Herkese merhaba, 30 yaşındayım. Yüksek lisansımı yeni tamamladım. 12-13 yaşından beri her iki kulağımda da Sensorinoral işitme kaybı var. Sağ 75db, sol 70 db ortalama olarak tüm frekanslarda. Ancak 2 sene önce geçirdiğim grip neticesi sol kulağı tamamen kaybettim. Şu anda sağ kulak 75db üstü duyuyor ve işitme cihazı kullanıyorum.
Lisans sonrası y.lisansa başlamak için askerliği tecile gittiğimde (3 sene evvel) hastaneye sevk edilmemek için sorun yok demiştim. Şimdi doktoraya başlamak için yine tecil etmek istiyorum. Ancak aile hekimine şu an gittiğimde işitme sorunum yok demek de sıkıntı. İlerde problem olur mu emin değilim.
Aile hekimi beni hastaneye sevketse, sanırım şu an artık askeri hastaneler de yok nere düşerse bahtıma misali olacak, orda odyoloji testi dışında BERA testi yapılacak mı? Bu seviyelerle yönetmeliğe göre kesin muafım bence. BERA testine giren arkadaşlardan olayın detayını paylaşmalarını rica etsem. Uyumadan gel dediklerini biliyorum ama ekstradan bir ilaç veriyorlar mı uyutmak için, veriyorlarsa nasıl bir ilaç. Bir de tam bedelli askerliğin ortasına düştüm, uğraşmama gibi bir seçenekleri yok benimle ama yine de git bedelli yap diyebilirler mi? Zaten 21 gün diye. Tecil 30 Eylülde bitiyor işin kötüsü. Şimdiden teşekkür ederim.