Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

mazino

evet bugun randevu verdiler heyet icin. Heyette neler oluyor soru mu soruyorlar vs bilgi verebilir misiniz ?

howlgeist

1dk bile sürmez basit sorular soruyolar doğuştanmı, cihaz kullanıyonmu ? gibi sorular sonra kararı yüzüne okuyolar çıkıyosun

Merhaba arkadaşlar işitme kaybından muaf oldum. 52/49 olarak. Muafiyet işlemlerini adım adım anlatmak sizleri de bilgilendirmek gerekiyor.

1- İlk işlem E-devletten yoklamayı başlatıyorsunuz, formları doldururken sağlık sorunlarınızı yazın.

2- Aile hekimine gidin, muayeninizi yaptırın ve sorununuzu tekrar belirtin, hastaneye sevk ettirin. Bulunduğunuz ilde hastaneye sevk olursunuz muhtemelen.

3- Hastaneye geldiniz, KBB bölümüne girin doktora sorunuzu belirtin, askerlik için geldiğinizi ve muafiyet sağlanıp sağlanmayacağını sorun. Sizi odyolojiye yönlendirecek, test yapılacak. Eski raporlarınız varsa bebeklik, çocukluk her türlü işitme kaybı ile ilgili raporu doktora gösterin. Bu raporlar çok işinize yarayacak.

4- Odyolog'a da eski raporlarınızı gösterin, eşleştirme yapacak. Askerlik için verilecek rapor önem arzeden bir rapordur. Bu yüzden, işini yapmak için o da numara yapıp yapmadığınızı anlamak için istiyor.

5- Test sonuçlarını alıp, tekrar doktorun odasına gidiyorsunuz. Doktora gösteriyorsunuz sonuçları. Doktor sonuca bakarak muafiyet sonucunu yazıyor. Eski raporların da eğer ciddiye alınırsa sonuca onları da koyuyor.Kağıdı alıyorsunuz.

6- Kağıdı hemen alıp sağlık kuruluna gidin hastanenin. Doktorun verdiği belgeleri teslim edin ve heyete çıkarılacağınız günü bekleyin..

7- Heyet'e çıkarıldınız. Sakin olun, şikayetiniz nedir diye sorulacak, belirtin. Nasıl oluştu gibi sorular soracak, onları da söyleyin eski raporlarına da bakacaklar daha sonra eğer elinizde başka raporlar da varsa onları da isteyip, belgelere ekleyecekler.

8- Daha sonra ön rapor alacaksınız, bunun için ne zaman çıkacağını sorun. Size gün verecekler, o gün gidip ön rapor alacaksınız 2 adet.

9- O gün içinde direk gidin bulunduğunuz yerdeki Asker Alma Bölge Başkanlığına. Radevu alın işlemler için.

10 - Ön raporu teslim edin, daha sonra bir kaç fotokopi isteyecekler. Onları da komutana imzalattırıyorsunuz, görevli her şeyi söylecek merak etmeyin.

11- Komutana imzalattıktan sonra tüm belgeleri görevliye veriyorsunuz ve size iki kağıtlı bir belge veriyor, her yerde geçerli bir muafiyet raporu.

12- Daha sonra bağlı olduğunuz şubeye mi yoksa adrese mi gelsin diyorlar tebligat, siz söylüyorsunuz.

İşlemler bu kadar. MSB'den gelecek tebligata bakacaksınız, olay bu kadar. E devletten de kontrol edebilirsiniz yoklamayı ve askerlik durumunuzu.

zilla

heyet asamasindayim bende lakin ne kadar burokrasi var yahu şaka gibi. Hocam bu arada askerlik subesindeki fotokopi islemi icin neyin fotokopisi isteniyor hazirlikli gidelim bir de onun icin zaman harcamayalim tesekkurler

howlgeist

Sağlık Kurulu Heyeti, sizin askerlikten muaf olduğunuza dair iki yapraklı bir ön rapor verecek. Bu ön raporlar aynı zaten. Bu ön raporlardan birini alarak 3 adet fotokopi çekeceksiniz ve asker alma bölge başkanlığındaki sizin işlemlerinizi yapan görevliye vereceksiniz. Sonra bir kaç evrak vs hazırlayacak ve imzalatacaksınız. Asker alma bölge başkanlığı kapısındaki görevliye de sorun, fotokopi çektirmem gerekiyor mu diye. Ona göre hareket edersiniz ama yanınızda 3 adet fotokopi bulundurun yine de siz.

Gecen haftalarda bera testimin sonucunu söylemiştim.Bugun heyetten askerlige elverisli değildir raporunu aldim.eve gondereceklerini soylediler en gec bir yil felan dediler.bu kadar uzun surer mi raporun gelmesi
Ikinci olarak da bu elimdeki bera testi ile engelli raporuna basvuru yapsam yuzde 40 alabilir miyim? Bera testimin sonucu sağ 60 db , sol 60 db yaziyor

filozof21

askerlik şubesine götürdünüz mü raporu ? rapor ordan ankaraya gidecek sonrada adresine gelecek 3-6 ay sürüyormuş gelmesi bende 16 sında randevu aldım askerlik şubesine raporu vermek için. 2 kulak 60db %40 rapor alamazsınız

Evet götürdüm mazino, teslim ettim bana en gec bir yil surer dediler.gecen sene 54db 53 db yuzde 30 verdiler.o zaman odyometri yapmistilar.bu 60db 60db bera testi
Peki vergi indirimi araba almak icin ayni islem mi oluyor? Yuzde kac cikar sizce
Yarin engelli basvurumu yapacam

