Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

arkadaşlar allah rızası için bi yardım edin ne olur...askerlikten şu değerlerle muaf olurmuyum???

saf ses ortalama sol 10db sag 60db
konuşmayı alma eşiği sol 15db sağ60db
konuşmayı ayırtetme sol %96 sağ %88
en rahat ses yüksekliği sol 55db sag 100db
tedirgin edici ses yüksekliği sol 100db sağ100db

valla benim ile heyete giren bir asker vardi kulakdan ,onun bir kulagi 100de 70 duymuyormus ve askerlige elverisli degildir aldi ozaman 70 db yanit alinamadimi ne oluyor ,simdi sana burda kesin birsey söylemes ,ama senin deger ler askeri sahlik yönetimine göre sinirdasin yani zor gibi ,ama oturan boga birazdan hesab eder senin iletiyi görünce ,ve oturan bogada birtek tahminini söyler ,esas kararin askeri tabibibin insafiyetine kalmis birseydir
ve senin kararin abre teste beli olur ,odio testler kesin sonuc vermes cünkü bir kisi askeriyeyi aldatmak istese odio testle aldadabilir sesi duydugum anda basmam dügmeye mesela,ama abre testinde 100de100 kandiramaz kimse
ve uyutularak beyine dalgalar sesi veriliyo ve sagir olankisi sagirligi ordan beli oluyor ama kandirmak isteyenlerde duydugu beli oluyor ,yani onun icin senin abre testinde ne cikacak o onemli ,ve onun icin askeriye abre testinden sonra kararini veriyor

anladım kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..oturanboğa kardeşim senin yorumunu bekliyorum...

bülent bey geldiniz sanırım.yardımcı olurmusunuz rica etsem....sizin yorumunuz benim için çok önemli...

bülent bey birde bana yardımcı olurmusunuz allah rızası için...

Mustafacım, bilgim olsa emin ol on defa cevap yazardım şimdiye kadar...

Buraya tıklayarak konuyla ilgili yönetmeliğe ulaşabilirsin. Yönetmelikte KULAK, BURUN VE BOĞAZ HASTALIKLARI diye aratıp, inceleyebilirsin.

Yönetmelikte
A dilimlerinde askerliğe elverişli olan hastalık ve arızalar,
B ve D dilimlerinde askerliğe elverişli olmayan hastalık ve arızalar toplanmıştır.
C dilimlerinde; A, B, D dilimlerinde toplanan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat hallerinde geçici olarak askerliğe elverişli olmayan durumları belirtilmiştir.

Yani B ve D maddelerinde yer alanbir durum varsa, muaf olursun...

peki abi teşekkür ederim.allah razı olsun...

saf ses ortalama sol 10db sag 60db
konuşmayı alma eşiği sol 15db sağ60db
konuşmayı ayırtetme sol %96 sağ %88
en rahat ses yüksekliği sol 55db sag 100db
tedirgin edici ses yüksekliği sol 100db sağ100db arkadaşlar değerlerim bunlar.askerlikten muaf olurmuyum.tek kulakta duyma kaybı var.konuyu bilen yada başından geçen arkadaşlar varsa yardımcı olursa dua ederim sizlere...teşekkürler.saygılar...

Sen cins birine denk gelmişinde ondan arkadaşım....
Askerlige başvuru yaptınmı durumunu söyle gerekli görürlerse askeri hastane senin elverişli olup olmadıgına karar verir zaten. Egerki askerde olmuş olsan amirlerin fark eder seni tabi iyisine denk gelirsen sonra seni gene hastane götürürler sonuç belli olur benim kardeşi zorla yapsın dedik amirlerine iş bulamaz diye ama sonuçta çürük çıktı madem allah böle istedi dedik rapor alalım ona göre işi olsun dedik şimdide işin içinde aş oluynca hastane bukadar herkezde olur diye vermedi sonuç çocuk ortada kaldı ünv.mezunu olmasına ragmen ...
Türkiyenin durumu bu işte gerçekten askeriye seni muaf ediyosa torpil yoksa tabi gaziye engelliye yetime yardım elini uzatan paşa paşa askerliğine gidipte muaf yanmi çürük olanada yardım etsin dimi...

