Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

crabby403

Buralarda pek cevap veren olmuyor anlayabiliyorum sizi çok bir bilgim yok ama bence muaf olursunuz havayolu sanırım total kayıp kemik yolu ise ağır işitme kaybı sanırım

Iyyzux.jpg

Merhaba arkadaşlar, Bir sorum olacaktı üstteki resime göre sizce ne olur. Acaba muaf gibi bir durum olur mu?

Arkadaşlar sırf bizler gibi duyma kaybı olan, askerliği henüz gelmemiş veya tecilli olanlar için yazmak adına üye oldum. Çünkü ben yaparken kimse yardımcı olmadı, bari tecrübelerimiz birilerine yol göstersin. İlk olarak aile hekimine gitmeden önce e devletten belgeyi doldurdum. Oraya işitme kaybımı yazdım. Ardına aile hekimine gittiğimde durumu belirttim. Durumu belirtmenizde fayda var çünkü genelde hiç bakmadan tamam sorunun yok hadi geç diyorlar. Beni il devlet hastanesine yönlendirdi. Orada işitme testine tabi tutulduktan sonra doktora sonuçları gösterdim. İlgili yerleri okuyarak muafiyet olacağını düşündüğünü ve kurulda kesin karar verileceğini yazdı. Benim işitme kaybım orta düzeydeydi. Bu dediklerim geçen sene olduğu için desibellerini hatırlamıyorum. Ardına diğer hafta perşembe kurul karşısına çıktım. 5 dakika bile sürmeden verdiler belgeyi. Daha sonra belgeyi almak için bi 10-15 dk beklemeniz gerekli.

İşin tecrübe kısmı internette okunan çoğu şey ile sizin rahatsızlığınız arasında büyük fark var. Tek kulağı hiç duymayan birinin askere alındığını da okudum. %90 larda işitme kaybı olanın alındığını da. Ancak bunlar birer kıstas değil. Gidip en olması gereken şekilde hastaneye gidip durumu kendiniz görmeniz ve takip etmeniz. Ortalama 2 hafta alan ancak her günü almayan bir işlem. Ben askere gitmeyi çok isterdim. Hatta doktor bana söylediğinde gözyaşlarıma hakim olamadım. Ancak bu bizim elimizde olan bir durum değil. O yüzden sakın moralinizi bozmayın. Bir yıl geçtikten sonra dönüp baktığımda mantıklı bir karar olduğunu anlayabiliyorum. Çünkü askerlikte işitmediğim bir emir veya bir sözün başıma neler açabileceği ortada.

- sağlık ocağına git
- devlet hastanesinde test yaptır
- kurula çık
- Raporunu al
- askeriyeye raporunu teslim et, oradaki komutandan onayı al
- 1 hafta sonra e devlete düşmüş olacaktır.

Hayatınızda başarılar dilerim.

Muaf olurmu

Dün girdiğim odyo testinde sonuçlar su şekilde
Saf ses ortalaması 500-2000hz sağ 45 sol 40
Kemik sağ 35 sol 35
Saf ses ortalaması 4000 Hz hava sağ 50 sol 44
Kemik sağ 40 sol 40
Sizce bu değerler ile muaf olurmuyum teşekkürler şimdiden ..

İşitme kaybım bulunmaktadır askerlikten muaf olur muyum?

Öncelikle merhabalar iyi forumlar dilerim,

Sonradan gelme sağ ve sol kulakta işitmeye dair kayıplarım var, sağlık raporu oranım %33. Sizlerden şu konu hakkında bilgi almak istiyorum. Aşağıda bulunan değerlere göre askerlik hizmetinden muaf olma durumum nedir? (Forumda bu konuya ait bir sürü başlıklar açık fakat anladım desem yalan olur)

Sağlık Raporu Oranı: %33

Sol kulak (Orta derece snik)
SAF SES ORTALAMASI (dB ile)
Hava: 50
Kemik: 48

Sağ kulak (İleri derece snik)
SAF SES ORTALAMASI (dB ile)
Hava: 77
Kemik: 65

KONUŞMAYI ALMA EŞİĞİ (dB)
Sol: 60
Sağ: 85

KONUŞMAYI AYIRT ETME
SOL: 92
SAĞ: TY (ne anlama geliyor bilmiyorum fakat böyle yazıyor)

Bu değerlere göre askerlik sonucu ne olur, odyoloji test tarihi: 31.12.2020

Arkadaşlar, kaç desi kaybın neye karşılık geldiğini bilmediğim için bu konuda bir yorum yapamıyorum. Bilen varsa yanıtlasın lütfen.

