Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilerin ehliyetine yazılan gereksiz kodlar

arkadaşlar daha öcen yazıldı çizildi ise kusura bakmayın benim iki kulakda %50 işitme kaybı var bu sene ehliyet işini benimde halletmem lazım tek kulakda cihaz kullanıyorum ne araç sürerken nede konuşmada sıkıntım yok napsak ne etsek bu işi en az hasarlı şekilde halletsek:)

birde 2022 aralık ayı son siz neden acele ettiniz

Son düzenleme:
Muharrem77
Artık e imzasiz evrak gercek evrak sayılmıyor. Aldığın raporun e devletten de görünmesi lazım

imjnr.26

Zaten hasteneye gittiğinde tüm işlemler elektronik ortamda gozukmuyormu?benim bildiğim gözükür özel yerden alan arkadaşlar var sıkıntı yaşayan duymadim

arkadaşlar merhaba uzun zamandır merak ettiğim bir konu var 2009 yılında yaklaşık 90db kayıp ile cihaz kullanarak B sınıf ehliyeti aldım ancak bu elektronik ehliyet dolayısı ile değişim için bende uzatmalara girdim ve motorsiklet sevdasından dolayı B ehliyete ilaven A2 sınıfıda eklettirmek istiyorum ancak eklettirirken B sınıfında yanmasından korkuyorum...
asıl sorum şudur ki aramızda işitme engelli olup duyabilen ve konuşabilen A2 sınıf ehliyet olan, alabilen varmıdır ne tür prosürlerden geçmek gerekir ?

16Caner16

Alabilen var her şey doktora bağlı. 1.grub sürücü olur 42 102 kodlu rapor alırsanız olur yalnız b sınıfı engelli verilmemesi gerek bazı doktorlar yazıyor b sınıfı engelli sürücü olur şeklinde bazıları Eskişehir'de bir arkadaşımıza cektirmisler 47 ortopedik engellilere özel kodu dayatanlar var

Muharrem77
İki teker ilgimi çekmiyor, o yüzden talebim olmadı hiç, ama işitme engellilerin A sınıfı ehliyet alabilmelerinin önünde herhangi bir engel yok.
Benimle birlikte komisyona giren yaklaşık 15 işitme engelliden hiç birine "47-İki tekerli araç kullanamaz" kodu yazılmadı.

iki teker araç için ehliyete yazdırabilmek için tekrar sürücü kursuna gitmek gerekiyor değil mi? Tekrar sınav, bunları başarırsak ehliyete işletiyoruz. Doğru mu bildim?

muhendis3232

İşitme engelli a2 ehliyet alamaz dediğiniz 2006daki sürücü adayları yönetmeliğinde yazıyordu. O yönetmelik kalktı şuanda 2016dan beri yeni ab uyumlu bir mevzuat mevcut KBB bölümünde işitme cihazı olanların kaybı farketmez eski yönetmelikteki gibi kısıtlaması yoktur. Genelde 1.grub sürücü olabiliyorlar 1.grubun içinde motor ehliyet sınıfları mevcut. O yüzden alabilmeleri de sıkıntı değil İzmir'de Alsancak sürücü kursu veriyor işitme engelli olupta alanlar var yani bir ben almaya uğraşıyorum bakalım
@Mr.No
Kaldırılmadı arkadaşım öyle bir şey yok öyle olsaydı resmi gazetede yürürlüğe girerdi ama burası tr belli olmaz.

muhendis3232
kanunlar o kadar karışık ki :D :D

Muharrem77
şu kodları iyice öğrenmek gerek yenisini alırken neler eklerler Allah bilir :/

Mr.No
ehliyet kursu şart ancak öncesinde herhangi ehliyet var ise A2 sınıfı için sadece sürüş mülakat sınavı oluyoruz yazılı sınavdan muaf

16Caner16

İlk fırsatta ehliyet değişmeden A2 ekleyetim. Bilgi ve ilgiler için hepinize teşekkürler.

Mr.No

A2 alma A sınıfı al derim a2lerde hacim sınırı var 500luk motoru kullanırsın en fazla a sinifi nda sinir ayırımı yok

Muharrem77

Bilmiyordum: Öğrenmiş oldum teşekkürler.
Kursa yazılırken A sınıf yazdırırım sayende..

Var mi herhangi bir gelişme yaşayan? Benim durum hala belirsiz. Nüfus il sağlık müdürlüğündeki komisyona sevk ettiydi. Ben de cimere şikayette bulundum. Cimerden uc haftadır bir cevap bekliyorum hala cevap yok. Ehliyetim de yok. Elimdeki h sınıfı ehliyetime de el koymuşlardı zaten. Salak saçma uygulamalar yüzünden. Bu süreç bitsin o kişilerle ayrı ayrı uğraşacağım. Ant içtim buna.

ufukalp abi bir sorum olacak yeni konu mesaj atmak istemedim izmirde çiğlide özel ekol hastanesi sürücü olur raporu veriyormuş işitme engelliye odyo testini bile yapıyorlarmış aramış konuşmuştum güvenilirmi orası?