Evet beyler 2 hafta kadar süren işlemlerin ardından muaf tutuldum ve gatada işlemlerim biraz uzun sürsede sonuçta askerliğe elverişli değildir raporu verdiler ve askerliik sorunum ortadan kalkmış oldu!!!

mustafa0707;

ya mustafa kardes sen abre testi oldunmu bu söyledigin test abre testine benzemiyor ,dedim ya abre testinde deki sonucu buraya yasan yine sana tahminleri söylesrdik ama audio testle olmas

edi_67 kardeşim.abr testi olmadım.bu yukardaki değerler odyo testinin sonuçları.bu sonuçlarlarla az çok tahmin edilir diye düşünmüştüm..askere 2012 nin agustosunda gidecem kısmetse.fakat sağ kulağımda duyma kaybı var.yukardaki değerleri özel bir hastanede yaptırdım.orta kulakta kireçlenme var dediler.60db de duyuyormuş sağ kulak.sol kulak iyiymiş..doktora dedim yüzde olarak söyleyin dedim söylemedi.hesaplanması gerekir dedi.ama değerlere göre sağ kulakta ortalama ses kaybı var anladığım..daha neredeyse 10 ay var askere gitmeme fakat alırlar mı yoksa muaf mı olurum bilmek istiyorum..her gün askere alacaklarmı yoksa muaf olurmuyum düşüncesinden canım sıkılıyor..hayatım alt üst oldu düşünmekten...çünkü sizde bilirsininiz askerlik yapmamam tüm planlarımı ertelememe neden oluyor..neyse abr testi özel hastanelerde yok.tıp fakültesine sordum yapamayız dediler..bu değerlerle tahmini e olur onu bilmek istiyorum sadece...

mustafa kardesim bilmemi ya bende sen gibi
her gün düsünüyordum ,bana birsene erteleme verdiydiler ve o birsene de kafayi yiycektim ve busen aldim askerlige elverisli degildir diye ,simdi senin audio testlerine baktigima göre sinirdasin ,bir kulagin 100de70 duymasa almiyorlar kesin bilgi cünkü benle bir asker heyete girmisti o aldi 100de70 ile ,simdi sende audio 60 db oldugu icin ve kireclemede oldugu icin cünkü kirecleme de ayri bir hastalik olduguicin kulakda ,onula beraber belkide 100de70 yada yaprlar belki ,dedim ya abre testinde de 100de 60 db yanit alinamadi gelirse ve kireclemeyide üstüne sayarlarsa alirsin belki ama bu dekilerim tahmin askeri doktoruna bagli hepsi abre 100de60 yanit alinamadi cikarsa doktorunda yolamak istese seni yolamas burda önemli olan abre testinde necikacak ve doktorun ne diycek

o önemli yani ,simdi sen bekliyorsunki burda sana kesin cevab verilsin ama kimse kesin cevap veremes vermes de doktor deyiliz ve onlarin esas kanun kitabi bizde yok internete de yok ,simdi ben sana kesin sen askerlik yapmasin desem sende kafani yapmiycam diye algiliycaksin sonra seni askere alcaklar sonra daha kötü olcaksin,biliyorum bir an önce cözmek istiyorsun su askerlik problemini

ama iste olmuyor öyle hemen,ben mesela hemen cürük alirim diye gitim bir sene erteleme verildiginde heyete kafama kaynar su dökülmüsgibi olduydu cünkü kenidimi hemen cürük alcam diye sartlandirmistim,sonra 1sene sonra ayni islemleri ve ayni sitresi yine yasadim sonunda verdiler bana cürügü ama gel bana sor neler cektim ve kactane askeri hastaneden gectim tektikler icin
ama seni askere alsalr bile bu sefer askerden dogru hataneye cikaebilrsin ve sana ordan dogru cürük verbilirler cünkü sana arzali askerlik yapabilir raporu verilirse yaninda götür ve askerde yken ciktigin hastanede göster ve ozaman diye bilirler haa bu sivuldeykende gitmis hastaneye ,demeki askerlikde zorlaniyorki yine gelmis bu seferde akerlige elverisli degildir diyebilirler ,yani askere alinirsan yine askerdeyken sevk istersin ,insallah islerin ras gider kardesim seni en iyi anlayan benim inan bana bende ayni sende ayni bengibi benim gectigim zorlu yolardan gececen ,icin seni iyi anlayiorum