Selamun aleyküm benim de kafamda sorular var bu konuyla alakalı yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim ama resim yüklemesini bulamadım odyo test sonucunu atacaktım onu da söylerseniz sevinirim ya da şöyle söyleyeyim resimsiz;

SAF SES ORTALAMASI;
Sol kulak hava; 116 db kemik 72 db
Sağ kulak hava; 10 db kemik 6 db

KONUŞMAYI ALMA EŞİĞİ
Sol ; NA
SAĞ;15 db

KANI VE TAVSİYELER;
SOL İ.K? TYMP REFLEX BAKILDI.

ODYODA ÇOĞUNA BASTIM AMA ODYO TESTİ NET MİDİR BUNU ÇOK MERAK EDİYORUM BASIP BASMADIĞIMLA İLGİLİ HEM KAFAMDA İKİLEMDE KALIYORUM ÇOĞUNA BASTIĞIMI HATIRLIYORUM AMA YİNE DE NET OLMADIĞINDAN ENDİŞELİYİM ÖZELLİKLE BUNU CEVAPLAYACAK BİRİ VARSA KAFAMI RAHATLATIR

Test sonucu kağıdımda tam olarak bunlar yazıyor resim ekleyemediğim için yazdım bu sonuçlardan sonra bera testi istendi sizce bera testi sonucu ne olur bera testinde desibeller odyodan farklı çıkar mı muaflık ihtimalim nedir BİLEN BİRİ cevaplarsa sevinirim teşekkür ederim☺

Asker'den muaf mı olurum ?

Herkese merhaba.. Aylardır kafama takılan bir soru var.. Sol ve sağ kulağımda işitme kaybı var aynı zamanda kulak çınlaması da var. Sol kulağım 45 sağ kulağım 40.. İşitme cihazı kullanıyorum.. Bu oranlarda muaf olma durumum var mı ? Aslında askere gitmek istiyorum ama umudum da yok çok yabancı dilim olduğu için yazıcı falan olursun diyenler oldu ama ne bileyim.. Bir bilene sormak istiyorum..

merhaba Arkadaşlar
Bir sene önce Sağ kulak total işitme kaybından muaf oldum. odyolojide sağ kulak 106 sol 15 , bera testinde sağ kulak:100db sol kulak : 15 ve boy-kilo uyuşumsuzluğundan heyet elverişsiz raporu verdi. ancak raporumun hastaneye hatalı olduğundan dolayı geri dönmüş . pazartesi günü tekrar hastaneye gidicem sizce muaf etmeyeceklermi ?

İşitme Kaybım Var, Bu değerler ile askerlikten muaf olur muyum?

Merhaba arkadaşlar, her iki kulağımda da doğuştan nörosansoriel işitme kaybı var, işitme cihazı kullanıyorum. %30 engelli raporum var en son 2013'de engelli raporu için test yapmıştırdım. Fotoğrafları aşağıya ekliyorum:

Sağ:46db sol:63db - 2013 yılında yaptırmıştım testimi.

resim1.jpg

Bu ise geçen sene yaptırmış olduğum rapor.

resim2.jpg

Askerlik tecilimi bozdurmayı düşünüyorum, muaf olur muyum yoksa askere alınır mıyım? Ayrıca bu raporlarla şuan engelli rapora başvursam %40 alabilir miyim? Mevcut raporum %30

Madde 19B/02. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ila 2 metre (40 dB(dâhil)-65 dB (hariç) arası) mesafeden işitmesi.
Durum muaf gibi gözüküyor fakat bu testleri yönlendirildiğin hastanede tekrarlatacaklardır.

Teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla muaf oluyorum değil mi? :(

Merhaba odyoloji raporum bu şekilde çıkıyor yönetmenliği okudum ama karar veremedim muafiyet oluyor mu

Benim test sonucum sol kulak 56db(orta seviye iletim tipi işitme kaybı) sağ kulak normal değerlerde çıktı. Doktor askerlikle ilgili 3 yıllık tecil hakkım olabileceğinden bahsetti. Bilen arkadaşlar detaylandırabilirlerse memnun olurum.

Benim de rapora bakabilir misiniz?

Merhaba benim Bera testine de bakabilir misiniz?

ctpi76x.jpg

Üst Alt