Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

normal e devletten başlaatcaksın askerlik işlemlerini aile hekimin hastaneye yönlendircek gerisini hastane hallecek

Benim şuan 2 yıl tecil durumum var.
Acaba ben askerlik işlemlerini başlattıktan sonra bu muafiyetin verilmeyip hemen askere alınma durumum ortaya çıkabilir mi ?
Bir de hastanede tekrar işitme testi yapmam gerekecek mi ?
cok soru soruyorum kusura bakmayın ama cok merak ettigim ve kimseye soramadıgım sorular

onurcemkarakoc

Hemen almazlar askere.İtiraz hakkınız falanda var ama muafiyet verilecektir bu değerlere verilmeme ihtimali yok.
Hastanede de işitme testi yapacaklar eski testlerinizide götürün

kMMZbq.jpg

konu : bu işitme testine göre muaf olurmuyum.

merhaba arkadaşlar sağ kulağım hiç duymuyor.Asal yoklamayı yapıp Tecili bozdum aile hekimine gittim sonra aile hekimi şehir hastanesine sevketti. İşitme testini yaptırdım yukarda yüklediğim fotoda mevcuttur.Heyet Kbb doktoru askerlik yapamazsın dedi . bera testi de istemedi.daha sonra kan verdim,ekg,röntgen,ultrson bunları halletim.ayrıca kiloluyum sadece aile hekimi boy ve kiloyu ölçtü sevke boy/kilo uyumsuz yazmış acaba şehir hastensi tekrar bo/kilo ölçümü yapması gerekmiyor mu ? yarın sağlık kuruluna teslim edecem galiba bunları.sonuç ne olur sizce?

https://i.hizliresim.com/kMMZbq.jpg

konu : bu işitme testine göre muaf olurmuyum.

merhaba arkadaşlar sağ kulağım hiç duymuyor.Asal yoklamayı yapıp Tecili bozdum aile hekimine gittim sonra aile hekimi şehir hastanesine sevketti. İşitme testini yaptırdım yukarda yüklediğim fotoda mevcuttur.Heyet Kbb doktoru askerlik yapamazsın dedi . bera testi de istemedi.daha sonra kan verdim,ekg,röntgen,ultrson bunları halletim.ayrıca kiloluyum sadece aile hekimi boy ve kiloyu ölçtü sevke boy/kilo uyumsuz yazmış acaba şehir hastensi tekrar bo/kilo ölçümü yapması gerekmiyor mu ? yarın sağlık kuruluna teslim edecem galiba bunları.sonuç ne olur sizce?

Merhaba arkadaşlar benim sağ kulağımda ileri düzeyde işitme kaybı var. Bugün askerlik için odyoloji testine girdiğimde total olmayan işitme kaybı sağ kulak için 85 db hava 70 db kemik sol kulak ise 12 db hava 7 db kemik olarak sonuç işlendi ve bera testi istendi.Ben sağ kulağımın hiç duymadığını düşünürken bu sonuca da şaşırdım açıkçası, Bera testinde de 85 db sonuç çıktığı takdirde askerlikten muaf olabilirmiyim ? Teşekkürler.

Son düzenleme:
bera testi nin 100 db olması gerek diye biliyorum. benim odyo testinde 102 db çıkmıştı bera testi istemediler.

Valla ustad aslinda 85 çıkmasını beklemiyordum çünkü bildiğin duymuyorum bu sonuç nasıl çıktı bende bilmiyorum , odyo testinde ses duymasam da titreşim olduğunda da basmam söylendi belki onunla alakalıdır diye düşünüyorum, bera testinde 90 db gerekli diye okudum bende ama 5 db için insiyatif kullanılabilir mi yada bera testinde farkli bir sonuç çıkabilir mi bunları da merak ediyorum aslında.

eğer hiç duymuyorsa sağ kulak bera da 100 db cevap alınmadı yazar ve direkt muaf eder kurul. odyo da bazen sağlıklı olamayabiliyor sonuçlar. bana o kadar yüksek titireşim gönderdiiler en sonda sonra teknisyene bağırdım,beynim sarsılmıştı.