edi_67 kardeşim hiç üşenmeden bu kadar yazdığın dertlerimi paylaştığın için öncelikle çok teşekkür ederim..hayatta en nefret ettiğim şey belirsizlik maalesef..ne olacaksa olsun biran önce diyorum ama olmuyor.temmuzun birine kadar bekleyeceğim..sonra senin anlattıkların gelecek başıma...burada yaptırdığım testlerin hiç bir anlamı yok anlaşılan.sınırda olmamdan dolayı dediğin gibi ne olacagı belli değil..ben kendimi askere gideceğim şeklinde şartlandırayım en iyisi..en azından arızalı askerlik yapar raporu bile verseler elimde raporum olsun..askerde kendime veya başkalarına zarar vermeye hakkım yok...insanın başına ne geleceği belli olmaz.sonuçta bu sağlık sorunu... bakalım yaşayıp göreceğiz.sana ve yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.saygılar sunarım...

mustafa0707;

seni askeri hastane askere alirsa zaten sana ,,A KODU VERILIP ASKERLIGE ELVERISLIDIR KOMANDO OLAMAZ diye hastaneye gitigin sevkin arkasina yazilacak o sevkide geri subeye vercen ve sube senin dosyana arzali diye isliycek ve askere gidecen zaman askere teslim olma sevkinde de otamatikmen yazacak zaten sen onu kafaya takma ,moralinide bozma daha sende birsey beli deyil ,bakarsin cürük de alabilirsin ,dedim ya askere arzali alinacanksin zaten tabiki askere alinirsan,baktin askerlik de zorluk cekiyorsun ,sevkindede arzali yazdigi icin rahatlikla seni askeriyeden askeri hastaneye yolarlar ve böylece yine hastaneye gidersin

teşekkür ederim değerli kardeşim..bu bilgiler benim için çok önemli..uzun bir süreç beni bekliyor.hakkımızda hayırlısı olur inşallah...

burda cevabini bekliyces ,ne oldu askeri hastane ne karar verdi diye buraya yazarsin o günler gelince

Arkadaşlar benim kulağımda bu sene başında işitme azlığı şikayetiyle gitmiş olduğum hastaneden 90 db sağ 15 db sol kulak işitme azlığı sonucu çıktı. Sağ kulağın sinirleri ölmüş
:(
Ben 2010 da askerliğimi tecil ettirirken böyle bir sıkıntım yoktu. Ancak şimdi bu kulaklarla orda sıkıntı çekeceğimi biliyorum
:(
Sağımda düşük sesle biri konuşsa ona cevap bile veremiyorum neden konuşmuyorsun diyorlar kaldıki askerde ne fırçalar atarlar ...

Ben bu durumda askerden muaf olabilir miyim? ve ne yapmam gerekiyor şimdi. 2012 Aralık ayında tecil bitiyor askerliğim başlıyor. O zamana kadar beklemem mi gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.

yardım lütfen

bence askerlikten muaf olursun ama sağlık raporun %40 dan fazla olmalı

Askeri hastaneye sevk ediyorlar büyük ihtimal muaf olursun. Yalnız normal devlet hastanesindeki roparla aynı değil. İşitme cihazın olup %40ın altında olsa bile muaf edebilirler seni.

Değerli arkadaşlarım öncelikle merhaba.

Bende 2008 yılından itibaren işitme sorunu başladı. Yani tam bir işitme sorunu değildi çınlamaydı. Daha sonra bu arttı arttı ve en son 2010 yılının sonlarına doğru sıkıntı yaratmaya başladı bana. Gittim ölçüm yaptırdım çıkan sonuç şu:

Saf Ses Ortalaması
Sol>> Hava:43db Kemik:30db
Sağ>> Hava:40db Kemik:13db

Daha sonra doktor bana bir ilaç verdi. Yaklaşık 2 ay kullandım o ilacı. İlk testten 4 ay sonra bir test daha yaptılar. Bu sefer test sonucu şöyle:

Saf Ses Ortalaması
Sol>> Hava:52db Kemik:32db
Sağ>> Hava:53db Kemik:25db

Bu testi olduğum zaman gribal enfeksiyonum vardı kulaklarım tıkanmıştı. İlaç yazıldı ve ilaçları kullandım düzeldi gribal enfeksiyonum. 2. testten 2 hafta sonra tekrar test yapıldı. Bu testin sonucu şöyle:

