Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

mazino kusura bakma kardeşim buda son sorum raporu verdim şubeye fotokobi
İstedi verdim neyse şube alma baskn müdürnden kaşe imza istedi onu verdm 2 belge verdi 2 3 ay sınra evinemi aile hekimine gelir dedi anlamadım raporda aşağıda muafiliyrt nedeni onay bekleme eşvetişli değildir dio onaymı beklenecek ?

Muaf olur muyum

İsitme kaybindan dolayi Saglik kurulu askere elverisli degildir dedi bakanliga onaya gitti sizce muaf olur muyum

Blalkrt evine aile hekimi değil onaylanmış rapor gelecek onunda gelmesi 3-6 ay sürüyor

Işıtme engellinin askerlik işlemi

Selam kolay gelsin arkadaşlar.
Askerlik muafiyet işlemleri yapmak için askerlik şubesine gittim hastaneye sevk etti, hastane de bera testine sevk etti.
Ben işitme engelliyim sağ kulak 70 db sol kulak 90 db ölçümleri olmuştur. Bera testine gireceğim. Askerlik için en düşük değerler nelerdir ? En düşük db oranları kaçtır ve bu konu hakkında diğer detaylı bilgileriniz varsa paylaşıp yardımcı olurmusunuz?
Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler

Slm arkadaşlar benim de sol kulak 90 db sağ kulak 20 db yanıt alındı beni muaf etmediler sizce muaf olmam gerekmez mi askerlikten

Tek kulak nasıl oluyor abi benim sol kulak 90 sağ kulak 20 abr testini yaptım beni muaf etmedi bi yanlış lik var mi acaba yada ne yapmam lazım bana yardımcı olun çok tsk ediyorum

isitme den dolayi askerlik muafiyeti olur mu

Slm aleykum arkadaşlar ben askerlik için hastaneye gittim abr testi istediler test sonucunda sol kulak 90 db sağ kulak 20 db yanıt alındı ve beni muaf etmedi sizce bu karar doğru mu benim muaf olmam gerekmez mi yada ne yapmam lazım yardımcı olun lütfen

Son düzenleme:
tek kulak 75-80 db ile muaf olanlar var senin rahat muaf olman lazım doktora sormadın mı 90 db yeterli değilse kaç olması gerekiyor diye

mazino

Abi yönetmelik diyor 90 ve üstü olması lazım tek kulak bunu doktor a söyledim bana dedi 90 kapsamıyor 90 nin üstü olması lazım mesela 91 ve yukarısı bende bişey anlamadım ne yapmam lazım bilmiyorum

@mazino

Tmm abi çok tsk ediyorum

Slm abi ya diyecektim acaba askeriye başka hastaneye sevk ettiğinde tekrar dan abr testini falan mi tutacagim yoksa elimdeki sonuçlara göre mi bana bişey diyecek. Sizi de yoruyorum kusura bakmayın çok tsk ediyorum

Yeniden test oluyor. Askeri hastane kendi testini kabul ediyor.

Çok ugrastiriyorlar sol kulak 90 db sağ 20 db abr de çıktı yönetmelik 90 ve üstü diyor doktor 91 ve üstü kabul ediyor dedi kendileri de ya ne yaptıklarını bilmiyorlar yada işi yokuşa sürüyorlar var mi bilginiz hocam bu değerde muaf olur mu

Tanju bey ne yazık ki öyle işi bilmeyen odyologlar duruyor. 90-91'se ikisi de çok ileri derecedir. Yüksek olasılık muaf verirler. Ne yazık ki askeri hastane öyle. Ama tek kulak 90'sa diğeri 20'yse zor hocam. Çünkü 20 db hemen hemen hiçbir şey demektir. Ondan zorlayabilir sizi Tanju bey

2004 yılında ısparta askeri hastanesinden sol 110+ sağ 58 db çürük verdiler üstelik istemedim muayene ettiler yazıyı elime verdiler 2004 de

Benim sonuclar msb den geri donmus hastane cagirdi tekrardan abr testi vs olcaksin dediler. Yarın ogleden once gidip bakacagim. Surec bastan mi baslayacak yoksa sadece testi olup sonucu kurula vermem yeter li olcak mi ?

öncelikle herkese selamlar ve geçmiş olsun
benim problemim sol kulak kolesteatom . 2 hafta önce ameliyet oldum ve şuan 70 db işitme kaybı var . işitme kaybı değilde kolesteatom okudugum maddelere göre muaf için yeterli ancak tabirlerden çok ta anlamamaktayım acaba ameliyat oldugum için 1 sene ertelememi verirler yoksa muaf olma ihtimalide varmı ? tecilim önümüzdeki ay süresi dolacak ve bozdurmak zorunda kalacam erteleme verme ihtimalleri nedir 1 sene yada muaf verme ihtimalleri . Ona göre yüksek lisana yapmayı düşünüyorum durumum dolayısıyla bi şekilde ertelemem lazım . ve bunların hepsinin yanında anjioödem ve ürtiker hastasıyım kronik ek bilgi olsun diyhe yazdım yönetmelikte anjioödem tarzı bişey göremedim . Cevap atabilecek arkadaşlardan abilerimden rica ediyorum konu hakkında bilgisi olan yaşanmışlığı olan varsa yardımcı olmalarını bekliyorum duruma göre hareket etmem lazım .

Selamlar,
sağ kulağım tamamen duymuyor askerlik muayene işlemlerini başlattım

odyada 118db tek kulak total işitme kaybı çıktı beraya girdim 97db çıktı. Doktor senin muaf olman gerek dedi tekrar 3 farklı odyo çektirdi 118 118 120 çıktı
tekrar 2. kez beraya girdim 100db'de cevap alınamamıştır çıktı kuruldan elverişsizdir raporu aldım şubeye götüreceğim tüm evrakları. Muafız İŞİTME KAYBINIZ VARSA ASKERLİĞİNİZİ ERTELEMEYİN

Bir de İstanbulda olan arkadaşlar için bera testi için sevk edildiğiniz hastane uzun tarihe atıyorsa yada bera için farklı hastaneye sevk veriyorsa sultan abdülhamit eah sevk yazdırın İstanbulda yetişkinlere bera yapan 6-7 hastane var bunların hemen hemen hepsi beraya 4-5 aya randevu veriyor ama abdülhamit eah 15-20 gün içinde randevu veriyor

Askerlikten muafiyet için odyogram raporuna göre durumum ne olur?

Odyogram alttaki gibi henuz bugun aldım.
Askerlik için muafiyet söz konusu olabilir mi ?

WhatsApp-Image-2019-08-08-at-11.46.08.jpeg

@mazino

hocam peki ne kadar eminsiniz bu durumdan ben hemen yarın gidip muafiyet işlemlerine başvurabilir miyim ?

Merhaba. Bilgisi olan arkadaşlara ihtiyacuım var. İşitme kaybım var ve henüz yeni bir işitme testine girdim ve ciddi manada kaybım olduğunu söyledi doktor.
Odyogramım altta. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.
Saygılarımla

WhatsApp-Image-2019-08-08-at-11.46.08.jpeg

onurcemkarakoc

Test sonuçlarınız aşağı yukaru benimki ki ile aynı. Yönetmelikte 2 kulakta 40db ve üzeri olursa muaf yazıyor

Üst Alt