Her halükarda bera testini beklemekte fayda var o zaman ben bütün süreci buraya yazıyor olacağım belki başka bir arkadaşımız faydalanır bilgilerden .

Mrb ben askerlik tescil hakkim bitti muane oldum bugun kulaklarimda isitme kaybi var iki defa kulak zarin delik kucukden beri ameliyat oldum birde daha kulak kemliklerinden oldum toplam3 defa ameliyat oldum care yok ve cihaz verdiler 10 seneden beri cihaz kullaniyorum bugun odyo testi yaptim birsey cikmadi bera testine yonlendirdiler bera testinde ise sag kulagimda %50 dbhl sol kulagimda ise %70 dhbl cikti altta sonuc olarak Bilateral orta derecede isitme kaybi oldugunu dusunulmustur persembe gunu heyete girecem çürük rapor verirlermi
Bilgi verirmisiniz arkadaşlar

Sag yuzde 50 sol ise yuzde 70

Sizce bu durum da muaf olabilir miyim ? Bilgisi olan bişey diyebilir mi? Teşekkürler

Evet değerli kardeşlerim bugün itibarı ile askere elverişli değildir raporumu alabildim herkesin fikir sahibi olabilmesi için süreci özet geçicem öncelikle yaklaşık 2 aylık bir sürece hazır olun bunu baştan belirteyim.
1.adım : e-devletten aile hekimine yoklama için randevu alınır, aile hekiminiz rahatsızlığınızı belirtmenize mukabil sizi gerekli tetkiklerin yapılacağı hastaneye yönlendirir.
2. Adım : KBB hekiminiz işitme kaybınızı değerlendirebilmek adına öncelikle sizden odyo testi yaptırmanızı isteyecek, odyoloji test sonucunuza göre tsk yönetmeliğinde de belirtildiği üzere sizden ABR ( bera ) testi istenecek.
3. Adım : Bera testinizde de işitme kaybınız tsk nın belirttiği durumlardan herhangi birine uyuyor ise hekiminiz sizi heyete yönlendirecek, her hastanenin heyet toplanma günü farklı olduğundan size verilen gün ve saat için heyette hazır bekliyor olmanız gerekiyor.
4. Adım : Heyet sonucununda size bir evrak verilecek orada heyetin almış olduğu karar yazılıdır. Heyet kağıdınız 3 fotokopisi ve kimlik belgenizin 2 fotokopisi ile en yakın askerlik şubesine giderek işlemlerinizi tamamlayın. Orada size geçici bir belge verilecek, resmi evrağınız belirttiğiniz adrese birkaç ay içinde gelecek.

Umarım yeterince aydınlatıcı olmuştur. Allah hepinizin gönlüne göre versin.

Birinci adım öncesinde Askerlik şubesine gidip Tecil bozdurma veya Muafiyet isteği gibi bir işlem yaptınız mı hocam ?

Merhaba arkadaşlar şu an askerdeyim. Kulaklarımda işitme kaybı var. Revire gittim askeri hastaneye sevk etti. Orda işitme testi yapıldı biri 65DB diğeri 60DB çıktı. Askeri hastanede devlet hastanesinden işitme testi istedi. Orada biri 60DB diğeri 61DB çıktı. Pazartesi günü test sonucunu götürcem. Sizce sonuç ne olur. İnşallah Bera için sevk yazmazlar. Çünkü kıbrıstayım gidip gelmem zor olur

merhaba benim 43 desibel işitme kaybım var tam olarak hatırlamıyorum sonuçları kaybettim 50 db değil yani insanlarla kolayca iletişim kurabiliyorum ama doktor bana cihaz verdi askerliğim yaklaşıyor subay olmak istiyorum iki kulakta da işitme kaybı var aralarında desibel farkı var ama tam hatırlayamıyorum sizce muaf olmam de mi muaf olmak istemiyorum.

