Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

mazino hastane sevk kayıtta tamamlanmadı diyor asal yoklama yapıyoeum askermisin dedi bana kapıdan cıkıodu deüilim dedim geri döndü mr yolladı yanlıs yoldanmı gidiyorum acaba bilgilendirirmisin napmak getekıo muaf alma durumu var mı ?

Blalkrt

muaf olma durumunuz var askerlik için geldiğinizi söylemediniz mi doktora ?sizi aile hekimi hastaneye sevk etti değil mi ?

mazino Evet aile hekimi sevk etti benı teste gömderdi teti gösterdim askermisin dedi değilim ınun ıcın geldım dedım elcerişli olup olmadığım ıcın oda mr istedi ama hastane sevk kaydı yapmadım kayıt kabulden ?

Blalkrt

hastaneye gittiğinizde danışma sizi direkt doktora gönderdiyse sevk kaydına gerek yok galiba.yinede emin olmak için danışmaya gidip sorun sevk kaydı yapılmasına gerek var mı diye.

Evet direk doktora götürdü yarında mr cekilecek , mr ne alaka acaba yanlıs yapılan birşeymi var diye dusunuyorum peki bu değerler askerlik yapmaya elverişlimidir ?

@mazino cevap verirmisin ?

mazino cevap verirmisiniz sizde gecen hafta cektirdim testi , hava ) ort sağ 82 sol 38 , ( kemik ) sağ 70 sol 32

Konusmayı anlama eşliği N yazmış sağ sol ise 35
Konusmayı ayırt etme sağ - sol %84

Bügünde tekrer cektirdiler ve yarım heyetin önüne cıkıyorum bügünkü teste ise saf ses sağ 83 sol 35 kemik sağ 68 sol31
Konusmayı alma eşliği sağ - Sol %25 konusmayı anlama eşliği sağ - sol %92 sizce ne olur hocam yorumlara baktımda bera testi falan istemedieler ??

Son düzenleme:
E-devlette askerlik durum belgeme baktığımda onay bekleme kalktı.Artık sadece askerliğe elverişli değildir yazıyor.Adresime daha tebligat gelmedi.

Kardeşim sence benım durum ne olur ?? gecen hafta cektirdim testi , hava ) ort sağ 82 sol 38 , ( kemik ) sağ 70 sol 32

Konusmayı anlama eşliği N yazmış sağ sol ise 35
Konusmayı ayırt etme sağ - sol %84

Bügünde tekrer cektirdiler ve yarım heyetin önüne cıkıyorum bügünkü teste ise saf ses sağ 83 sol 35 kemik sağ 68 sol31
Konusmayı alma eşliği sağ - Sol %25 konusmayı anlama eşliği sağ - sol %92 sizce ne olur hocam yorumlara baktımda bera testi falan istemedieler ??

Bugün bera testinin yapılmadığı kuşkusuz hatadır. Sonuçta askerlik için alacaksınız. Bu şartlarda maalesef yanlış yöntem izlemişler yada kanunları bilmiyorlar. Bera testi olmadan başhekimde bilmiyorsa sonradan sorun çıkabilir de. Çünkü bu raporların bir sureti MSB gidiyor.

byk bazen istemiyorlarmış ama bera testi öyle alanda varmış yorumlara baktım herkes istrmiyormuş.peki benım sonuclsr ne olut ?

Blalkrt

Bazen diye birşey değil ki bu.Valla bilmiyorum sonuc onlara kalmış bekle hayrola inşallah

mazino sen bi yorumda yazmıssın heryerde gecerli muafiliyrt raporu vsrio diye ona gerek varmıki cevirme olduğunda. Kimlik sprgulasa orda asker kacagımı gozukecek ??

Blalkrt
Hastaneden aldığın raporu askerlik şubesine götürünce onlar sana veriyo geçici raporu raporun aslı 6 ay içinde gönderilecek sana cevirmede vs sıkıntı olmaz yaninda tasimana gerek yok yani is basvurusunda falan isterlerse veriyosun

mazino bügün doktor rspor verdi b19f1 elverişli değildir pazartesi heyete giriom gidemezsin dedi bana heyetten sonra rapor alıp subeye gidiotjm hemen hallolurmu e devlette askerlik yoklamada gözükürmü ? Ve heyet ne der sence muafmıyım muaf olsammı olmassamı kararsızım gitsem diorm bazen

Blalkrt

Hayirli olsun muafsınız e devlette gözükmesi 2-3 hafta kadar sürüyo sanırim bu saatten sonra istesenizde gidemezsiniz doktor karari vermis

mazino birşey soracam kardeşim adamın teki yoruma yazmış bera testi yapmadılarsa sonradan sana geri
Döner rapor die msb tarafından falan bana yapılmadı bera ? Sıkıntı olurmu

Blalkrt

yok kardeşim sıkıntı olmaz bera testi lazım olsa yapılırdı zaten herkesten istemiyorlar o testi rahat ol

mazino peki muaf olmanın dezavantajı varmı , işe giretken onumu soruyorlar kötü birşeymi muaf almak ?

Blalkrt

İşitme kaybı nedeniyle muaf olduğunu açıklarsın bi sıkıntı çıkmaz. İşverenler genelde psikolojik/davranış bozukluğu gibi sebeblerle muaf olanlara sıkıntı çıkarıyor

mazino ön rapor aldım 1 adet yanlız düzenlemekte olan sağlık kurul rapor üst makam onayladıktan sonra gönderilecek
Birde en altta bu belge kesin işlem yapılamaz rapor onay ıslemnden sonra msb tsk saglık k göndrtilecek rapor onaylanana kadar sıhhı sayılır kararda elverdlı degmdr yazmıslar dıo olmamışmı yani ?

mazino kusura bakma bu son soru randevüya gerek yok değilmi birde sabahtan mı gidiyim öğleden sonrada halolurmu ?

mazino baktımds benım önrapords kac db olduğu yazmıyor berada istemediker geri döner mi acaba sağ ileri derecede sol hafif derecede b/19 f1 maddesi var elverslı degl dönmez mi daha msb onaylıcsmş 6 ay sonra eve gelecek dıoşar olemı acaba

Konuyu hortlakmak gibi olmasın fakat Ben askerlik için muayene olmaya gittiğimde KBB ye sevk etti. FSM hastanesinde iki defa art arta odyo testi yaptılar. ve ikisinde de 43db 45db ve 43db 43db çıktı. KBB doktoru bu kanuna göre muafsın dedi ve kurula vermek üzere kağıt imzaladı . Kağıda baktığımda karar : 19/b/(1 veya 2 tam hatırlamıyorum) yazdı. Kurul beni daha sonra çağıtmak üzere gönderdi. Bu doktorun dediği doğrumu . 1 Yıl önceki yaptırdığım testi de götürdüm onda da 43db 50db yazıyordu. Ne yapacam şaşırdım az bir zaman da kaldı teslim tarihine. Buradaki PDF den baktığımda hiç bir şey anlayamadım https://www.tsk.tr/Content/pdf/insan_kaynaklari/TSK-Saglik-Yetenegi-Yonetmeligi.pdf

Insan cok fazla kisiden duymak istiyor . Kismen haklisiniz . Ozur dilerim.

Üst Alt