Evet değerli kardeşlerim bugün itibarı ile askere elverişli değildir raporumu alabildim herkesin fikir sahibi olabilmesi için süreci özet geçicem öncelikle yaklaşık 2 aylık bir sürece hazır olun bunu baştan belirteyim.
1.adım : e-devletten aile hekimine yoklama için randevu alınır, aile hekiminiz rahatsızlığınızı belirtmenize mukabil sizi gerekli tetkiklerin yapılacağı hastaneye yönlendirir.
2. Adım : KBB hekiminiz işitme kaybınızı değerlendirebilmek adına öncelikle sizden odyo testi yaptırmanızı isteyecek, odyoloji test sonucunuza göre tsk yönetmeliğinde de belirtildiği üzere sizden ABR ( bera ) testi istenecek.
3. Adım : Bera testinizde de işitme kaybınız tsk nın belirttiği durumlardan herhangi birine uyuyor ise hekiminiz sizi heyete yönlendirecek, her hastanenin heyet toplanma günü farklı olduğundan size verilen gün ve saat için heyette hazır bekliyor olmanız gerekiyor.
4. Adım : Heyet sonucununda size bir evrak verilecek orada heyetin almış olduğu karar yazılıdır. Heyet kağıdınız 3 fotokopisi ve kimlik belgenizin 2 fotokopisi ile en yakın askerlik şubesine giderek işlemlerinizi tamamlayın. Orada size geçici bir belge verilecek, resmi evrağınız belirttiğiniz adrese birkaç ay içinde gelecek.
Umarım yeterince aydınlatıcı olmuştur. Allah hepinizin gönlüne göre versin.