Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

Cmk38

işitme testinin nasıl yapıldığını biliyorum sadece ben hastanede yaptıralı 8 seneden fazla olduğu için bi değişiklik olup olmadığını öğrenmek istemiştim. ikinici olarak bayadır araştırma yaptığım için hangi değerlerde muaf verildiğini öğrendim ve sizin değerlerinize %100 muaf vericeklerinide biliyorum

Bugun sonucu aldım muaf verdiler. Hayırlısı olsun

Merhaba, öncelikle bağlı bulunduğum askerlik şubesine gittim. Burada tecilimin bozularak aile hekimine sevkimi talep ettim. E devlet üzerinden yoklamamı yaptırarak aile hekiminr başvurmam gerektiğini söylediler. E devlet üzerinden yoklama işlemini yapmaya başladım.

E- devlette ki sorulardan birinde zaten işitme kaybınız varmı diye soruyordu. O butonuda doldurarak yoklama işlemini gerçekleştirdim. Yoklama işlemi sonunda sistem aile hekimimin ismini belirterek aile hekiminr başvurmamı belirtti. Daha sonra aile hekimime başvurdum.

Aile hekimime işitme kaybım olduğunu söyledim ve hastaneye sevkimi talep ettim. Aile hekimi sistem üzerinden evraklarımı doldurdu ve bana hastaneye sevk yazısı verdi. Hastanede evrak kayıt işleminden sonra kulak burun boğaz bölümüne sıra aldım. KBB doktoruna işitme kaybımın olduğunu söyleyince hemen beni odyolojiye gönderdi. Burada işitme testine tabi tutuldum sol kulak 117 ve 74 Db işitme kaybım olduğu işitme formuna yazıldı. Formu alıp doktora götürdüm.

Doktor askeri sağlık yeteneği yönetmeliği madde 19-3 e göre askerliğe elverişli değildir diyerek sistem üzerinden o evrakı sağlık kuruluna gönderdi. Kuruldan bana askerlik şubesine vermem için ön rapor verildi. Ön raporu askerlik şubesine götürdüm. Bana hastanenin raporu msb sağlık kuruluna göndereceğini ve bana kesin raporun onay sonrasında tarafıma tebliğ edileceğini söylediler.

Herkese merhaba, 30 yaşındayım. Yüksek lisansımı yeni tamamladım. 12-13 yaşından beri her iki kulağımda da Sensorinoral işitme kaybı var. Sağ 75db, sol 70 db ortalama olarak tüm frekanslarda. Ancak 2 sene önce geçirdiğim grip neticesi sol kulağı tamamen kaybettim. Şu anda sağ kulak 75db üstü duyuyor ve işitme cihazı kullanıyorum.

Lisans sonrası y.lisansa başlamak için askerliği tecile gittiğimde (3 sene evvel) hastaneye sevk edilmemek için sorun yok demiştim. Şimdi doktoraya başlamak için yine tecil etmek istiyorum. Ancak aile hekimine şu an gittiğimde işitme sorunum yok demek de sıkıntı. İlerde problem olur mu emin değilim.

Aile hekimi beni hastaneye sevketse, sanırım şu an artık askeri hastaneler de yok nere düşerse bahtıma misali olacak, orda odyoloji testi dışında BERA testi yapılacak mı? Bu seviyelerle yönetmeliğe göre kesin muafım bence. BERA testine giren arkadaşlardan olayın detayını paylaşmalarını rica etsem. Uyumadan gel dediklerini biliyorum ama ekstradan bir ilaç veriyorlar mı uyutmak için, veriyorlarsa nasıl bir ilaç. Bir de tam bedelli askerliğin ortasına düştüm, uğraşmama gibi bir seçenekleri yok benimle ama yine de git bedelli yap diyebilirler mi? Zaten 21 gün diye. Tecil 30 Eylülde bitiyor işin kötüsü. Şimdiden teşekkür ederim.

İşitme kaybı ve askerlik

Arkadaşlar odyo testine göre muaf alır mıyım bera testi de istediler sonuç değişir mi?

tek kulakta total işitme kaybı muaf almana yeter hayırlı olsun

Doktor Bera testi de istedi , bera testiyle bu sonuc arasında sapma olur mu

evet içiniz rahat olsun işitme cihazı kulanıyor musunuz

ODYO testime bakarak askerliğe alınır mıyım?

HOŞCAKAL

Merhaba fotoğraftaki ODYO testi heyet de yapıldı sizce sonuç ne çıkar? Teşekkürler.

bluenight Şu haller muafiyet sağlar:

Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ila 2 m (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
Her iki kulağın fısıltı sesini 1 m ve daha kısa (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek derecedeki duymazlık

muafsın müjdemi isterim :p

Merhaba arkadaşlar acil bir durumum söz konusu. Öncelikle 2016 yılında okul bitince yüksek lisans gereği 2020ye kadar askerlikten tecilliyim. O dönemdeki basit muayenede sağlık durumumdan bahsetmemiştim.

Daha önce hastaneden tanılı (BERA testi teyitli) tek kulakta sensorinöral total işitme kaybım mevcut.Malumunuz şu an bedelli askerlik başvuruları var.Askerlik şubesine gittiğimde ve sağlık durumum sebebiyle askerlikten muafiyet için gerekli işlemlerin yapılması adına bilgi almak ve yönlendirme yapılmasını istediğimde görevli arkadaştan şu yanıtı aldım. Tecilin 2020 yılına kadar muayenen de 2016 da yapılmış görünüyor. Şu koşullarda yönlendirme yapılamaz.Yapılması için ya 2020 yi bekleyeceksin ya da bedelliyle herkesin başvurduğu gibi başvurup (ücret yatacak belgeler hazırlanacak) bedelli askerliği yapacagın yer belli olur olmaz bizim askerlik şubesine tekrar başvuracaksın ve biz seni aile hekimine o da hastaneye yönlendirecek.Kurulda muafiyet alırsan belgeyi bize getireceksin ve biz de belgeyi işleme koyacagız ve bedelli askerlik için yatırmış oldugun 15bin tl geri sana verilecek.