[-][SIZE=1]Araba indirimi sadece yüzde 90 engelli raporu için mevcuttur. Eskiden yüzde 40'a da engelli indirimi veriliyordu ancak yeni yasayla o değiştirildi ve yüzde 90'a çıkarıldı. O yüzden [/SIZE][/-]

araç indiriminden faydalanmanız mümkün değil filozof21

mazino
Hocam ben pazartesi heyet sonucunu alacagim bir ustteki arkadas detaylica anlatan o gun icerisinde gidip raporu verebilirsiniz falan demisti ama siz randevu aldim demissiniz. Randevu almak sart mi ? Yoksa sira beklememek icin falan mi olay ? Bilgi verebilir misiniz ?

howlgeist

şart değil büyük şehirde oturuyorsanız akşama kadar sıra bekleme ihtimaliniz var yoksa randevusuzda gidebilirsiniz.

mazino

Anladim hocam peki bu 3 ile 6 ay gibi bir sure resmi kagidi bekleme olayi var ya o esnada işe girmek için vs bu kagidi bekleyecek miyim yoksa bana ordan gecici bir kagit vs verirler mi bilginiz var mi ?

howlgeist
2 kopya geçici kağıt veriyorlar

Hocam ilk subeye geldigimde kagit vermislerdi orada sevk sonucunu 2 gun sonra teslim edin diyordu lakin şu anda randevusuz iceriye almiyorlar. Randevuyuda 29una aldim baska yer yoktu. Nasil olacak bu iş hocam? Komutana soruyorum bekle yapacak birsey yok diyor şaka gibi.

Beyler benim sag kulagimda 97 db cikti sol 20 abr yani bera testi icin gataya sevk ettiler ustabirlinde gidersin dediler curuk alma durumum nedir

Arkadaşlar Merhaba, Konu ile alakasız olabilir kusura bakmayın. Ben 22 Ekim 2018 tarihinde iş girdim ve sigortam bu tarihten itibaren yatmaya başladı ve haliyle 2022 aylığım kesildi. (Reddedildi/Feshedildi (06/11/2014) (SSK Tespiti Nedeni İle) Fakat tarih olarak aylığı almaya başladığım tarih yazıyor. Ssk'nın yatmaya başladığı tarih olan 22 Ekim 2018 yazması gerekmiyor mu ?

mazino

Bera testinde deger dusuyo diyolar bu oran 80 85 civarina dusse bide uzagi goremiyorum desem en olmadi kulaktan dolayi pskolojim bozuldu diyip hava degisimi felandami vermezlerki cok zorlaniyorum ilk gittim doktor dedi ben curuk yazmam icin 100 ustunde olacak butun moralimi cokertti direk reis suan askerdeyim

oktay1368

belli olmaz kardeşim bazende yüksek çıkıyo değerler bera testinde
aşağıdaki maddeye göre 90db muaf olman için yeterli doktoruna hatırlat bu maddeyi 19/B/3

3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu fıkranın değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller
(ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır.)

Ya bide cezaevine dustuk orda kulak onemli vermeleri lazim insan yerine koyup dinlemiyolar kimse gozde desen gozluk 70 db duymayan bile almis nasi aldiysa

oktay1368

askerlik başvurusunda belirtmediniz mi işitme kaybınızın olduğunu 97 db duymayan kulağa nasıl elverişli raporu vermişler hala anlamadım.

mazino

Yarin birgin dagitcaklar gitigim cezaevinde solicem tekrardan bende sans yok doktor cinslik yapti 100 ustunde olcak diyip bera testi bile sokmadi o derece cezaevi sonucta hep kulak goz saglam olmasi lazim

Isitme kaybi

Merhabalar ben askerlik yaptigim sure icerisinde isitme kaybimda buyuk oranda kayip gerceklesti sag 65 sol 34 db duymuyorum ve suan askerlik yapiyorum askere gelmeden once sag 5 sol 7 db idi simdi muaf olur muyum olursam ne gibi haklarim dogar

Arkadaşlar saf ses ( hava ) ort sağ 82 sol 38 , ( kemik ) sağ 70 sol 32

Konusmayı anlama eşliği N yazmış sağ sol ise 35
Konusmayı ayırt etme sağ - sol %84

Sizce ne olur bilgi Verirmisşniz ? Mr istedi benden ne alaka iss me 2 haftaya attılar ?

mazino bakarmısın Arkadaşlar saf ses ( hava ) ort sağ 82 sol 38 , ( kemik ) sağ 70 sol 32

Konusmayı anlama eşliği N yazmış sağ sol ise 35
Konusmayı ayırt etme sağ - sol %84

Sizce ne olur bilgi Verirmisşniz ? Mr istedi benden ne alaka iss mr 2haftaya attılar yanlıs yoldamı gidiorum acaba doktor askermisin dedi yok dedım bende e devlet asal yoklama kontrol edıorm hastane sevk kayıt tamamlanmadı dio ve hala tecilliyim bozdurmadım ?

Merhaba Arkadaşlar okuduklarıma göre bende muhtemel muafım kafamda çok fazla soru var ama asıl sorum bera testi bende ileri derecede doktor ve iğne fobisi var bera testi nasıl olacak bununla ilgili bilgi verebilir misiniz

Üst Alt