Saf Ses Ortalaması
Sol>> Hava:53db Kemik:25db
Sağ>> Hava:42db Kemik:23db

Baktılar düzelme olmuyor. İşitme cihazı takmama karar verdiler. Şu anda işitme cihazı kullanıyorum. İki kulağımda da çınlamalar oluyor, zaman zaman çok fazla artıyor ve duymamı çok etkiliyor bu çınlamalar. Hala düzelme olmadı kulaklarımda eminim, hatta kötüye bile gitmiş olabilir. İşitme cihazım olmadan konuşulanları anlamakta zorlandığım çok zaman oluyor.

Sizce bu değerlerle muaf olabilir miyim? Şu anda tecilliyim.

45 db, 60 db işitme kaybı ve askerlik..?

iyi günler.Sitedeki muafiyet oranlarına göre askerlikten muaf gibi görünüyorum ama bir de bu konu hakkında bilgisi olanlara danışmak istedim.Geçen sene askeri hastanede bu testi yaptırdım ve 1 yıl erteleme verdiler sizce bu sene ne olur.Otoskleroz teşhisi konmuştu bir devlet hastanesinde.

konuşmayı anlama eşiği: sağ:45db sol:60db
saf ses ort.: hava; sağ:48 sol:65 Teşekkürler

İşitme kaybı raporuna göre askere alınır mıyım?

Arkadaşlar 2013 11. ayda işitme testine girdim bu sonucları verdiler buna göre askerlige alınır mıyım

DXGX3o.jpg

Bir kulak tümüyle duymuyor mu? Şu sınırlar söz konusu ise muafiyet veriliyor:

B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.

Raporun en altında Sağ kulak işitmesi normal sınırlarda , sol kulakta total işitme kaybı gözlendi diyor ama sol kulağım hiç duymuyor.

Doktor belki yazarken sağı solu karıştırmıştır ama TOTAL İŞİTME KAYBI diyorsa bence bu rapora göre askerlikten muaf olursun.

Askerlik şubesine bildirirsen durumu onlar sizi gataya yada bölgenizdeki en büyük asker hastahanesine sevk eder orada yeniden işitme testi ve refleks testi yaparlar o testin sonucuna gore durum belirlenir tek kulaktan muaf olursun bence yinede bilemiyorum hayirlisi olsun hakkinizda...

benim raporum buldan daha düşüktü ve alınmadım askere. gönüllü oldum dilekçemi verdim askeri doktor onaylamadı...

benimkisi 52db + 45 db di.

MEGA Kardes bu soruyu sorman hata: Zaten seni askere almazlar. ODYO testine bakılırsa bir kulağınla kompile sağırsın. Diğer kulağını iyi koru ha....

sağ kulağımda işitme problemim var merzifon askeri hast.ne yapılan odyolojik testte 110db çıktı H90.4 SENSÖRİEL işitme kaybı tek kulakta var diyerek ankara etimesgut as.hst.yolladılar orada yapılan odyolojik testte saf ses ortalaması
sağ sol
hava 85m 22
kemik 67+m 15
çıktı oradaki doktorda H90.5 sensöriel işitme kaybı.tanımlanamamış diye rapor verdi...o raporla merzifon as.hst geldim aynı doktor ankaradan aldığım odyoloji testini ve kendilerinin yaptığı 226 HZ Tympanogram yazılı bir test çizelge gibi onu ekleyerek rapor yazdı rapordada.... ( etimesgut as.hst.) SAĞ:85/67+mdB. SOL:22/15 dB TİMPANOMETRİ(MERZİFON AS.HST.26,05,2014)TÜM REFLEKSLER MEVCUTTUR.DURUMU TSK SYY 19.MADDE A BENDİ 1.FIKRAYA UYAR.ASKERLİĞE ELVERİŞLİDİR.KOMONDO OLAMAZ.
kesin tanı 03/06/2014 h90.4 senoriel işitme kaybı ,tek taraflı olup diğer kulakta işitme azalmamış. SAĞ İLERİ DERECEDE SENSÖRİNÖL İŞİTME KAYBI.
itiraz ettim salı günü kurula girecem aynı hastane ve aynı doktor ne yapmalıyım bu durumda

Üst Alt