Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

Bir kulak tümüyle işitmez halde olmadığından muafiyet verilmemiş sanırım Haydar: " A) 1. Bir kulağın sağlam olması durumunda (0-25dB arası) diğer kulağın total olmayan işitme kayıpları" askerlik için elverişli sayılıyor.

askerlikten muhaf mıyım lütfen yardım

benim sol kulağımın işitme kaybı 45 db sağ 28 konuşmayı anlama sol 80 sağ 100 lütfen bilen bir arkadaş cevap versin bana

bülent abi benim sol kulağımın işitme kaybı 45 db sağ 28 konuşmayı anlama sol 80 sağ 100 lütfen bilen bir arkadaş cevap versin bana

Arkadasim elindeki raporlarla git yollamaya onlar seni askeri hastaneye sevk ederler büyük ihtimalle almazlar hatta %99 almazlar rahat ol

murat abi eğer muaf tutulursam buda sözüm olsun bu siteye yardıma ihtiyacı olan bir arkadaşa işitme cihazı alacam öğretemim 27 yaşındayım normalde ağustosta askere gidecem bu 15 tatilde askeri hastaneye direk gidebiliyormuyum acaba yoksa tecili bozmam mı gerekiyor yada bozup gitmezsem zorla alırlar mı askere
birde bülent abi neye göre muhaf tutulursun dediniz

Kardeşim tecil bozman lazim elinde rapor test ne varsa götür onlar seni askeri hsdysneye sevk eder bi kulagin duymamasi bile yeter sen rahat bende oleuim gitmedim iiçin rahat olsun

arkadaşlar merhaba
benim de sağ kulağım hiç duymuyor, doğuştan olduğunu söylediler ve diğer kulağımda hiçbir sıkıntı yok. Askerliğim 2016 mart ayına kadar tecilli. bugünkü bedelli açıklamasında yaş şartını sağlıyorum. bu nedenle tecili bozup durumumu netleştirmek ve askerliğe elverişliysem bedelliden yararlanmak istiyorum. buradaki sıkıntı sürecin uzama ihtimali, bedelli başvuru süresine yetişmemesi durumu, bedelli durumundan dolayı askerliğe elverişli denilmesi ihtimali. ayrıca askerlik şubem Konyada ama ben Ankarada kamu kurumunda çalışıyorum. Konyaya gitmeden bu işi netleştirebilir miyim, bu süreçte ne yapmam gerekir yardımcı olursanız mutlu olurum.

Abdullah, eğer bir kulağın tümüyle duymaz halde ise, boşu boşuna bedelliye para vermene gerek yok ki. Bu başlığa yazdığım ilk mesajda ilgili yönetmeliğin 19. maddesinin B fıkrasını alıntıladım. Bir kulakkta total işitme kaybı varsa askerlikten muaf olursun zaten. Nedir atladığım şey?

Tecilim yüksek lisans nedeniyle olduğu için sürecin uzayıp bedelli süresine yetişemeyeceğinden kaygılıyım. Olur da askerliğe elverişli derlerse bedelli fırsatını kaçırmak istemiyorum. Konya şubesi tecil bozma için Konyaya gitmeme gerek olmadığını söyledi, Ankara'da dilekçe ile bu işlemin olacağını ve hastaneye sevkin gerçekleşeceğini belirttiler. Ben ise okuldan alacağım ilişik kesme belgesi ile bunun mümkün olacağını duymuştum daha önce. Sevk tehiri iptal ve hastaneye sevk için bu aşamada yapmam gerekenler nedir?

Ankara'Ya basit bir dilekçe ile başvurmak yeterli olur diye düşünüyorum. Okuldan ilişik kesme belgesine gerek olmayacaktır...

İyi günler ;
Askerliğe ilk başvuruda duyu kaybı nedeni ile izmir askeri hastanesine sevk edildim. Otit tanısı konuldu ve schuller grafisi cekildi. Muayne sonucunda raporda ileri derecede duyu kaybı olmasına rağmen A19 F1 asker olabilir dendi. 30 gün içerisinde itiraz hakkım varmı ? Ne yapmalıyım ?

total işitme kaybında muaf olunuyor diyorlar benim işitme kaybım sağ kulak 92 sol kulak 88 dB bu durumda muaf olamıyor muyum?

furkan kafamı buluyon sen askere gıdersen 1 gunde gerı gonderırler adamı

ben askeri hastane muhane oldum sol 45 BD sag 55 BD cıktı orta derecede işitme kaybi
yarin heyet var
sizce ne olur alırlar mi almazlar mi sizin yazdiklarinaza göre askere elverişli degilim ama içimde hala bir korku var 2 metrede 80 BD duymuyorum

iyi akşamlar;
arkadaşlar ben 7 yıldan beri bipolar bozukluğu tedavisi görüyorum ve sürekli kullandığım ilacım var 8 yıldan beri de sol kulağımda işitme kaybı yaşandı ve sağ kulak 20db sol kulak 97db snik sol çok ileri sensörinöral işitme kaybım var sizce çürük raporu verirler mi 10.02.1986 doğumluyum aralık sonunda tecilim bitiyor şubeyle görüştüm askeri hastaneye sevk edelim dediler sizce çürük alma imkanım var mı %47 sağlık bakanlığından süreğen(kronik) raporum var 2 yıllık süreli verildi.

