Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

@KKELEBEKK kısmet hanım . ben askerim . Askerden önce 55 db sol kulağımda duyma kaybı vardı . Askerlik sürecinde maruz kaldığım ses ve gürültü kaynaklı sol kulağımda ki işitme kaybı 70 db oldu . Madde 19-A-1 tsk sağlık kurulu maddesine göre askerliğe devamım söz konusu . Fakat aldığım bir sağlık raporu var . yüksek sese maruz kalması durumunda işitme kaybımın artacağı ve yüksel sesten sakınmalıdır şeklinde .

Yine tsk yeni yönetmelik düzenlemesinin 10 madde 2 fıkrasına göre bulunan rahatsızlığın ilerlemesi ve kalıcı hale gelmesi durumunda askerliğimin bitebileceği yazıyor . Her hangi bir bilgi sahibiyseniz bana yardımcı olabilir misiniz

Merhaba arkadaşlar Ekim ayında sağ kulaktan duyma sorunu nedeniyle ameliyat oldum şimdi askeri için muane oldum Bera testi yaptırdım sağ kulak 60 dB V dalga sol kulak 50 dB V dalga gözlendi askerlik durumum ne olur muaf olurmuyum

p6N0nL.jpg

arkadaşlar işitme sorunum var bu oranla askerlikten muafmıyım şuan tecilli kimisi muaf ettir muaf olursun diyo kimisim askere alırlar askerde bile kalabilirsin diyo neye inanacağımı şaşırdım bilgisi olan yardımcı olabilirmi

murat3351

İşitme kaybı muafiyet sağlamamış olsa da işitmeyi kaybetmenize neden olabilecek risklerden de kaçınmak lazım. Bu konuda komutanlarınla konuşup uygun yerlerde görevlendirilmeyi iste bence. İnsan evladı biriyse hemen gereğini yapacaktır. Değilse, hastaneye çıkıp duruma dair rapor isteyebilirsin.

Hüseyin.2888
Tam sınırdan askerlik yaptırırlar sanırım:

MADDE 19
AÇIKLAMA: Bu maddenin değerlendirilmesinde kullanılan ortalama işitme eşikleri, saf ses ortalamalarını (500 Hz, 1000 Hz, 2000 Hz) ifade etmektedir.
A) 1. Bir kulağın sağlam olması durumunda (0-25 dB arası) diğer kulağın total olmayan işitme kayıpları.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 2 m ve daha uzak mesafeden [26 dB’den 40 dB (40 dB hariç)’e kadar,] işitecek derecedeki sağırlıkları.
3. Bir veya iki kulakta 4000 Hz ve daha yüksek frekanstan itibaren 60 dB’in üstünde nörosensoriyel işitme kayıpları.

yasinn829387
Sende de çok ucu ucuna kardeşim

Aynı oranlar bende de mevcuttu yaklaşık 2 ay önce Askerlik için askerlik dairesine gittim sıkıntımın olduğunu söyleyip Hastahaneye sevk ettiler. Heyete girdim sol 60db sağ 58db çıktı. İşitme cihazı kullanıp kullanmadığı mı sordular. Bende kullandığı mı söyledim, heyet sonucuna 19/B maddesini ekleyip Askerliğe elverişssizdir diyip gönderdiler.. Sende muaf olursun Kardeşim.

nuri3558

Mrb hocam. Ben bugün tekrardan heyete girdim ve askerlikten muaf oldum. 1 sene ertelemislerdi . Çok rahatladım şuan

Haber edetim dedim 1 sene sonra sizlere

Merhaba

Bende muayene sırasında işitme kaybım olduğunu söyledim ve devlet hastanesine sevk edildim daha sonra heyetten çıkan rapor askerliğe elverişli olmadığım yönünde askerlik şubesi kararın nihai olmadığını söyledi yani bozulabilirmiş bu arada bedelli de yapamıyormuşum
oranlarım 43-45 sizce sonuç ne olur durduk yere bedelli de boşa mı gitti yoksa

Bu konuda en bilgili @OturanBoğa galiba sizce sonuç ne olur sadece odyo yaptılar burada

İşitme testime göre muafmıyım?