Hafif işitme kaybı askerlik yapmama engel olur mu?

Merhaba,
Otoskleroz hastalığından ötürü işitme kaybım bulunmakta. İki kulağımda da 40 desibel. 2 sene önce aile hekimimden sağlık raporumu tecil etmek için aldım. Bu ağustosta'da gidiyorum. Hastalığımın şu safhasında iletişim açısından fazla problem yaşamıyorum, sadece kısık sesli konuşanları anlamada biraz sorun var. Benim isteğim askerliğimi kesinlikle yapmak yönünde. Sizce engel olur mu?

OturanBoğa

Geç oldu ama yazayım dedim. Tedavi yokmuş. Muafiyet verildi. Ardından eve yollandım. Yalnız askerlik durum belgesine e devletten bakınca
AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜ ASKERLİKTEN MUAF TUTULMUŞTUR.
yazıyor. Hemen alt kısımda ise
MUAFİYET NEDENİ : ONAY BEKLEME AS. ELV. DEĞİLDİR
yazıyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Ama en altta BU BELGE 24/09/2020 22:59 TARİHİNE KADAR GEÇERLİDİR. yazıyor. Neden tamamen muaf gözükmüyorum. Belgeler daha tam onaylanmadığı için mi yoksa bir daha askere çağırma gibi bir durum olur mu?

fox5578

Askerlikten süresiz muafsın. O 24/09/2020 tarihi elindeki belgeyi resim işlerde kullanabilmen için geçerlilik tarihi. O tahiten sonra yine öyle bir belgeye ihtiyaç duyarsan başvurup alacaksın ilgili kurumdan. Evraksal bişey yani.

yüzdeliklerle alakası var mı benim engellilik oranı %38 asla yüzde 40 yapmadılar askerlik şubesinden sağlık kontorllerine gönderdiklerinde ne tür testlere maruz kalıyoruz bir cevabınız varsa lütfen paylaşınteşekkürler

Benim 2 tane engelim var ve iki kerede mideden ameliyat oldum sadece işletmeden muafiyet verdiler belli bi oran var sanırsam duyduğunu anlama oranıda bunu etkiliyor

cem9723
Söyle anlatayım ben e devletten kayıt yaptırdım ordan sorular soruyorlar klasik önceden yüzyüze sordukları soru işte engelin varmı varsa nelerdir diye bunlari yaptiktan sonra hastaneyi otomatik veriyor oraya gidiyorsun normal isitme testi yaptırıyorlar ama 1 kere yapmıyorlar bana 3 kere yaptılar farkli doktorlar sonra rapor onaylandıktan sonra kurula gidiyorsun orda da gün veriyorlar imzalanıyor alıyorsun askerlik şubesinde sorumlu kişiye veriyorsun 1 veya 2 ay sonra belge geliyor muafiyet belgesi

Merhaba arkadaşlar sağ kulak 12 db Sol kulak Total işitme kaybım ve engelli raporum var muafiyet sağlıyormu acaba

Arkadaşlar salı günü şehir hastanesine sevk edildim KBB doktoru önce odyo testi isted sonuçlarda sol 12 sağ total işitme kaybı vardı arşından bera testi istedi 1 hafta sonrasına verdiler gittim 2 saat uyuyorsunuz o sırada kuşağa sinyal gönderip sinirsel tepkimeyi ölçüyorlar bera sonucumda sol 30 sağ total çıktı KBB doktorum heyet e sevk etti heyet haftaya perşembe toplanacak doktor muhtemelen muaf dedi bakalım haftaya sonucu paylaşacağım

Merhaba kolay gelsin bir sorum olacaktı acaba cevaplar mısınız ?

Benim sağ kulağım doğuştan duymuyor. Hava yolu 107 dB
kemik yolu 72dB
acaba muaf olur muyum bu durumda?

Üst Alt