Ne yaptın xooww?

mustafa-
Toplam işitme yetisi muafiyet için uygun olmayabilir. Ama yine de hem işitme hem de bipolar için askeri hastanede kontrole gir. Oradaki muayenelerde farklı sonuç çıkabilir...

ben 2012 den beri muafım...barışta elverişli değil savaşta elverişlidir diye yazıyor.ilk raporda verdiler muafı.

Arkadaşlar, işitme engelli olup askerliğe dair son durumunuzu burada paylaşırsanız herkes için çok yararlı olur

Askerlikten hangi işitme kaybına göre muaf oluyorsun?

Arkadaşlar benim iki kulağımda da bilateral orta ağır sensörinöral işitme kaybım var..

BERA (ABR) testinde ise sonuçlarım şöyle;

ABR (2-4khz klik uyaran); sağ kulak: 60 dBnHL'de V dalga gözlendi
sol kulak : 65 dBnHL'de V dalga gözlendi

TONAL ABR; sağ kulak: 500 Hz: 55 dBnHL 2000 Hz: 60 dBnHL
sol kulak : 500 Hz: 55 dBnHL 2000 Hz: 65 dBnHL

BERA testimin sonuçları böyle arkadaşlar toplam %35 heyet raporu verdiler..Sizce askerlikten muaf olur muyum?

arkadaşlar merhaba küçük yaşta trafik kazası sonucum 2 kere sol kafa ve sol kulak ameliyatı geçirdim sol yüzüm felçli sol gözüm tam kapanmıyor sol kulağım duymuyor hastaneye sevk aldım bende bugün gatada test yaptırdım
sag kulagim saglam
Daha önce Ünv hastanesinde yaptırdığim testin (asagida) aynı sonucu gatada da cikti

sol hava 110 db
sol kemik 65 db

Kemik 65 db duyuyor anlamindami

stenger (-) yazmış bu nedir anlamadım

konuşma sesi sol sonuç alınamadı na yazıyor

uyutma testi için randevu alıcam abr sanirim sizce sonuçlar ne olur yanılma payı olurmu daha önce tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirmi

Çoktan muaf oldum ben Bülent abi geçen haftalar bitirdim işimi muaf oldum askerden sağolasın yinede :)

Merhaba arkadaşlar benimde işitme kaybım var solda Yüksek derecede sağda ise sola rağmen birazdaha iyi
ayrıca yüz felci geçirdim ondan dolayı sol yüz kısmımı kullanmıyorum sol gözüm tek başına kapanmıyor ve kulakların ikizindede zar yok

Kasımpaşa'da odyo yaptırdım pazartesi gümüşsuyuna götüreceğim . Testteki terimlerden rakamlardan birşey anlamıyorum acaba anlayan biri varmıdır paylaşsam ..

ne dersin Bülent abi .

Bi yüzde yakalaman gerekiyormuş abi bunu Nasıl belirliyor
Right : ac-51 bc-25 al-27
Left. ; ac-85 bc-41 al-0
Testteki tabirler böyle abi başkada birşey yazmıyor testte ne bunlar .

Merhabalar,
Ben üniversiteyi bitirdim, 2 yıl tescil hakkım var fakat iki kulağımda da ileri derece işitme kaybı var. (Yaklaşık 75 Db lerde) Muaf işlemlerini başlatmak için önce askeri şubeye gidip tescil etme formunda işitme kaybım var diyerek aile hekimine oradan da askeri hastaneye sevk mi ettirmem lazım? Yoksa direk askeri hastaneye mi gitmeliyim?

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba ben gecen sene askeri hastahanede muhane oldum Sol 45 sag55 db cıktı bir sene ertelediler bu sene olan olaylardan dolayı askeri hastahanede degil araştirma hastesinde muane olacam. Sizce bu sene ne olacak heyete cıkabilecekmıyım hiç bilmiyorum bilğisi olan var mi?

Sol 71 sağ 65 direk askerlikten muaf oldum iki kulakta 65 veya ustu ise direk muafsiniz ve artık normal hastaneler bakıyor askeri hastane kavramı kalmadı heyete giriyorsunuz. Eski testleri getirin sonuçlar eski sonuclariniza benzer çıkıyor zaten bakın devlet hastanesinde yaptığınız teste ne ise o çıkar yonergeye gore de muaf çıkarsanız gider belgeyi verir muaf olursunuz tavsiyem sistem oturmadı çok yavaş işliyor su an az bekleyin otursun hızlı bir şekilde heyete girip çıkarsınız.

merhaba arkadaşlar benimde doğuştan gelme işitme kaybı var uzman doktorunun söylediklerine göre kulak kemiklerinde kireçlenme var tedavisi isi yapay kemikle değiştirilmesi olduğunu söylendi ancak türkiyede sadece 2-3 doktor yapabiliyormuş onlarda risk almak istemedi
hava= sol: 45 sağ: 48
kemik= sol: 22 sağ: 23
sizce askerlikten muaf edilirmiyim şuanda 2 sene tecilliyim eğer muaf edilirsem tecili bozucam teşekkürler

Üst Alt