Şimdi sorum böyle bir şey yaşayan oldu mu? tecilli olup daha önce tecil esnasında muayeneye girmiş ve şu an saglık sorunu nedeniyle bedelli şansını da kacırmamak adına askerlik şubesine başvuranlar nasıl yanıt aldınız neler yaptınız? 15bin geri ödeme oluyor mu ve yerim belli olduktan sonra 1 ay gibi bir süre zarfında hastane işlerini halledebilir miyim. aklıma da şu geldi tecilli oldugum halde direkt aile hekimine başvursam ve hastanede muayene olsam geçerli olur mu illa askerlik şubesi tarafından mı yönlendirilmek gerekir.Teşekkürler.

tedmosby

Soru'nu dikkatlice okudum.evet şubedeki memur sizi doğru yönlendirmiş.önceden yoklama muayene'niz yapılmış bir sıkıntı görülmemiş,bundan sonraki süreçte şube yoluyla işlerini halledeceksin.Askerlikten muaf olmak için şube yönlendirmediği sürece aile hekiminin sevki yada herhangi bir hastanenin raporu geçerli sayılmaz.yoklamanız yapılmış ama tecil hakkınızı kullanmışsınız bu durumda kısmen asker sayılıyorsunuz,tecil süresinde herhangi bir hastalık yada kaza geçirirseniz yada yeni bir kanun çıkarsa mutlaka öncelikle şubeye gideceksiniz orası sizi yönlendirecek.

Selam arkadaşlar benim de işitme kaybı problemim var ve raporda sağ kulak işitme kaybı kalıcı ve işitmesi cihazla mümkündür diyor oydo test sonucumda da;
sağ kulak hava 45db
Sol kulak hava 28db
Sağ kemik 18db
Sol kemik 15db
Konuşmayı alma eşiği sol, 30db sağ 35db
Konuşmayi ayırt etme sol %84. Sağ%88
Simdi ben muaf alirmiyim arkadaşlar sag kulağıma işitme cihazı kullanıyorum???

Merhabalar sol kulak hava 100+db kemik 70+db. Odyolojideki bayan sol kulak agir isitme kaybi var dedi sag kulak iyi dedi. Sonucu kbb doktoruna verdirdim pazartesi gunu raporu alacagim. Sizce muaf alir miyim arkadaslar ?

Bera testinde sol 60 db sağ 60db yaziyor ve bitarel orta dereceli isitme kaybi gozlemlenmistir.sizce askerlikten muaf olur muyum ? 2 sene erteleme vermistiler bu sene son

2016 da odyoda daha dusuk cikmisti 45 db sonraki sene 54 db odyoda cikti bu sene bera testinde iki kulakta 60db cikti

Kucukken sinir hucrelerimin öldugu soylendi

ben de askerlik için sevk edildim devlet hastanesine, odyo testinde sol 50sağ 55 db çıktı. doktor Bera testi istedi, üniversite tıp fakültesine gönderdi beni. yarın bera testine gireceğim. sizce bu kayıp ile muaf olur muyum. askeri cetvele göre muaf olacağım bariz ama bir sorun çıkartırlar mı sizce?

vieuxpoesie

bera testinde sonuç aşağı yukarı aynı çıkarsa muafsınız bu bera testini neye göre istiyorlar bende hiç istemediler sadece odyoya girip çıktım

mazino

madde 19 b 3 e gore mi muaf oldunuz peki? Beni odyo vs hepsine soktular hava 100+ kemik 70+ cikti sonra beraya en son soktular ama gurultu mu ne oyle bir sebepten dolayi sonuc alamadilar. Doktor 19 b 3 e gore muaf verdi resmi evrak icin ilgilenen kadin ise bera testin olmadigi icin evraklarin geri doner falan dedi. Doktor ise sorun olmaz dedi. Sizce evrak geri doner mi acaba ?

howlgeist

ben madde 19 b 2 e göre muaf oldum evrağın geri dönmesi çok düşük bi ihtimal

bakalım hayırlısı olsun. odyo testinde dürüst davrandım ses gelince düğmeye bastım az da gelse.

arkadaşlar odyo testim 62 db 65 db imiş, en son yazdığım yorumda yanlış yazmışım kusura bakmayın.

bugün abr testi oldum, ileri derecede işitme kaybı var her iki kulak da 95 db yanıt alınmadı gibi bir şey yazıyordu.

abr testini KBB doktoruma götürdüm. o da şey yazdı evrağa madde 19 D1 yazdı.

sizce ne olacak durum. heyet bu sonucu bozabilir mi?

vieuxpoesie

aşağıdaki maddeye göre muafsınız heyet kararı bozmaz
D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.

tek kulak total kayıplarda berada bazı hastanelerde 90 bazılarında 95 db üzerine yanıt alınamadı diyor. yönetmelikte ise 100 db. sorun olmaz herhalde ? çünkü bu testler hastanenin koşullarına göre yapılıyor sanırım o cihazın en yüksek algılama eşiği neyse o

Arkadaşlar bera testi yaptırdım 100 db sonuç alınamadı ve doktor elverişsiz raporu verdi heyete çıktım elverişsiz raporu verdi bilginize

heyete cikmak sart mi acaba doktorun elverisli degil demesi yeterli degil mi ?

Üst Alt