@Mr.No

Müracaat ettinizmi ehliyet için?

Muharrem77

Bak bunu bende bilmiyordum iyiki söyledin sağolasın ;)

Geçen hafta sürücü kursuna danıştım işitme engelliler için alamaz diye söz konusu değil yinede bir kaç sürücü kursuna daha telefondan danıştı, sonuç olarak bütün kararın sağlık raporuna bağlı olduğu anlaşıldı özel durum olduğundan aile hekimlerin sorumluluğu almaz yetkili hastanelerden muayane olup heyetden geçmeniz gerekli, ancak uzun süreçten uğraşmak istemiyorsanız özel hastaneden hemen muayane alabilirsiniz dediler (özel hastane tabi pamuk eller cebe :D ) sonrası kursa gidip işlemleri başlatılıyor, dosya masrafı, motor eğitimi ve sınav mülakatı için aldığım fiyat 1.600TL oldu açıkcası bu kadar beklemiyordum :/ önümüzdeki aksilik çıkmazsa hastaneye gidip rapor için şansımı deneyeceğim :rolleyes:

16Caner16

Onu diyen sürücü kursu nün alımını karislarim ben Ankara'da başkent sürücü kursunu arayıp sordum alabilir dediler özellikle işitme engelli lere farkindalikta öncü kurslardan Alsancak sürücü kursu işitme engelli adaylara motor ehliyeti verdiğini söylediler sosyal medya hesaplarında bile paylaştılar. Kaldiki yetkili hastane şart değil. Uzman doktor kararı yetecektir hastanenin önemi yok ama ozelller daha şeffaf sonuçta müşteri memnuniyeti odaklı heyetlik bir durum yok tanıdık doktor olunca heyete çıkmadan alınabiliyor rapor ben 2018de aldım nvi 102 kodu olmadığı için kabul etmedi raporu kaldı KBB uzman doktor komisyonla bile sevk etmemişti nvi personeli bahsini bile etmedi sorun 102 koduydu. Özel hasteneye git hallet derim kısacası devlet hastanesi ugrasilmaz isguzergah memurların tripleri çekilmiyor ben fiyat almıştım fark ücreti 1150 tlydi bende b sınıfı mevcut üstüne ekletmek için henüz daha gitmedim siz bir gidin hangi süreçlerden işlem yapıldı bunları bildirin buradan hem bilgilenmis oluruz diğer arkadaşlar faydalanırlar

Bende bekliyorum H ehliyeti B ye çevirmek için.
Amacım A2 veya A ehliyetini ilave etdirmek

Benim her iki kulakta işitme cihazı ve %45 işitme kaybımdan dolayı E sınıfı ehliyetim gitdi, H sınıfı verildi ve hala böyle bilginize.
Kulakta cihaz la ağır vasıta ve ticari araç yok artık.

duymazay11

Doktordan doktora göre değişiyor size b sınıfı engelli ehliyeti verilmiştir. H sınıfı ehliyet yok artık suanki sürücü adayları sağlık yönetmeliğine göre işitme cihazı kullanan lar 2.grub dahi alabiliyor cihazlı 35 DB seviyesini yakalamanız gerekiyor odyo testinde size b sınıfı engelli sürücü olurmu yazdılar raporunuza orası önemli 1.grub yazdılar ise motor ehliyeti alabilmek mümkün yalnız sizde h sinifimi var yoksa e ehliyetimi?süreç nasıl başladı devlet hastenesinden aldınız

ben monokülerim ve banada aynı kodlar yazıldı
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı

başımdan geçenleri ayrı bir konuda değerlendireceğim

abi sana bisey soracm gene varus cıktı bende bacaklarda bundan heyet rapor yazarmı

abı sana bısey soracam gene varus bacak ta iskelet bozuklugu asırı carpıklık var ve topuk dikeni var bunlardan heyet puan verirmi bir cevap yazarmısın oturan boga...

Nihayet Ehliyeti değiştirebildik. Engelli B yeni tip ehliyeti mi aldım.
Engelli B yi aldım ama maalesef 47 (iki teker kullanamaz) kotunu yazdılar
Ehliyetde M sınıfıda F sınıfı da boş. Mobilet de traktörde kullanamayacağız gibi
Durumum böyle

Ön yüzünde B yazısı
Arka yüzünde 02 47 102 103.05
42.01 42.03 42.05

yazıyor.Benim ehliyet işleri böylece bitdi.
A veya A2 hayal oldu.

ben monoküler kayıtlı ehliyetimi 2022 sonuna kadar yenilerim diyordum ama işitme cihazlarımı unuttum .zaten ehliyeti niye aldım bilmiyorum oturmadım bile tek sefer koltuğa . ehliyeti de yenilemem kalsın kenarda. sizlere de kazasız belasız sürüşler dilerim.

Üst Alt