacayım bu zamana kadar inşallah gereksiz 6 ayda bir kontrol sartlarıda kaldırmış olurlar ayrıca yukarıda ki cevaplarımı bekliyorum bilen varsa :)

gökhanc

tek kulakta işitme cihazı varsa ne olacak hocam ben tek cihaz kullanıyorum :) boşa uğraşmayalım bilen varmı

gökhanc

Yanlış bilgi verme engel raporu sistemde görünüyor diye özel hastane rapor veremez diye bir şey yok engel turune göre veriliyor doktorun bilgisi yok özel resmi hepsi bakmaktadir

Arkadaşlar selam.

Engelli b ehliyetime motosiklet ekletmem lazım.
Kurs rapor istiyor. Anlayacağınız koşturmam gerekecek klasik.
Siz alabildiniz mi? Sıkıntı yaşadınız mı?

Koklear implant kullanıyorum.

Muharrem77

engelli b'yi aksine oldukça kolay bir şekilde aldım.

motosiklet konusunda kursu bir türlü ikna edemedim.
2006 dan kalma kanunu önüme koyuyor. "işitme engelliler motosiklet kullanamazmış"
gerçekten saçma bir şey.

motosiklet için olanı alabilen var mı?

kryeck

O kurstan hayır gelmez 2006yonetmeligi değişti 2016 ab uyum kapsamında yeni yonetmelik geldi resmi gazetede dahi mevcut siz sürücü adayları sağlık yönetmeliği yazın ilk çıkan sayfada indirin KBB bölümünü gösterin bilgilendirin

Muharrem77

Nesi yanlış bilgi hacı? Engelin türünü kafandan sil sisteme odaklı bak e nabıza kayıtlı raporun varsa Özelden rapor alamazsın , kii farzedelim ki aldım çevirmeye girdiğinde sen ayrı o raporu veren dr ayrı yanar..bence salça olmadan git öğren bizzat başıma geleni yazdım . milletin kafası sen karıştırma derim

gökhanc

Benim öncelikle kimsenin kafasını karistirdigim yok. Kimseye de gidin şuradan buradan alın demedim dememde. Özel hastaneler resmi hastaneler gibi rapor verme hakkına sahipler uzman doktorun uygun göreceği şekilde rapor verebiliyor gerekirse komisyona sevk edebiliyor bununla ilgili kaç tane konu açıldı yazıldı hiç mi bakmadiniz? Çevirmede ehliyete uygun kodlar olup olmadığına bakilir

Son düzenleme:
Muharrem77

Olm sen anlamıyor musun yoksa ben mi anlatamıyorum ?
ben diyorum ki ehliyet alma sürecim bu şekilde ilerledi başımdan geçen durum bu , sen gelmişsin bana halen büssürü konu açıldı .. Özel hastaneler engelli raporu olan kişiye rapor veremez Devlet hastanesine sevk eder .ayrıca komisyona sadece devlet hastesi sevk edebilir özel hastane değil !!!!! buraya kadar anladın mı anlamadıysan tekrar oku ve anlayana kadar da okumaya devam et .....asabımı da bozma illa konuşmak istersen telimi vereyim yada özelden konuşalım ;)

gökhanc

Sürücü belgesi için rapor vermeye yetkisi olan tüm özel hastaneleri poliklinikler vb. engelliler için de sürücü belgesi raporu düzenleyebilirler. Bu konuda hiç bir kısıtlama yok. Doktor ihtiyaç görürse başka hastaneye veya komisyona sevk eder zaten... Muharrem77

Üst Alt