Arkadaslar bu hafta askerlik işlemleri için test yaptırdım.Aşağıdaki sonuçlara göre muaf olurmuyum?Haftaya tekrar işitme testi yaptırmamı istediler bu arada.

saf ses ortalaması;
hava; sol:60 db sağ:46 db
kemik; sol 55 db sağ:45 db

konuşmayı alma eşiği;
sol:55db sağ: 40db

konuşmayı ayırt etme;
sol:1.72 sağ:1.76

evet muafsınız .. sol:60 db sağ:46 db kayıpsa eğer geçmiş olsun ayrıca Bir kulağın tümden işitmiyor olması halinde muafiyet veriliyor

cevap için teşekkürler hocam.inş haftaya bir daha testi yaptırınca heyete çıkarım.

ktpa37

muafsınız hocam merak etmeyin raporunuzu paylaşabilir misiniz benimde oranlarım size yakın bende merak ediyorum çürük verirler mi diye.
GD9Ya7.jpg

EDP8D8.jpg
[/url][/IMG]

bu geçen seneki bu seneki raporla gitti

Sol kulak hava 76 kemik 48
Sağ kulak hava 25 kemik 8
Ayrıca sag kulakta hafif derecede snik gözlemlenmiştir. Sol kulakta ileri derecede mikst tipik gözlemlenmiştir. Yazıyor bu şekilde askerlikten muaf olabilir miyim ?

Benim de sol kulağım hiç duymuyor komple kapalı. Sağ kulak %40 duyuyor. Cihaz kullanıyorum. Bu durumda askerlikten kesin muaf olur muyum ?

ve askerlik muaf işlemleri kaç gün sürüyor ?

Sol kulak hava 76 kemik 48
Sağ kulak hava 25 kemik 8
Ayrıca sag kulakta hafif derecede snik gözlemlenmiştir. Sol kulakta ileri derecede mikst tipik gözlemlenmiştir. Yazıyor bu şekilde askerlikten muaf olabilir miyim ?

Nasip olmadı bize de askerlik

Sonradan işitme kayıplıyım. Liseyi bitirdim diplomayı aldım derken iki kulağım da ani işitme kaybından dolayı kaybettik. Sonra uzun tedaviler uğraşlar derken koklear implant ameliyatı oldum 20 yaşındayken. Kalan eğitimimi tamamladım, üniversiteyi bitirdim ve yaş 28 i vururken artık vatanı görevimizi yapalım istedim.

Açıkcası çarşı da askerleri o üzerinde taşıdıkları kutsal üniformaları gördükçe çok özeniyordum. Ya Rabbi ne olur bana da nasip et diye. Ama olmadı doktorun ağzından çıkan o kelimeler benim salonda ağlamama yetti. Neydi peki o kelimeler? Paylaşayım sevgili dostlarım; ''Savaşta ve Barışta askere elverişli değildir''. Hadi dedim savaşta almıyorsunuz anladım bari barışta dahi elverişli raporu verseniz benim hevesim var bırakın askere gideyim dedim. Komutan beni sakinleştirdi ama içimdeki o heves o çocuk çok şey kaybetti. Bizim engelimiz bizim bedelimiz oldu. Sanırım bedelli askerlik bu olsa gerek.

Arkadaşlar bugün heyetten raporumu aldım.Raporda şunlar yazıyor;

Teşhis:H91-işitme kaybı-diğer
Karar: 19/B/02'ye UYAR ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR

Yarın askerlik şubesine teslim edeceğim.

03.08.2018 :Şubeye teslim ettim arkadaşlar. Tahmini 6 ay içinde ev adresime tebligat gelecekmiş.

Son düzenleme:
mazino

yeni raporum geldi beyler büyük ihtimal muaf tutulurum olurda askerliğle elverişli derlerse bedelli yapabilirim değil mi ?

DD5j0v.jpg

Aşağıdaki sonuçlara göre işitme kaybı sebebiyle askerlikten muaf olur muyum?

Arkadaşlar benim iki kulaktada işitme kaybım var test sonuçlarım su şekilde
Hava - Sol 67 Db Sağ 70 Db
Kemik - Sol 63 Db Sağ 63 Db
Heyete sevk ettiler sizce muaf ederler mi ?

[FONT=sans-serif]Yüzde 42 de engelli raporum var[/FONT]

Cmk38 olursun büyük ihtimalle ama malum burası Türkiye diye bir deyiş var kurula girip bakman lazım

Işitme kaybı askerlikden muaf olmak

Yüzde 42de engelli raporum var

63 ve 67 desibel kayıp varsa muafsınız. Ayrıca bu test iki defa farklı hastanelerde tekararı isteyebilirler

HOŞCAKAL

Zaten şehir hastanesinde muayene oldum sizce dediğiniz oranlarda kesin muaf ederler mi ?

Merhaba arkadaşlar bugün askerlikten muaf olduğuma ilişkin raporumu aldım. Benim sol kulağımda total işitme kaybı mevcuttu, sol kulak işitme değerleri 117-74 dür. Hastanede odyolojiye girdim ve 1 gün sonra askerliğe elverişli değildir diye tarafıma askerlik şubesine verilmek üzere ön bildirim raporu verdiler.

Cmk38

%100 muafsınız işitme testini nasıl yapıyorlar anlatırmısınız bende gidecem yakında

100 de yüz muaf sın diyorsun bide işitme testi nasıl yapılıyor diyorsun daha kendin muaf olmamışsın benkinden nasıl emin olabilion

Üst Alt