Ufukalp StratoS
Avukat beyi etiketleyemedim.
Benim süreç tıkandı herhangi bir gelişme de yok. Ben de cimere şikayetçi oldum.
05.11.2019 tarihine aldığım randevuya Eskişehirde İşitme Cihazlı Odyoloji Testi yapan tek kurum olmasından dolayı ESOGÜ TIP fakültesinde İşitme Cihazsız ve Cihazlı Saf Ses Odyoloji Testi sonucunu aldım. (EK-1) Odyoloji sonucundan anlaşıldığı üzere işitme cihazlı işitme kaybım 34 db ölçülmüş ve Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmeliğin 7. Maddesinin B bendinin 1. fıkrasında bulunan şartları taşıyorum. Odyoloji testinden sonra KBB uzmanınca Rapor (Ek 2) tarafıma verildi. Bu rapor ile Aralık 2019da sürücü kursuna müracaat ettim ve Sürücü kursu, Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek kaydımı yaptı. Eğitimden sonra A sınıfı sertifikamı (EK - 3) aldım. Sertifikamı 15.06.2012 tarih ve 279493 Nolu H sınıfı ehliyetimi yeni yönetmelikteki B sınıfına çevirerek A sınıfını da eklemek için gerekli harçları (EK -4) yatırarak Eskişehir Odunpazarı İlçe Nufüs Müdürlüğüne başvurduğumda Ek-2de bulunan Sağlık Raporundaki kısıtlama kodlarının yönetmeliğe uygunsuzluğu veraporun E İmza ile imzalanmadığı için herhangi bir işlem yapılamayacağı söylendi. Bunun üzerine ilgili kurumlar arasında sürekli mekik dokuyarak E-İmzalı Sağlık Raporum (EK - 5) en nihayetinde düzenlenebildi.
EK- 5teki sağlık raporu ile 26.06.2020 tarihinde nüfus müdürlüğüne gittim ve orada da bu eski yönetmeliğe göre 2012de almış olduğum H sınıfı ehliyetimin B sınıfına dönüştürülmesi hakkında Genel Müdürlüğe görüş sorulacağı tarafıma bildirildi. 29.06.2020'de nüfus müdürlüğüne çağrıldım ve tarafıma Tutanak (EK - 6) ve tahdit formu (EK - 7) düzenlendi yeni ehliyetim verilmediği gibi İl Sağlık Müdürlüğündeki komisyona sevk edildim.
İlgili yönetmeliğin 7. Mad. 1. Fıkrasının (a) bendine göre muayene yapılmış ve ek-1deki odyoloji sonucunda sunulmuştur. Bu raporla ilgili yönetmeliğin 7. Mad. 1 sayılı alt bendinin (b) fıkrasının 1 Say. alt bendindeki şartları taşıdığım için yönetmeliğin 4.Mad. 7 sayılı alt bendi gereği muayene ve test sonuçlarıma göre Ek-2 ve Ek-5teki sağlık raporlarına 42. 102-103.03 ve 01.06 kısıtları konulmuştur. Bu yönetmeliğin 4. Mad. 8 sayılı alt bendindeki hükümlerin tertibatlı araç kullanmamı gerektiren bedensel bir engelimin olmamasından ötürü şahsımla bağdaşmadığı, ayrıca işitme kaybımın işitme cihazları sayesinde normal insan kadar olduğu ve konuşma engelimin olmadığı ek-5teki raporda belirtilmiştir. cümle kurma problemlerim yoktur. Zaten yazmış olduğum bu satırlardan da durum anlaşılmaktadır.
Ayrıca Eskişehir dışında ikamet eden ve benim durumumda olan kişilerle yaptığım görüşmede iş bu durumu yaşamadıklarını, hastaneden aldıkları sağlık raporu ve sertifikalarını nüfus müdürlüklerine ibraz ederek ehliyetlerini aldıklarını ifade ettiler.
Haksız yere komisyona sevk edilerek sürecin uzamasiyla oluşan mağduriyetimin giderilmesi ve H sınıfı ehliyetimin yeni tip B sınıfına çevrilip, EK- 3te sunmuş olduğum A sınıfı Motosiklet Sertifikamın da ehliyetime eklenmesi hususunda;
Gereğinin yapılmasını arz ederim
Bunun aynisini yazdım.
Ek-1 34 db isitme kaybını gösteren odyoloji sonucu
Ek-2 ilk sağlık raporu
Ek-3 motosiklet sertifikasi
Ek-4 ehliyet harcı dekontu
Ek-5 sağlık raporunun e imzali ve eksik kisitlama kodlarının düzenlenmiş hali. (burda isitme cihazli 34 db isitme kaybima rağmen 102 kısıtlaması konuldu)
Ek-6 tutanak
Ek-7 tahdit formu (ehliyetin askıya alınması hakkında)